Precijenjena Volkswagen vozila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
DZONPI
#151 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Stanite malo sam pogrjesio.Radi se u vezi passata.Nema 5 klipova,nego radi se o motoru 1.8 sa neceg 20 e sad cega veze nemam ,ja sam ti laik za auta.Inace trosi 10l na 100 km,i ja mislim da to nije puno sobzirom da se radi o passatu varijantu.Neznam ali ja sam super zadovoljan sa ovim autom,klima je perfektna,start,uz brdo,ma nista mu nefali.Dva sam ormara sa stolicom utrpo u njega.Nego imam u planu jedno drugo auto a radi se o Jaguaru pa ako neko moze malo vise o njemu da napise nebi bilo lose,mislim kako za djelove,potrosnja,i ostalo.Radi se o Jaguaru 2005 dizel2.0 motor,unutra je ko apoteka e sad za ostalo pojma nemam.
- Alfons Kauders
#152 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
5 ventila drugDZONPI wrote:Stanite malo sam pogrjesio.Radi se u vezi passata.Nema 5 klipova,nego radi se o motoru 1.8 sa neceg 20 e sad cega veze nemam ,ja sam ti laik za auta.Inace trosi 10l na 100 km,i ja mislim da to nije puno sobzirom da se radi o passatu varijantu.Neznam ali ja sam super zadovoljan sa ovim autom,klima je perfektna,start,uz brdo,ma nista mu nefali.Dva sam ormara sa stolicom utrpo u njega.Nego imam u planu jedno drugo auto a radi se o Jaguaru pa ako neko moze malo vise o njemu da napise nebi bilo lose,mislim kako za djelove,potrosnja,i ostalo.Radi se o Jaguaru 2005 dizel2.0 motor,unutra je ko apoteka e sad za ostalo pojma nemam.
x-type... koliko ja znam nije cemu... u biti presvuceni mondeo prosle generacije sa pogonom na sva cetiri tocka... unutrasnjost je predivna, ali imali su metar problema sa pouzdanoscu i kontrolom kvalitete... ako vec volis trpati ormare u auta, x-type je los izbor jer ima najmanji gepek u klasi
inace jaguari su mi prelijepi... bubreg bi dao za xf... ako ti nije mrsko, sacekaj koju godinu pa ganjaj xf... sad su najjeftiniji polovni oko 35k eura, svjez model pa nema starijih (jeftinijih) polovnjaka
-
DZONPI
#153 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Ja jebo ormare to ja za passat,nije gepek bitan.Sta znas o potrosnji za ovaj Jaguar.Kazu 5,5 na 100,kontam pravo malo trosi,jest da je dizel ali motor je 2.0.Jesu li mu djelovi skupi.
- Alfons Kauders
#154 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
pojma nemam... mislim da je to ford/psa motor, znaci da odrzavanje motora ne bi trebalo biti neki problem... isto vazi i za ostale komponente koje dijeli s mondeom...DZONPI wrote:Ja jebo ormare to ja za passat,nije gepek bitan.Sta znas o potrosnji za ovaj Jaguar.Kazu 5,5 na 100,kontam pravo malo trosi,jest da je dizel ali motor je 2.0.Jesu li mu djelovi skupi.
jedini je shit ako ti crkne nesto drugo, ili ga nedaj boze negdje udaris... pretpostavljam da su dijelovi skuplji i teze dobavljivi... barem ako si u bosni...
-
emko1234
#155 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
e ovako..ja prvi put od tebe cujem da kazes da opel ima bolje benzince od vw-a..aj dobro koji je to benzinac opelov bolji od vw-ovog..kreni od najslabijeg pa do najjacih..samo izvini ja sam zaboravio da opel nema veceg motora od 2.8biturbo koji ide u insigniju opc..redni sestak s dvije turbine ima 325ks..NEOPLAN wrote:Procitaj ponovo moj post.....jesam li rekao da je Astra G bolja od Golfa 4? NISAM. Rekao sam da su tu negdje. OK VW je tada imao bolje dizele, ali su Opelovi benzinci za VW bili I OSTALI "Spanija moje mladosti", hocu reci nedostizni.emko1234 wrote:samo kratka replika na neoplanov post
dakle neoplan* VW sistem pumpa dizna je 10x efikasniji od common rail sistema koji su izasli ekvivalntno kad je izasao i PD sistem..znaci nemoj da pravis usporedbu sad izmedju CR i PD jer je PD izasao prije nekih 7-8 godina kad je taj isti opel kojeg ti hvalis jos uvijek bio na starim dizelima s bosch pumpom..navescu ti i primjer vectra 2.2dti sa 125 ks dok je passat imao "smece" od pd sa 1.9tdi i 130 ks..pa dalje..ta super moderna astra G je imala 1.7dti i 2.0dti sa 75 i 105 ks dok je golf imao pd dizele sa 101ks i 130 kasnije i 150 sve iz 1.9 motora..jedini razlog zbog kojeg su presli na cr je sto je pd preskup a pritom i previse bucan..pa samo neko ko nema pojma o autima moze poredit opela koji propada s VW-om..![]()
i golf 6 je za astru izmislio sve,isto ko i passat za insigniju samo sto poredis krivog passata koji je izasao prije 5 godina..stani dok izadje novi pa cemo vidjet sta ce opet uradit..ako vec oces passata da poredis uzmi CC-pa pa ga usporedi..
respo*ja te shvatam,samo ovo nije mjesto da lijecis svoje frustracije..evo ti broj telefona,nazovi covjeka i zakazi termin i dobro se isplaci pa se vrati na forum.. 033 je pozivni posto ti nisi iz sarajeva 646-219..
A sto ne pricas o CDTI motorima? npr 1.9 CDTI sa 140 KS koji su u Astri H? I koji ce pomesti svakog TDI-ja? Pa Renault DCi, Pa PSA HDI, pa Mercedes CDi.....svi odreda bolji od slavnog TDI-a i PD sistema. PD jeste brutalan u startu, ali onda brzo gubi dah, od CR motori snagu razvijaju ravnomjerno od pocetka do kraja, tisi su, manje tresu, pouzdaniji.....
I kazes da je Golf 6 izmislio auto za Astru 4. Hahahahahahaaaaa.....
Hajd budi objektivan i zanemari cinjenicu da vozis VW-Audi. Ni ja ne vozim Opel, vozim Mercedesa pa sam objektivniji od tebe. Odgovori mi na pitanje: U cemu je Golf 6 ispred Astre 4?
Dizajn--->Astra 4
Velicina, komfor, prostranost--->Astra 4
Prtljaznik--->Astra 4
Unutrasnje uredjenje--->Astra 4
Motori--->Astra 4
Garancija--->Astra 4
Servisni intervali i odrzavanje--->Astra 4
Oprema u startnom paketu--->Astra 4
Svjetla--->Astra 4 ima najbolja svjetla na svijetu zvanicno
Cijena--->Astra 4
Jedino u cemu je Golf u prednosti jeste ime VW. I to je ono o cemu svi pricamo:VW je to ime zaradio na staroj slavi zahvaljujuci Bubi I Golfu 2 i svaka im cast na tome. Ali ne moze se zivjeti od stare slave, kad shvate da su ih skoro svi presisali i dizajnom i kvalitetom i opremom i cijenama bice im kasno.
A sto se poredjenja Passat-Insignia tice, nisam ni poredio Insigniu sa standardnim Passatom, to bi bilo vise nego smijesno poredjenje, Passat zaostaje 1000 godina sto je i razumljivo jer je stari model. Naravno da je bilo poredjenje sa Passatom CC.
Hajd zdravo....
po cemu je vw bolji od astre?pa nemoj mene pitat,ja vozim audija..pitaj milione ljudi koju su kupili golfove sirom europe i ucnili ga najprodavanijim kompaktom ikad..ja recimo sad kad bi uzmao,dovoljno bi mi bilo da vidim da je astra produkt firme koja propada i ne bi je uzeo..i rover 75 je svojevremeno bio prelijep auto pa ga niko nije kupovao.
pd vs common rail?nadji i reci koji common rail ide bolje od pd-a dacu ti sta oces..znaci samo nadji usporedbu da su izasli u isto vrijeme i da je pd sporiji,losiji,da vise trosi,da ima manje momenta..pa pd je najbolja tehnika ikad napravljena..samo je preskupa i zato se odustalo od nje..ja iskreno vise volim taj nacin rada i znas koliko me zanima sto jedan cdi razvija snagu ravnomjerno..ja znam da moje auto od 2000rpm do 4000rpm nema dizela koji ga moze pratit u klasi pogotovo sad kako cip ima..al nemoj kudit konja kojeg nisi jahao..
-
jefferson
#156 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Medju majstorima su uvijek Opelovi benzinci slovili kao neuporedivo bolji od VW-ovih.
Ja sam imao dva opelova benzinca i uvijek su manje rosili a bolje isli od uporedivih VW-ova.
Sto se tice 2.0CDTI motora kod Opela, 2.0 CDTI ima ima u verziji sa 190ks i 400nm!
Ja sada vozam 1.8T Passata i mogu reci da 2.016V Vectru koju sam nekad imao je svjetlosnu godinu ispred ovog motora. Iako je ovaj jaci jer ima turbo dok onaj nije, sve ostalo je na strani 2.016V motora. Mirnoca rada, obrtaji, servisni intervali. medjutim, pricati o turbo motorima a ne spomenuti Opel Calibru 2.0 16V sa 204ks jos iz ranih devedesetih je smjesno!
Kada sam kupovao passata ozboljno sam razmisljao o SAAB-u 2.0T koji koristi opelov motor. Razlika nebo i zemlja naspram Passata, ali nije imao garanciju, jbg...a isao je kao metak i manje trosi.
Ja sam imao dva opelova benzinca i uvijek su manje rosili a bolje isli od uporedivih VW-ova.
Sto se tice 2.0CDTI motora kod Opela, 2.0 CDTI ima ima u verziji sa 190ks i 400nm!
Ja sada vozam 1.8T Passata i mogu reci da 2.016V Vectru koju sam nekad imao je svjetlosnu godinu ispred ovog motora. Iako je ovaj jaci jer ima turbo dok onaj nije, sve ostalo je na strani 2.016V motora. Mirnoca rada, obrtaji, servisni intervali. medjutim, pricati o turbo motorima a ne spomenuti Opel Calibru 2.0 16V sa 204ks jos iz ranih devedesetih je smjesno!
Kada sam kupovao passata ozboljno sam razmisljao o SAAB-u 2.0T koji koristi opelov motor. Razlika nebo i zemlja naspram Passata, ali nije imao garanciju, jbg...a isao je kao metak i manje trosi.
-
jefferson
#157 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Ja imam passata 1.8T. Moras paziti na tom motoru remen i koje ulje koristis! vrlo su osjetljivi na nekavlitetno ulje.DZONPI wrote:Stanite malo sam pogrjesio.Radi se u vezi passata.Nema 5 klipova,nego radi se o motoru 1.8 sa neceg 20 e sad cega veze nemam ,ja sam ti laik za auta.Inace trosi 10l na 100 km,i ja mislim da to nije puno sobzirom da se radi o passatu varijantu.Neznam ali ja sam super zadovoljan sa ovim autom,klima je perfektna,start,uz brdo,ma nista mu nefali.Dva sam ormara sa stolicom utrpo u njega.Nego imam u planu jedno drugo auto a radi se o Jaguaru pa ako neko moze malo vise o njemu da napise nebi bilo lose,mislim kako za djelove,potrosnja,i ostalo.Radi se o Jaguaru 2005 dizel2.0 motor,unutra je ko apoteka e sad za ostalo pojma nemam.
Ja ti savjetujem da kupujes OMV na njihovim pumpama u gradaciji 5W40 sa VW normom 502.00.
Sto se tice tog jaguara, motor je super jer je Ford, i vrlo je eksplozivan. medjutim, taj jaguar ima mali milion musica koji nisu vezani za mehaniku!
- aerosa
#158 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
E to okači mačku o rep, ja recimo ne pušim ali mi upaljač odnosno izlaz 12V treba radi punjača za mobitel.Klodovik wrote:Da, u npr. Fiesti pepeljaru i upaljač plaćaš 40 KM, što je povoljnije čak 5 KM nego u precijenjenim VW vozilima. U BMW-u serije 1, paket za pušače je pak nešto skuplji - 62 KM sa PDV-om.NEOPLAN wrote:bingov buraz wrote:Nisu precjenjena jer se dobro prodaju,na stranu sto ja smatram da jesu ali ja sam u manjini![]()
VW ima taj bezobrazni odnos prema kupcima sto se tice dodatne opreme imam osjecaj da bi oni da mogu i pepeljaru iscupali pa je ponovo naplatili.
Sto se tice ostalog VW pravi dobra auta kao i vecina konkurencije,nema tu neke posebne razlike,sto bi narod rek'o u 5deka sve.
Pa ko kaze da nisu?![]()
"Paket za pusace 45 KM"
Ima ljudi koji ne puše. Ne treba im pepeljara i upaljač.
A za sve to bi trebao platiti kao pušač... glupo u tri lijepe materine...
- citroen
#159 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
emko tebi ovi konji pravo vazni,kad je opel imao a kad je volkswagen imao.kad ces shvatiti da svi ovi mogu napucati motor koliko god hoces,i zasto si ubijedjen da je pd motor kod tebe najbolji,evo ja imam 1.6 Hdi 66Kw,nadji mi jedan vw s tom snagom da bolje ide od mog HDi,tj da ima bolje performanse...ovo malo u tvom stilu
na poslu imam passata 3003 karavan sa pd motorom i 96kw,i znas sta!---krampa,kao da ima 70 KS,eto toliko o tim performansama,i to da je samo visoka cijena proizvodnje pd motora razlog za njegovo izbacivanje nije tacna,znas li da su cuda izvodili da bi stavili 4 ventila po cilindru u pd motor,ne znas izgleda,znas li da euro norme nisu mogli da ispunjavaju kao common rail motori...o ugladjenosti necu da pricam,pa na kraju su i oni skontali sta je bolje,zar ti to nesto ne govori,da je pd tehnologija valjala vjerovatno bi ostali proizvodjaci lagano preuzimali tu tehnologiju,koja je postojala i prije 40 godina u lokomotivama...eto moj emko...nego koliko si cipovao audija,jel bio optimum ili power 
-
whow
#160 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
I mene je moj B6 namucio dobro. Za 6 mjeseci koliko sam ga imao bio sam u sevisu svaki mjsec bar jednom ili dva puta od toga zadnji put auto ostalo u servisu 8 dana. Poslje toga moja odluka je da vise VW ne ulazi u garazu dok se nesto znacajnije ne promjeni. Te price o VW kvaliteti potjecu od VW vlasnika koji nisu vozili druge brandove. Jeste tacno je da su VW vozila upravljivija za voziti nego konkurencija i da su dobro sastavljena ali elektronika je postala kronicna boljka koje vw nikako ne moze da se oslobodi . Kvaliteta je losija sa svakim novim modelom jer je pokusava smanjiti cijena komponetata i djelova pa se nalaze novi jeftiniji dobavljaci i koperanti. Primjera radi VW je promjenio dobavljaca stereo sistema za Passata Kentwood sumjesto Panasonika ili tako nesto zbog samo nekliko dollara razlike u cjeni. Racunica je jeftina 1 dollara po stereu x 8 miliona vozila = 8 milona dollara . Zajeb je u tome sto novi Passatov stereo sucks i ne moze se popraviti nego se mora kompletno mjenjati. 2.0T masina je mrak i tu nema prigovora ali jebes auto kada moras svake sedmice otvarati haubu da provjeravas nivo ulja. Onda od vozila koja su podnosila sve moguce napore i izivljavanja VW je postao princeza kome sve smeta. Podvozje je super osjetljivo i ukoliko vozite po losijim putevima moras racunati sa popravcima amortizera , problemima na trapu , i slicno. Ljudi cesto mjesaju generalnu kvalitetu sa kvalitetom rada i sastavljanja . VW je bolje i preciznije sastavljen od konkutencije , mada su i ostali proizvodaci dostigli VW standarde medutim kvaliteta koja se mjeri brojem kvarova te koliko puta u odredenom vremenskom period auto mora u servis definitivno nije na strani VW-a . Ponovo cjene VW su nerealna ali trziste je takvo kakvo je pa prema tome ko ima para na bacanje neka kupuje. Ovdje u kanadi se za polovnog Passata comfortline 2007 godiste treba izvaliti oko 25000 dollara . Chevrolet Impala isti godiste , sa isto kilometara , nesumnjivo kvalitetnije , izdrzljivije auto se moze kupiti za 12 000 dollara sto je vise nego duplo jeftinije od Passata. Dakle sve je do trzista i ljudi kolji su spremni platiti extra cjenu za taj bedge.brdo wrote:imam Pasat B-6 -kupio ga novog i toliko me namucio da vise Volkswagen nebi nikad kupio bio to golf ,pasat,dzeta itd.cijena im je ogromna za tako nizak kvalitet proizvodnje.auto koje je proslo 6000 km i na -20 nece da upali mislim da nebi trbalo kostati vise od 20 000 km a kosta sami znate koliko.Kia ceed je na mnogo vise ubacila inovacija od Volkswagena a kosta jeftinije na 9000 eura.
- NEOPLAN
#161 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Zaboravljas Opel Omegu Lotus, najbrze serijsko auto svojeg vremena sa motorom 3.0i V6 210KS...emko1234 wrote:.............
Paleta motora Golf 6:
BENZIN:
1.4
Zapremina: 1.4 l
Snaga: 59kW/80KS
Obrtni moment:132Nm
1.6
Zapremina: 1.6 l
Snaga: 75kW/102KS
Obrtni moment:148Nm
1.4 TSi
Snaga: 90kW/122KS
Obrtni moment:200Nm
1.4 TSi
Snaga: 118kW/160KS
Obrtni moment:240Nm
DIZEL:
1.6 TDi
Snaga: 66kW/90KS
Obrtni moment:230Nm
1.6 TDi
Snaga: 77kW/105KS
Obrtni moment:250Nm
2.0 TDi
Zapremina: 2.0 l
Snaga: 81kW/110KS
2.0TDi
Snaga: 103kW/140KS
Obrtni moment:320Nm
Paleta motora Opel Astra IV:
BENZIN:
1.4 ECOTEC
Snaga: 74kW/100KS
1.4 ECOTEC
1.6 TWINPORT ECOTEC
Snaga: 85kW/115KS
Obrtni moment:155Nm
1.6 TURBO ECOTEC
Snaga: 132kW/180KS
DIZEL:
1.3 CDTI
Zapremina: 1.3 l
Snaga: 70kW/95KS
Obrtni moment:190Nm
1.7 CDTI
Zapremina: 1.7 l
Obrtni moment:260Nm
1.7 CDTI
Snaga: 92kW/125KS
Obrtni moment:280Nm
2.0 CDTI
Obrtni moment:350Nm
Toliko o motorima.....
- madner
#162 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Joj whow ovo ti je bilo naj naj naj naj izjava
Muhahahahahahahahahaha
Ovdje u kanadi se za polovnog Passata comfortline 2007 godiste treba izvaliti oko 25000 dollara . Chevrolet Impala isti godiste , sa isto kilometara , nesumnjivo kvalitetnije , izdrzljivije auto se moze kupiti za 12 000 dollara sto je vise nego duplo jeftinije od Passata.
Muhahahahahahahahahaha
- madner
#163 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Emko kralju sahu, informisi se malo.
3.2 motor imao si u vectri.
Opelovi benzinci jesu uvijek bili na odlicnom glasu i teski za sjebat.
3.2 motor imao si u vectri.
Opelovi benzinci jesu uvijek bili na odlicnom glasu i teski za sjebat.
-
whow
#164 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Pa obzirom da je broj opoziva na novoj Impali 0 dok se na novom Passatu svi opozivi ne mogu ni izbrojati onda je prica o kvaliteti utemeljena. Na stranu to sto novi Passat skripi i cvrci kao da je Yugo 45 a ako ga jednom natjeras preko makadama sjebes podvozje dok Imaple "gnjeta" Policija sirom Amerike a znamo kako oni voze i opet bez problema prelaze 300 000 km da bi ih poslje toga dali na aukciju . Kupovati Passata je nesto slicno kao kad kupujes dizajner farmerke koje kostaju $ 300 dollara dok u isto vrijeme u svakoj drugoj prodavnici u Americi mozes za 49 dollara kupiti Levis 501 na snizenju.Ove Leviske ce pet puta nadziviti te dizajnerske Farmerke iako su "dizajnerke" 600 % skuplje. E sad sto uvjek postoje tipovi koji su spremni platiti toliku cijenu za par farmerki to je druga stvar. Prednost Passata je sto ima dobro preprodajnu vrijednost tako da ga se mozes rjesiti kad ti dosadi . VW je postao sminkerski brand i zato uzimaju lovu . Mada iako je VW precjenjen ja nikada ne bih platio 31.999 za novu Kiu Ceed dizel jer to je tek zajeb i budalastina . S tim parama ljepo odes u Njemacku i biras polovan Mercedes ili BMW a ne da vozis neku Kiu. Ta Kia je ok za kakve firme koja ce tu lovu dobiti natrag kroz porez i slicno ali izvaljivati se 32 milje za Kiu je glupost ogromna . Objektivna cijena za Kiu je ispod 20 000 km . Inace ovi Huynadi i Kie se u Americi prodaju lopatom jer su ime cjene realne dakle ispod 10 000 dollara za novog Accenta i slicno.madner wrote:Joj whow ovo ti je bilo naj naj naj naj izjava
Ovdje u kanadi se za polovnog Passata comfortline 2007 godiste treba izvaliti oko 25000 dollara . Chevrolet Impala isti godiste , sa isto kilometara , nesumnjivo kvalitetnije , izdrzljivije auto se moze kupiti za 12 000 dollara sto je vise nego duplo jeftinije od Passata.
Muhahahahahahahahahaha
- aerosa
#165 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
A ni je ne gotivim previše VW ,ali ti baš sam sebe opovrgavaš svakih mjesec-dva :
Postao/la whow dana 14/12/2009 01:12
Postao/la whow dana 14/12/2009 01:12
Hajde sad odluči napokon jednom za vazda je li dobar VW ili nije i reci "MOJ KONAČAN ODGOVOR JE..."whow wrote:Evo kod nas u Kanadi dosle articke hladnoce tako da se jutros u ovom djelu svjeta temperatura spusila do fantasticnih -45 C . Po nekoj nesreci na vozilu nemam ugraden grijac bloka motora zbog cinjenice da je blok aluminiski . Uglavnom posljepodne dok sam zurio prema parkingu bio sam siguran da cu morati zvati shlep sluzbu ili u najboljem slucaju morati vaditi kleme uglavnom kada sam vidio da je na parkingu masa automobila koji su bili propisno uplagani u struju a nisu mogli upaliti bio sam siguran da od starta nece biti nista tako da sam se pravo iznenadio kada je auto upalilo iz prve na nevjerovatnoj temperaturi od -45 C iako je citavih 8 sati bilo parkirano. Sta reci osim da se radi o VW koncernu koji ne zna za zimu i hladnocu i pali gdje se drugi gase. VW forever.
-
jefferson
#166 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Whow ja sam se tih imapla navozao i nikad, ali bas NIKAD je ne bi kupio. To je supa od auta. Ogroman gjepek, nzad mjesta otprilike kao u stojadinu, a ima 5 metara, piva ko brod, a kad udjes u krivinu prvo proucis ili se prekrstis ili u mom slucaj se pozoves na Tita i onda polako...whow wrote:Pa obzirom da je broj opoziva na novoj Impali 0 dok se na novom Passatu svi opozivi ne mogu ni izbrojati onda je prica o kvaliteti utemeljena. Na stranu to sto novi Passat skripi i cvrci kao da je Yugo 45 a ako ga jednom natjeras preko makadama sjebes podvozje dok Imaple "gnjeta" Policija sirom Amerike a znamo kako oni voze i opet bez problema prelaze 300 000 km da bi ih poslje toga dali na aukciju . Kupovati Passata je nesto slicno kao kad kupujes dizajner farmerke koje kostaju $ 300 dollara dok u isto vrijeme u svakoj drugoj prodavnici u Americi mozes za 49 dollara kupiti Levis 501 na snizenju.Ove Leviske ce pet puta nadziviti te dizajnerske Farmerke iako su "dizajnerke" 600 % skuplje. E sad sto uvjek postoje tipovi koji su spremni platiti toliku cijenu za par farmerki to je druga stvar. Prednost Passata je sto ima dobro preprodajnu vrijednost tako da ga se mozes rjesiti kad ti dosadi . VW je postao sminkerski brand i zato uzimaju lovu . Mada iako je VW precjenjen ja nikada ne bih platio 31.999 za novu Kiu Ceed dizel jer to je tek zajeb i budalastina . S tim parama ljepo odes u Njemacku i biras polovan Mercedes ili BMW a ne da vozis neku Kiu. Ta Kia je ok za kakve firme koja ce tu lovu dobiti natrag kroz porez i slicno ali izvaljivati se 32 milje za Kiu je glupost ogromna . Objektivna cijena za Kiu je ispod 20 000 km . Inace ovi Huynadi i Kie se u Americi prodaju lopatom jer su ime cjene realne dakle ispod 10 000 dollara za novog Accenta i slicno.madner wrote:Joj whow ovo ti je bilo naj naj naj naj izjava
Muhahahahahahahahahaha
De ba budi ozbiljan! Americka policija i dan danas bitku vodi da Ford Crown Victorija ostane u proizvodnji.
-
jefferson
#167 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Nemoj podcjenjivati OPEL Omegu Lotus!!! Dok je kod VW-a se peta brzina naplacivala dodatno, Omega je imala 6 brzina.NEOPLAN wrote:Zaboravljas Opel Omegu Lotus, najbrze serijsko auto svojeg vremena sa motorom 3.0i V6 210KS...emko1234 wrote:.............
Paleta motora Golf 6:
BENZIN:
1.4
Snaga: 59kW/80KS
1.6
Snaga: 75kW/102KS
Obrtni moment:148Nm
1.4 TSi
Snaga: 90kW/122KS
1.4 TSi
Obrtni moment:240Nm
DIZEL:
1.6 TDi
Snaga: 66kW/90KS
1.6 TDi
Snaga: 77kW/105KS
2.0 TDi
2.0TDi
Obrtni moment:320Nm
Paleta motora Opel Astra IV:
BENZIN:
1.4 ECOTEC
Snaga: 74kW/100KS
1.4 ECOTEC
1.6 TWINPORT ECOTEC
Snaga: 85kW/115KS
Obrtni moment:155Nm
1.6 TURBO ECOTEC
Snaga: 132kW/180KS
DIZEL:
1.3 CDTI
Zapremina: 1.3 l
Snaga: 70kW/95KS
Obrtni moment:190Nm
1.7 CDTI
Obrtni moment:260Nm
1.7 CDTI
Snaga: 92kW/125KS
Obrtni moment:280Nm
2.0 CDTI
Obrtni moment:350Nm
Toliko o motorima.....
3.6 ltr Redni sestak sa 377ks a ne 210ks!!!!
-
jefferson
#168 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Emko mogao bi ti jos auta provozat osim VW-a!emko1234 wrote:e ovako..ja prvi put od tebe cujem da kazes da opel ima bolje benzince od vw-a..aj dobro koji je to benzinac opelov bolji od vw-ovog..kreni od najslabijeg pa do najjacih..samo izvini ja sam zaboravio da opel nema veceg motora od 2.8biturbo koji ide u insigniju opc..redni sestak s dvije turbine ima 325ks..NEOPLAN wrote:Procitaj ponovo moj post.....jesam li rekao da je Astra G bolja od Golfa 4? NISAM. Rekao sam da su tu negdje. OK VW je tada imao bolje dizele, ali su Opelovi benzinci za VW bili I OSTALI "Spanija moje mladosti", hocu reci nedostizni.emko1234 wrote:samo kratka replika na neoplanov post
dakle neoplan* VW sistem pumpa dizna je 10x efikasniji od common rail sistema koji su izasli ekvivalntno kad je izasao i PD sistem..znaci nemoj da pravis usporedbu sad izmedju CR i PD jer je PD izasao prije nekih 7-8 godina kad je taj isti opel kojeg ti hvalis jos uvijek bio na starim dizelima s bosch pumpom..navescu ti i primjer vectra 2.2dti sa 125 ks dok je passat imao "smece" od pd sa 1.9tdi i 130 ks..pa dalje..ta super moderna astra G je imala 1.7dti i 2.0dti sa 75 i 105 ks dok je golf imao pd dizele sa 101ks i 130 kasnije i 150 sve iz 1.9 motora..jedini razlog zbog kojeg su presli na cr je sto je pd preskup a pritom i previse bucan..pa samo neko ko nema pojma o autima moze poredit opela koji propada s VW-om..![]()
i golf 6 je za astru izmislio sve,isto ko i passat za insigniju samo sto poredis krivog passata koji je izasao prije 5 godina..stani dok izadje novi pa cemo vidjet sta ce opet uradit..ako vec oces passata da poredis uzmi CC-pa pa ga usporedi..
respo*ja te shvatam,samo ovo nije mjesto da lijecis svoje frustracije..evo ti broj telefona,nazovi covjeka i zakazi termin i dobro se isplaci pa se vrati na forum.. 033 je pozivni posto ti nisi iz sarajeva 646-219..
A sto ne pricas o CDTI motorima? npr 1.9 CDTI sa 140 KS koji su u Astri H? I koji ce pomesti svakog TDI-ja? Pa Renault DCi, Pa PSA HDI, pa Mercedes CDi.....svi odreda bolji od slavnog TDI-a i PD sistema. PD jeste brutalan u startu, ali onda brzo gubi dah, od CR motori snagu razvijaju ravnomjerno od pocetka do kraja, tisi su, manje tresu, pouzdaniji.....
I kazes da je Golf 6 izmislio auto za Astru 4. Hahahahahahaaaaa.....
Hajd budi objektivan i zanemari cinjenicu da vozis VW-Audi. Ni ja ne vozim Opel, vozim Mercedesa pa sam objektivniji od tebe. Odgovori mi na pitanje: U cemu je Golf 6 ispred Astre 4?
Dizajn--->Astra 4
Velicina, komfor, prostranost--->Astra 4
Prtljaznik--->Astra 4
Unutrasnje uredjenje--->Astra 4
Motori--->Astra 4
Garancija--->Astra 4
Servisni intervali i odrzavanje--->Astra 4
Oprema u startnom paketu--->Astra 4
Svjetla--->Astra 4 ima najbolja svjetla na svijetu zvanicno
Cijena--->Astra 4
Jedino u cemu je Golf u prednosti jeste ime VW. I to je ono o cemu svi pricamo:VW je to ime zaradio na staroj slavi zahvaljujuci Bubi I Golfu 2 i svaka im cast na tome. Ali ne moze se zivjeti od stare slave, kad shvate da su ih skoro svi presisali i dizajnom i kvalitetom i opremom i cijenama bice im kasno.
A sto se poredjenja Passat-Insignia tice, nisam ni poredio Insigniu sa standardnim Passatom, to bi bilo vise nego smijesno poredjenje, Passat zaostaje 1000 godina sto je i razumljivo jer je stari model. Naravno da je bilo poredjenje sa Passatom CC.
Hajd zdravo....![]()
pa jel ti shvatas da je vw imao motor koji iz te kubikaze ima 380 ks i da je taj motor stari haman 10 godina?dalje opelovi dizeli,a koji to dizel?2.0cdti sa 160ks jer koliko ja znam to im je najjaci dizel je po meni smjesan..vw je u tom prastarom pasatu ima dizela sa 170ks cini mi se prije 5 godina..mislim ti mozes pricat al argumente nemas..i mogu ovako u nedogled nabrajat..koji dizela astra ima sa 140ks?ja koliko znam bio onaj sa 150 u staroj astri TI crveno na kraju..reci cu ti samo da da opc insignia ide slabije od passata cc sa 3.6fsi motorom s 300ks..i nek ti to bude dovoljno,atmosferac standardni model 25 ks slabiji ide bolje od jedne sportske izvedbe opela
![]()
..
po cemu je vw bolji od astre?pa nemoj mene pitat,ja vozim audija..pitaj milione ljudi koju su kupili golfove sirom europe i ucnili ga najprodavanijim kompaktom ikad..ja recimo sad kad bi uzmao,dovoljno bi mi bilo da vidim da je astra produkt firme koja propada i ne bi je uzeo..i rover 75 je svojevremeno bio prelijep auto pa ga niko nije kupovao.
pd vs common rail?nadji i reci koji common rail ide bolje od pd-a dacu ti sta oces..znaci samo nadji usporedbu da su izasli u isto vrijeme i da je pd sporiji,losiji,da vise trosi,da ima manje momenta..pa pd je najbolja tehnika ikad napravljena..samo je preskupa i zato se odustalo od nje..ja iskreno vise volim taj nacin rada i znas koliko me zanima sto jedan cdi razvija snagu ravnomjerno..ja znam da moje auto od 2000rpm do 4000rpm nema dizela koji ga moze pratit u klasi pogotovo sad kako cip ima..al nemoj kudit konja kojeg nisi jahao..
Jedini VW benzinski motor koji je stvarno dobar je 2.0T. Ovo ostalo je sve srednja zalost!
Ali poredit sa Opelovim benzincima, ma salis se?
- NEOPLAN
#169 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Da malo sam pobrkao...3.0i sa 210KS je GSi omega....a ova 3.6 je Lotus....jefferson wrote:
Nemoj podcjenjivati OPEL Omegu Lotus!!! Dok je kod VW-a se peta brzina naplacivala dodatno, Omega je imala 6 brzina.
3.6 ltr Redni sestak sa 377ks a ne 210ks!!!!
A takodjer ima i ona Omega Evo Irmscher 4.0i sa 280KS...
A ima i ona izuzetno rijetka serija sa 4.2i V8 motorom od cijelih 450KS koji je "presadjivan" iz Senatora sa oznakom 5.0i.....Takvih Omega ima svega 50-tak na svijetu....
-
emko1234
#170 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
joj aj ubjedit cete me da opel na kraju ima bolje motore ako nastavimo polemiku
.. aj nek bude,svako ima svoje misljenje i jest bila ta vectra sa 211ks iz 3.2 sestaka koju je audi jeo za dorucak..NEOPLAN* mislim da nisi nabrojao sve motore za golfa jer ima tu jos gt pa gti pa 1.2tfsi al nema veze
i jest ta omega strasna al je prodata u 500 primjeraka il malo vise valjda i to nesto govori 
citroen* cip je optimum,oko 175ks i 380nm
zadovoljan sam..medjuubrzanje je strasno.. 
citroen* cip je optimum,oko 175ks i 380nm
- NEOPLAN
#171 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Ja nabrojah sve motore iz zvanicnog kataloga GOLF 6 i OPEL ASTRA IV. Nisam uzimao u obzir ni GSI ni OPC motore jer ih OPEL nije jos predstavio za novu Astru pa nemam s cim da poredim GTI -ja i ostale. A realno rijetko ko to moze kupiti pa ih ni nema u katalogu. Za te verzije se rade posebni katalozi. A ovo za 500 prodatih Omega - pa takva vozila se i prodaju u malim serijama...
-
whow
#172 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Pa obzirom da je broj opoziva na novoj Impali 0 dok se na novom Passatu svi opozivi ne mogu ni izbrojati onda je prica o kvaliteti utemeljena. Na stranu to sto novi Passat skripi i cvrci kao da je Yugo 45 a ako ga jednom natjeras preko makadama sjebes podvozje dok Imaple "gnjeta" Policija sirom Amerike a znamo kako oni voze i opet bez problema prelaze 300 000 km da bi ih poslje toga dali na aukciju . Kupovati Passata je nesto slicno kao kad kupujes dizajner farmerke koje kostaju $ 300 dollara dok u isto vrijeme u svakoj drugoj prodavnici u Americi mozes za 49 dollara kupiti Levis 501 na snizenju.Ove Leviske ce pet puta nadziviti te dizajnerske Farmerke iako su "dizajnerke" 600 % skuplje. E sad sto uvjek postoje tipovi koji su spremni platiti toliku cijenu za par farmerki to je druga stvar. Prednost Passata je sto ima dobro preprodajnu vrijednost tako da ga se mozes rjesiti kad ti dosadi . VW je postao sminkerski brand i zato uzimaju lovu . Mada iako je VW precjenjen ja nikada ne bih platio 31.999 za novu Kiu Ceed dizel jer to je tek zajeb i budalastina . S tim parama ljepo odes u Njemacku i biras polovan Mercedes ili BMW a ne da vozis neku Kiu. Ta Kia je ok za kakve firme koja ce tu lovu dobiti natrag kroz porez i slicno ali izvaljivati se 32 milje za Kiu je glupost ogromna . Objektivna cijena za Kiu je ispod 20 000 km . Inace ovi Huynadi i Kie se u Americi prodaju lopatom jer su ime cjene realne dakle ispod 10 000 dollara za novog Accenta i slicno.[/quote]
Whow ja sam se tih imapla navozao i nikad, ali bas NIKAD je ne bi kupio. To je supa od auta. Ogroman gjepek, nzad mjesta otprilike kao u stojadinu, a ima 5 metara, piva ko brod, a kad udjes u krivinu prvo proucis ili se prekrstis ili u mom slucaj se pozoves na Tita i onda polako...
De ba budi ozbiljan! Americka policija i dan danas bitku vodi da Ford Crown Victorija ostane u proizvodnji.[/quote]
Nema savrsenih vozila. Slazem se da je Impala podesena malo mekanije od Passata ali to je zbog udobnosti i stvar ukusa zato dok po losem asfaltu Passat trese ko' fijaker u Impali se vozis kao u pravoj limuzini. To sto je Impala veca od Passata nije joj neka mana obzirom da im je potrosnja tu negdje u pet deka. Ali ,kao sto rece Corolla, dok za dvije godine starog Passat ili GTI VW dealeri hoce da uzmu isto novaca kao i za novoga iz salona dvije godine staru Impalu koja je pod garancijom i zbog koje ne moras da se sjaranjujes sa mehanicarima dobijes za 40% orginalne cijene iako je auto amortizivano mozda tek 5 -10 %. Moja poenta nije da su Passat , Golf i Jetta losa vozila ili da je Impala bolja od Passata dapace mislim da VW ima vema atraktivan line-up vozila ali koja su nazalost precjenjena i koja posljednjih godina kubure za problemima kvalitete i kada se sve to skupa sabere ne opravdava tako drasticnu razliku u cijeni .Slicno je i sa ostalim VW proizvodima tako recimo jucer gledam u oglasima Pontiac Pursuit 2009 godiste NOV 2.0 L, 147 KS ecotec masina 5 brzina se prodaje za $ 9 900 dok se recimo Nov 2009 City Golf koji je u biti stari G4 sa promjenjenom maskom , sa starom 2.0 L masinom koja je dobra za jedva nekih 100 ks prodaje ze 16-17 u startu a sve od opreme je extra . Dok tom City golfu dodas el.podizace ,ABS , koji zracni jastuk, ili ne daj boze automatic transmisiju eto ga preko $ 20 000. Za obicnog prepakiranog Golfa 4 koji nosi 13 godina staru tehnologiju. VW je stvarno pretjerao sa cijenama .
Whow ja sam se tih imapla navozao i nikad, ali bas NIKAD je ne bi kupio. To je supa od auta. Ogroman gjepek, nzad mjesta otprilike kao u stojadinu, a ima 5 metara, piva ko brod, a kad udjes u krivinu prvo proucis ili se prekrstis ili u mom slucaj se pozoves na Tita i onda polako...
De ba budi ozbiljan! Americka policija i dan danas bitku vodi da Ford Crown Victorija ostane u proizvodnji.[/quote]
Nema savrsenih vozila. Slazem se da je Impala podesena malo mekanije od Passata ali to je zbog udobnosti i stvar ukusa zato dok po losem asfaltu Passat trese ko' fijaker u Impali se vozis kao u pravoj limuzini. To sto je Impala veca od Passata nije joj neka mana obzirom da im je potrosnja tu negdje u pet deka. Ali ,kao sto rece Corolla, dok za dvije godine starog Passat ili GTI VW dealeri hoce da uzmu isto novaca kao i za novoga iz salona dvije godine staru Impalu koja je pod garancijom i zbog koje ne moras da se sjaranjujes sa mehanicarima dobijes za 40% orginalne cijene iako je auto amortizivano mozda tek 5 -10 %. Moja poenta nije da su Passat , Golf i Jetta losa vozila ili da je Impala bolja od Passata dapace mislim da VW ima vema atraktivan line-up vozila ali koja su nazalost precjenjena i koja posljednjih godina kubure za problemima kvalitete i kada se sve to skupa sabere ne opravdava tako drasticnu razliku u cijeni .Slicno je i sa ostalim VW proizvodima tako recimo jucer gledam u oglasima Pontiac Pursuit 2009 godiste NOV 2.0 L, 147 KS ecotec masina 5 brzina se prodaje za $ 9 900 dok se recimo Nov 2009 City Golf koji je u biti stari G4 sa promjenjenom maskom , sa starom 2.0 L masinom koja je dobra za jedva nekih 100 ks prodaje ze 16-17 u startu a sve od opreme je extra . Dok tom City golfu dodas el.podizace ,ABS , koji zracni jastuk, ili ne daj boze automatic transmisiju eto ga preko $ 20 000. Za obicnog prepakiranog Golfa 4 koji nosi 13 godina staru tehnologiju. VW je stvarno pretjerao sa cijenama .
-
jefferson
#173 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
nema te sta ko ubjedjivati. Da si vozao starija auta znao bi, a kada je Omega prodavana u 500 primjeraka Audi nije presao 5 cilindara!emko1234 wrote:joj aj ubjedit cete me da opel na kraju ima bolje motore ako nastavimo polemiku![]()
![]()
.. aj nek bude,svako ima svoje misljenje i jest bila ta vectra sa 211ks iz 3.2 sestaka koju je audi jeo za dorucak..NEOPLAN* mislim da nisi nabrojao sve motore za golfa jer ima tu jos gt pa gti pa 1.2tfsi al nema veze
i jest ta omega strasna al je prodata u 500 primjeraka il malo vise valjda i to nesto govori
citroen* cip je optimum,oko 175ks i 380nmzadovoljan sam..medjuubrzanje je strasno..
Sto se tice TFSI motora, 2.0 je meni super motor. Ali poucen iskustvom uvijek bi prije uzeo OPEL Insigniju 1.6 turbo ili 2.0 turbo. Zna se sta su Opelovi benzinci, malo skokni do majstora da ti koju objasne, pogotovo da ti objasne sta su bili OHC motori.
Kad je Opel rasturu VW sa svojim 2.016V turbom i 204ks, Corrado i Golf kao i passat su imali onu rugobu G60 sa 160ks gdje si morao imati rezervnu turbinu u gepeku da bi dosao do cilja!
-
jefferson
#174 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
Whow ja sam se tih imapla navozao i nikad, ali bas NIKAD je ne bi kupio. To je supa od auta. Ogroman gjepek, nzad mjesta otprilike kao u stojadinu, a ima 5 metara, piva ko brod, a kad udjes u krivinu prvo proucis ili se prekrstis ili u mom slucaj se pozoves na Tita i onda polako...whow wrote:Pa obzirom da je broj opoziva na novoj Impali 0 dok se na novom Passatu svi opozivi ne mogu ni izbrojati onda je prica o kvaliteti utemeljena. Na stranu to sto novi Passat skripi i cvrci kao da je Yugo 45 a ako ga jednom natjeras preko makadama sjebes podvozje dok Imaple "gnjeta" Policija sirom Amerike a znamo kako oni voze i opet bez problema prelaze 300 000 km da bi ih poslje toga dali na aukciju . Kupovati Passata je nesto slicno kao kad kupujes dizajner farmerke koje kostaju $ 300 dollara dok u isto vrijeme u svakoj drugoj prodavnici u Americi mozes za 49 dollara kupiti Levis 501 na snizenju.Ove Leviske ce pet puta nadziviti te dizajnerske Farmerke iako su "dizajnerke" 600 % skuplje. E sad sto uvjek postoje tipovi koji su spremni platiti toliku cijenu za par farmerki to je druga stvar. Prednost Passata je sto ima dobro preprodajnu vrijednost tako da ga se mozes rjesiti kad ti dosadi . VW je postao sminkerski brand i zato uzimaju lovu . Mada iako je VW precjenjen ja nikada ne bih platio 31.999 za novu Kiu Ceed dizel jer to je tek zajeb i budalastina . S tim parama ljepo odes u Njemacku i biras polovan Mercedes ili BMW a ne da vozis neku Kiu. Ta Kia je ok za kakve firme koja ce tu lovu dobiti natrag kroz porez i slicno ali izvaljivati se 32 milje za Kiu je glupost ogromna . Objektivna cijena za Kiu je ispod 20 000 km . Inace ovi Huynadi i Kie se u Americi prodaju lopatom jer su ime cjene realne dakle ispod 10 000 dollara za novog Accenta i slicno.
Nema savrsenih vozila. Slazem se da je Impala podesena malo mekanije od Passata ali to je zbog udobnosti i stvar ukusa zato dok po losem asfaltu Passat trese ko' fijaker u Impali se vozis kao u pravoj limuzini. To sto je Impala veca od Passata nije joj neka mana obzirom da im je potrosnja tu negdje u pet deka. Ali ,kao sto rece Corolla, dok za dvije godine starog Passat ili GTI VW dealeri hoce da uzmu isto novaca kao i za novoga iz salona dvije godine staru Impalu koja je pod garancijom i zbog koje ne moras da se sjaranjujes sa mehanicarima dobijes za 40% orginalne cijene iako je auto amortizivano mozda tek 5 -10 %. Moja poenta nije da su Passat , Golf i Jetta losa vozila ili da je Impala bolja od Passata dapace mislim da VW ima vema atraktivan line-up vozila ali koja su nazalost precjenjena i koja posljednjih godina kubure za problemima kvalitete i kada se sve to skupa sabere ne opravdava tako drasticnu razliku u cijeni .Slicno je i sa ostalim VW proizvodima tako recimo jucer gledam u oglasima Pontiac Pursuit 2009 godiste NOV 2.0 L, 147 KS ecotec masina 5 brzina se prodaje za $ 9 900 dok se recimo Nov 2009 City Golf koji je u biti stari G4 sa promjenjenom maskom , sa starom 2.0 L masinom koja je dobra za jedva nekih 100 ks prodaje ze 16-17 u startu a sve od opreme je extra . Dok tom City golfu dodas el.podizace ,ABS , koji zracni jastuk, ili ne daj boze automatic transmisiju eto ga preko $ 20 000. Za obicnog prepakiranog Golfa 4 koji nosi 13 godina staru tehnologiju. VW je stvarno pretjerao sa cijenama .[/quote]
Impala udobnije auto? jarane ljudi koji su se vozili samnom imali grceve u nogama na zadnjem sjedistu zbog polozaja sjedenja te malog prostora za noge. O plivanju necu da govorim, a performanse su takodje posebna prica.
Kada vidim onu SS verziju hocu da crknem od smjeha!
-
jefferson
#175 Re: Precijenjena Volkswagen vozila
whow wrote:I mene je moj B6 namucio dobro. Za 6 mjeseci koliko sam ga imao bio sam u sevisu svaki mjsec bar jednom ili dva puta od toga zadnji put auto ostalo u servisu 8 dana. Poslje toga moja odluka je da vise VW ne ulazi u garazu dok se nesto znacajnije ne promjeni. Te price o VW kvaliteti potjecu od VW vlasnika koji nisu vozili druge brandove. Jeste tacno je da su VW vozila upravljivija za voziti nego konkurencija i da su dobro sastavljena ali elektronika je postala kronicna boljka koje vw nikako ne moze da se oslobodi . Kvaliteta je losija sa svakim novim modelom jer je pokusava smanjiti cijena komponetata i djelova pa se nalaze novi jeftiniji dobavljaci i koperanti. Primjera radi VW je promjenio dobavljaca stereo sistema za Passata Kentwood sumjesto Panasonika ili tako nesto zbog samo nekliko dollara razlike u cjeni. Racunica je jeftina 1 dollara po stereu x 8 miliona vozila = 8 milona dollara . Zajeb je u tome sto novi Passatov stereo sucks i ne moze se popraviti nego se mora kompletno mjenjati. 2.0T masina je mrak i tu nema prigovora ali jebes auto kada moras svake sedmice otvarati haubu da provjeravas nivo ulja. Onda od vozila koja su podnosila sve moguce napore i izivljavanja VW je postao princeza kome sve smeta. Podvozje je super osjetljivo i ukoliko vozite po losijim putevima moras racunati sa popravcima amortizera , problemima na trapu , i slicno. Ljudi cesto mjesaju generalnu kvalitetu sa kvalitetom rada i sastavljanja . VW je bolje i preciznije sastavljen od konkutencije , mada su i ostali proizvodaci dostigli VW standarde medutim kvaliteta koja se mjeri brojem kvarova te koliko puta u odredenom vremenskom period auto mora u servis definitivno nije na strani VW-a . Ponovo cjene VW su nerealna ali trziste je takvo kakvo je pa prema tome ko ima para na bacanje neka kupuje. Ovdje u kanadi se za polovnog Passata comfortline 2007 godiste treba izvaliti oko 25000 dollara . Chevrolet Impala isti godiste , sa isto kilometara , nesumnjivo kvalitetnije , izdrzljivije auto se moze kupiti za 12 000 dollara sto je vise nego duplo jeftinije od Passata. Dakle sve je do trzista i ljudi kolji su spremni platiti extra cjenu za taj bedge.brdo wrote:imam Pasat B-6 -kupio ga novog i toliko me namucio da vise Volkswagen nebi nikad kupio bio to golf ,pasat,dzeta itd.cijena im je ogromna za tako nizak kvalitet proizvodnje.auto koje je proslo 6000 km i na -20 nece da upali mislim da nebi trbalo kostati vise od 20 000 km a kosta sami znate koliko.Kia ceed je na mnogo vise ubacila inovacija od Volkswagena a kosta jeftinije na 9000 eura.
Nego whow jel ovo sve uvod u to da ce Honda postati vrlo brzo na forumu najbolje auto?Kako "svaki cigo svoga konja hvali" nije tesko predpostaviti kojem pravec krece ocaj post . Od tri navedena vozila moj glas ide Passatu, ali da ne budem bas potpuno subjektivan treba uvrstiti poneku informaciju i reci da i pored vece cijene Passat u zadnjih nekoliko godina je najprodavanije auto u klasi. Ne znam zbog cega CC nije Passat za ovu konkurenciju ako znamo da ima iste motore , podvozje , platformu pa cak i unurasnjost kao i B6. CC naravno nije main seller ali je na tragu trenda i prati istu ideju sedan -coupe koju se vec ranije izbacili Accord , Altima i naravno prvi od svim M. Benz . Dakle ako Honda Accord Coupe nije Honda Accord onda ni CC nije Passat, c'mon. Glede prigovora na interioor vecina magazina ocjenjuje Passatov interior najboljim u klasi a kada je u pitanju strukturalna cvrtoca vozila , novi pasat je 60% cvrce vozilo od prijasnjeg B5 modela. Tako kazu statistike a ljudi pricaju i drugacije , uglavnom kada je u pitanju moja lova ja bih vjerovao zvanicnim informacijama iz VW koje kazu da je novi Passat u svemu seperioran starome.Tesko je vjerovati da svi inzenjeri iz Wolfsburga provedu sedam godina dumajuci i na kraju naprave takav promasaj . Glede Forda i Opela treba bit posten i staviti ruku na srece pa priznati da nisu konkurencija Passatu al' eto moze iz zabave.