od koje ste polozili vozacki??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ady88

#151 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Ady88 »

NeyDan wrote: Trebali su ga na startu oboriti ako je krenuo bez upaljenih svjetala. :roll:

To je davno bilo tj. dok nije dosao zakon da se po danu pale svjetla :)
jazzer

#152 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by jazzer »

Polozio iz druge, regularno bez stele. A prvi pokusaj je bio katastrofalan. Nisam uspio ni
ubaciti mjenjac iz prve u drugu a vec sam pao. Popizdio sam jer sam mislio da su me oborili
bez valjanog razloga. Znam da sam grebao komisiji sve po spisku, jedva me instruktor smirio.
Naravno, nisam im nista rekao u facu ali sam bio ljut pravo. :-)
hedonism

#153 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by hedonism »

od drugog puta, al je prica tragi/komicna
izasla prvi put, imala stelu ... i tak ti je puna sebe/samopouzdanja/bezbrige...
i odradila voznju i sad govori meni komisija da izadjem iz auta dok oni odluce, ja kontam "vidi budala, pa ja imam stelu"...i haj... zovnu ti oni mene u auto kaze "vise srece drugi put-pali ste"... ja ono :shock: naravno zovem odma mamu i derem se na nju, i nazva ti ona sad tog nekog iz komisije, kaze "kako je ova moja pala", kaze ovaj "ma nije, ona jos nije ni polagala, tek je poslije"... da bi se ispostavilo da su bile 2 cure s istim imenom i prezimenom :-) i nista, moradoh sveejedno ponovo izac i polozila :)
Haettenschweiler

#154 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Haettenschweiler »

Neka se ljuti ko god hoće ali izreka " Svaki narod ima valadu kakvu zaslužuje" je 100% istinita.
Mislim, pogledajte samo postove, 9/10 forumaša je trebalo neku vrstu štele da bi položili vozački ispis :roll:
Ne želim da znam kako stvari stoje sa ozbiljnijim stvarima (upis na fakultet, advokatski, notarski, revizorski ispit...)!
A onda se čudimo što nam državu vode nesposobni rođaci, okorjeli kriminalci i slična bagra. Uz to se svako malo na ovom forumu pojavi tema tipa "pa do kada više","divljaci na cestama",...a 9/10 forumaša nije u stanju položiti hebeni vozački ispit bez štele. SRAMOTA!
melb26sa

#155 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by melb26sa »

Testovi iz drugog puta, voznja iz treceg. Prvi put voznja poligon odlican, gradska isto odlicna ali hajde bice bolje drugi put. Drugi put pod antibioticima vozila i nisam prosla. E treci put sam prosla nakon jos dodatna 4-5 casa.

Od tada 3-4 godine nisam vozila (imali vozaca u uredu, hvala puno N!) dok nisam dosla ovamo.

I hajde jovo nanovo jer ne priznaju BIH vozacku. Testovi 100% prolaz, voznja isto tako - samo ide ispitivac u tvoje auto - prije toga provjeri osiguranje, da li sva svjetla rade... provozaj po bloku, parkiraj paralelno, stani na stop znak bar 3 sekunde i nastavi voznju nazad do centra za izdavanje vozackih. Za svjetla ne brinem, automatski se pale bio dan ili noc (odlicna stvar daylight running lights), jos i smanje iznos osiguranja.

Prosli mjesec opet polagala ali samo testove (nova drzava) - opet 100% testovi, zavrsen pregled vida na licu mjesta i vozacka u rukama.

Vec tri godine ovdje konstantno vozim (na autu imam oko 26,000 milja) i apsolutno nisam spor vozac.
AdnanSA

#156 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by AdnanSA »

Haettenschweiler wrote:Neka se ljuti ko god hoće ali izreka " Svaki narod ima valadu kakvu zaslužuje" je 100% istinita.
Mislim, pogledajte samo postove, 9/10 forumaša je trebalo neku vrstu štele da bi položili vozački ispis :roll:
Ne želim da znam kako stvari stoje sa ozbiljnijim stvarima (upis na fakultet, advokatski, notarski, revizorski ispit...)!
A onda se čudimo što nam državu vode nesposobni rođaci, okorjeli kriminalci i slična bagra. Uz to se svako malo na ovom forumu pojavi tema tipa "pa do kada više","divljaci na cestama",...a 9/10 forumaša nije u stanju položiti hebeni vozački ispit bez štele. SRAMOTA!
U pravu si 100 %. Skoro svi položili preko štele. Nije ni čudo kakve manijake srećemo na cestama.
Vjeruj!

#157 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Vjeruj! »

Пусти шупљу и на фамозном Западу има штеле, само што тамо неће за сићу па Гастарбеитери не могу за 100 еура
купити возачку, али прави лафци и тамо купују.
Ко мисли другачије, живи у грдној заблуди.
madner

#158 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by madner »

Haettenschweiler wrote:Neka se ljuti ko god hoće ali izreka " Svaki narod ima valadu kakvu zaslužuje" je 100% istinita.
Pa slusaj, ako je tebi merak da te jebu, samo uzivaj :D

Garant si od onih sto ili ne prave prekrsaje ili kad naprave nisu u stanju da se dogovore ko ljudi. Levat klasican :D
OldSql

#159 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by OldSql »

iz prve sa stelom, nisam presao ni 100m :)
delightful

#160 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by delightful »

madner, opomena
thepatriot

#161 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by thepatriot »

Položio iz prve,komisija bila kod mene prije polaganja,roštiljali malo 8-)
99 % onih koji kažu da su položili iz prve bez štele,laže, jer politika komisije je da te voza dok ne napraviš grešku, i to je njihovo nepisano pravilo,i sami su mi to potvrdili.
Znači, savjet svima budućim vozačima,traži štelu :bih:
madner

#162 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by madner »

Tsk meni opomena a covjek popljuvao cijeli narod i drzavu sa generalizacijama. Malicizno i vadjenjem iz konteksta izvukao ono sto je htio reci.

Garant neki dijasporas koji trazi aspirin sto je otisao a nije mu bas potaman. Tsk tsk.
AdnanSA

#163 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by AdnanSA »

Shvatam ja da su komisije svakakve i da ima raznih manifetluka sa njihove strane ali da ima baš ovoliko štele to nisam ni slutio.
madner

#164 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by madner »

AdnanSA wrote:Shvatam ja da su komisije svakakve i da ima raznih manifetluka sa njihove strane ali da ima baš ovoliko štele to nisam ni slutio.
Ja garantujem da ovo nije mjerodavno.

Najbolji su ove price: Ja vozio/la perfektno, ali me oborili :roll:
jedna tamo

#165 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by jedna tamo »

testove iz prve bez štele, vožnju iz druge sa štelom :skoljka:
plemba

#166 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by plemba »

thepatriot wrote:Položio iz prve,komisija bila kod mene prije polaganja,roštiljali malo 8-)
99 % onih koji kažu da su položili iz prve bez štele,laže, jer politika komisije je da te voza dok ne napraviš grešku, i to je njihovo nepisano pravilo,i sami su mi to potvrdili.
Znači, savjet svima budućim vozačima,traži štelu :bih:
ja sam onda među onih 1%, sve iz prve bez stele... cak sam isao u crveni kriz polagati prvu pomoc a nisam dao petobu da ne moram ici... vjeruj mi, ako ne napravis ni jednu gresku da ces proci bio ti prvi ili sto prvi pokusaj ;-)
Cholina_Lokica

#167 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Cholina_Lokica »

jao jedva cekam neku temu o mitu i korupciji :roll:
AdnanSA

#168 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by AdnanSA »

Godišnje u BiH gine 400-450 ljudi u saobračaju zahvaljujući i dijelom auto školama, komisijama i štelama.
Znaći od rata na ovamo 6000-7000 ljudi je poginulo, mnogo mnogo više nego od mina.
jedna tamo

#169 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by jedna tamo »

ja nisam dala pare, već mi rođak radi po tim komisijama, a pošto tada nisam imala auto pustio me...
kad sam kupila auto uzela sam dodatnih 20 časova i bez straha sam počela voziti...
drekalica28

#170 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by drekalica28 »

duboka_misao wrote:
NeyDan wrote:Nikad mi nije bilo jasno zasto mnoge djevojke poloze vozacki i onda nikad ne voze, ne smiju il' nece?! Zasto ste ga onda polagale i davale tol'ke pare?! :roll: :-) :-)
samnom radi zena koja je polozila prije 20 godina i nikada nije sjela u auto nakon polaganja ali redovno produzava vozacku :D
Ona k'o moja mama. :lol:
Neka davno je vozila auto....kad sam ja imala 3-4 godine. I to vrlo kratko, godinu dana u vrh glave. Poslije toga nikad više nije sjela za volan. Ali je zato puna "savjeta" dok ja vozim. :roll: :lol: :lol:
Inače.......testove iz prve, bez greške, a vožnju iz treće pokušaja.
Naravno samo zato što je komisija htjela da se časti na moj račun. :x
atko

#171 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by atko »

Vozacki se polaze sa stelama - NEVJEROVATNOOO!!!!
pa sta se sad svi pravite sokirani ... evo veca kolicina soka nego kod austrijanaca kad su onog monstruma fricla otkrili ... :-) :-) :-)

Ja za vozacki nisam dao ni marke... jedan tel. poziv je sve zavrsio i to je to ... sto naravno nema veze sa mojim vozackim sposobnostima ... nego ima veze sa tim da me kafanski klocevi zvani clanovi komisije ne bi maltretirali ;)

I polaganje vozackog je mala maca ... mene je vise bolilo sto sam moro dati npr 180 KM da bih uradio CT uha ili cekaj 4 mjeseca i ako uredno placam zdravstveno ... i sto sam onda moro dati 1000 KM da bi to isto uho operativno dove u red jer je bilo JAKOO HITNO :x ... i kad sam pricao sa par ljudi poslije ... htio sam SEBE prijaviti zbog toga ... htio sam otici i reci evo prijavljujem se ja sam strana koja je dala mito kaznite me ... medjutim prijatelj "iz unutrasnjosti" mi je sve fino objasnio kako bi to islo i da bih samo od sebe pravio majmuna a da doticni hirurg moze samo dobiti kakvu plaketu grada za humanost :x

I da ironija bude vece problem sa tim uhom sam zaradio smrzavajuci se svake subote na protestima ... na koje se odazivalo po 200 ljudi ... a sad svi ovdje majke tereze

ili da skratm ne serite vise :x :x :x
AdnanSA

#172 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by AdnanSA »

Možda si ti Atko i u pravu. Potplačuj gdje stigneš i koristi veze što je više moguće u svim segmentima života. Izgleda da ovde drugačije ne ide.
Dokle će mo tako svi zajedno majka mu stara? :? :? :?
Nadajmo se samo kada dođemo na operacijski sto da i hirurg nije koga potplatio ili povukao veze jednim tel. pozivom pa na lijepe oči dobio dozvolu da nam može prćkati po unutrašnjim organima i ekstremitetima.
Neelix

#173 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by Neelix »

mislim da pretjeruju oni koji na ovoj temi saobraćajnu nekulturu, udese i poginule dovode u vezu sa štelama na vozačkom. retardirani maloumnici koji se trkaju po gradu, divljaju po cesti, ulijecu, voze iznad ogranicenja i ne postuju saobracajna pravila ne rade to zato sto ne znaju da je to zabranjeno, nego zato sto su kurcohani u glavi, zato sto su takav primitivni odgoj donijeli iz kuce.
statix

#174 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by statix »

Slazem se sa neelixom. To su iskompleksirani ljudi koji imaju potrebu da se dokazuju na vrlo primitivan nacin i koji usmjeravaju visak energije na pogresnu stranu.

BTW, iz treceg puta sam polozio, stari odveo clanove komisije na janjetinu. :D
atko

#175 Re: od koje ste polozili vozacki??

Post by atko »

AdnanSA wrote:Možda si ti Atko i u pravu. Potplačuj gdje stigneš i koristi veze što je više moguće u svim segmentima života. Izgleda da ovde drugačije ne ide.
Dokle će mo tako svi zajedno majka mu stara? :? :? :?
Nadajmo se samo kada dođemo na operacijski sto da i hirurg nije koga potplatio ili povukao veze jednim tel. pozivom pa na lijepe oči dobio dozvolu da nam može prćkati po unutrašnjim organima i ekstremitetima.
Bio ja ili ne bio u pravu sve se svodi na tri opcije
a) Da igras po pravilima ovog usranog sistema -- ne zelim ali sam nekad primoran
b) da mjenajs sistem -- zelim i te kako ali nas ima u promilima koji su spremni podici guzice
c) napustiti ovu mrtvaju zvanu balkan -- u realnom vremnu akoBogda ;)
Post Reply