Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Gray wrote:Nemam auto, ali sam se prijavio za posao vozača. Možeš voziti godinu dana a onda možeš zatražiti da ti dozvole još godinu, pošto ne možeš svakako polagati ako nemaš stalni boravak. Baš sam neki dan zvao Trafikstyrelsen.
A, pa znači ipak tetak nije bio u krivu.
A da te pitam, ti si full-time student je li tako? Je li imaš pored toga slobodnog vremena za posao neki?
Imam sasvim dovoljno, do sada sam imao predavanja dva ili tri puta sedmično po tri sata. Sada ću imati malo više jer sam uzeo i jedan extra predmet, ali opet se može iskombinovati da radiš 2-3 dana sedmično ako nađeš extrajobb.
Gray wrote:Imam sasvim dovoljno, do sada sam imao predavanja dva ili tri puta sedmično po tri sata. Sada ću imati malo više jer sam uzeo i jedan extra predmet, ali opet se može iskombinovati da radiš 2-3 dana sedmično ako nađeš extrajobb.
Super, zvuči obećavajuće!
Btw, malo sam down sad, vidjeh na ovom linku http://www.vhs.se/Global/Statistik/HT20 ... rogram.pdf da je za European Affairs lägsta meritvärde 999. Jel' možeš ti tu naći svoj program možda, pa da vidiš koji je za tvoj? Bojim se da za European Affairs nije 999 najniži MR.
Last edited by manki on 17/03/2011 01:24, edited 1 time in total.
Gray wrote:Imam sasvim dovoljno, do sada sam imao predavanja dva ili tri puta sedmično po tri sata. Sada ću imati malo više jer sam uzeo i jedan extra predmet, ali opet se može iskombinovati da radiš 2-3 dana sedmično ako nađeš extrajobb.
Btw, malo sam down sad, vidjeh na ovom linku http://www.vhs.se/Global/Statistik/HT20 ... rogram.pdf da je za European Affairs lägsta meritvärde 999. Jel' možeš ti tu naći svoj program možda, pa da vidiš koji je za tvoj? Bojim se da za European Affairs nije 999 najniži MR.
Ima se vremena, ali se treba naći posao. Ne računaj da ćeš odmah početi tražiti, trebat će ti bar mjesec-dva da se privikneš i ustališ pa tak onda da razmišljaš o poslu. Tako moj savjet je da ne računaš unaprijed da ćeš se finansirati putem posla. Računaj kao da posao nećeš naći, planiraj tako finansiranje, a onda ako nađeš super, gledaj na to kao bonus.
Za 999 na tvom programu ne znam a svoj nisam ni uspio naći na onom spisku.
Ima se vremena, ali se treba naći posao. Ne računaj da ćeš odmah početi tražiti, trebat će ti bar mjesec-dva da se privikneš i ustališ pa tak onda da razmišljaš o poslu. Tako moj savjet je da ne računaš unaprijed da ćeš se finansirati putem posla. Računaj kao da posao nećeš naći, planiraj tako finansiranje, a onda ako nađeš super, gledaj na to kao bonus.
Za 999 na tvom programu ne znam a svoj nisam ni uspio naći na onom spisku.
Ok, hvala, primljeno k znanju...
Evo poslao sam im mail u Lund da pitam je li MR 999 dobro ili loše.. Waiting for reply, jer ću se obandačiti do 24. marta.
International Master's Programme in Political Science
120cr, Day-time, 100%
Study programme
Normal teaching
Stockholm University,
Stockholm
Advanced level
SG: Unqualified
MR: Specific requirements not fulfilled
Tuition fee, first instalment: 45 000 SEK
Total course/programme fee: 180 000 SEK
Requirements not fulfilled::
Academic Degree consisting of 180 ECTS or equivalent
Requirements not fulfilled.:
For information on special eligibility requirements, please see www.su.se/english.
Mislim, Stockholm, nidje veze. U Lund mi dali MR 999, a ovdje sad ne ispunjavam uslove, odnosno nemam dovoljno ECTS.
Imam jedno pitanje, s obzirom da vidim da ste upuceni
Aplicirao sam na Lund za Informacione Sisteme, preko studere... i nedavno su izasli prvi rezultati, kao sto vidim da ste i vi dobili... takodje sam dobio MR: 999, sto bi znacilo da smo svi primljeni
Ali mene sada interesuje stipendija... aplicirao sam za Basileus... sad mi nije jasno dali sam pogrijesio sto sam aplicirao i za basileus i preko studere...? ma da nigdje nije pisalo da ako se prijavim preko Basileusa da ne trebam preko studere :S tako da me to zbunjuje trenutno...
Naravno cestitam svima koji su primljeni ovdje s foruma...
abaskusm009 wrote:Imam jedno pitanje, s obzirom da vidim da ste upuceni
Aplicirao sam na Lund za Informacione Sisteme, preko studere... i nedavno su izasli prvi rezultati, kao sto vidim da ste i vi dobili... takodje sam dobio MR: 999, sto bi znacilo da smo svi primljeni
Ali mene sada interesuje stipendija... aplicirao sam za Basileus... sad mi nije jasno dali sam pogrijesio sto sam aplicirao i za basileus i preko studere...? ma da nigdje nije pisalo da ako se prijavim preko Basileusa da ne trebam preko studere :S tako da me to zbunjuje trenutno...
Naravno cestitam svima koji su primljeni ovdje s foruma...
Cestitam na 999 kolega.
Ja sam poslao svom departmentu u Lund za svaki slucaj da pitam za 999 sta znaci, jer s njima nikad ne znas...
Nisi pogrijesio sto si aplicirao i preko basileusa i studere, ali jesi li aplicirao za SI stipendiju? Jer ti se ona veze sa studeru, a Basileus ti je skroz drugo, to ti je zasebna aplikacija i za program i za stipendiju. Npr, ako te prime na studera, a ne prime te na Basileus, znaci da ne mozes dobiti stipendiju. A ako te prime na Basileus to znaci da su te primili i na program i stipendiju (s basileus strane, nevezano skroz sa studeru)... I ja sam za Basileus aplicirao za svaki slucaj..
Btw, odakle si, i koji ti je prosjek bio ako smijem pitati?
Nisam se prijavio za SI, s obzirom da nisam ni znao Malo sam se kasno i odlucio, a prijavio sam se za Basileus jer su dvije moje prijateljice dobile tu stipendiju prije 2 god., pa sam malo sa njima porazgovarao i one su mi rekle da imam velike sanse da dobijem s obzirom na prosjek.
Last edited by abaskusm009 on 12/07/2011 14:48, edited 1 time in total.
abaskusm009 wrote:Nisam se prijavio za SI, s obzirom da nisam ni znao Malo sam se kasno i odlucio, a prijavio sam se za Basileus jer su dvije moje prijateljice dobile tu stipendiju prije 2 god., pa sam malo sa njima porazgovarao i one su mi rekle da imam velike sanse da dobijem s obzirom na prosjek, i ostatak dosadasnje karijere
A ja sam iz Sarajeva, a prosjek mi je 9.8... Kakvi su vama prosjeci?
Koliko ljudi otprilike dobije Basileus znas li mozda?
Svaka cast na prosjeku! 9,8 je wow... Kod mene je oko 8, jedva
Ne znam ni ja tacno koliko dodjele iz Basileusa, ali cim su dobile dvije sestre mislim da onda dobije vise ljudi nego ovu SI stipendiju. Generalno prosjek nije mjerilo slazem se i ja stim.
Ali moras uzeti u obzir da ovi sto dodjeljuju stipendije jedino se na to oslanjaju. Meni su prijateljice rekle da stipendija uglavnom ovisi od prosjeka, a kada se potrefi da se nemogu odluciti jer nekoliko ljudi ima isti ili slican prosjek onda uzmijau u obzir druge aktivnosti... i mislim da je to logicno s obzirom da nema nikakav intervju ili nesto kako bi upoznali osobu.
SI stipendiju ja mislim samo 1 BiH drzavljanin moze godisnje dobiti! Nisam siguran, ali mislim da je tako!
Dok je Basileus mnogo jaci po pitanju love, tako da ide vise ljudi, mada je doduse i specijaliziran za WB, dok je SI za mnoge banana zemlje!
BTW, nisam mislio na stipendije kad sam govorio o prosjeku, posto se u to ne razumijem, mislio sam na prijem na akademski program. Tu igra bas svasta ulogu, od pisma motivacije, preporuke, do drzavljanstva (vise nego sto ljudi misle).
Iskreno manki, sto se tice SI stipendije s obzirom da je samo jedna otisla prosle godine mislim da se mozes pozdraviti
Ali za Basileus mozda imas i sanse, jer tu ide ja mislim cak 100-njak stipendija, od toga jedno 20-30 za mastere... tako nemoj nadu gubiti.
A ove prijateljice su imale prosjek obje preko 9, jedna 9.2 druga 9.5 ja mislim...
A sto se tice prijema na fakultete svakako da igra svasta ulogu pored ocjena, nacionalnost, preporuke, motivacisko pismo, cak do toga da li si zensko ili musko, i mnogo vise...
abaskusm009 wrote:Iskreno manki, sto se tice SI stipendije s obzirom da je samo jedna otisla prosle godine mislim da se mozes pozdraviti
Ali za Basileus mozda imas i sanse, jer tu ide ja mislim cak 100-njak stipendija, od toga jedno 20-30 za mastere... tako nemoj nadu gubiti.
A ove prijateljice su imale prosjek obje preko 9, jedna 9.2 druga 9.5 ja mislim...
A sto se tice prijema na fakultete svakako da igra svasta ulogu pored ocjena, nacionalnost, preporuke, motivacisko pismo, cak do toga da li si zensko ili musko, i mnogo vise...
Mene nekako tješi što se tiče SI stipendije što su uvedene application fees, pa dosta ljudi je manje apliciralo nego prošle godine, a i tješi me što ti nisi aplicirao za SI.
Šalu na stranu, također me tješi to što sam aplicirao za European Affairs, a vidio sam na stranici da prednost daju između ostalih European Affairs programima.. Mada sam 100% siguran da je neću dobiti opet.
manki wrote:Evo provjerih sad, ukupno aplikanata iz BiH je 22 ove godine...
Hrvatska 4, Srbija 50 i kusur itd...
jel ovo za Basileus? i gdje se moze vidjeti>
a pitanje za Gray-a, ako smijem znati koliki je tebi prosjek ocjena bio... ??? S obzirom da sam i ja aplicirao za Basileus pa da vidim kakva je konkurencija
manki wrote:Evo provjerih sad, ukupno aplikanata iz BiH je 22 ove godine...
Hrvatska 4, Srbija 50 i kusur itd...
jel ovo za Basileus? i gdje se moze vidjeti>
a pitanje za Gray-a, ako smijem znati koliki je tebi prosjek ocjena bio... ??? S obzirom da sam i ja aplicirao za Basileus pa da vidim kakva je konkurencija
Nije nije, za magistarske u Swe generalno... imaš statistike na vhs. se