Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
ušće

#151 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ušće »

Pozdrav Peđi i svim forumašima :
-Spadam u "staru gardu" i ne diskutujem često ,inače sam već član N.S. mada sam duboko bio razočaran koalicijom sa Zlatkovim SDP-om samo zato što to nije više ni S od SDP-a

Ali imam jedno drugo pitanje: Bojan je iz Rudog cijenim ga i cijenio sam ga i prije NS-a i baš zbog toga bio bi red da krene od "svoje avlije " .
Konkretno vrlo pozitivni pomaci se događaju U Foči sa g.Krsamanovićem dali postoji opštinski odbor u Foči , koliko je po procjenam NS realno očekivati neki veći pomak na tom djelu .
-Ako postoji dali već imate neku strategiju privlačenja glasača sa obadvije strane (Srbi i Bošnjaci )
jeza u ledja

#152 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

Prvo cemo izljecit 'pederastiju', pa onda idemo na ukidanje RSa! :bih:

Pedja, dobro je sto se ovako oglasavate.

Ja imam komentar vise nego pitanje.
Generalno smatram da politicke stranke u BiH nisu jos uvijek uradile dovoljno na edukaciji izbornog tijela o znacaju i vaznosti aktivnog ucesca u radu njihove drzave, entiteta, kantona, grada i mjesne zajednice. To je osnovno pravo i obaveza svakog gradjanina. Trebate raditi na tome da bolje pokazete kako tacno bilo koji pojedinac moze pomoci sam sebi, svojoj porodici i svojoj sredini aktivnim ucescem na izborima i javnim skupovima, na konkretnim primjerima. Trebate raditi na tome da pokazete da je svaki glas vazan, i da ce svaki glas koji dobijete biti opravdan vasim konkretnim djelovanjem na ciljevima koje ste sami zacrtali u svom programu.
Ljudi vas ne shvataju ozbiljno, a vladajuce stranke shvataju kao nuzno zlo, a ne nesto sto doprinosi boljitku njihovog zivota. Potencijalni glasaci ne misle da ista mogu promjeniti time sto ce izaci na izbore i dati glas 'nekome tamo'.
Mozda vi mislite da radite dovoljno, ali ne radite, mozete jos mnogo vise.
Znaci konkretno ako dobijete toliko i toliko na tom i tom mjestu radicete na tom i takvom problemu. I to sa naglaskom na ovom RADICETE, jer niko od vlasti ili potencijalne vlasti meni se cini ne radi dovoljno.
Alfons Kauders

#153 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Pedja Kojovic wrote: Vjeruj mi. Ovo sto sad vidis na politickoj sceni nije najjaca profesionalna BiH ekipa. Najbolji igraci nisu na vlasti.
Najbolji ekonomisti, ljekari, menadzeri, ucitelji, profesori, inzinjeri su u sjenci politickih lidera.
Ali da ti odgovorim direktno; Oni koji su vec imali sansu, a nisu je iskoristili, nece je od nas ponovo dobiti.
pedja, evo vec par ljudi je pomenulo da vecina clanova ns radi u kojekakvim budzetskim institucijama i javnim preduzecima... meni se sdp izmedju ostalog zgadio zato jer su okupljali (i okupljaju) skoro iskljucivo ljude koji rade u drzavnoj sluzbi, pogotovo na lokalnom nivou - znam za primjer gdje su u jedno opstinsko vijece uvalili 30 ljudi od kojih ama bas niko ne radi u privredi, sto je, ruku na srce, poduhvat vrijedan divljenja... ja jednostavno ne vidim kako ti ljudi mogu zastupati moje interese i interese mojih zaposlenih, pa se nadam da i vi necete krenuti njihovim stopama...

usput, vec sam ranije pitao kakva su vasa ocekivanja na predstojecim izborima... imate li kakve rezultate istrazivanja javnog mnijenja, ili barem broj clanova u vecim opstinama, cisto da raja vidi da ce ns imati dovoljno podrske da predje izborni prag, da ne misle da ce uzalud baciti svoj glas... mislim da morate ovom posvetiti malo vise paznje, jer ljudi nece rizikovati - morate se malo gurati i pokazati da cete imati kakav-takav rezultat...
Pedja Kojovic

#154 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

usce
Zdravko je prijatelj. Razgovarali smo o raznim oblicima saradnje.
Nama je drago da se on ipak odlucio da formira svoju stranku.
Nas nacelnik Ermin iz Bosanskog Petrovca i Zdravko zajednicki apliciraju za projekte i razmjenjuju informacije.

Mi isto kazemo svima bez obzira na naciju i vjeru, ako vam je do sad bilo dobro i ako mislite da je ovo vlast kakvu zasluzujemo glasajte kao i do sad. A ako ste spremni na ozbiljne promjene, za evropsku, hrabru i progresivnu BiH - dajte nam sansu.

Alfons Kauders

Ja zaista ne znam na koje ljude misle. U stranci, a i u rukovodstvu imamo ljude koji rade u drzavnim institucijama(kulture i privrede) imamo privatnike, nezaposlene, pisce....Za razliku od Sarajeva lideri stranke su u prosjeku rekao bih ili mali i srednji poduzetnici .
(Drzava BiH nazalost jos uvijek posjeduje najvise poslova za visoko obrazovane ljude.)

p.k.
edinbug

#155 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by edinbug »

ušće wrote:Pozdrav Peđi i svim forumašima :
-Spadam u "staru gardu" i ne diskutujem često ,inače sam već član N.S. mada sam duboko bio razočaran koalicijom sa Zlatkovim SDP-om samo zato što to nije više ni S od SDP-a

Ali imam jedno drugo pitanje: Bojan je iz Rudog cijenim ga i cijenio sam ga i prije NS-a i baš zbog toga bio bi red da krene od "svoje avlije " .
Konkretno vrlo pozitivni pomaci se događaju U Foči sa g.Krsamanovićem dali postoji opštinski odbor u Foči , koliko je po procjenam NS realno očekivati neki veći pomak na tom djelu .
-Ako postoji dali već imate neku strategiju privlačenja glasača sa obadvije strane (Srbi i Bošnjaci )

Imate izbor izmedju Zlatka i SDP-a sa jedne strane, i Tihica, Silajdzica, Radoncica na drugoj strani. Ili mislite da mozete na nivou Federacije uzeti 25-30%. Malo morgen. Pitanje je da li cete preci izborni prag? Ili ostati vjecito u opoziciji i tako pomagati nacionalistima da vladaju i narednih nekoliko decenija.
pozz.
Alfons Kauders

#156 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

Pedja Kojovic wrote: Ja zaista ne znam na koje ljude misle. U stranci, a i u rukovodstvu imamo ljude koji rade u drzavnim institucijama(kulture i privrede) imamo privatnike, nezaposlene, pisce....Za razliku od Sarajeva lideri stranke su u prosjeku rekao bih ili mali i srednji poduzetnici .
(Drzava BiH nazalost jos uvijek posjeduje najvise poslova za visoko obrazovane ljude.)

p.k.
ne znam ni ja, zato i pitam... uglavnom dobro je cuti da ima poduzetnika, da slucajno ne glasam za vas pa mi opet uvalite u parlament ekipu koja jedino zna trositi budzetske pare i izmisljati nove namete...

istina je da se dosta ljudi pokusava uvaliti u drzavnu sluzbu, radi dobrih uslova i radi sigurnosti... no sve ce se to promijeniti kad se bude morao vracati kredit imf-a... pa kad se pozdrave s trecinom plate...

a clanstvo? imas li bilo kakve podatke, pogotovo o rastu clanstva od 2008 do danas?
alys

#157 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by alys »

Ono čemu se bu**la raduje pametan se stidi:

Rekoste Pedja: „Oni koji su vec imali sansu, a nisu je iskoristili, nece je od nas ponovo dobiti”

Top vijest na Vašoj web stranici je bila prelazak gosp. Dizdarevića u Našu Stranku. Taj je čovjek kolaborirao sa svim prije i poslijeratnim režimima. I od “Helsinskog komiteta” napravio sprdačinu.
Gdja. Cenić je bila Ministar Finansija. I ovo nisu usamljeni primjeri. Naprotiv. I nažalost. Još samo fail Safet Halilović.
I šta je Vaš odgovor na ovo?

Da bi se neko kandidirao npr. za delegate na kongresu potrebno je da ima potpise 7 članova stranke. Znači, nije bitna stručnost, već 7 havera/ica (izvinite na lokalizmu) pa ćemo se dogovoriti.
Kako ovo objašnjavate? Vaši općinski predsjednici imaju rezimea svakog člana stranke!?

Ovi ljudi s foruma s pravom pitaju zašto glasati za Našu Stranku. Vi samo detektujete probleme, ali ne nudite rješenja. A i kako ćete kada nemate kvalitetne ljude bez bilo kakvih hipoteka. Ili imate, ali ne mogu da dođu do izražaja od dizdarevića i inih.

Svaka čast Dini, Denisu, Bojanu itd. Ali da li postoji “Komitet za ekonomska pitanja” (ne znam bolji izraz) stranke? Ako postoji ko su članovi? Reći da treba smanjiti troškove administracije za 30-40% je hrabro. Ali i naivno i ekonomski neutemeljeno. Je li 30 ili 40%? I zašto 30 ili 40%? 10% je ogroman broj! I prije svega kako?

Poštovanje
ušće

#158 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ušće »

@Za edinburg
Izgleda da je osobina svih SDP-ovaca ličiti na Zlatka to jeste ja i samo ja niko mi nije ravan ,..

Vi iz SDP više mrzite ljude bilo koje nacije samo ako nije iz Zlatkovog jata od bilo kojeg nacinaliste u BiH jednostavno počinjete halucinirati na pomen bilo koga a nije Zlatko -mamim sin

Osim Komšića vi nemte ama baš niškog na koga bi ste tipovali ,vjerovatno vas to boli što će te od sad pa i buduće biti samo nekadašnji SDP ,..
edinbug

#159 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by edinbug »

ušće wrote:@Za edinburg
Izgleda da je osobina svih SDP-ovaca ličiti na Zlatka to jeste ja i samo ja niko mi nije ravan ,..

Vi iz SDP više mrzite ljude bilo koje nacije samo ako nije iz Zlatkovog jata od bilo kojeg nacinaliste u BiH jednostavno počinjete halucinirati na pomen bilo koga a nije Zlatko -mamim sin

Osim Komšića vi nemte ama baš niškog na koga bi ste tipovali ,vjerovatno vas to boli što će te od sad pa i buduće biti samo nekadašnji SDP ,..

Vas odgovor nema blage veze sa mojim postom od maloprije.
Drugo, sto se tice Zlatka neznam stavarno dokle vise, po vama taj covjek je dezurni krivac za sve, pocev od drzavnog udara, kradje namjestaja, despotizam, nepotizam ...
Ovo o vasim nebulozama o mrznji zaista ne bi, isuvise je ogavno.
I na kraju sto se tice Komsica.
Prvo, da nije bilo Zlatka, Zeljko Komsic bi i danas dan bio "nizerangirani" politicar jer nebi mogao isplivati kraj Tokica, Seada Avdica, Pecanca , Ive Komsica ... a takvi su "oslobodili " prostor za Zeljka, Kusljugica, Denisa Becirevica , Jasmina Imamovica, Niksica ...
Vise nas boli sto mozda jedini prirodni saveznik (Nasa stranka) svim sredstvima se trudi da ocrni SDP i diskredituje ga, pa cak u pojedinim momentima vise od nacionalista tipa Radoncica i slicnih, e to je najveca zalost.
Samo zapamti uz SDP jedino ova zemlja ima sanse da se pokrene i da skine ove sa vlasti, a VI dok to shvatite bojim se da cete zavrsiti kao Liberali (nazalost) ili kao Ibro Spahic...
ušće

#160 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by ušće »

edinbug wrote:

Drugo, sto se tice Zlatka neznam stavarno dokle vise, po vama taj covjek je dezurni krivac za sve, pocev od drzavnog udara, kradje namjestaja, despotizam, nepotizam ...
Prvo, da nije bilo Zlatka, Zeljko Komsic bi i danas dan bio "nizerangirani" politicar jer nebi mogao isplivati kraj Tokica, Seada Avdica, Pecanca , Ive Komsica ... a takvi su "oslobodili " prostor za Zeljka, Kusljugica, Denisa Becirevica , Jasmina Imamovica, Niksica ...
Vise nas boli sto mozda jedini prirodni saveznik (Nasa stranka) svim sredstvima se trudi da ocrni SDP i diskredituje ga, pa cak u pojedinim momentima vise od nacionalista tipa Radoncica i slicnih, e to je najveca zalost.
Samo zapamti uz SDP jedino ova zemlja ima sanse da se pokrene i da skine ove sa vlasti, a VI dok to shvatite bojim se da cete zavrsiti kao Liberali (nazalost) ili kao Ibro Spahic...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

#161 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

E jedva smo docekali da slusamo vasa prepucavanja. :oops:
Alfons Kauders

#162 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

edinbug wrote:

joj nemoj molim te offtopichariti... znamo kako se upalis kad ti ko proziva sdp, a znas da sam ja iz tuzle, pa mi se sdp zbog imamovicevih nebuloza i potemkinovih sela zgadio za sva vremena... ako hoces da popricamo malo o sdp-u, otvori drugu temu...
VjecitiStudent

#163 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

Alfons Kauders wrote: joj nemoj molim te offtopichariti... znamo kako se upalis kad ti ko proziva sdp, a znas da sam ja iz tuzle, pa mi se sdp zbog imamovicevih nebuloza i potemkinovih sela zgadio za sva vremena... ako hoces da popricamo malo o sdp-u, otvori drugu temu...
Zasto na ovom forumu neki film slican ovome, u kojem bi u glavnoj ulozi bio neki ugledni clan SDP-a, nikada necemo gledati?
Last edited by VjecitiStudent on 22/03/2010 22:41, edited 1 time in total.
no_pasaran

#164 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by no_pasaran »

Kako nisam dobio odgovore dozvolite da ponovim pitanja (nadam se da se nećete ponjeti kao Tanović prema novinarima):

Kada namjeravate od prisvojne zamjenice postati stranka?

Zašto mislite da je bolje biti opozicija opoziciji nego opozicija vlasti?

Ako SDP kao najjača opoziciona stranka ne može preuzeti vlast, šta vi mislite postići preuzimanjem njihovih glasova? Namjeravate biti najjača opoziciona stranka, to je vaš konačni politički cilj?

Ako se trudite za prosperitet zašto ne napadate one koji nas koče već 20 godina, umjesto što napadate opoziciju?

Ako je za vas Republika Srpska realnost, da li priznajete odredbe međunarodnog suda pravde?
Ako priznajete te odredbe i priznajete da je nastala na genocidu, masovnim planskim zločinima, protjerivanjima, konc logorima, masovnim silovanjima itd., a i dalje tvrdite da je RS stvarnost koju treba prihvatiti i oko koje ne treba voditi rasprave - koja bi onda razlika bila između vas i nacionalsocijalističke partije?

Sramite li se Bajićevih izjava koje po sexual-nacionalističkim procjenama mogu parirati i samoj Biljani Plavšić, parafraziram: "bošnjaci imaju kolektivni plan da se hebu do iznemoglosti a da istovremeno koče državu kako bi se srbi i hrvati iseljavali, što bi u konačnici rezultiralo time da bošnjaci postanu dvotrećinska većina u državi" ?!

Sa nestrpljenjem iščekujem vaše odgovore.
felipe kajetano

#165 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by felipe kajetano »

Manojlo1 wrote:Kako mislite objasniti Bosnjacima da je Republika Srpska realnost ?

Ovo @manojlovo je i moje pitanje....ja bi dodao trenutna realnost.Na koji nacin uskladiti dijametralno suprostavljene stavove vecine Srba i Bosnjaka glede unutrasnjih odnosa u BiH?NS prvo treba da postane znacajan politicki faktor u FBiH onda ce i u RS-u ici dosta lakse...mislim da se NS treba fokusirati prvenstveno na FBiH i tamo traziti dobar izborni rezultat a u RS koliko moze i polako graditi stranacku infrastrukturu.

Sto se tice kadrova iz RS-a sigurno da moze bolje.Prof.Zivanovic je dobar covjek,samo je upitno koliko on ima energije za ozbiljniji politicki rad,on mi je vise ovako za druzenje u kafani i neobaveznu pricu.
Cenicka ne dolazi u obzir i NS samo moze izgubiti sa njom.Nikakvi bivsi kadrovi nekih propalih politickih opcija ne dolaze u obzir ako se zeli nesto napraviti,samo novi ljudi i svjeza krv.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#166 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

no_pasaran wrote: Ako je za vas Republika Srpska realnost, da li priznajete odredbe međunarodnog suda pravde?
A jel' SDP u svojim istupima i platformama cvrsto i otvorenno zagovara ukidanje RS-a,il i oni kazu da je trenutna realnost njeno postojanje?
Zasto spocitavas neciji stav kao manu i nedostatak,a glasas i podrzavas stranku koja ima vrlo slicne istupe i stavove.

Druga stvar je sto bi se eventualnu,uz dodatne dogovore,konforencije i slicno moglo preustrojiti uredjenje drzave.
Ali TRENUTNA REALNOST JE POSTOJANJE RS-a jer jednostavno nema kriticne mase na svim mogucim strnama i u sklopu svih naroda koji bi bili voljni da mjenjaju trenutni ustroj drzave, i sta tu nije jasno.
Sramite li se Bajićevih izjava koje po sexual-nacionalističkim procjenama mogu parirati i samoj Biljani Plavšić, parafraziram: "bošnjaci imaju kolektivni plan da se hebu do iznemoglosti a da istovremeno koče državu kako bi se srbi i hrvati iseljavali, što bi u konačnici rezultiralo time da bošnjaci postanu dvotrećinska većina u državi" ?!

Sa nestrpljenjem iščekujem vaše odgovore.
Poenta i jeste na ovome tvom PARAFRAZIRAM. Parafraziras,vrlo vjerovatno zlonamjerno,jer Bojan jednostavno nije to rekao na nacin na koji si ti zlonamjerno formulisao.
I da ,cinjenica je je to sto je Bajic rekao da se jednostavno pokretanje naroda desava u tom pravcu da veliki broj Srba ide u Srbiju,veliki broj Hrvata u Hrvatsku,sto zbog ekonomskih razloga sto zbog skolovanja sto zbog drugih pogodnosti i vecina ih ,narocito mladje populacije tamo i ostaje,a da se narocito istocni dio RS-a totalno zapostavlja i bukvalno odumire,a za sta je NAGLASENO okrivio vladu i politiku vlade RS-a.
Bosnjaci jer jednostavno nemaju svoju "maticu" i plan B,kako to osjecaju Srbi i Hrvati u pogledu prema Srbiji i Hrvatskoj,i da su Bosnjaci jednostavno "osudjeni"na varijantu masovnog ostajanja,sto ce se uz nastavak ovakvih tendencija i migracija na kraju svesti na to da Bosnjaci,prije ili kasnije,postanu velika vecina.
I uvijek u prvom planu optuzuje rukovodstvo RS-a sto se prema BIH ne odnose kao prema drzavi i za Srpski narod i sto BIH ne stavljaju u prvi plan strategije za srpske politicare.

E ovo ti je,iznad napisano,realno parafraziranje te Bajiceve izjave na tu temu,koju su nogi zlonamjernici pokusavali da konstruisu u pogresnom smijeru.

Druga je stvar sto si ti,ZLONAMJERNO,"parafrazirao" to u kontekstu ,skoro da je Bojan profasisticki i rasno komentarisao,sto je blago receno cista LAZ
DavidRobertJones

#167 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by DavidRobertJones »

Postovani,
Potpuno podrzavam Vase politcke stavove i licno mislim da su to civilizacijske stecevine o kojima samo jos u nasoj zemlji neki dvoje i vjesto manipuliraju neznanjem ljudi.
Ako uspijete osvojiti vlast u jednoj od sarajevskih opcina kako mislite te stavove i proklamacije sprovesti u djelo.
Na koji nacin cete otpusti visak administracije, poboljsati servise gradanima i povecati njihovo ucesce u donosenju odluka.
Na koji nacin mislite odrzavati cistocu u Sarajevu, poboljsati javni prijvoz, srediti prometni haos itd.
Mislim da su to politicki najbezbolniji problemi, a nijedna ih vlast do sada nije ni pokusala srediti. Grad je prljav i zapusten.
Hvala.
fixer

#168 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by fixer »

Ako osvojite vlast, da li cete povecati zatvorske kapacitete?
Maraschino

#169 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Maraschino »

Gsp. Pedja,

imam jedno pitanje: Ako ja potpisem pristupnicu vasoj odnosno Nasoj stranci i vi predjete cenzus aBd, hocu li ja biti bar poslanik u nekoj skupstini ili delegat ili clan nekog nadzornog odbora...?

S'postovanjem,

Maraschino
nihoniho

#170 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by nihoniho »

iskreno, licemjerno je NS spocitavati priznavanje i uvazavanje RS, u smislu realnog politickog faktora (koji mi se licno, da se razumijemo , gadi) , kada su oni koj im to spocitavaju simpatizeri politickih snaga koje su toj istoj RS dali legitimitet i sa njenim stvaraovcima uredno koaliraju vec 20 godina.
sto se tice SDP, ciji sam prisilni glasac , oni nemaju ni muda ni stava da se ocitau po tom pitanju. je li priznaju RS kao politicku realnost ili imaju namjeru da i dalje koketiraju sa onim sto bosnjaci vole slusati
Topla voda

#171 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Topla voda »

neko je vec pomenuo famoznu floskulu"smanjenje administracije"

definisite mi sam pojam"smanjenje administracije"

obzirom da ovakva administracija sluzi kao jedan od elemenata kupovine socijalnog mira,ne mislite li da bi dolaskom na vlast,shvatili da je to potez koji ne odgovara ni jednoj vlasti....a u tom trenutku ni vama.

i da li je to termin koji koristi opozicija,u ovom trenutku vi i sdp,zbog glasackog tijela?
isto kao sto bi ga koristile i druge stranke protiv vas,da ste na vlasti.

a kad se dodje do vlasti,e onda je to kontraproduktivno.

ako je vas odgovor negativan,tj,tvrdite da bi bilo drugacije..onda morate imati i konkretan plan i dati ga glasacima na uvid,a ne tu terminologiju koristiti samo radi stvaranja atmosfere glasanja iz revolta.

dakle,ako imate plan..ok,daj da ga vidimo
ako nemate,onda je bolje da to ne pominjete,jer se svodi na supljiranje
macan prvi

#172 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by macan prvi »

Mislim da je ovo jako interesantna tema zato sto je Nasa stranka prva koja je ovakav topic pokrenula i zato sto se na taj nacin moze saznati stosta o stranci (a i stranka se moze informisati o stajalistima potencijalnih biraca).

Ajmo konkretno: posto mislim da je utemeljeno prepostaviti da stranka na izborima nece dobiti vecinu :D , mislim da je izuzetno vazno pitanje s kim bi stranka nakon izbora koalirala na svim nivoima vlasti i (mozda jos vise) s kim ne bi. Odgovor se, mislim, ustvari vec naslucuje - ili se meni tako cini - ali s obzirom na politicku scenu u BiH, u kojoj se politicki dres, boja i ideologija mijenjaju po potrebi (cast strankama koje nisu takve), bilo bi jako vazno znati sta da se ocekuje nakon izbora.
cyprus

#173 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Interesuju me procjene i očekivanja izbornog štaba NS o narednim izborima. Da li je cilj samo preći prag? Zatim me interesuje da li NS može očekivati značajan broj glasova iz Republike Srpske? I na kraju, da li imate ambicija ući u koalicionu vladu za naredne 4 godine (državni, entitetski i kantonalni nivo) i postoje li vam neki poželjni partneri, odnosno neki s kojima ne biste nikako?

Unaprijed hvala na odgovoru :) ako je već bio, izvinjavam se, nisam sve čitao
Edin H.

#174 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Edin H. »

Je li imate vlast u Bosanskom Petrovcu?

Sta bi sa spomenom kucom najboljem djecijem bajkopiscu Ahmetu Hromadzicu?
Topla voda

#175 Re: Nasa stranka, sve sto ste zeljeli da pitate a niste imali ko

Post by Topla voda »

Edin H. wrote:Je li imate vlast u Bosanskom Petrovcu?

Sta bi sa spomenom kucom najboljem djecijem bajkopiscu Ahmetu Hromadzicu?
i sta je u petrovcu bilo sa obecanjem da ce se napraviti zicara za onaj planinski centar i da ce se time poboljsati uslovi za razvoj turizma,kao jedine nade za bolji zivot gradjana?
Locked