jyqan wrote:fakulteti koji su za mene misterija:
socijalni rad
poljoprivreda
šumarski
rudarstvo
Šumarski fakultet jedan je od najstarijih fakulteta na UNSA. Neki kazu da je najstariji; nekada su poljoprivreda i sumarstvo bili pod istim krovom

Ne znam da li je najstariji, ako koga interesuje, Google sve zna. Inace, spada u grupu biotehnickih fakulteta, a na njemu se izucavaju predmeti koji su medjusobno slicni, ali i predmeti koji su tako daleko (npr. genetika, ili fiziologija biljaka i organizacija poslovanja u sumarstvu)
Procitala sam sve postove i vidjela da je samo par ljudi na ove ''rang liste'' stavilo sumarski fakultet, i da je inace jako malo ljudi komentiralo ovaj faks. Zao mi je sto neki ljudi ovaj fakultet dozivljavaju kao neku trecerazrednu skolu, i njegove studente kao ljude koji nemaju pojma o zivotu, jer, sta se to u sumarstvu ima studirati, zaboga?!
Ima, itekako. Zao mi je takodjer sto je jako malo ljudi koji razumiju ovu struku i kojih zanima sumarstvo kao jedna oblast koja se u danasnje vrijeme sve vise i vise razvija i donosi sve vise profita zemljama koje znaju pravilno upravljati svojim šumama - obnovljivim i kvalitetnim resursom.
Necu previse hvaliti ovaj fakultet da ne biste rekli kako to radim zato sto je to moj fakultet

ne, salim se. ne znam kako je na drugim fakultetima, nisam studirala nista drugo sem sumarstva pa ga ne mogu uporedjivati s necim drugim.
Reci cu vam samo da je cijeli nastavni kadar strasno kvalitetan, i da ne bih mogla pozeljeti vise od bilo kojeg profesora. Izuzev profe matematike koja je bila nevjerovatno iritantna i prepotentna (sada u penziji). Ili je to mozda zato sto ja bas i nisam voljela matematiku od prije... Ne, nije. Nisu je voljeli ni studenti koji su razvaljivali matematiku
Ako te interesuju predmeti... imas svega: od ekologije, botanike, fiziologije, preko nacrtne geometrije, biometrike, sumske transportne infrastrukture, lovstva, pedologije, mehanizacije, do politike, ekonomike, organizacije, entomologije i patologije, uzgajanja iskoristavanja i uredjivanja suma... i tako bih mogla do ujutro
...i nije mi tezak, jer volim svoj studij.
Nego, da sad pitam ove strucnjake... ako je bolje studirat pravo i ekonomiju jer je to stub svake drzave, nego tehnicke fakultete jer je BiH pala klincu za usi, u koji cemo kos moj faks ubaciti?