LEXUS VS. BMW

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Gost1515

#151 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Gost1515 »

Better Man wrote:Grupacija Renault/Nissan u 2010 godini zavrsila na trecem mjestu ispred VW grupacije. Prestiglli su je. Pametnom dosta. Toyota je na prvom mjestu, a ne mogu se sjetiti koje drugi.
:lol:

kaže tata od prijateljice?
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#152 Re: LEXUS VS. BMW

Post by corolla02 »

jefferson wrote:
corolla02 wrote:ford :D
Jasta...
edison maybe :-D
johntra

#153 Re: LEXUS VS. BMW

Post by johntra »

Gost1515 wrote:
Better Man wrote:Grupacija Renault/Nissan u 2010 godini zavrsila na trecem mjestu ispred VW grupacije. Prestiglli su je. Pametnom dosta. Toyota je na prvom mjestu, a ne mogu se sjetiti koje drugi.

Šta je smiješno, kad je istina? :?
Gost1515

#154 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Gost1515 »

johntra wrote:
Gost1515 wrote:

Šta je smiješno, kad je istina? :?
izvor?
johntra

#155 Re: LEXUS VS. BMW

Post by johntra »

http://www.leftlanenews.com/renault-nis ... ourth.html

imaš bruka linkova na internetu...grupacija je prodala 7,2 miliona auta, ali Renault i Nissan se dijele po prodaji, ne kao ostale grupe, ali su ipak treći na svijetu...Renault, Nissan, Dacia i Lada...
jefferson

#156 Re: LEXUS VS. BMW

Post by jefferson »

johntra wrote:http://www.leftlanenews.com/renault-nis ... ourth.html

imaš bruka linkova na internetu...grupacija je prodala 7,2 miliona auta, ali Renault i Nissan se dijele po prodaji, ne kao ostale grupe, ali su ipak treći na svijetu...Renault, Nissan, Dacia i Lada...
U vim zbirnim izvjestajima se ipak ne djele!
Gost1515

#157 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Gost1515 »

Jebiga ko mi je kriv kad tražim po zvaničnim sajtovima kao što je oica:
OICA, The International Organization of Motor Vehicle Manufacturers was founded in Paris in 1919...
a ne po marketinškim press-releasima navedenih kompanija. Elem nije još izašao report za 2010, ali dosad su vazda bili podjeljeni:

http://oica.net/wp-content/uploads/ranking-2009.pdf

A ako ćemo tako gledati, onda bi trebalo dodati VW grupi i porsche i 1/5 suzukija, spojiti Ford i MAzdu, ...

al dobro, marketing je marketing :wink:
Better Man

#158 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Better Man »

Gost1515 wrote:

Ne, vec novine. Ne mogu se sjetiti koje su novine u pitanju. Juce dok sam mjenjao zimske gume i stavljao ljetne vidim momamk cita neki auto magazin i vidim tabelu poretka za 2010 godinu auto grupacija. Sad sto oni koji ne vide dalje od VW-a ne mogu da vjeruju da je Renault/Nissan ispred VW-a njihov problem.
johntra

#159 Re: LEXUS VS. BMW

Post by johntra »

Gost1515 wrote:Jebiga ko mi je kriv kad tražim po zvaničnim sajtovima kao što je oica:
OICA, The International Organization of Motor Vehicle Manufacturers was founded in Paris in 1919...
a ne po marketinškim press-releasima navedenih kompanija. Elem nije još izašao report za 2010, ali dosad su vazda bili podjeljeni:

A ako ćemo tako gledati, onda bi trebalo dodati VW grupi i porsche i 1/5 suzukija, spojiti Ford i MAzdu, ...

VW-u je dodato sve što se ima dodati, pa i Porsche...a VW nije zvanični i većinski vlasnik Suzukija, prema tome, ne može im se ništa dodati...bar dok ne počnu koristiti VW tehnologiju i platforme...što se tiče podjele Renault insistira na tome, zato se nikada nisu ni pojavljivali skupa, ali kad se to sabere dobije se veća cifra od VW grupacije....
sheikh

#160 Re: LEXUS VS. BMW

Post by sheikh »

johntra wrote:
Gost1515 wrote:Jebiga ko mi je kriv kad tražim po zvaničnim sajtovima kao što je oica:

VW-u je dodato sve što se ima dodati, pa i Porsche...a VW nije zvanični i većinski vlasnik Suzukija, prema tome, ne može im se ništa dodati...bar dok ne počnu koristiti VW tehnologiju i platforme...što se tiče podjele Renault insistira na tome, zato se nikada nisu ni pojavljivali skupa, ali kad se to sabere dobije se veća cifra od VW grupacije....

Nisam sto posto siguran,ali mislim da jedino Toyota je bara bara sa VW-om sto se tice cifara...
Ne mogu se tacno sjetiti podataka,ali mislim da je izmedju njih slicno stanje
sheikh

#161 Re: LEXUS VS. BMW

Post by sheikh »

Better Man wrote:
Gost1515 wrote:

Ne, vec novine. Ne mogu se sjetiti koje su novine u pitanju. Juce dok sam mjenjao zimske gume i stavljao ljetne vidim momamk cita neki auto magazin i vidim tabelu poretka za 2010 godinu auto grupacija. Sad sto oni koji ne vide dalje od VW-a ne mogu da vjeruju da je Renault/Nissan ispred VW-a njihov problem.

Jock prijatelju
Auto klub je magazin i toyota i vw su skoro iste rangirane
ako ne vjerujes nije frka skenirati i poslati :)
johntra

#162 Re: LEXUS VS. BMW

Post by johntra »

Dajte ba ljudi, što ste toliko zadrti...Toyota je ubjedljivo prva, GM drugi, RN treći, a VW tek četvrti...eto, nek izbacimo Renault i Nissan, VW je tek opet treći...

http://www.bloomberg.com/news/2011-01-2 ... -2010.html
Baracka

#163 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Baracka »

johntra wrote:Dajte ba ljudi, što ste toliko zadrti...Toyota je ubjedljivo prva, GM drugi, RN treći, a VW tek četvrti...eto, nek izbacimo Renault i Nissan, VW je tek opet treći...

http://www.bloomberg.com/news/2011-01-2 ... -2010.html
dzaba ti pricati oni i dalje ne vjeruju
:lol: :thumbup:
Gost1515

#164 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Gost1515 »

Pa evo i na ovom tvom linku piše:
Volkswagen AG, the world’s third biggest carmaker,
niša drugo nisam ni tvrdio :-)
johntra

#165 Re: LEXUS VS. BMW

Post by johntra »

Ne, vi ste tvrdili da je to nemoguće...ali je moguće kad se sabere zbir Renaulta i Nissana...neki su čak išli i tako daleko da kažu da je VW bara-bara sa Toyotom... :-) eto, kad na OICA izađe zvanično, uzmi fino digitron i saberi... :D
Haris.ba

#166 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Haris.ba »

Viđam Papeta u leksusu. Nikako njemu ne bi pristajao bmv. Ne mogu ga nikako zamisliti u njemu. E tako vam je sa ovim luksuznim autima. Radi se o čejfu. A šta je kome čejf...

P.S.
A poznaniku strancu sam objašnjavao/prevodio čejf kao kad prođeš u bengi pored dobre trebe, i odmah joj se proljepšaš. 8-)
Šta mislite da sam rekao stavio leksusa bi l' skontao?
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#167 Re: LEXUS VS. BMW

Post by 1946 »

Haris.ba wrote:A poznaniku strancu sam objašnjavao/prevodio čejf kao kad prođeš u bengi pored dobre trebe, i odmah joj se proljepšaš. 8-)
To ti ćejf? To nije ni Ć od ćejfa :skoljka: .
Ćejf je kad na sunčan dan (temperatura > 27°C raspališ roštilj kraj nekog potočića u koji umačeš noge dok pomalo naginješ hladnu sarajevsku (ohlađenu u tom istom potoku) :wink:
Haris.ba

#168 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Haris.ba »

Naravno da je to čejf kad je čovjek ružan. :lol:
Nego, mora se ova tema relaksirati.
jefferson

#169 Re: LEXUS VS. BMW

Post by jefferson »

1946 wrote:
Haris.ba wrote:A poznaniku strancu sam objašnjavao/prevodio čejf kao kad prođeš u bengi pored dobre trebe, i odmah joj se proljepšaš. 8-)
To ti ćejf? To nije ni Ć od ćejfa :skoljka: .
Ćejf je kad na sunčan dan (temperatura > 27°C raspališ roštilj kraj nekog potočića u koji umačeš noge dok pomalo naginješ hladnu sarajevsku (ohlađenu u tom istom potoku) :wink:
Ma ja sam tu sarajevsku vazda ljustrio, ali u zadnje vrijeme mi je nesto se sjebala. Postanem agresivan od nje, a inace me ne puca agresiva od alkohola, a poslije mi treba dva dana da sebi dodjem.
Šeha

#170 Re: LEXUS VS. BMW

Post by Šeha »

Mozda je bolje da ja ne komentarisem na ovu temu jer sam... pristrasan. :D

(odoh se sad osisati da mi glava bude kockastija. Jos da krenem u teretanu bio bih jos blizi stereotipu :))
internazionale

#171 Re: LEXUS VS. BMW

Post by internazionale »

Šeha wrote:Mozda je bolje da ja ne komentarisem na ovu temu jer sam... pristrasan. :D

(odoh se sad osisati da mi glava bude kockastija. Jos da krenem u teretanu bio bih jos blizi stereotipu :))
"kockasti" napiši malo iskustva, zadovoljan jesi/nisi, neke karakteristike...
pusti ove šupljake
lavic

#172 Re: LEXUS VS. BMW

Post by lavic »

Mozda sam malo celav i kockaste glave, ali ko jednom ozbiljno proba BMW, kod svakog drugog auta mu nesta fali.
erlman

#173 Re: LEXUS VS. BMW

Post by erlman »

lavic wrote:Mozda sam malo celav i kockaste glave, ali ko jednom ozbiljno proba BMW, kod svakog drugog auta mu nesta fali.

Pa evo iskreno da ti kazem, jedino sto mi fali je majstor, jer sam sa njim pio kafu cesto, a i on je dobro zaradio na meni pa vjerovatno i ja njemu falim.
DoradO

#174 Re: LEXUS VS. BMW

Post by DoradO »

:D

Image
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#175 Re: LEXUS VS. BMW

Post by corolla02 »

nit nju nit auto :D
Post Reply