Gašenje Radija 202! :(

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Sir Amel

#151 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by Sir Amel »

Altsa wrote:
susc_ovjek wrote:Sama ideja radija 202 je ok, ali ekpia mi je 0.

Gospodin sa carapom na glavi, kospodin sa trakom oko glave, prepotentni pametnjakovic ja_sam_najpametniji Stefan i dumokoumni, najhumoricniji Sharan. Ako su oni ekipa 202, neka ih odmah ukinu!!!
tacno ideja ali ne i ekipa. ali ta ideja nije potekla od adija sarajlica i sharana vec od bore kontica, mladena vlaskog i jasmina ferovica koji su prvi pokrenuli sarajevo 202 jos pri kraju ovog nesretnog rata kada se program zasnivao na 12 satnom pustanju odlicne muzike od strane cetvorice dobrih i iskusnih muzickih urednika dok su se radio voditelji pripremali za svoje prvo sjedanje za mikrofon, uz vjezbe i rad sa iskusnijim kolegama uz lingvisticke vjezbe. to je bio projekat koji je bio izuzetno ozbiljan i koji je trebao da sarajevo 202 dovede na one stare grane. ubrzo potom odlazi prvo boro, a potom i ostala gore navedena dvojica. radio preuzima sanda novosel i beskrvni suad bejtovic kao glavni muzicki urednik i radio od tada postaje radio za penzionere i domacice. kvalitetni muzicki urednici odlaze (zbog uredivacke politike ovog dvojca) a zaposljava se djecurlija koja uglavnom dolazi i odlazi mjenjajuci se kao na traci nemajuci svoj muzicki ukus i izbor vec radeci onako kako im kaze suad bejtovic. novinari koji su se obucavali (u vrijeme bore kontica) dobijaju svoje "mentore" sa BH radija koji ili rade umjesto njih jutarnje programe ili sjede za mikrofonom sa njima "uvodeci" ih u posao (kasnije su dobili svoju priliku ali steta je vec bila neispravljiva). radio uglavnom ne lici ninasta, nema ni glavu ni rep. E sad svi ce reci pa bolji je sada. e u tome i jeste stvar. kada se ponovo pokrenuo i kada sam saznao da je doslo do promjena na radiju ocekivao sam jedan pravi muzicko-omladinski radio koji je trebao ovom gradu (gasenjem ISV radija i radio ZID-a to je bilo neophodno). medutim nazalost nista od toga. na radiju se skupljaju ljudi koji nemaju ama bas nikakvog smisla za rad na njemu. djeca koja ubijajuci svoje slobodno vrijeme ubijaju i nas koji pokusavamo ponekad da slusamo taj radio. gdje se sve svodi na kreveljenje voditelja i izivljavanje nad slusaocima. muzicki urednici su se takmicili ko ce pustiti sto ne slusljiviju pjesmu u vrijeme kada bi radio trebao biti naslusaniji. dinglovi su pravljeni kao da su snimani u selima na bjelasnici i sve u svemu drugacije nije ni moglo da se zavrsi. problem je u tome sto ljudi koji su sebe smatrali za glavne nosioce sarajeva 202 nemaju kapaciteta za to. prije svega vec spominjani sharan i adi sarajlic. o ostalim sa radija necu ni govoriti s obzirom kakve su im "zvijezde" moze se samo pretpostaviti kakvi su oni. koliko su precijenili svoje mogucnosti pokazuje i to sto se sharan toliko umislio da je medijska licnost da misli da moze pokrivati i TV i radio medij gdje svoje frustracije iz puberteta prenosi na nas. nemajuci pri tome ni dikciju ni glas, a bogami bas ni neku inteligenciju da se bavi poslom za koji on misli da je stvoren. tu su se vrtili i mediokritet kaljanac kojem je glavna zanimacija prije bila da minira radio emisije na pojedinim radio stanicama u gradu javljajuci se u nocne programe i sa svojim ludilom uglavnom ih upropastavao. prema tome radio 202 svakako treba ostati uz korijenite promjene kadra koji radi tamo i uz smisljenu novu koncepciju radija. ukoliko ne bi doslo do promijena nije zasluzio na zalost ni da postoji.

Svaka čast na postu! Tesko da ce to doprijeti do njih, oni su previse nafurani!
stecak

#152 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by stecak »

Sharan wrote:
Ljudi, stvarno mislim da trebate početi voditi ljubav. Upoznati kosmos. Slušati muziku, družiti se, pomoći bližnjem svom. Ja kad sam nervozan organizujem dobrotvorne svirke. Mislim da je to put ka pročišćenju griješne duše. Pokušajte to i vi! Vjerujem u Vas!
Nevjerovatan komentar!

I nakon ovakvog komentara dotični očekuje podršku!?!?

Podrška radiju i samom imenu 202 UVIJEK, no ovim kvazinovinarima i urednicima, filozofima, uhljebićima, wanna be umjetnicima, "alternativno-urbanim gerilcima" NIKAD!!!

Pratite li malo komentare i reakcije? Jeste li svjesni zašto je toliko mal broj ljudi (samo) danas podržao vaš "projekat" spašavanja 202? Mediji, zajednica, pojedinci, pojedini političari žele spasiti 202, ali ne vas! Jeste li svjesni da sami sebe još više ugrožavate i otpisujete (postupcima, komentarima, poluakcijama, neupućenošću, prsenjem, bahatošću...)

Možda bi ipak bilo bolje da nekolicina vas i dalje održava humanitarne koncerte u gradu, pročišćava dušu u najbližem parku, razmišlja o kosmosu na Trebeviću i ispucava negativnu energiju u krevetu, nego da se igra radija.
sarajevo63

#153 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by sarajevo63 »

Ispred Katedrale je juče bilo 200.000 ljudi. Primjećeno je 100.000 poštivalaca fb-a, negdje oko 50.000 tastaturaša sa-xa.
Uprkos snijegu koji je padao, temperaturi od minus 12, ekipa 202 je ostala ukopana na mjestu, onako kako je i najavila.
Primjećena je i kapica Deda Mraza na glavi čovjeka koji radi na FTV-u. Odakle mu pravo da uprkos svinjskoj gripi dođe ispred Katedrale?
Žao mi je ovog mog grada. Jer živim u njemu. Da sam negdje daleko bio bi žal za onim starim.
K vragu! Što bi rekao Belkić.
K vragu, rekao je Zagor, lik iz crtanih romana.

Radio 202 je duh. Radio 202 je stav. Radio 202 je želja. Radio 202 je ponos.
The Silent Man

#154 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by The Silent Man »

realno 202 je grupa ublehasa koja je zivjela na drzavnoj sisi...
bilo pa proslo i sta sad?
trebamo svi se dignut da ta grupica moze ponovo ubleharit na drzavnoj sisi?
ko eto necu moc cuti nista urbano ni kulturno ako nema 202 .... :roll:
kamen spoticanja

#155 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by kamen spoticanja »

The Silent Man wrote:realno 202 je grupa ublehasa koja je zivjela na drzavnoj sisi...
ko eto necu moc cuti nista urbano ni kulturno ako nema 202 .... :roll:
ma nazalost hoces
na ntv99 :roll:
ali zato vise neces vidjeti pokret dosta ispred kantonalne skupstine,kako protestvuje zbog lose sigurnosti u gradu
bar necec do alija behmen ne izgubi fotelju
a tad ce se opet ova sjajna situacija u gradu,pogorsati :)
tuzno je ovo sve :sad:
sarajevo63

#156 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by sarajevo63 »

ko eto necu moc cuti nista urbano ni kulturno ako nema 202 ....
To Ti kao neko ko je na državnoj sisi znaš ko koliko i čega sisa?
Grupa ublehaša je dobila podršku, jesi li Ti kad istu dobio?
Ovaj grad se nije digao još, a kada će ne zna se. More bit bude i kasno, kad se digne.
Sjedi lijepo, tastaturu pred sebe i pljuj. Pazi na se. Da te ne zakači ispljuvak.
Kulturno i urbano moš chut u (disco)folkoteci Inn kad dođe Dara pa bubamara pa pita kako se čestita Bajram, i od svega zapamti šerif; na Kalmanu; u Zetri kad jopet ministar za kulturu i sport? dovede Brenu; moš urbano chut i kad Arzija zabrani DM porad svinjske gripe, dok po razredima sjedi po 6-ro djece, bolesnih od obične gripe; kad ministar?? Kešo ne zna gdje mu je guzica a gdje glava, a uzima sa te Tvoje sise, al na kantonu.
Urbanost možeš doživjeti kad uđeš u tramvaj ja l u trolu kad Ti zagude zvuci sa livada, kad Te napadne 6 razuzdanih revozora koji su na toj istoj sisi, kantonalnoj. Uz njih su i oni koje je GRAS postavio poslije ubistva pokojnog Denisa. Maskirani chuvari grasovih vozila i svega i svih koji su u njima.
Ne trebaš se dići, sjedi i tastaturaj. Nije za Tebe da budeš na -12. Ma jok. Sjedi i piši, uveseljavaj ljude. Ide Ti pravo.
Imaš li pojma koliko se sa državne sise sisa? I ko sisa?
sarajevo63

#157 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by sarajevo63 »

@kamen spoticanja: O chemu ti prichaš? Hoš rech da je iza Dosta,a ispred kantona bila možda S za BiH? Kad je vech Behmen SDP? A sad nema Dosta pred kantonom. Il ih je vech onda Behmen uzo pod svoje? Koliki li su Tvoji vidici? Vjerujem da si i Ti kamenjo, al nisi preuzo odgovornost. Kad Ti je iz kantona stigla depeša kako baš Dosta i baš Grozd ugrožavaju sigurnost i rade destabilizaciju sistema....sistema... sistema...
The Silent Man

#158 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by The Silent Man »

sarajevo63 wrote:
ko eto necu moc cuti nista urbano ni kulturno ako nema 202 ....
To Ti kao neko ko je na državnoj sisi znaš ko koliko i čega sisa?
Grupa ublehaša je dobila podršku, jesi li Ti kad istu dobio?
Ovaj grad se nije digao još, a kada će ne zna se. More bit bude i kasno, kad se digne.
Sjedi lijepo, tastaturu pred sebe i pljuj. Pazi na se. Da te ne zakači ispljuvak.
Kulturno i urbano moš chut u (disco)folkoteci Inn kad dođe Dara pa bubamara pa pita kako se čestita Bajram, i od svega zapamti šerif; na Kalmanu; u Zetri kad jopet ministar za kulturu i sport? dovede Brenu; moš urbano chut i kad Arzija zabrani DM porad svinjske gripe, dok po razredima sjedi po 6-ro djece, bolesnih od obične gripe; kad ministar?? Kešo ne zna gdje mu je guzica a gdje glava, a uzima sa te Tvoje sise, al na kantonu.
Urbanost možeš doživjeti kad uđeš u tramvaj ja l u trolu kad Ti zagude zvuci sa livada, kad Te napadne 6 razuzdanih revozora koji su na toj istoj sisi, kantonalnoj. Uz njih su i oni koje je GRAS postavio poslije ubistva pokojnog Denisa. Maskirani chuvari grasovih vozila i svega i svih koji su u njima.
Ne trebaš se dići, sjedi i tastaturaj. Nije za Tebe da budeš na -12. Ma jok. Sjedi i piši, uveseljavaj ljude. Ide Ti pravo.
Imaš li pojma koliko se sa državne sise sisa? I ko sisa?
alo pasa ja sam samozaposleno lice... ja hranim ovu drzavu...
ne interesuju me te tvoje unaprijed naucene fore i primjeri... to prosipaj jaranima na omladinskom forumu sdp...
mrsko mi sad pricati o svojim muzickim preferncijama i zbivanjima koja posjecujem,da ti ne nabijam komplekse...
kosmos

#159 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by kosmos »

202 se jednostavno mora ugasiti jer to je miloseviceva i alije krmeta srbijanca volja, oni su daleko od naroda krojili i izdali bih. nakon genocida u srebrenici sad je genocid i na 202. al milosevic je imao bar saradnike, kao onog dacica ministra policije koji je sve kasnije pohapsio, al alija krme srbijanac je imao samo kriminalce
The Silent Man

#160 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by The Silent Man »

kosmos wrote:202 se jednostavno mora ugasiti jer to je miloseviceva i alije krmeta srbijanca volja, oni su daleko od naroda krojili i izdali bih. nakon genocida u srebrenici sad je genocid i na 202. al milosevic je imao bar saradnike, kao onog dacica ministra policije koji je sve kasnije pohapsio, al alija krme srbijanac je imao samo kriminalce
joj ti si tezak bolesnik... :(
sarajevo63

#161 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by sarajevo63 »

ne interesuju me te tvoje unaprijed naucene fore i primjeri... to prosipaj jaranima na omladinskom forumu sdp...
mrsko mi sad pricati o svojim muzickim preferncijama i zbivanjima koja posjecujem,da ti ne nabijam komplekse
Jadna majko ko nas hrani....
Muzičke preferencije-šta to bijaše? K tome dodat muzichka zbivanja.
Komplexi? SDP? i k tome još, šta te muchi?
kamen spoticanja

#162 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by kamen spoticanja »

sarajevo63 wrote:@kamen spoticanja: O chemu ti prichaš? Hoš rech da je iza Dosta,a ispred kantona bila možda S za BiH? Kad je vech Behmen SDP? A sad nema Dosta pred kantonom. Il ih je vech onda Behmen uzo pod svoje? Koliki li su Tvoji vidici? Vjerujem da si i Ti kamenjo, al nisi preuzo odgovornost. Kad Ti je iz kantona stigla depeša kako baš Dosta i baš Grozd ugrožavaju sigurnost i rade destabilizaciju sistema....sistema... sistema...
ne iza pokreta dosta i neformalne grupe gradjana stojao je sdp...sad kad je behmen preuzeo stolicu,pokret dosta se vise ne javlja bez obzira na t sto je sigurnosna situacija gora za duplo
ili u tom dijelu nesto nije jasno
a radio 202 bio je sjajan dok nije postao radijska paralela 60 minuta
od tad kosmos i slicni gase svaku lijepu uspomenu na taj divan projekat :roll:
The Silent Man

#163 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by The Silent Man »

sarajevo63 wrote:
mrsko mi sad pricati o svojim muzickim preferncijama i zbivanjima koja posjecujem,da ti ne nabijam komplekse
Jadna majko ko nas hrani....
Muzičke preferencije-šta to bijaše? K tome dodat muzichka zbivanja.
Komplexi? SDP? i k tome još, šta te muchi?
nista brale...
ta grupa ima sansu da potpuno cisto pokrene ponovo privatni radio 202 i da pokazu svoju pravu sposobnost ... ima dosta radija koji zive i posluju a ne pustaju daru bubamaru... pa izvolte...
a sad da nas sve treba da muci sto je grupa otkinuta od sise i da nam bude prioritet u zivotu da ih ponove prikopcamo ... ne bas... i u slucaju da nam nije prioritet onda smo seljaci ilista ti jaznam... ne bas pogotovo... gedit?
hajd sad opali par standardnih fora... odoh spavat...
sarajevo63

#164 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by sarajevo63 »

@The Silent Man : Idi spavaj, teško je nahranit državnu...Sisu, kako Ti rektiš.
Nisam uposlenik 202 pa nemam šta izvolit...
I ja sam samozaposlenik...pa ne plačem...
A nisam ni brale...bar ne Tebi.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#165 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by -LIBERO- »

kamen spoticanja wrote:
sarajevo63 wrote:@kamen spoticanja: O chemu ti prichaš? Hoš rech da je iza Dosta,a ispred kantona bila možda S za BiH? Kad je vech Behmen SDP? A sad nema Dosta pred kantonom. Il ih je vech onda Behmen uzo pod svoje? Koliki li su Tvoji vidici? Vjerujem da si i Ti kamenjo, al nisi preuzo odgovornost. Kad Ti je iz kantona stigla depeša kako baš Dosta i baš Grozd ugrožavaju sigurnost i rade destabilizaciju sistema....sistema... sistema...
ne iza pokreta dosta i neformalne grupe gradjana stojao je sdp...sad kad je behmen preuzeo stolicu,pokret dosta se vise ne javlja bez obzira na t sto je sigurnosna situacija gora za duplo
Prvo nije stojao,neko stajao,al' svakako nebitno jer je dio recenice koja je nebulozna tvorevine,bez argumenata.
Da znas kakva su opredjeljenja barem nekih od pokretaca svega toga,apsolutno bi ti bilo jasno da dobar dio njih daleko da voli SDP,a narocito neke vodece ljude u njemu.
i dobro ti je odgovorio sarajevo63,gdje si vidio da se protestvuje i protiv Besima Mehmedica,koji ono jel'da nije iz SDP-a(?).
Druga stvar,nije ti jasno da je 90% poluga vlasi u rukama kantona? Naravno da ti je jasno,kao sto je i svima,samo sto ti ta cinjenica ne odgovara u tvom teoretisanju.

Sad' ces ti reci,pa i Semiha je bila "samo" na celu grada,zasto se nju napadalo(jap.. :-) )
Ako znas,a garant znas samo se pravis da ti nije jasno,Semiha na samom pocetku negodovanja,pa i protesta ,nije ni bila osoba koja se prozivala. Ako se i p(R)ozivala,onda se trazilo da stane na celo gradjana i da se zatrazi,sa svima nama ,sigurnost i odgovornost za to odgovornih struktura.
Sta se desilo poslije (?!)
Pa desilo se to da je draga nam "mama" grada poslije ubistra (sutra dan) razgulila za Dubai,ogluseci se od pokusaj komuniukacije sa njom,na partnerskoj osnovi.
A da ne pricam o povezanosti gradonacelnice,tj. njene stranke ,po vertikali vlasti od drzavnog,federalnog,kantonalnog,gradskog nivoa,gdje su u svim nivoima vlasti u koaliciji (citaj-imaju poluge vlasti u svojim rukama)

Da ne duljim,a ako budes insistirao,mogu ti hronoloski i segmentivno pojasnjavati stavku po stavku,ali necu jer odlazimo daleko od same teme.202 kao brend je nesto sto se treba zadrzati u gradu Sarajevu (ako i jesmo grad jos uvijek),ali bi se apsolutno trebalo promijeniti profil ,kvantitet i "kvalitet" uposlenih,i sve pokusati okrenuti na varijantu radija koji bi bio na fonu zida i isv-a,a ne ovo sto su radili u zadnje vrijeme (cast izuzetcima),gdje su bili bas losi,na zalost.
Altsa

#166 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by Altsa »

-LIBERO- wrote:
kamen spoticanja wrote:
Prvo nije stojao,neko stajao,al' svakako nebitno jer je dio recenice koja je nebulozna tvorevine,bez argumenata.
Da znas kakva su opredjeljenja barem nekih od pokretaca svega toga,apsolutno bi ti bilo jasno da dobar dio njih daleko da voli SDP,a narocito neke vodece ljude u njemu.
i dobro ti je odgovorio sarajevo63,gdje si vidio da se protestvuje i protiv Besima Mehmedica,koji ono jel'da nije iz SDP-a(?).
Druga stvar,nije ti jasno da je 90% poluga vlasi u rukama kantona? Naravno da ti je jasno,kao sto je i svima,samo sto ti ta cinjenica ne odgovara u tvom teoretisanju.

Sad' ces ti reci,pa i Semiha je bila "samo" na celu grada,zasto se nju napadalo(jap.. :-) )
Ako znas,a garant znas samo se pravis da ti nije jasno,Semiha na samom pocetku negodovanja,pa i protesta ,nije ni bila osoba koja se prozivala. Ako se i p(R)ozivala,onda se trazilo da stane na celo gradjana i da se zatrazi,sa svima nama ,sigurnost i odgovornost za to odgovornih struktura.
Sta se desilo poslije (?!)
Pa desilo se to da je draga nam "mama" grada poslije ubistra (sutra dan) razgulila za Dubai,ogluseci se od pokusaj komuniukacije sa njom,na partnerskoj osnovi.
A da ne pricam o povezanosti gradonacelnice,tj. njene stranke ,po vertikali vlasti od drzavnog,federalnog,kantonalnog,gradskog nivoa,gdje su u svim nivoima vlasti u koaliciji (citaj-imaju poluge vlasti u svojim rukama)

Da ne duljim,a ako budes insistirao,mogu ti hronoloski i segmentivno pojasnjavati stavku po stavku,ali necu jer odlazimo daleko od same teme.202 kao brend je nesto sto se treba zadrzati u gradu Sarajevu (ako i jesmo grad jos uvijek),ali bi se apsolutno trebalo promijeniti profil ,kvantitet i "kvalitet" uposlenih,i sve pokusati okrenuti na varijantu radija koji bi bio na fonu zida i isv-a,a ne ovo sto su radili u zadnje vrijeme (cast izuzetcima),gdje su bili bas losi,na zalost.
zamarate nas sa glupostima. tema nije ni SDP ni semiha vec radio 202. ako nemate sta konstruktivno da napisete onda bolje nemojte nista.
uvjek dobar gost

#167 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by uvjek dobar gost »

.... Žalosno je što većina diskutanata ne vidi šta se valja iza brda il to ne želi vidjeti. Pozorišta u Mostaru su povezana sa 202-kom, balet i opera u Sarajevu imaju veze sa 202 kom, to što većina gradova u BiH nema kina ima veze sa 202 kom.
Tužno je bilo biti u subotu pred Katedralom, tužno je bilo vidjeti tu šačicu ljudi .....

Neki su sebi uzeli za pravo da porede 202 ku sa 101-om iz Zagreba te Zagreb sa Sarajevom, subota je sve te trebala spustiti na zemlju i objasniti im gdje u stvari žive, banalizacija tima momak sa čarapom, onaj sa trakom na glavi i slično ne pomažu, samo na kratak rok to može da pomogne nadri pojedincu koji radi na dnevnicu i tipka nebuloze... sljedeći na redu su oni koji se ne budu slagali sa konceptom vlasti, koji budu glasni i koji budu govorili protiv društvenog koncepta koji se implementira.

Greške ima i do ekipe sa 202-ke, greške ima do nas koji sva je prilika mnogo očekujemo od banalne populacije koja se fura na modu i gluposti dok im život pred očima prolazi....

Hiljadu mi dabrova izgubiti ćemo još jednu bitku, no mi smo navikli da živimo sa porazima, sjećam se ZIDA, ISV-a, sad 202 ke..... poslije ću se sjećati kulture koja će zamrijeti, a na scenu će doći KUD-ovi, koride, guslari, popjevke i slične stvari.

Sramota je što FGR i ostala ekipa šute, što ne smiju da se suprotstave vlasti na pravi način već po kolumnama i sličnim sranjima samo komentarišu, mislim da ni Haris uzoriti Pašović nije bio u subotu kao još pregršt nazovi umjetnika koji su u stvari na gore pominjanoj sisi... te se zato ne smiju suprotstaviti vlasti i njenom konceptu ...

Šta dalje, ja sam za ilegalu za internet radio, za internet TV-iju, za formiranje jedinstvenog fronta jer frakcijašenje nas ne vodi nigdje... to nam je valjda već jasno !
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#168 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by Pera Trta »

uvjek dobar gost wrote:.... Žalosno je što većina diskutanata ne vidi šta se valja iza brda il to ne želi vidjeti. Pozorišta u Mostaru su povezana sa 202-kom, balet i opera u Sarajevu imaju veze sa 202 kom, to što većina gradova u BiH nema kina ima veze sa 202 kom.
Tužno je bilo biti u subotu pred Katedralom, tužno je bilo vidjeti tu šačicu ljudi .....

Neki su sebi uzeli za pravo da porede 202 ku sa 101-om iz Zagreba te Zagreb sa Sarajevom, subota je sve te trebala spustiti na zemlju i objasniti im gdje u stvari žive, banalizacija tima momak sa čarapom, onaj sa trakom na glavi i slično ne pomažu, samo na kratak rok to može da pomogne nadri pojedincu koji radi na dnevnicu i tipka nebuloze... sljedeći na redu su oni koji se ne budu slagali sa konceptom vlasti, koji budu glasni i koji budu govorili protiv društvenog koncepta koji se implementira.

Greške ima i do ekipe sa 202-ke, greške ima do nas koji sva je prilika mnogo očekujemo od banalne populacije koja se fura na modu i gluposti dok im život pred očima prolazi....

Hiljadu mi dabrova izgubiti ćemo još jednu bitku, no mi smo navikli da živimo sa porazima, sjećam se ZIDA, ISV-a, sad 202 ke..... poslije ću se sjećati kulture koja će zamrijeti, a na scenu će doći KUD-ovi, koride, guslari, popjevke i slične stvari.

Sramota je što FGR i ostala ekipa šute, što ne smiju da se suprotstave vlasti na pravi način već po kolumnama i sličnim sranjima samo komentarišu, mislim da ni Haris uzoriti Pašović nije bio u subotu kao još pregršt nazovi umjetnika koji su u stvari na gore pominjanoj sisi... te se zato ne smiju suprotstaviti vlasti i njenom konceptu ...

Šta dalje, ja sam za ilegalu za internet radio, za internet TV-iju, za formiranje jedinstvenog fronta jer frakcijašenje nas ne vodi nigdje... to nam je valjda već jasno !
Za šta da se bunimo? Što se konačno uvodi ekonomski način poslovanja u medijskom prostoru? Ili opet prizivate vremena jedne televizije, jednog radija i jedne partije?
Radiodifuzni sistem je resurs države kao i svaki drugi. Za mjesto u njemu treba se izboriti dokazom samoodrživosti. Komercijalne radio i TV stanice postoje decenijama u zapadnom demokratskom svijetu, a mi bismo da i dalje zadržimo koncept dotiranih medija koji uvijek računaju na sigurnu finansijsku injekciju od države, bez obzira kako i koliko radili.
uroborus

#169 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by uroborus »

sarajevo63 wrote:
Radio 202 je duh. Radio 202 je stav. Radio 202 je želja. Radio 202 je ponos.
Ovo se zove biti ovisan o mediju/medijima
:run:
uroborus

#170 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by uroborus »

Sharan wrote:Jao, jao, pametnjakovića forumskih. Puno Vas ima, mogli bi doći da nas podržite. Najsimpatičniji mi je ovaj što se uhvatio mene kako lupam glavom orahe u sedamnaestoj godini, tj. prije šest godina. Tuga, brate, tuga...no, idemo!
Jao, jao, kakav sam ja retard samo zbog cinjenice da zivim u vukojebini u kojoj nije bilo moguce "uhvatiti" tvoje growling glasovne mogucnosti, a, sto se ostalog tice, i na Radio Han-Pijesak puste ponekad Brutal Truth-"Sugar daddy" :-)

Last edited by uroborus on 21/12/2009 20:03, edited 1 time in total.
neocekivana_sila

#171 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by neocekivana_sila »

202-ku volim zbog mnogih stvari.
Ne pripadam generaciji koja pamti prijeratni rad ovog radio, ali iz opće kulture svi znaju o kvaliteti tog programa i iz poštovanja prema mišljenju starijih sugrađana smatram da radio treba nastaviti postojati kao dio recimo, kulturne tradicije.
Pripadam generaciji koja glavnog urednika 202-ke pamti kao saborca-junaka hladnih poropodneva u periodu agresije na BiH, kada su bili isti ovi minusi, samo folije na prozorima, nije bilo grijanja, struje, hrane.. upalio bi se neki tranzistor i slušala kultna "Tegoba" na radiju Zid, "No sleep till" i mnoge druge. Ekipa izuzetno nadarenih, duhovitih, inventivnih i hrabrih ljudi zaslužna je za projekat Rock under the siege..tada ljudi nisu imali apsolutno ništa i pravili su velike stvari. Sada svi samo kukaju i ne prave skoro ništa. Ista ideja, isti medij sarajevske subkulture je nastavio živjeti samo u drugom obliku, u drugom vremenu, za druge generacije na sadašnjem Radiju 202, i ostao svojevrstan sarajevski bastion nove/stare urbane kulture.
Konacno, 202-ka je izuzetno bitna zbog svoje nezavisnosti koja je zasigurna najveća u odnosu na sve ostale medije u gradu pa i u državi sto se mora sacuvati
saibaba

#172 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by saibaba »

Jutros slušam 202 šaran između ostalog kaze " ja volim svoje stručno misljenje"
uvjek dobar gost

#173 Re: Gašenje Radija 202! :(

citat Pera Trta :
Za šta da se bunimo? Što se konačno uvodi ekonomski način poslovanja u medijskom prostoru? Ili opet prizivate vremena jedne televizije, jednog radija i jedne partije?
Radiodifuzni sistem je resurs države kao i svaki drugi. Za mjesto u njemu treba se izboriti dokazom samoodrživosti. Komercijalne radio i TV stanice postoje decenijama u zapadnom demokratskom svijetu, a mi bismo da i dalje zadržimo koncept dotiranih medija koji uvijek računaju na sigurnu finansijsku injekciju od države, bez obzira kako i koliko radili.

Pravo pitanje , sa njim je krenulo za šta da se bunimo (il zbog čega da se probudimo) ?

Ostaviti ću za kraj odgovor, no samo par rečenica prije toga. Po tvom mjerilu ekonomije, odnosa ponude i tražnje te recimo rentabilnosti poslovanja... budućnost u ovoj državi imaju jedino koride, BN televizija, radio stanice koje puštaju muziku bez elemenata kvaliteta, pijace nedeljom na kojim se može kupiti sve i svašta. Sigurno je po tvojim mjerilima nema balet i opera u Sarajevu, nema je kino u Mostaru i Tuzli, nemaju je pozorišta po našim gradovima i na kraju nemaju je radio stanice koje u svojoj programskoj ponudi nemaju dnevno ni par minuta džigarice pohane u eteru.... Da sad ne elaboriram za šta i na koji način se izdvajaju novci iz budžeta sa svih nivoa ove države... da ne elaboriram stanje kulture kod nas , ali svakako ću spomenuti jednu stvar... najvrijednija kolekcija savremene umjetnosti trune u Sarajevu u neuslovnim prostorijama dok se o muzeju Ars Evi više skoro i ne priča.... dok je Zagreb dobio takav muzej iako nema toliko kvalitetnu postavku.... još da spomenem koncertnu dvoranu o kojoj se pričalo a sad... je muk na tu temu.. dok po gradu niču velelepne velike piljare po kojima narodi Sarajeva samo hode jer nemaju para....

Možemo se intimno slagati il neslagati sa programom 202-ke njihovom muzikom il voditeljima ali to su periferne stvari na koje i možemo uticati ukoliko to želimo, ni meni nije simpa dreka ujutro kad se probudim i idem na posao.... ne volim svašta nešto ali radio 202 je simbol je pojam nečega, na kraju krajeva dobitnik je to nagrade za 6 April..... koliko se ljudi tom logikom bunilko na radio Primus i kreveljenje ekipe koja ga je radila... tih nekih 70 tih godina....?

Sve je ovdje povezano ukoliko smo mi prihvatili da životarimo u provincijetini i da se pravdamo banalnostima... zašto osuđujemo djecu svoju malu i tuđu na mentalitet kasabe, varoši il palanke.... ?

Sad da se vrnem na pitanje.... Za šta da se bunimo pitao je Pera.... ovakvi kakvi smo nizašta... nije nam bitan naš životni standard, ne cijenimo život koji imamo a jedan je samo, nije nam bitno što je društvo u komplet rasulu, nisu nam bitni invalidi, demobilisani borci, nije nam bitna pravda, korupcija nas ne zabrinjava, boli nas uvo za logoraše i masovne grobnice, jebe nam se za ratne profitere koji su danas uzoriti ljudi, halali smo privatizaciju lopovsku, boli nas ćošak za aparthejd u sistemu obrazovanja i u zdravstvu, jebe nam se za to što smo po svim parametrima zemlja trećeg svijeta... a kamoli za 202 ku..... jednu malu radio stanicu koja je u rasulu već par godina....

Pero i Trto.... možemo na isti način posmatrati mnoge stvari oko sebe, no sve to gubi smisao jer prodali smo duše vrazima, đavolima i šejtanima... hodamo kroz život mahom krezavi i vodimo se parolom ma dobro je bilo je i gore.... nismo odgovorni prema djeci koju imamo il željeli bi je imati, 202 ka je banalan primjer naše kratkovidosti i sebičnosti, ukoliko to ne vidimo i ne želimo sebi da priznamo.... komotno nam slijedi lobotomija i davno je rečeno da nije vrlina čovjeka da se navikne na život u bolesnom društvu..., a mi smo se navikli i što je najgore u nečemu takvom očekujemo bolje sutra.....

malo morgen !
stochar

#174 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by stochar »

Pera Trta wrote: Radiodifuzni sistem je resurs države kao i svaki drugi. Za mjesto u njemu treba se izboriti dokazom samoodrživosti. Komercijalne radio i TV stanice postoje decenijama u zapadnom demokratskom svijetu, a mi bismo da i dalje zadržimo koncept dotiranih medija koji uvijek računaju na sigurnu finansijsku injekciju od države, bez obzira kako i koliko radili.
fakat. i, nesto kontam, kako za toliko godina (govorim o postratnom periodu) ta ekipa koja se proteklih dana toliko nahvali svojim novinarskim, slobodarskim i svim drugim kvalitetama nije stvorila respektabilan program i radio stanicu koja ce biti samoodrziva, u stvari, kako sami sa tako nezavisnim duhom nisu trazili da im se dopusti 'otcjepljenje' od 'drzavne sise' i potpuna nezavisnost? fakat ne znam zbog cega bismo mi sad iz budzeta, uz milion nepotrebnih stvari poput ZO za jet-set, placali i necije zajebancije? na kraju, cak i da nisu stvorili respektabilan program koji bi mogao funkcionisati samostalno, trebali su ranije misliti o svemu, i alarmirati javnost jos 2005. kad je donesen zakon na drzavnom nivou, kako ne bi doslo do ovog do cega dolazi.

za mene je drzava u ovom slucaju samo egzekutor, dok glavne krivce za propast radija i ideje koja je trajala toliko decenija smatram upravo one koji su se u sudijskoj nadoknadi sjetili da bi i oni morali nesto uciniti, i onda se oslonili na podrsku FB aktivista... shteta!
uvjek dobar gost

#175 Re: Gašenje Radija 202! :(

stochar wrote:
Pera Trta wrote: Radiodifuzni sistem je resurs države kao i svaki drugi. Za mjesto u njemu treba se izboriti dokazom samoodrživosti. Komercijalne radio i TV stanice postoje decenijama u zapadnom demokratskom svijetu, a mi bismo da i dalje zadržimo koncept dotiranih medija koji uvijek računaju na sigurnu finansijsku injekciju od države, bez obzira kako i koliko radili.
fakat. i, nesto kontam, kako za toliko godina (govorim o postratnom periodu) ta ekipa koja se proteklih dana toliko nahvali svojim novinarskim, slobodarskim i svim drugim kvalitetama nije stvorila respektabilan program i radio stanicu koja ce biti samoodrziva, u stvari, kako sami sa tako nezavisnim duhom nisu trazili da im se dopusti 'otcjepljenje' od 'drzavne sise' i potpuna nezavisnost? fakat ne znam zbog cega bismo mi sad iz budzeta, uz milion nepotrebnih stvari poput ZO za jet-set, placali i necije zajebancije? na kraju, cak i da nisu stvorili respektabilan program koji bi mogao funkcionisati samostalno, trebali su ranije misliti o svemu, i alarmirati javnost jos 2005. kad je donesen zakon na drzavnom nivou, kako ne bi doslo do ovog do cega dolazi.

za mene je drzava u ovom slucaju samo egzekutor, dok glavne krivce za propast radija i ideje koja je trajala toliko decenija smatram upravo one koji su se u sudijskoj nadoknadi sjetili da bi i oni morali nesto uciniti, i onda se oslonili na podrsku FB aktivista... shteta!
Da o ovom se može polemizirati, veliki dio krivice jeste na ljudima koji upravljaju FTV i koji su rukovodili Radiom 202, mislim ovdje na prošli i sadašnji saziv svih tih ljudi ! Oni imaju svoje talove, imaju svoj koncept, svoje motive i orahe u džepovima, no na kraju će slušaoci ostati bez još jedne frekfencije koja ne pušta džigu... neki su uzeli sebi za pravo da 101 ca porede sa 202 kom i Zagreb sa Sarajevom......, a to su sasvim različite dimenzije !

Što se tiče FB aktivizma, pokakim se ja na isti i ovom prilikom !
Post Reply