VW Tiquan vs Toyota Rav4
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
preludezalude
#152 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
To su vec neki argumenti. Medjutim, da li to znaci da rav4 ne ide dobro, trosi puno, nije cvrst i nije stabilan?konektovan wrote:Pa za jedno 90% gradjana ove zemljice i jeste zvijer. Vjerovstno, 2.0 tdi ne manje od 150 ks, ide dobro a malo troši, cvrst, stabilan, kod nekoga izaziva steahopoštovanje.preludezalude wrote:Argument ti je bas super. Auto je zvijer, trosi 5,4. Ako ti je potrosnja jedino mjerilo onda ima i boljih auta.Mea_parvitas wrote:Koristim novi Tiguan, auto je zvijer...
Do Splita i nazad, 600 km, prosjecna kombinovana potrosnja 5,4 l na 100 km.
To da kod nekoga izaziva strahopostovanje je istina, ali isto tako kod nekoga izaziva gadjenje i podsmjeh. To je vec nesto do samog covjeka a ne do auta.
- amar1994
#153 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
znaci prelude , nije ti ovo USApreludezalude wrote: To su vec neki argumenti. Medjutim, da li to znaci da rav4 ne ide dobro, trosi puno, nije cvrst i nije stabilan?
To da kod nekoga izaziva strahopostovanje je istina, ali isto tako kod nekoga izaziva gadjenje i podsmjeh. To je vec nesto do samog covjeka a ne do auta.
zvijer
- Mea_parvitas
#154 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
Ovdje neki ljudi zive u filmovima i auto magazinima... Samo sam dao svoje misljenje, samo za to auto konkretno, nisam napisao "zvijer" jer mislim da je to neko super auto od 400 kS, vec eto onako malo hiperbole bukvalisti, napisao sam potrosnju jer volim i da auto ne trosi previse, itd. Manje se primajte, nismo svi djeca... Hvala
- B6Redhell
#155 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
Mae_parvitas. Ma pusti kraju.
Ja samo jedno da dodam. Nedo bog udesa. A da imam izbor u tom trenutku u kojem autu da se nalazim. To sigurno nebi bio RAV4 a pogotovo ovaj novi, ili bilo koja toyota. Nagledo sam se ja strahote i toyotinih udesa. Supljo sve. Kako one agencije imaju srca im dati dobre crash ratings.
Ja samo jedno da dodam. Nedo bog udesa. A da imam izbor u tom trenutku u kojem autu da se nalazim. To sigurno nebi bio RAV4 a pogotovo ovaj novi, ili bilo koja toyota. Nagledo sam se ja strahote i toyotinih udesa. Supljo sve. Kako one agencije imaju srca im dati dobre crash ratings.
- commendatore
#156 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
evo kazu stavili plasticnog bosnju u auto da testiraju sve mu plave i crvene boje iscurile po autu koliko se udarioB6Redhell wrote:Mae_parvitas. Ma pusti kraju.
- Sodom1
#157 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
Bio je udes u BIH da li ove ili prosle godine , landcruiser i e klasa , zena u toyoti prezivjela decko je poginuo u e klasiB6Redhell wrote:Mae_parvitas. Ma pusti kraju.
- commendatore
#158 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
nemaš ti pojma šta priĆaš nebulozeSodom1 wrote: Bio je udes u BIH da li ove ili prosle godine , landcruiser i e klasa , zena u toyoti prezivjela decko je poginuo u e klasi
- B6Redhell
#159 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
Nemoj zezat. Znaci bosnju. Jesi vidio kakav poso ima.commendatore wrote:evo kazu stavili plasticnog bosnju u auto da testiraju sve mu plave i crvene boje iscurile po autu koliko se udarioB6Redhell wrote:Mae_parvitas. Ma pusti kraju.
Uglavnom iz licnog iskustva toyote u siroj i uzoj fameliji rasprostranjene i ko je god imo bilo kakav udes ili manji ili veci. Uvijek je bio dojnji. Cak nekad drugi ucesnici koji su bili u udesu sa drugim markama znaju ni parnice ne imat. A toyota bog dao opravka bubreg
- commendatore
#160 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
reci ti toj famEliji da nauce vozit i da ne pljackaju osiguranja - bice bolje - a iskreno se nadam da su svi zivi i zdravi. poyyyyyyyyy
- B6Redhell
#161 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
Sodom1 wrote:Bio je udes u BIH da li ove ili prosle godine , landcruiser i e klasa , zena u toyoti prezivjela decko je poginuo u e klasiB6Redhell wrote:Mae_parvitas. Ma pusti kraju.
Koja usporedba. Ne mozes mijesti jale i slame. Nigdje veze. Auta u totalno razlicitim kategorijama
Mi pricamo za isti segment auta.
- B6Redhell
#162 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
Haha cuj to. E moj jarane. Kakva osiguranja kakvi bakraci.commendatore wrote:reci ti toj famEliji da nauce vozit i da ne pljackaju osiguranja - bice bolje - a iskreno se nadam da su svi zivi i zdravi. poyyyyyyyyy
Ja sam se samo nadovezo teme sto se tice sigurnosti. A mozemo slamu mlatiti cijelu noc bezveze.
- Sodom1
#163 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
Na ovo sam mislioB6Redhell wrote:Sodom1 wrote:Bio je udes u BIH da li ove ili prosle godine , landcruiser i e klasa , zena u toyoti prezivjela decko je poginuo u e klasiB6Redhell wrote:Mae_parvitas. Ma pusti kraju.
Koja usporedba. Ne mozes mijesti jale i slame. Nigdje veze. Auta u totalno razlicitim kategorijama
Mi pricamo za isti segment auta.
- B6Redhell
#164 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
Land cruser. I stariji 4runneri su vanserijski. Grdosije i oni su prica za sebe.
Ali ova ostala sića zeščaaa
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#165 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
Znaci Toyota zvjezdice na crash testu dobija na prevaru?
Ili potkupljuju komisiju?
- commendatore
#166 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
100 maraka štelamali_milojica wrote:Znaci Toyota zvjezdice na crash testu dobija na prevaru?
- B6Redhell
#167 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
Vidis mozda ni to nije iskljuceno. Ko ce ti ga znati.mali_milojica wrote:Znaci Toyota zvjezdice na crash testu dobija na prevaru?
-
jefferson
#168 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
Problem je sto ljudi pricaju o tome koja su auta "jaca" pri udesu.B6Redhell wrote:Land cruser. I stariji 4runneri su vanserijski. Grdosije i oni su prica za sebe.
Land Cruiser je klasicni terenac a oni pri udesu nisu bas najbolji zbog konstrukcije vozila. Jeste, nanijet ce stetu drugom vozilu zbog same tezine, ali u udesu sa slicnim vozilom koje je bazirano na automobilskoj platformi ili unibody platformi, recimo Mercedes GL, land Cruiser ce gore proci.
Druga stvar je tezina i same performanse. LC ima ispodprosjecne kocnice (doduse svaka Toyota to ima, ali 4WD vozila posebno) i po meni je to vaznija stavka nego crash test. Meni je vaznija aktivna sigurnost nego pasivna.
-
Seawolf
#169 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
Ne dobija, ali provjeri na stranici NCAP-a koliko bodova za pojedine discipline je dobila zadnja generacija RAV4, a koliko Tiguan II.mali_milojica wrote:Znaci Toyota zvjezdice na crash testu dobija na prevaru?
I jedan i drugi su dobili pet zvjezdica, ali u svakoj od disciplina je Tiguan II bolji, ili barem jednak.
U disciplini koja bi trebala biti najbitnija, u zaštiti putnika u unutrašnjosti, Tiguan II je u priličnoj prednosti.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#170 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
Najviše sam bio sarkastičan sa svojim postom,jer po pisanju forumasa ispade da se Toyota kod svakog sudara pretvori u konzervu,dok bi Tiguan sa sebe zargonski rečeno samo otresao prašinuSeawolf wrote:Ne dobija, ali provjeri na stranici NCAP-a koliko bodova za pojedine discipline je dobila zadnja generacija RAV4, a koliko Tiguan II.mali_milojica wrote:Znaci Toyota zvjezdice na crash testu dobija na prevaru?
I jedan i drugi su dobili pet zvjezdica, ali u svakoj od disciplina je Tiguan II bolji, ili barem jednak.
U disciplini koja bi trebala biti najbitnija, u zaštiti putnika u unutrašnjosti, Tiguan II je u priličnoj prednosti.
- Sodom1
#171 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
Duster otresa prasinu druze
- amar1994
#172 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
A mazgice sa najtanjim limom ih otpuhale

-
Seawolf
#173 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
Ne znam gdje vadite te podatke, ali Tiguan II je na Euro-NCAP-u više bodovan od CX-5 II i u disciplini zaštite putnika u unutrašnjosti i u dječijoj zaštiti i u sigurnosnim sistemima.amar1994 wrote:A mazgice sa najtanjim limom ih otpuhale![]()
CX-5 II je dobila više bodova samo u disciplini ozlijeđivanja pješaka.
- commendatore
#174 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
zaštitni znak DusteraSodom1 wrote:Duster otresa prasinu druze

-
530i
#175 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4
Bilo bi zanimljivo u ovom kontekstu usporediti rezultate američkog testa, koliko znam on je strožiji od NCAP-a.Seawolf wrote:Ne dobija, ali provjeri na stranici NCAP-a koliko bodova za pojedine discipline je dobila zadnja generacija RAV4, a koliko Tiguan II.mali_milojica wrote:Znaci Toyota zvjezdice na crash testu dobija na prevaru?