Jel samo zbog toga što Marković nije imao uspjeha sa košarkaškom reprezentacijom ne treba dati šansu Barbarezu?cyprus wrote:Kao i većina Bosanaca i Hercegovaca izražavam divljenje prema ovoj igračkoj i ljudskoj veličini, ali dozvolite da postavim sljedeće pitanje: sjećate li se Nenada Markovića?
Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Bosanski_kralj
#151 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
- cyprus
#152 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Ma želim reći da to vjerovatno nije najsretnije rješenje, jer je velika šansa da trener početnik neće imati željenih rezultata sa reprezentacijom, pogotovo ako se uzmu u obzir "realna" očekivanja naše javnosti. Zato ne želim da se Sergeju počne spominjat familija i okrivljivat ga za sve moguće i nemoguće propuste, kako bi to bio slučaj da nam krene loše ili makar ne dovoljno dobro.Bosanski_kralj wrote:Jel samo zbog toga što Marković nije imao uspjeha sa košarkaškom reprezentacijom ne treba dati šansu Barbarezu?cyprus wrote:Kao i većina Bosanaca i Hercegovaca izražavam divljenje prema ovoj igračkoj i ljudskoj veličini, ali dozvolite da postavim sljedeće pitanje: sjećate li se Nenada Markovića?
Ja mislim da bi za nas trenutno idealno bilo naći nekog njemačkog selektora i postavit mu Barbareza kao pomoćnika.
- stochar
#153 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
samo jedan covjek bi mog'o napravit' cudo:

MESHA!

MESHA!
- Mali_Vuk
#154 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Meni je isto rizična ta varijanta sa Barbarezom. Nije baš jednostavno nametnuti autoritet igračima sa kojima si još do juče bio na "đes, ba, pakšu, šta ima?" A valjda je jasno da sa ovim našim igračima ne možeš labavo i popustljivo.Bosanski_kralj wrote:Jel samo zbog toga što Marković nije imao uspjeha sa košarkaškom reprezentacijom ne treba dati šansu Barbarezu?cyprus wrote:Kao i većina Bosanaca i Hercegovaca izražavam divljenje prema ovoj igračkoj i ljudskoj veličini, ali dozvolite da postavim sljedeće pitanje: sjećate li se Nenada Markovića?
Bojim se da bi Barbarez završio slično kao Slaven Bilić. Uz svu onu priču oko cajki, ili nečeg tako sličnog.
- Edin H.
#155 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Zabrljao sa pljuvanjem sudije na Kosevu kada je Jugoslavija isla na Svjetsko prvenstvo u Italijistochar wrote:samo jedan covjek bi mog'o napravit' cudo:
MESHA!
Nista nikada nije ucinio za reprezentaciju BiH
Ako mu Tulic dozvoli neka trenira-21
Sergej i nema dalje. Jedini covjek koji je zasluzio.
Sto se mene tice i da izgubi sve utakmice znam da ce sa vremenom konacno biti bolje.
Ugovor na minimum cetiri godine i neka gradi tim.
- Edin H.
#156 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Barbarez je imao vise autoriteta medju igracima nego BakaMali_Vuk wrote:Meni je isto rizična ta varijanta sa Barbarezom. Nije baš jednostavno nametnuti autoritet igračima sa kojima si još do juče bio na "đes, ba, pakšu, šta ima?" A valjda je jasno da sa ovim našim igračima ne možeš labavo i popustljivo.Bosanski_kralj wrote:Jel samo zbog toga što Marković nije imao uspjeha sa košarkaškom reprezentacijom ne treba dati šansu Barbarezu?cyprus wrote:Kao i većina Bosanaca i Hercegovaca izražavam divljenje prema ovoj igračkoj i ljudskoj veličini, ali dozvolite da postavim sljedeće pitanje: sjećate li se Nenada Markovića?
Bojim se da bi Barbarez završio slično kao Slaven Bilić. Uz svu onu priču oko cajki, ili nečeg tako sličnog.
-
callmethebreeeze
#157 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
ja i dalje nisam za barbareza, iz gore navedenih razloga, ali mislim da i on i jos par ovih momaaka koji su se dokazali i u repki u inostranstvu trebju imati mjesto u savezu, ali ne selektori.
mozda je nas najbolji kandidat za trenera vaha, ali ako dobro prodje na sp-u, bice preskup, ako to vec nije.
mozda je nas najbolji kandidat za trenera vaha, ali ako dobro prodje na sp-u, bice preskup, ako to vec nije.
- stochar
#158 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
ovo prvo je toliko smijeshno da nemam namjeru komentarisati, a ovo drugo: odakle znas da nije ucinio nista? a, i ako nije, sta je to mogao uciniti? mozda dati neku donaciju siromasnom Munibu? puno je ljudi poput njega koji se godinama drze daleko od reprezentacije jer znaju kakav je lopovluk u Savezu!Edin H. wrote: Zabrljao sa pljuvanjem sudije na Kosevu kada je Jugoslavija isla na Svjetsko prvenstvo u Italiji![]()
Nista nikada nije ucinio za reprezentaciju BiH
Ako mu Tulic dozvoli neka trenira-21![]()
- Mali_Vuk
#159 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Ma nemam ja ništa protiv našeg Barbareza, bolja je opcija od Ćire, sigurno. Samo mu ne bih želio neku nepotrebnu blamažu kakvu su doživljavali svi prije njega. To bi tek bilo bolno.Edin H. wrote: Barbarez je imao vise autoriteta medju igracima nego Baka
Ja ga vidim kao budućeg predsjednika saveza
- rota_laz
#160 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Barbarez je super čovjek, a bio je još bolji igrač, ali ja sam izričito protiv toga da reprezentacija nekome bude pripravnički staž.
Po meni čak ni treneri tipa Meše, bez iskustva u vođenju reprezentacije nisu riješenje. Iako je Meša izvjesno odličan trener, vodi loše timove a ima rezultate. Ali, reprezentacija je skroz drukčiji posao. Zato je Ćiro realno najbolji selektor kojeg smo imali, čovjek je vodio desetine utakmica reprezentacija, selektirao dvije koje su među 20 najboljih na svijetu. To je skroz drugi sistem. No, ja nisam ni za Ćiru, jednostavno zbog taktike 3-5-2 i zbog ovoga što je uradio sa Misimovićem, kako god završilo.
Idealno riješenje: stranac - tipa Hidink ili tako nešto... Mislim da smo sada dovoljno atraktivni da bi se ljudi željni izazova rado prihvatili posla.
Po meni čak ni treneri tipa Meše, bez iskustva u vođenju reprezentacije nisu riješenje. Iako je Meša izvjesno odličan trener, vodi loše timove a ima rezultate. Ali, reprezentacija je skroz drukčiji posao. Zato je Ćiro realno najbolji selektor kojeg smo imali, čovjek je vodio desetine utakmica reprezentacija, selektirao dvije koje su među 20 najboljih na svijetu. To je skroz drugi sistem. No, ja nisam ni za Ćiru, jednostavno zbog taktike 3-5-2 i zbog ovoga što je uradio sa Misimovićem, kako god završilo.
Idealno riješenje: stranac - tipa Hidink ili tako nešto... Mislim da smo sada dovoljno atraktivni da bi se ljudi željni izazova rado prihvatili posla.
- Edin H.
#161 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
rota_laz wrote:Barbarez je super čovjek, a bio je još bolji igrač, ali ja sam izričito protiv toga da reprezentacija nekome bude pripravnički staž.
Kada bi ponudio platu od 5000 eura koji nas Savez nudi tim trenerima o kojima ti govoris ljudi bi mislili da je Skrivena kamera i da se neko zeza sa njima
- Edin H.
#162 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
O kakvom pripravnickom stazu vi govorite?
Eto vam Cire sa iskustvom, zabrljao je i gdje je mogao i gdje nije mogao.
Kakvo iskustvo je imao Bilic osim igrackog, pa odere Engleze dva puta i pomogne tuznom Hidniku da se plasira na Evropsko prvenstvo. E sada mu nije bilo Bilica, pa su zavrsili gdje su zavrsili.
Kakvo iskustvo ima slovenacki trener?
Trebaju nam mladi energicni ljudi, koji poznaju zapadni sistem rada i imaju ugled da privuku neodlucne igrace.
A to je Sergej
ako vec nece vratiti Kodru i Bolica da nastave ono stu su zapoceli.
Kakvo iskustvo je imao Bilic osim igrackog, pa odere Engleze dva puta i pomogne tuznom Hidniku da se plasira na Evropsko prvenstvo. E sada mu nije bilo Bilica, pa su zavrsili gdje su zavrsili.
Trebaju nam mladi energicni ljudi, koji poznaju zapadni sistem rada i imaju ugled da privuku neodlucne igrace.
A to je Sergej
- Dammme
#163 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Koliko se ja sjećam Bilić je zajedno s Asanovićem i Prosinečkim(za ovog nisam siguran) vodio U-21 reprezentaciju jedan ciklus, a tek onda je postao selektor A tima. Možda bi to bio i pravi put za Barbareza.Edin H. wrote:O kakvom pripravnickom stazu vi govorite?
A to je Sergejako vec nece vratiti Kodru i Bolica da nastave ono stu su zapoceli.
- rota_laz
#164 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
ha, dobro zavisi sa koje pozicije gledaš. Ako je ovaj baraž bio loš rezultat, onda je uredu, Ćiro je smetlje. Mada, vidiš, ja u ovoj grupi nisam očekivao bolje od 4. mjesta, gdje gledajući ligu, broj igrača, kvalitet, savez i ostale rupe, i pripadamo.Edin H. wrote:O kakvom pripravnickom stazu vi govorite?
A to je Sergejako vec nece vratiti Kodru i Bolica da nastave ono stu su zapoceli.
No, ipak smo igrali u baražu, osim toga imali jedno pet šest, mrsko mi da nabrajam sad, zaredom glatkih pobjede... Zijanili smo od boljeg.
Iskustvo? Ako smatraš da je to nepotrebno, bojim se da ćemo se teško u bilo čemu složiti.
Realno, čovjeku bi to bio prvi ozbiljan posao nakon što je prestao igrati, pa nije trenerski posao igrica na PC-u...a naš tim nije Milan, pa da kao Leonardo preuzme samo rukovodeću poziciju u sistemu koji funkcionira.
Kod nas selektor radi sve, od zvanja telefonom do odabira mjesta priprema, intervjua, treninga, sponzora, odabira terena, prijateljskih utakmica... Ćiro je bio ime i očito je premazan, pa je znao plivati u svemu. Iskreno sumnjam da bi bilo ko kome je sve to novost znao...
- Bosanski_kralj
#165 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Da nam neki stranac bude selektor, nije realno - ne možemo ga platiti.
Ćiro da ostane- Bože pomozi nam, propali smo sa njim. Kombinacija njega i saveza - može li gore?
Idealno rješenje je Barbarez. Najbitnije je da mu se pojedini menadžeri i ljudi iz saveza ne bi mogli mješati u posao, omiljen je i kod igrača i navijača i milion drugih razloga zašto bi on trebao biti selektor. Ima i negativnih strana, ali kad sve sve sagleda - SERGEJA ZA SELEKTORA
Ćiro da ostane- Bože pomozi nam, propali smo sa njim. Kombinacija njega i saveza - može li gore?
Idealno rješenje je Barbarez. Najbitnije je da mu se pojedini menadžeri i ljudi iz saveza ne bi mogli mješati u posao, omiljen je i kod igrača i navijača i milion drugih razloga zašto bi on trebao biti selektor. Ima i negativnih strana, ali kad sve sve sagleda - SERGEJA ZA SELEKTORA
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#166 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Barbarez je iz prve ruke (Kodre) saznao sta se i kako radi u savezu kada je u pitanju rad selektora. Tako da mi prosto nemoguce djeluje da se Barbarez petlja sa mafijashima u savezu. Jedino ono da mu javno obecaju da se nece mjesati u njegov posao i slicno, ali to je u domenu naucne fantastike.
Rekao sam da jedini covjek koji jos moze savez drzati na okupu je ciro blazevic i on ce ostati selektor
Rekao sam da jedini covjek koji jos moze savez drzati na okupu je ciro blazevic i on ce ostati selektor
-
lolo_lolo
#167 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
glasao sam za opciju-prosli bi portugalce
iako kad malo skontam,to je jedna potpuno nova tema,dalo bi se to tome pricati,napisati 50 stranica,ali sto je bilo,bilo je
uz kodru i bolica,vjerovatno taj savez ne bi bio tu,nego bi dosli novi ljudi
i da nije tako,mi bi u ekipi 90% imali papca i hasana
sa ta dva igraca na odbrambenim pozicijama,uz dva stopera nadarevica i spahica,imali bi strasnu odbranu,mozda bi ta odbrana bila i najbolji dio tima
u sredini bi igrali rahimic,kao zadnji vezni,salihovic-pjanic(ne znam ko bi drugi mogao biti) po stranama,i istureni vezni miske
dok bi u napadu bili dzeko i ibisevic(muslimovic)
na golu vjerovatno begovic(jes da je danas 4 primio,ali ekipa u kojoj igra je jako losa,pa ne smatram da je krivac ni za jedan gol)
na klupi bi sjedili.hasagic,berberovic,pandza,jahic,ibricic,muratovic,medunjanin,i jedan napadac
mislim da bi to bila ekipa koja bi bila druga u kvalifikacijama,koja bi uzela najamnje bod spaniji u zenici,i pobjedila tursku u zenici
baraz bi bio puno neizvjesniji,iako ja mislim da bi se to dalo proci
iako kad malo skontam,to je jedna potpuno nova tema,dalo bi se to tome pricati,napisati 50 stranica,ali sto je bilo,bilo je
sa ta dva igraca na odbrambenim pozicijama,uz dva stopera nadarevica i spahica,imali bi strasnu odbranu,mozda bi ta odbrana bila i najbolji dio tima
u sredini bi igrali rahimic,kao zadnji vezni,salihovic-pjanic(ne znam ko bi drugi mogao biti) po stranama,i istureni vezni miske
na golu vjerovatno begovic(jes da je danas 4 primio,ali ekipa u kojoj igra je jako losa,pa ne smatram da je krivac ni za jedan gol)
na klupi bi sjedili.hasagic,berberovic,pandza,jahic,ibricic,muratovic,medunjanin,i jedan napadac
mislim da bi to bila ekipa koja bi bila druga u kvalifikacijama,koja bi uzela najamnje bod spaniji u zenici,i pobjedila tursku u zenici
- Meho Kodro
#168 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Bilic je neko vrijeme bio trener Hajduka, pa vodio U-21 reprezentaciju, sa njima dosao do baraza gdje su ispali od Srbije, koja je tada bila medju najjacima u Evropi (stalno bili 2-3 na EP)Dammme wrote:Koliko se ja sjećam Bilić je zajedno s Asanovićem i Prosinečkim(za ovog nisam siguran) vodio U-21 reprezentaciju jedan ciklus, a tek onda je postao selektor A tima. Možda bi to bio i pravi put za Barbareza.Edin H. wrote:O kakvom pripravnickom stazu vi govorite?
Bivsi igraci su lutrija kao treneri, dosta njih ali ono bas dosta su dobili sansu na osnovu svog igrackog imena da vode reprezentacije/velike klubove pa su je upropastili, jako malo je bilo onih koji su bez ikakva iskustva dobili sansu da vode reprezentaciju/veliki klub i USPJELI
Kodru se moralo ostaviti da vodi reprezentaciju, vidjeli bi da li bi uspio, nema te carobne kugle koja sad more pokazati sto bi bilo kad bi bilo
Za ubuduce bi najbolje bilo ljudima dati da budu pomocni treneri, vode mladje selekcije pa ih tek onda "gurnuti u vatru"
Last edited by Meho Kodro on 29/11/2009 13:00, edited 1 time in total.
- Edin H.
#169 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
lolo_lolo wrote:glasao sam za opciju-prosli bi portugalce
Nisam siguran da bi se vratio Hasan da je Kodro ostao selektor (uostalom cesto je povrijedjen), ali i bez njega bi bili jaci zato sto bi Sasa sigurno igrao sa lijeve strane u odbrani.
Mislim da bi Spancima makar oteli jedan bod u Zenici, a sa Portugalom ko zna. Vjerujem da bi ocistio neke od kartona u Estoniji, jer bi bio vise svjestan cjelokupne situacije nego sto je bio Ciro. Vjerujem da se Ciro koncentrisao na pobjedu u Estoniji, nakon sretnog/spretnog remija protiv Turske tako da o kartonima nije ni razmisljao.
Sa Portugalom ko zna. Vjerovatno bi igrali u jacem sastavu, realno se moglo dogurati do nekakvih produzetaka, penala, pa je onda pitanje ko ima vise srece.
Ciri se treba zahvaliti na do sada ucinjenom, ali samo u slucaju da Sergej pristane da preuzme reprezentaciju. I kao sto bosanski kralj rece, ima i to nominovanje negativnosti, ali u svakom slucaju bi omogucilo da se nastavi tamo gdje je Kodro stao. Realno bi Sergej imao veci izbor igraca, jer bi svi voljeli igrati pod Sergejom. Vjerujem i da bi on uspio isforsirati sa Savezom da mu se imenuju kvalitetni pomocnici.
- Dammme
#170 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Ja sam mislio na reprezentativne angažmane, ali ti si u pravu. Bio je Bilić i trener Hajduka prije toga, ali ne mogu se sjetiti da je bio pretjerano uspješan. Što se tiče generalnog stava o bivšim igračima kao trenerima i tu se slažem, samo što mislim da bi Barbarez mogao uspjeti na mjestu U-21 selektora. A to bi mu bila i generalna proba za A selekciju. S obzirom da ova U-21 generacija i nije nešto pretjerano jaka, svaki pozitivan rezultat sa njom je uspjeh(da ne gubiš od lošijih i da se ne brukaš protiv jačih). Kao što sam rekao na početku ove teme "šta bi bilo, kad bi bilo" i sad smatram da to spada u domen kašika vidovite Alzire.Meho Kodro wrote:Bilic je neko vrijeme bio trener Hajduka, pa vodio U-21 reprezentaciju, sa njima dosao do baraza gdje su ispali od Srbije, koja je tada bila medju najjacima u Evropi (stalno bili 2-3 na EP)Dammme wrote:Koliko se ja sjećam Bilić je zajedno s Asanovićem i Prosinečkim(za ovog nisam siguran) vodio U-21 reprezentaciju jedan ciklus, a tek onda je postao selektor A tima. Možda bi to bio i pravi put za Barbareza.Edin H. wrote:O kakvom pripravnickom stazu vi govorite?
Bivsi igraci su lutrija kao treneri, dosta njih ali ono bas dosta su dobili sansu na osnovu svog igrackog imena da vode reprezentacije/velike klubove pa su je upropastili, jako malo je bilo onih koji su bez ikakva iskustva dobili sansu da vode reprezentaciju/veliki klub i USPJELI
Kodru se moralo ostaviti da vodi reprezentaciju, vidjeli bi da li bi uspio, nema te carobne kugle koja sad more pokazati sto bi bilo kad bi bilo
Za ubuduce bi najbolje bilo ljudima dati da budu pomocni treneri, vode mladje selekcije pa ih tek onda "gurnuti u vatru"
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#171 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Pa dobro majku mu evo sad kad ne vode reprezentaciju gdje su taj Kodro i Bolic??? Koga treniiraju?? Koji ih klub zove na trenersko mjesto???? Koga su do sada vodili???? Sta bi bilo da je bilo i kad bi bilo. Uzeli bi kako pise @Edin.H najmanje bod Spaniji???!!!! Pa kako nas je Spanija u Spaniji dobila Edine.H?????? GOLOM IZ CISTOG OFSAJDA!!! Je li nas to Turska razvalila u Turskoj ili jedva dobila sa 2:1??? Je li nas taj prokleti Portugal mozda razvalio ili dva puta minimalno dobio uz ko suza cistu pomoc sudija. Ne pomazu sudije samo kad sude nepostojece penale, igranaj rukama itd itd. Kad vec uporedjujete Bilica sa Kodrom, Bolicem i Barbarezom onda bi trebali da znate da je Bilic prvo vodio "veliki" Hajduk a zatim sa svojim kolegama iz reprezentacije U21 Hrvatske i to vrlo uspjesno pa na kraju A reprezentaciju sa masom tih momaka iz U21. I zapamtite jednu stvar ova tri igraca koja smo dobili (Begovic, Medunjanin, Pjanic) su tu izkljucivo sto je Ciro vodio nasu reprezentaciju jer je Ciro trenersko ime u fudbalskom svijetu ma sta vi ovdje pricali. Sta vi uostalom hocete da nakon toliko godina mraka u nastupima nase reprezentacije u jednom ciklusu reskocimo Tursku, Belgiju i na kraju jedan veliki Portugal. Tao mogu raszmisljati samo oni kojima je fudbal ili bilo koji sport blizak preko PS2 ili PS3. Portugal je fudbalska velesila i ne postoji reprezentacija u svijetu koju Portugal ne moze dobiti. Najskuplji igrac na svijetu je iz Portugala i na kraju krajeva reprezentacija Portugala je 5 puta skuplja od nase reprezentacije i samo nepismenima moze biti dilema zasto smo ispali od Portugala. Da vi ovdje umjesto Cire zelite velika trenerska imena meni bi bilo jasno ali ovdje pricate o totalnim trenerskim anonimusima bez obzira na igracke karijere. I smanjite te atribute "legende" jer legenda je bio Mirza Delibasic kojeg je citava zemljska kugla znala kao igracinu i ne trpajte u isti kos Kodre, Bolice i Barbareze sa takvom velicinom. To su bili samo igraci iz BiH koji su bili odlicni fudbaleri i to je to.
I posto vas je ovdje vecina prosla tek fazu puberteta jos jednom cu ponoviti da je NS BiH samo ekspozitura politickih oligarhija koje vladaju BiH i nikakvi Kodre i Bolici i Barbarezi ih ne mogu skloniti iz tog saveza nego samo mi na sljedecim izborima ne glasajuci za ove sto nas lagano ubijaju zadnjih 18 godina. Kad odlete ti odletit ce i ovi iz saveza jer vise nece imati tko da ih cuva. To samo jos onima bez i jednog razreda skole nije jasno. Da naravno postoji i onaj drugi nacin, nacin sile ali vise je nego ocito da danasnje generacije nemaju dovoljno muda da ista mijenjaju u drustvu koje ih cini besperspektivnim.
I posto vas je ovdje vecina prosla tek fazu puberteta jos jednom cu ponoviti da je NS BiH samo ekspozitura politickih oligarhija koje vladaju BiH i nikakvi Kodre i Bolici i Barbarezi ih ne mogu skloniti iz tog saveza nego samo mi na sljedecim izborima ne glasajuci za ove sto nas lagano ubijaju zadnjih 18 godina. Kad odlete ti odletit ce i ovi iz saveza jer vise nece imati tko da ih cuva. To samo jos onima bez i jednog razreda skole nije jasno. Da naravno postoji i onaj drugi nacin, nacin sile ali vise je nego ocito da danasnje generacije nemaju dovoljno muda da ista mijenjaju u drustvu koje ih cini besperspektivnim.
-
lolo_lolo
#172 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
ciro veliko trenersko ime pa su zbog njega begovic medunjanin i pjanic zaigrali za bih?hrasno38 wrote:Pa dobro majku mu evo sad kad ne vode reprezentaciju gdje su taj Kodro i Bolic??? Koga treniiraju?? Koji ih klub zove na trenersko mjesto???? Koga su do sada vodili???? Sta bi bilo da je bilo i kad bi bilo. Uzeli bi kako pise @Edin.H najmanje bod Spaniji???!!!! Pa kako nas je Spanija u Spaniji dobila Edine.H?????? GOLOM IZ CISTOG OFSAJDA!!! Je li nas to Turska razvalila u Turskoj ili jedva dobila sa 2:1??? Je li nas taj prokleti Portugal mozda razvalio ili dva puta minimalno dobio uz ko suza cistu pomoc sudija. Ne pomazu sudije samo kad sude nepostojece penale, igranaj rukama itd itd. Kad vec uporedjujete Bilica sa Kodrom, Bolicem i Barbarezom onda bi trebali da znate da je Bilic prvo vodio "veliki" Hajduk a zatim sa svojim kolegama iz reprezentacije U21 Hrvatske i to vrlo uspjesno pa na kraju A reprezentaciju sa masom tih momaka iz U21. I zapamtite jednu stvar ova tri igraca koja smo dobili (Begovic, Medunjanin, Pjanic) su tu izkljucivo sto je Ciro vodio nasu reprezentaciju jer je Ciro trenersko ime u fudbalskom svijetu ma sta vi ovdje pricali. Sta vi uostalom hocete da nakon toliko godina mraka u nastupima nase reprezentacije u jednom ciklusu reskocimo Tursku, Belgiju i na kraju jedan veliki Portugal. Tao mogu raszmisljati samo oni kojima je fudbal ili bilo koji sport blizak preko PS2 ili PS3. Portugal je fudbalska velesila i ne postoji reprezentacija u svijetu koju Portugal ne moze dobiti. Najskuplji igrac na svijetu je iz Portugala i na kraju krajeva reprezentacija Portugala je 5 puta skuplja od nase reprezentacije i samo nepismenima moze biti dilema zasto smo ispali od Portugala. Da vi ovdje umjesto Cire zelite velika trenerska imena meni bi bilo jasno ali ovdje pricate o totalnim trenerskim anonimusima bez obzira na igracke karijere. I smanjite te atribute "legende" jer legenda je bio Mirza Delibasic kojeg je citava zemljska kugla znala kao igracinu i ne trpajte u isti kos Kodre, Bolice i Barbareze sa takvom velicinom. To su bili samo igraci iz BiH koji su bili odlicni fudbaleri i to je to.
koji je to klub vodio ciro,pa se moze reci da je veliko trenersko ime?mozda osjek,ili dinamo,varteks,pristinu???????
pjanic je igrao kod kodre
medunjanin bi svakako igrao za nas,jer u holandiji ocito nema mjesta pored robena,snajdera,persija,babela.....
- stochar
#173 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
otjerat' mafiju iz saveza, postaviti na celo nekog tipa vahidina musemica, dovesti za selektora meshu, a u strucni stab barbareza i (ili) bolica, imenovat' nekog menadzera koji ce se baviti cisto biznisom - sponzori, ugovori, promocija, i osvajamo Evropsko prvenstvo!

- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#174 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Jok eto ti si veliko trenersko ime i fudbalski strucnjak sa nevidjenim rezultatima. A sta su ti to vodili Kodro, Bolic, Barbarez i nadji mi trenera koji je sa nekom reprezentacijom sa ovih prostora stigao dalje od Cire. A posto si mozda i ti fudbalska legenda ali na PS3 probaj da kontaktiras Fergusona preko PES-a pa ga dovedi na celo nase reprezentacije i eto nas na vrhu svjetskog fudbala. Sve internet revolucionar do revolucionara.lolo_lolo wrote:ciro veliko trenersko ime pa su zbog njega begovic medunjanin i pjanic zaigrali za bih?hrasno38 wrote:Pa dobro majku mu evo sad kad ne vode reprezentaciju gdje su taj Kodro i Bolic??? Koga treniiraju?? Koji ih klub zove na trenersko mjesto???? Koga su do sada vodili???? Sta bi bilo da je bilo i kad bi bilo. Uzeli bi kako pise @Edin.H najmanje bod Spaniji???!!!! Pa kako nas je Spanija u Spaniji dobila Edine.H?????? GOLOM IZ CISTOG OFSAJDA!!! Je li nas to Turska razvalila u Turskoj ili jedva dobila sa 2:1??? Je li nas taj prokleti Portugal mozda razvalio ili dva puta minimalno dobio uz ko suza cistu pomoc sudija. Ne pomazu sudije samo kad sude nepostojece penale, igranaj rukama itd itd. Kad vec uporedjujete Bilica sa Kodrom, Bolicem i Barbarezom onda bi trebali da znate da je Bilic prvo vodio "veliki" Hajduk a zatim sa svojim kolegama iz reprezentacije U21 Hrvatske i to vrlo uspjesno pa na kraju A reprezentaciju sa masom tih momaka iz U21. I zapamtite jednu stvar ova tri igraca koja smo dobili (Begovic, Medunjanin, Pjanic) su tu izkljucivo sto je Ciro vodio nasu reprezentaciju jer je Ciro trenersko ime u fudbalskom svijetu ma sta vi ovdje pricali. Sta vi uostalom hocete da nakon toliko godina mraka u nastupima nase reprezentacije u jednom ciklusu reskocimo Tursku, Belgiju i na kraju jedan veliki Portugal. Tao mogu raszmisljati samo oni kojima je fudbal ili bilo koji sport blizak preko PS2 ili PS3. Portugal je fudbalska velesila i ne postoji reprezentacija u svijetu koju Portugal ne moze dobiti. Najskuplji igrac na svijetu je iz Portugala i na kraju krajeva reprezentacija Portugala je 5 puta skuplja od nase reprezentacije i samo nepismenima moze biti dilema zasto smo ispali od Portugala. Da vi ovdje umjesto Cire zelite velika trenerska imena meni bi bilo jasno ali ovdje pricate o totalnim trenerskim anonimusima bez obzira na igracke karijere. I smanjite te atribute "legende" jer legenda je bio Mirza Delibasic kojeg je citava zemljska kugla znala kao igracinu i ne trpajte u isti kos Kodre, Bolice i Barbareze sa takvom velicinom. To su bili samo igraci iz BiH koji su bili odlicni fudbaleri i to je to.
I posto vas je ovdje vecina prosla tek fazu puberteta jos jednom cu ponoviti da je NS BiH samo ekspozitura politickih oligarhija koje vladaju BiH i nikakvi Kodre i Bolici i Barbarezi ih ne mogu skloniti iz tog saveza nego samo mi na sljedecim izborima ne glasajuci za ove sto nas lagano ubijaju zadnjih 18 godina. Kad odlete ti odletit ce i ovi iz saveza jer vise nece imati tko da ih cuva. To samo jos onima bez i jednog razreda skole nije jasno. Da naravno postoji i onaj drugi nacin, nacin sile ali vise je nego ocito da danasnje generacije nemaju dovoljno muda da ista mijenjaju u drustvu koje ih cini besperspektivnim.![]()
koji je to klub vodio ciro,pa se moze reci da je veliko trenersko ime?mozda osjek,ili dinamo,varteks,pristinu???????
pjanic je igrao kod kodre
medunjanin bi svakako igrao za nas,jer u holandiji ocito nema mjesta pored robena,snajdera,persija,babela.....
- Bosanski_kralj
#175 Re: Kodro/Bolic vs Ciro: S kim bi imali vise uspjeha?
Često imaš dobre postove i komentare, ali sa ovim si me negativno iznenadio. Koji ti klubovi Ćiru žele na mjesto trenera? Tamo neki Kinezi, a ni u prošlosti nije imao baš neke velike angažmane, pa ni rezultate. Guardiola, Klinsman, Popesku(ili kako se već zove trener Rumunske ekipe u LP koja je na pragu 1/8 finala LP) su primjeri koji su pokazali da mlade ljude treba gurnuti u vatru. Onakav način rada, kako su na početku počeli primjenjivati Kodro i Bolić je čisti profesionalizam. To su naučili igrajući po Evropskim klubovima. Njihov način rada i sjajna generacija igrača koju imamo garancija su uspjeha.hrasno38 wrote:Pa dobro majku mu evo sad kad ne vode reprezentaciju gdje su taj Kodro i Bolic??? Koga treniiraju?? Koji ih klub zove na trenersko mjesto???? Koga su do sada vodili???? Sta bi bilo da je bilo i kad bi bilo. Uzeli bi kako pise @Edin.H najmanje bod Spaniji???!!!! Pa kako nas je Spanija u Spaniji dobila Edine.H?????? GOLOM IZ CISTOG OFSAJDA!!! Je li nas to Turska razvalila u Turskoj ili jedva dobila sa 2:1??? Je li nas taj prokleti Portugal mozda razvalio ili dva puta minimalno dobio uz ko suza cistu pomoc sudija. Ne pomazu sudije samo kad sude nepostojece penale, igranaj rukama itd itd. Kad vec uporedjujete Bilica sa Kodrom, Bolicem i Barbarezom onda bi trebali da znate da je Bilic prvo vodio "veliki" Hajduk a zatim sa svojim kolegama iz reprezentacije U21 Hrvatske i to vrlo uspjesno pa na kraju A reprezentaciju sa masom tih momaka iz U21. I zapamtite jednu stvar ova tri igraca koja smo dobili (Begovic, Medunjanin, Pjanic) su tu izkljucivo sto je Ciro vodio nasu reprezentaciju jer je Ciro trenersko ime u fudbalskom svijetu ma sta vi ovdje pricali. Sta vi uostalom hocete da nakon toliko godina mraka u nastupima nase reprezentacije u jednom ciklusu reskocimo Tursku, Belgiju i na kraju jedan veliki Portugal. Tao mogu raszmisljati samo oni kojima je fudbal ili bilo koji sport blizak preko PS2 ili PS3. Portugal je fudbalska velesila i ne postoji reprezentacija u svijetu koju Portugal ne moze dobiti. Najskuplji igrac na svijetu je iz Portugala i na kraju krajeva reprezentacija Portugala je 5 puta skuplja od nase reprezentacije i samo nepismenima moze biti dilema zasto smo ispali od Portugala. Da vi ovdje umjesto Cire zelite velika trenerska imena meni bi bilo jasno ali ovdje pricate o totalnim trenerskim anonimusima bez obzira na igracke karijere. I smanjite te atribute "legende" jer legenda je bio Mirza Delibasic kojeg je citava zemljska kugla znala kao igracinu i ne trpajte u isti kos Kodre, Bolice i Barbareze sa takvom velicinom. To su bili samo igraci iz BiH koji su bili odlicni fudbaleri i to je to.
Španija nas je dobila, rutinski. Mi smo igrali kukavički, razmišljajući da što manje golova primimo. Protiv Turske isto nam se ponovilo u II poluvremenu.
Portugal je posebna priča. Prije baraža, male su nam šanse davane, ali nakon što je sve prošlo, ostaje dojam da smo mogli i morali mnogo više, uz pravilne pripreme i bolju taktiku . Portugal nikad lošiji. Džaba što su skuplji 5 puta, Arshavin je sam skuplji od cijele Slovenske reprezentacije, pa to ko završi na SP?
Osim Mirze Delibašića ko je od naših sportista legenda?
Za Savez opet nas, generaciju kaja je tek završila sa fazom puberteta, ne možeš kriviti za stanje u Savez. I za to ste vi krivi, vi ste na izborima birali te koje ste birali, a neki od nas su tek glasali na prošlim lokalnim i općim izborima. Nemamo mu*a, apsolutno tačno. Tu se u ovom postu s tobom 100% slažem.