Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Dalje prolaze

Brazil
77
36%
Sjeverna Koreja
41
19%
Obala Slonovace
61
29%
Portugal
35
16%

Total votes: 214

Vernes_AMG

#151 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Vernes_AMG »

LSD wrote:Citava korejska reprezentacija vrijedi 15 miliona, a Brazil 515...sam Kaka vrijedi ko 4-5 Koreja.

ne vrijedi , toliko kosta :)
LSD

#152 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by LSD »

Vernes_AMG wrote:
LSD wrote:Citava korejska reprezentacija vrijedi 15 miliona, a Brazil 515...sam Kaka vrijedi ko 4-5 Koreja.

ne vrijedi , toliko kosta :)
:-) :-) u pravu si...do mene je, toliko samo košta :mrgreen:
LSD

#153 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by LSD »

Ovaj place na intoniranju himne...koji fanatici :shock: ...kaže Šuko I na metak bi se postavili a kamoli na šuteve brazilaca.

Logovan

#154 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Logovan »

LSD wrote:Ovaj place na intoniranju himne...koji fanatici :shock: ...kaže Šuko I na metak bi se postavili a kamoli na šuteve brazilaca.
nešto šuko reče da će plakati i kad završi tekma :-) :D :D
ProbuseniDolar

#155 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by ProbuseniDolar »

Ova utakmica je dokaz koliko su "zvijezde" precijenjene i koliko su im cijene napuhane. Gledajuci imena i cijene, Brazil bi lagano dobio 10-0. Koreanci odlicni svaka im cast. Da su malo srece imali mogli su do boda.
Zwanziger

#156 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Zwanziger »

Ovaj frajer sto place je rođen u Japanu al su mu roditelji iz S. Koreje. Bio neki intervju i pitaju ga za poređenje s Runijem, kaze on da je potpuno drugaciji tip napadaca i da je tip igraca poput Drogbe. Meni se svidio, vidi se da zna igrati lopte, nedavno je Grckoj u prijateljskoj dao 2 gola.
Vjeruj!

#157 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Vjeruj! »

That's what football is all about!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#158 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by -LIBERO- »

Ova Korea uopste nije losa. Zeza ih ova grupa koju su dobili,jer je stvarno prejaka.

Samo da imaju malo malo slabiju grupu,svasta bi oni mogli uraditi.

Brazil solidno,imam osjecaj da imaju jos prostora za dodatni "gas" i da je ovo bilo onoliko koliko im je trebalo.

Drugo kolo ce pokazati puno vise,neku realniju sliku kvaliteta.
BSn

#159 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by BSn »

pOZz wrote:
Admir_1984 wrote:Mozel mi neko reci malo detaljnije o tome da su Sjevernokorejski fudbaleri vecinom zavrsili tragicno nakon historijskog uspjeha na SP 1966?
Ne znam odakle ti ta informacija ali su fudbaleri Sjeverne Koreje dočekani na aerodromu u Pyongyangu i kao nacionalni heroji. Naime, oni su tad bili u grupi sa Sovjetskim Savezom, Čileom i Italijom.

Prvu utakmicu su poraženi od Sovjeta 3:0 pa se očekivao sličan debakl protiv Čilea. Međutim, oni su tu utakmicu odigrali hrabro te su gubili skoro cijeli meč sve do pred kraj kad su izjednačili i taj meč je završio neriješeno. Dodatni motiv su im dali domaći navijači tj. građani Middlesbrougha koji su ih bodrili kao svoju repku jer su im bili dosta simpatični. Treći odlučujući meč su igrali, kao i prethodna dva, na Ayresome Parku u Middlesbroughu te je taj meč (uz poraz Čilea od Sovjetskog Saveza) trebao biti odlučujući. Italija je imala 2 boda dok Sjeverna Koreja 1. Jedino ih je pobjeda vodila u četvrtfinale. S obzirom da im je Kim Il-sung prije polaska na SP u Englesku rekao da bi bilo dobro kad bi pobjedili jednu-dvije utakmice, to im je bila posljednja šansa da opravdaju očekivanja svog Velikog lidera. U tu utakmicu su ušli dosta motivisano, Italijani su napadali, stvarali prilike ali i promašivali. U međuvremenu se povrijedio Giacomo Bulgarelli tako da se igra Italijana raspala. Igrači Sjeverne Koreje su pred kraj prvog poluvremena uspjeli zabiti gol što je bio i konačan rezultat. Izbacili su Italijane koji su kući dočekani uvredama i bili izloženi poniženjima.

Sjeverna Koreja je tako završila druga u grupi a u četvrtfinalu ih je čekao Portugal koji je u tri meča dao 9 golova (Brazil 3:1, Mađarska 3:1, Bugarska 3:0) od toga 3 njihov najbolji igrač Eusebio. Taj meč je Sjeverna Koreja krenula strašno, već u 1. minuti su poveli fantastičnim golom Zina, koji je zabio onaj izjednačujući gol protiv Čilea u grupama. Do 25. minute su zabili još 2 gola tako da su vodili 3:0. Portugal je u tim trenucima bio izgubljen, ništa nisu mogli da urade. Dvije minute poslije toga je zabio Eusebio ali Sjeverna Koreja je i dalje napadala. To je bio ključ njihovog poraza. Bili su totalno neiskusni, srljali su, željeli da napune Portugal a sve što su trebali uraditi u tom trenutku je stati na loptu i pustiti Portugalce da se muče. To ih je koštalo a i Eusebio se razigrao jer su sve lopte u kontrama išle na njega. Ukupno je postigao 4 gola a peti za Portugal je zabio Jose Augusto. Od 4 Eusebijeva gola, 2 su bila iz penala, a koliko me sjećanje služi, bila su opravdano dosuđena. :) Ipak, davno je to bilo, prije 44 godine. :oops:

Ima i dokumentarac The Game of Their Lives iz 2002. sa sedmoricom tadasnjih reprezentativaca koji su u vrijeme snimanja dokumentarca jos bili zivi i uopce o Koreji na prvenstvu u Engleskoj. Vrlo interesantno stivo za nas koji '66. nismo bili ni u planu.
Znao se prije par godina vrtiti na Viasat History-u (cini mi se), a ne sumnjam da ce opet biti aktuelan poslije ovog SP-a. Iskreno se nadam prolazu Koreje, zato sto igraju nogomet, ne bave se jeftinim kalkulacijama kao mnoge evropske i svjetske "sile" i igraju srcem, ali i disciplinovano.
Last edited by BSn on 15/06/2010 23:18, edited 1 time in total.
Obuca9

#160 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Obuca9 »

:D :D
amrica

#161 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by amrica »

koreja :-D
GOLFER

#162 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by GOLFER »

BSn wrote:

Ima i dokumentarac The Game of Their Lives iz 2002. o sedmorici tadasnjih reprezentativaca koji su u vrijeme snimanja dokumentarca jos bili zivi. Vrlo interesantno stivo za nas koji '66. nismo bili ni u planu.
Znao se prije par godina vrtiti na Viasat History-u (cini mi se), a ne sumnjam da ce opet biti aktuelan poslije ovog SP-a. Iskreno se nadam prolazu Koreje, zato sto igraju nogomet, ne bave se jeftinim kalkulacijama kao mnoge evropske i svjetske "sile" i igraju srcem, ali i disciplinovano.

Igraju srcem za razliku od mnogih drugih i to se vidi i uz to igraju dobro i ja se nadam prolazu Koreje. Covjek place na himnoj e to je nesto posebno i vidjet u ovom glupom svijetu gdje svi samo o nekakvim parama pricaju i koliko ko kosta...
ultima_palabra

#163 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by ultima_palabra »

-Paja wrote:Za gol je najvise zasluzan nas vodja Kim Jong Ill!
Kažu u Koreji neki Amerikanac bio gost neke porodice i pitao ih zašto su svi tako mršavi, a veliki vođa debeo :lol: Odmah je u zatvoru završio 8-)
Vidjelo se da Brazilu baš nije bilo ugodno igrati protiv onako nepoznatog a motivisanog protivnika. Ipak su odradili posao, i to sa dosta neraspoloženih igrača.
Biće ova grupa zanimljiva.
Mikado

#164 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Mikado »

Image

:mrgreen:

Image

:mrgreen:

:thumbup: :thumbup:

:sax: :sax:
Last edited by Mikado on 15/06/2010 23:39, edited 2 times in total.
velikibrnjo

#165 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by velikibrnjo »

Ova utakmica pored Njemacka - Australija najbolja i smatram da Brazil, Njemacka i obje Koreje trebaju ici dalje, a ostali kuci (no sacekajmo jos Spaniju) :D

Veliki vodja moze biti ponosan :lol:
pOZz

#166 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by pOZz »

LSD wrote:Ovaj place na intoniranju himne...koji fanatici :shock: ...kaže Šuko I na metak bi se postavili a kamoli na šuteve brazilaca.

Image Image Image Image Image Image
Mikado

#167 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Mikado »

amar007

#168 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by amar007 »

Da nasi fudbaleri igraju sa ovakvim zalaganjem, borbom, respektom prema dresu kojeg nose, kao sto to rade ovi iz Najbolje Koreje, samo nebo bi bilo granica :thumbup:

Zivio Veliki Vodja.
amrica

#169 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by amrica »

Prica komentator na hrt-u na press konferneciji sa Korejancima, pitao novinar da li Vodja pravi spisak ekipe ili trener, - samo se pokupili i otisli :-)
GOLFER

#170 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by GOLFER »

amrica wrote:Prica komentator na hrt-u na press konferneciji sa Korejancima, pitao novinar da li Vodja pravi spisak ekipe ili trener, - samo se pokupili i otisli :-)
ljudi fakat vole tog covjeka i vole svoju zemlju i cijene zrtve koje su za nju pale... Mislim da su koreanci ovim veceras pokupili velike simpatije sirom svijeta...
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#171 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Dado dijasporitus »

hz__semir wrote:

:D :D
Je li samo meni ovo lici na odjavnu spicu nadrealista :lol:
elSaik

#172 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by elSaik »

amrica wrote:Prica komentator na hrt-u na press konferneciji sa Korejancima, pitao novinar da li Vodja pravi spisak ekipe ili trener, - samo se pokupili i otisli :-)
Odličan odgovore na jedno veoma bezobrazno pitanje. Na koncu, ko ne poštuje druge, ne poštuje ni sebe i obratno. Respect Korejancima!
elSaik

#173 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by elSaik »

Priča onaj idiot od komentatora "...ali i igrači Brazila poštuju Korejance. Ali možda ih samo i žale. Ipak, igrači Brazila vrijede 515, a igrači Koreje 15 miliona eura." E moj blento, malo si se zajebo u tome ko tu koga treba da žali.
felipe kajetano

#174 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by felipe kajetano »

Uh "atomci" me veceras pravo oraspolozise :-D
Jel goluzu uvali onaj sto je igro za Bezaniju 97/98 :D ?

P.S. Ako prodju grupu ima da gori L.A 8-)
Tvrtko II Kotromanić

#175 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Naprijed Komunjare!!! :D
bgmi za njih navijam :thumbup:
Post Reply