Better Man wrote:Grupacija Renault/Nissan u 2010 godini zavrsila na trecem mjestu ispred VW grupacije. Prestiglli su je. Pametnom dosta. Toyota je na prvom mjestu, a ne mogu se sjetiti koje drugi.
kaže tata od prijateljice?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Better Man wrote:Grupacija Renault/Nissan u 2010 godini zavrsila na trecem mjestu ispred VW grupacije. Prestiglli su je. Pametnom dosta. Toyota je na prvom mjestu, a ne mogu se sjetiti koje drugi.
edison maybejefferson wrote:Jasta...corolla02 wrote:ford
Šta je smiješno, kad je istina?Gost1515 wrote:Better Man wrote:Grupacija Renault/Nissan u 2010 godini zavrsila na trecem mjestu ispred VW grupacije. Prestiglli su je. Pametnom dosta. Toyota je na prvom mjestu, a ne mogu se sjetiti koje drugi.![]()
izvor?johntra wrote:Šta je smiješno, kad je istina?Gost1515 wrote:Better Man wrote:Grupacija Renault/Nissan u 2010 godini zavrsila na trecem mjestu ispred VW grupacije. Prestiglli su je. Pametnom dosta. Toyota je na prvom mjestu, a ne mogu se sjetiti koje drugi.![]()
U vim zbirnim izvjestajima se ipak ne djele!johntra wrote:http://www.leftlanenews.com/renault-nis ... ourth.html
imaš bruka linkova na internetu...grupacija je prodala 7,2 miliona auta, ali Renault i Nissan se dijele po prodaji, ne kao ostale grupe, ali su ipak treći na svijetu...Renault, Nissan, Dacia i Lada...
a ne po marketinškim press-releasima navedenih kompanija. Elem nije još izašao report za 2010, ali dosad su vazda bili podjeljeni:OICA, The International Organization of Motor Vehicle Manufacturers was founded in Paris in 1919...
Ne, vec novine. Ne mogu se sjetiti koje su novine u pitanju. Juce dok sam mjenjao zimske gume i stavljao ljetne vidim momamk cita neki auto magazin i vidim tabelu poretka za 2010 godinu auto grupacija. Sad sto oni koji ne vide dalje od VW-a ne mogu da vjeruju da je Renault/Nissan ispred VW-a njihov problem.Gost1515 wrote:Better Man wrote:Grupacija Renault/Nissan u 2010 godini zavrsila na trecem mjestu ispred VW grupacije. Prestiglli su je. Pametnom dosta. Toyota je na prvom mjestu, a ne mogu se sjetiti koje drugi.![]()
VW-u je dodato sve što se ima dodati, pa i Porsche...a VW nije zvanični i većinski vlasnik Suzukija, prema tome, ne može im se ništa dodati...bar dok ne počnu koristiti VW tehnologiju i platforme...što se tiče podjele Renault insistira na tome, zato se nikada nisu ni pojavljivali skupa, ali kad se to sabere dobije se veća cifra od VW grupacije....Gost1515 wrote:Jebiga ko mi je kriv kad tražim po zvaničnim sajtovima kao što je oica:
a ne po marketinškim press-releasima navedenih kompanija. Elem nije još izašao report za 2010, ali dosad su vazda bili podjeljeni:OICA, The International Organization of Motor Vehicle Manufacturers was founded in Paris in 1919...
http://oica.net/wp-content/uploads/ranking-2009.pdf
A ako ćemo tako gledati, onda bi trebalo dodati VW grupi i porsche i 1/5 suzukija, spojiti Ford i MAzdu, ...
al dobro, marketing je marketing
johntra wrote:VW-u je dodato sve što se ima dodati, pa i Porsche...a VW nije zvanični i većinski vlasnik Suzukija, prema tome, ne može im se ništa dodati...bar dok ne počnu koristiti VW tehnologiju i platforme...što se tiče podjele Renault insistira na tome, zato se nikada nisu ni pojavljivali skupa, ali kad se to sabere dobije se veća cifra od VW grupacije....Gost1515 wrote:Jebiga ko mi je kriv kad tražim po zvaničnim sajtovima kao što je oica:
http://oica.net/wp-content/uploads/ranking-2009.pdf
A ako ćemo tako gledati, onda bi trebalo dodati VW grupi i porsche i 1/5 suzukija, spojiti Ford i MAzdu, ...
al dobro, marketing je marketing
Better Man wrote:Ne, vec novine. Ne mogu se sjetiti koje su novine u pitanju. Juce dok sam mjenjao zimske gume i stavljao ljetne vidim momamk cita neki auto magazin i vidim tabelu poretka za 2010 godinu auto grupacija. Sad sto oni koji ne vide dalje od VW-a ne mogu da vjeruju da je Renault/Nissan ispred VW-a njihov problem.Gost1515 wrote:Better Man wrote:Grupacija Renault/Nissan u 2010 godini zavrsila na trecem mjestu ispred VW grupacije. Prestiglli su je. Pametnom dosta. Toyota je na prvom mjestu, a ne mogu se sjetiti koje drugi.![]()
dzaba ti pricati oni i dalje ne vjerujujohntra wrote:Dajte ba ljudi, što ste toliko zadrti...Toyota je ubjedljivo prva, GM drugi, RN treći, a VW tek četvrti...eto, nek izbacimo Renault i Nissan, VW je tek opet treći...
http://www.bloomberg.com/news/2011-01-2 ... -2010.html
niša drugo nisam ni tvrdioVolkswagen AG, the world’s third biggest carmaker,
To ti ćejf? To nije ni Ć od ćejfaHaris.ba wrote:A poznaniku strancu sam objašnjavao/prevodio čejf kao kad prođeš u bengi pored dobre trebe, i odmah joj se proljepšaš.
Šta mislite da sam rekao stavio leksusa bi l' skontao?
Ma ja sam tu sarajevsku vazda ljustrio, ali u zadnje vrijeme mi je nesto se sjebala. Postanem agresivan od nje, a inace me ne puca agresiva od alkohola, a poslije mi treba dva dana da sebi dodjem.1946 wrote:To ti ćejf? To nije ni Ć od ćejfaHaris.ba wrote:A poznaniku strancu sam objašnjavao/prevodio čejf kao kad prođeš u bengi pored dobre trebe, i odmah joj se proljepšaš.
Šta mislite da sam rekao stavio leksusa bi l' skontao?.
Ćejf je kad na sunčan dan (temperatura > 27°C raspališ roštilj kraj nekog potočića u koji umačeš noge dok pomalo naginješ hladnu sarajevsku (ohlađenu u tom istom potoku)
"kockasti" napiši malo iskustva, zadovoljan jesi/nisi, neke karakteristike...Šeha wrote:Mozda je bolje da ja ne komentarisem na ovu temu jer sam... pristrasan.![]()
(odoh se sad osisati da mi glava bude kockastija. Jos da krenem u teretanu bio bih jos blizi stereotipu)
lavic wrote:Mozda sam malo celav i kockaste glave, ali ko jednom ozbiljno proba BMW, kod svakog drugog auta mu nesta fali.