GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MAN-lion's coach

#151 Re: GRAS - karte

Post by MAN-lion's coach »

........
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:17, edited 1 time in total.
poznanik

#152 Re: GRAS - karte

Post by poznanik »

MAN-lion's coach wrote:
poznanik wrote:...Sad je već svima jasno da si uposlenica GRAS-a i drago mi je, jer sada postoji neko ko će komunicirati na relaciji GRAS - sarajevo-x forum i ko će moći prenijeti upravi mnoge probleme i nezadovoljstva građana (mada mislim da je ovo poznat problem do Amerike... :D ).
Ja znam da je karta express linije 1,6Km a ne znam šta si ti plaćao i gdje.
Ovo za komercijalu/red vožnje i sl. je pojašnjeno dole niže d ane kopiram.
Nisam znala da je ovo neki forum po kojem se obavezujem svojim stavovima i mišljenjima i informacijama polagati račun gdje sam i gdje radim i kakav posrednik trebam biti između GRAS-a i jednog "foruma" :run: :run:

Mislio sam sve najbolje, ali sam u odgovoru ipak dobio hrpu drskosti uzrokovane lokalnim primitivizmom. I neadekvatnih tumačenja od, ipak, nerelevantne osobe :(
a.dis

#153 Re: GRAS - karte

Post by a.dis »

drago mi je da i ti kao stanovnik ovoga grada vidiš razliku između usluga komercijale i trolejbusa ali ne i potrebnu razliku u cijeni :)
MAN-lion's coach

#154 Re: GRAS - karte

.......
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:17, edited 1 time in total.
MAN-lion's coach

#155 Re: GRAS - karte

.....
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:13, edited 1 time in total.
a.dis

#156 Re: GRAS - karte

Post by a.dis »

MAN-lion's coach wrote:
a.dis wrote:drago mi je da i ti kao stanovnik ovoga grada vidiš razliku između usluga komercijale i trolejbusa ali ne i potrebnu razliku u cijeni :)
A šta ti to nisam rekla ko šta si ti htio?Nemoj čitati šta želiš već šta piše.
Pročitaj ponovo,mislim da je došlo i do nesporazuma jer ti misliš da sam ja neka čivija koja treba ustajati sa prijedlogom za promjenu cijene karte?prevario si se.
čemu nervoza? ne interesuje me ko si i gdje radiš, samo me interesuje tvoje mišljenje u vezi cijene karata za ove dvije navedene usluge? čisto tvoje mišljenje kao stanovnika ovoga grada? imaš li mišljenje? ili ti ga diktiraju?
MAN-lion's coach

#157 Re: GRAS - karte

....
a.dis

#158 Re: GRAS - karte

Post by a.dis »

gdje sam ja u svom postu rekao da si ti neka čivija i da trebaš predlagati promjenu tarife karata? iz tvog posta sam shvatio da i ti razumiješ da su cijene nerealne i to je to.
MAN-lion's coach

#159 Re: GRAS - karte

.........
mokosh

#160 Re: GRAS - karte

Post by mokosh »

Hehe lopovi, al nisi im trebao dati ime i samo si trebao izaci iz tramvaja i uci u drugi.Ja tako stalno radim.
Nemaju mehanizam da ti uzmu podatke, a silom me ne mogu zaustaviti. :D[/quote]

Onda si ti neki grmalj :lol: mene su uvijek gnjavili... sad kupila godisnju i kuliram :D
Obuca9

#161 Re: GRAS - karte

Post by Obuca9 »

MAN-lion's coach wrote:Mene politika Engleskog GSP-a ne zanima kao i njihovo tarifiranje koje nam veze sa nama.Kao ni to što kod Engleza ne možeš kupiti kartu na trafici,a ovdje na pojedinim možeš za razliku od 20pf.Ok?
:lol: :lol: :lol:

Koja propaganda. Kad čovjek ovako pročita, ispade kao da na trafici dobiješ popust za 0,20 KM, a ne ono što je stvarna istina, da te ustvari vozač u vozilu oguli za 0,20 KM, a da je cijena na trafici ona prava.

I koja je svrha "kažnjavati" putnike što kupuju kartu kod vozača, tako što ćeš im je prodati po skupljoj cijeni (od one koja piše na karti), ako ti putnici nemaju alternativu. Ako ne mogu nigdje drugo kupiti kartu, jer štanda na toj stanici nema ili ne radi. Zar nije logičnije, onda na stanicama na kojima nema štanda, karte naplaćivati po normalnoj cijeni, a ako već hoće nekog da "kažnjavaju" što usporava vožnju, onda neka "kažnjavaju" one koji i pored štanda, kartu ipak kupuju kod vozača.

A da i ne govorim o tome kako se često znaju napraviti budale, pa kao nemaju sitno da vrate, pa naplate tu kartu i 2.00 KM.
sheilak

#162 Re: GRAS - karte

Post by sheilak »

MAN-lion's coach wrote: A pitamo se kada kasni i koje u to vožnje propuštene,nekima nije jasna baš najbolje komplet infrastruktura saobraćaja u Sa.Sada za svako kašnjenje ćemo okriviti GRAS i vozila i vozače...Korisnici linije 31e su uskraćeni za veći broj vozila i ćešće prometovanje zbog farse sa CTS-om.
Ja sam ti rekla u kom smislu do iznemoglosti i navela sam ti zašto je linija 31e komercijalna a linija 16 nije i to stoji u papirima u ministarstvu.Ta linija 16 se zove subvencionirana i to je jedna ogromna razlika.

EDIT.
Komfor ti je te tvoje komercijalne linije da ne moraš presjedati iz tramvaja u autobus u nedžarićima i plaćati dvije tikete ili se voziti trolejbusom za iste pare ali sporije.
Dakle, luksuzna im je linija ona, za koju cista logika nalaze da bi u svakom slucaju trebala biti uvedena? :-D Za svakog drugog prijevoznika, to bi bila sasvim normalna linija jer zadovoljava potrebe gradjana. Za Boga miloga, pa zasto bih trebala 2 puta presjedati od Novog Grada do Centra? Za GRAS je izgleda normalan prijevoz samo onaj koji je kompliciran, sporiji, skuplji i neugodniji, a sve izvan tih kategorija je-luksuz? Komercijalna linija je jos jedan od GRAS-ovih nacina da ljudima iskamce novac, kao i ova najnovija akcija sa nestasicom karata u kioscima.

I nemojte molim vas kriviti Centrotrans za javasluke GRAS_a. Puno, puno prije Centrotransa radili ste takva .ranja da ste ljude bacali u ocaj. Propustene voznje su tada bile prije pravilo nego izuzetak, kao i kasnjenja od po 15 min (trolejbus 107, recimo). I sada je to cest slucaj. Na pitanja putnika zasto kasne, zasto ne dolaze, vozaci odgovaraju da cekaju da se autobusi ili trolejbusi napune putnicima jer im se ne isplati voziti malo putnika vise puta?! Pa, gdje to ima?! Ne znam, mozda su na tako nesto uposlenici GRAS-a naviknuti, mozda ne znaju za bolje. :?

Nemojte uvijek kriviti druge za spostvene propuste. Ukoliko ne mozete normalno obavljati uslugu zbog koje postojite-a ne mozete, to je ocigledno-prepustite mjesto nekom drugom, ko to moze.

I, malo manje arogancije i logicnijih objasnjenja ne bi bilo na odmet.
MAN-lion's coach

#163 Re: GRAS - karte

.......
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#164 Re: GRAS - karte

Post by Pera Trta »

Imam i ja pitanje za uvaženu gospođicu iz GRAS-a :)
Šta znači vozačima trolejbusa ono čekanje od po 15-20 minuta na početnoj stanici (tačnija Trgu Austrije) prije nego što krenu? Čekaju da se trolejbus napuni? Nemoj mi reći da poštuju neki RED VOŽNJE :shock: , pa čekaju određeni čas da krenu. I dok tako čekaju, u pravilu se iza njih naredaju bar još dva prazna trolejbusa. A ljudi na Drveniji, Skenderiji, Grbavici....čekaju, čekaju i čekaju...i sve se više kupe na stanicama. I ko je tada kriv za gužve?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#165 Re: GRAS - karte

Post by Pera Trta »

I zašto si navalila na sheilak da kupi mjesečnu kartu, kad iste i ne važe na "komercijalnim" linijama (nazvanim tako jer su ostale linije, jelte, besplatne :D ), a žena te upravo i pita za jednu od tih linija?
MAN-lion's coach

#166 Re: GRAS - karte

.....
MAN-lion's coach

#167 Re: GRAS - karte

......
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:10, edited 1 time in total.
sheilak

#168 Re: GRAS - karte

Post by sheilak »

@MAN-lion's coach

Ne shvatam, hoces reci da je normalno da cekaju da se napuni vozilo i da pri tom ne postuju red voznje? :? I ko uopste govori o 10 ili 11 uvece-ja govorim o prijepodnevnim i poslijepodnevnim (13-17 h) terminima? Cinjenica je da pustaju ljude da cekaju i po pola sata na prijevoz. Ako dodjem na stanicu u npr. u 9 i 5 ujutro i cekam komercijalu ili trolejbus 107 do 9 i 35 onda tu nesto fakat nije u redu. Ko je tu kriv, ako zakasnim? A to se desava vrlo cesto. Propustanje voznji, nepostivanje voznog reda ne mozete poreci niti icim opravdati, ma koliko se trudili optuziti gradjane ili konkurenciju.

I prestanite se vise izvlaciti-to sa komercijalom nisu najcistija posla. Meni je svejedno, ja je placam i tako i tako jer mjesecnu ne bih kupila nikada, ali zbog ljudi koji kupuju tu nesretnu mjesecnu koja vazi samo za smrtne klopke u vidu trolejbusa i tramvaja, nadam se da ce neko drugi preuzeti liniju Vijecnica-Dobrinja. Bilo ko.
Pera Trta

#169 Re: GRAS - karte

Post by Pera Trta »

MAN-lion's coach wrote:
Pera Trta wrote:Imam i ja pitanje za uvaženu gospođicu iz GRAS-a :)
Šta znači vozačima trolejbusa ono čekanje od po 15-20 minuta na početnoj stanici (tačnija Trgu Austrije) prije nego što krenu? Čekaju da se trolejbus napuni? Nemoj mi reći da poštuju neki RED VOŽNJE :shock: , pa čekaju određeni čas da krenu. I dok tako čekaju, u pravilu se iza njih naredaju bar još dva prazna trolejbusa. A ljudi na Drveniji, Skenderiji, Grbavici....čekaju, čekaju i čekaju...i sve se više kupe na stanicama. I ko je tada kriv za gužve?
Svaki trolejbus/vozač ima red vožnje po kojem kreće i koliko tura mora napraviti.
A sad mi je jasno :) Znači bitan je broj tura...dakle istina je što su raja ovdje pisali...da vozači na brzinu oblete nekoliko tura...pa odsjede malo u kafani...naprave gužvu...pa opet. Kakav red svega ti...jel'to red vožnje postoji samo na prvoj stanici...dok te dispečer gleda?
MAN-lion's coach

#170 Re: GRAS - karte

.....
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:10, edited 1 time in total.
MAN-lion's coach

#171 Re: GRAS - karte

.......
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:12, edited 1 time in total.
poznanik

#172 Re: GRAS - karte

Post by poznanik »

MAN-lion's coach wrote:...Ja sam ti rekla u kom smislu do iznemoglosti i navela sam ti zašto je linija 31e komercijalna a linija 16 nije i to stoji u papirima u ministarstvu.Ta linija 16 se zove subvencionirana i to je jedna ogromna razlika........linija 31e postoji od 1994 godine i radila je 2 godine kao minibuska,da bi od 1996 bila autobuska.
To nije subvencionirana linija kao ostale što su.U tome je poenta plaćanja 1,6KM. Ne znam koje ti još logičnije treba objašnjenje?

Nevjerovatna mi je informacija da postoje subvencionirane linije :shock:

Znači - GRAS-ovu nesposobnost i decenijske gubitke, šverc pojedinih građana Sarajeva, nečiji javašluk i nestručnost, decenijski nepotizam, malograđanski primitivizam i surovost u ponašanju, nedoličnost u izgledu, neodgovornost u radu i netransparentnost u finansijskom poslovanju - po principu solidarnosti kroz budžetska izdvajanja iz penzija, ionako niskih plata i sl. namiruju potpuno nezavisni i "nevini" građani Kantona Sarajevo :shock: :?

U kojem procentu, u kojem iznosu godišnje Vlada Kantona Sarajevo subvencionira GRAS?

Zašto i linija 19e nije subvencionirana kao ostale, u čemu je fol?

Mislim da je krajnje vrijeme da GRAS-ove papire pregleda finansijska policija, nešto mi se čini da bi mnogi iz GRAS-a i Vlade Kantona Sarajevo kasnije gledali zeničku panoramu kroz otškrinute prozore :oops:
MAN-lion's coach

#173 Re: GRAS - karte

.......
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:12, edited 1 time in total.
a.dis

#174 Re: GRAS - karte

Post by a.dis »

Još jedna stvar se mora promijeniti a to je dolazak vozača na posao na vrijeme... skoro svaki dan na početnoj stanici na Dobrinji gledam ih kako kasne pa vozači koji odrade svoje ture kako treba onda moraju da voze još jedan krug dok se drugi vozač konačno ne pojavi. Ili jednostavno ne žele da voze još jedan krug pa onda moramo čekati po 20 min da se konačno krene..naravno dispečer se pojavi sa rješenjem i kaže "sa' će komercijala"...
MAN-lion's coach

#175 Re: GRAS - karte

....
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:11, edited 1 time in total.
Post Reply