Ma nemoj pametni. A ti znas citati, jel' tako?! Eh pa onda znas da na osnovu CV-a mozes vidjeti gdje je doticna osoba radila. Dalje, na osnovu stila i nacina pisanja se takodjer moze dosta toga saznati o osobi. Ako hoces da napravis neki elitniji kafic onda ti trebaju kulturni i prije svega pismeni radnici. Neces uposliti nekoga ko ne zna da razlikuje afrikate pa gostu dodje i kaze: 'Šta 'oćete naruĆiti'?MELBOURNE_SARAJEVO wrote:NeyDan wrote:
Ono je bio vise ironican post. Naravno da ces na tom radnom mjestu zaposliti atraktivnije ljude al' to ces vidjeti na intervjuu, svakako neces zaposliti nikoga samo na osnovu cv-a i slike.
A jeli mislis da ces 300 ljudi zvati na intervju????ili ces izabrati reimo 30 ??? slabo ti meni kontas
Osim sto ne zna da prica, ta osoba je veoma i nekulturna a valjda ne zelis takve ljude. Ne mora osoba biti lijepa, vazno je da je ljubazna, kulturna i da zna svoj posao.
Eh sad ako ces ti selekciju vrsiti samo na osnovu slike, onda to govori kako si ti neozbiljan poslodavac. A pored svega, ako vec vrijedjas tako ljude po forumu, kao sto si tim postom pokusao mene da uvrijedis, onda tesko tvojim radnicima sa tobom takvim.
Sad me interesuje jel' imas neki poslovni plan, sta i koliko zelis ostvariti za npr. prvih 6 mjeseci, obuka radnika i slicno?!
Inace, ako je oosba prije radila u nekim elitnijim mjestima onda je logicno da je rijec o nekoj atraktivnijoj osobi i osobi za koju ce trebati manje vremena za obuku. Zar ti onda nije bolje uposliti nekog takvog nego nekog manekena/manekenku koji veze nema ni kako se obicna kafa pravi?!