posao u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ružmarin-a

#151 Re: posao u Sarajevu

Post by ružmarin-a »

Amazonka27 wrote:
ako te pomisao da si veca, pametnija, ljepsa, obrazovanija, pismenija, kulturnija itd...od mene - cini sretnom, ok izvoli :) ja volim da ljude cinim sretnima
nemam ja šta da mislim i da kompariram, želim ti svako dobro
i svakome svoje
pa i meni moje
LP

P.S. usljed zamora od pokušaja zdrave diskusije s tobom, lagano ti šaljem mah :)
jer zaista ne vrijedi...
predozirana si netrpeljivošću prema forumašima koji su se deklarisali odakle su
prema tome- :arrow: putevi nam se razmimoilaze

@havana: jesi li imao priliku da neko trči da ti okrene ciple, doda, prilikom obuvanja?
ako si bio negdje, na skupu pa bilo dosta ljudi, pa se izuvali
o tome se radi :D

@respo: nisam se uopće uhvatila tvog posta

@black, bravo, ali i ti si bolan došljo, i ti si uzeo hljeb nekm Sarajliji, to je ono što se potencira ovdje

@amazonka: nemaš ti pojma bona, ne laprdaj svega ti i ne donosi ishitreno zaključke o meni
black

#152 Re: posao u Sarajevu

Post by black »

ma amazonko to izmedju vas dvije necu da komentarishem, jer znam da chepite jedna drugu :mrgreen: a znam te i znam da tebi nije vazno jel neko iz sarajeva ili eto hadzica ili shta ja znam odakle :)
ružmarin-a

#153 Re: posao u Sarajevu

Post by ružmarin-a »

@amazonka, sve vrijeme pokušavam da ti dam do znanja
tebi i sličnima
da me nije Sarajevo naučilo kulturi

ja svoju kulturu nosim sa sobom gdje god da odem i budem

nosim je iz svoje kuće, od plemenitih i dobrih roditelja

:)

neka mi je na savjesti sve što sam uradila prilikom obavljanja intervjua, prilikom obavještavanja
svakog kandidata da je poslao nepotpune podatke i da pošalje opet...sve što sam uradila
p ai to što sam bila malo subjektovna u donošenju svog suda u vezi jedne samohrane majke

na kraju krajeva, ja nisam bila ta koja odlučuje o tome ko će biti zaposlen
pisanje o gramatici je bio samo hiperbolična opaska, lijep način, kako bih ukazala
pored ostalih forumaša
koji su čak i vrijeđali djevojku, kojoj su rekli da je za granapa
da obrati pažnju kao neko ko je VSS na svoju pisanu riječ
Amazonka27

#154 Re: posao u Sarajevu

Post by Amazonka27 »

jesil to legla potrbuske i dobro razmislila o tome kakva si kao HR menadzer? Izvini, ali sama si napisala da te ljude nisi htjela zaposliti zbog gramatike...
a ovo za "laprdanje" si dobila prijavu
respo

#155 Re: posao u Sarajevu

Post by respo »

ružmarin-a wrote:@amazonka, sve vrijeme pokušavam da ti dam do znanja
tebi i sličnima

neka mi je na savjesti sve što sam uradila prilikom obavljanja intervjua, prilikom obavještavanja
svakog kandidata da je poslao nepotpune podatke i da pošalje opet...sve što sam uradila
p ai to što sam bila malo subjektovna u donošenju svog suda u vezi jedne samohrane majke

pisanje o gramatici je bio samo hiperbolična opaska, lijep način, kako bih ukazala
pored ostalih forumaša
tebi je znaci ispod casti da radis u granapu samo zato sto si zavrsila fax
jah eto trebamo svi na fax i ko ce raditi u granapima roboti mozda koje ce izmisliti ovi vrli diplomci

nemoj boga ti vise o tome ko je za kakav posao i kako je nekome samo zato sto je zavrsio fax nije mjesto ni pod koju cijenu u granapu
djevojka ne radi nista alo to treba da znaci daj sta das za pocetak a ne cekati svoju struku i sta si zavrsio

ja da sam cekao ne bi bio na forumu jer ne bi imao oara ni za laptop ni za internet takodje ne bi imao auto ne bi imao 5 majica nego jednu itd

covjek u firmi u kojoj radim dipl ecc tako nekako mu je "titula" radio prije rata u londonu pa sada radi kao portir
sta je tu lose?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#156 Re: posao u Sarajevu

Post by Chmoljo »

ružmarin-a wrote:@amazonka, sve vrijeme pokušavam da ti dam do znanja
tebi i sličnima

pored ostalih forumaša
lako je tebi. ti u Avazu odmah posao dobila.
respo

#157 Re: posao u Sarajevu

Post by respo »

a mjesto u stranci :D
Chmoljo

#158 Re: posao u Sarajevu

Post by Chmoljo »

to kad u granapu zaposli nekoliko zemljaka.
popajic

#159 Re: posao u Sarajevu

Post by popajic »

Postao/la HAVANA dana 01/11/2009 23:21
Samo da priupitam,ovo mi je nepoznanica :?

Ko okreće cipele i dje ih reDJa :? :lol:
Ote mi iz usta :D
Ja diskusije :-) :-) :lol:
ružmarin-a

#160 Re: posao u Sarajevu

Post by ružmarin-a »

Amazonka27 wrote:jesil to legla potrbuske i dobro razmislila o tome kakva si kao HR menadzer? Izvini, ali sama si napisala da te ljude nisi htjela zaposliti zbog gramatike...
a ovo za "laprdanje" si dobila prijavu
da, rekla sam to za gramatiku, ali nisam rekla da
sam ja imala svoje komentare na pristigle prijave
a moj nadređeni svoje
a to kakva sam kao HR menadžer će reći aBd moje saradnice
koje ne posmatram kao niže od sebe već upravo kao saradnike, bez obzira na nivo stručne spreme, obrazovanja, odakle su i ko su
zadovoljile su traženo, i to je to

@amazonka, laprdati je sleng, nije uvreda
:) :) laprdati= pričati koješta
'ajde radi i ne laprdaj (npr)
a kao dokaz izvoli i ovo:
'ajde radi i ne laprdaj (npr)
http://vukajlija.com/laprdati

Kada u šali želimo reći nekome da to što priča i nema nekog smisla, kažemo mu da ne laprda.

ja se strogo držim zakona i pravila

hvala ti što si me prijavila, čekamo odluku Vrhovnog suda :D

ili Milku Canić da konsultujemo iz Slagalice, i prizovemo u pomoć :lol: :lol:

(molim cijenjene da uvaže da se sama branim sa slobode) i tražim dokaze
da naime, nisam kriva :sax:

@cmoljo, baš si duhovit :thumbup:

vi'iš kako ovaj čovjek umije, nasmijao si me i oraspoložio, aferim cmoljo :thumbup:
Chmoljo

#161 Re: posao u Sarajevu

Post by Chmoljo »

ma ništa. kad god zatreba.
ružmarin-a

#162 Re: posao u Sarajevu

Post by ružmarin-a »

što se tiče posla u Sarajevu i bilo gdje,
ono na šta svako treba obratiti pažnju, jeste
aktivano traženje zaposlenja
To podrazumijeva, slanje svojih prijava, što elektronskim, što poštanskim putem (ima ih i dan danas koji traže pismenu prijavu i to sa slikom)
pasivan način je onaj dosadašnji, prijava na biro i čekanje da budeš odabran

ja se i ne sjećam na koliko sam samo mjesta slala prijave
i da, slala sam i na adrese firmi koje znam da su im vlasnici Sandžaklije
Niko se nije ni našalio od njih da me pozove na razgovor
niti bilo ko od rodbine, pa ni moj daidža, jer već ima uigran tim koji radi po njegovoj volji, kako on skroji

slika se ne traži, zbog diskriminacije i izgleda, već ukoliko prilikom ispitoivanja kandidata ima dosta
da se lakše sjeti i orijentira, po čemu je kandidat ostao upečatljiv
jer se ne može sve stići zabilježiti
ružmarin-a

#163 Re: posao u Sarajevu

Post by ružmarin-a »

last_one, iskreno se nadam da si uspjela naći zaposlenje dosad
a ako nisi da ćeš uspjeti u tome :)

kada sam pisala o aktivnom načinu traženja zaposlenja, to sam pomenula upravo, jer sam ja tako pronašla posao na kome sam

slala sam prijave i gdje ne bih mogla proći, i gdje su tražili samo srednju školu

na takav jedan razgovor sam i pozvana (tražili komercijalistu, uslov sss i lični automobil, a ja ga nemam i to sam i naznačila čak, jer nikada ne lažem)

i tamo, dok smo čekali čitav 1h čovjeka da se pojavi,
raspričamo se kandidatkinja koja čeka i ja
i ona mi da broj telefona čovjeka koji traži osobu koja zna engleski jezik
a ona ga nije dobro shvatila čime se bave...
i tako, nazovem, pripremim CV na engleskom i odem na razgovoror
i onda pregovori oko posla oko mjesec dana trajali, da bih na kraju bila primljena
i tako radim tu, bez štele ikakve
znači, moguće je dobiti posao bez štele
Blue room

#164 Re: posao u Sarajevu

Post by Blue room »

Posla ima ali nema ljudi koji zele da rade. Ja sam jedva jedva nasao dadilju, nakon pola godina sastajanja sa raznoraznim zenama gdje su se moji kriteriji polako spustali ali su me sve kandidatkinje razoruzavale svojim neckanjem, zapomaganjem kako je malo para ( a placeno je vise od standarne cijene sto je trecina moje plate ) , kako im je rano da dodju u 8 ( a meni kao nije rano) , kako je to tezak posao ( pa sta bi jedan hirurg mogao reci ako je igrati se sa djetetom , presvuci ga i nahraniti tesko a u toplom je, ima hranu, tv , kompijuter , novine kad beba spava...) ... A znam barem deset ljudi koji je jos traze a znam i slucajeve davanja apaurina djetetu da spava i sotavljanja bebe u granapu dok se dadilja vucara po sastanku. Tako da ja apsolutno ne zalim nikoga vise (cast pojedincima ) jer svi bi mi dobru platu, sigurnica posao, slobodne vikende, po mogucnosti da nista ne radimo nego da malo pricamo po forumu ili laprdamo po facebooku dok smo na poslu, malo kafica, malo Avaz ... mojne poslije radnog vremena, mojne se usavrsavati u struci...(opet ponavljam cast izuzetcima) Koliko ljudi voli svoj posao? Koliko ljudi radi sa adrenalinom ? Koliko ljudi je tokom studija volontiralo ili volontira ? Koliko ljudi tokom studija radi ( ja sam radio od pumpe do konobarisanja vani), Koliko nas izadje poslije posla a da je nesto uradilo da kazem zaradilo... Deset posto ljudi a ostali su na budjetu . Da se vratimo temi : Ko hoce da radi ima posla ali on je cesto malo placen u pocetku, mozda i ispod kvalifikacija i znanja ali pravi kvalitet ce naci svoj put. Sto se tice stela , ja sam nedavno otpustio troje sa jakim vezama . Sta ce mi kad su neupotrebljivi.
Arc_Angel

#165 Re: posao u Sarajevu

Post by Arc_Angel »

ja cu samo reci jednu jedno 30% od od 1.800.000 radno sposobnih je nezaposleno, 25% populacije zivi ispod granice siromastva. https://www.cia.gov/library/publication ... os/bk.html

POSAO NIJE PROBLEM, POSLA NEMA
jedna tamo

#166 Re: posao u Sarajevu

Post by jedna tamo »

Arc_Angel wrote:ja cu samo reci jednu jedno 30% od od 1.800.000 radno sposobnih je nezaposleno, 25% populacije zivi ispod granice siromastva. https://www.cia.gov/library/publication ... os/bk.html

POSAO NIJE PROBLEM, POSLA NEMA
:mrgreen:

PARE NISU PROBLEM PARA NEMA
holger

#167 Re: posao u Sarajevu

Post by holger »

bosanci se slabo prilagode novoj sredini na zapadu. uglavnom misle sve najgore o domacoj populaciji. ili ako vam je lakse na zapadu nema razlike izmedju bosanca i sandzaklije. :D
Ljuska_u_BaklaFi

#168 Re: posao u Sarajevu

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

jedna tamo wrote:ja mislim da se nikad neću zaposlit :-?
Pa..... vjerovatno i neces, cim tako mislis. Izvini, sto sam ovako surovo iskrena, ali kad te stisne zub egzistencije, i kirija da ju platis, skolarina.......nadjes nachin, ma izmislish ga... od necega se mora poceti :roll:
Erzsebet

#169 Re: posao u Sarajevu

Post by Erzsebet »

Ja zaista nisam ovako radikalan i mislim da u Sarajevu treba biti mjesta za svakoga.

Ipak, istina je da na milion nelegalnih načina mnoge nesarajevske porodice zapošljavaju svoje rođake, kumove, prijatelje i sl. Najbolji primjeri za to su opštine, gdje sarajevskog naglaska skoro da i ne možeš čuti. Nemoguće je da su se svi ti ljudi zaposlili regularno. Opet, i za takvo stanje smo krivi mi, koji smo odavde. Većina Sarajlija sigurno ne izlazi na izbore, i onda nam SDA kroji politiku, između ostalog, i zapošljavanja. Ko nas šiša, kad pustimo.
Troll_Happens

#170 Re: posao u Sarajevu

Post by Troll_Happens »

bumaje wrote:
znas, pravo si jeben za jednog gubitnika koji u rodjenom gradu ne moze naci posao...
znaš pravo si glup za osobu koja nema pojma o mom stanju uposlenosti. Imam ja posao i hvala bogu bez ijednog Srbina, Hrvata, Sandžaklije, Šiptara ili polutanera u mojoj blizini. Ali mi je žao što nemamo kao lokalci i autohtoni stanovnici uticaja da svoje zaposlimo, a prijespomenutu bagru pohapsimo, usta im žicom svežemo i u stočnim vagonima kući pošaljemo.

toliki europski gradovi opstaju i ekonomski i finansijski su jaki mozda bas zbog te mjesanosti i sto nije sve po babi i po stricevima ko u SA.
Logicnije mi je da ce neko naci shtelu ko je iz SA nego neko ko dodje sa strane. Ne govorim sad o sandzackom i albankom lobiju. Oopet taj neko treba da se izbori za svoje mjesto pod suncem... a sto nije nimalo lako u nepoznatom gradu i medju nepoznatim ljudima.. sta mu preostaje nego da ulozi u sebe i svoje znanje. Zato i nije cudo sto sve "stranci" pozavrsavase fakultete u rekordnim rokovima dok Sarajlije kahvenishu i govore od sutra pocinjem uciti..
To je realnost i niko ne treba zbog tog biti ljubomoran izborio se i zasluzeno sjedi gdje sjedi...
A ti si ovom izjavom gore samo pokazao kakav si necovjek.. nema razlike izmedju takvih kao sto si ti i Karadzica.. isto smece... :x
Van Music

#171 Re: posao u Sarajevu

Post by Van Music »

Jedan001 wrote:
bumaje wrote:
znas, pravo si jeben za jednog gubitnika koji u rodjenom gradu ne moze naci posao...
znaš pravo si glup za osobu koja nema pojma o mom stanju uposlenosti. Imam ja posao i hvala bogu bez ijednog Srbina, Hrvata, Sandžaklije, Šiptara ili polutanera u mojoj blizini. Ali mi je žao što nemamo kao lokalci i autohtoni stanovnici uticaja da svoje zaposlimo, a prijespomenutu bagru pohapsimo, usta im žicom svežemo i u stočnim vagonima kući pošaljemo.

toliki europski gradovi opstaju i ekonomski i finansijski su jaki mozda bas zbog te mjesanosti i sto nije sve po babi i po stricevima ko u SA.
Logicnije mi je da ce neko naci shtelu ko je iz SA nego neko ko dodje sa strane. Ne govorim sad o sandzackom i albankom lobiju. Oopet taj neko treba da se izbori za svoje mjesto pod suncem... a sto nije nimalo lako u nepoznatom gradu i medju nepoznatim ljudima.. sta mu preostaje nego da ulozi u sebe i svoje znanje. Zato i nije cudo sto sve "stranci" pozavrsavase fakultete u rekordnim rokovima dok Sarajlije kahvenishu i govore od sutra pocinjem uciti..
To je realnost i niko ne treba zbog tog biti ljubomoran izborio se i zasluzeno sjedi gdje sjedi...
A ti si ovom izjavom gore samo pokazao kakav si necovjek.. nema razlike izmedju takvih kao sto si ti i Karadzica.. isto smece... :x
Postoji i Albanski lobi???
Troll_Happens

#172 Re: posao u Sarajevu

Post by Troll_Happens »

Van Music wrote:
bumaje wrote:

Postoji i Albanski lobi???[/quote]
naravno :oops:
Alkos

#173 Re: posao u Sarajevu

Post by Alkos »

Jedan001 wrote: toliki europski gradovi opstaju i ekonomski i finansijski su jaki mozda bas zbog te mjesanosti i sto nije sve po babi i po stricevima ko u SA.
Netacno!
A sta je sa Sarajlijama koje ne kahvenisu i koje u roku zavrse fakultete, zasto oni nigdje ne sjede jer su zasluzili?
Last edited by Alkos on 02/11/2009 12:14, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#174 Re: posao u Sarajevu

Post by Alfons Kauders »

Alkos wrote:
Jedan001 wrote: To je realnost i niko ne treba zbog tog biti ljubomoran izborio se i zasluzeno sjedi gdje sjedi...
Netacno!
znaci treba biti ljubomoran? :D
Alkos

#175 Re: posao u Sarajevu

Post by Alkos »

Alfons Kauders wrote:
Alkos wrote:
Jedan001 wrote: To je realnost i niko ne treba zbog tog biti ljubomoran izborio se i zasluzeno sjedi gdje sjedi...
Netacno!
znaci treba biti ljubomoran? :D
Na tebe i tebi slicne?! :mrgreen: Jasta!
Dok je studentica cimerki meni je dobro... :mrgreen:
A ja imam svoje metode borbe, samo znam da me niko nece tlaciti u MOM gradu, kao sto ni ti ne bi dozvolio da tebe iko handri u tvom. :wink:

a sad adio...
Locked