Zahvali mu se sljedeci put bejzbol palicomtravar wrote:A bî mi poslije krivo, reko ne zahvalih frajeru na upozorenju
Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
- Edin H.
#151 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
-
Bitte_Halt_ja_ja
#152 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Bar si dobio Info za markutravar wrote:Anex, Srijeda, oko 12 sati:
"Ej jarane, djevojka mi uzima ove tablete (pokazuje mi neki lijevi nalaz) evo apoteke ovdje fali nam još marka i deset feninga"![]()
A sa druge strane ceste ga čeka ostatak ekipe.
Dadoh mu pare, nosi ga đavo, nova mi jakna, a garant ima nožić![]()
I krenem ja, kaže, pazi se gore otimaju![]()
![]()
Pa gdje ja živim
Ja bas danas vidjeh kepeca u troli sa nekim vecim likom, isti kepec kojeg sam prije 2 mjeseca vidio kako otimaju raji pare. Usli na kovacicima prema dobrinji i vrebaju koga ce.
Kakva palica treba odobriti elektrosokere pa ravno na grkljan cim krene u tvom smijeru.
-
sitna.buranija
#153 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Kepec, bas mali ili nesto nizi za muskarca? Ima jedan na relaciji Muzej - Malta (ali sam ga i kod BBI-a vidio), krupne-buljave oci, jaka vilica, malo tamniji ten, gel u kosi... slepa se sa jaranom ili dvojicom.
- innovision
#154 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
- sodom
#155 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
kojih? nemaš ih danas uopšte, ovo je talašika sve...innovision wrote:sto mi je pun k... ovih sanera
-
Šaner
#156 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
innovision wrote:sto mi je pun k... ovih sanera
- madner
#157 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
travar wrote:Anex, Srijeda, oko 12 sati:
"Ej jarane, djevojka mi uzima ove tablete (pokazuje mi neki lijevi nalaz) evo apoteke ovdje fali nam još marka i deset feninga"![]()
![]()
Pa gdje ja živim
To se kaze imam ali nedam.
-
Dialer
#158 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Ja sam jednom reko reko imam cvaju imas vratit sitno. ovaj se sjebo gledamadner wrote:travar wrote:Anex, Srijeda, oko 12 sati:
![]()
Pa gdje ja živim![]()
To se kaze imam ali nedam.
-
ssmmiilleeyy
#159 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
geeK` wrote:Maja ba... Svi odjednom imate hrabrosti, svi pišete na forumu da ga zbodeš ovo ono, a kad mu pogledaš u facu sjebeš se. Isto mrtav lik, osušene ruke. Uglavnom, definitivno nikad nije sam. Ovaj Samir Kukuljac iz švrakina, što ima tattoo malo srce, tintom urezano. Kome se testira narkić, bujrum.
Poznajem ovog pomenutog
-
ssmmiilleeyy
#160 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
sitna.buranija wrote:Kepec, bas mali ili nesto nizi za muskarca? Ima jedan na relaciji Muzej - Malta (ali sam ga i kod BBI-a vidio), krupne-buljave oci, jaka vilica, malo tamniji ten, gel u kosi... slepa se sa jaranom ili dvojicom.
Znam i ovog he moji ljudi ko vama otima pare
-
zlajapravaraja
#161 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
ne znam da li je neko vec sugerirao, ali kupite sebi onaj "pepper spray", drzite ga u dzepu, kad vas narkos pita imate li para, drzite odstojanje i odvazno mu odgovorite "imam, ali nedam"...i ako nesto pokusa, spray u oci.
- innovision
#162 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Šaner wrote:innovision wrote:sto mi je pun k... ovih sanera
- neprilagodjena
#163 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
reLoaded wrote:Ne znam da li je bila tema, jer tražilica ne radi.
Vjerovatno ste upoznati sa slučajevima u kojima te lik, ili nekoliko njih, zaustavi u parku, na tramvajskoj stanici, u trolejbusu ili čak na ulici, i pod prijetnjom traži novac. Živim na Švrakinom, kao student podstanar, i moram priznati da me veoma strah doći do RTV doma tramvajem i onda se zaputiti prema svom stanu, jer se često desi da me upravo tu zaustavi neki narkoman koji traži novac. Prvo što pita kada mene, a i druge, zaustavi, jeste: "Jesi ti iz C faze". Ja, naravno, potpuno izbezumljen, odgovaram: "Nisam." Pitate se: Pa zašto ovo pita? Upravo iz razloga što, ako bih rekao da sam iz C faze, onda bi me pitao znam li ikoga odozgo, i ako bih znao neke frajere koji bi njega mogli safatati, samo bi odšetao od mene. Nakon što odgovaram da sam iz Švrakinog, lik mi se kurvanjski ulizuje rečenicom: "I ja sam odozgo, hajd pomozi brata sa markom- dvije." Pošto znam da se sa narkićem nije šaliti, vadim novčanik i uzimam marku, te mu dajem. Utom on ugleda okruglu kovanicu od 5 KM u mom novčaniku, i kaže mi: "Hajd daj bratu tu kovanicu od 5, evo tebi 3 KM." Sva sreća da se sve ovo odigralo na tramvjaskoj stanici kod RTV doma, te da je u tom trenutku naišao novi tramvaj u koji sam uletio.
Slična je situacija sa mojim prijateljima. Jednog od njih su već 5-6 puta zaustavili i stalno mu tražili novac, te je morao dati. Paradoks je u tome što se to dešava u sred bijela dana, na mjestu gdje se stalno nalaze ljudi, pa se pitam: Otkud im tolika hrabrost?
Ipak, nisu svi kao ja. Vraćajući se u stan, istim putem, moj cimer je razgovarao na mobitel, kada je osjetio da mu je neko krenuo da ga uzme. Reakcija je bila žustra: Narkić je dobio šaku ispod brade, te odmah pao na asfalt. Narkić je onaj isti koji većinom zaustavlja i traži pare.
Pošto sam sve ovo ispričao, želim od vas neki savjet. Šta da radim kad me neko tako zaustavi? Da li da mu dam sve što traži? Da li da pokušam pobjeći? Da li da se pobijem sa njim? Da li da kupim čakiju pa da ga izbodem u samoodbrani? Imate li neke ideje i, uopšteno, imate li ikakve ideje kako da se riješi ovaj problem? Šta dovraga radi naša policija?
I sta bi??
Nadam se da nisi kupio čakiju!!
-
sitna.buranija
#164 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Ma nije mi nikad uzo banke, 3 put sam ga poslo u PMssmmiilleeyy wrote:sitna.buranija wrote:Kepec, bas mali ili nesto nizi za muskarca? Ima jedan na relaciji Muzej - Malta (ali sam ga i kod BBI-a vidio), krupne-buljave oci, jaka vilica, malo tamniji ten, gel u kosi... slepa se sa jaranom ili dvojicom.
Znam i ovog he moji ljudi ko vama otima pare![]()
![]()
Lik ima ulet "e moze jedna molba"
- peace
#165 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
sitna.buranija :jesi raspolozen da docaramo jedan ulet,ajd ja cu biti taj koji trazi pare,a ti ces biti zrtva..xD
malo da se zezamo
malo da se zezamo
-
sitna.buranija
#166 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
A ti si tajpeace wrote:sitna.buranija :jesi raspolozen da docaramo jedan ulet,ajd ja cu biti taj koji trazi pare,a ti ces biti zrtva..xD
malo da se zezamo
-
Max Bunker
#167 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Ako mislimo na istog, meni je prisao cak dva puta pred BBI-em. Jednom sam bio nervozan pa ga dosta, onako glupo i riskantno doslovno odjebao a drugi put kada mi je prisao, samo mu rekao da radim u policiji ( student sam ) i da moze sa mnom do stanice da mu dam nestasitna.buranija wrote:Kepec, bas mali ili nesto nizi za muskarca? Ima jedan na relaciji Muzej - Malta (ali sam ga i kod BBI-a vidio), krupne-buljave oci, jaka vilica, malo tamniji ten, gel u kosi... slepa se sa jaranom ili dvojicom.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#168 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Prije možda heftu, možda malo više, pošao ja u onaj mali Merkator na Alipašinom, lik sjedi ispred na klupi, jede čips. Oko 25 godina, mršav, tamnoput, gleda me i pita imam li cigaru, ja promrmljam da nemam (ne gledajući ga) i uđem u Merkator. Kad sam završio izlazim, opet on na istom mjestu sjedi i ponovo pita za cigaru. Ovaj put se okrenem, pogledam ga u oči, bespomoćno raširim ruke i kažem "nemam". I on ništa više ne upita, ostade da sjedi. Hajd' to ne bi samo po sebi bilo zanimljivo, ali kada dođoh do trolejbuske u Švrakinom, čujem neko se dere "buraz, buraz!". Okrenem se, kad skroz neki drugi lik bukvalno trči preko ulice prema meni i dovikuje mi: "Možeš li me pogurat s markom?" Rekoh: "Nemam ništa, bogami", on se okrenu i ode svojim putem, ja svojim. Ovaj drugi lik je isto tako nekih 25-30 godina, ali krupniji, kratko ošišan, izgleda pristojno obučen (onaj prvi je na prvi pogled izgledao kao klošar), nosio u ruci kesu (valjda izašao iz neke od onih radnji preko puta trolejbuske).
E sad, jesu li njih dvojica bili u kakvom dosluhu, nisu li, ne znam. Osvrnuo sam se par puta da vidim da me ovaj drugi ne prati, nisam ga vidio. Možda je neki od njih lik opisan u prvom postu, ko će ga znati. A možda se prvom stvarno pripušilo, a drugom zafalila marka za ceh u granapu (kako rekoh, nosio je kesu), ko bi ga znao
Uglavnom, nisam imao nikakvih problema s njima, ali upalo mi u oči da se na tako kratkoj relaciji nađu dvojica likova kojima je zapelo za marku/cigaru.
E sad, jesu li njih dvojica bili u kakvom dosluhu, nisu li, ne znam. Osvrnuo sam se par puta da vidim da me ovaj drugi ne prati, nisam ga vidio. Možda je neki od njih lik opisan u prvom postu, ko će ga znati. A možda se prvom stvarno pripušilo, a drugom zafalila marka za ceh u granapu (kako rekoh, nosio je kesu), ko bi ga znao
-
ssmmiilleeyy
-
Bitte_Halt_ja_ja
#170 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Pera Trta wrote:Prije možda heftu, možda malo više, pošao ja u onaj mali Merkator na Alipašinom, lik sjedi ispred na klupi, jede čips. Oko 25 godina, mršav, tamnoput, gleda me i pita imam li cigaru, ja promrmljam da nemam (ne gledajući ga) i uđem u Merkator. Kad sam završio izlazim, opet on na istom mjestu sjedi i ponovo pita za cigaru. Ovaj put se okrenem, pogledam ga u oči, bespomoćno raširim ruke i kažem "nemam". I on ništa više ne upita, ostade da sjedi. Hajd' to ne bi samo po sebi bilo zanimljivo, ali kada dođoh do trolejbuske u Švrakinom, čujem neko se dere "buraz, buraz!". Okrenem se, kad skroz neki drugi lik bukvalno trči preko ulice prema meni i dovikuje mi: "Možeš li me pogurat s markom?" Rekoh: "Nemam ništa, bogami", on se okrenu i ode svojim putem, ja svojim. Ovaj drugi lik je isto tako nekih 25-30 godina, ali krupniji, kratko ošišan, izgleda pristojno obučen (onaj prvi je na prvi pogled izgledao kao klošar), nosio u ruci kesu (valjda izašao iz neke od onih radnji preko puta trolejbuske).
E sad, jesu li njih dvojica bili u kakvom dosluhu, nisu li, ne znam. Osvrnuo sam se par puta da vidim da me ovaj drugi ne prati, nisam ga vidio. Možda je neki od njih lik opisan u prvom postu, ko će ga znati. A možda se prvom stvarno pripušilo, a drugom zafalila marka za ceh u granapu (kako rekoh, nosio je kesu), ko bi ga znaoUglavnom, nisam imao nikakvih problema s njima, ali upalo mi u oči da se na tako kratkoj relaciji nađu dvojica likova kojima je zapelo za marku/cigaru.
Tesko da je slucajnost posto je postupak u 95% slucajeva isti:
1. cigara
2. marka
3. daj da vidim
4. hos kupit noz
5. fala buraz na mobitelu, parama i jakni
6. ev ti (tvoja) marka za kafu
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#171 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
A što su onda mirno prošli nakon odgovora?
Nisu do kraja izveli scenario
- sodom
#172 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Dok se uhoda, možda je tek počeo...Pera Trta wrote:A što su onda mirno prošli nakon odgovora?
- erni3
#173 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Danas vidio Cigu na stanici na otoci, sam lik stoji i ceka tramvaj. Majku im jebem, kako se samo smezuraju kad su sami, onako kad ga gledas rekao bi da je neka pizda u pitanju (a vjerovatno jeste) a kad su u grupi onda glume neka majmune... Steta sto danas nije zatrazio para dok je bio sam 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#174 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
pa nije tolko glup 
-
samo_ovaj_put
#175 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
trebo si ti njemu traziterni3 wrote:Danas vidio Cigu na stanici na otoci, sam lik stoji i ceka tramvaj. Majku im jebem, kako se samo smezuraju kad su sami, onako kad ga gledas rekao bi da je neka pizda u pitanju (a vjerovatno jeste) a kad su u grupi onda glume neka majmune... Steta sto danas nije zatrazio para dok je bio sam