Importanne Centar Sarajevo.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Koji shop bi voljeli viditi u Importanni?

Deichmann
26
9%
New Yorker
55
19%
C&A
49
17%
Hervis
2
1%
Zara
48
17%
Mark&Spencers
15
5%
Jack&Jones
13
4%
Esprit
15
5%
Diesel
22
8%
Neki drugi
45
16%

Total votes: 290

alibaba_i_30_godina

#151 Re: Otvorenje za 16 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by alibaba_i_30_godina »

MELBOURNE_SARAJEVO wrote:
NeyDan wrote:

Ono je bio vise ironican post. Naravno da ces na tom radnom mjestu zaposliti atraktivnije ljude al' to ces vidjeti na intervjuu, svakako neces zaposliti nikoga samo na osnovu cv-a i slike. :roll:

A jeli mislis da ces 300 ljudi zvati na intervju????ili ces izabrati reimo 30 ??? slabo ti meni kontas
Ma nemoj pametni. A ti znas citati, jel' tako?! Eh pa onda znas da na osnovu CV-a mozes vidjeti gdje je doticna osoba radila. Dalje, na osnovu stila i nacina pisanja se takodjer moze dosta toga saznati o osobi. Ako hoces da napravis neki elitniji kafic onda ti trebaju kulturni i prije svega pismeni radnici. Neces uposliti nekoga ko ne zna da razlikuje afrikate pa gostu dodje i kaze: 'Šta 'oćete naruĆiti'?
Osim sto ne zna da prica, ta osoba je veoma i nekulturna a valjda ne zelis takve ljude. Ne mora osoba biti lijepa, vazno je da je ljubazna, kulturna i da zna svoj posao.

Eh sad ako ces ti selekciju vrsiti samo na osnovu slike, onda to govori kako si ti neozbiljan poslodavac. A pored svega, ako vec vrijedjas tako ljude po forumu, kao sto si tim postom pokusao mene da uvrijedis, onda tesko tvojim radnicima sa tobom takvim.

Sad me interesuje jel' imas neki poslovni plan, sta i koliko zelis ostvariti za npr. prvih 6 mjeseci, obuka radnika i slicno?!

Inace, ako je oosba prije radila u nekim elitnijim mjestima onda je logicno da je rijec o nekoj atraktivnijoj osobi i osobi za koju ce trebati manje vremena za obuku. Zar ti onda nije bolje uposliti nekog takvog nego nekog manekena/manekenku koji veze nema ni kako se obicna kafa pravi?!
alibaba_i_30_godina

#152 Re: Importanne Centar Sarajevo.

Gray wrote: Slažem se, ali mislim da smo malo prestrogi u zaštiti trave ;)
Mislim da nas nisi dobro razumio. Kod nas je cest slucaj da se trava gazi i namjerno prelazi preko nje bez obzira sto se tu odmah nalazi stazica. Nije svaka trava posadjena da se po njoj i gazi, jel', vec da ulljepsa okolinu ili objekat?!
MELBOURNE_SARAJEVO

#153 Re: Otvorenje za 16 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

NeyDan wrote:
MELBOURNE_SARAJEVO wrote:
NeyDan wrote:

Ono je bio vise ironican post. Naravno da ces na tom radnom mjestu zaposliti atraktivnije ljude al' to ces vidjeti na intervjuu, svakako neces zaposliti nikoga samo na osnovu cv-a i slike. :roll:

A jeli mislis da ces 300 ljudi zvati na intervju????ili ces izabrati reimo 30 ??? slabo ti meni kontas
Ma nemoj pametni. A ti znas citati, jel' tako?! Eh pa onda znas da na osnovu CV-a mozes vidjeti gdje je doticna osoba radila. Dalje, na osnovu stila i nacina pisanja se takodjer moze dosta toga saznati o osobi. Ako hoces da napravis neki elitniji kafic onda ti trebaju kulturni i prije svega pismeni radnici. Neces uposliti nekoga ko ne zna da razlikuje afrikate pa gostu dodje i kaze: 'Šta 'oćete naruĆiti'?
Osim sto ne zna da prica, ta osoba je veoma i nekulturna a valjda ne zelis takve ljude. Ne mora osoba biti lijepa, vazno je da je ljubazna, kulturna i da zna svoj posao.

Eh sad ako ces ti selekciju vrsiti samo na osnovu slike, onda to govori kako si ti neozbiljan poslodavac. A pored svega, ako vec vrijedjas tako ljude po forumu, kao sto si tim postom pokusao mene da uvrijedis, onda tesko tvojim radnicima sa tobom takvim.

Sad me interesuje jel' imas neki poslovni plan, sta i koliko zelis ostvariti za npr. prvih 6 mjeseci, obuka radnika i slicno?!

Inace, ako je oosba prije radila u nekim elitnijim mjestima onda je logicno da je rijec o nekoj atraktivnijoj osobi i osobi za koju ce trebati manje vremena za obuku. Zar ti onda nije bolje uposliti nekog takvog nego nekog manekena/manekenku koji veze nema ni kako se obicna kafa pravi?!
ti ocigledno nisi skontao poentu sta je covjek rekao ili??niko nije rekao da na osnovu slike vrsis selekciju ali je to jedan od faktora..E sad vidi koliko malo znas :lol: :lol: a sta ako je covjek platio nekome da mu uradi cv a ti kazes na osnovu pisanja mozes zakljuciti??hajde majke ti ne tisra i opusti se vidim da si neki pametnjakovic a nigdje veze..Uzivaj haveru..
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#154 Re: Otvorenje za 16 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by ladyblue18 »

:-) Vas dvojica, lakse sa tim pridjevima da ne bi bilo banova.
Melbourne, narocito!
fatality

#155 Re: Otvorenje za 16 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by fatality »

manki wrote:
Maybach wrote:Hm bi prvo trebao nekom logikom da dodje u hrvatsku i srbiju pa tek onda kod nas.Ali nece se otvoriti ni tamo ni vamo,posljednji su otvarali u emiratima i to je to.Nema vise franciza.Mcd ce biti,neko je i pogodio gdje,ali ne bas uskoro.Uostalom kad skontam bolje,ne treba nam nista jer se ionako para nema ni za suha hljeba.
Po kojoj logici ti je to?

Lindex npr. otvara u Sarajevu prije Zagreba i Beograda, a koliko znam ima fransizu za citav region. Neki dan sam bio u Tiffany-u i cura mi je rekla da ce najvjerovatnije nakon Lindexa uzimati fransizu za H&M, i da ce najvjerovatnije prvu H&M trgovinu u Sarajevu otvoriti 2012 na M. Dvoru.. Pretpostavljam da to moze biti jedino Sarajevo City Centar. ;)
eh ta cura onda nije bas najbolje upucena :)
ja sam imao nijet za jednu fransizu od H&M-a , no kad sam stupio u kontakt sa ljudima odgovornim za to (znaci sa svedskom) rekli su mi da oni to ne rade, tj. ne moze niko drugi sem H&M-a licno otvoriti jedan njihov butik.
da malo bolje pojasnim, znaci ne rade na principu MC Donaldsa :)
manki

#156 Re: Otvorenje za 16 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by manki »

fatality wrote:
manki wrote:
Maybach wrote:Hm bi prvo trebao nekom logikom da dodje u hrvatsku i srbiju pa tek onda kod nas.Ali nece se otvoriti ni tamo ni vamo,posljednji su otvarali u emiratima i to je to.Nema vise franciza.Mcd ce biti,neko je i pogodio gdje,ali ne bas uskoro.Uostalom kad skontam bolje,ne treba nam nista jer se ionako para nema ni za suha hljeba.
Po kojoj logici ti je to?

Lindex npr. otvara u Sarajevu prije Zagreba i Beograda, a koliko znam ima fransizu za citav region. Neki dan sam bio u Tiffany-u i cura mi je rekla da ce najvjerovatnije nakon Lindexa uzimati fransizu za H&M, i da ce najvjerovatnije prvu H&M trgovinu u Sarajevu otvoriti 2012 na M. Dvoru.. Pretpostavljam da to moze biti jedino Sarajevo City Centar. ;)
eh ta cura onda nije bas najbolje upucena :)
ja sam imao nijet za jednu fransizu od H&M-a , no kad sam stupio u kontakt sa ljudima odgovornim za to (znaci sa svedskom) rekli su mi da oni to ne rade, tj. ne moze niko drugi sem H&M-a licno otvoriti jedan njihov butik.
da malo bolje pojasnim, znaci ne rade na principu MC Donaldsa :)
Malo su te zahebali :dance:
H&M launched a franchise operation in the Middle East, in Dubai and Kuwait, during the autumn 2006.
fatality

#157 Re: Otvorenje za 16 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by fatality »

manki wrote:
H&M launched a franchise operation in the Middle East, in Dubai and Kuwait, during the autumn 2006.
moze bit da je tako prije bilo, ja sam se prosle godine raspitivao :)

edit : zaboravio si ovaj dio :)
However, franchising is not otherwise part of H&M’s establishment strategy.
znaci uvijek sve kopirat a ne samo dijelove ;)
manki

#158 Re: Otvorenje za 16 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by manki »

fatality wrote:
manki wrote:
moze bit da je tako prije bilo, ja sam se prosle godine raspitivao :)

A pa nisam ni dobio taj dio, google mi je izbacio samo prvu rečenicu. Dobro, nije uobičajeno, ali ako je moglo za te zemlje, zašto ne i za naše?

Samo kažem, da ne mora zemlja biti u EU kako raja inače tvrdi, da H&M otvori trgovinu (inače mislim da bi se H&M trebao naći u Acquis Communautaireu kao sastavni dio EU legislative) :lol:

U Češkoj su npr otvorili 2003, a postali su EU član 2004. :thumbup:
manki

#159 Re: Otvorenje za 16 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by manki »

Evo i 2008 je izdana franšiza za Izrael
2008 ... We feel extremely proud and privileged to be chosen as H&M's franchise partner in Israel
fatality

#160 Re: Otvorenje za 16 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by fatality »

manki wrote:
fatality wrote: moze bit da je tako prije bilo, ja sam se prosle godine raspitivao :)

A pa nisam ni dobio taj dio, google mi je izbacio samo prvu rečenicu. Dobro, nije uobičajeno, ali ako je moglo za te zemlje, zašto ne i za naše?
pa mislim da mi nismo toliko atraktivni kao Dubai i Kuvajt, nadam se da se slazes
Nisam ja nista rekao pogled toga da ne otvaraju mimo EU, samo da niko od "nasih" ljudi ( bez obzira ko i sta bio) ne moze da ga otvori dok se H&M ne smiluje i daruje nam filijalu. E sad gdje smo mi na njihovom poretku to ti ne bih znao reci :)
manki

#161 Re: Otvorenje za 16 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by manki »

fatality wrote:pa mislim da mi nismo toliko atraktivni kao Dubai i Kuvajt, nadam se da se slazes
Nisam ja nista rekao pogled toga da ne otvaraju mimo EU, samo da niko od "nasih" ljudi ( bez obzira ko i sta bio) ne moze da ga otvori dok se H&M ne smiluje i daruje nam filijalu. E sad gdje smo mi na njihovom poretku to ti ne bih znao reci :)
Slažem se u potpunosti. ;)

Mada eto, otvaranjem Sarajevo City Centra 2012, ulaskom u WTO i sl možda i dobijemo na toj popularnosti, eventualno.. :bih:
stern 2010

#162 Re: Otvorenje za 16 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by stern 2010 »

Jao sto se nasmijah ovom sto imade nijet da otvori fransizu za hm.Dobar mu nijet bio.HAha
fatality

#163 Re: Otvorenje za 16 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by fatality »

stern 2010 wrote:Jao sto se nasmijah ovom sto imade nijet da otvori fransizu za hm.Dobar mu nijet bio.HAha
cuj, aj dobro je dok se smijes :)

edit: jos kad uzmes u obzir da mi je 22 godine i da sam razgovarao sa ljudima koji su recimo na visokoj poziciji u tom preduzecu bit ce ti jos smijesnije ;)
sarajevsko_pivo

#164 Re: Otvorenje za 16 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by sarajevsko_pivo »

Nije mi jasno kako Libanon ima sve radnje.

Drzava ima oko 5 miliona stanovnika, svako malo pa neki rat tamo...

Imaju: H&M, Zara, Bershka, itd...
alibaba_i_30_godina

#165 Re: Otvorenje za 16 dana:Importanne Centar Sarajevo.

sarajevsko_pivo wrote:Nije mi jasno kako Libanon ima sve radnje.

Drzava ima oko 5 miliona stanovnika, svako malo pa neki rat tamo...

Imaju: H&M, Zara, Bershka, itd...
Ma hajde ljudi i vise sa ovim 'brandovima'. Sto toliko patite za tom odjecom?! :roll: :-)

Ako dodju, dodju. Sami su na gubitku jer kad ovdje raja navali na nesto ... :mrgreen:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#166 Re: Otvorenje za 16 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by ladyblue18 »

NeyDan wrote:
Ako dodju, dodju. Sami su na gubitku jer kad ovdje raja navali na nesto ... :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: odavno nisam procitala nesto pametnije. :D
karanana

#168 Re: Otvorenje za 16 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by karanana »

fatality wrote:
stern 2010 wrote:Jao sto se nasmijah ovom sto imade nijet da otvori fransizu za hm.Dobar mu nijet bio.HAha
cuj, aj dobro je dok se smijes :)

edit: jos kad uzmes u obzir da mi je 22 godine i da sam razgovarao sa ljudima koji su recimo na visokoj poziciji u tom preduzecu bit ce ti jos smijesnije ;)
koliko je para njihova fransiza, odnosno koliko si planirao imati pocetni ulog i jesi imao te pare? mislim da ti samo ideja i prijedlog da ih pozoves da dodju u bosnu nebi bio dovoljan, jer oni to sigurno mogu i bez necijeg prijedloga.
deder vidi za mcdonalds. u H&M ti ne bih dolazio jer mi se ne svidja roba i nekako je preuska za mene, ali bih ti zato dolazio u mcd.
sarajevsko_pivo

#169 Re: Otvorenje za 2 sedmice:Importanne Centar Sarajevo.

Post by sarajevsko_pivo »

Kako me nervira onaj MUP!
mrtva kokoš

#170 Re: Otvorenje za 2 sedmice:Importanne Centar Sarajevo.

Post by mrtva kokoš »

sarajevsko_pivo wrote:Kako me nervira onaj MUP!
a jes vala pravo ruglo :roll:
BSn

#171 Re: Otvorenje za 2 sedmice:Importanne Centar Sarajevo.

Post by BSn »

sarajevsko_pivo wrote:Kako me nervira onaj MUP!

Bas danas gledam ono sto uredjuju oko ICS-a i MUP. Mogao bi se onaj MUP i dovesti u red nekom sminka fasadom, tipa crno-bijela i s krovom u toj varijanti. Da odaje utisak da se tu nalazi MUP. Ono bi se, po meni, fakat moglo vizuelno dotjerati bez ikakvih velikih radova. Meni vise bode oci ona zgrada gdje se pasosi vade... Ono se ubilo da se srusi i to zajedno s onim barakama pored. Onda dobijes prostor za jednu, pa cak i dvije zgrade izmedju onog sivog MUP-a i PMF-a. Mogao bi i neki parkic, al' o parkovima se u Sarajevu moze samo sanjati.
johntra

#172 Re: Otvorenje za 13 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by johntra »

Zgrade MUP-ova se ruše...traži se alternativna lokacija za PU NS, vjerovatno negdje u Paromlinskoj...
alibaba_i_30_godina

#173 Re: Otvorenje za 13 dana:Importanne Centar Sarajevo.

johntra wrote:Zgrade MUP-ova se ruše...traži se alternativna lokacija za PU NS, vjerovatno negdje u Paromlinskoj...
Alternativna lokacija se trazi vec nekoliko godina. :roll:
Cholina_Lokica

#175 Re: Otvorenje za 13 dana:Importanne Centar Sarajevo.

Post by Cholina_Lokica »

Hebo novu godinu kako se odbrojava do otvaranja importanne-a :D
Post Reply