Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
kanoute

#151 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by kanoute »

MUNAFIK wrote:
Zla polusestra wrote:Meni je žao gradske djece, koja su prinuđena da svaki dan rade po 8 sati sa tom bagrom seljačko-primitivnom.
Da nije bilo rata, mnogi ne bi znali šta je grad. Trebaju lizati svaki centimetar asfalta, po kojem hodaju i još se trebaju lijepo zahvaliti čika Raši, što im je to sve omogućio. Ostvario im je vjekovni san.
Ti si bas neka urbano isfrustrirana zenska, puna kompleksa (100 % je moguce da u svom stablu imas korijene sa sela) pa sad se ljecis po forumu...

Da nije bilo rata ti bi ljudi normalno zivjeli u svojim domovima na svojoj zemlji i doprinosili ovod drzavi na svoj nacin, meni je zao sto sa takvim kompleksasima kojima su svi krivi za sve dijelim ulice ovoga grada... Vidim ja da bi ti vrlo rada pozvala na progone i ciscenja od 'SMECA'... E za takve postoji ime a i mjesto...
MUNAFIK potpuno se slazem, jer izrazi papak, seljacina, krkan NISU geografske odrednice, to u svom prethodnom postu nisam naveo, ogroman broj SARAJLIJA nema usadjen nacin ponasanja kakav dolikuje jednom covjeku, to je veoma vazno da se kaze
Zla polusestra

#152 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by Zla polusestra »

Munafik,
nemam korjene sa sela, kao prvo. A kao drugo, naravno da ne bi nikad došli u grad, pa to ja i govorim....

Evo primjera seljaka od Foče:

Ja juče lijepo kažem komšinici, da mi ne ostavlja kese sa smećem pred vratima, a ona će meni: "Ma mrš pi*ka ti materina, nemoj da ti ovu kesu u usta strpam, ostvljam gdje mi je ku*cu ćejf"! I još me napade njen sin (od 150 kg) i kaže kako će mi usta razvaliti.

Kažem kolegici na poslu:" Nemoj, molim te, držati noge na stolu", a ona će :"Ma puši mi..."
chuchumbamayumbe

#153 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by chuchumbamayumbe »

Zla polusestra wrote:Munafik,
nemam korjene sa sela, kao prvo. A kao drugo, naravno da ne bi nikad došli u grad, pa to ja i govorim....

Evo primjera seljaka od Foče:

Ja juče lijepo kažem komšinici, da mi ne ostavlja kese sa smećem pred vratima, a ona će meni: "Ma mrš pi*ka ti materina, nemoj da ti ovu kesu u usta strpam, ostvljam gdje mi je ku*cu ćejf"! I još me napade njen sin (od 150 kg) i kaže kako će mi usta razvaliti.

Kažem kolegici na poslu:" Nemoj, molim te, držati noge na stolu", a ona će :"Ma puši mi..."
Toj komsinici zovnes policiju.
A za posao, valjda ima neko ko mozze zabraniti noge na stolu (ako ti to vec toliko smeta).
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#154 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by KatarinaKosaca »

Ljudi sa sela ili iz manjih gradova dolaze u veći. Ništa novo u sociologiji. U BIH se desio strašan rat, tako da je priliv bio u jednom potezu masovan, ali su i prije rata ljudi sa sela dolazili u Sarajevo. U Pariz su, došli imigranti u London itd.
Sarajevo je uvijek bio tolerantan grad, tako da sa velikim skepticizmom čitam postove koji se kunu u urbane korijene i u isto vrijeme gotovo da prizivaju na etničko čišćenje po geografskom principu. Još manje vjerujem u priču o guljenju krompira na kanclarijskom stolu :D
Zla polusestra

#155 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by Zla polusestra »

Noge na stolu mi veoma smetaju, ali moj šef, koji je krkan kavog nema, kaže da je to sasvim u redu i još se čudi što mi smeta. Kod mog šefa u kancelariji "drma" Dara Bubamara :x , mislim da je sve jasno

Kataria, vjerovala ili ne , ali je tako
chuchumbamayumbe

#156 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by chuchumbamayumbe »

Bude li bar bujruma na taj satarash, kakav je?!
Ja ti predlazem da slijedeci put ti donesesh telecu glavushu od 6 kila, pa je fino stavis lagano da se pati...
Pa onda nesto sto dobro zasmrdi, tipa...hmm, eto zene, sta ono pravo "danfa" dok se kuha, ne pada mi nista na pamet!?
Jahm, eto, ponesi dvije-tri pastrmke, pa i ti nesto skuhaj, riba se osjeti pravo.
:)
Naravno, za Daru Bubamaru ne znam koji je metod eliminacije, mozda samo cepovi za usi?!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#157 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by KatarinaKosaca »

Jedino mogu zaključiti da je radno mjesto restoran, jer se kuha, čisti krompir i sluša muzika :D
skojotovski

#158 Re: Borba protiv primitivizma, krkanluka, papanluka...

Post by skojotovski »

@ Zla polusestro,

toj se cobanici neko treba istovariti pred vrata, na otirac. ali kad mu stolica bude zitka, da fino popuni "fuge" na otiracu. a dok ne nades jednog muskog za tu akciju, predlazem da kupis jednu plaho povecu glavicu kiselog kupusa, ako ga nisi kiselila :D i lagano joj hapliciras na isti :wink:
zalosno, ali takvim krkanima mozes samo istom mjerom vratiti. na finjaka ne ide. a da trpis konstantno maltretiranje, jopet ne ide. policiju svakako treba upoznati sa cobanicom.

kolegica s posla je ocito navikla dizati noge :dance:
Locked