Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Grupu prolaze:

Spanija
57
42%
Svicarska
34
25%
Cile
39
29%
Honduras
5
4%

Total votes: 135

Neelix

#151 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Neelix »

Moj je život Švicarskaaaa 8-)
OldSql

#152 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by OldSql »

mene stid pisati na ovoj temi vishe :(
Romanista 101%

#153 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Romanista 101% »

Hitzfeld je danas objasnio trenerima kako se treba braniti a usput i zabiti gol.
Globus

#154 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Globus »

Chile ima sansu da posalje kuci Europske prvake i prema mnogima prve favorite turnira ... 8-)
todd_smith

#155 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by todd_smith »

Globus wrote:Chile ima sansu da posalje kuci Europske prvake i prema mnogima prve favorite turnira ... 8-)
Chile ce da igra fudbal a ne da parkira autobus, tako da ce ih Spanija lakse razmontirati
elSaik

#156 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by elSaik »

Davno je ta priča o autobusima prevaziđena. Švicarska je imala više prilika od Španije i zaista ne vidim po čemu je to ova druga bila "sto puta bolja". Izgleda da mnogi beskorisno i neefikasno dodavanje lopte smatraju faktorom za određivanje bolje igre?!
todd_smith

#157 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by todd_smith »

elSaik wrote:Davno je ta priča o autobusima prevaziđena. Švicarska je imala više prilika od Španije i zaista ne vidim po čemu je to ova druga bila "sto puta bolja". Izgleda da mnogi beskorisno i neefikasno dodavanje lopte smatraju faktorom za određivanje bolje igre?!
osim gola i stative, koje su to jos sanse imali?
elSaik

#158 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by elSaik »

Te dvije su sasvim dovoljne da ih bude više od španskih. Osim ako šuteve sa 20+ metara (koji uglavnom završavaju ne ugrozivši uošte gol) nismo počeli računati kao prilike?!
BSn

#159 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by BSn »

todd_smith wrote:
Globus wrote:Chile ima sansu da posalje kuci Europske prvake i prema mnogima prve favorite turnira ... 8-)
Chile ce da igra fudbal a ne da parkira autobus, tako da ce ih Spanija lakse razmontirati

Reprezentacija koja ne zna probiti autobus ne zasluzuje epitete jedne od najboljih, pa ni prolaz iz grupe.
Ako su Svicarci i igrali autobus, onda su dobro odigrali autobus, to znaci da su imali bolju taktiku od Spanije i da su bili bolji od Spanije, jer su uspjeli doci do 3 boda. Spanija sta god da je igrala pokazala se manje dobrom. "Autobus" je dio nogometa i nije nista negativno. Ako sila Spanija ne zna igrati protiv takve formacije, onda znaci da nisu sila.

Mogu i ja zabijat golove kad nema golmana, problem je kad mi Buffon stane na liniju.
todd_smith

#160 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by todd_smith »

elSaik wrote:Te dvije su sasvim dovoljne da ih bude više od španskih. Osim ako šuteve sa 20+ metara (koji uglavnom završavaju ne ugrozivši uošte gol) nismo počeli računati kao prilike?!
Sutevi inieste,navasa,alonso-a nisu bile nikakve sanse? Pique u prvom poluvremenu?

Ajd ne pricaj bezveze, Spanci su zasluzili da izgube i svaka cast Svicarskoj za pobjedu, ali reci da nisu bili bolji ili da Spanci nisi imali nijednu vrijednu sansu? Tu vec imas problem sam sa sobom
Neelix

#161 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Neelix »

da su bili bolji, rezultat bi bio drugaciji. nisu bili bolji, bili su gori za jedan go.
ludak_

#162 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by ludak_ »

Da, da.. ona precka Xabia ustvari nije bila opasna po gol.. takodjer u prvom poluvremenu kada je Pique izmjesao odbranu u petercu pa golmana nekako pogodi lopta u koljeno... isto tako ni onaj Villin pokusaj loba iz kosa sa 7-8 metara nije bio opasan... Onaj sut navasa je bio bar 2 metra pored gola zar ne? Nema se sta pricat, Svica iskoristila 1/2 sanse koje su imali, dok Spanija nije iskoristila niti jednu a bilo ih je najmanje 5 ozbiljnih.. Razumijem i ja da je srcu drago kad neko pobjedi velikog favorita, pogotovo onog kojeg bas i ne volis, ali brate pretjerujete.

@ neelix bili su bolji u igri i po svoj mogucoj statistici, ali ipak rezultatski nisu..
Last edited by ludak_ on 16/06/2010 19:51, edited 1 time in total.
elSaik

#163 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by elSaik »

Pa eto. Ti nabroja 3 šanse. Švica - gol, stativa i šut Barnete malo iznad gola oko 80. minute. To i dalje nije "sto puta bolja".
ludak_

#164 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by ludak_ »

Vidi, ne mogu se sjetiti svih sansi ali ih je bilo, bice na highlightsu (sada ima samo pogodak), jos jednu sam dodao tokom edita. Ipak ako zanemarimo te 3 ozbiljne sanse Svicarske oni nista vise nisu uradili, dok je Spanija imala dosta polu-sansi koje su bile potencijalna opasnost za gol Svicarske.. doduse neke vise neke manje. Naprimjer sva ona silna ubacivanja, od kojih niti jedno nije bilo uspjesno ali ipak to je polu-sansa kada imas centarsut i 5-6 igraca Spanije u kaznenom prostoru Svicarske..
Mikado

#165 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Mikado »

Spanci su bili bezopasni. Milion pasova, ubacivanja u kazneni i samo jedan opasan sut prema golu i to onaj Xabi Alonsa. Jos se mogu istac i dvije sanse Torresa u kojim se obrukao i pokazao da je mozda bolje da nije ni usao. Prosle godine su na isti nacini porazeni od amerikanaca i sa onakvom igrom tesko da mogu dogurati do drugog kruga. Ako ne budu konkretniji u napadu, vec nakon prvog kruga ce kuci.
snaga_znanja

#166 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by snaga_znanja »

Za 50 godina kada neko provjeri rezultate svjetskog prvenstva i vidi da je Svica dobila Spaniju 1:0 nece ga interesovati koliko je ko imao suteva na gol ili koliko je puta Xavi dodao Iniesti loptu da bi zatim ovaj njemu opet vratio. A onda iz tog suludog dodavanja dobijes cifru od nekoliko stotina uspjesnih dodavanja. Sto bi sef Ciro rekao. Sine nije bitno ko se kako dodaje. Bitno je ko koliko golova dadne.

Ostale spanske jadikovke objesite negdje drugo...
LSD

#167 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by LSD »

elSaik wrote:Te dvije su sasvim dovoljne da ih bude više od španskih. Osim ako šuteve sa 20+ metara (koji uglavnom završavaju ne ugrozivši uošte gol) nismo počeli računati kao prilike?!
A šta je ona precka znacila?' ili Pique kad je pogodio golamana u koljeno?? to se ne racuna kao šansa,jelde
todd_smith

#168 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by todd_smith »

elSaik wrote: Osim ako šuteve sa 20+ metara (koji uglavnom završavaju ne ugrozivši uošte gol) nismo počeli računati kao prilike?!
elSaik wrote:šut Barnete malo iznad gola oko 80. minute.
:-) :-) :-)
LSD

#169 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by LSD »

Ovdje ljudi pricaju ko da je Švica napadala Španiju citavo vrijeme a ovi se branili sa 8 igraca...a ne obratno.
E svašta :shock:
snaga_znanja

#170 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by snaga_znanja »

[url=http://img695.imageshack.us/i/spanija.jpg/]Image

Pogledajte samo koliko besmislenih dodavanja....

Dakle ekipa koja ima 527 dodavanja u toku utakmice, a ne postigne gol jednostavno nije ozbiljna :lol:

Nekad su tvrdili da je potrebno 14 dodavanja da bi se postigao gol... Spanci to demantiraju :lol:
Last edited by snaga_znanja on 16/06/2010 20:12, edited 1 time in total.
Jokericious

#171 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Jokericious »

Gdje je Ciki, bas me zanima njegov komentar na ovu tekmu? :(
LSD

#172 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by LSD »

snaga_znanja wrote:[url=http://img695.imageshack.us/i/spanija.jpg/]Image

Pogledajte samo koliko besmislenih dodavanja....

Dakle ekipa koja ima 527 dodavanja u toku utakmice, a ne postigne gol jednostavno nije ozbiljna :lol:

Nekad su tvrdili da je potrebno 14 dodavanja da bi se postigao gol... Spanci to demantiraju :lol:
E pa da Bog da nam svima igrala Švica u finalu sa ovom istom taktikom Hitzfelda na koju citav forum kolektivno onaniše i smatra je genijalnom...pa cete ga proklinjati kasnije.
Jok treba ko kod nas Nadarević da je nabije u kukuruze gore prema špicu...jebo pasove i pas igru to je za levate poput španije.
alphonse kauders

#173 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by alphonse kauders »

U normalnim danima bi Španci nakon prvog poluvremena već vodili sa 2-0 pa bi svi pisali kako je "fudbal opet pobijedio" i kako su "pljunuta Barsa", ili sl. Danas su ljudi imali loš dan i garantujem da bi od 10 utakmica sa Švicom 8 pobijedili, jednu možda remizirali i jednu izgubili, i ta jedna im se desila danas.

Samo onaj k'o površno posmatra fudbal može nešto pričati protiv španske igre. Slažem se ja - puno je tu tamo-vamo pasova, al kad ti na onako maloj površini moraš izigrati 10 igrača (a nisi Englez pa da nabijaš loptu u 16 metara) ne možeš drugačije nego čekati svoj trenutak. Ljudi nisu iskoristili šanse, a Švica jeste i neka jeste, al' 10.000 puta mi je draže gledati utakmice Španije u kojom možeš kod pojedinih igrača tačno vidjeti fudbalsku genijalnost nego neko šahiranje i mrljanje po terenu.

I fakat, šta smo se uhvatili te naše nesretne utakmice sa Špancima k'o Srbi Kosova, bilo-prošlo, sudija "navukao" gol Španiji, dešavalo se svakoj ekipi, al' mi eto to naročito pamtimo jer smo tako mali.

Nadam se da se Španiji ne može 2x zaredom desiti ovakav dan.

U svakom slučaju čestitke Švici i Hitzfeld-u, na kraju balade je fudbal i dalje sport orijentiran na rezultat, a ne na ljepotu:))
cyprus

#174 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by cyprus »

alphonse kauders wrote:...Danas su ljudi imali loš dan i garantujem da bi od 10 utakmica sa Švicom 8 pobijedili, jednu možda remizirali i jednu izgubili...
Probaj sa plafon 4-5 pobjeda u 10 utakmica :-) :-) . Neki ovdje pričaju o Švicarskoj ko da je Lihtenštajn i da je čudo neviđeno što su digli Špance (za koje sam reko da im nikako ne leži status prvog favorita prvenstva).

Sjeća li se neko kako su na prošlom EP, Švicarci razmontirali igrom i Čehe i Turke i Portugalce, ali nisu rezultatski pa nisu prošli grupu. Ko im je kriv što nisu znali zabit gol. Isto tako ko je kriv Špancima što danas nisu mogli zabit gol.

A osipam se od ovih fraza tipa "parkiran autobus", pasiranim od nekih lafo "poznavalaca" i "ljubitelja" fudbalske igre. Otkad ja znam za fudbal, vazda je bilo ono: jača ekipa napada, slabija se brani... To je fudbal, to je sport. E sad, kad se slabija ekipa uspije odbranit, i čak pobjedit, onda to obavezno neko nazove antifudbalom :-) . Mislim stvarno... :oops:
Neelix

#175 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)

Post by Neelix »

ludak_ wrote:
@ neelix bili su bolji u igri i po svoj mogucoj statistici, ali ipak rezultatski nisu..
da hoce moje FK Sarajevo svaku utakmicu od sad pa nadalje i ubuduce odigrati katastrofalno ko svicarska protiv spanije, "izgubiti" u igri i svoj mogucoj statistici, ali ne rezultatski, ne bi bilo sretnijeg covjeka od mene :D
Last edited by Neelix on 16/06/2010 21:00, edited 1 time in total.
Locked