LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post Reply
Better Man

#151 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by Better Man »

Liberale i liberalnu opciju u BiH je uništio njihov osnivač i prvi predsjednik Rasim Kadić koji je bio obični poltron i koji se prodao vladajučoj nacionalističkoj eliti za fotelju.
Ridjobrki

#152 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by Ridjobrki »

Rustem wrote:
Ridjobrki wrote:
Rusteme, vala u ovoj zemlji ima i prečih problema od toga ko je bio prvi predsjednik ML i ko je to kako propustio navesti, zar ne?
Politika je skup principa. - to je kažu najjednostavnija moguća definicija.

Kod nas u politici, ja bih insistirao na principima :)
Ne mogu da se ne složim s tobom ali ja bih opet prvo gledao namjeru. :) Jedno je zla namjera, drugo neodgovorno ponašanje, treće propust, četvrto lapsus... Onima koji i sami ganjaju iste principe kao i mi ne opraštamo a one koji su nam pogazili sve principe i urušili sve vrijednosne sustave smo prestali i kritizirati jer znamo da je uzaludno. Naravno da trebamo inzistirati na principima ali mislim da bismo ih trebali baždariti na jedan pošten i pravedan način.
Better Man wrote:Liberale i liberalnu opciju u BiH je uništio njihov osnivač i prvi predsjednik Rasim Kadić koji je bio obični poltron i koji se prodao vladajučoj nacionalističkoj eliti za fotelju.
Ovo je 84% tačno, ono 16% otpada na dodatak "...a zanemario stranku i njenu budućnost." i činjenicu da u onakvim okolnostima biti uz Aliju nije bilo ništa loše.
Last edited by Ridjobrki on 28/07/2010 14:34, edited 1 time in total.
Rustem

#153 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by Rustem »

riđi, s tobom se lako složiti.

:thumbup:

mislio sam na ovo oko principa...

procente ne bih komentarisao, Aliju još i manje :-D
elmirelm

#154 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by elmirelm »

Granap, dozvoli da ti ja odgovorim i da prokomentarisem par tvojih izjava, to da novo predsjednistvo hoce da razvali stranku je potpuno netacno, isti ti ljudi su bili i u proslom sazivu lamija je bila predsjednica sad je podpredsjednica od zadnjeg glavnog odbora u gracanici, bojan koji je bio potpredsjednik sad je predsjednik jos dvoje koji su bili podpredsjednici su sad isto to, znaci nista se nije promjenilo sem male rotacije izmedju bojana i lamije, a sto se tice mladih liberala politika je da se mladi liberali u izbornoj godini fokusiraju na izbore a ne da sad pred izbore sazivaju kongres ili konvenciju i da biraju predsjednika kad se to moze za par mjeseci uraditi poslije izbora, situacija nije sjajna al definitivno ide nabolje,
Rustem

#155 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by Rustem »

Vidim kako ide na bolje: :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=4EcUmfP8qZE

http://www.youtube.com/watch?v=jxALV3uICUI

:-D :lol: :lol: :lol: :lol:

Rijetko viđeni amaterizam na djelu. Poruka: Budite mangupi u svom životu :lol: :lol:
granap

#156 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by granap »

Rustem wrote:Vidim kako ide na bolje: :roll:

Rijetko viđeni amaterizam na djelu. Poruka: Budite mangupi u svom životu :lol: :lol:

Je li ovo rekao budi mangup :shock: :? :shock: . Nadam se da je ovo neki amaterski home video i da neće biti korišteno u predizbornu kampanju...
Rustem

#157 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by Rustem »

granap wrote:
Rustem wrote:Vidim kako ide na bolje: :roll:

Je li ovo rekao budi mangup :shock: :? :shock: . Nadam se da je ovo neki amaterski home video i da neće biti korišteno u predizbornu kampanju...
Ko se sve kod nas bavi politikom :sad: zemljo, otvori se... :lol:
granap

#158 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by granap »

elmirelm wrote:Granap, dozvoli da ti ja odgovorim i da prokomentarisem par tvojih izjava, to da novo predsjednistvo hoce da razvali stranku je potpuno netacno, isti ti ljudi su bili i u proslom sazivu lamija je bila predsjednica sad je podpredsjednica od zadnjeg glavnog odbora u gracanici, bojan koji je bio potpredsjednik sad je predsjednik jos dvoje koji su bili podpredsjednici su sad isto to, znaci nista se nije promjenilo sem male rotacije izmedju bojana i lamije, a sto se tice mladih liberala politika je da se mladi liberali u izbornoj godini fokusiraju na izbore a ne da sad pred izbore sazivaju kongres ili konvenciju i da biraju predsjednika kad se to moze za par mjeseci uraditi poslije izbora, situacija nije sjajna al definitivno ide nabolje,
Lamiju T iskreno puno poštujem i mislim da ima iskrene namjere i da je dosta toga učinila za naš obrazovni sistem. Što se tiče politike, 0 bodova. Njoj tu nije mjesto jer jednostavno se ne snalazi dobro, to je pokazala tokom njenog mandata. Ko su sve ti ljudi uz Bojana i Lamiju koji su danas u predsjedništvu LDS-a?
Rustem

#159 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by Rustem »

Gledam ovaj petominutini video koji sam ranije postao.... Obavezno pogledati. :lol:

Glavni odbor u nekoj kafani, atmosvera kafanska, a kakva će biti u kafani, kao kod Cige u Vogošći :lol: samo fali pjevaljka na stolu i šote mori šote...

Ovaj predsjednik daje izjavu u košulji kratkih rukava i kravati :shock: :shock: Primjer krkanluka i neukusa u oblačenju... Taj bi sutra sjedio u nekom parlamentu. :roll:

Ako su nam ovo liberali, ja glasam za radikale :x
vox-populi

#160 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by vox-populi »

Cak i sa kosuljom sa kratkim rukavima i kravatom i mangupskim promotivnim spotom, milion puta bih vise njih volio gledati u vlasti ili u parlamentima nego SDA, SDS, HDZ (sa svim brojevima, SNSD, Zgrabih, Radikale ....

To sto su se okupili u kafani ne mora da znaci da su neozbiljni, jebiga nisu ko Radoncic imali para da zakupe Zetru ili Skenderiju, bitno je da su promjenili rukovodstvo i eto konacno poceli nesto da rade.

Necu glasati za LDS ali im zelim sve najbolje i sto vise glasova na izborima.
elmirelm

#161 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by elmirelm »

Ovaj sa nickom granap, je sto posto igrac naseg ibre iz gds-a, i to sto lds nije htio koaliciju sa njima i njihovim saradnicima, i sto je ibro za vrjeme citavih pregovora opstruirao koaliciju lds e5,sad iskaljuje po forumima, moj pasa svaki dan vidim ljude koji ibri rade kampanju, to je tuga brate
granap

#162 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by granap »

elmirelm wrote:Ovaj sa nickom granap, je sto posto igrac naseg ibre iz gds-a, i to sto lds nije htio koaliciju sa njima i njihovim saradnicima, i sto je ibro za vrjeme citavih pregovora opstruirao koaliciju lds e5,sad iskaljuje po forumima, moj pasa svaki dan vidim ljude koji ibri rade kampanju, to je tuga brate

:shock: :shock: :lol: Ja sam lijevi bek u Ibrinom timu, nekad me stavi i na desnu stranu :run: :D
elmirelm

#163 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by elmirelm »

hehehe polahko, jos malo pa standardna postava;)
granap

#164 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by granap »

01207 SDU BIH-LDS BIH-E5- KOALICIJA ZA TUZLANSKI KANTON
1 KITIĆ ESAD
2 OMERĆAJIĆ RIFIJA - KIKA
3 AVDIĆ REFIK

01208 NS R ZA BOLJITAK, KSPP, E-5 I LDS-ZAJEDNO ZA USK
1 HASIĆ SANIL
2 MALKOČ RASIMA
3 PONJEVIĆ HASAN - PONJO

01209 LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA - EVROPSKA EKOLOŠKA STRANKA E-5
1 SARAJLIĆ ZUHDIJA
2 VINŠ DANIELA
3 RENIĆ ALOJZIJE

1 SIJERČIĆ ABDUSELAM - PELAM :bih:
2 SIJERČIĆ EMINA
3 KAROVIĆ ENISA

1 GEGIĆ SENADA
2 HANDŽIĆ SAMIR
3 HASKIĆ RAMIZ

1 SANDŽAKTAR-BIJEDIĆ AZER
2 MUSTAFIĆ EMINA
3 KRDŽALIĆ ZLATKO - KRDŽA
4 BATLAK MENAIL - MENČI

1 ZEC-FILIPOVIĆ BOJAN
2 BALIJAGIĆ IRMA - ADLER
3 DOLIĆ SLAVEN

1 KALIĆ MUAMER
2 ALIHODŽIĆ-PAŠALIĆ ALMA
3 RAPA AVDO

1 BURINA HARIS
2 ALAJBEGOVIĆ PAŠA
3 HODOVIĆ SENAD

1 MUJEZINOVIĆ SABINA

1 NALIĆ DŽENETA

1 TALIĆ DIJANA
2 BAJRIĆ ESMIR
3 HADŽIHAJDAREVIĆ DŽENANA

1 MUSIĆ MUHAREM
2 ŽILIĆ JASMINA

1 MUSTAFIĆ AMIR
2 KUDUZOVIĆ SNEŽANA
3 DUKIĆ NINO

1 KAMBEROVIĆ ŠABAN
2 MEHINOVIĆ AZRA
3 SULJIĆ ELDIN

1 SARAJLIĆ ISMET
2 BARUČIJA AZRA

1 FERHATOVIĆ SULEJMAN
2 GANIĆ ĐENANA
3 DŽAFIĆ HARIS - DŽAFA
4 ANDRIĆ MLADEN - MRKI

1 OMERAGIĆ ERMIN
2 DURAKOVIĆ INELA

1 ORUČEVIĆ NAGIB
2 NOŽIĆ NADA
3 BATLAK MAJO

1 VILA NERMIN
2 TANOVIĆ LAMIJA
3 KARIĆ SEID

1 SULEJMANOVIĆ BEGO

1 ŽIVANIĆ BORISLAV

1 TODOROVIĆ BORIVOJ
2 MILJKOVIĆ TATJANA
3 SIMIĆ VLADIMIR - MAJOR

1 RIKALO RADIVOJE
granap

#165 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by granap »

Hajde, možda bi se, kontam ja u sebi, moglo glasati i za Liberalnu stranku, ako mi građanska dužnost i inercija to preporučuje i nalaže, ali ko će pristojan, sabran i pribran, i koliko-toliko odgovoran glasati za „političku opciju“ čiji je čelnik Bojan Zec Filipović dužan općini Centar 15-20 hiljada maraka neplaćenih kirija za poslovni prostor koji godinama koristi, a ne plaća? A njegov dopredsjednik, predratni latentni kokuz Zlatko Hurtić skršio je 5-6 miliona maraka na mukotrpnu borbu protiv siromaštva u nekoj izmišljenoj državnoj agenciji.

S.Avdić

Toliko o pozitivnim promjenama..
Been

#166 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by Been »

granap wrote:Hajde, možda bi se, kontam ja u sebi, moglo glasati i za Liberalnu stranku, ako mi građanska dužnost i inercija to preporučuje i nalaže, ali ko će pristojan, sabran i pribran, i koliko-toliko odgovoran glasati za „političku opciju“ čiji je čelnik Bojan Zec Filipović dužan općini Centar 15-20 hiljada maraka neplaćenih kirija za poslovni prostor koji godinama koristi, a ne plaća? A njegov dopredsjednik, predratni latentni kokuz Zlatko Hurtić skršio je 5-6 miliona maraka na mukotrpnu borbu protiv siromaštva u nekoj izmišljenoj državnoj agenciji.

S.Avdić

Toliko o eventualnoj vjerodostojnosti gore navedenog !
dzeno123

#167 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by dzeno123 »

granap wrote:Hajde, možda bi se, kontam ja u sebi, moglo glasati i za Liberalnu stranku, ako mi građanska dužnost i inercija to preporučuje i nalaže, ali ko će pristojan, sabran i pribran, i koliko-toliko odgovoran glasati za „političku opciju“ čiji je čelnik Bojan Zec Filipović dužan općini Centar 15-20 hiljada maraka neplaćenih kirija za poslovni prostor koji godinama koristi, a ne plaća? A njegov dopredsjednik, predratni latentni kokuz Zlatko Hurtić skršio je 5-6 miliona maraka na mukotrpnu borbu protiv siromaštva u nekoj izmišljenoj državnoj agenciji.

S.Avdić

S.Avdic i provjerene informacije ne idu u istu recenicu. :-)

Pozdravi Ibru, Ibro je super cova...
granap

#168 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by granap »

Mislim da bi gospoda Filipović i Hurtić lako mogli dokazati da S.Avić laže jer su ovo vrlo ozbiljne stvari pa ga možda i tužiti. Ako dokažu da nije u pravu, možda i glasa za njih :-D

Evo i Ibro tebe pozdravlja(taman se probudio), odmarao se od jučerašnje utakmice, nije lako zabijati u svakoj utakmici :D

Image
dzeno123

#169 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by dzeno123 »

Samo cu kratko, nema te osobe koja je ostala duzna drzavi a pogotovo za nekakvo rentanje prostorija. Mislim kakav je mentalni sklop osobe koja moze i pomislit da povjeruje u takvo nesto. :roll:

Ocigledno da je Senad u ovaj tekst ubacio malo svojih licnih emocija, uvrijedjena mlada.
granap

#170 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by granap »

To je šuplja priča i da živimo u nekoj Švedskoj možda bi i imalo nekog smisla. Ima više primjera u BiH od političkih stranaka do sportskih saveza pa do NGO koje su dužne državi.
seln

#171 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by seln »

dzeno123 wrote:Samo cu kratko, nema te osobe koja je ostala duzna drzavi a pogotovo za nekakvo rentanje prostorija. Mislim kakav je mentalni sklop osobe koja moze i pomislit da povjeruje u takvo nesto. :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma ja, ba...otkud tako nesto u Bosni
dzeno123

#172 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by dzeno123 »

granap wrote:To je šuplja priča i da živimo u nekoj Švedskoj možda bi i imalo nekog smisla. Ima više primjera u BiH od političkih stranaka do sportskih saveza pa do NGO koje su dužne državi.
Hajde da je kakva utaja poreza ili slicno ja bih reko, ali ostati duzan opcini centar za kiriju? :-)

Zasto je Senad Avdic ovdje neosnovano osuo paljbu po Bojanu Zecu Filipovicu razlog je jednostavan - sukob interesa. Nema tu kirija, izmisljenih agencija uostalom zasto je Senad Avdic u pocetku pristao izaci na listu odnosno na izbore kroz LDS ako su Bojan i Hurtic takve osobe? On se ponasao kao dijete i osjeca se uvrijedjenim zato sto se njegove Slobodne demokrate i on ne spominju nigdje kroz saopstenja LDS-E5 ali ko mu je i zato kriv kada je pristao izaci na izbore kroz LDS...

Granap ti si zanimljiv lik, navrati nam dole na kafu ponekad i da znas da cu te reci Ibri za ovakvo ponasanje, ili si novi kolacic ili ne znas kako to ide - mi i Vi smo dobrim odnosima. :lol:
dzeno123

#173 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by dzeno123 »

seln wrote:
dzeno123 wrote:Samo cu kratko, nema te osobe koja je ostala duzna drzavi a pogotovo za nekakvo rentanje prostorija. Mislim kakav je mentalni sklop osobe koja moze i pomislit da povjeruje u takvo nesto. :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma ja, ba...otkud tako nesto u Bosni
Utaja poreza, kradje, malverzacije ok ali za iznajmljivanje prostorija? Nije opstina centar toliko nesposobna da bi sebi to dozvolila. :bih:
Rustem

#174 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by Rustem »

dzeno123 wrote:
granap wrote:To je šuplja priča i da živimo u nekoj Švedskoj možda bi i imalo nekog smisla. Ima više primjera u BiH od političkih stranaka do sportskih saveza pa do NGO koje su dužne državi.
Hajde da je kakva utaja poreza ili slicno ja bih reko, ali ostati duzan opcini centar za kiriju? :-)

Zasto je Senad Avdic ovdje neosnovano osuo paljbu po Bojanu Zecu Filipovicu razlog je jednostavan - sukob interesa. Nema tu kirija, izmisljenih agencija uostalom zasto je Senad Avdic u pocetku pristao izaci na listu odnosno na izbore kroz LDS ako su Bojan i Hurtic takve osobe? On se ponasao kao dijete i osjeca se uvrijedjenim zato sto se njegove Slobodne demokrate i on ne spominju nigdje kroz saopstenja LDS-E5 ali ko mu je i zato kriv kada je pristao izaci na izbore kroz LDS...

Granap ti si zanimljiv lik, navrati nam dole na kafu ponekad i da znas da cu te reci Ibri za ovakvo ponasanje, ili si novi kolacic ili ne znas kako to ide - mi i Vi smo dobrim odnosima. :lol:

I sad će neko reči da ovo nije Boki :lol:

:sax:

PS. Pozdravi Zlaju, pitaj ga kako idu dijete?
Je li probao ovu http://www.poslovnazena.biz/zdrava-ishr ... eta-28-167
Last edited by Rustem on 23/08/2010 11:09, edited 1 time in total.
seln

#175 Re: LDS - LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA

Post by seln »

dzeno123 wrote:

Da ti nisi slucajno pomijesao Senada Avdica i Seada Avdica?
Post Reply