BIH maloprodajni lanaci
Moderator: anex
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#151 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Istina, Bingo ima dosta domacih prozvoda..samo me zanima , ovaj neko ko je postavljao slike Binga sto nije stavio i slike supermarketa ili sta vec tu ima, pa da vidimo ima li razlike, je li natrpano kao u Tuzli ili je bolje uredjeno.
- sadmire
#152 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
nije domace sve sto se kao takvo prezentira! I obrnuto, mnogo inostrane firme su puno korektnije i prema zaposlenima i prema drzavi u odnosu na 'nase'!
- Država
#153 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Danas scena u Dp-u:
Starija teta pita prodavačicu. "Imate li Frankove kave"?
Prodavačica: "Nema".
Teta: "Ma otići ću ja u KONZUM i kupiti".
Šta možemo zaključiti?
Teti, iako staroj, nije mrsko hodati da bi kupila kafu koju proizvodi Franck jer ona voli da kupuje hrvatske proizvode.
Šta možemo zaključiti?
Teti, iako staroj, nije mrsko hodati da bi kupila kafu koju proizvodi Franck jer ona voli da kupuje hrvatske proizvode.
- sadmire
#154 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
pretpostavljam da to ima veze sa navikama kupacai kvalitetom proizvoda.Država wrote:Danas scena u Dp-u:
Šta možemo zaključiti?
Ne podrzavam nikoga ko kupuje strane proizvode pored nasih iste ili bolje kvalitete i nikad necu razumjeti zasto neko, primjera radi, kupuje slovenacku pavlaku ili neku vodu iz inostranstva.
Ali neke proizvode nasi proizvodjaci tesko da mogu napraviti tako da mogu parirati konkurenciji izvana, posebno tu mislim na slatkise.
Argeta je sad 'domaci proizvod'! Stvarno, sta su to uopce domaci proizvodi? jel dovoljno da je tvornica na teritoriji BiH, ili mora usto i neki domaci tajkun da bude vlasnik iste?
-
StupskaBitanga
#155 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
mora se radititi u 2 pravca a to suDržava wrote:Danas scena u Dp-u:
Šta možemo zaključiti?
1. natjerati domaće proizvođace da njihovi proizvodi budu konkuretni i bolji od stranih
2. educirati i obraztovati narod da kupuje domaće i na domćim mjestima
- sadmire
#156 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
slazem se u potpunosti! Samo mi nije jasnoo sta je to domace i sta su domaca mjesta, ima dosta situacija da je to samo deklarativno a ne i po sustini!StupskaBitanga wrote:mora se radititi u 2 pravca a to suDržava wrote:Danas scena u Dp-u:
Šta možemo zaključiti?
1. natjerati domaće proizvođace da njihovi proizvodi budu konkuretni i bolji od stranih
- plain vanilla
#157 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Zasto bi nekome za svoj novac bilo mrsko ici kupiti ono sto zeli?Država wrote:Danas scena u Dp-u:
Šta možemo zaključiti?
Ni meni niko nista ne daje dzabe, i za svoj novac hocu ono sto je kvalitetno, tj da su kvalitet i cijena u skladu. Ja kupujem iskljucivo tuzlansko mlijeko i jogurt, ali uvoznu pavlaku..da je tuzlanska pavlaka dobra, da nije kao sir, kupovala bih i tuzlansku pavlaku..
Proslo je vrijeme solidarnosti, sad smo u kapitalizmu i svi trebaju igrati onako kako se igra na trzistu, a ne misliti da je dovoljno samo reci-kupite domace.
-
StupskaBitanga
#158 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
evo znam da je bingo domaći mislim vlasnik je neki tuzlak koji osim trgovine ima i proizvodju: tops, flips, namještaj, voda kladanj
i vjerujte bio sam par puta i jeftiiji su kako god od npr mercatora i konzuma
i vjerujte bio sam par puta i jeftiiji su kako god od npr mercatora i konzuma
-
alex00
#159 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
ako to uspijemo, ovo pod broj 2. ce samo doci...StupskaBitanga wrote:mora se radititi u 2 pravca a to suDržava wrote:Danas scena u Dp-u:
Šta možemo zaključiti?
mnogo nasih proizvoda ide ka tome da bude sto jeftinija, umjesto sto kvalitetnija..
-
sarajevsko_pivo
#160 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
plain vanilla wrote:Istina, Bingo ima dosta domacih prozvoda..samo me zanima , ovaj neko ko je postavljao slike Binga sto nije stavio i slike supermarketa ili sta vec tu ima, pa da vidimo ima li razlike, je li natrpano kao u Tuzli ili je bolje uredjeno.
Prijedor:

- plain vanilla
#161 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
odlicno
steta sto tako nije u tuzli
u tuzli, u svim objektima binga gdje sam bila, je pretrpano, dva insana ne mogu se mimoici kako treba
steta sto tako nije u tuzli
u tuzli, u svim objektima binga gdje sam bila, je pretrpano, dva insana ne mogu se mimoici kako treba
-
kone
#162 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Evo da i ja prijavim slucaj iz binga...Uvijek sam ih hvalio i uvijek kupovao kod njih.Nastavit cu i nakon ovoga,mada ovo nije prvi put.Uglavnom,kupljene one tulumbe od klasa.Na kutiji cijena 2,35KM.Na racunu kasnije utvrdjeno(kad se doslo kuci)da je otkucana cijena od 3,25.TAkodjer,isti dan kupljeno 5l tuzlanskog mlijeka.Cijena na rafi 1,20,a na racunu 1,30KM.
Takodjer nedavno kupljen neki caj.Na rafi cijena 1,30,a na racunu 2,90....Mislim d aim ovo nije uredu i nije mi jasno zasto im ovo sve treba???
Takodjer nedavno kupljen neki caj.Na rafi cijena 1,30,a na racunu 2,90....Mislim d aim ovo nije uredu i nije mi jasno zasto im ovo sve treba???
- sadmire
#163 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
za svaku je pohvalu sto se sire i otvaraju nove objekte po cijeloj BiH, al definitivno moraju poraditi na svom imidzu i ambijentu u objektima, kad sam unutra osjecam se nelagodno, kao da kupujem kod Kineza, ne znam zasto, nemam konkretan razlog, jednostavno se tako osjecam.
- plain vanilla
#164 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
ove slike, sto je nelo postavio, stvarno lijepo izgleda bingo
nemaju ni u tz oni tako male objekte, ali toliko natrpaju..imati sirok asortiman je ok, ali ne po svaku cijenu
a ovo sto neko rece, jedna cijena izlozena, druga na kasi..to se desava i u drugim prodavnicama, treba paziti
ja u bingu ne kupujem hranu, par losih iskustava, meni dosta
nemaju ni u tz oni tako male objekte, ali toliko natrpaju..imati sirok asortiman je ok, ali ne po svaku cijenu
a ovo sto neko rece, jedna cijena izlozena, druga na kasi..to se desava i u drugim prodavnicama, treba paziti
ja u bingu ne kupujem hranu, par losih iskustava, meni dosta
-
sarajevsko_pivo
#165 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Uskoro otvorenje Binga u Modrici i u Sarajevu.
-
mahalik
#166 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
gdje u SAsarajevsko_pivo wrote:Uskoro otvorenje Binga u Modrici i u Sarajevu.
Znam da imaju na Alipašinom i na Ciglanama
-
Shoshana
#167 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Haj' sto pljujes po svojoj profesionalnosti iznosenjem nekakvih cifara koje ne bi trebao (sve i da su tacne) - do tebe je. Al' pljuvanje fo drugim forumasima - nece moci. Opomena!generation wrote:Koji je ovo ljigavac...
-
sarajevsko_pivo
#168 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Vidim da je Bingo jos uvijek planira kupiti Sarabon

-
Trebam te
#169 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Bingo se je obogatio svercanjem robe u ratu i poslije rata...i nemoguce je tako se naglo siriti a zadrzati kvalitet, i radnici da su tretirani kako treba...sarajevsko_pivo wrote:Vidim da je Bingo jos uvijek planira kupiti Sarabon![]()
Smatram da nisu najimidz domaceg biznisa i izbjegavat cu kupovinu kod njih...
- plain vanilla
#170 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
ja protiv binga imam stosta, ali ostali se obogatili radeci posteno? ahaTrebam te wrote:Bingo se je obogatio svercanjem robe u ratu i poslije rata...i nemoguce je tako se naglo siriti a zadrzati kvalitet, i radnici da su tretirani kako treba...sarajevsko_pivo wrote:Vidim da je Bingo jos uvijek planira kupiti Sarabon![]()
-
ssmmiilleeyy
#171 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
@Trebam te
najbogatiji ljudi u Americi se obogatili preko Robova iz Afrike
Francuska je sad bogata zemlja jer su pljackali sve zivo,isto tako Turska,Spanija
Ako cemo bas kako se ko obogatio,sto tvoji nisu svercali u ratu pa se obogatili

isto vazi i za moje
Francuska je sad bogata zemlja jer su pljackali sve zivo,isto tako Turska,Spanija
isto vazi i za moje
- Država
#172 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
sarajevsko_pivo wrote:Vidim da je Bingo jos uvijek planira kupiti Sarabon![]()
-
Trebam te
#173 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
ssmmiilleeyy wrote:@Trebam te
isto vazi i za moje
Nas nivo nikad se nije zasnivao na prljavom bogacenju, a bogati smo -:) imamo izbora
Nemas pojma kako su ameri postali bogati,
-
Trebam te
#174 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
Da ne bude k'o sa bracom Comori, pa radnici na ulicuDržava wrote:sarajevsko_pivo wrote:Vidim da je Bingo jos uvijek planira kupiti Sarabon![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
mahalik
#175 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac
šta imaš protiv njihplain vanilla wrote:ja protiv binga imam stosta, ali ostali se obogatili radeci posteno? ahaTrebam te wrote:Bingo se je obogatio svercanjem robe u ratu i poslije rata...i nemoguce je tako se naglo siriti a zadrzati kvalitet, i radnici da su tretirani kako treba...sarajevsko_pivo wrote:Vidim da je Bingo jos uvijek planira kupiti Sarabon![]()
tj sigurno nešto znaš što mi ne
dalje cijene jesu jedtinije to sam se lično uvjerio
dalje
Odd Sarabona mogu kupiti samo ime niš više al mislim da neće pokretat proizvodnju već graditi tržni centrar
Moja pretpostavka jer je inventa Sarabona prodat