BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zilog

#151 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

hubke wrote:U petak sam pricao sa nekim ljudima iz BHT-a i pitao sam ih kad ce uvesti flat. Kazu da za tim nema potrebe jer je "Veoma mali broj pretplatnika na MaXI i CITO paketima što ukazuje da korisnicima još uvijek nije potreban flat". DEBILNIJI I GLUPLJI ODGOVOR U SVOM ŽIVOTU NISAM ČUO :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Prejak odgovor. :D :D :D

Ulazi u konkurenciju za Darvinovu nagradu.
HomeArt

#152 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by HomeArt »

hubke wrote:U petak sam pricao sa nekim ljudima iz BHT-a i pitao sam ih kad ce uvesti flat. Kazu da za tim nema potrebe jer je "Veoma mali broj pretplatnika na MaXI i CITO paketima što ukazuje da korisnicima još uvijek nije potreban flat". DEBILNIJI I GLUPLJI ODGOVOR U SVOM ŽIVOTU NISAM ČUO :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Cekaj samo dok neko od velikih konacno dodje u BiH mogu oni staviti katanac na telekom pa neka onda nailovoj materi kazu sta kome treba.
Savez napolje

#153 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Savez napolje »

Lolllllllllllll kakvi debili pa ko ce to prikljuciti kad su astronomske cjene paketa.Nema sta Bhtelekom zna s ljudima i potencijalnim musterijama dabogda se privatizovali cim prije :x :? :x
hubke

#154 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

Savez napolje wrote:

Lolllllllllllll kakvi debili pa ko ce to prikljuciti kad su astronomske cjene paketa.Nema sta Bhtelekom zna s ljudima i potencijalnim musterijama dabogda se privatizovali cim prije :x :? :x

Ma to nam i treba. Mi smo krivi. Ovdje se zalimo a 60000 ljudi koristi njihovu uslugu. Pa nek i koriste kad je "najbolja"
Hendrix

#155 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Hendrix »

Svaka im dala, ljudi su majstori za biznis, dobro mi ikako imamo ADSL pored ovakvih mamlaza.
semirsar

#156 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by semirsar »

izgleda da je logosoft opet (napokon) krenuo u akciju prikljucenja novih korisnika, barem na Dobrinji, sad su samo dva broja daleko od mene :dance:

I bhtelekom je krenuo u akciju :skoljka: ovo je jucer osvanulo na ptt ormaricu u mom ulazu :thumbup:

Image
hubke

#157 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

semirsar wrote:izgleda da je logosoft opet (napokon) krenuo u akciju prikljucenja novih korisnika, barem na Dobrinji, sad su samo dva broja daleko od mene :dance:

I bhtelekom je krenuo u akciju :skoljka: ovo je jucer osvanulo na ptt ormaricu u mom ulazu :thumbup:

Image
Nista jarane pajser i u akciju. A ako te komsije budu pitale sta radis reci provjeravam jel pajser kineski ili je orginal :D :D :D :D
Haris.ba

#158 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Haris.ba »

Lud i ponosan wrote:^^
Kako su jadni i zalosni, to je nevjerovatno! BILMEZI IZ TELEKOMA, OVAJ ORMARIC JE VLASNISTVO STANARA, A NE VAS LESINARA, propali dabogda!!! I Logosoft stavlja sada svoju kutiju iznad ove i BH TELEKOM ga opet moze povuci za onu stvar!! 8-)

Evo kako se gigant bori sa konkurencijom, da nije smijesno bilo bi zalosno!
Mislim da ormarić jeste vlasništvo Bh telekoma. Isto ko što plinski set i brojač struje nije naše vlasništvo. Druga je stvar što kod nas nije riješeno ko u normalnim zemljama pitanje ulaska druge firme na instalacije. Haj malo pogledajte šta ste potpisali čija je instalacija kablovskog sistema? I šta mislite da li bi npr. Elob mogao da dovede signal na žicama koje je postavio Hs?
hubke

#159 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

Haris.ba wrote:
Kako su jadni i zalosni, to je nevjerovatno! BILMEZI IZ TELEKOMA, OVAJ ORMARIC JE VLASNISTVO STANARA, A NE VAS LESINARA, propali dabogda!!! I Logosoft stavlja sada svoju kutiju iznad ove i BH TELEKOM ga opet moze povuci za onu stvar!! 8-)

Mislim da ormarić jeste vlasništvo Bh telekoma. Isto ko što plinski set i brojač struje nije naše vlasništvo. Druga je stvar što kod nas nije riješeno ko u normalnim zemljama pitanje ulaska druge firme na instalacije. Haj malo pogledajte šta ste potpisali čija je instalacija kablovskog sistema? I šta mislite da li bi npr. Elob mogao da dovede signal na žicama koje je postavio Hs?
Upravu si za Cable ali mislim da grijesisi kad su tel ormarici u pitanju. Koliko ja znam cijelokupna infrastruktura (parice, pojacala, ormarici) su vlasnistvo drzave a ne BHT-a.
zilog

#160 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

semirsar wrote:izgleda da je logosoft opet (napokon) krenuo u akciju prikljucenja novih korisnika, barem na Dobrinji, sad su samo dva broja daleko od mene :dance:

Image
Ovo je samo besplatna BHT-ova reklama Logosoft-u.

Kako se vidi na slici, dva su ormarica, a katanac je na onom na kojem ne pise PTT. Koji debilizam mila majko :-) :-)

Katanci vise nisu bitni i bili su samo dobijanje na vremenu od strane BHT-a. Racunali su na nase sudove i parnice po 5-6 godina, pa i kada izgube da sprijece LOL u sirenju do tada. Ono sto se nekako moze smatrati vlasnistvom BHT-a (kao i kablovi u zemlji) su tzv. kablovske glave, nikako ormari u kojima se zavrsava vertikalna instalacija stanara.
Bez obzira na katance, LOL moze prikljuciti korisnika u ulazu u koji je usao sa instalacijama. Vise puta provjereno u praksi.
zilog

#161 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

Haris.ba wrote:

Ormaric u kome se nalazi plinski set i brojilo za struju su tvoje vlasnistvo. Saht u kome se nalazi vodomjer je tvoj. Cak sta vise mislim da je i brojilo za struju tvoje, Elektrodistribucija ga samo certificira i plombira. Poslije njega sve je tvoje do stana. Provjeri.
Sve instalacije napravljene u zgradi, kada je izgradjena, su solidarno vlasnistvo stanara i nikog vise. Placene su prilikom izgradnje i kupovine stana, nikako od strane BHT-a. Naknadno izgradjene kablovske instalacije su vlasnistvo tih investitora, ali ih stanari mogu otkupiti.
semirsar

#162 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by semirsar »

zilog wrote:

Image
Ovo je samo besplatna BHT-ova reklama Logosoft-u.

Kako se vidi na slici, dva su ormarica, a katanac je na onom na kojem ne pise PTT. Koji debilizam mila majko :-) :-)

Katanci vise nisu bitni i bili su samo dobijanje na vremenu od strane BHT-a. Racunali su na nase sudove i parnice po 5-6 godina, pa i kada izgube da sprijece LOL u sirenju do tada. Ono sto se nekako moze smatrati vlasnistvom BHT-a (kao i kablovi u zemlji) su tzv. kablovske glave, nikako ormari u kojima se zavrsava vertikalna instalacija stanara.
Bez obzira na katance, LOL moze prikljuciti korisnika u ulazu u koji je usao sa instalacijama. Vise puta provjereno u praksi.
bilo kako bilo, lol mi je tu, jos malo... :dance:
Haris.ba

#163 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Haris.ba »

zilog wrote: Ormaric u kome se nalazi plinski set i brojilo za struju su tvoje vlasnistvo. Saht u kome se nalazi vodomjer je tvoj. Cak sta vise mislim da je i brojilo za struju tvoje, Elektrodistribucija ga samo certificira i plombira. Poslije njega sve je tvoje do stana. Provjeri.
Sve instalacije napravljene u zgradi, kada je izgradjena, su solidarno vlasnistvo stanara i nikog vise. Placene su prilikom izgradnje i kupovine stana, nikako od strane BHT-a. Naknadno izgradjene kablovske instalacije su vlasnistvo tih investitora, ali ih stanari mogu otkupiti.
sarajevogas: član 5. Kupac je saglasan da se mjerno -regulacioni set unese u stalna sredstva Prodavca (sarajevogas)....koji preuzima sve obaveze eksploatacije, upravljanja i održavanja...

kablovska: ...vlasnik kablovskog sistema do ulaza u stan naručioca je pružatelj usluga, a isti je dužan održavati i obnavljati isti...

Slične formulacije naćeš u ugovorima i elektrodistribucije(tako i dobiješ besplatnu zamjenu mjerača nakon 10 godina) i bh telekoma. Nisam ni rekao da je vodomjer vodovoda. Vodovodovo je do ventila odakle se grana dalje za korisnika.

Može se uvijek nešta drugo ugovoriti. Ali praksa je takva bila. Je li se to šta promijenilo - sumnjam.
zilog

#164 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

Haris.ba wrote:
zilog wrote: Ormaric u kome se nalazi plinski set i brojilo za struju su tvoje vlasnistvo. Saht u kome se nalazi vodomjer je tvoj. Cak sta vise mislim da je i brojilo za struju tvoje, Elektrodistribucija ga samo certificira i plombira. Poslije njega sve je tvoje do stana. Provjeri.
sarajevogas: član 5. Kupac je saglasan da se mjerno -regulacioni set unese u stalna sredstva Prodavca (sarajevogas)....koji preuzima sve obaveze eksploatacije, upravljanja i održavanja...

kablovska: ...vlasnik kablovskog sistema do ulaza u stan naručioca je pružatelj usluga, a isti je dužan održavati i obnavljati isti...

Slične formulacije naćeš u ugovorima i elektrodistribucije(tako i dobiješ besplatnu zamjenu mjerača nakon 10 godina) i bh telekoma. Nisam ni rekao da je vodomjer vodovoda. Vodovodovo je do ventila odakle se grana dalje za korisnika.

Može se uvijek nešta drugo ugovoriti. Ali praksa je takva bila. Je li se to šta promijenilo - sumnjam.
Za kablovsku sam vec rekao u postu gore, to pripada investitorima, uz saglasnost stanara, sa mogucnoscu otkupa (ako se svi stanari sloze).
U slucaju postojecih instalacija unutar zgrade, BHT nije investitor, nego stanari, odnosno vlasnici stanova. Znaci sve instalacije su tvoje i drugih stanara i morate imati slobodan pristup tim instalacijama.

Navoditi brojila plina, struje, ili vode je bespredmetno, jer se brojilo telekoma nalazi na centrali, a ne unutar tvoje zgrade. Naravno da je pristup brojilu osjetljivo pitanje, jer otvara mogucnost laziranja mjerenja. U slucaju telekomunikacija, takvo laziranje nije moguce.
Sto se tice elektricnih brojila, do prosle godine su bila tvoje vlasnistvo, sada mozes (a ne moras) potpisati da im ga predajes u vlasnistvo, kako bi eventualno imao besplatnu zamjenu.
http://www.elektroprivreda.ba/np/ep/epp?bp=3&mp=89 Clan 21.
shiljak

#165 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by shiljak »

Za sta sluzi voIP usluga kod bihneta? Da zovem ljude preko interneta na telefon? Jel to potpuno besplato ili idu implusi i tu?

Jos jedno pitanje. Da li ima problema sa internet konekcijom kod adsl-a? Npr. Ako uzmes ono all in one (mojaTV)?
alibaba_i_30_godina

#166 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by alibaba_i_30_godina »

shiljak wrote:Za sta sluzi voIP usluga kod bihneta? Da zovem ljude preko interneta na telefon? Jel to potpuno besplato ili idu implusi i tu?

Jos jedno pitanje. Da li ima problema sa internet konekcijom kod adsl-a? Npr. Ako uzmes ono all in one (mojaTV)?
Ja trenutno nemam nikakvih problema sa konekcijom. Ne znam kakvo je stanje kod drugih korisnika.
cappy_tempo

#167 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by cappy_tempo »

jedna firma preselila u druge prostorije i zvali adsl da dodju da ih u novim prostorijama prikopcaju,dosli ljudi spojili i otisli,tacnije spojili jedan kompjuter i ako je receno da se mora umreziti i vec su prije to uradili u starim prostorijama i ciko koji radio to rekao da je njihovo do kutije samo,a ako hoce umrezeno da bude nek se pate sami ili nek plate nekoga :-? .sad me zanima jesu li nesposobni pa nece to da urade ili su tako bezobrazni pa da jedva modem spoje?
alibaba_i_30_godina

#168 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by alibaba_i_30_godina »

cappy_tempo wrote:jedna firma preselila u druge prostorije i zvali adsl da dodju da ih u novim prostorijama prikopcaju,dosli ljudi spojili i otisli,tacnije spojili jedan kompjuter i ako je receno da se mora umreziti i vec su prije to uradili u starim prostorijama i ciko koji radio to rekao da je njihovo do kutije samo,a ako hoce umrezeno da bude nek se pate sami ili nek plate nekoga :-? .sad me zanima jesu li nesposobni pa nece to da urade ili su tako bezobrazni pa da jedva modem spoje?
Nisam sad siguran u ovo sto pisem, al' mislim da nije njihova obaveza da vam umreze racunare. Njihova duznost je da vam prikljuce adsl, sto su uradili. Valjda imate svog IT-a cija je i obaveza da umrezi racunare i vodi brigu o tome, izmedju ostalih duznosti.
hali gali halid

#169 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hali gali halid »

Jesam li jedini kome je ovih dana uzasno spor net?
ja.neron

#170 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ja.neron »

ja idiota u bičnetu poslaše mi račun lafo dug od 5,41 KM a ja se odjavio još u februaru (27) i kontaju da ću im platiti ja levata majko moja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Globus

#171 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Globus »

Sutra je dan iz snova ..Odjavljujem adsl aBd :D
hubke

#172 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

Globus wrote:Sutra je dan iz snova ..Odjavljujem adsl aBd :D
Moje iskrene čestitke :)
hubke

#173 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

ja.neron wrote:ja idiota u bičnetu poslaše mi račun lafo dug od 5,41 KM a ja se odjavio još u februaru (27) i kontaju da ću im platiti ja levata majko moja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma stipu levate. Nemoj im nikad platiti. Čekaj sudski poziv pa kad odes na sud ti lijepo potvrdu da si se odjavio i da si sve izmirio i onda oni tebi moraju platiti to sto su te tuzili :)
Kubat Muhamed

#174 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Kubat Muhamed »

Zdravo prijatelji,tek sam se sad logovao pa sam malo zbunjen i iživciran što se tiče ADSL FREE ZONE,nikako to ne mogu nastimati,e sad volio bi kad bi me mogli uputiti na neki post gdje je to vec objasnjeno il ako nije objasnjeno da mi neko zamolio bi lijepo objasni,hvala unaprijed
succa

#175 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by succa »

Kubat Muhamed wrote:Zdravo prijatelji,tek sam se sad logovao pa sam malo zbunjen i iživciran što se tiče ADSL FREE ZONE,nikako to ne mogu nastimati,e sad volio bi kad bi me mogli uputiti na neki post gdje je to vec objasnjeno il ako nije objasnjeno da mi neko zamolio bi lijepo objasni,hvala unaprijed
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 21&t=26179
Locked