Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Frank Sinatra

#151 Re: Policija

Post by Frank Sinatra »

Mascherano wrote:
aerosa wrote:Primjetna je bila razlika u ponašanju tvojih kolega, dok je korteo prolazio ulicom prema stadionu,iz kombija koji je bio na začelju kolone i koji je pokušavao da prođe naprijed, policajac koji je "visio" na vratima za naše uslove izuzetno ljubazno je molio da se raja pomaknu da mogu proći naprijed, i vjeruj mi sve nas ostavio iznenađenim... I oni koji ga nisu čuli drugi su ih pomicali da može lakše da se prođe.
Jbg ,samo malo fali da se nešto dobro uradi, a opet i jedna glupost sve povede u pogrešnu stranu... Srećom sad je nije bilo ni na jednoj strani dovoljno da izazove bilo kakav problem...

Potpuno se slazem. Mislim da smo taj dan na Grbavici svi ponesto naucili. :thumbup:
Prije bih rekao da se taj dan primjenjivalo ono što je ranije naučeno :wink:

Da ne citiram prethodnih nekoliko vaših upisa koji se tiču ove teme, izdvojio sam zadnja dva za koja mislim da će biti dovoljna da se uključim u diskusiju. Kabadahije i kompleksaši koji su zalutali u policiju nisu preko noći nestali, nego su držani na kratkoj uzici od strane poštenih ljudi koji znaju kako se posao radi.

Kao što se da primjetiti ovaj put smo imali puno zadovoljnije navijače, ali i policajce nakon utakmice visokog rizika. O čemu se zapravo radi? Mislim da je ključ svega upravo u onome što se često spominje na raznim temama, a to je saradnja između građana i policije. Ovaj put se mora odati priznanje policiji iz PU Centar na svemu što su učinili u danima prije utakmice da bi spriječili incidente, a posebno na tome kako su pristupili problemu. Ljudi su djelovali preventivno i reklo bi se po svemu viđenom dosta uspješno. Za one koji ne znaju, centar je bio zadužen za navijače Sarajeva od okupljanja, organizovanog dolaska, na utakmici i prilikom odlaska. Drugi dio priče koji je bio u nadležnosti PU Novo Sarajevo ne mogu komentarisati, jer nemam dovoljno informacija.

Koliko je meni poznato odgovorni iz PU Centar su stupili u kontakt sa udruženjem navijača FKS. Razlika u odnosu na neke prijašnje sastanke je bila u tome što se sastanku pristupilo sa razumjevanjem. Policija je odobrila neke navijačke stvari poput korištenja megafona, zastava, trasnaparenata, bubnjeva (u suštini navijačke rekvizite koji ne mogu nanijeti štetu, ali se zabranjaju od strane organizatora ili policije samo iz hira i bespotrebnog demonstriranja sile, što opet dovodi do gnjeva, inata i dizanja tenzija), a s druge strane je tražila da se ljudi koji imaju veze sa organizovanim navijanjem iskoriste svoj uticaj koliko god je to moguće da bi se izbjegli nepotrebni problemi prilikom dolaska na stadion (bacanje topovskih, provociranje policije, nepotrebni prekidi saobraćaja itd), ali i na samoj utakmici.

Redari koji su bili na tribini sa navijačima Sarajeva su pomaknuti iza ograde. Ne vjerujem da je ovo slučajno, mislim da je urađeno smišljeno i po meni odličan potez. Izbjegli su se potencijalni problemi između redara i navijača, a za razliku od svakog poslijeratnog derbija ovaj put nismo vidjeli nijedan ulazak navijača na teren.

Jedini problem koji je ostao neriješen je bacanje baklji u teren, bacanje na dio tribine gdje su smješteni domaći navijači i topovski udari. Meni kao navijaču baklja uopšte ne smeta. Naprotiv, mnogi će se složiti da ona ima svoj vizelni efekat i "zagrijava" atmosferu. Ako se zapali i izgori na tribini onda ne smeta nikome i postiže efekat zbog kojeg je zapaljena. Ono što je negativno je već spomenuta zloupotreba. Ovaj put na grbavici nije bilo idealno, ali je bilo osjetno manje incidenata i prekida, a opet smo imali sjajnu atmosferu. Koliko mi je poznato momci iz Hz su od samog okupljanja pa i na stadionu pokušavali da skrenu pažnju da se ne bacaju topovski (koji vrlo često povrijede i same navijače), kao i to da se baklja ukoliko se zapali ostavi da izgore na tribini. Prilikom organizovanog dolaska ja sam čuo da je bačen samo jedan topovski što je u odnosu na prošlu godinu veliki uspjeh.

Čemu ovoliki tekst oko utakmice, a govori se o policiji? Prema svemu što sam čuo i vidio, ovaj put su stvar u svojim rukama držali školovani ljudi. Nije se radilo metodom "preko koljena" nego je bila uključena preventiva i saradnja s građanima. Ovakav pristup je olakšao policiji posao, a navijačima obezbjedio da ipak uživaju u svom svijetu. Kažu gdje ima volje ima i načina. Svakako pohvale idu komandirima koji su vodili ovaj događaj, jer su poslije (pre)dugo vremena uspjeli od policije da naprave organ reda, a ne stranu u sukobu. Da ne bude da navijači samo ganjaju neku svoju pravdu i pljuju po svemu eto malo i pohvale radu policije. Vidjećemo šta će nam budućnost donijeti.
Mascherano

#152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mascherano »

holowey wrote:
respo wrote:
Mascherano wrote:

Naravno da ce policija reagovati, ali ce nakon intervencije sacekati kolege cija je zona odgovornosti i njima predati ta lica...
zar to nije moglo i u ovom slucaju onaj sa ilidze policajac intervenise i onda saceka patrolu ili ko vec dolazi iz novog grada i preda njima
zasusti stanica, tiruri tiruri...baza javlja "imamo dojavu gradjanina da se na toj i toj lokaciji odigrava obracun dva lica...koja jedinica je slobodna da se uputi na lokaciju?"...shshshshshs tiruri..."jedinica 421 se javlja, dvije minute smo udaljeni od lokacije, krecemo odmah, odjava"...baza "primljeno 421, javite ako treba pojacanje, odjava"

u medjuvremenu jedinica 287 je udaljena tri minute od lokacije, cuje upute sa stanice i ne reaguje nego nastavlja kaznjavati lika xy koji je prosao kroz crveno...dvojica prasinara su udaljena pet minuta pjesice od mjesta dogadjanja i ne trce na lokaciju nego nastavljaju sa svojim zaduzenjem...treca patrola iz druge policijske uprave je minut udaljena od mjesta dogadjaja ali s obzirom da je slucaj preuzela patrola sa podrucja odgovornosti ne odlaze na mjesto dogadjaja...

sutradan lik xy pljuje po policiji jer nije htjela da ga pusti i ode na ispomoc kolegama...gradjanin xz koji je sve to posmatrao s prozora pljuje po policiji jer radije gube vrijeme na raskrsnici umjesto da odu na mjesto dogadjaja i rijese situaciju...obojica se upucuje na forum sa-x i pljuju po policiji, drugi forumasi sa ili bez naplacanih prekrsajnih naloga im se pridruzuju i pljuju po policiji...u sustini nemaju pojma o cemu pricaju ali i dalje nastavljaju...

radnja je potpuno izmisljena a svaka slicnost sa stvarnom situacijom i stvarnim likovima je namjerna...
:thumbup:
Evo covjek vam je nacrtao, valjda me vise necete pitati zasto policajci sa Ilidze nisu intervenisali... :D
JThomas

#153 Re: Policija

Post by JThomas »

u našem sistemu (i većini drugih u današnjem svijetu) svakako vladu imenuje parlamentarna većina. stranka koja je dominantna u parlamentu, dominantna je i u vladi. tako da te granice nisu uvijek jasne. u praksi, u vladi su najčešće čelni političari tih stranaka - a u parlamentima ljudi koji su "ispod" njih u stranačkoj hijerarhiji i po faktičkoj moći, i tako nastaje faktičko jačanje izvršne vlasti u odnosu na zakonodavnu. u dvostranačkim sistemima je ovo još izrazitije, jer jedna stranka uvijek ima apsolutnu većinu u parlamentu pa bukvalno sama "ima" i zakonodavnu i izvršnu vlast, dok su u višestranačkim nužne koalicije...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#154 Re: Policija

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:u našem sistemu (i većini drugih u današnjem svijetu) svakako vladu imenuje parlamentarna većina. stranka koja je dominantna u parlamentu, dominantna je i u vladi. tako da te granice nisu uvijek jasne. u praksi, u vladi su najčešće čelni političari tih stranaka - a u parlamentima ljudi koji su "ispod" njih u stranačkoj hijerarhiji i po faktičkoj moći, i tako nastaje faktičko jačanje izvršne vlasti u odnosu na zakonodavnu. u dvostranačkim sistemima je ovo još izrazitije, jer jedna stranka uvijek ima apsolutnu većinu u parlamentu pa bukvalno sama "ima" i zakonodavnu i izvršnu vlast, dok su u višestranačkim nužne koalicije...
živjela deveta glava i treće pitanje u njoj :lol: :D
Mascherano

#155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mascherano »

pipicaga wrote:
karanana wrote:evo da i ja pljunem na ovakvu organizaciju policije. pa ne govorimo o dvije drzave ili ne daj boze dva entiteta pa da se ne moze preci ulica i intervenisati. u pitanju su dvije jebene opstine istoga grada istoga kantona. koji se kurac onda bunimo i zalimo kada kriminalci iskoristavaju entitete da bjeze od policije i njihovih ovlastenja kada im je dovoljno da u gradu sarajevu predju s jedne strane ulice na drugu, iz opstine u opstinu, i da na taj nacin izbjegnu zakon. ovo nema nigdje. jos malo pa ce se policija ogranicavati i po granicama mjesnih zajednica.
Ma ne pljujete po organizaciji policije Karanana, ovdje se uglavnom pljuje po Masceranu. Iskreno nema bas postova gdje se nesto moze zamjeriti Masceranu i neznam koliko bi se forumasa ponasalo kao on. Sam kaze kako medju kolegama ima zadnjeg sljama i olosa i bagre. Svjestan je i mase problema kojih ima u organizaciji policije i mislim da je jedan od onih koji bi rado rjesavao probleme. Nije on kriv sto bi kolege koje su kaznjavale momka u drugoj opstini bile na disciplinskoj da su odgovorile na onaj poziv. Nije ni kriv za neizivljenu stoku koja nosi istu unifromu kao i on (a realno takvih je na svakom koraku i u drugim profesijama) . Na nekoj drugoj temi ga popljuvaste zbog toga sto je pozvao da se pokupi olupina od auta jer je to savjesnom gradjaninu i forumasu bilo mrsko uciniti. Inace je njegov posao da u slobodno vrijeme cita forume i rjesava probleme gradjana kojima je tesko obaviti 1 telefonski poziv. Kako god, Masceranu i njemu slicnim treba pomoc i podrska gradjana. Upravo zbog ovakvog stava gradjana prema normalnim ljudima u poliiciji "ko vas jebe, primate platu za to, treba da budes supermen, nije moje da ja bilo sta uradim" za par godina ce i Mascerano imati slican stav prema vama "ko vas jebe". Dovoljno je procitati njegove diskusije sa ljudima na ovom forumu da mu bude jasno da ukoliko bude zelio ista da promjeni na bolje nece imati podrsku gradjana. Koliko vas je spremno riskirati posao koji imate, a ocekujete od njega da to radi. Odnosom policije prema nama isto tako mozemo zahvaliti i nasim odnosom prema njima pogotovo u vrijeme "divnih" ovlasti IPTF-a za kojim mnogi zale. Dosta forumasa i ne zasluzuje bolje nego da ga zaustavi "Zandar" (Lik je imao takav nik prije godinu dvije).

BTW Forumasi neko ovdje spomenu Denisa tada je kompletna dezura na M.Dvoru otisla da dobrovoljno da krv (je li i to u opisu posla i spada li i to u ono "to serve i protect"). Koliko je furumasa nakon neke nesrece i poziva po radiju otislo i dalo krv????

Izvinjavam se Anjusi na oftopicu i pored njenog upozorenja od prije nekoliko dana, necu vise Tita mi. :)

Drago mi je da ovde ima i ljudi sa razumijevanjem i ja sam ovde iskljucivo radi takvih, samo u pravu si da polako mijenjam misljenje o gradjanima Sarajeva, jer vidim da ne znaju cijeniti neke stvari...
aze

#156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by aze »

Mascherano wrote:

Drago mi je da ovde ima i ljudi sa razumijevanjem i ja sam ovde iskljucivo radi takvih, samo u pravu si da polako mijenjam misljenje o gradjanima Sarajeva, jer vidim da ne znaju cijeniti neke stvari...
A ti kao nisi gradjanin Sarajeva ? Ti si nesto "iznad" jel ?
Mascherano

#157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mascherano »

aze wrote:
Mascherano wrote:

:lol:

Sta s tobom nije u redu? Hoces li me popustiti vec jednom?

Vec sam ti rekao da mi se ne obracas, jer sa takvim gelipterima stvarno nemam namjeru da ista raspravljam...

Ugodan dan!
Cholina_Lokica

#158 Re: Policija

Post by Cholina_Lokica »

vidim mascherano je i dalje kriv za sve nase sigurnosne i nesigurnosne probleme u gradu... :skoljka:
-Romeo-

#159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -Romeo- »

Mascherano wrote:
aze wrote:
Mascherano wrote:

:lol:

Sta s tobom nije u redu? Hoces li me popustiti vec jednom?

Vec sam ti rekao da mi se ne obracas, jer sa takvim gelipterima stvarno nemam namjeru da ista raspravljam...

Ugodan dan!
šefe ja još čekam da napišeš kolika ti je ta plata za koju tvrdiš da je mala i da si neadekvatno plaćen za svoj rad. izvoli se izjasniti pa da zajedno skinemo famu.
respo

#160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

Mascherano wrote:

Zar ti fakat treba 20 puta napisati da je vec bila upucena patrola iz Novog Grada?

I sta ce ici sa Ilidze ti kad su ovi svakako blizi bili... :-)
alo ba upucena jeste ali kad ce doci ako je ovaj lupam 300 metara od dogadjaja i koji ce doci za minut

pa nek oni upuceni dolaze i preuzimaju

jeli ti se ikad desilo da odlucuju sekunde a kamoli minute?
respo

#161 Re: Policija

Post by respo »

@pipicaga

ne napada se mascherano ovdje nego policija
sticajem okolnosti on je zaposlenik i pripadnik te iste policije koja je vecinom korumpirana ovakva onakva
naravno uvijek ima izuzetaka pa i u policiji (kad ih je bilo kod agresora onda ih mora imati i ovdje)

ja licno nisam nikad nista zamjerio mascu cak sta vise jedan od rijetkih koji bar raspravlja o tome kaze kakva je situacija iz druge perspektive a ne kao pojedinci s kojima sam imao prili (ne)pricati
ma to su nasa posla tajna sto to tebe zanima nemas pravo znati i jos takvih izgovora
ako on moje postove shvata licno onda je do njega ne do mene (ne samo on nego bilo ko ko shvata licno)

evo recimo ja radim u jednoj firmi gdje ima ljudi zale se na rad
ja to nikad ne smatram napadom na mene
ali cu pokusati fino pricati sa bilo kim i pokusati dokazati kako jeste (ono sto znam) sto ne znam necu ni pricati nego uputiti na adekvatnu adresu

ako je neko upravu onda ok kriva je moja firma i konkretno radnik koji je tad u tom trenutku radio ne ja
al da ne idem sa teme
jos uvijek tvrdim da je policija danas jos uvijek losija po gradjane nego sto im je minimalni zadatak (govorim uopsteno ne o pojedincu)
o svakom pojedincu mozemo odvojeno pricati na temi
respo

#162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

holowey wrote:
respo wrote:
Mascherano wrote:

Naravno da ce policija reagovati, ali ce nakon intervencije sacekati kolege cija je zona odgovornosti i njima predati ta lica...
zar to nije moglo i u ovom slucaju onaj sa ilidze policajac intervenise i onda saceka patrolu ili ko vec dolazi iz novog grada i preda njima
zasusti stanica, tiruri tiruri...baza javlja "imamo dojavu gradjanina da se na toj i toj lokaciji odigrava obracun dva lica...koja jedinica je slobodna da se uputi na lokaciju?"...shshshshshs tiruri..."jedinica 421 se javlja, dvije minute smo udaljeni od lokacije, krecemo odmah, odjava"...baza "primljeno 421, javite ako treba pojacanje, odjava"

u medjuvremenu jedinica 287 je udaljena tri minute od lokacije, cuje upute sa stanice i ne reaguje nego nastavlja kaznjavati lika xy koji je prosao kroz crveno...dvojica prasinara su udaljena pet minuta pjesice od mjesta dogadjanja i ne trce na lokaciju nego nastavljaju sa svojim zaduzenjem...treca patrola iz druge policijske uprave je minut udaljena od mjesta dogadjaja ali s obzirom da je slucaj preuzela patrola sa podrucja odgovornosti ne odlaze na mjesto dogadjaja...

sutradan lik xy pljuje po policiji jer nije htjela da ga pusti i ode na ispomoc kolegama...gradjanin xz koji je sve to posmatrao s prozora pljuje po policiji jer radije gube vrijeme na raskrsnici umjesto da odu na mjesto dogadjaja i rijese situaciju...obojica se upucuje na forum sa-x i pljuju po policiji, drugi forumasi sa ili bez naplacanih prekrsajnih naloga im se pridruzuju i pljuju po policiji...u sustini nemaju pojma o cemu pricaju ali i dalje nastavljaju...

radnja je potpuno izmisljena a svaka slicnost sa stvarnom situacijom i stvarnim likovima je namjerna...
ja skidam macku sa drveta a na stanici se cuje tuca pucanje i sta ti ja znam ima li koja jedinica slobodna
lola ne ide zauzet je jer je prece skidati macku nego sprjeciti tucu
u ovom slucaju vaznije je napisati kaznu nekome nego sprijeciti tucu
znaci onda je do tog policajca koji se nije javio imam ja slobodan broj taj i taj zovem pojacanje kad bude trebalo i to je to

kakve veze ima ako je ova preuzela nek ovi dodju vide situaciju ili sta vec treba pa nek onda ovi najavljeni dolaze i za minut ili za 3 svejedno a imat ce koliko toliko sredjeniju situaciju jer su ovi odmah dosli bez obzira jesu li druga uprava kanton entitet ili sta ti ja znam
holowey

#163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by holowey »

respo wrote:
holowey wrote:

ja skidam macku sa drveta a na stanici se cuje tuca pucanje i sta ti ja znam ima li koja jedinica slobodna
lola ne ide zauzet je jer je prece skidati macku nego sprjeciti tucu
u ovom slucaju vaznije je napisati kaznu nekome nego sprijeciti tucu
znaci onda je do tog policajca koji se nije javio imam ja slobodan broj taj i taj zovem pojacanje kad bude trebalo i to je to

kakve veze ima ako je ova preuzela nek ovi dodju vide situaciju ili sta vec treba pa nek onda ovi najavljeni dolaze i za minut ili za 3 svejedno a imat ce koliko toliko sredjeniju situaciju jer su ovi odmah dosli bez obzira jesu li druga uprava kanton entitet ili sta ti ja znam
ma ti znas najbolje, djaba je tebi objasnjavati...
cappy_tempo

#164 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

ne kontam,prvo neko je rekao da je patrola kod avaza bila, a tuca se desila kod studentskih znaci to je nekih 400m jel i policajci nisu mogli otrcati ako nista nego su pustili to i onda se cekala da dodje patrola iz novog grada :? . i onda dodje neko i daje objasnjenje zasto bi neko isao 400m ako je vec upucena patrola,a boga pitaj gdje ta patrola i koliko joj treba da dodje.a zanima me kad ove guzonje treba provuci kroz guzvu onda nema nadleznosti u opstinama tad je jedna policija i svi stizu maltretirati raju i stvarati jos vecu guzvu
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#165 Re: Policija

Post by PipiDugaDevetka »

Polaganje u Titinoj miliciji državnog ispita nakon kojeg dobijaš knjižicu da si ovlašteni radnik, da recimo, možeš nositi oružje, legitimisati nekoga ko je nešto skrivio, privesti ga:

-Prolazite pored kafane u kojoj je izbila tuča. Čuje se vriska, lupanje stolicama, lomljava stakla. Šta ćete uraditi?
a) Ući u kafanu i pokušati zaustaviti tuču pucanjem u plafon.
b) Ući u kafanu i primjenom fizičke sile pokušati zaustaviti tuču.
c) Sačekati da se tuča zaustavi, ući u kafanu i putem telefona pozvati miliciju, HMP.

(Naravno, ovo pišem po sjećanju. Tada nije bilo mobitela, ovlašteni radnici u civilu uglavnom nisu nosili motorole,...)
respo

#166 Re: Policija

Post by respo »

d) cekati da se guzva slegne pa onda mlatiti ono sto je ostalo u kafani (cuo od policajaca s kojima sam u neobaveznom (citaj ubijanje vremena) razgovoru) :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#167 Re: Policija

respo wrote:d) cekati da se guzva slegne pa onda mlatiti ono sto je ostalo u kafani (cuo od policajaca s kojima sam u neobaveznom (citaj ubijanje vremena) razgovoru) :D
Pa, to bi bilo skoro identično ovom mom pod c) .

@respo, čim Tito vaskrsne, možeš u policiju kod njega. :D
respo

#168 Re: Policija

Post by respo »

ali kod tebe ima ono uci u kafanu

ni pod koju cijenu ne ulaziti u kafanu :D
PipiDugaDevetka

#169 Re: Policija

respo wrote:ali kod tebe ima ono uci u kafanu

ni pod koju cijenu ne ulaziti u kafanu :D
Pa, dobro, moraš naći najbliži telefonski aparat,...Nije bilo mobitela,..
respo

#170 Re: Policija

Post by respo »

idi u kafanu do u kojoj nema belaja :D idi bilo gdje :P

nego odosmo mi sa teme ili nismo :D

a i to je malo glupo

zamisli da si ti recimo kojim slucajem unutra
i naravno ne mozes izaci jer se bije pola kafane a ti si suprotno skroz od vrata

i kad se sve stisa ti ono jos u nekom soku ili sta li vec da polako izadjes a onda te doceka milicija :D
PipiDugaDevetka

#171 Re: Policija

...i onda te dočeka milicija koju poznaješ jer im popravljaš radio-uredjaje.
Nekako s proljeća

#172 Re: Policija

Post by Nekako s proljeća »

:)

Danasnja policija reaguje tek po pozivu, nedostaje samoinicijativnosti. Tako da je paralela sa ''starim sistemom'' neprimjerena..
duboka_misao

#173 Re: Policija

Post by duboka_misao »

tacna lokacije policije koja me zaustavila zbog pricanja na mob :D desna traka ispred starackog doma prije semafora, mogli su glavnom ili iza avaza ili nikako ....
zonbirile

#174 Re: Policija

Post by zonbirile »

Nije samo plata nego i beneficirani staž,pa sa 45g puna penzija.Ni to ne bi bio problem da zadnja šuša nema to pravo u Mup-u.Samo EU i reforma,pa onda neka imaju sve,a ne mjesto 500 drotova po evropskoj normi u Sarajevu imaš 2-3000 ni ne zna se,jer ima 4-5 agencija i različite su metodologije ,ali ispod 2000 nikako.
-Romeo-

#175 Re: Policija

Post by -Romeo- »

zonbirile wrote:Nije samo plata nego i beneficirani staž,pa sa 45g puna penzija.Ni to ne bi bio problem da zadnja šuša nema to pravo u Mup-u.Samo EU i reforma,pa onda neka imaju sve,a ne mjesto 500 drotova po evropskoj normi u Sarajevu imaš 2-3000 ni ne zna se,jer ima 4-5 agencija i različite su metodologije ,ali ispod 2000 nikako.
Šteta što ga zbanaše, volio bi da smo konačno raspravili o ovome. ima kantona u kojima su plaće zaista bijedne, ali sarajevo to nikako nije.
Locked