Ove sedmice nece nikoga zvati koliko ja znam, jedan clan komisije je na putu.jasko_ja wrote:Ima li jos ko kakvih informacija iz Ministarstva Odbrane. Jutros sam zvao tetu i rekla mi je sljedece sedmice da bih mogao biti pozvan na razgovor... Ako ce biti pitanja iz struke, da ponovim Hegela
konkurs za pripravnike?
Moderator: anex
-
jaca.84
#151 Re: konkurs za pripravnike?
-
akcija007
#152 Re: konkurs za pripravnike?
Dobio jutros poziv za tetsiranje iz Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine. Petak 19.3.
-
skorpijica
#153 Re: konkurs za pripravnike?
javi nam kako je bilo na testu Ureda za reviziju BiH.
ja sam sada zvala min odbrane,zvat ce nas danas ili do kraja ove sedmice,a intervju je sljedece sedmice,pitala sa za ekonomiste,samo da znate mobitele uzase drzite
ja sam sada zvala min odbrane,zvat ce nas danas ili do kraja ove sedmice,a intervju je sljedece sedmice,pitala sa za ekonomiste,samo da znate mobitele uzase drzite
-
Pacificgirl
#154 Re: konkurs za pripravnike?
Zna li neko kakva pitanja dođu na testiranju za Ministarstvo finansija i trezora? 
-
fallout1
#155 Re: konkurs za pripravnike?
jutros sobio za MF i ured revizije.... znal neko kakva pitanja za MP
-
carobni snijeg
#156 Re: konkurs za pripravnike?
Takođe danas dobila poziv za testiranje u MF, da li neko zna koja oblast bude na testu??
-
summer wine
#157 Re: konkurs za pripravnike?
e, stvarno jel iko zna kakva bi mogla doci pitanja za ured? da li je mozda neko vec nekad bio na testiraju u uredu? 
- Chischo
#158 Re: konkurs za pripravnike?
dobio sam i ja poziv za ured za reviziju,
kontam malo ponoviti o reviziji i racunovodstvu, mozda bude malo nekih engleskih izraza, kakve zakone malo procitati sto se ticu toga...
kontam malo ponoviti o reviziji i racunovodstvu, mozda bude malo nekih engleskih izraza, kakve zakone malo procitati sto se ticu toga...
-
summer wine
#159 Re: konkurs za pripravnike?
ma i ja sam to kontala, malo jahica i fin. racunovodstvo, malo popica i njegovu reviziju 
samo da mi se nakaniti
)
samo da mi se nakaniti
- tomyf
#160 Re: konkurs za pripravnike?
Koliko ja znam ovi konkursi za MF i Ured za reviziju institucija BiH su bii objavljeni jos u decembru? Joj jesu spori. Da mi je samo znati sta oni razvrstavaju pa to je posla dva sata.
Svima sretno i napisite sta je bilo na testu, intervjuu ili cemu vec...
Svima sretno i napisite sta je bilo na testu, intervjuu ili cemu vec...
-
akcija007
#161 Re: konkurs za pripravnike?
Blago vama, kad ste imali predmet revizija pa makar nesto znate, ja nisam imao taj predmet i procitat cu neke osnove iz racunovodstva.
Ovo jakoo dugo traje, da to su ti oglasi iz decembra zato sto se prijavi veliki br ljudi pa dok oni po nacionalnom kljucu komisiju oforme . ..
Na pozivu ste vidjeli da pise da se testiranje odbija u skladu s odlukom.... u sluzbenim novinama br. 86/06 i tu pise ovako : "pitanja na testiranju odnose se na rjesavanje prakticnih problema koji su tipicni za oblast klasifikacije i vrstu poslova koje obavlja zaposleni na radnom mjestu koje se popunjava"
"jedan dio pitanja moze se odnositi na to da li kandidati posjeduju dovoljan stepen znanja iz oblasti poznavanja drzavnog uredjenja i institucija BiH, a koja su neophodna za obavljanje poslova radnog mjesta koje se popunjava"
Pise jos da ce biti sifrirani radovi. I pise jos da ce biti 100 budova i da za prolaz na intervju treba min. 75 bodova
Ovo jakoo dugo traje, da to su ti oglasi iz decembra zato sto se prijavi veliki br ljudi pa dok oni po nacionalnom kljucu komisiju oforme . ..
Na pozivu ste vidjeli da pise da se testiranje odbija u skladu s odlukom.... u sluzbenim novinama br. 86/06 i tu pise ovako : "pitanja na testiranju odnose se na rjesavanje prakticnih problema koji su tipicni za oblast klasifikacije i vrstu poslova koje obavlja zaposleni na radnom mjestu koje se popunjava"
"jedan dio pitanja moze se odnositi na to da li kandidati posjeduju dovoljan stepen znanja iz oblasti poznavanja drzavnog uredjenja i institucija BiH, a koja su neophodna za obavljanje poslova radnog mjesta koje se popunjava"
Pise jos da ce biti sifrirani radovi. I pise jos da ce biti 100 budova i da za prolaz na intervju treba min. 75 bodova
-
summer wine
#162 Re: konkurs za pripravnike?
e, hvala za tu informaciju...
mada, opet, mislim, da ce to opet da bude uobicajna sprdacina ko i sa svim drzavnim institucijama, stele i fazoni... ali, eto, ko zna :S vrijedi pokusati...
mada, opet, mislim, da ce to opet da bude uobicajna sprdacina ko i sa svim drzavnim institucijama, stele i fazoni... ali, eto, ko zna :S vrijedi pokusati...
-
nsu
#163 Re: konkurs za pripravnike?
Mene danas zvali na usmeni dio testiranja za MO BiH i to za srijedu u 9.00 h. Ako ništa dovoljno vremena da se dodatno pripremim. 
-
jaca.84
#164 Re: konkurs za pripravnike?
Koji si fax?nsu wrote:Mene danas zvali na usmeni dio testiranja za MO BiH i to za srijedu u 9.00 h. Ako ništa dovoljno vremena da se dodatno pripremim.
-
nezaposlena
#165 Re: konkurs za pripravnike?
Zanima me da li je neko konkurisao na konkurs za prijem pripravnika sa zavrsenim fakultetom drustvenih nauka u Ministarstvu sigurnost, cini mi se da je oglas izasao jos u novembru i da li je dobio kakav odgovor, poziv ili slicno?
-
akcija007
#166 Re: konkurs za pripravnike?
nezaposlena, jesam ja, i nema jos nista nisam dobio poziv odbijenicu nista, taj oglas je i dalje u toku ....
-
nsu
#167 Re: konkurs za pripravnike?
Ja sam zavrsio fakultet politickih nauka. Jesi li ti u srijedu?jaca.84 wrote:Koji si fax?nsu wrote:Mene danas zvali na usmeni dio testiranja za MO BiH i to za srijedu u 9.00 h. Ako ništa dovoljno vremena da se dodatno pripremim.
-
jaca.84
#168 Re: konkurs za pripravnike?
Aha, OKnsu wrote:Ja sam zavrsio fakultet politickih nauka. Jesi li ti u srijedu?jaca.84 wrote:Koji si fax?nsu wrote:Mene danas zvali na usmeni dio testiranja za MO BiH i to za srijedu u 9.00 h. Ako ništa dovoljno vremena da se dodatno pripremim.
Ja sam ekonomija, pa zato provjeravam da li si i ti pa da nam nakon srijede kazes sta su te pitali, posto mene jos nisu zvali tako da cu vjerovatno biti u cetvrtak ili petak. Sretno!
-
carobni snijeg
#169 Re: konkurs za pripravnike?
Gdje se održava usmeni dio ispita, i mene su juče zvali na usmeni, ali od buke nisam čula gdje 
-
AF81
#170 Re: konkurs za pripravnike?
Pozdrav...Zna li iko dokle je dosla procedura u odabiru firmi od strane zavoda za zaposljavanje? Konkurs je zavrsen prije vise od mjesec dana.
-
fallout1
#171 Re: konkurs za pripravnike?
ja sam zvao nekad tamo oko 20 feb, reklu su do kraja mjeseca, onda sam opet zvao prije 3 dana rekli za 10 dana...svaki put kazu za 10 dana....
razlog ovoga navode veliki broj firmi koje su se prijavile pa sad kao traje izbor, medjutim sumnjam ja u to, vise ce biti da stimaju poslove odredjenim ljudima da se osigura posao
razlog ovoga navode veliki broj firmi koje su se prijavile pa sad kao traje izbor, medjutim sumnjam ja u to, vise ce biti da stimaju poslove odredjenim ljudima da se osigura posao
-
jaca.84
#172 Re: konkurs za pripravnike?
U Domu armije iliti Oruzanih snagacarobni snijeg wrote:Gdje se održava usmeni dio ispita, i mene su juče zvali na usmeni, ali od buke nisam čula gdje
-
kuga1234
#173 Re: konkurs za pripravnike?
ja kao ekonomista pozvan sam na usmeni ako se nevaram 18.03. u 9 a gdje nemam pojma ...pa ak neko ima isti termin nek potvrdi ....pozzzzzzzz
-
jaca.84
#174 Re: konkurs za pripravnike?
Pa svima je na istom mjestu, u Domu armije. Ja sam isto 18.03. ali u 13 h.kuga1234 wrote:ja kao ekonomista pozvan sam na usmeni ako se nevaram 18.03. u 9 a gdje nemam pojma ...pa ak neko ima isti termin nek potvrdi ....pozzzzzzzz
-
The Zarate Kid
#175 Re: konkurs za pripravnike?
Interesuje me način na koji se izlazi na usmeni, je li čoporativno ili jedno po jedno? Kakva je situacija što se toga tiče 
Naravno, vezano za ovaj usmeni u MOD BiH.
Naravno, vezano za ovaj usmeni u MOD BiH.