Ne bavi se propagandom, ne mjenjaj teze, ili narodski receno - ne lazi. batko i razni batkici su upravo i isplivali ... jer su IDEOLOGIJI kojom je stvaran manji entitet .. bili potrebni ti ... koji ce klati, pljackati, paliti, silovati ... jer pridonose konacnom cilju ... a poslje je, po potrebi, lako od njih i ruke oprati. Nisu Bosnjaci i Hrvati iz manjeg entiteta nestali zbog batka ... nego zbog toga sto su jos u ratu npr. karadjic i slicni zlikovci govorili da na teritoriji " srpske " drzave ima mjesta za 3-5% nesrba, a prije njih i trenutni mirotvorci poput vuka draskovica 89 godine .. ili cosica 88 godine ...batko i batkici su bili ( i ostali ) samo sredstvo u ispunjavanju " vekovnih srpskih ciljeva " .. zbog toga su batko i batkici i ubijali srbe koji nisu htjeli da budu dio togaHrast wrote:Kakvo je sve smece isplivalo na povrsinu tokom rata..pa to je nevjerovatno. Ovakvi stvorovi su najbolji primjer za istinitost onoga sto je vec grcki filozof Thycydides u svojoj "Patologiji rata" tvrdio, a to je da u kriznim momentima olos koji se u normalnim uslovima zivota nalazi na samom dnu drustva preuzima kormilo u svoje ruke..i hara. Svaki posteni "Republikosrpcanin" bi sam od sebe trebao da trazi ukidanje RSa jer se ista stvarala "na plecima" ovakvih monstruma bez kojih ona nebi bila moguca jer nebi bilo etnickog cicscenja, etnicke homogenizacije koju imamo danas i koja je najvazniji preduslov za stvaranje jednog zasebnog srpskog entiteta unutar granica BiH. Da nije bilo Batka i njemu slicnih vecina Bosnjaka i Hrvata nebi bili primorani da napuste RS i tako omoguce "vekovni srpski san" zapadno od Drine.
E da ga hoce meni dati jedno samo sat vremena pa da malo lijecim frustracije..onaj film "Saw" je mila majka za scene koje bi se u tom slucaju izdesavale..automatski reziram horror-film u glavi citajuci o batkovim zlocinima.
Uhapšen V. V. Batko!
-
Richard Sorge
#151 Re: Uhapšen V. V. Batko!
- Hrast
#152 Re: Uhapšen V. V. Batko!
De smanji dozivljaj, to isto sam i ja rekao..ne trazi dlaku u jajetu...samo sto, tvrdim, batko nije izabran - od strane onih kojima je bio potreban - zato sto je on bio batko, vec zato sto se radi o olosu koji u krizama te vrste jednostavno ispliva na povrsinu i stavi se automatski na raspolaganje bolesnim umovima svih vrsta, umovima na vlasti koji nakon sto se rabota okonca od batka i njemu slicnih peru ruke, a ostaje zaostavstina zlocina: etnicki homogena RS!Richard Sorge wrote:Ne bavi se propagandom, ne mjenjaj teze, ili narodski receno - ne lazi. batko i razni batkici su upravo i isplivali ... jer su IDEOLOGIJI kojom je stvaran manji entitet .. bili potrebni ti ... koji ce klati, pljackati, paliti, silovati ... jer pridonose konacnom cilju ... a poslje je, po potrebi, lako od njih i ruke oprati. Nisu Bosnjaci i Hrvati iz manjeg entiteta nestali zbog batka ... nego zbog toga sto su jos u ratu npr. karadjic i slicni zlikovci govorili da na teritoriji " srpske " drzave ima mjesta za 3-5% nesrba, a prije njih i trenutni mirotvorci poput vuka draskovica 89 godine .. ili cosica 88 godine ...batko i batkici su bili ( i ostali ) samo sredstvo u ispunjavanju " vekovnih srpskih ciljeva " .. zbog toga su batko i batkici i ubijali srbe koji nisu htjeli da budu dio togaHrast wrote:Kakvo je sve smece isplivalo na povrsinu tokom rata..pa to je nevjerovatno. Ovakvi stvorovi su najbolji primjer za istinitost onoga sto je vec grcki filozof Thycydides u svojoj "Patologiji rata" tvrdio, a to je da u kriznim momentima olos koji se u normalnim uslovima zivota nalazi na samom dnu drustva preuzima kormilo u svoje ruke..i hara. Svaki posteni "Republikosrpcanin" bi sam od sebe trebao da trazi ukidanje RSa jer se ista stvarala "na plecima" ovakvih monstruma bez kojih ona nebi bila moguca jer nebi bilo etnickog cicscenja, etnicke homogenizacije koju imamo danas i koja je najvazniji preduslov za stvaranje jednog zasebnog srpskog entiteta unutar granica BiH. Da nije bilo Batka i njemu slicnih vecina Bosnjaka i Hrvata nebi bili primorani da napuste RS i tako omoguce "vekovni srpski san" zapadno od Drine.
E da ga hoce meni dati jedno samo sat vremena pa da malo lijecim frustracije..onaj film "Saw" je mila majka za scene koje bi se u tom slucaju izdesavale..automatski reziram horror-film u glavi citajuci o batkovim zlocinima.
-
Richard Sorge
#153 Re: Uhapšen V. V. Batko!
U pravu si ... mozda ja malo prenaglo reagujem na prvu .. jer previshe je " ko nas bre zavadi " i " ma svi su cinili zlocine " price .. pa da covjek ne postane malo osjetljiv na nju. Ovdje to nije slucaj, tako da - zao mi je sto sam pogrijesio.Hrast wrote:De smanji dozivljaj, to isto sam i ja rekao..ne trazi dlaku u jajetu...samo sto, tvrdim, batko nije izabran - od strane onih kojima je bio potreban - zato sto je on bio batko, vec zato sto se radi o olosu koji u krizama te vrste jednostavno ispliva na povrsinu i stavi se automatski na raspolaganje bolesnim umovima svih vrsta, umovima na vlasti koji nakon sto se rabota okonca od batka i njemu slicnih peru ruke, a ostaje zaostavstina zlocina: etnicki homogena RS!Richard Sorge wrote:Ne bavi se propagandom, ne mjenjaj teze, ili narodski receno - ne lazi. batko i razni batkici su upravo i isplivali ... jer su IDEOLOGIJI kojom je stvaran manji entitet .. bili potrebni ti ... koji ce klati, pljackati, paliti, silovati ... jer pridonose konacnom cilju ... a poslje je, po potrebi, lako od njih i ruke oprati. Nisu Bosnjaci i Hrvati iz manjeg entiteta nestali zbog batka ... nego zbog toga sto su jos u ratu npr. karadjic i slicni zlikovci govorili da na teritoriji " srpske " drzave ima mjesta za 3-5% nesrba, a prije njih i trenutni mirotvorci poput vuka draskovica 89 godine .. ili cosica 88 godine ...batko i batkici su bili ( i ostali ) samo sredstvo u ispunjavanju " vekovnih srpskih ciljeva " .. zbog toga su batko i batkici i ubijali srbe koji nisu htjeli da budu dio togaHrast wrote:Kakvo je sve smece isplivalo na povrsinu tokom rata..pa to je nevjerovatno. Ovakvi stvorovi su najbolji primjer za istinitost onoga sto je vec grcki filozof Thycydides u svojoj "Patologiji rata" tvrdio, a to je da u kriznim momentima olos koji se u normalnim uslovima zivota nalazi na samom dnu drustva preuzima kormilo u svoje ruke..i hara. Svaki posteni "Republikosrpcanin" bi sam od sebe trebao da trazi ukidanje RSa jer se ista stvarala "na plecima" ovakvih monstruma bez kojih ona nebi bila moguca jer nebi bilo etnickog cicscenja, etnicke homogenizacije koju imamo danas i koja je najvazniji preduslov za stvaranje jednog zasebnog srpskog entiteta unutar granica BiH. Da nije bilo Batka i njemu slicnih vecina Bosnjaka i Hrvata nebi bili primorani da napuste RS i tako omoguce "vekovni srpski san" zapadno od Drine.
- Nekako s proljeća
#154 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Karta u jednom pravcu je čekirana, nikšićanin će doći u grad kojem je nanio mnogo zla. Preživjele žrtve će ponovo u sebi oživjeti teške traume iz vakta kada su neljudi bili na sceni...
Pripadnicima naroda kojem je pripadao ili se predstavljao da pripada ,će njegov ''ratni put'' , biti prilika da se u sebi distanciraju od takvih.
Naravno, jedan dio njih će tu priliku propustiti. Pa i na ovom sajtu...
P.S.
Nakon što je na televiziji objavljen snimak hapšenja Vlahovića, umjesto radovanja tom hapšenju kao satisfakcije preživjelim žrtvama, njihove traume su takve prirode da se na momenat zapitam je li zaslužio fer suđenje. Sreća , pa odluka nije u mojim rukama...
Pripadnicima naroda kojem je pripadao ili se predstavljao da pripada ,će njegov ''ratni put'' , biti prilika da se u sebi distanciraju od takvih.
P.S.
Nakon što je na televiziji objavljen snimak hapšenja Vlahovića, umjesto radovanja tom hapšenju kao satisfakcije preživjelim žrtvama, njihove traume su takve prirode da se na momenat zapitam je li zaslužio fer suđenje. Sreća , pa odluka nije u mojim rukama...
- kamen spoticanja
#155 Re: Uhapšen V. V. Batko!
zna li se kad pseto dolazi u sarajevo? zelim biti na aerodromu kad govno sleti na teritoriju jedine nam domovine...Nekako s proljeća wrote:Karta u jednom pravcu je čekirana, nikšićanin će doći u grad kojem je nanio mnogo zla. Preživjele žrtve će ponovo u sebi oživjeti teške traume iz vakta kada su neljudi bili na sceni...
P.S.
- ultima_palabra
#156 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Ovo je vrlo bitno... i hvala Kraljevini što nam je omogućila da vidimo ovu zvijer kada bude manja od makova zrnazlatiborka wrote:Samo da tuzilastvo i sud BiH nesto ne zabrljaju!
Da ne propuste svaku tacku optuznice potkrijepiti nedvosmislenim dokazima i kredibilnim svjedocima!
Inace, bice kao i sa tuzbom BiH protiv Srbije i Crne Gore, gdje su nas zastupali Sakib Softic & Co., a znamo kako se to zavrsilo......![]()
Sud ne poznaje emocije i pricu "zna cijeli svijet", vec gospodo iz vlasti, u pamet se dozovite i ne igrajte se s narodom.....![]()
Na ovo sudjenje politika ne bi smjela imati uticaj.
- karanana
#157 Re: Uhapšen V. V. Batko!
ko da ce on izaci na izlaz sa ostalim putnicima na aerodromu.
ja jucer-prekjucer cuh da ce prvo odsluziti neku kaznu u spaniji koja ce mu biti izrecena iduce sedmice pa tek nakon lezanja za te neke kradje i pljacke u spaniji dolazi u sarajevo. to bi moglo biti za par godina i vise ako je tako.
ja jucer-prekjucer cuh da ce prvo odsluziti neku kaznu u spaniji koja ce mu biti izrecena iduce sedmice pa tek nakon lezanja za te neke kradje i pljacke u spaniji dolazi u sarajevo. to bi moglo biti za par godina i vise ako je tako.
- Joey Tribbiani
#158 Re: Uhapšen V. V. Batko!
KENJAC wrote:Veseline Vlahovicu obracam se tebi! Iskreno se nadam da gdje god zavrsis nece ti dat da umres. Iskreno se nadam da ces imat vremena da pomocu instinkta (mozga nemas jos prije rata) uspjeti razluciti sta si radio. Iskreno se nadam da nikad neces imati priliku da se vise ikad nasmijes i vidis tvoju porodicu. Iskreno se nadam da ce tvoja agonija biti duuugaaa duga. Srbin sam Vlahovicu! Ne kao i ti, sa tobom gnjido nemam nista zajednicko, nego kao ogromna vecina Srba sto zbog tebe govno jedno sada mora da se brani i da dokazuje da nismo "svi isti"
Ako te covjecanstvo moze upotrijebiti izasta onda nek bude za onu "Mozes kako hoces al ne mozes dokle hoces" Zrtvama, sta da kazem? Njihovim porodicama? Molim vas ne gubite nadu u zajednicki zivot, jer bi to bila njegova pobjeda. Nismo svi isti!!!
- kamen spoticanja
#159 Re: Uhapšen V. V. Batko!
pa negdje mora izaci...i negdje nas mora vidjeti...onako okupljene...mada ce se informacija kriti...nadam se da ce ipak "procuriti" da ga docekamo kako dolikuje...a onda u sudnicu ...hocu da gledam govno kako gubi pogled u daljini...karanana wrote:ko da ce on izaci na izlaz sa ostalim putnicima na aerodromu.
.
- Suti i trpi
#160 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Sada sam procito sta je monstrum radio po Grbavici... Sramota je takve 'ljude' pustit na slobodu!!
- ultima_palabra
#161 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Ne znam jel neko pitao...jesu li one spodobe u Remakeu inspirisane Batkom? Nisam čuo da je Mustafić govorio o tome.
- muha_sa
#162 Re: Uhapšen V. V. Batko!
pusti ba muslimansku propagandu.Suti i trpi wrote:Sada sam procito sta je monstrum radio po Grbavici... Sramota je takve 'ljude' pustit na slobodu!!
-Batko je samo srpstvo branio i ugradio svoja nedjela (kao i ogromna vecina raznoraznih batki i batkica) u stvaranje genocidne tvorevine u koju se kunete.
- Suti i trpi
#163 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Ovo sto si sada napiso je obicno SRANJE.muha_sa wrote:pusti ba muslimansku propagandu.Suti i trpi wrote:Sada sam procito sta je monstrum radio po Grbavici... Sramota je takve 'ljude' pustit na slobodu!!
-Batko je samo srpstvo branio i ugradio svoja nedjela (kao i ogromna vecina raznoraznih batki i batkica) u stvaranje genocidne tvorevine u koju se kunete.
- muha_sa
#164 Re: Uhapšen V. V. Batko!
da ti bude jasnije.Suti i trpi wrote:Ovo sto si sada napiso je obicno SRANJE.muha_sa wrote:pusti ba muslimansku propagandu.Suti i trpi wrote:Sada sam procito sta je monstrum radio po Grbavici... Sramota je takve 'ljude' pustit na slobodu!!
Batko je samo jedan kamencic u mozaiku koji se zove Republika Srpska.
Ako se sramiš zlocina i nacina na koji je stvorena ta tvorevina(samim tim se stidiš i R.S.a) onda ti se duboko izvinjavam.
- Suti i trpi
#165 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Sve je meni jasno.muha_sa wrote: da ti bude jasnije.
Ako se sramiš zlocina i nacina na koji je stvorena ta tvorevina(samim tim se stidiš i R.S.a) onda ti se duboko izvinjavam.
Likovi kao Batko su obicno smece i ja se ne sramim nego se GNUSAM i PREZIREM ono sto su oni uradili. Ostalo necu da komentarisem.
- and
#166 Re: Uhapšen V. V. Batko!
gdje je zapelo?
evo 15 dana prođe.
evo 15 dana prođe.
- Bosnolog
#167 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Ali ljubis i branis genocidnu tvorevinu koju je Batko i razni osudeni Batke stvarali ukljucujuci politicko i vojno rukovodstvo iste te Batkine tvorevine,.....Tebi se Batkina ostavstina i pljacka svida ali ne hajes vise za Batke i pljackare jer se pokazalo da je su je stvarali prljavo i krvavo pa je javno nemoralno iste podrzavati,.....Prozirno i jadno,pretpostavljam da ti i njih podrzavas ne deklerativno i javno na ovom forumu ali u uzem krugu svojih istomisljenika pretpostavljam,.....Suti i trpi wrote:Sve je meni jasno.muha_sa wrote: da ti bude jasnije.
Likovi kao Batko su obicno smece i ja se ne sramim nego se GNUSAM i PREZIREM ono sto su oni uradili. Ostalo necu da komentarisem.
- Toffee karamela
#168 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Sakiba Softića nisam tražila po Sarajevu ali pravnika koji bi zabrljao Batkovo izručenje bila bih u stanju pronaći i lišiti ga života, kunem se svime na svijetuzlatiborka wrote:Samo da tuzilastvo i sud BiH nesto ne zabrljaju!
Da ne propuste svaku tacku optuznice potkrijepiti nedvosmislenim dokazima i kredibilnim svjedocima!
Inace, bice kao i sa tuzbom BiH protiv Srbije i Crne Gore, gdje su nas zastupali Sakib Softic & Co., a znamo kako se to zavrsilo......![]()
Sud ne poznaje emocije i pricu "zna cijeli svijet", vec gospodo iz vlasti, u pamet se dozovite i ne igrajte se s narodom.....![]()
Na ovo sudjenje politika ne bi smjela imati uticaj.
- Boom71
#169 Re: Uhapšen V. V. Batko!
KENJAC wrote:Veseline Vlahovicu obracam se tebi! Iskreno se nadam da gdje god zavrsis nece ti dat da umres. Iskreno se nadam da ces imat vremena da pomocu instinkta (mozga nemas jos prije rata) uspjeti razluciti sta si radio. Iskreno se nadam da nikad neces imati priliku da se vise ikad nasmijes i vidis tvoju porodicu. Iskreno se nadam da ce tvoja agonija biti duuugaaa duga. Srbin sam Vlahovicu! Ne kao i ti, sa tobom gnjido nemam nista zajednicko, nego kao ogromna vecina Srba sto zbog tebe govno jedno sada mora da se brani i da dokazuje da nismo "svi isti"
Ako te covjecanstvo moze upotrijebiti izasta onda nek bude za onu "Mozes kako hoces al ne mozes dokle hoces" Zrtvama, sta da kazem? Njihovim porodicama? Molim vas ne gubite nadu u zajednicki zivot, jer bi to bila njegova pobjeda. Nismo svi isti!!!
-
Voda, komsija
#170 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Kad vidim kako vode ovog cetnika , kontam da se nisam dzaba borio.
Samo da mu braca u Sudu ne zadaju gotivu, pa da ne bude 6,5 god. za tolike pobijene ljude...
Samo da mu braca u Sudu ne zadaju gotivu, pa da ne bude 6,5 god. za tolike pobijene ljude...
- karanana
#171 Re: Uhapšen V. V. Batko!
ima li sta novo? nece oni njega izruciti za 3 godine, ako i tad.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#172 Re: Uhapšen V. V. Batko!
ja koliko sam čuo u jučerašnjim vijestima, u roku od 10 dana dolazi Batko.karanana wrote:ima li sta novo? nece oni njega izruciti za 3 godine, ako i tad.
- karanana
#173 Re: Uhapšen V. V. Batko!
aha. e ok onda. ja nisam nista cuo vec duze vrijeme pa mi nesto sumnjivo bilo.Chmoljo wrote:ja koliko sam čuo u jučerašnjim vijestima, u roku od 10 dana dolazi Batko.karanana wrote:ima li sta novo? nece oni njega izruciti za 3 godine, ako i tad.
- Banksy
#174 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Tačno tako.Voda, komsija wrote: Kad vidim kako vode ovog cetnika , kontam da se nisam dzaba borio.
Jedan ovakav prizor poništi mi sve ono gdje pomislim da možda i jesam.
- Been
#175 Re: Uhapšen V. V. Batko!
Mislim da će Batko u BiH nakon što odsluži kaznu za razbojništvo u Španiji...