Mobilni all about
Moderator: Benq
- strong69
#151 Re: Mobilni all about
@AmoK,
Ja preporucujem HTC Desire sa Android 2.1 softverom i mogucnoscu nadogradnje na Froyo 2.2. X10 mini je premali (po mom misljenju), ima Android 1.6...
Ja preporucujem HTC Desire sa Android 2.1 softverom i mogucnoscu nadogradnje na Froyo 2.2. X10 mini je premali (po mom misljenju), ima Android 1.6...
-
gerando
#152 Re: Mobilni all about
Ne znam moje licno misljenje o HTC je da nije los, ali sam citao na internetu da ima bagova koji
Sony Ericsson nema. Imao sam X10 u ruci i velika je glupost sto picaju da je spor, brzi je od bilo koje touchscreen nokia-e, nije toliko brz kao Iphone 3GS, ali je blizu...
A kako sam gledao ovaj live stream ovaj malisa (mini) cini mi se da je takodje brz...
Videcemo dalje procene...
Sony Ericsson nema. Imao sam X10 u ruci i velika je glupost sto picaju da je spor, brzi je od bilo koje touchscreen nokia-e, nije toliko brz kao Iphone 3GS, ali je blizu...
A kako sam gledao ovaj live stream ovaj malisa (mini) cini mi se da je takodje brz...
Videcemo dalje procene...
-
imperatrix
#153 Re: Mobilni all about
strong69 wrote:@AmoK,
Ali za jesen će stići apgrejd androida 2.1. HTC nije malo skup?
-
imperatrix
#154 Re: Mobilni all about
Zaista je premali, ali za djevojke baš odgovara. Inače ja imam velike prste, tako da ne bi mogla da tipkam na qwerty. Ali što mislite o procesoru- 600 MHz brz?
-
gerando
#155 Re: Mobilni all about
Za ovolicki telefon ovaj procesor je sasvim dovoljanj, ja mislim da je na Satiu bio isti procesor, ako ne i slabiji...
- O'zone
- Globalni moderator
#156 Re: Mobilni all about
Bolje je da ide na Samsung s8500 Wave trenutno po meni jedan od naj jačih mobitela.
-
imperatrix
#157 Re: Mobilni all about
moderator wrote:da nemam iPhone, imao bi ovo. a brzi je od iphonea. leti.strong69 wrote:@AmoK,
HTC je dobar, al je malo skup, zar ne?
- innovision
#158 Re: Mobilni all about
Dobio sam neki blackberry ali nazalost je zakljucan gdje mogu da ga dekodiram i koliko para da ocekujem.Zivim u Sarajevu .
hvala
hvala
-
imperatrix
#159 Re: Mobilni all about
innovision wrote:Dobio sam neki blackberry ali nazalost je zakljucan gdje mogu da ga dekodiram i koliko para da ocekujem.Zivim u Sarajevu .
hvala
Kako dobro ide nekima:) Samo tako dobijaš blackberry mobitele?:) Mislim, da ako odeš u grad u neki gsm prodavnicu, moći će ti dekodirati, ili barem dobit ćeš nekakve informacije o drugim gsm servisima.
- innovision
#160 Re: Mobilni all about
Imperatrix pa moram i ja nekad nesto da dobijem
vjeruj da je prvi put u dugo dugo vremena.
-
imperatrix
#161 Re: Mobilni all about
Inače, mislite da razlika između HTC Desire i x10 mini pro vrijedi 1000kuna?
-
shadow_man
#162 Re: Mobilni all about
samsung s8000 Jet....ako neko ima,da cujem vasa iskustva s ovim telefonom...
-
imperatrix
#163 Re: Mobilni all about
Nisam baš pobiđena. Možda je to samo moja mana, ali ja ne mogu da zamislim smartphone bez androida (osim iphonea
). Kamera sa 5 MP je dosta dobra, ali neznam, Samsungovi mobiteli ne prave dobre slike po meni. A-GPS je korisna stvar, i procesor mu je dosta brz. Ali po meni, te stvari sa istoka nisu baš pouzdani. Ovih dana za ovu cijenu imaš bolje mobitele na tržištu.
-
ludak_
- Aurea Mediocritas
#165 Nokia 6220c tastatura ne radi
Dakle, imam Nokiu 6220c kojoj odjednom prestade raditi tastatura i to tipke za gore i dole i brojevi u prvoj koloni (1,4, 7), dok ostale komande na tastaturi rade normalno.
Zna li neko slučajno gdje bih to mogao popraviti, kakav je kvar u pitanju i koliko bi to moglo koštati?
Zna li neko slučajno gdje bih to mogao popraviti, kakav je kvar u pitanju i koliko bi to moglo koštati?
- kkbosna_90
#166 Re: Nokia 6220c tastatura ne radi
Desila mi se ista stvar, imas servis mobitela na platou Skenderije, oko 10-15 KM je kvar.Ako hoces javi se poslat cu ti na p.m broj od servisa.Aurea Mediocritas wrote:Dakle, imam Nokiu 6220c kojoj odjednom prestade raditi tastatura i to tipke za gore i dole i brojevi u prvoj koloni (1,4, 7), dok ostale komande na tastaturi rade normalno.
-
EUROBIH
#167 Re: Nokia 6220c tastatura ne radi
to im je mana,po simptomima to je kvar sa unutrašnjom tastaturom,a to sa cijenom 10-15 maraka e to je malo nerezonski.............Aurea Mediocritas wrote:Dakle, imam Nokiu 6220c kojoj odjednom prestade raditi tastatura i to tipke za gore i dole i brojevi u prvoj koloni (1,4, 7), dok ostale komande na tastaturi rade normalno.
-
iPlay
#168 Re: Mobilni all about
Kupio sam si sebi prvi HTC T-mobile G1 (kao i prvi Android phone) i mogu reći da sam oduševljen.
Ono šta me je privuklo tom telefonu jeste cijena i zato što je Google-ov proizvod.
Gmail, Google Maps, Google StreetViews, Buzz... jednostavno je sve tako pojednostavljeno kao ni kod ijednog drug telefona (mislim na ostale koji nemaju android), baš se vidi da je Google. Opcija koja mi se također pravo svidjela jeste kada ste u dometu neke (free) WiFi mreže možete uraditi sinhronizaciju telefona sa vašim Google Account-om gdje vam za nekih 20 sec. sinhronizuje telefon sa Mailbox GMail-a (uz mogućnost čitanja Email-ova u offline mode-u i odgovaranje na iste), Kalendarom, Imenikom odn. kontaktima, Dokumentima, Facebook, Buzz, Vrijeme (vaše trenutne lokacije koje pokazuje i prognozu za 4-5 narednih dana)...
Još jedna pozitivna stvar koju vrijedi spomenuti jeste ta da je 90% aplikacija free koje se mogu preuzeti sa zvanične stranice Android Market.
Moj model ima Android 1.6 sa procesorom od 528 MHz, 192 MB-RAMa i 256 MB ROM-. Mimo toga sam ubacio i karticu od 8GB. Na telefonu vrtim bez problema Super Nintendo (Emulator koji je free na Marketu) legendarne igrice tipa Donky Kong i SuperMario World (kad se sjetim djetinstva).
Uglavnom interesantna "džidža" ali moram ukazati na jedan veliki propust koji su napravili sa ovim telefonom, a to je baterija (Li-Ion 1150 mAh).
Pri umjerenim telefonskim razgovorim baterija mi bez problema traje 2 dana, 3-ći dan mora već na punjenje...
Jesam li se nakačio na WiFi i surfao jedno 15-20 minuta, odmah je prepolovljena.
Koliko sam od druga čuo ni iPhone 3GS ne oduševljava baterijom.
http://www.htc.com/www/product/g1/overview.html
S tim da je ovo prva verzija androida i prvi telefon koji je izašao na njemu, a koji sam platio 300 KM ja sam prezadovoljan.
Ono šta me je privuklo tom telefonu jeste cijena i zato što je Google-ov proizvod.
Gmail, Google Maps, Google StreetViews, Buzz... jednostavno je sve tako pojednostavljeno kao ni kod ijednog drug telefona (mislim na ostale koji nemaju android), baš se vidi da je Google. Opcija koja mi se također pravo svidjela jeste kada ste u dometu neke (free) WiFi mreže možete uraditi sinhronizaciju telefona sa vašim Google Account-om gdje vam za nekih 20 sec. sinhronizuje telefon sa Mailbox GMail-a (uz mogućnost čitanja Email-ova u offline mode-u i odgovaranje na iste), Kalendarom, Imenikom odn. kontaktima, Dokumentima, Facebook, Buzz, Vrijeme (vaše trenutne lokacije koje pokazuje i prognozu za 4-5 narednih dana)...
Još jedna pozitivna stvar koju vrijedi spomenuti jeste ta da je 90% aplikacija free koje se mogu preuzeti sa zvanične stranice Android Market.
Moj model ima Android 1.6 sa procesorom od 528 MHz, 192 MB-RAMa i 256 MB ROM-. Mimo toga sam ubacio i karticu od 8GB. Na telefonu vrtim bez problema Super Nintendo (Emulator koji je free na Marketu) legendarne igrice tipa Donky Kong i SuperMario World (kad se sjetim djetinstva).
Uglavnom interesantna "džidža" ali moram ukazati na jedan veliki propust koji su napravili sa ovim telefonom, a to je baterija (Li-Ion 1150 mAh).
Pri umjerenim telefonskim razgovorim baterija mi bez problema traje 2 dana, 3-ći dan mora već na punjenje...
Jesam li se nakačio na WiFi i surfao jedno 15-20 minuta, odmah je prepolovljena.
Koliko sam od druga čuo ni iPhone 3GS ne oduševljava baterijom.
http://www.htc.com/www/product/g1/overview.html
S tim da je ovo prva verzija androida i prvi telefon koji je izašao na njemu, a koji sam platio 300 KM ja sam prezadovoljan.
- Aurea Mediocritas
#169 Re: Nokia 6220c tastatura ne radi
Kako mislis nerezonski? Malo ili puno? Jel se mijenja ta tastatura ili se postojeća popravi?EUROBIH wrote:to im je mana,po simptomima to je kvar sa unutrašnjom tastaturom,a to sa cijenom 10-15 maraka e to je malo nerezonski.............Aurea Mediocritas wrote:Dakle, imam Nokiu 6220c kojoj odjednom prestade raditi tastatura i to tipke za gore i dole i brojevi u prvoj koloni (1,4, 7), dok ostale komande na tastaturi rade normalno.
-
imperatrix
#170 Re: Mobilni all about
Kako ti se sviđa qwerty? Jel ti je dovoljna kamera sa 3.2 MP, pravi dobre slike?
-
gerando
#171 Re: Mobilni all about
EEE ljudi konacno sam imao u ruci Xperia X10 mini mobitel i tipkao sam malo po njemu...
Ne mogu da vam objasinim kako sam se iznenadio... Nisam mislio da ce tako mali da izgleda XD
Kad su mi ga pokazali mislio sam ovo je neka fora i da je nemoguce da stanu sve funkcije nekog vrhunskog smartphona u ovako malu masku :DD
Kada sam tipkao malo po njemu vidio sam tek kako je brz i kako dobro funkcionisu njegove funkcije- timescape - mediascape - sve siba brzo je i kvalitet slike je extra...
Stvarno me je iznenadio ovaj malisan XDD
Ne mogu da vam objasinim kako sam se iznenadio... Nisam mislio da ce tako mali da izgleda XD
Kad su mi ga pokazali mislio sam ovo je neka fora i da je nemoguce da stanu sve funkcije nekog vrhunskog smartphona u ovako malu masku :DD
Kada sam tipkao malo po njemu vidio sam tek kako je brz i kako dobro funkcionisu njegove funkcije- timescape - mediascape - sve siba brzo je i kvalitet slike je extra...
- ranger
#172 Re: Mobilni all about
nakon dugo vremena naisao sam na telefon koji mi se svidja. sad imam K800i i kod mene je vec 3 godine i sluzi me dobro. aBd sljedeci telefon bit ce X10 mini samo sto ga jos uvijek kod nas slabo ima u ponudi.gerando wrote:EEE ljudi konacno sam imao u ruci Xperia X10 mini mobitel i tipkao sam malo po njemu...
- Pokerboy11
#173 Re: Mobilni all about
Evo ako ovdje smijem staviti, gdje mogu skinuti igre za mob za smartphone ove novije pes 2010, fifa 10 asphalt 5 ali free download 
-
P!nk
#174 Nokia N97 - problemcic
Pozdrav svima... stigao novi kolac 
Imam nokiju n97 vec vise od godinu dana, i nikada nisam imala problema s njom do prije nekoliko dana. Nisam neki mobitel-freak, i ne bolujem od toga da imam najnovije aplikacije i sta vec ne. Mobitel sam dobila na nagradnoj igri
ne znam jel mu treba praviti te neke apdejte da bi on fercerao kako treba... ne igram igrice... slusam muziku, pisem poruke i povremeno nekoga nazovem. I to je sve 
Da ne duljim dalje... Dodje joj period kad postane jako spora... sporo reagira na tipkanje, jaako sporo otvara meni i tako to. Kada se to dogodi, baterija joj se potrosi za nekih 13-14h. Nakon nekog vremena, prestane stekati, sasvim normalno radi, i baterija joj traje po 5-6 dana (zavisno od toga sta i koliko cesto koristim, naravno).
Ne znam sta se desava... Da li je netko imao slicnu situaciju i kako ju je uspio rijesiti? Ili eventualno, postoj li netko tu da zna sta bi moglo biti u pitanju i kako da to rijesim?
Ne fali mi mobitel, trenutno koristim svoj stari jer mi je stvarno potreban... ali eto, s vremena na vrijeme mi naumpadne kako smo se lijepo druzile, pa mi nedostaje

Imam nokiju n97 vec vise od godinu dana, i nikada nisam imala problema s njom do prije nekoliko dana. Nisam neki mobitel-freak, i ne bolujem od toga da imam najnovije aplikacije i sta vec ne. Mobitel sam dobila na nagradnoj igri
Da ne duljim dalje... Dodje joj period kad postane jako spora... sporo reagira na tipkanje, jaako sporo otvara meni i tako to. Kada se to dogodi, baterija joj se potrosi za nekih 13-14h. Nakon nekog vremena, prestane stekati, sasvim normalno radi, i baterija joj traje po 5-6 dana (zavisno od toga sta i koliko cesto koristim, naravno).
Ne znam sta se desava... Da li je netko imao slicnu situaciju i kako ju je uspio rijesiti? Ili eventualno, postoj li netko tu da zna sta bi moglo biti u pitanju i kako da to rijesim?
Ne fali mi mobitel, trenutno koristim svoj stari jer mi je stvarno potreban... ali eto, s vremena na vrijeme mi naumpadne kako smo se lijepo druzile, pa mi nedostaje
-
EUROBIH
#175 Re: Nokia N97 - problemcic
ukucaj *#0000# i postavi ovde podatke