BTW, ona karta opsade Sarajeva ugrubo objašnjava neke stvari, pogotovo ovo gdje su snajperi gađali.
http://strangemaps.files.wordpress.com/ ... almap1.jpg
Jebi ga, bez ikakve namjere da izjednacavam cetnike, vikendase i VRS sa Armijom BiH, ali jedan od mojih skolskih drugova sa Ilidze je uz sve moguce veze uspjeo da se oslobodi "vojne obaveze", plati nekakvog kamijondziju nebi'l se izvukao odande i docepao inostranstva, kad se ukrcavao u kamion, potrefi ga "nash" snajper, ito posred cela... Slavisa, nikad nikog ruzno pogledao a kamo li ista drugo.... Bilo je jarane, bilo je...Betand wrote:tačno je tako , a kako ste sigurni da je snajperista arbije bih samo vojnike skidao? okle tolika sigurnost? to mi fini oni nisu ? de ba..kurty wrote:Bas tako... Jedno je snajperista (bolesnik) koji je ubio 20 civila, a drugo je snajperista koji je ubio 20 vojnika...Joey Tribbiani wrote:
PS: isto tako moras biti poremecen pa da izjednacis snajperiste ARBiH i VRS.
divno ....MojaMalenkost wrote:Lično sam prisustvovao/učestvovao u provjeravanju znaju li letjeti snajperisti sa Ali-pašinog polja.
potrazi temu "pocetak rata u Sarajevu", pisalo se tamo dostablaster wrote:Svaka cast za ovakvu temu.![]()
![]()
Pitanje za moderatore ovog foruma. Postoji li mogucnost da se otvori posebna tema u kojoj bi se moglo procitati o svemu sto se dogadjalo u ratnom Sarajevu? 89. sam godiste, proveo sam rat ovdje ali nemam pojma o ovim dogadjajima. Mislim da nisam jedini koji bi volio na jednom mjestu procitati starije clanke, pogledati klipove i filmove dostupne na internetu ili pogledati slike ratnog Sarajeva.
to su i zasluzili...isto kao i onaj iz @dr.gog-ove price sto je ubio dvije djevojcice na grbavici. Jedna od razlika sto je on kaznjen (do duse ne koliko bih ja volio) dok bi na drugoj strani dobio nagradu. Jedna i druga strana nisu muslimani i cetnici nego ljudi i divljaci. U grupu ljudi su spadale legende razlicitih imena, vjera i nacija. Dzaba ja tebi govorim, ti opet imas nekog koga ces slijepo slusat i u sta ces vjerovati dok si ziv.Betand wrote:divno ....MojaMalenkost wrote:Lično sam prisustvovao/učestvovao u provjeravanju znaju li letjeti snajperisti sa Ali-pašinog polja.
2 sata ranije isti ti ubije prijatelja s kojim si proveo 20 godina, šta bi ti napravio?Betand wrote:divno ....MojaMalenkost wrote:Lično sam prisustvovao/učestvovao u provjeravanju znaju li letjeti snajperisti sa Ali-pašinog polja.
Pa ocito je da je ovaj koga si citirao direktan ucesnik rata...pa ce valjda prvo sam sebi vjerovati...na osnovu onoga sto je dozivio i vidio zar ne?Joey Tribbiani wrote: Dzaba ja tebi govorim, ti opet imas nekog koga ces slijepo slusat i u sta ces vjerovati dok si ziv.
MojaMalenkost wrote:2 sata ranije isti ti ubije prijatelja s kojim si proveo 20 godina, šta bi ti napravio?Betand wrote:divno ....MojaMalenkost wrote:Lično sam prisustvovao/učestvovao u provjeravanju znaju li letjeti snajperisti sa Ali-pašinog polja.
Hebemu, pa mogao si da zapamtiš kako se to oružje, ponos svojih majstora, zove. Ovako, skoro da me podsjeća na sintagmu `njemački auto´.Broj 1 wrote: Sto se tice puski, nema bolje puske- snajpera od svedske puske koja ima cjevi sa dva kalibra, mozes da mijenjas cijev zavisno od municije koju imas. Pogodite o kojoj se radi. da vidite ljepotice.
zavisi. ja sam, recimo, bio na Alipašinu. snajper je mogao gađati jedino iz Nedžarića i to po vrlo malenom dijelu naselja. kasnije su stavljani kontejneri i havarisani autobusi ili betonski blokovi tako da su oni dijelili Sarajlije od pogleda zvijeri. u suštini, ako si se mogao negdje skloniti od snajpera, od granate nisi mogaoemillio estevez wrote:Da li je bio iti jedan dio Sarajeva siguran od snajpera ??
Mog'o si, ko neki, u trezor.Chmoljo wrote:zavisi. ja sam, recimo, bio na Alipašinu. snajper je mogao gađati jedino iz Nedžarića i to po vrlo malenom dijelu naselja. kasnije su stavljani kontejneri i havarisani autobusi ili betonski blokovi tako da su oni dijelili Sarajlije od pogleda zvijeri. u suštini, ako si se mogao negdje skloniti od snajpera, od granate nisi mogaoemillio estevez wrote:Da li je bio iti jedan dio Sarajeva siguran od snajpera ??nigdje, osim u podrum.