Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
laguna84
#151 Re: Teretana
i ja radim triceps sa grudima, a biceps sa ledjima jer ako su grudi slabe prilikom vjezbanja triceps vuce dok grudi ne ojacaju tako da mi je odlicna kombinacija 
-
callmethebreeeze
#152 Re: Teretana
nemoj misliti da vrsimo pritisak na tebe. nije nam ciljburek_in_space wrote:Dobro ba, rek'o sam da cu probati.callmethebreeeze wrote:
jesam ja, i odlicno mi je funkciosalo jer sam imao osjecaj da svaki misic treniram maksimalno. kad sam isao ledja/biceps onda bi se bicepsi vec dobro napregli jer ih puno koristis dok ledja treniras. mislim, ovo nema nikakvog naucnog temelja, vec se iskljucivo radi o mom subjektivnom dozivljaju.![]()
![]()
-
enisss
#153 Re: Teretana
a ne treba to da te brine vezano za spavanje....i ja ne zaspim prije 3 ujutro
...cuo sam da je Van Damme trenirao u ponoc...posto je uvijek po danu bio zauzet a vidi sta je napravio od tijela
...sto se tice ruku...one rade sto se kaze uvijek...pa cak i kad noge radis moras da cuvas onaj teg da ti ne padne
...male su to grupe misica..pa i najbrze napreduju...a i zbog gore navedenog...
- burek_in_space
#154 Re: Teretana
Moram priznati da mi je ovo novost shto chitam od vas, jer dosta likova sa kojima treniram, a koji su puuuno veci od menelaguna84 wrote:i ja radim triceps sa grudima, a biceps sa ledjima jer ako su grudi slabe prilikom vjezbanja triceps vuce dok grudi ne ojacaju tako da mi je odlicna kombinacija
Ja i dalje chekam onu pivu.callmethebreeeze wrote:
nemoj misliti da vrsimo pritisak na tebe. nije nam cilj
-
enisss
#155 Re: Teretana
jos jedan veliki razlog zbog koga radim triceps-grudi...biceps-ledja je to sto tada imam puno vise vremena da mi se ruke odmore...
-
laguna84
#156 Re: Teretana
pa pogledja malo po vjezbama za prsa skoro kod svake vjezbe pored prsa rade i tricepsi dok biceps odmara, posto su prsa najpasivniji misic na tijelu i kad prestanes trenirat on prvi atrofira kod pocetinka puno vise triceps radi nego prsa dok ne dobiju snagu
evo ti jenda od najacih knjiga u kojoj imas fenomenalni prikaz misica i vjezbi i nekih fazona i objasnjenja
http://rs66.rapidshare.com/files/14477710/STA_2ndEd.rar
mislim da je link ok i knjiga je na eng. ja sam kupio srpsko izdanje malo je teze naci
mislim da je link ok i knjiga je na eng. ja sam kupio srpsko izdanje malo je teze naci
- burek_in_space
#157 Re: Teretana
Moram odgovoriti samo da bih razjasnio eventualne nedoumice.laguna84 wrote:pa pogledja malo po vjezbama za prsa skoro kod svake vjezbe pored prsa rade i tricepsi dok biceps odmara, posto su prsa najpasivniji misic na tijelu i kad prestanes trenirat on prvi atrofira kod pocetinka puno vise triceps radi nego prsa dok ne dobiju snaguevo ti jenda od najacih knjiga u kojoj imas fenomenalni prikaz misica i vjezbi i nekih fazona i objasnjenja
Nisam pochetnik u teretani, u treningu sam vec godinu i po, mozhda i malo jache, i sasvim zadovoljan svojom formom, napretkom i izgledom. Ovu kombinaciju bih vishe zhelio isprobati kao pokushaj da josh malo nadogradim postojecu mishicnu masu, jer treniram bez ikakvih suplemenata, ne zbog straha od njih, nego shto zhelim vidjeti dokle mogu dogurati na taj nachin.
I hvala na linku, rado cu prochitati.
-
enisss
#158 Re: Teretana
eh....taman evo ja danas grudi radim
....normalno sa tricepsima...
- Globus
#159 Re: Teretana
Ya bildera sve alkoholicari

-
callmethebreeeze
#160 Re: Teretana
bureche, bolje burek i proteinski shejk. 
-
enisss
#161 Re: Teretana
imace najjace trbusnjakecallmethebreeeze wrote:bureche, bolje burek i proteinski shejk.
- burek_in_space
#162 Re: Teretana
Mali, ne zaebavaj!Globus wrote:Ya bildera sve alkoholicari![]()
Pivo i nishta drugo ne dolazi u obzir.callmethebreeeze wrote:bureche, bolje burek i proteinski shejk.
Chekam te!
Najbolji kukuruz u podnozhju brda raste!enisss wrote: imace najjace trbusnjake
- Cholina_Lokica
#163 Re: Teretana
joj bildera jesu se raspricali 
-
musac
#164 Re: Teretana
ja sam do sad radio prsa i biceps, ledja i triceps, a ramena i noge. Da promjenim?
-
laguna84
#165 Re: Teretana
heh ma nista al da i razjasnim znam da nisi pocetnik al ima ljudi koje ce vjerovatno citati al koji jesuburek_in_space wrote:Moram odgovoriti samo da bih razjasnio eventualne nedoumice.laguna84 wrote:pa pogledja malo po vjezbama za prsa skoro kod svake vjezbe pored prsa rade i tricepsi dok biceps odmara, posto su prsa najpasivniji misic na tijelu i kad prestanes trenirat on prvi atrofira kod pocetinka puno vise triceps radi nego prsa dok ne dobiju snaguevo ti jenda od najacih knjiga u kojoj imas fenomenalni prikaz misica i vjezbi i nekih fazona i objasnjenja
mislim da je link ok i knjiga je na eng. ja sam kupio srpsko izdanje malo je teze naci![]()
Nisam pochetnik u teretani, u treningu sam vec godinu i po, mozhda i malo jache, i sasvim zadovoljan svojom formom, napretkom i izgledom. Ovu kombinaciju bih vishe zhelio isprobati kao pokushaj da josh malo nadogradim postojecu mishicnu masu, jer treniram bez ikakvih suplemenata, ne zbog straha od njih, nego shto zhelim vidjeti dokle mogu dogurati na taj nachin.
I hvala na linku, rado cu prochitati.
-
enisss
#166 Re: Teretana
ma joj....nek sve raste samo nemoj da stomak raste...taman sam ga skinuo
))))))))
- burek_in_space
#167 Re: Teretana
Potpuno isti program ochigledno smo furalimusac wrote:ja sam do sad radio prsa i biceps, ledja i triceps, a ramena i noge. Da promjenim?
Sada cu probati ovo shto braca po zheljezu
-
callmethebreeeze
#168 Re: Teretana
valja, mene na pivo nije tesko nagovoriti.burek_in_space wrote: Pivo i nishta drugo ne dolazi u obzir.![]()
Chekam te!![]()
- Globus
#169 Re: Teretana
pocet ce i forum dizat jos maloDile wrote:joj bildera jesu se raspricali
-
enisss
#170 Re: Teretana
mislim da bi svakako svi trebali da mijenjaju program svaki mjesec...druge vjezbe ..razliciti intenziteti...raspored..sve....pogotovo oni koji vec duzi period treniraju..njima bi preporucio da mijenjaju program i sedmicno....
-
musac
#171 Re: Teretana
Meni se ne mijenja. Navik'o 'vako.burek_in_space wrote:Potpuno isti program ochigledno smo furalimusac wrote:ja sam do sad radio prsa i biceps, ledja i triceps, a ramena i noge. Da promjenim?s tim da ja ponekad ubacim i dan samo za ruke.
Sada cu probati ovo shto braca po zheljezukazhu, pa da vidimo kako ce fercerati, a lako se vratiti na staro ako ne bude zadovoljavajuce.
Što se tiče prehrane, šta jedeš? Jel baš paziš? I ja ne uzimam nikakve suplemente, radim onako nasuho, pa da vidim sta ce biti (nisam bas davno poceo). Koliko ti je trebalo vremena da se "primjeti"? Radiš li šta kardio?
- Cholina_Lokica
#172 Re: Teretana
prije ce gurat comp po sobiGlobus wrote:pocet ce i forum dizat jos maloDile wrote:joj bildera jesu se raspricali![]()
-
enisss
#173 Re: Teretana
Mijenjaj druze...misici se jako lako privikavaju na jedan rezim i onda nema napretka...musac wrote:Meni se ne mijenja. Navik'o 'vako.burek_in_space wrote:Potpuno isti program ochigledno smo furalimusac wrote:ja sam do sad radio prsa i biceps, ledja i triceps, a ramena i noge. Da promjenim?s tim da ja ponekad ubacim i dan samo za ruke.
Sada cu probati ovo shto braca po zheljezukazhu, pa da vidimo kako ce fercerati, a lako se vratiti na staro ako ne bude zadovoljavajuce.
Što se tiče prehrane, šta jedeš? Jel baš paziš? I ja ne uzimam nikakve suplemente, radim onako nasuho, pa da vidim sta ce biti (nisam bas davno poceo). Koliko ti je trebalo vremena da se "primjeti"? Radiš li šta kardio?
-
musac
#174 Re: Teretana
Hajd' mi predlozi neku modifikaciju ovog mog rezima... ali ne samo da zamjenim biceps-triceps.enisss wrote: Mijenjaj druze...misici se jako lako privikavaju na jedan rezim i onda nema napretka...
-
enisss
#175 Re: Teretana
pa ovako...ako radis grudi..ne moras uvijek da radis recimo ravni bench..radi kosi...uzmi bucice....mijenjaj vjezbe...imas bas puno vjezbi za iste grupe misica...mijenjaj tezine...broj serija....ponavljanja...samo da nije monotono...cilj je da iznenadis misic i da ga natjeras da raste...on nece rasti ako ti je rutina ista...mislim hoce..al znatno znatno sporije..vjeruj mi