Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Šandor wrote:Stari, također mislim da precjenjuješ inteligenciju Srba. Da sam u Dodikovoj koži, I ja bih baš kao i ti dao Istočno Sarajevo, dijelove Trnova, i Doboj sa Ozrenom ako treba, Mrkonjić-Grad, dijelove Ključa i Jajca, Šipovo. Sve za nezavisnost. Ne bih mnogo izgubio.
Ali ti i ja nismo Srbi. Nemamo njihov mentalni sklop. Srbi nikad nisu izbjegavali rat. Nikad u historiji nisu željeli kompromis ukoliko su osjećali da ratom mogu postići više. Nikada se nisu kajali, preispitivali. Sjednu za sto samo kada shvate da nemaju izbora. Zato mislim da Srbi neće biti voljni ponuditi ni pola gore navedenih opština. Ma neće ponuditi ni pedlja. Jer Srbi jednostavno ne rade tako. Da, razmišljali su o podjeli Kosova. Ali tek nakon što su izgubili čitavo Kosovo. Tako razmišljaju Srbi.
Ima tu nešto to i nije baš do samo inteligencije.Kad počneš milom davati, onda je teško stati sa davanjem.Traže još.Tako da nemoj baš biti siguran u to da je srpska politčka elita neinteligentna.
Druga je stvar, i tu se slažem sa tobom, da megalomanija jeste jedna od srpskih glavnih političkih ( i ne samo političkih)odlika.Nije s toga ni čudo što su glavni srpski junaci megalomani.Oni skloniji realnosti su uglavnom proglašavani izdajicama.
Šandor wrote:Stari, također mislim da precjenjuješ inteligenciju Srba. Da sam u Dodikovoj koži, I ja bih baš kao i ti dao Istočno Sarajevo, dijelove Trnova, i Doboj sa Ozrenom ako treba, Mrkonjić-Grad, dijelove Ključa i Jajca, Šipovo. Sve za nezavisnost. Ne bih mnogo izgubio.
Ali ti i ja nismo Srbi. Nemamo njihov mentalni sklop. Srbi nikad nisu izbjegavali rat. Nikad u historiji nisu željeli kompromis ukoliko su osjećali da ratom mogu postići više. Nikada se nisu kajali, preispitivali. Sjednu za sto samo kada shvate da nemaju izbora. Zato mislim da Srbi neće biti voljni ponuditi ni pola gore navedenih opština. Ma neće ponuditi ni pedlja. Jer Srbi jednostavno ne rade tako. Da, razmišljali su o podjeli Kosova. Ali tek nakon što su izgubili čitavo Kosovo. Tako razmišljaju Srbi.
Dati te djelove je upravo ono sto on nikad nece uraditi ne zato sto to on ne zeli vec zato sto to on ne moze . Vidim da ima dosta koji kazu : "Nece biti rata jer to Dodiku ne ide na ruku, narod nece rata, MZ to nece dopustiti i sl". Dodiku nije do rata ali se njegova politika svodi na nezavisnosti RS tj odcepljenja, narod nije ni 90-ih zelio rata ali je rat opet nasao njih, MZ je vec davno pokazala sta je to ustvari.
Mislim da se vecina slaze a i vidi po ponasanju ne samo Dodika vec i ostali da je njihov cilj nezavisna RS a nezavisnost RS na bilo koji nacin ce da dovede do sukoba htjeli to Bosnjaci ili ne. Da bi imali nezavisnu RS cetnici moraju da stvore kompaktnu teritoriju ako ne zbog danasnje situacije onda da bi onemogucili Bosnjake da za 10, 20, 50 godina pokusaju da nesto urade protiv RS. A kompaktna teritorija podrazumjeva sukobe u najmanje nekoliko mjesta i progon nekoliko desetina hiljada ne-srba. I da li iko misli da bi ekstramni pobornici HB ( a ima ih dosta) mirno sjedili i gledali sa strane sta se dogadza ? Znaci da bi tada i da se sve mirno sredi sa Srbima sukobi sigurno izbili sa pobornicim HB od Hercegovine pa sve do Centralne BiH.
I tada bi bili svedeni na sudbinu Palestinaca,koji su okruzeni u rezervate, ekonomski,politicki , vojno obezglavljeni.Neko cak ovdje govori " moja livada bi ostala zelena i nista se ne bi promjenilo". Reci to Palestincu kada sleti u Izrael sa bilo kojim pasosem da barem posjeti mjesto gdje je rodzen i kada ga Izraelci sutnu vani bez ikakvog objasnjenja jer na to imaju pravo i to pravo rado koriste. Sta se promjenilo i da li je ta livada jos zelena i da li ce je ikad vise moci vidjeti ?
Nazalost, stvari se razvijaju u zeljenom pravcu po Dodika i njegove i to ne mnogo njihovom zaslugom vec zaslugom Bosnjaka prvenstveno. Nisam mogao vjerovati da komunizam, koji je toliko zla nanio Bosnjacima, moze uskrsnuti tako snazno u njima da je to za dublju analizu. Bosna odn. dio Bosne gdje zive Bosnjaci je trenutno bastion komunizma u Evropi. Pogledaj samo ove lokalne izbore i uporedi koliko su komunisti (oni okorjeli) dobili glasova medju Bosnjacima, a koliko su dobili medju Srbima i Hrvatima. Ne znam zaista, kakvo nas to prokletsvo prati da se odricemo sebe, svojega. Normalno da nas onda svi gaze i sutaju, normalno onda da svi hoce da se ogrebu, a mi cemo i dalje imati svoje SARAJEVO i "tekbirati" da gradonacelnik istog postane Dragan, Milovan, Jovan, Risto...sve dok nam ti ne naprave novu republiku srpsku posto ce ova vec biti daleko. Mozda je u pravu Mesa Selimovic bio, ko zna od koje smo mi sve fele, s'kojeg koca i konopca.
Evi citam na nekoj temi kaze covjek sasvim ozbiljno "ja mrzim sve koji idu u dzamiju, tako sam odgojen". Ne kaze da mrzi vjere, ne kaze da mrzi dzamiju, crkvu i sinagogu nego kaze da mrzi dzamiju i sve koji idu u nju. Na forumu koji u svom imeno ima Sarajevo. Drugi opet kaze, kada je bilo govora o rezultatima izbora gdje je pobjedila SDA "koga briga ko je pobjedio medu ruralcima u vukojebinama tipa Teocak, Sapna, Olovo" i plus ljude tamo ocrni kao da su gori od samih sotona. Hej bolan zamisli, Bosna cijela prepisaj dobar, prostor Bosnjaka skoro da moze posluziti za jednu konjsku utrku, a on tako. Posle psovanja Markala na utakmici Celik - Zeljeznicar, ovi izbori i hajka na pojedine Bosnjake od strane agresivnih komunista mi je nesto najgore sto sam cuo jos od cetnicko - ustaske (citaj srpsko -hrvatske) agresije na Bosnu i Hercegovinu. Medjunarodnoj zajednici je najlakse udariti po mehkom i sigurno je, kad se samo jos malo Bosnjaci dofate izmedju sebe da ce priznati republiku srpsku, posebno u pogledu globalnog rjesenja na Balkanu (citaj Kosovo). Moralo se udarati svim zestinama na tzv. republiku srpsku, moralo se cuvati jedinstvo po tom pitanju. Srbe i Hrvate, bosance i patriote, poslati na teren, neka prave Bosnu tamo gdje je nejma, medju svojim sugradjanima, neka se izbore da budu gradonacelnici Banjaluke, Visegrada, Foce, Bjeljene, Prijedora...neka SDP u tzv republici srpskoj osvoji 30% glasova pa cemo mi onda svi lahko zamjeniti "nacionaliste" (na svim stranama - jelte "kako to zvuci urbano" ).
palermo wrote:
Politika Mileta Dodika nije takva, naprotiv suština njegove politike je u permanetnom dokazivanju nemogućnosti postojanja Bosne i Hercegovine.
А све је кренуло од Силајџића и од укидања (''немогућности постојања'') Српске и спомињања неких 100%....Јесу ли то оно били општи избори 2002.? Додика није нигдје било у то доба....Силајџић је посијао....Сад треба пожњети.....
palermo wrote:
Politika Mileta Dodika nije takva, naprotiv suština njegove politike je u permanetnom dokazivanju nemogućnosti postojanja Bosne i Hercegovine.
А све је кренуло од Силајџића и од укидања (''немогућности постојања'') Српске и спомињања неких 100%....Јесу ли то оно били општи избори 2002.? Додика није нигдје било у то доба....Силајџић је посијао....Сад треба пожњети.....
...из опозиције...показао му реторику на основу које је Силајџић добио подршку људи у Федерацији..и није се могло уочити да се неко у Федерацији противи Силајџићевој реторици..фино, узрок смо дефинисали
everybodyhateschris wrote:...из опозиције...показао му реторику на основу које је Силајџић добио подршку људи у Федерацији..и није се могло уочити да се неко у Федерацији противи Силајџићевој реторици..фино, узрок смо дефинисали
everybodyhateschris wrote:...из опозиције...показао му реторику на основу које је Силајџић добио подршку људи у Федерацији..и није се могло уочити да се неко у Федерацији противи Силајџићевој реторици..фино, узрок смо дефинисали
auu,znaci retorika je kriva za sve,ccc
sta ceMO sad
pa retorika je uvijek kljucna.ko se zapetlja u retoriku i ko dopusti da povjeruje na osnovu nje zavrsice karijeru u nizerazrednom vratniku
everybodyhateschris wrote:..можда да се вратимо кроз вријеме, па да Федерални народ размисли да ли ће подржати Силајџићеву реторику?
a da se joos vise vratimo kroz vrijeme pa da vidimo da li ce srpski narod podrzati karadzicevu retoriku...
a?
Hare je patetican,a ovi sto pravdaju dodikov nacionalsocijalizam haretovim prdjenjem su jos providniji...
uostalom uzivaj u dodikovoj privatnoj sjevernoj koreji ... federalci ce se rjesit hareta... a rs. ovci ?.
Na satanku u SANU stabu su se lijepo dogovorili celnici SDS-a sa SANU-om, da ih neko kulturno zamijeni jer im puni dzepovi oraha u ljusci zlocina,genocida i ratnog profiterstva..pa je SANU stab u cilju spasavanja ratnog plijena(rs-a) i spasavanja optuzbe za nagore zlocine SDS-ovih ratnih politicara, postavio Dodika ,napravio mu stranku od SDS birackog tijela,nadio stranci ime neke kulturne i proevropske orjentacije(vidi ljepote...savez nezavisnih socijal-demokrta)....Dodik je samo igrac Beograda koji ima muku da se ponasa ko salonski cetnik nego sve radi krkanski i otvoreno....malo se vise uzivio ,pa je cak se oteo kontroli i naredbodavcima ...bice u politici dok Beogradu ne zatreba kao zrtva za neke njihove ciljeve ili dok Ujka SAM ne stavi BIH na tapet...
A Dodik grabi ka Dedinju a ne ka odcjepljenju od bjesnila
Na satanku u SANU stabu su se lijepo dogovorili celnici SDS-a sa SANU-om, da ih neko kulturno zamijeni jer im puni dzepovi oraha u ljusci zlocina,genocida i ratnog profiterstva..pa je SANU stab u cilju spasavanja ratnog plijena(rs-a) i spasavanja optuzbe za nagore zlocine SDS-ovih ratnih politicara, postavio Dodika ,napravio mu stranku od SDS birackog tijela,nadio stranci ime neke kulturne i proevropske orjentacije(vidi ljepote...savez nezavisnih socijal-demokrta)....Dodik je samo igrac Beograda koji ima muku da se ponasa ko salonski cetnik nego sve radi krkanski i otvoreno....malo se vise uzivio ,pa je cak se oteo kontroli i naredbodavcima ...bice u politici dok Beogradu ne zatreba kao zrtva za neke njihove ciljeve ili dok Ujka SAM ne stavi BIH na tapet...
pelcovanje na Dedinju u vili s bazenom i helikopterom
everybodyhateschris wrote:..можда да се вратимо кроз вријеме, па да Федерални народ размисли да ли ће подржати Силајџићеву реторику?
a da se joos vise vratimo kroz vrijeme pa da vidimo da li ce srpski narod podrzati karadzicevu retoriku...
a?
Hare je patetican,a ovi sto pravdaju dodikov nacionalsocijalizam haretovim prdjenjem su jos providniji...
uostalom uzivaj u dodikovoj privatnoj sjevernoj koreji ... federalci ce se rjesit hareta... a rs. ovci ?.
Може и то..а може и још мало раније , па да видимо да ли ће муслимански и хрватски народи подржати изетбеговићеву реторику и подржати сецесију од Југославије..
..Како рекох, прво је Харе почео причати о укидању, а онда је дошао Додиков одговор пар година послије, јер СДС није смио ништа..Је ли то чињеница - јесте..Је ли Харе купио већину Федералног свијета својом реториком - јесте..Је ли то нека лијепа порука за народ у Српској - наравно, да није..Да ли је логично да се одговори на тако ружну поруку српском народу - наравно, да јесте..И Додик је то урадио..свима добро..
..Ми се нећемо ни рјешавати Харета..а жао ће ми бити и кад га се ви ријешити - штета што нема више Хариса..
..како то песник лепо рече:''Патетико, и Богу си тешка..''...
a?
Може и то..а може и још мало раније , па да видимо да ли ће муслимански и хрватски народи подржати изетбеговићеву реторику и подржати сецесију од Југославије..
..Како рекох, прво је Харе почео причати о укидању, а онда је дошао Додиков одговор пар година послије, јер СДС није смио ништа..Је ли то чињеница - јесте..Је ли Харе купио већину Федералног свијета својом реториком - јесте..Је ли то нека лијепа порука за народ у Српској - наравно, да није..Да ли је логично да се одговори на тако ружну поруку српском народу - наравно, да јесте..И Додик је то урадио..свима добро..
..Ми се нећемо ни рјешавати Харета..а жао ће ми бити и кад га се ви ријешити - штета што нема више Хариса..
pa ajde vrli moj retoricare ti placi za haretom ,na sljedecim izborima on leti i uzivaj u trpljenju dodika (evo cuo sam da pravi i privatnu armiju - kazu imaju i aparaturu za pracenje,pa dobro pazi sta pricas na mobitel ili pises po forumima- onako samo da te obavjestim,jer su te stvari u vas cenzurisane)
jesul to fakati,naravno da jesu
..како је написано..жао ми је што немате више Хариса..откако је он дошао (тј. откад је он купио својом реториком Федерални народ) - ствари су много боље кренуле за Српску..
everybodyhateschris wrote:..како је написано..жао ми је што немате више Хариса..откако је он дошао (тј. откад је он купио својом реториком Федерални народ) - ствари су много боље кренуле за Српску..
cini ti se brate moj prekoentitetski... cini ti se...