Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ljubav_aha

#151 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by ljubav_aha »

Karabaja wrote:
ljubav_aha wrote:
Fajcak wrote:..ovo me nervira..Image
ne valja plovak :lol:

zensko sam a znam :oops:
čim se toliko razumiješ, mora da si neko ružno muškobasto žensko :oops: sa velikim cvikerima :oops:
zezno si se :oops: imam mnogoborjno musko drustvo :oops:
ljubav_aha

#152 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by ljubav_aha »

avantgarde wrote:
ljubav_aha wrote:

wooow,koja samouvjerenost,svaka cast ko zna zna. :-D :)
iskustvo :lol: nije malo promjeniti 11 automobila :-D a moje kolege su uvijek tu da mi objasne i pomognu :razz:
respo

#153 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by respo »

emko1234 wrote:
respo wrote:
emko1234 wrote:mene je iskreno samo bilo strah kako ce auto reagovat na chip i hoce li bit problema oko mjenjaca i cijelog prijenosa al zasad je sve ok ..
pa nisi ugradio turbinu jbt nego chip koji ti je "digao" na 175 cini mi se rece
da si stavio turbinu koja dize na 300-400 onda bi imao problema
pa nisam al recimo sad koliko znam gubim garanciju svaku na motor..a ne daj boze da nesto ode popravak audija kod nas a i inace pogotovo mehanike nije jeftin..al sta mu ja mogu,sad je bolji i jaci i nema nikakvih problema so long sad sta ce bit ako bude ne mogu dumat :D
ovaj moj post je gore bio radi tvoje brige za mjenjac hoce li podnijeti chip
naravno da ce podnijeti jer mjenjac nije bas tako osjetljiv na promjenu snage motora
motori mogu i do 150 konja da se pojacaju a da mjenjaci ostanu fabricki (naravno ne bas svi ali ovi manji motori do otprilike 200 konja)
brlj4

#154 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by brlj4 »

E da, zaboravio jedno. I to sam vidio i kod BMW-a osim kod mog puga.
Kakti da bi plastika izgledala kvalitetnije na oko i dodir, nanose tanki sloj neke gume na to. Pa di im je pamet? Relativno lako se izdere a kad tad se s nečim zapne. Meni je izderalo ručku za zatvaranje vrata, više se ni ne sjećam kaj sam vozio. Npr. kod BMW-a tog ima na kontrolnoj tabli mislim i znam da mi je prijatelj pričao da nesmiješ tablu krivo pogledati (vjerojatno centralni greben, e46) da se odmah mali dio oguli.
Fajcak

#155 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by Fajcak »

ljubav_aha wrote:

nije do plovka,neg do novčanika.. :D
ljubav_aha

#156 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by ljubav_aha »

Fajcak :lol: :thumbup:
HAVANA

#157 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by HAVANA »

Ništa :-D
kurty

#158 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by kurty »

HAVANA wrote:Ništa :-D

cudilo bi me da na onoj makini ima maHana
Šeha

#159 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by Šeha »

brlj4 wrote:E da, zaboravio jedno. I to sam vidio i kod BMW-a osim kod mog puga.
Kakti da bi plastika izgledala kvalitetnije na oko i dodir, nanose tanki sloj neke gume na to. Pa di im je pamet? Relativno lako se izdere a kad tad se s nečim zapne. Meni je izderalo ručku za zatvaranje vrata, više se ni ne sjećam kaj sam vozio. Npr. kod BMW-a tog ima na kontrolnoj tabli mislim i znam da mi je prijatelj pričao da nesmiješ tablu krivo pogledati (vjerojatno centralni greben, e46) da se odmah mali dio oguli.
Laze te prijatelj :roll:
ado-šampion

#160 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by ado-šampion »

brlj4 wrote:E da, zaboravio jedno. I to sam vidio i kod BMW-a osim kod mog puga.
Ne znam za e46, al ja sam kod prijatelja na X5 "upiro" noktima koliko sam imao snage i nema šanse da se platika ošteti. Teško da može čak i ključem. Isti taj prijatelj je donedavno imamo i 535i e34, isto tako meka plastika, nakon 17 godina ta plastika je bila besprijekorna.
Edin H.

#161 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by Edin H. »

ado-šampion wrote:
Ne znam za e46, al ja sam kod prijatelja na X5 "upiro" noktima koliko sam imao snage i nema šanse da se platika ošteti. Teško da može čak i ključem. Isti taj prijatelj je donedavno imamo i 535i e34, isto tako meka plastika, nakon 17 godina ta plastika je bila besprijekorna.
Ja vozim e46 vec nekih pet godina, ali stvarno to nisam primjetio. Jesam istina izgrebao malo onu tanku plastiku kada sam skidao kasetofon, ali to je bilo do mene.

Najveca mana tog auta je sto mi evo vec drugi put odlazi ona spiralna opruga nazad.
Gile Šampion

#162 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by Gile Šampion »

respo wrote: naravno da ce podnijeti jer mjenjac nije bas tako osjetljiv na promjenu snage motora
motori mogu i do 150 konja da se pojacaju a da mjenjaci ostanu fabricki (naravno ne bas svi ali ovi manji motori do otprilike 200 konja)

Lave...haj ti meni reci nešto onako iskreno ali bez ljutnje...znaš li ti šta pričaš? :)
respo

#163 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by respo »

Gile Šampion wrote:
respo wrote: naravno da ce podnijeti jer mjenjac nije bas tako osjetljiv na promjenu snage motora

Lave...haj ti meni reci nešto onako iskreno ali bez ljutnje...znaš li ti šta pričaš? :)
znas li ti o cemu ja pricam?
avantgarde

#164 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by avantgarde »

trenutno me nista ne nervira na mom autu,slican ovom ,skoro isti ovom sa avatara jedino sto me mrzi uskoro je inspekcija za 1700 km(A, cini mi se)koja nije bas ni jeftina....ali sta je jeftino na ovom svijetu a dobro!?
:D
luksuz

#165 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by luksuz »

Najviše što me nervira na mom autu je ispucala kontrolna tabla što je izgleda boljka svih Mercedesa 190 !
Ali pronašao sam novu ili ti bolje reči dobro očuvanu pa uskoro je mjenjam jer baš mi ide na živce ispucala plastika koja bode u oči , da naglasim kod mene je auto tek 4 mjeseca ali to me baš bode u oči !
Inače automobil je Mercedes 190E .
NEOPLAN

#166 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by NEOPLAN »

Najbolji lijek za pucanje table u 190-tki je vjerovao ili ne najobičnija Nivea krema. Ja svoju premazem svako mjesec-dva i evo je ko nova...
topcam
Vozim: uzbrdo

#167 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by topcam »

Karabaja wrote:Mercedes-Benz 190E 1.8 1992.

1) potrošnja
2) potrošnja

:D

činjenica da me ništa više ne nervira na njemu mi omogućava da ove dvije gore prebolim :)
Kakav je volan? Imam iskustvo sa tim modelom, a i mnogi koje poznajem, recimo "vrtis volan izmedu 9 i 15
"sati"" i nista se ne desava, tvoja pocetna pozicija je 12 sati.
Kao vozac spomenutog modela trebao bi da razumijes o cemu pisem.

190 -ka je poznata po "igri" volana. Ako je kod drugih automobila, max- dva prsta, kod MB190 je to od 9 do 15 (kad zamislite sat). Mislim na model 95`. Al´ tu je to negdje.

Sto se mene tice vozim vec 12 godina opel astru i voziti cu je sve dok nas tehnicki pregled ne rastavi, znaci jos duze vrijeme.
Dady

#168 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by Dady »

Nervira me jer je dizel.
Jako mi se svidja sto je sluzbeni
japo-

#169 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by japo- »

ljubav_aha wrote:

Karabaja wrote:čim se toliko razumiješ, mora da si neko ružno muškobasto žensko :oops: sa velikim cvikerima :oops:
:lol: :lol:

:kravata: riješio sam ovaj problem...jednostavno ubo sijalicu sarafcigerom.....al ravnim..... :lol: :lol: :lol:
japo-

#170 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by japo- »

ado-šampion wrote:
Edin H. wrote:Ne znam za e46, al ja sam kod prijatelja na X5 "upiro" noktima koliko sam imao snage i nema šanse da se platika ošteti. Teško da može čak i ključem. Isti taj prijatelj je donedavno imamo i 535i e34, isto tako meka plastika, nakon 17 godina ta plastika je bila besprijekorna.
Ja vozim e46 vec nekih pet godina, ali stvarno to nisam primjetio. Jesam istina izgrebao malo onu tanku plastiku kada sam skidao kasetofon, ali to je bilo do mene.

Najveca mana tog auta je sto mi evo vec drugi put odlazi ona spiralna opruga nazad.

:D imam E28 kad očistim u ugalncam bolja je od pola novih auta.... :kravata:
felichi

#171 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by felichi »

sinoc da spustim krovnu antenu, puce ko ledenica. metal puko tamo gdje se okrece.
opet hvata radio ali, brate, ruzno izgleda sa onim patrljkom.

zna li neko ko radi zamjenu krovnih antena?
respo

#172 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by respo »

felichi wrote:sinoc da spustim krovnu antenu, puce ko ledenica. metal puko tamo gdje se okrece.
opet hvata radio ali, brate, ruzno izgleda sa onim patrljkom.

zna li neko ko radi zamjenu krovnih antena?
care odvrni je i zamjenio si je
Qler

#173 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by Qler »

trenutno me nervira sto ga nemam :(

ali jos malo :D
citroen

#174 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by citroen »

Qler wrote:trenutno me nervira sto ga nemam :(

ali jos malo :D
Jel to limuzina otisla(drugom vlasniku) :?:
semirDAX

#175 Re: Sta vas nervira kod vaseg auta ?

Post by semirDAX »

Nervira me što ga ne smijem u gradu ostaviti 2-3 sata bez nadzora :| i grijače moram mijenjati svake zime, bez obzira što ih kupim "originalne"

Golf 3, 94. god, 1.9TD
Post Reply