Zemljotres maloprije..
- inspektorica javert
#151 Re: Zemljotres maloprije..
Ako opet zaljulja odoh ja u Njemačku 
- femme
#152 Re: Zemljotres maloprije..
http://www.emsc-csem.org/Earthquake/pop ... ityMap.png
evo ga jutrosnji u kragujevcu fino oslikano.... a nema nista za taj novi sto neki kazu da je bio oko 8-9 kad li?
evo ga posljednji u Srbiji
2010-11-03 10:13:33.01hr 13min ago 43.50 N 20.90 E 2 ML 2.3 SERBIA
evo ga jutrosnji u kragujevcu fino oslikano.... a nema nista za taj novi sto neki kazu da je bio oko 8-9 kad li?
evo ga posljednji u Srbiji
2010-11-03 10:13:33.01hr 13min ago 43.50 N 20.90 E 2 ML 2.3 SERBIA
-
samo malo
#153 Re: Zemljotres maloprije..
Ovo je Torabijevo djelo, niko me ne moze uvjeriti da nije (samo da ne izgubi kontrolu)
Duh Caneta Prebranca zivi!!!
I mene probudilo
Duh Caneta Prebranca zivi!!!
I mene probudilo
- mrzuna
#154 Re: Zemljotres maloprije..
haman je zemlja pocela da se okrece 
-
MAN-lion's coach
#155 Re: Zemljotres maloprije..
Gdje tačno?Ja sam na Čengić Vili i čitavih 20 sekundi se ljuljalo pa prema tomeeeek0 wrote:Toga na Malti nije bilo, ne kazem ja bezveze da je to najbolje i najsigurnije naselje.
- fole13
#156 Re: Zemljotres maloprije..
a i u njemackoj
http://www.youtube.com/watch?v=d1mCS1V4Iqk
obavezno pogledati link za one koji bjeze pod stokove hahaha
- inspektorica javert
#157 Re: Zemljotres maloprije..
eis i u Njemačkoj?? Pa đe ću sad bježat'??fole13 wrote:a i u njemackoj![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=d1mCS1V4Iqk
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#158 Re: Zemljotres maloprije..
Jutros je neka gospodja bila gosca u jutarnjem programu RTS i kaze da je zanimljivo da niko od ljudi koji su izasli na ulice u Kraljevu nije imao tranzistor. S obzirom da je nestalo struje, nisu radili telefoni ni mobiteli, doslo je do sirenja dezinformacija (kako to vec kod nas ide
) Tako da je ta teta savjetovala da svaka kuca treba imati tranzistor
- Vitezanin
#159 Re: Zemljotres maloprije..
Zemljotres?
Ja baš imam fobiju od toga, nešto se prodrma, ja odmah pomišljam "Evo ga", ali ovo sinoć nisam osjetio. Ustajem jutros, a cimer se smije i govori kako me ni zemljotres ne može probuditi, a ja kontam o čemu on priča. Kad vidi stvarno...

Ja baš imam fobiju od toga, nešto se prodrma, ja odmah pomišljam "Evo ga", ali ovo sinoć nisam osjetio. Ustajem jutros, a cimer se smije i govori kako me ni zemljotres ne može probuditi, a ja kontam o čemu on priča. Kad vidi stvarno...
- BSn
#160 Re: Zemljotres maloprije..
Pusi l' se Trebevic?
- poznanik
#161 Re: Zemljotres maloprije..
NEOPLAN wrote:Zavisi koja je zgrada.....kod nebodera su stepenice najsigurnije kao i okno od lifta....a kod niskih zgrada stepenice prve padaju.....Joey Tribbiani wrote:U zgradi se prvo ruše stepenice...tako da i ne bi čovjek ni trebao pokušavati da izadje vani...ali u onoj panici se toga nikad ne bih sjetio nego bi pokupio koga mogu i šta mogu i razgulio. pu pu pu ne daj Boze
Najpametnije je hitno zauzeti poziciju negdje kraj rubnog zida stana, poziciju koja je u zgradi i stanu granična prema vani, tako da, u slučaju rušenja, ne budete zatrpani i teško ili nikako pristupačni kod spasavanja. I nekoliko sati može biti od životne važnosti.
Stepenište je uobičajeno slabo vezano za konstruktivno čvršći dio objekata i trebalo bi da se prvo uruši. Međutim, ni za ostale dijelove konstrukcija se ne može i ne smije utvrditi pravilo prvenstvenog rušenja, jer sve zavisi od načina projektovanja, načina gradnje ili kvaliteta ugrađenog materijala. Bilo je situacija da se uruši nosivi zid, a da pregradni ostane čitav.
Pozicija pod stolom može samo dodatno otežati spasavanje, s obje strane, a ne daje nikakvo čvrsto osiguranje. Može pomoći jedino kod zemljotresa slabijeg inteziteta, ali - ko zna kakav će biti zemoljtres, što znači da uvijek moramo biti spremni na najsnažniji zemljotres, uvijek...
- plain vanilla
#162 Re: Zemljotres maloprije..
da ja na 12. spratu stanem uz rubni zid?poznanik wrote:NEOPLAN wrote:
Najpametnije je hitno zauzeti poziciju negdje kraj rubnog zida stana, poziciju koja je u zgradi i stanu granična prema vani, tako da, u slučaju rušenja, ne budete zatrpani i teško ili nikako pristupačni kod spasavanja. I nekoliko sati može biti od životne važnosti.
Stepenište je uobičajeno slabo vezano za konstruktivno čvršći dio objekata i trebalo bi da se prvo uruši. Međutim, ni za ostale dijelove konstrukcija se ne može i ne smije utvrditi pravilo prvenstvenog rušenja, jer sve zavisi od načina projektovanja, načina gradnje ili kvaliteta ugrađenog materijala. Bilo je situacija da se uruši nosivi zid, a da pregradni ostane čitav.
Pozicija pod stolom može samo dodatno otežati spasavanje, s obje strane, a ne daje nikakvo čvrsto osiguranje. Može pomoći jedino kod zemljotresa slabijeg inteziteta, ali - ko zna kakav će biti zemoljtres, što znači da uvijek moramo biti spremni na najsnažniji zemljotres, uvijek...
pa ako bude srece, mozda tresnem dole, makar me nece zivu zarpati?
- vozač
#163 Re: Zemljotres maloprije..
poznanik wrote:NEOPLAN wrote:Zavisi koja je zgrada.....kod nebodera su stepenice najsigurnije kao i okno od lifta....a kod niskih zgrada stepenice prve padaju.....Joey Tribbiani wrote:U zgradi se prvo ruše stepenice...tako da i ne bi čovjek ni trebao pokušavati da izadje vani...ali u onoj panici se toga nikad ne bih sjetio nego bi pokupio koga mogu i šta mogu i razgulio. pu pu pu ne daj Boze
JARANE, SAD MI JE LAKŠE
- inspektorica javert
#164 Re: Zemljotres maloprije..
Može li se preživjeti skok sa trećeg sprata npr ?
Ili je bolje skrhati se sa cijelom zgradom? 
- plain vanilla
#165 Re: Zemljotres maloprije..
pa nocas je lik skocio s prvog sprata u bg, uplasio se.. ziv jeinspektorica javert wrote:Može li se preživjeti skok sa trećeg sprata npr ?Ili je bolje skrhati se sa cijelom zgradom?
ali zivlji bi bio da nije skocio
- Lakat Jebić
#166 Re: Zemljotres maloprije..
BSn wrote:Pusi l' se Trebevic?
ne znam pitaj papeta
- poznanik
#167 Re: Zemljotres maloprije..
inspektorica javert wrote:Može li se preživjeti skok sa trećeg sprata npr ?Ili je bolje skrhati se sa cijelom zgradom?
Ne vjerujem da je u zemljotresu iko ikad bio svjestan i skakao unaprijed, uglavnom su ljudi uspaničeni, izgubljeni i ukočeni, šokirani i u fazi čekanja... i takve ih zatiče kraj zemljotresa. Zemljotres je nepredvidiv...
- karanana
#168 Re: Zemljotres maloprije..
mislim da se bolje skrhati. jer i da prezivis pad opet se na tebe sve skrha jer nemas vremena odmaci se a i noge su ti vjerovatno polomljene.
eno frajer sinoc skocio sa visokog prizemlja u beogradu i povrijedio se. legenda.
eno frajer sinoc skocio sa visokog prizemlja u beogradu i povrijedio se. legenda.
- ovajonaj
#169 Re: Zemljotres maloprije..
i ja sam tako jednom isto bio zemljotres i ja iskocim i u onoj svoj panici zaboravim da padnem tako da mi srecom nije nista bilo...
- vozač
#170 Re: Zemljotres maloprije..
u mojoj kući, od danas uvodi se obavezna nastava iz ONO i DSZ, neće se oni meni zajebavati i hrkati dok se zemlja tresepoznanik wrote:inspektorica javert wrote:Može li se preživjeti skok sa trećeg sprata npr ?Ili je bolje skrhati se sa cijelom zgradom?
Ne vjerujem da je u zemljotresu iko ikad bio svjestan i skakao unaprijed, uglavnom su ljudi uspaničeni, izgubljeni i ukočeni, šokirani i u fazi čekanja... i takve ih zatiče kraj zemljotresa. Zemljotres je nepredvidiv...
prvo 10 časova teoretske nastave i onda 2 sata vježbi,
meni je vezano za zemljotres najbolja provala kad sam se čuo sa starom oko podne, reko "jesil osjetila zemljotres", kaže stara "ma jok", a onda dodaje "ma znaš šta, ne bih da me ljudi pogrešno shvate, al ima boga"
"ma dobro mama, shvatio sam te ... ispravno"
- inspektorica javert
#171 Re: Zemljotres maloprije..
.
Last edited by inspektorica javert on 03/11/2010 14:39, edited 1 time in total.
- inspektorica javert
#172 Re: Zemljotres maloprije..
inspektorica javert wrote:A da se umotam jorganom pa da bude mekše ako se sve skrha?
- karanana
#173 Re: Zemljotres maloprije..
i sljem na glavu obavezno.
- inspektorica javert
#174 Re: Zemljotres maloprije..
Jorgan: checked! Šljem: checked! i tek onda u krevetkaranana wrote:i sljem na glavu obavezno.
- Redondo
#175 Re: Zemljotres maloprije..
Sakrij se u ormar, kad sve prodje otreseš prašinu sa ramena i izadješ ko dingospo.inspektorica javert wrote:inspektorica javert wrote:A da se umotam jorganom pa da bude mekše ako se sve skrha?