SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
-
samo malo
#151 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
dupli
Last edited by samo malo on 01/04/2010 11:36, edited 1 time in total.
-
samo malo
#152 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
To!The 51st State wrote:Sve je krenulo od dijaspore i SFF-a, sto znaci da se otad jede po Travniku...
Ma sarajevski cevapi su bili cevapi vrijedni naklona dok se sve to nije isprofanisalo bas zbog ovoga sto navodis, plus jos par razloga.
Nesto kontam da su u neka druga vremena i inspekcije bile inspekcije, pa nije bilo koverti i ono "mozel sta da se progleda kroz prste". Ko zna kakvo se tu meso servira i sta se melje u ove cevape danas, ja kojekakvim sanitarnim i trzisnim inspekcijama vjerujem malo vise nego doktoru Dabicu iz Haga.
Evo kod mene tu u blizini Konzum i Vindija imaju prodavnice jedna do druge, neki dan sanitarna u Vindiji uvela zabranu na rezanje salama i sireva, a u susjednom Konzumu nije. Nije tesko zakljuciti ko je tu koga kome poslao na vrata. I jasno, platio za "uslugu".
-
mahalas505
#153 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Takoder, pozitivno iskustvo sa cevapima iz Venere(5KM - 10kom, plus 0.5KM za cijeli somun), jutros pojedeni vec su se provarilidonBeton wrote:Kada sam jednom u Mekdonaldsu potrošio, pretvoreno u marke, 15KM za nešto što nije upola dobro kao kod naših ugostitelja i još ostao gladan, počeo sam cijeniti ovo šta imamo. Venera, Alipašino, 5KM, drugi najbolji ćevapi u gradu.
- Control panel
#154 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
e ljudi za 4 KM 10 u cijeli, Mrkva u Kovacicima.
Jos da nije prvi april.
Jos da nije prvi april.
- Obuca9
#155 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Ko vam je kriv što jedete tamo gdje su 7 kermi, fino kod Nuneta petaka, a i dobri cevapi. Porodicna tradicija, starci su mi tamo vazda jeli, a i danas često skupa odemo, onako porodično 
-
Betand
#156 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
odna ga ta raja ne pozna od prije rata , jer je tada radio u hladnjaci na stupu i robijo je neko vrijeme zbog necega povezanog s poslomUblehas wrote:
Stankovic se nalazi blizu Kule u I. Sarajevu, kad ides Aerodromskom i prodjes raskrsnicu na Kuli, oko 150m dalje nakon mosta na Tilavi pa s lijeve strane ima pecenjara Stankovic. Cuo sam price da krmentinu przi odvojeno skroz jer ima dosta musterija bosnjaka, poznat je valjda u raji i prije rata kao dobar i cestit mesar. Tako kazu![]()
![]()
-
palermo
#157 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Pridružujem se travničkoj ekipi, meni su tamo najbolji.Mada iskreno ja kada vodim strance u sarajevo, odvedem ih kod Želje ili u peticu i uvijek svi iz sveg glasa viču, kako je ovo dobrooooo.
Nego, htjedoh zaprvao ovo reći, možemo mi raspravljati o tome treba li biti 7 KM ili 6 KM ali sarajlije bi se konačno morale navići i shvatiti da žive u glavnom gradu jedne države i da je sasvim normalno da cijena ćevapa u centru toga grada i uz to na turističkoj atrakciji bude viša nego u Jablanici ili Kaknju. Život u glavnom gradu nosi mnoge prednosti ali usput ima i svoju cijenu. A jedna od tih cijena je da je sve skuplje. Tako da priča o skupoći ćevapa u centru Sarajeva meni baš ne pije vodu.
Nego, htjedoh zaprvao ovo reći, možemo mi raspravljati o tome treba li biti 7 KM ili 6 KM ali sarajlije bi se konačno morale navići i shvatiti da žive u glavnom gradu jedne države i da je sasvim normalno da cijena ćevapa u centru toga grada i uz to na turističkoj atrakciji bude viša nego u Jablanici ili Kaknju. Život u glavnom gradu nosi mnoge prednosti ali usput ima i svoju cijenu. A jedna od tih cijena je da je sve skuplje. Tako da priča o skupoći ćevapa u centru Sarajeva meni baš ne pije vodu.
-
vanjki
#158 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
raja imam jedno pitanje??koliko vode popijete poslije sarajevski cevapa
??ja popijem ok dvije litre i sav se napusem od sodebikarbone:-)Ma najbolji cevapi su u Zenici Piccolo.Svugdje sma jeo ali tamo su najbolji 
- Obuca9
#159 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Pa dobro, ako si naviko na zeničke ćevape, onda me ne čudi što piješ te dvije litre vode, jer kod njih onaj pokušaj somuna, bude natopljen sa cca 2 litra vode, pa ti bude neobicno kad jedes sarajevskevanjki wrote:raja imam jedno pitanje??koliko vode popijete poslije sarajevski cevapa![]()
![]()
??ja popijem ok dvije litre i sav se napusem od sodebikarbone:-)Ma najbolji cevapi su u Zenici Piccolo.Svugdje sma jeo ali tamo su najbolji
-
vanjki
#160 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Pa u Zenici i dalje nemas somuna vec lepine.Lepina je naravno malo deblja od somuna i vise je natope.Po meni je ukusnija deset puta od somuna.Ali znam da ljudi rade dobro jer je meso ok i nestavljaju sodubakarbonu da se cevap napuse kao kod sarajevski.Otidji i probaj i nemoj lupetati,jer ja sam sve probao i donjeo svoj sud.hz__semir wrote:Pa dobro, ako si naviko na zeničke ćevape, onda me ne čudi što piješ te dvije litre vode, jer kod njih onaj pokušaj somuna, bude natopljen sa cca 2 litra vode, pa ti bude neobicno kad jedes sarajevskevanjki wrote:raja imam jedno pitanje??koliko vode popijete poslije sarajevski cevapa![]()
![]()
- Obuca9
#161 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
A kako bih drugačije znao kakvi su ako nisam probao
Probao majstore i to na više mjesta i svaki put se pokajao...
-
The 51st State
#162 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
stoji ta prica donekle ali nije normalno da kod harija za istu cijenu dobijes 20 ako ne kvalitetnijih, sigurno ne i losijih cevapa, nasuprot 10 kojih dobijes po eminentnim sarajevskim cevabdzinicama, a jos je hari jedan od skupljih u travniku...palermo wrote:Pridružujem se travničkoj ekipi, meni su tamo najbolji.Mada iskreno ja kada vodim strance u sarajevo, odvedem ih kod Želje ili u peticu i uvijek svi iz sveg glasa viču, kako je ovo dobrooooo.
Last edited by The 51st State on 02/04/2010 21:59, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#163 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
moj dobri statisticaru, haman nisi odavno kod nuneta jeo, 6 kerma ali sto jes' jes' vazda je bio jeftiniji za marku od ovih izvikanijihhz__semir wrote:Ko vam je kriv što jedete tamo gdje su 7 kermi, fino kod Nuneta petaka, a i dobri cevapi. Porodicna tradicija, starci su mi tamo vazda jeli, a i danas često skupa odemo, onako porodično
-
vanjki
#164 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
dobro ako si probao u Picollo ali inace o ukusima ne treba raspravljati...Cekaj gdje su sada najbolji Cevapi u Travniku kada budem prolazio??Gdje je taj Hari a cuo sam za nekog Bajru??hz__semir wrote:A kako bih drugačije znao kakvi su ako nisam probao![]()
- Obuca9
#165 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Prije 15-20 dana zadnji put i smijem se zakleti da sam platio petakaThe 51st State wrote:moj dobri statisticaru, haman nisi odavno kod nuneta jeo, 6 kerma ali sto jes' jes' vazda je bio jeftiniji za marku od ovih izvikanijihhz__semir wrote:Ko vam je kriv što jedete tamo gdje su 7 kermi, fino kod Nuneta petaka, a i dobri cevapi. Porodicna tradicija, starci su mi tamo vazda jeli, a i danas često skupa odemo, onako porodično.
Mada kad sam tamo, pare su mi najmanji problem, samo zbog onog ambijenta bih platio ako treba i 15 maraka
Last edited by Obuca9 on 02/04/2010 22:01, edited 1 time in total.
- JThomas
#166 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
nune je držao na 6 jedno vrijeme, pa je vratio na 5. jedna od najboljih ćevabdžinica, ako ne i najbolja, iako je prčvara, pa nije razvikana.
- black
#167 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
hajd to bi bilo razumljivo da je samo na charshiji kao turistichkoj zoni, al' neide onda da je ista cijena npr. na grbavici, dobrinji ili u kineskoj chetvrtipalermo wrote:Pridružujem se travničkoj ekipi, meni su tamo najbolji.Mada iskreno ja kada vodim strance u sarajevo, odvedem ih kod Želje ili u peticu i uvijek svi iz sveg glasa viču, kako je ovo dobrooooo.
ma lijepi roshtilj
-
The 51st State
#168 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
nadam se da si jeo sa pogledom na pravi zidJThomas wrote:nune je držao na 6 jedno vrijeme, pa je vratio na 5. jedna od najboljih ćevabdžinica, ako ne i najbolja, iako je prčvara, pa nije razvikana.
- ultima_palabra
#169 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Hari je kod Šarene džamije kad ulaziš u grad, a Bajra je 2-3 km prije, u Docu na Lašvi. Kod Harija su puno boljivanjki wrote:dobro ako si probao u Picollo ali inace o ukusima ne treba raspravljati...Cekaj gdje su sada najbolji Cevapi u Travniku kada budem prolazio??Gdje je taj Hari a cuo sam za nekog Bajru??hz__semir wrote:A kako bih drugačije znao kakvi su ako nisam probao![]()
Back to SA, jel iko jeo kod Faruka na M.Dvoru? Ja nisam, al jarani ga hvale, i valjda je pravo jeftin
- Obuca9
#170 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
I bolje što nijeJThomas wrote:nune je držao na 6 jedno vrijeme, pa je vratio na 5. jedna od najboljih ćevabdžinica, ako ne i najbolja, iako je prčvara, pa nije razvikana.
-
vanjki
#171 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
gdje je nuno?hz__semir wrote:I bolje što nijeJThomas wrote:nune je držao na 6 jedno vrijeme, pa je vratio na 5. jedna od najboljih ćevabdžinica, ako ne i najbolja, iako je prčvara, pa nije razvikana.
- Obuca9
#172 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Nije "Nuno", nego "Nune" hehehvanjki wrote:gdje je nuno?hz__semir wrote:I bolje što nijeJThomas wrote:nune je držao na 6 jedno vrijeme, pa je vratio na 5. jedna od najboljih ćevabdžinica, ako ne i najbolja, iako je prčvara, pa nije razvikana.
A nalazi se tamo u onom malom prolazu s desne strane prije Tržnice (kad ideš u pravcu Čaršije). Tamo gdje i Celtic pub, ako ti je lakše skontati
Imaš i reklamu prije prolaza, pa kad budeš tražio gledaj prema gore

-
vanjki
#173 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
aha.heheheh.nekada sam davno tamo jeo.jarane ti bas izgleda obozavas cevape.hajde neka ti je sretno sa ostalim destinacijama.Pozzz
- Obuca9
#174 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
Ćevapi su smisao životavanjki wrote:aha.heheheh.nekada sam davno tamo jeo.jarane ti bas izgleda obozavas cevape.hajde neka ti je sretno sa ostalim destinacijama.Pozzz
A naravno volim ja probati i na drugim mjestima, pogotovo po drugim gradovima, dosad Zenica, Travnik, Bihać, Mostar i Tuzla su isprobani, ali sve mi je tanko, jedino Travnik vrijedi izdvojiti.
-
KenCo
#175 Re: SRAMOTA I GREHOTA, za CEVAPE "7 KM"!!!!!
fakat sramota... preskupi su cevapi.. ma ne bi to bio problem da nisu tako ukusni