GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post Reply
uglavnomja

#151 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by uglavnomja »

¤ jelena ¤ wrote:
medvjed23 wrote: ako je muzičar iskren u onome što radi (volim misliti da oni najbolji po pravilu jesu), onda će u svoje note i tekstove utkati sebe; svoje misli, emocije i dr.. u tom slučaju je izjava: "ne volim njega, al volim njegove pjesme" posvađana sa smislom..
...utkati dio sebe...dio svog života...dio svog ja.
Njegova umjetnost je samo dio njegovog ja i proizvod samo jedne u nizu njegovih životnih uloga - uloge umjetnika.

Ne volim Bajagu, a ne volim ni Boru Đorđevića. Nemam razloga da ih volim...ne osjećam ništa prema tim ljudima danas.

Pjesmu ''Kad hodaš'', koju je napisao Bajaga, a ovaj drugi otpjevao - volim. I danas kao i prije 20...i kusur godina. Iz milion nekih starih razloga...

Za mene je to potpuno u skladu sa smislom.

ne kontam izjednacavanje umjetnika-stvaraoca sa izvodjacem tih djela?

da ne uzmem ovu dvojicu za peimjer, nego recimo merlin proda pjesmu onoj emini jahic - da li je ona postala umjetnica, koja je u pjesmu utkala sebe ... ono duze od 3 minute, i to odglumljene?
(da ne ulazimo u merlina i umjetnost, nego hipoteticki, on je stvaralac novog umjetnickog djela :oops: )

ista je stvar sa glumcima, neko napise (cesto) prvo knjigu, pa neko drugi napise scenario od te knjige, pa neko treci rezira film ... i tek onda dolazi glumac, isprogramiran kad ce i sta i kako reci ili uraditi.
da li je glumac koji je glumio hitlera automatski isti hitler :?: :D

a onda dalje, film kao 7. umjetnost bi mozda bi prosao teoretski kao umjetnost, prvenstveno zbog one pocetne knnjige, ali zadnjih par decenija nema ni u od umjetnosti u 99,99% filmova. scenarije pisu marketing strucnjaci - sta ce se nabolje prodati :roll:
ili je gola glupost ili golo nasilje :cry:

a slicno je i sa muzikom, malo ko stvara za svoju dusu iz duse, sve je komercijala, sta se slusa, ko slusa, prilagodi, tacnije napravi pjesmu za 13-godisnjake, za bogatase, za sirotinju ... itd
stihoklepci sa skladistem stihova, samo ih promuckaju
pecpec

#152 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by pecpec »

Vjenco se 93-ce u parizu i vjerovatno je dolazio u bg sa suprugom u tom periodu i poslje rata.Pa mogu i ovi nasi politicari da zive od onoga sto su do sad pokrali al jok,daj jos-Sto bi onda on zivio od izdavanja?
kakavdanakneiskustvu

#153 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by kakavdanakneiskustvu »

pecpec wrote:Vjenco se 93-ce u parizu i vjerovatno je dolazio u bg sa suprugom u tom periodu i poslje rata.Pa mogu i ovi nasi politicari da zive od onoga sto su do sad pokrali al jok,daj jos-Sto bi onda on zivio od izdavanja?

pa ti si rekao da zbog žene muslimanke i zbog toga sto nije imao od cega ziviti sutio i nije spominjao opsadu sarajeva, a imao je od cega ziviti,ali je izabrao opciju da suti,bude supak,a kasnije i ljigavac kad je rat zavrsio ,sarajevo ostalo citavo a on se odjednom,naglo sjetio tog grada,i ko fol ljubavi prema tom gradu,ljubavi koje nije bilo u ratu,cak ni u vrijeme kad je zivio u parizu,a tamo ga sigurno niko ne bi poprijeko pogledao sto mu je zena mulimanka i sto bi rekao da srpska vojska drzi sarajevo u opsadi
akaunt

#154 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by akaunt »

kakavdanakneiskustvu wrote:nije uradio ni za sarajevo
Majke mi ja ovo ne shvatam. Kakav ba grad? Sta je grad ucinio pa da za njega moras nesto ko zrtvovat. Grad gdje sad zivim , par hiljada km daleko od Sarajeva, je za mene ucino deset puta vise nego Sarajevo. I ...??? Šta sad, da izbiju belaji ovdje , ja trebam moju porodicu stavit u zalog odbrane nekog jebenog Malmea Wankuvera, Študgarda....
Osvijestite se! Postojis ti i tvoja porodica !
Kako reče onaj : Za ovaj grad nije umrijeti greh... Svaki put kad to cujem sjetim se nekih koji su ozbiljno to shvatili....
Dakle , jedno je pucati i ubijati tvoj grad a drugo pokupit svoje najmilije i rec "Zbogom zohari"
Najljepsih pet godina zivota bacih. Da sam barem u Geteborgu wc cistio, bilo bi isplatljivije !
pecpec

#155 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by pecpec »

kakavdanakneiskustvu wrote:
pecpec wrote:Vjenco se 93-ce u parizu i vjerovatno je dolazio u bg sa suprugom u tom periodu i poslje rata.Pa mogu i ovi nasi politicari da zive od onoga sto su do sad pokrali al jok,daj jos-Sto bi onda on zivio od izdavanja?

pa ti si rekao da zbog žene muslimanke i zbog toga sto nije imao od cega ziviti sutio i nije spominjao opsadu sarajeva, a imao je od cega ziviti,ali je izabrao opciju da suti,bude supak,a kasnije i ljigavac kad je rat zavrsio ,sarajevo ostalo citavo a on se odjednom,naglo sjetio tog grada,i ko fol ljubavi prema tom gradu,ljubavi koje nije bilo u ratu,cak ni u vrijeme kad je zivio u parizu,a tamo ga sigurno niko ne bi poprijeko pogledao sto mu je zena mulimanka i sto bi rekao da srpska vojska drzi sarajevo u opsadi
Pa kako ti znas da je imao od cega da zivi,neko mu davo pare jel zato sto je brega?Covjek se sigurno borio za zivot kako zna i umije i sutio da ga ne zaboli glava.Kako njega tako i njegove.Eno cujem da divjak jedva sklapa kraj sa krajem a eto sarajevo ko briga za njega.
kakavdanakneiskustvu

#156 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

akaunt wrote:
Majke mi ja ovo ne shvatam. Kakav ba grad? Sta je grad ucinio pa da za njega moras nesto ko zrtvovat. Grad gdje sad zivim , par hiljada km daleko od Sarajeva, je za mene ucino deset puta vise nego Sarajevo. I ...??? Šta sad, da izbiju belaji ovdje , ja trebam moju porodicu stavit u zalog odbrane nekog jebenog Malmea Wankuvera, Študgarda....
Kako reče onaj : Za ovaj grad nije umrijeti greh... Svaki put kad to cujem sjetim se nekih koji su ozbiljno to shvatili....
Dakle , jedno je pucati i ubijati tvoj grad a drugo pokupit svoje najmilije i rec "Zbogom zohari"
Najljepsih pet godina zivota bacih. Da sam barem u Geteborgu wc cistio, bilo bi isplatljivije !

ovo sam napisao jer je osoba iznad tog mog posta napisala da nije uradio nista protiv sarajeva pa shodno tome i taj moj odgovor
kakavdanakneiskustvu

#157 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

pecpec wrote:

Pa kako ti znas da je imao od cega da zivi,neko mu davo pare jel zato sto je brega?Covjek se sigurno borio za zivot kako zna i umije i sutio da ga ne zaboli glava.Kako njega tako i njegove.Eno cujem da divjak jedva sklapa kraj sa krajem a eto sarajevo ko briga za njega.

pa ima stan u parizu,i u situaciji kad ko fol njegov voljeni grad razara vojska iz srbije on ode ziviti u srbiju,odakle ide sve sto unistava taj njegov grad,što li je šutio o svemu tome doj je zivio u parizu?,da ga glava ne zaboli??,daj nemoj molim te,zato sto je neko takva osoba,mogao je i ivica posim sutiti i ne dati ostavku u sred beograda pa je ipak to uradio,mogao je i novinar petar lukovic sutiti i ne pisati stotine tekstova o svemu sto se ovde desavalo pa je ipak pisao,i imao velikih problema zbog toga a ne zbog toga sto mu je zena ovo ili ono,nego jer je takva osoba,nije šupak

divjak vjerovatno ima dovoljnu penziju da moze normalno ziviti,tako da je to vjervatno šuplja priča
drag_gost

#158 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by drag_gost »

A sta si ti uradio za sarajevo pa da njemu sudis?
drag_gost

#159 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by drag_gost »

akaunt wrote:

ovo sam napisao jer je osoba iznad tog mog posta napisala da nije uradio nista protiv sarajeva pa shodno tome i taj moj odgovor
Onda ne shvatam sto ga prozivas. Ljigavac je jer nije nista uradio za sarajevo, a ni protiv sarajeva? Ovdje su najvise puna usta sarajeva onima koji ni ne zive u njemu.
pecpec

#160 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by pecpec »

pa ima stan u parizu,i u situaciji kad ko fol njegov voljeni grad razara vojska iz srbije on ode ziviti u srbiju,odakle ide sve sto unistava taj njegov grad,što li je šutio o svemu tome doj je zivio u parizu?,da ga glava ne zaboli??,daj nemoj molim te,zato sto je neko takva osoba,mogao je i ivica posim sutiti i ne dati ostavku u sred beograda pa je ipak to uradio,mogao je i novinar petar lukovic sutiti i ne pisati stotine tekstova o svemu sto se ovde desavalo pa je ipak pisao,i imao velikih problema zbog toga a ne zbog toga sto mu je zena ovo ili ono,nego jer je takva osoba,nije šupak

divjak vjerovatno ima dovoljnu penziju da moze normalno ziviti,tako da je to vjervatno šuplja priča
Ma dzaba tebi ista pisati kad za sve imas neko "svoje" misljenje i tuđa ne uvazavas.Za tebe je jednostavno ljigavac i sta cu ti ja.Misli sta hoces
drag_gost

#161 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by drag_gost »

Ako je to kriterij, onda si i ti ljigavac.
kakavdanakneiskustvu

#162 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

drag_gost wrote:

nista,jer i nisam iz sarajeva
kakavdanakneiskustvu

#163 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

drag_gost wrote:
akaunt wrote:nije uradio ni za sarajevo

Onda ne shvatam sto ga prozivas. Ljigavac je jer nije nista uradio za sarajevo, a ni protiv sarajeva? Ovdje su najvise puna usta sarajeva onima koji ni ne zive u njemu.[/quote]

jng sta cu ti ja kad ne kontas
kakavdanakneiskustvu

#164 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

pecpec wrote:

Ma dzaba tebi ista pisati kad za sve imas neko "svoje" misljenje i tuđa ne uvazavas.Za tebe je jednostavno ljigavac i sta cu ti ja.Misli sta hoces

da,ljigavac i to na kvadrat
kakavdanakneiskustvu

#165 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

drag_gost wrote:

vidi,ja sam sa 20 godina u uniformi učestvovao u akciji deblokade sarajeva,istina nesupjesnoj akciji,ako sam za to ljigavac,ok,poštujem,onda smo isti ja i bregovic koji je za to vrijeme snimao muziku za film koji je bio finansiran od strane miloševićevog ministarstva kulture,jer sam je rekao nije htio da svira za alijino sarajevo
pecpec

#166 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by pecpec »

Da je tako los i negativan bio za ovaj grad sigurno bi ljudi na njega pljuvali ko i na kusturicu,neleta...
Vidim lik dodje vamo kad hoce jos seta carsijom,gradom svi ga srdacno pozdravljaju.Ja bi se onda zapito jel do vecine ili tebe i pojedinaca sto misle kao ti.
Edin H.

#167 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by Edin H. »

drag_gost wrote:

vidi,ja sam sa 20 godina u uniformi učestvovao u akciji deblokade sarajeva,istina nesupjesnoj akciji,ako sam za to ljigavac,ok,poštujem,onda smo isti ja i bregovic koji je za to vrijeme snimao muziku za film koji je bio finansiran od strane miloševićevog ministarstva kulture,jer sam je rekao nije htio da svira za alijino sarajevo
Bregovic je otvoreno agitirao za Reformske snage Ante Markovica i lijepo je prije rata govorio. Vecina naroda glasala za Radovana i Aliju i normalno je da se osjecao razocaranim. To ga naravno ne opravdava sto je uzeo Slobin cash, ali pretpostavljam da je bio malo kokuz nakon sto se ispalio I zivio u Parizu, pa je bilo daj sta das.
Banksy

#168 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by Banksy »

kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.jutarnji.hr/spektakli/domac ... o.facebook

Ljigavac na kvadrat
na-koga-je-trebalo-pucati

Trebalo je pucati na one koji pucaju na tebe i tvoj grad, smradu.

Ultraljigavac. Šta su trebali reći svi ostali iz miješanog, u miješanom braku? Ko je bio Kemo Monteno i na koga je on pucao? Kao valjda su svi u Sarajevu bili etnički čisti. I ko bi ga to tjerao da puca kad niko s tamburom nije nosio pušku.

Vrhunac ko puca, svi pucaju, ovo nije moj rat, ko nas zavadii licemjerja. Fuj, Bregoviću.
supercali

#169 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by supercali »

Otisao je ziviti u bg jer je tu mogao raditi
Nece u parizu praviti muziku iso sam kroz ulicu De gola I vidio brizit na pendzeru nego ce to raditi u bg gdje ce njegov rad doci do ljudi
Kazes mogao je normalno zivjeti
Po cemu?
On ako je do juce imao prihode 20000 mjesecno I rashodi su mu toliki ili priblizni I sutra kao treba da iznajmljuje stan za 2-3 milje I kao bit ce to normalan zivot
Problem je sto svijet ravnamo Po sebi pa kontamo ako mi mozemo sa 1000 zivjeti mogu I svi ostali (normalno da mogu al to je vec druga prica)
Da je malo dvolican jeste al sto se tice sarajeva postavio se vjerovatno najbolje sto je mogao
Necu pjevati o sarajevu jer zivim u bg a necu ni pljuvati sarajevo jer je to moj grad
Zasto necu pjevati o sa? Zato jer je tu mozda politika koja meni Ne odgovara kao sto I nama samima u sa Ne odgovara politika iz tog vremena dokaz tome je svuda oko nas
Zato jer necu da mi zena ima problema jer sm javna licnost I prvo ce pokucati na kucna vrata itd itd
kakavdanakneiskustvu

#170 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

pecpec wrote:Da je tako los i negativan bio za ovaj grad sigurno bi ljudi na njega pljuvali ko i na kusturicu,neleta...
Vidim lik dodje vamo kad hoce jos seta carsijom,gradom svi ga srdacno pozdravljaju.Ja bi se onda zapito jel do vecine ili tebe i pojedinaca sto misle kao ti.

pa zato sto je ljigavac,zna se svakome uvuci pod kozu,slatkorjecivim izjavama,kao npr. moje sarajevo,sa kusturicom,karajlicem se zna na cemu si ,ovaj bi sutra da ponovo izbije rat stao na stranu onih za koje pretpostavi da su jaci
kakavdanakneiskustvu

#171 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Banksy wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:https://www.jutarnji.hr/spektakli/domac ... o.facebook

Ljigavac na kvadrat
na-koga-je-trebalo-pucati

Trebalo je pucati na one koji pucaju na tebe i tvoj grad, smradu.

Ultraljigavac. Šta su trebali reći svi ostali iz miješanog, u miješanom braku? Ko je bio Kemo Monteno i na koga je on pucao? Kao valjda su svi u Sarajevu bili etnički čisti. I ko bi ga to tjerao da puca kad niko s tamburom nije nosio pušku.

Vrhunac ko puca, svi pucaju, ovo nije moj rat, ko nas zavadii licemjerja. Fuj, Bregoviću.

tacno :thumbup: :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#172 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

supercali wrote:Otisao je ziviti u bg jer je tu mogao raditi
Nece u parizu praviti muziku iso sam kroz ulicu De gola I vidio brizit na pendzeru nego ce to raditi u bg gdje ce njegov rad doci do ljudi
Kazes mogao je normalno zivjeti
Po cemu?
On ako je do juce imao prihode 20000 mjesecno I rashodi su mu toliki ili priblizni I sutra kao treba da iznajmljuje stan za 2-3 milje I kao bit ce to normalan zivot
Problem je sto svijet ravnamo Po sebi pa kontamo ako mi mozemo sa 1000 zivjeti mogu I svi ostali (normalno da mogu al to je vec druga prica)
Da je malo dvolican jeste al sto se tice sarajeva postavio se vjerovatno najbolje sto je mogao
Necu pjevati o sarajevu jer zivim u bg a necu ni pljuvati sarajevo jer je to moj grad
Zasto necu pjevati o sa? Zato jer je tu mozda politika koja meni Ne odgovara kao sto I nama samima u sa Ne odgovara politika iz tog vremena dokaz tome je svuda oko nas
Zato jer necu da mi zena ima problema jer sm javna licnost I prvo ce pokucati na kucna vrata itd itd

a sto bi on to trebao i pomisliti da pljuje na sarajevo 1992.??
drag_gost

#173 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by drag_gost »

drag_gost wrote:

nista,jer i nisam iz sarajeva
Onda se mani price.
drag_gost

#174 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by drag_gost »

jng sta cu ti ja kad ne kontas
Ti si taj koji ne konta mnogo jednostavnije stvari, a ne ovo da skonta.
drag_gost

#175 Re: GLUMCI, PJEVAČI I POLITIKA, VAŠE MIŠLJENJE?

Post by drag_gost »

drag_gost wrote:

Ok i ja sam bio u Sarajevu kad je bilo najpotrebnije. Jesi, ako je to kriterij, nauci da citas. A, ako nije kriterij, zasto ga spominjes?

Sta je on to tebi uradio ili tom Sarajevu lose?
Post Reply