Altsa wrote:tacno ideja ali ne i ekipa. ali ta ideja nije potekla od adija sarajlica i sharana vec od bore kontica, mladena vlaskog i jasmina ferovica koji su prvi pokrenuli sarajevo 202 jos pri kraju ovog nesretnog rata kada se program zasnivao na 12 satnom pustanju odlicne muzike od strane cetvorice dobrih i iskusnih muzickih urednika dok su se radio voditelji pripremali za svoje prvo sjedanje za mikrofon, uz vjezbe i rad sa iskusnijim kolegama uz lingvisticke vjezbe. to je bio projekat koji je bio izuzetno ozbiljan i koji je trebao da sarajevo 202 dovede na one stare grane. ubrzo potom odlazi prvo boro, a potom i ostala gore navedena dvojica. radio preuzima sanda novosel i beskrvni suad bejtovic kao glavni muzicki urednik i radio od tada postaje radio za penzionere i domacice. kvalitetni muzicki urednici odlaze (zbog uredivacke politike ovog dvojca) a zaposljava se djecurlija koja uglavnom dolazi i odlazi mjenjajuci se kao na traci nemajuci svoj muzicki ukus i izbor vec radeci onako kako im kaze suad bejtovic. novinari koji su se obucavali (u vrijeme bore kontica) dobijaju svoje "mentore" sa BH radija koji ili rade umjesto njih jutarnje programe ili sjede za mikrofonom sa njima "uvodeci" ih u posao (kasnije su dobili svoju priliku ali steta je vec bila neispravljiva). radio uglavnom ne lici ninasta, nema ni glavu ni rep. E sad svi ce reci pa bolji je sada. e u tome i jeste stvar. kada se ponovo pokrenuo i kada sam saznao da je doslo do promjena na radiju ocekivao sam jedan pravi muzicko-omladinski radio koji je trebao ovom gradu (gasenjem ISV radija i radio ZID-a to je bilo neophodno). medutim nazalost nista od toga. na radiju se skupljaju ljudi koji nemaju ama bas nikakvog smisla za rad na njemu. djeca koja ubijajuci svoje slobodno vrijeme ubijaju i nas koji pokusavamo ponekad da slusamo taj radio. gdje se sve svodi na kreveljenje voditelja i izivljavanje nad slusaocima. muzicki urednici su se takmicili ko ce pustiti sto ne slusljiviju pjesmu u vrijeme kada bi radio trebao biti naslusaniji. dinglovi su pravljeni kao da su snimani u selima na bjelasnici i sve u svemu drugacije nije ni moglo da se zavrsi. problem je u tome sto ljudi koji su sebe smatrali za glavne nosioce sarajeva 202 nemaju kapaciteta za to. prije svega vec spominjani sharan i adi sarajlic. o ostalim sa radija necu ni govoriti s obzirom kakve su im "zvijezde" moze se samo pretpostaviti kakvi su oni. koliko su precijenili svoje mogucnosti pokazuje i to sto se sharan toliko umislio da je medijska licnost da misli da moze pokrivati i TV i radio medij gdje svoje frustracije iz puberteta prenosi na nas. nemajuci pri tome ni dikciju ni glas, a bogami bas ni neku inteligenciju da se bavi poslom za koji on misli da je stvoren. tu su se vrtili i mediokritet kaljanac kojem je glavna zanimacija prije bila da minira radio emisije na pojedinim radio stanicama u gradu javljajuci se u nocne programe i sa svojim ludilom uglavnom ih upropastavao. prema tome radio 202 svakako treba ostati uz korijenite promjene kadra koji radi tamo i uz smisljenu novu koncepciju radija. ukoliko ne bi doslo do promijena nije zasluzio na zalost ni da postoji.susc_ovjek wrote:Sama ideja radija 202 je ok, ali ekpia mi je 0.
Gospodin sa carapom na glavi, kospodin sa trakom oko glave, prepotentni pametnjakovic ja_sam_najpametniji Stefan i dumokoumni, najhumoricniji Sharan. Ako su oni ekipa 202, neka ih odmah ukinu!!!
Svaka čast na postu! Tesko da ce to doprijeti do njih, oni su previse nafurani!