da, ali kamere ne slikaju na zutodječak sa šibicama wrote:Zuto svjetlo je kao i crveno, nema tu prolaza.
Zuto ti znaci "koci", a ne "ubrzaj, sad ce crveno".
To su osnove koje se uce jos na pocetku vozacke obuke.
Treptajuće zeleno
-
neki
#151 Re: Treptajuće zeleno
- sunceKOtepsija
#152 Re: Treptajuće zeleno
dječak sa šibicama wrote:Zuto svjetlo je kao i crveno, nema tu prolaza.
-
old_spice
#153 Re: Treptajuće zeleno
Ja sam jedno na istom semaforu kroz crveno prošao(znam, neću više) i nikad mi ništa nije došlo, a nisam ni vidio da li me ona kamera uslikala, to je bilo prije skoro 2 godine. Poslije mi je neko rekao, ne znam da li je istina to, da te kamere nisu stalno na istim mjestima, nego ih vade pa vraćaju??manekenka u penziji wrote:Muci me jos od neki dan:
Kod TV-a sam prosla na zuto svijetlo. Kasnije sam se sjetila da ima i radar. Kad sam pogledala u retrovizor, sva auta su ostala na raskrsnici, tj.ja sam zadnja prosla.
Tog istog kobnog danasam na istoj raskrnici opet prošla kroz žuto, na skretanju prema Općini.
Kakve su šanse za čestitku?![]()
![]()
![]()
-
neki
#154 Re: Treptajuće zeleno
Da, ali kamere ne slikaju na žutovettel wrote:Haveru moj dobri, zuto znaci zabrana prolaza OSIM za vozila koja se nalaze na tolikoj udaljenosti od tog znaka da u momentu paljenja zutog se ne mogu bezbjedno zaustavit a da ne prodju taj znak, znaci ako picis 60kmh i upali se zuto a ti 10ak m od semafora naravno da prolazisneki wrote:da, ali kamere ne slikaju na zutodječak sa šibicama wrote:Zuto svjetlo je kao i crveno, nema tu prolaza.
- insomnia78
#155 Re: Treptajuće zeleno
Ne slika ni kamera prvu sekundu dvijeold_spice wrote:Ja sam jedno na istom semaforu kroz crveno prošao(znam, neću više) i nikad mi ništa nije došlo, a nisam ni vidio da li me ona kamera uslikala, to je bilo prije skoro 2 godine. Poslije mi je neko rekao, ne znam da li je istina to, da te kamere nisu stalno na istim mjestima, nego ih vade pa vraćaju??manekenka u penziji wrote:Muci me jos od neki dan:
Kod TV-a sam prosla na zuto svijetlo. Kasnije sam se sjetila da ima i radar. Kad sam pogledala u retrovizor, sva auta su ostala na raskrsnici, tj.ja sam zadnja prosla.
Tog istog kobnog danasam na istoj raskrnici opet prošla kroz žuto, na skretanju prema Općini.
![]()
![]()
-
old_spice
#156 Re: Treptajuće zeleno
moguće da ne slika sekundu ili dvije, ja sam baš pratio na retrovizor, nije blicnulo, a nije ni kazna nikad došla
- Thorgerson
#157 Re: Treptajuće zeleno
Ne slika na zuto kamera.
I mislim da ne slika traku prema opstini nikako.
I mislim da ne slika traku prema opstini nikako.
- manekenka u penziji
#158 Re: Treptajuće zeleno
jos nista nije stiglo 
-
Puf
#160 Re: Treptajuće zeleno
manekenka u penziji wrote:Muci me jos od neki dan:
![]()
![]()
Ja svakodnevno imam takvih situacija najmanje po 5-6 puta, nekad sam takav "peh" da na sve i jednom semaforu prolazim kroz zuto, tako da ne trebas se sikirati ako si kroz zuto prosla nece ti nista doci, meni nikad nije kazna dosla za takvo nesto a vozim po Sarajevo ima 2 godine aktivno...
- manekenka u penziji
#161 Re: Treptajuće zeleno
Ma prolazim i ja redovno na zuto ali uvijek gledam da je to tamo gdje nema kamera 
Nije mi toliko ni do kazne, pola se placa, ali sta cu bez vozacke...
nego, ja sam odlucila da poravnim i da kazem da ste u pravu. Nece mi nista stici
najgore mi se sikirat, dzigare mi moje pojela sikirancija, od mene je ostao samo visak kilograma

Nije mi toliko ni do kazne, pola se placa, ali sta cu bez vozacke...
nego, ja sam odlucila da poravnim i da kazem da ste u pravu. Nece mi nista stici
najgore mi se sikirat, dzigare mi moje pojela sikirancija, od mene je ostao samo visak kilograma
- insomnia78
#162 Re: Treptajuće zeleno
Ne brini bezveze
1000% na zuto ne slika
1000% na zuto ne slika
- sunceKOtepsija
#163 Re: Treptajuće zeleno
ne slika ni crveno prve 2 sekundeinsomnia78 wrote:Ne brini bezveze
1000% na zuto ne slika
- sunceKOtepsija
#165 Re: Treptajuće zeleno
znaci moras bas proc na debelo crveno
ne brinite
- insomnia78
#166 Re: Treptajuće zeleno
Ja cak nekad prodjem suprotnom trakom, posto su senzori samo u desnoj, ono cik-cak

- Tercius
#167 Re: Treptajuće zeleno
Najgora stvar kod tog prolaska na zuto-crveno iliti ga početak crvenog ili kako god više to neko nazivao, je to što iz bočnih pravaca u tom momentu dogadja da je crveno-zuto iliti ga sami početak zelenog.Pa tako da za carobnu formulu havarije je potreban jedan na "žuto je bilo ocam" sa jedne strane a sa bocne takodje jedan nestrpljivi u punom zaletu.
- sunceKOtepsija
#168 Re: Treptajuće zeleno
izvini al nisi u pravu, uvijek ima razdaljina izmedu semafora i trake kojom se auta krecu pravolinijski, 2 sekunde na crveno koje radar ne slika,PLUS start auta iza semafora daju i vise mnogo vise nego sto je dovoljno da auto prode bez ikakvih problemaTercius wrote:Najgora stvar kod tog prolaska na zuto-crveno iliti ga početak crvenog ili kako god više to neko nazivao, je to što iz bočnih pravaca u tom momentu dogadja da je crveno-zuto iliti ga sami početak zelenog.Pa tako da za carobnu formulu havarije je potreban jedan na "žuto je bilo ocam" sa jedne strane a sa bocne takodje jedan nestrpljivi u punom zaletu.
-
mahalas505
#169 Re: Treptajuće zeleno
Ima malo i logike sto je napisao @tercius, npr. u slucaju ako onome sto se tek pali zeleno na semaforu, i koji se nalazi u pokretu, tj. vec ima odredjenu brzinu,moze lako doci do sudara. Doduse dosta zavisi kako su ustimani semafori.sunceKOtepsija wrote:izvini al nisi u pravu, uvijek ima razdaljina izmedu semafora i trake kojom se auta krecu pravolinijski, 2 sekunde na crveno koje radar ne slika,PLUS start auta iza semafora daju i vise mnogo vise nego sto je dovoljno da auto prode bez ikakvih problemaTercius wrote:Najgora stvar kod tog prolaska na zuto-crveno iliti ga početak crvenog ili kako god više to neko nazivao, je to što iz bočnih pravaca u tom momentu dogadja da je crveno-zuto iliti ga sami početak zelenog.Pa tako da za carobnu formulu havarije je potreban jedan na "žuto je bilo ocam" sa jedne strane a sa bocne takodje jedan nestrpljivi u punom zaletu.
- Tercius
#170 Re: Treptajuće zeleno
Vrlo jednostavno za ispitati, na prvu raskrsnicu povedi prijatelja, napravite vezu putem moba, i prati...ti.na jedan semafor, a on na bočni semafor...;)Da ne spominjem bočno skretanje gdje se nailazi na pješački prelaz, gdje čak i onaj na zeleno što prodje ostane u sred raskrsnice...ljudi dragi semafori nisu šala, nije djaba u zakonu napisano da je žuto zabrana prolaza...sunceKOtepsija wrote:izvini al nisi u pravu, uvijek ima razdaljina izmedu semafora i trake kojom se auta krecu pravolinijski, 2 sekunde na crveno koje radar ne slika,PLUS start auta iza semafora daju i vise mnogo vise nego sto je dovoljno da auto prode bez ikakvih problemaTercius wrote:Najgora stvar kod tog prolaska na zuto-crveno iliti ga početak crvenog ili kako god više to neko nazivao, je to što iz bočnih pravaca u tom momentu dogadja da je crveno-zuto iliti ga sami početak zelenog.Pa tako da za carobnu formulu havarije je potreban jedan na "žuto je bilo ocam" sa jedne strane a sa bocne takodje jedan nestrpljivi u punom zaletu.
- oldtajmer
#171 Re: Treptajuće zeleno
negdje dva sata iza pola noci idem ja glavnom ulicom,fakat skoro nigdje nikoga na cesti,ja u srednjoj traci,pali se zuto,usporavam i kocim,kad odjednom TRAS
sastavi me levat odozada da sam sa autom odletio deset metara
nije bio niko povrjedjen na svu srecu,njegovo je auto imalo vecu stetu,jos on imao ranije oduzetu vozacku,sve sam uredno naplatio tako da nije bilo problema,ali mi je ostao urezan u pamcenje njegov odgovor kad sam ga bitao sta me spucao ovako,kaze:jarane,mislio sam da ces proci kroz zuto
to je veliki problem jer i kad ti se upali treptajuce zeleno a pogotovo zuto svjetlo,ako vozis po gradu,ovi iza tebe ocekuju da ces proci kako bi i oni za tobom,pa je onda najbolje i da to uradis,naravno kad je saobracaj gusci
nije bio niko povrjedjen na svu srecu,njegovo je auto imalo vecu stetu,jos on imao ranije oduzetu vozacku,sve sam uredno naplatio tako da nije bilo problema,ali mi je ostao urezan u pamcenje njegov odgovor kad sam ga bitao sta me spucao ovako,kaze:jarane,mislio sam da ces proci kroz zuto
to je veliki problem jer i kad ti se upali treptajuce zeleno a pogotovo zuto svjetlo,ako vozis po gradu,ovi iza tebe ocekuju da ces proci kako bi i oni za tobom,pa je onda najbolje i da to uradis,naravno kad je saobracaj gusci
- van Basten
#172 Re: Treptajuće zeleno
zato ja uvjek pogledam u retrovizor kad vidim da ce mi zuto se upliti. nisam jednom prosao na kraj zutog ili cak pocetak crvenog jer vidim iza mene lola se zadao, i ne gleda kocnicu. I skoro uvijek je i prosao poslije mene, znaci opalio bi me samo takooldtajmer wrote:negdje dva sata iza pola noci idem ja glavnom ulicom,fakat skoro nigdje nikoga na cesti,ja u srednjoj traci,pali se zuto,usporavam i kocim,kad odjednom TRASsastavi me levat odozada da sam sa autom odletio deset metara
nije bio niko povrjedjen na svu srecu,njegovo je auto imalo vecu stetu,jos on imao ranije oduzetu vozacku,sve sam uredno naplatio tako da nije bilo problema,ali mi je ostao urezan u pamcenje njegov odgovor kad sam ga bitao sta me spucao ovako,kaze:jarane,mislio sam da ces proci kroz zuto![]()
- oldtajmer
#173 Re: Treptajuće zeleno
gledam i ja ali mi na kraj pameti nije bilo da pogledam u retrovizor u dva sata iza pola noci,kad skoro nikoga nema na cesti,mada od tada gledam u svakoj prilici 
- sunceKOtepsija
#174 Re: Treptajuće zeleno
ima malo logike priznajem, ne bjezim ja od toga, ali ipak praviti od semafora ne znam ti sta nije ok, iz jedne krajnosti u drugu, poenta je ne ma potrebe panicno kociti na treptece zuto cak ni na, hajde da ne kazem dvije, ali ono jednu i po sekundu crvenog, samo odgovorno i pazljivo i sve ce biti ok, saobracajna pravila su tu da nas usmjere a ne ogranicavajumahalas505 wrote:Ima malo i logike sto je napisao @tercius, npr. u slucaju ako onome sto se tek pali zeleno na semaforu, i koji se nalazi u pokretu, tj. vec ima odredjenu brzinu,moze lako doci do sudara. Doduse dosta zavisi kako su ustimani semafori.sunceKOtepsija wrote:izvini al nisi u pravu, uvijek ima razdaljina izmedu semafora i trake kojom se auta krecu pravolinijski, 2 sekunde na crveno koje radar ne slika,PLUS start auta iza semafora daju i vise mnogo vise nego sto je dovoljno da auto prode bez ikakvih problemaTercius wrote:Najgora stvar kod tog prolaska na zuto-crveno iliti ga početak crvenog ili kako god više to neko nazivao, je to što iz bočnih pravaca u tom momentu dogadja da je crveno-zuto iliti ga sami početak zelenog.Pa tako da za carobnu formulu havarije je potreban jedan na "žuto je bilo ocam" sa jedne strane a sa bocne takodje jedan nestrpljivi u punom zaletu.
- sunceKOtepsija
#175 Re: Treptajuće zeleno
to ja pricam, bolje je proc kroz zuto pa i sekundu dvije crvenog nego izazvat nesrecuoldtajmer wrote:negdje dva sata iza pola noci idem ja glavnom ulicom,fakat skoro nigdje nikoga na cesti,ja u srednjoj traci,pali se zuto,usporavam i kocim,kad odjednom TRASsastavi me levat odozada da sam sa autom odletio deset metara
nije bio niko povrjedjen na svu srecu,njegovo je auto imalo vecu stetu,jos on imao ranije oduzetu vozacku,sve sam uredno naplatio tako da nije bilo problema,ali mi je ostao urezan u pamcenje njegov odgovor kad sam ga bitao sta me spucao ovako,kaze:jarane,mislio sam da ces proci kroz zuto![]()