Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#151 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by KatarinaKosaca »

respo wrote:
KatarinaKosaca wrote: A što se FAhre tiče, svatko od nas bi uzeo kredit sa manjom kamatnom stopom i ja ne vidim tu njegov kriminal. Tihićev, svakako.
pa svako bi uzeo ako ima izbora
ali ajde ti uzmi taj povoljniji kredit? dobit ces ga malo sutra
znaci on njima valjao nesto ili ce valjati i onda dobije povoljniji kredit
znaci ne smijes uticati po bilo kojem osnovu na sluzbenike da ti daju povoljnije uslove
sto znaci da si i ti kriv a ne samo sluzbenik

Ti kao da otkrivaš Ameriku da je Fahro blizak vlasti. Pa on ih promovira i postavlja. Siva eminencija u punom smislu te riječi.
Neelix

#152 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Neelix »

vrlo dobro znas da je za svaki kredit potrebno odobrenje bankarskog odbora, i da uslovi zavise, izmedju ostalog, od rizika u koji banka ulazi dodjelom novca. ako je banka procijenila da je kredit avazu "sigurica", odnosno da ce se kapital banke uz minimalan rizik povecati za kamatu - zasto ne?
respo

#153 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by respo »

Neelix wrote:vrlo dobro znas da je za svaki kredit potrebno odobrenje bankarskog odbora, i da uslovi zavise, izmedju ostalog, od rizika u koji banka ulazi dodjelom novca. ako je banka procijenila da je kredit avazu "sigurica", odnosno da ce se kapital banke uz minimalan rizik povecati za kamatu - zasto ne?
haha
ako sam ja u tom odboru a ti moj haver i trazio kredit uz to ne dajem svoj novac
mislis da ti ne bi dozvolio kredit bez obzira koliko siguran ili nesiguran bio ti u kreditnom smislu?
respo

#154 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by respo »

KatarinaKosaca wrote:
respo wrote:
KatarinaKosaca wrote: A što se FAhre tiče, svatko od nas bi uzeo kredit sa manjom kamatnom stopom i ja ne vidim tu njegov kriminal. Tihićev, svakako.
pa svako bi uzeo ako ima izbora
ali ajde ti uzmi taj povoljniji kredit? dobit ces ga malo sutra
znaci on njima valjao nesto ili ce valjati i onda dobije povoljniji kredit
znaci ne smijes uticati po bilo kojem osnovu na sluzbenike da ti daju povoljnije uslove
sto znaci da si i ti kriv a ne samo sluzbenik

Ti kao da otkrivaš Ameriku da je Fahro blizak vlasti. Pa on ih promovira i postavlja. Siva eminencija u punom smislu te riječi.
pa kad vec to znas kako onda tu ne vidis njegov kriminal?
KatarinaKosaca

#155 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by KatarinaKosaca »

respo wrote:pa kad vec to znas kako onda tu ne vidis njegov kriminal?
e, ba, ko ima dokaze za kriminal pod ruku pa na dežurni sud za prekšaje. Ja nemam dokaza za kriminal. Ti ako imaš, umjesto što mene ubjeđuješ po forumu u Tužilaštvo, misim da se ulica zove Kraljice Jelene ;-)
respo

#156 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by respo »

pa odkud onda govoris da nije kriminalac

ako ni ti nemas dokaze da je cist

cuj ne vidim ja njega kao kriminalca al vidis tihica koji je isti kao fahro :-)
ako vidis tihica zasto ti za tihica ne odes u kraljice jelene?
KatarinaKosaca

#157 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by KatarinaKosaca »

respo wrote:pa odkud onda govoris da nije kriminalac

Zato što je jedno vidjeti i čuti i znati, a deseto imati dokaze. NIje jednom u povjesti bio slučaj da se ubojica oslobodi radi nedostatka dokaza.
Neelix

#158 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Neelix »

respo wrote: haha
ako sam ja u tom odboru a ti moj haver i trazio kredit uz to ne dajem svoj novac
mislis da ti ne bi dozvolio kredit bez obzira koliko siguran ili nesiguran bio ti u kreditnom smislu?
na tvoj obraz kako ces postupiti :) ali ne vjerujem da bi bio toliko glup da dajes toliki novac za koji nisi siguran da ce biti vradjen. pa da sam ti brat rodjeni :)
respo

#159 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by respo »

Neelix wrote:
respo wrote: haha
na tvoj obraz kako ces postupiti :) ali ne vjerujem da bi bio toliko glup da dajes toliki novac za koji nisi siguran da ce biti vradjen. pa da sam ti brat rodjeni :)
pa ne daje svoj novac zato i nije glup
nego daje novac razvojne banke koji pripada drzavi
pitao bi te ja bili dzafer dao novac da se banka zove dzaferovic bank
respo

#160 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by respo »

KatarinaKosaca wrote:

Zato što je jedno vidjeti i čuti i znati, a deseto imati dokaze. NIje jednom u povjesti bio slučaj da se ubojica oslobodi radi nedostatka dokaza.
ti isto kao da si dijete

osloboditi ubicu radi nedostatka dokaza i situacija oko covjeka koji koketira sa vlascu i koji je od "novinara" u ratu postao biznismen sa 100x vecom imovinom nego sto je imao su 2 razlicita svijeta

mislis da fahro nema "zamljaka" u sipi policij tuzilastvu itd pa da to fino zataska dojavi ili nesto trece?

pa sestoduplo manja buranija ima svoje ljude u policiji a da nema jedan fahro

stvarno si smijesna na ovoj temi
KatarinaKosaca

#161 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by KatarinaKosaca »

Vjerojatno bi, jer Fahro produktivno ulaže pare i vraćaju se. Ne može se reći da spiska i potroši bez da ih okrene. A to valjda gledaju bankari. Hoće li vratiti pare. I ništa drugo ih ne interesira niti treba da ih interesira. Ima Fahro kredite i kod komercijalnih banaka, nije mu ovaj jedini...
pa sestoduplo manja buranija ima svoje ljude u policiji a da nema jedan fahro

stvarno si smijesna na ovoj temi
:-) :-) :-) :-) Sve ovo u Krljice Jelene, a ne meni :lol:
respo

#162 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by respo »

KatarinaKosaca wrote:
Vjerojatno bi, jer Fahro produktivno ulaže pare i vraćaju se. Ne može se reći da spiska i potroši bez da ih okrene. A to valjda gledaju bankari. Hoće li vratiti pare. I ništa drugo ih ne interesira niti treba da ih interesira. Ima Fahro kredite i kod komercijalnih banaka, nije mu ovaj jedini...
ajd mi samo reci kako se vraca ?
osim pranja novca ne vidim nijedan razlog zasto toliko fahro pravi objekte
ima kredita kod komercijalnih ali koliko sigurno nema 22 miliona koje ne bi mogao vratiti da je u pitanju komercionalna jer prije svega te banke mu ne bi ni dale

to je ista prica oko ulagaca
sto ljudi ne ulazu u bih zato jer nisu sigurni da ce im se vratiti to
sad to zamjeni samo sa bankarima i to je to
respo

#163 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by respo »

KatarinaKosaca wrote:
:-) :-) :-) :-) Sve ovo u Krljice Jelene, a ne meni :lol:
kad izgubis argumente onda reci to
ili odustani od diskusije
hvala
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#164 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by -LIBERO- »

A nije kriminal i korupcija to sto je Fahro morao ici preko revizosrke kuce Dzaferovica,koji je "sasvim slucajno" i direktor razvojne banke,i da je za usluge toj revizorskoj kuci uplatio povecu cifru novca i poslije cega je SUTRA DAN,dovio uplatu od 22 miliona sa minornom kreditnom kamatom???

To nije vid ucesca u mitu i korupciju,u godini kada je dobio taj kredit od 22 miliona ,cijela poljoprivreda federacije je dobila manje od 2 miliona???? :shock:

Mozda zato sto nisu isli preko revizorske kuce "Dzaferovic" kao sto je Fahro,fakticki samosvjesno uplatio reket da bi dobio taj enormni kredit od 22 miliona.

De Bogavam.... :roll:
Control panel

#165 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Control panel »

KatarinaKosaca wrote:
Control panel wrote:neelixe cinjenica je da su milijarde nestale. jeli aljo ili neko drugi to je manje bitno. bitno je da se ne zna ni tacan broj milijardi a bogami bilo ih je po nekim izvorima i informacijama desetine. ali najbitnije je od svega da u tome nije bilo SDP-a, niti ljudi iz SDP-a. a fala bogu vidi se po imetcima ko je bio uz vatru tokom rata, taj se i ogrijao. neko manje neko vise.
Prije nego što lupetaš gluposti, provjeri ko šta ima i ko je šta imao prije rata od tih za koje kažeš da je ... najvažnije da su čisti :-) :-)
I da li je manje ili više bitno jel Aljo ili nije, to je igranje nekim činjenicama i sumnjama. Lopov mora imati ime i prezime, a ne manje više, ali moj je čist... Pa , moje dijete od 4,5 godina bi ovo bolje izrezonovalo od tebe
hajde pametnice navedi primjere od tebi mrskih sdp-ovaca koji su se nakrali u ratu i okoristili od tih silnih milijardi.
respo

#166 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by respo »

Control panel wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Control panel wrote:neelixe cinjenica je da su milijarde nestale. jeli aljo ili neko drugi to je manje bitno. bitno je da se ne zna ni tacan broj milijardi a bogami bilo ih je po nekim izvorima i informacijama desetine. ali najbitnije je od svega da u tome nije bilo SDP-a, niti ljudi iz SDP-a. a fala bogu vidi se po imetcima ko je bio uz vatru tokom rata, taj se i ogrijao. neko manje neko vise.
Prije nego što lupetaš gluposti, provjeri ko šta ima i ko je šta imao prije rata od tih za koje kažeš da je ... najvažnije da su čisti :-) :-)
I da li je manje ili više bitno jel Aljo ili nije, to je igranje nekim činjenicama i sumnjama. Lopov mora imati ime i prezime, a ne manje više, ali moj je čist... Pa , moje dijete od 4,5 godina bi ovo bolje izrezonovalo od tebe
hajde pametnice navedi primjere od tebi mrskih sdp-ovaca koji su se nakrali u ratu i okoristili od tih silnih milijardi.
mogu li ja?
zlatko lagumdzija za ostale ne znam ili ne znam kojoj stranci pripadaju

p.s. doduse nisu milijarde kao u slucaju fahre ali nije ni zanemariva suma za nase uvjete
a i uopste kolika god suma da je to ga ne opravdava
Control panel

#167 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Control panel »

KatarinaKosaca wrote:

pa bona vidis li ti sta pises. kada neko kaze za fahru, tihica, lepog, onda ti trebaju dokazi da su kriminalci, a kada se spomene sdp i zlaja onda su oni za tebe delux kriminalci i za njih ne trazis dokaze.
KatarinaKosaca

#168 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by KatarinaKosaca »

Control panel wrote:hajde pametnice navedi primjere od tebi mrskih sdp-ovaca koji su se nakrali u ratu i okoristili od tih silnih milijardi.
Vječiti predsjednik ti ima puno više nekretnina nego 1992, a Tužilaštvo se upravo bavi načelnikom jedne velike sarajevske općine. ;-) . Ima ih još, ali nije tema...
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#169 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by dr.gog »

Vrijeđanje i provociranje sugovornika nije dopušteno, kao ni off topic.
Opomena se odnosi na sve učesnike u temi, a isključenja će biti obavljena bez posebne najave.

Hvala na pažnji.
:)
kamen spoticanja

#170 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by kamen spoticanja »

-LIBERO- wrote:Interesantno kako u ovom nasem divljem-pajdasko-familijarno-poslusnickom kapitalizmu se mito,korupcija,podobnost,laz,krediti od 20 miliona maraka u zemlji u kojoj se tuku oko "prava" da prvi rovis kontejner,gdje su erdovi pred kuhinjama merhameta/karitasa/crvenog krsta konstantno u ekspanziji..i sve se to kod nas tumaci onom starom "..ko zna zna..."
U drugim,uredjenijim zemljama ti sto na taj nacin"znaju" bi vec odavno bili u zatvoru,a ne u nekoj prici oko borbe za dozvolu da izgrade jos koji toranj,vjerovatno OPET od kredita razvojne banke ,ili slicnih izvora

Kod nas je sve otislo u K.
citam da se neki decko 6. godina medicine,prijavio na konkurs za posao zatvorskog cuvara u zenickom kpd-u :(
e tu smo otprilike otisli...
no protiv gradnje svakako nisam,bilo cije...zakon o oduzimanju nelegalno stecene imovine jednom ce proci...ako sve u tim zgradama ne bude po zakonu :roll: drzava moze vrlo uspjesno smjestiti svoje institucije da ne placa kiriju za svoju,drzavnu imovinu sdp-u :roll:
fakat si libero u pravu sve je otislo u k.
saibaba

#171 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by saibaba »

Ovo izgleda nije tema o gradnji nebodera nego da li treba dati kredit ili ne ?
Neboder i kredit nemaju veze jedno s drugim ... ako neko misli da razvojna banka ne daje kredite kome treba onda se treba buniti protiv razvojne banke a ne blokirati gradnju po gradu ...
Anti-Depresiv

#172 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by Anti-Depresiv »

Ovaj nazovi veliki patriota i biznismen,za pocetak nek uplati tih nekoliko milioncica koje je vec odavno prije zavrsetka pvog nebodera trebao uplatiti u budjet opstine i kantona na ime vanjskog uredjena , eksproprijacije i ostalih stvari vezanih za urbanisticku i ostale potrebne dozvole . Ne"s vjerovat ko da bi taj progresivni biznismen da uvali kako kantonu i opstini po starom oprobanom politicko-mafijaskom sistemu, a ne da razmislja on pocetku drugog nebodera .
ultima_palabra

#173 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by ultima_palabra »

-LIBERO- wrote:A nije kriminal i korupcija to sto je Fahro morao ici preko revizosrke kuce Dzaferovica,koji je "sasvim slucajno" i direktor razvojne banke,i da je za usluge toj revizorskoj kuci uplatio povecu cifru novca i poslije cega je SUTRA DAN,dovio uplatu od 22 miliona sa minornom kreditnom kamatom???

To nije vid ucesca u mitu i korupciju,u godini kada je dobio taj kredit od 22 miliona ,cijela poljoprivreda federacije je dobila manje od 2 miliona???? :shock:

Mozda zato sto nisu isli preko revizorske kuce "Dzaferovic" kao sto je Fahro,fakticki samosvjesno uplatio reket da bi dobio taj enormni kredit od 22 miliona.

De Bogavam.... :roll:
Sve si rekao :thumbup: Kriv je i onaj koji DAJE i onaj koji PRIMA mito. Pogledajte malo po novinama sazivanja skupština preduzeća i dnevni red, koliko firmi mijenja revizora, svi se prebacuju na Džaferovića ne bi li dobili kredit :-D
Što se mene tiče, neka Fahro napravi projekat i dobije za njega kredit od KOMERCIJALNE banke, i onda neka dobije građevinsku dozvolu ali bez političkih i medijskih pritisaka na nadležne organe. Ako sve to ispuni, neka gradi koliko i šta hoće 8-)
zonbirile

#174 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by zonbirile »

svim onima koji kakaju u stilu,predočenja dokaza,elaboriranja krivice,suda i sudskih presuda,najbolji je ovaj primjer.Naš Ščepo,kokuz,jaki komunista Titograda,eufeministički nije došao sa kesom u grad.Tada se ili bježalo sa glavom u torbi,ili se prevozilo transporterima JNA.Mnogo ih je tada tako "došlo",sa kesom u ruci i instrukcijama u glavi.

Uprkos svim brutalnostima koje je činio tokom života, Al Kapone nikada nije optužen ni za jedno ubistvo. On je 1931. godine uhapšen i osuđen na 11 godina zatvora zbog utaje poreza!

U svojoj četrdesetoj godini oboleva od neizlečivog tumora, koji posle osam godina, 25. januara 1947. godine, uzrokuje njegovu smrt. Umro je u svojoj vili na Floridi. Ostao je upamćen kao jedan od namračnijih ljudi u istoriji.
aerosa

#175 Re: Zaustavljena gradnja Avaz -Azra tornja

Post by aerosa »

On je samo jedan od primjera zašto se zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine opstruira od vladajućih struktura kod nas.
A i ako se usvoji sa osnovom da tužilaštvo mora dokazivati da je novac nelegalno stečen a ne da kriminalac polaže račune i dokazuje odakle mu pare opet se neće ništa promijeniti.
Sve u svemu hebo nes je Šćepo i slični njemu i previše do sad samo se nadam da neće cijeli život tako da bude.
Ničija nije do zore gorila pa neće valjda ni njihova...
Post Reply