VW Tiquan vs Toyota Rav4

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
condy

#151 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by condy »

Dodatni argumenti :mrgreen:
preludezalude

#152 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by preludezalude »

konektovan wrote:
preludezalude wrote:
Mea_parvitas wrote:Koristim novi Tiguan, auto je zvijer...

Do Splita i nazad, 600 km, prosjecna kombinovana potrosnja 5,4 l na 100 km.
Argument ti je bas super. Auto je zvijer, trosi 5,4. Ako ti je potrosnja jedino mjerilo onda ima i boljih auta.
Pa za jedno 90% gradjana ove zemljice i jeste zvijer. Vjerovstno, 2.0 tdi ne manje od 150 ks, ide dobro a malo troši, cvrst, stabilan, kod nekoga izaziva steahopoštovanje. :mrgreen:
To su vec neki argumenti. Medjutim, da li to znaci da rav4 ne ide dobro, trosi puno, nije cvrst i nije stabilan?
To da kod nekoga izaziva strahopostovanje je istina, ali isto tako kod nekoga izaziva gadjenje i podsmjeh. To je vec nesto do samog covjeka a ne do auta.
amar1994

#153 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by amar1994 »

preludezalude wrote: To su vec neki argumenti. Medjutim, da li to znaci da rav4 ne ide dobro, trosi puno, nije cvrst i nije stabilan?
To da kod nekoga izaziva strahopostovanje je istina, ali isto tako kod nekoga izaziva gadjenje i podsmjeh. To je vec nesto do samog covjeka a ne do auta.
znaci prelude , nije ti ovo USA :bih:

zvijer :lol:
Mea_parvitas

#154 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by Mea_parvitas »

Ovdje neki ljudi zive u filmovima i auto magazinima... Samo sam dao svoje misljenje, samo za to auto konkretno, nisam napisao "zvijer" jer mislim da je to neko super auto od 400 kS, vec eto onako malo hiperbole bukvalisti, napisao sam potrosnju jer volim i da auto ne trosi previse, itd. Manje se primajte, nismo svi djeca... Hvala
B6Redhell

#155 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by B6Redhell »

Mae_parvitas. Ma pusti kraju.
Ja samo jedno da dodam. Nedo bog udesa. A da imam izbor u tom trenutku u kojem autu da se nalazim. To sigurno nebi bio RAV4 a pogotovo ovaj novi, ili bilo koja toyota. Nagledo sam se ja strahote i toyotinih udesa. Supljo sve. Kako one agencije imaju srca im dati dobre crash ratings.
commendatore

#156 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by commendatore »

B6Redhell wrote:Mae_parvitas. Ma pusti kraju.
Ja samo jedno da dodam. Nedo bog udesa. A da imam izbor u tom trenutku u kojem autu da se nalazim. To sigurno nebi bio RAV4 a pogotovo ovaj novi, ili bilo koja toyota. Nagledo sam se ja strahote i toyotinih udesa. Supljo sve. Kako one agencije imaju srca im dati dobre crash ratings.
evo kazu stavili plasticnog bosnju u auto da testiraju sve mu plave i crvene boje iscurile po autu koliko se udario

Sodom1

#157 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by Sodom1 »

Bio je udes u BIH da li ove ili prosle godine , landcruiser i e klasa , zena u toyoti prezivjela decko je poginuo u e klasi
commendatore

#158 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by commendatore »

Sodom1 wrote: Bio je udes u BIH da li ove ili prosle godine , landcruiser i e klasa , zena u toyoti prezivjela decko je poginuo u e klasi
nemaš ti pojma šta priĆaš nebuloze :skoljka: :run:
B6Redhell

#159 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by B6Redhell »

commendatore wrote:
evo kazu stavili plasticnog bosnju u auto da testiraju sve mu plave i crvene boje iscurile po autu koliko se udario

Nemoj zezat. Znaci bosnju. Jesi vidio kakav poso ima.

Uglavnom iz licnog iskustva toyote u siroj i uzoj fameliji rasprostranjene i ko je god imo bilo kakav udes ili manji ili veci. Uvijek je bio dojnji. Cak nekad drugi ucesnici koji su bili u udesu sa drugim markama znaju ni parnice ne imat. A toyota bog dao opravka bubreg
commendatore

#160 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by commendatore »

reci ti toj famEliji da nauce vozit i da ne pljackaju osiguranja - bice bolje - a iskreno se nadam da su svi zivi i zdravi. poyyyyyyyyy
B6Redhell

#161 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by B6Redhell »

Sodom1 wrote:
Bio je udes u BIH da li ove ili prosle godine , landcruiser i e klasa , zena u toyoti prezivjela decko je poginuo u e klasi

Koja usporedba. Ne mozes mijesti jale i slame. Nigdje veze. Auta u totalno razlicitim kategorijama
Mi pricamo za isti segment auta.
B6Redhell

#162 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by B6Redhell »

commendatore wrote:reci ti toj famEliji da nauce vozit i da ne pljackaju osiguranja - bice bolje - a iskreno se nadam da su svi zivi i zdravi. poyyyyyyyyy
Haha cuj to. E moj jarane. Kakva osiguranja kakvi bakraci.

Ja sam se samo nadovezo teme sto se tice sigurnosti. A mozemo slamu mlatiti cijelu noc bezveze.
Sodom1

#163 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by Sodom1 »

B6Redhell wrote:
Sodom1 wrote:

Koja usporedba. Ne mozes mijesti jale i slame. Nigdje veze. Auta u totalno razlicitim kategorijama
Mi pricamo za isti segment auta.
Na ovo sam mislio
B6Redhell

#164 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by B6Redhell »

Land cruser. I stariji 4runneri su vanserijski. Grdosije i oni su prica za sebe.
Ali ova ostala sića zeščaaa
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#165 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by mali_milojica »

Znaci Toyota zvjezdice na crash testu dobija na prevaru?
Ili potkupljuju komisiju?
commendatore

#166 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by commendatore »

mali_milojica wrote:Znaci Toyota zvjezdice na crash testu dobija na prevaru?
100 maraka štela
B6Redhell

#167 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by B6Redhell »

Vidis mozda ni to nije iskljuceno. Ko ce ti ga znati. :-D
:wink:
jefferson

#168 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by jefferson »

B6Redhell wrote:Land cruser. I stariji 4runneri su vanserijski. Grdosije i oni su prica za sebe.
Ali ova ostala sića zeščaaa
Problem je sto ljudi pricaju o tome koja su auta "jaca" pri udesu.
Land Cruiser je klasicni terenac a oni pri udesu nisu bas najbolji zbog konstrukcije vozila. Jeste, nanijet ce stetu drugom vozilu zbog same tezine, ali u udesu sa slicnim vozilom koje je bazirano na automobilskoj platformi ili unibody platformi, recimo Mercedes GL, land Cruiser ce gore proci.
Druga stvar je tezina i same performanse. LC ima ispodprosjecne kocnice (doduse svaka Toyota to ima, ali 4WD vozila posebno) i po meni je to vaznija stavka nego crash test. Meni je vaznija aktivna sigurnost nego pasivna.
Seawolf

#169 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by Seawolf »

Ne dobija, ali provjeri na stranici NCAP-a koliko bodova za pojedine discipline je dobila zadnja generacija RAV4, a koliko Tiguan II.

I jedan i drugi su dobili pet zvjezdica, ali u svakoj od disciplina je Tiguan II bolji, ili barem jednak.

U disciplini koja bi trebala biti najbitnija, u zaštiti putnika u unutrašnjosti, Tiguan II je u priličnoj prednosti.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#170 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by mali_milojica »

Seawolf wrote:
Ne dobija, ali provjeri na stranici NCAP-a koliko bodova za pojedine discipline je dobila zadnja generacija RAV4, a koliko Tiguan II.

I jedan i drugi su dobili pet zvjezdica, ali u svakoj od disciplina je Tiguan II bolji, ili barem jednak.

U disciplini koja bi trebala biti najbitnija, u zaštiti putnika u unutrašnjosti, Tiguan II je u priličnoj prednosti.
Najviše sam bio sarkastičan sa svojim postom,jer po pisanju forumasa ispade da se Toyota kod svakog sudara pretvori u konzervu,dok bi Tiguan sa sebe zargonski rečeno samo otresao prašinu :D
Sodom1

#171 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by Sodom1 »

Duster otresa prasinu druze
amar1994

#172 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by amar1994 »

A mazgice sa najtanjim limom ih otpuhale :lol: :skoljka:
Seawolf

#173 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by Seawolf »

amar1994 wrote:A mazgice sa najtanjim limom ih otpuhale :lol: :skoljka:
Ne znam gdje vadite te podatke, ali Tiguan II je na Euro-NCAP-u više bodovan od CX-5 II i u disciplini zaštite putnika u unutrašnjosti i u dječijoj zaštiti i u sigurnosnim sistemima.

CX-5 II je dobila više bodova samo u disciplini ozlijeđivanja pješaka.
commendatore

#174 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by commendatore »

Sodom1 wrote:Duster otresa prasinu druze
zaštitni znak Dustera

Image
530i

#175 Re: VW Tiquan vs Toyota Rav4

Post by 530i »

Seawolf wrote:

Bilo bi zanimljivo u ovom kontekstu usporediti rezultate američkog testa, koliko znam on je strožiji od NCAP-a.
Post Reply