Bojite li se za sudbinu BiH?
- Grover
#151 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Ne bojim se za sudbinu BiH. Jednostavno fašizmu vrijeme neumitno curi, tu nema boga..
Ne može im pomoći ni Amerika
Ne može im pomoći ni Amerika
-
portal01
#152 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Ti nemas drzavu od Une do Drine nego mislis da imas drzavu... koliko su moje zelje nerealne i tvoje suBosnolog wrote:Pa jam imam drzavu od Une do Drine i Save do mora,jedna si jedia BiH cija zastava se vihori na East Riveru,ne znam o kakvoj drzavi ti mastas i pricas,o njoj neces nikada dobiti podrsku od onih u ime kojih se predstavljas i prosipas lazne mokre zelje na ovom portalu,a predpostavljam cije zelje prodajes ovdje,nema od tih zelja nista,mozes macku o rep objesiti sto bi rakao oni koji bi ti se obradovali tvom uspjehu,......portal01 wrote:Bosnolog wrote: Tihicu jesli to ti!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koliko te placaju i hoces li dobiti i ove godine nagradu kao licnost odbrane i spasa genociteta uz topal Dodin zagrljaj spasa !
Vidis ja zelim bosnjacku drzavu tamo gdje su bosnjaci vecina i jos neke opcine gdje nisu a ti zelis na citavom teritoriju samo se stidis priznati...
jer svaki bosnjak koji ne misli kao ti je kvisling
svaki hrvat koji ne misli kao ti je ustasa
svaki srbin koji ne misli kao ti je cetnik
dzaba tebi zastava na East Riveru kad je pola BiH ne voli i ne osjeca kao svoju...
-
portal01
#153 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Andaluz1 wrote:Tako je govorio Tihic, grobar BH drzave. BH pripada njenim lojalnim gradjanima a nikako sljedbenicima njene podjele i grobarima poput Dodika, Tihica i Covica.portal01 wrote:Bosnolog wrote: Tihicu jesli to ti!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Koliko te placaju i hoces li dobiti i ove godine nagradu kao licnost odbrane i spasa genociteta uz topal Dodin zagrljaj spasa !
Vidis ja zelim bosnjacku drzavu tamo gdje su bosnjaci vecina i jos neke opcine gdje nisu a ti zelis na citavom teritoriju samo se stidis priznati...
BiH pripada njenim narodima kao i njenim grobarima tihicu, covicu, dodiku i drugim gradjanima .. tako ustav kaze i takav je usud BiH u kojoj zlocinac i zrtva imaju jednaka prava... zlocinac cak malo veca
- Bosnolog
#154 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Pa jam imam drzavu od Une do Drine i Save do mora,jedna si jedia BiH cija zastava se vihori na East Riveru,ne znam o kakvoj drzavi ti mastas i pricas,o njoj neces nikada dobiti podrsku od onih u ime kojih se predstavljas i prosipas lazne mokre zelje na ovom portalu,a predpostavljam cije zelje prodajes ovdje,nema od tih zelja nista,mozes macku o rep objesiti sto bi rakao oni koji bi ti se obradovali tvom uspjehu,......[/quote]portal01 wrote:Bosnolog wrote:
Ti nemas drzavu od Une do Drine nego mislis da imas drzavu... koliko su moje zelje nerealne i tvoje su
dzaba tebi zastava na East Riveru kad je pola BiH ne voli i ne osjeca kao svoju...[/quote]
Ti sto ne vole ovu drzavu a u kojoj zive je njihov problem,i njihova frustracija ,probam da shvatim njihovu duhovnu bol i frustraciju jer su ostali u drzavi protiv koje su ratovali i koju su rusili a i danas to cine,ostaje im da nastave dalje sa istom rabotom koju nikako da dovrse u svom sizisovom rasturanju BiH, nakon svega i svih ovih godina im ostaje da jace grizu svoje medunozje i tako tiho nastave da cure iz BiH kao najveci gubitnici i bijednici ,time postanu dozivotni stranci u zemljama za cije interese su rusili i rasturali nasu zajednicku BiH.
Nazalost ti se nikada nece promjeniti a nama kojima je BiH na srcu i jedina domovina ostaje da je branimo svim sredstvima i metodama pa i oruzjem ako ustreba i da nase genercije odgajamo u duhu patriotizma ,spoznaje o njenim dusmanima,historijskim cinjenicam i genocidnim rabotama hegemonistickih ideologija,jer odbrana ,ocuvanje i opstanak BiH je pitanje naseg zivotnog i bioloskog opstanka a zna se da oni koji se bore sa tim polaznim osnovama su nepobjedivi jer nemaju drugog izbora, rasturanje BiH i njena podjela kao i disolucija je jednako nas bioloski nestanak na duze staze zagovornika podjela BiH,nasa odlucnost i odbrana od velikosrpske fasisoidne anti BH politike je jasna i snazna a i svjesni smo nase snage i mogucnosti odbrane BiH protiv velikosrbizma koja je polomilo zube 90 tih godina ,KADA SMO BILI VOJNO I U SVAKOM DRUGOM POGLEDI MANJE SPREMNI I ZATECENI A STO JE DANAS MNOGO DRUGACIJE I POVOLJNIJE U KORIST BRANIOCA BIH, UKOLIKO BUDE UPITAN NJEN OPSTANAK.
BiH je nadzivjela mnoge zlotvore pa i ce ove kojima je ostalo da laju na BiH vise zbog svojih frustracija i nemoci da ostvare svoje bolesne nakane unistenja BiH.Nastavak dansnjeg stanja im ne ide u prilog a frustracije su im zbog nemoci ,svakim dnom sve vece.
Ziva na bila nasa najdraza i jedina domovina BIH,....
- 1gorstak
#155 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
What a fuck ? Sta s nama koji nismo Bosnjaci a zivimo na podrucju gdje su Bosnjaci vecina ? Sta sa ustavnom odredbom o konstitutivnosti naroda ? Ima li mjesta u toj tvojoj kalkulaciji za bilo sta osim zelje velikosrpskog i velikohrvatskog faktora za etnickom podjelom ?portal01 wrote:Bosnolog wrote: Tihicu jesli to ti!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vidis ja zelim bosnjacku drzavu tamo gdje su bosnjaci vecina i jos neke opcine gdje nisu
-
estonija
#156 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Dogovoricemo se al haj sad prvo MRS sa ovog foruma?1gorstak wrote:What a fuck ? Sta s nama koji nismo Bosnjaci a zivimo na podrucju gdje su Bosnjaci vecina ? Sta sa ustavnom odredbom o konstitutivnosti naroda ? Ima li mjesta u toj tvojoj kalkulaciji za bilo sta osim zelje velikosrpskog i velikohrvatskog faktora za etnickom podjelom ?portal01 wrote:Bosnolog wrote: Tihicu jesli to ti!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vidis ja zelim bosnjacku drzavu tamo gdje su bosnjaci vecina i jos neke opcine gdje nisu
-
portal01
#157 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Bice sa vama isto ono kao sto imaju drugi narodi u hrvatskoj a koji nisu hrvati ili narodi u srbiji koji nisu srbi ... cak i vise od toga...1gorstak wrote:What a fuck ? Sta s nama koji nismo Bosnjaci a zivimo na podrucju gdje su Bosnjaci vecina ? Sta sa ustavnom odredbom o konstitutivnosti naroda ? Ima li mjesta u toj tvojoj kalkulaciji za bilo sta osim zelje velikosrpskog i velikohrvatskog faktora za etnickom podjelom ?portal01 wrote:Bosnolog wrote: Tihicu jesli to ti!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ukidanje naziva Bosnjak i stvaranje nacije Bosanac bez obzira na vjersku pripadnost ... ko hoce bujrum u bosance ko nece ima status nacionalne manjine ... dobili bi malo manje od ovog danas a malo vise od onog sto imaju bosnjaci u sandzaku
-
portal01
#158 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
A ko to nema frustracija u ovoj drzavi? 500 000 nezaposlenih a 3 miliona samo ceka kad ce se opet zapucati??Bosnolog wrote:
Ti sto ne vole ovu drzavu a u kojoj zive je njihov problem,i njihova frustracija ,probam da shvatim njihovu duhovnu bol i frustraciju jer su ostali u drzavi protiv koje su ratovali i koju su rusili a i danas to cine,ostaje im da nastave dalje sa istom rabotom koju nikako da dovrse u svom sizisovom rasturanju BiH, nakon svega i svih ovih godina im ostaje da jace grizu svoje medunozje i tako tiho nastave da cure iz BiH kao najveci gubitnici i bijednici ,time postanu dozivotni stranci u zemljama za cije interese su rusili i rasturali nasu zajednicku BiH.
Nazalost ti se nikada nece promjeniti a nama kojima je BiH na srcu i jedina domovina ostaje da je branimo svim sredstvima i metodama pa i oruzjem ako ustreba i da nase genercije odgajamo u duhu patriotizma ,spoznaje o njenim dusmanima,historijskim cinjenicam i genocidnim rabotama hegemonistickih ideologija,jer odbrana ,ocuvanje i opstanak BiH je pitanje naseg zivotnog i bioloskog opstanka a zna se da oni koji se bore sa tim polaznim osnovama su nepobjedivi jer nemaju drugog izbora, rasturanje BiH i njena podjela kao i disolucija je jednako nas bioloski nestanak na duze staze zagovornika podjela BiH,nasa odlucnost i odbrana od velikosrpske fasisoidne anti BH politike je jasna i snazna a i svjesni smo nase snage i mogucnosti odbrane BiH protiv velikosrbizma koja je polomilo zube 90 tih godina ,KADA SMO BILI VOJNO I U SVAKOM DRUGOM POGLEDI MANJE SPREMNI I ZATECENI A STO JE DANAS MNOGO DRUGACIJE I POVOLJNIJE U KORIST BRANIOCA BIH, UKOLIKO BUDE UPITAN NJEN OPSTANAK.
BiH je nadzivjela mnoge zlotvore pa i ce ove kojima je ostalo da laju na BiH vise zbog svojih frustracija i nemoci da ostvare svoje bolesne nakane unistenja BiH.Nastavak dansnjeg stanja im ne ide u prilog a frustracije su im zbog nemoci ,svakim dnom sve vece.
Ziva na bila nasa najdraza i jedina domovina BIH,....
Kako da nemas frustracija?
Jel se 1992 krenulo u rat protiv segregacije, za suverenu, cjelovitu, nezavisnu itd.. Jel? Jest
i jesmo li dobili? Nismo Ko je dobio ? dobili su srbi svoju skupstinu, predsjednika, vladu i mnogo mnogo gradova gdje prije rata nisu bili vecina...
- 1gorstak
#159 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Da razjasnimo, ti hoces da ja budem nacionalna manjina u svom gradu samo zato sto ti hoces da svojatas neki drugi grad ? Zasto si ti to vazniji od mene ?portal01 wrote:Bice sa vama isto ono kao sto imaju drugi narodi u hrvatskoj a koji nisu hrvati ili narodi u srbiji koji nisu srbi ... cak i vise od toga...1gorstak wrote:What a fuck ? Sta s nama koji nismo Bosnjaci a zivimo na podrucju gdje su Bosnjaci vecina ? Sta sa ustavnom odredbom o konstitutivnosti naroda ? Ima li mjesta u toj tvojoj kalkulaciji za bilo sta osim zelje velikosrpskog i velikohrvatskog faktora za etnickom podjelom ?portal01 wrote:
Ukidanje naziva Bosnjak i stvaranje nacije Bosanac bez obzira na vjersku pripadnost ... ko hoce bujrum u bosance ko nece ima status nacionalne manjine ... dobili bi malo manje od ovog danas a malo vise od onog sto imaju bosnjaci u sandzaku
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#160 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Odmorićeš se od sa-x na mjesec danaestonija wrote: Dogovoricemo se al haj sad prvo MRS sa ovog foruma?
-
ROTOR 9
#161 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Pocesa li se ijedna NVO u Sarajevu ili licnost povodom smanjivanja kazne ratnom zlocincu Milosevicu za opsadu grada Sarajeva 1992-1995 ?
Drage sarajlije vise od 12 000 hiljada razloga je bilo.. a itekako jos vise od 1700 razloga..
Drage sarajlije vise od 12 000 hiljada razloga je bilo.. a itekako jos vise od 1700 razloga..
-
ROTOR 9
#162 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Ne bojim se sudbine BiH dokle god je Bosnjaka i njenih najboljih sinova.. Jedino se Bosjacima sugerise ., daju ultimatumi i sta sve ne.. jedino OHR ima muda da trubi iza nasih ledja.. Neka se zapita svako., da li bi OHR bio indolentan kad bi kojim slucajem Suljo ili Hare uradili ono sto radi Dodik? Ako OHR smatra Bosnu cjelovitom., zasto nije svoje sjediste stavio u Banja Luku., U Tuzlu-., il Trebinje ?
Srbi se boje Bosnjacke vecine i to je njihov glavni problem.. i sama ona Majkiceva j eto fino rekla na FTV-u..
Kada tome dodamo sheme OHR-a i jos puno ispada MZ kako u ratu tako i tokom 1996 pa naovamo..
ma pametnom je i jedna dovoljna..
podsjecam. sjecate se u ratu kako su nas pazili..
Srbi se boje Bosnjacke vecine i to je njihov glavni problem.. i sama ona Majkiceva j eto fino rekla na FTV-u..
Kada tome dodamo sheme OHR-a i jos puno ispada MZ kako u ratu tako i tokom 1996 pa naovamo..
Last edited by ROTOR 9 on 28/11/2009 11:28, edited 1 time in total.
-
estonija
#163 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
jeste se usrali,ko vukovi sa vucijaka 
-
portal01
#164 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
To bi bio tvoj izbor ne moj .. budi sta hoces1gorstak wrote:
Da razjasnimo, ti hoces da ja budem nacionalna manjina u svom gradu samo zato sto ti hoces da svojatas neki drugi grad ? Zasto si ti to vazniji od mene ?
-
portal01
#165 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
ROTOR 9 wrote:Ne bojim se sudbine BiH dokle god je Bosnjaka i njenih najboljih sinova.. Jedino se Bosjacima sugerise ., daju ultimatumi i sta sve ne.. jedino OHR ima muda da trubi iza nasih ledja.. Neka se zapita svako., da li bi OHR bio indolentan kad bi kojim slucajem Suljo ili Hare uradili ono sto radi Dodik? Ako OHR smatra Bosnu cjelovitom., zasto nije svoje sjediste stavio u Banja Luku., U Tuzlu-., il Trebinje ?
Srbi se boje Bosnjacke vecine i to je njihov glavni problem.. i sama ona Majkiceva j eto fino rekla na FTV-u..![]()
Kada tome dodamo sheme OHR-a i jos puno ispada MZ kako u ratu tako i tokom 1996 pa naovamo..ma pametnom je i jedna dovoljna..
Sheme nisi upucene protiv bosnjaka nego bosnjackih kriminalaca
Da je OHR svoje sjediste stavio u Banja Luku iz Sarajeva bi kukali kako to degradira BiH te se OHR stavlja u sluzbu srpske politike
Srbi se boje bosnjacke vecine i svi bi se trebali bojati preglasavanja
- 1gorstak
#166 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Opet te pitam, zasto si ti vazniji od mene ? Zasto se ja moram prilagodjavati tvojoj ksenofobiji ?portal01 wrote:To bi bio tvoj izbor ne moj .. budi sta hoces1gorstak wrote: Da razjasnimo, ti hoces da ja budem nacionalna manjina u svom gradu samo zato sto ti hoces da svojatas neki drugi grad ? Zasto si ti to vazniji od mene ?
-
portal01
#167 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
jesu li ksenofobi francuzi, italijani jer u njihovim drzavama postoje nacionelne manjine
- 1gorstak
#168 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
BiH je drzava tri naroda, ravnopravna na tlu citave drzave. Ti hoces da ogranicis tu ravnopravnost jer bi da ugnjetavas druge, manje brojne, u gradu u kojem zivis. Nece ici.portal01 wrote:jesu li ksenofobi francuzi, italijani jer u njihovim drzavama postoje nacionelne manjine
-
portal01
#169 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
1gorstak wrote:BiH je drzava tri naroda, ravnopravna na tlu citave drzave. Ti hoces da ogranicis tu ravnopravnost jer bi da ugnjetavas druge, manje brojne, u gradu u kojem zivis. Nece ici.portal01 wrote:jesu li ksenofobi francuzi, italijani jer u njihovim drzavama postoje nacionelne manjine
Ja ti govorim o stvaranju nove drzave... i samo tako bosnjaci mogu dugorocno opstati .. ne vidim zasto kao narod nebi imali svoju nacionalnu drzavu narocito kada imaju komsije kakve imaju
- 1gorstak
#170 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Pa ne mogu govoriti u ime Bosnjaka, ali pretpostavljam da ne zele pristati da kao narod koji (mozda) cini natpolovicnu vecinu u BiH, dobije dvadeset i kusur procenata zemlje, teritoriju ispresjecenu Trnovom i Mrkonjic Gradom. Da u Gorazde iz Sarajeva idu preko planina a u Bihac kroz stratosferu ? Mozda da im ponudis Mostar i Doboj, da im ta ideja rezervata bude bar malo sladja ?portal01 wrote:1gorstak wrote:BiH je drzava tri naroda, ravnopravna na tlu citave drzave. Ti hoces da ogranicis tu ravnopravnost jer bi da ugnjetavas druge, manje brojne, u gradu u kojem zivis. Nece ici.portal01 wrote:jesu li ksenofobi francuzi, italijani jer u njihovim drzavama postoje nacionelne manjine
Ja ti govorim o stvaranju nove drzave... i samo tako bosnjaci mogu dugorocno opstati .. ne vidim zasto kao narod nebi imali svoju nacionalnu drzavu narocito kada imaju komsije kakve imaju
-
portal01
#171 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Mostar naravno Doboj ne1gorstak wrote:
Pa ne mogu govoriti u ime Bosnjaka, ali pretpostavljam da ne zele pristati da kao narod koji (mozda) cini natpolovicnu vecinu u BiH, dobije dvadeset i kusur procenata zemlje, teritoriju ispresjecenu Trnovom i Mrkonjic Gradom. Da u Gorazde iz Sarajeva idu preko planina a u Bihac kroz stratosferu ? Mozda da im ponudis Mostar i Doboj, da im ta ideja rezervata bude bar malo sladja ?
zasto bi ta drzava bila rezervat a ceska ili slovacka nisu rezervati?
sto se tice natplovicne vecine bosnjaka bas ta natpolovicna vecina zivi u gradovima na koje sam mislio
sto se tice bihaca to bi povezali preko mrkonjic grada i sipova a srbima prepustili brcko
-
kv99
#172 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
portal01 wrote:Bosnolog wrote: Tihicu jesli to ti!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
@ portl01, lustracija i svi ovi "veliki bosnjaci" koji zagovaraju granice Srbije na Vracama i Hrvatske u Kiseljaku
Da vas nesto pitam : Koliko vi planirate da primite izbjeglica u vase stanove/kuce/vikendice od onih 100 000-200 000 koji bi bili manje vise protjerani u taj Elorado zvani Bosnjakistan ? Da li bi bili spremni da odete u Brcko i kazete tamo da oni zbog vaseg ceifa i zelje da kopirate Dodika i Covica spakuju kofere pa da cetnici imaju i apslutnu premoc u gradu koja im je potrebna za to sto zagovarate ? Koji ce od vas da ode na vrata Draganu Vikicu, Zeljku Komsicu, Draganu Lukacu itd i reci im da su oni od sada nacionalna manjina jer nisu Bosnjaci i da npr Fikret Abdic i Fahrudin Radoncic imaju vise prava na ovu zemlju nego oni ? Suplja vam je i prozirna ta cetnicka ideologija jer koliko god da smece u svilu zamotas ono ostane smece ( nisma htjeo da korsitim neku drugu rijec za smece ali zamislite nesto sto smrdi ). To je bas politika koju vi zagovarate i nema veze koliko je pakujete u svilu i lijepe rijeci... ona smrdi i odvratna je.
Svaki bosnjak koji misli kao vi je kvisling
Svaki hrvat koji misli kao vi je ustasa
Svaki srbin koji misli kao vi je cetnik
- 1gorstak
#173 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Pretpostavljam da ta ponuda Bosnjacima postaje interesantnija, sta Covic kaze na to ?portal01 wrote:Mostar naravno Doboj ne1gorstak wrote:
Pa ne mogu govoriti u ime Bosnjaka, ali pretpostavljam da ne zele pristati da kao narod koji (mozda) cini natpolovicnu vecinu u BiH, dobije dvadeset i kusur procenata zemlje, teritoriju ispresjecenu Trnovom i Mrkonjic Gradom. Da u Gorazde iz Sarajeva idu preko planina a u Bihac kroz stratosferu ? Mozda da im ponudis Mostar i Doboj, da im ta ideja rezervata bude bar malo sladja ?
- Lincoln-Burrows
#174 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Rekao bi vjerojatno Bulevar u nekom smislu1gorstak wrote:Pretpostavljam da ta ponuda Bosnjacima postaje interesantnija, sta Covic kaze na to ?portal01 wrote: Mostar naravno Doboj ne
- 1gorstak
#175 Re: Bojite li se za sudbinu BiH?
Znaci nista....Lincoln-Burrows wrote:Rekao bi vjerojatno Bulevar u nekom smislu1gorstak wrote:Pretpostavljam da ta ponuda Bosnjacima postaje interesantnija, sta Covic kaze na to ?portal01 wrote: Mostar naravno Doboj ne