Cim padne snijeg
Pozz
Moderators: _BataZiv_0809, anex
zadovoljavas zakonske uslove, ali da li zadovoljavas sigurnosne upitno je... stavis naprijed nove zimske koje imaju super trakciju a onda se sokiras kad te pri prvom snijegu zadnji kraj tvog auta pocne preticati... pokusaj se stisnuti pa ovaj mjesec uzmi dvije a iduci jos dvije...makkaj wrote:ajd par konstruktivnih savjeta..nisam baš neki haver sa lovom u zadnje vrijeme, auto kupio ljetos, došlo vrijeme da se uzimaju zimske gume...po onom pravilniku sa bihamkove stranice zaključio sam da mogu uzet dvije prednje sava eskimo s3 gume+ lanci u gepeku, a da na zadnjim točkovima ostavim ove Sportina ljetnje koje nisu loše (imaju 4 mm šaru)-te da na ovaj način zadovoljavam zakonske uslove za vožnju u zimskim uslovim tj. da me čika drota neće zlostavljat...jesam li u pravu il moram prodavat stvari iz kuće da uzmem 4 gume![]()
![]()
![]()
bio sam u istoj situaciji prosle godine...kupio auto u augustu, doslo sa ljetnim gumama...u oktobru uzeo dvije zimske i na prvom snijegu kad sam se spustao niz ljubljansku guza hoce da bude brza od menemakkaj wrote:kad bolje razmislim u pravu si..hebiga život je opet najskuplji...mama,šta će ti ova mašina za veš,žene su hiljadu godina prale na rukehehe biće neka opcija za sve četiri
ti si moj idolado-šampion wrote: po Sarajevu ioanko tako reći nemaš potrebe za zimskim gumama
holowey wrote:ti si moj idolado-šampion wrote: po Sarajevu ioanko tako reći nemaš potrebe za zimskim gumama
-------------------------------Akibh wrote:holowey wrote:ti si moj idolado-šampion wrote: po Sarajevu ioanko tako reći nemaš potrebe za zimskim gumama![]()
joj oplakah...
![]()
u pravu si... ali moras racunati da ti nisi jedini na ovom svijetu i da ima u drugih koji, zamisli bruke, izadju autom iz svoje mahale malo i na otvorenu cestu... a ako tebi nije stalo do svoje guzice, razmisli malo koliko svojim rezonom dovodis u opasnost druge ucesnike u saobracaju...ado-šampion wrote:Ajde ba, izvukli ste to iz konteksa, pa vam interesantno. Sto puta sam reko da su zimske gume potrebne i da ću ih i ja stavit (samo na prednje doduše) a sad mi izvačite nešto iz konteksta, "ti si moj idol" seljačka posla. Pičke malo zanese zadnji kraj odmah 3 stoje za zadnje zimske gume, što je sigurno sigurno, nije ni čudo što pola vozača u gradu onda nema ni za hljeba a voza se s autom. Ja kad bih uzeo 4 zimske gume i vozao se do kafića i nazad, tako reći ne možeš ni u četvrtu pošteno ubacit bio bih rob auta. Radije ću te pare dat u humanitarne svrhe, jer i kod nas ima onih što ne bi imali da jedu da nije merhameta, crvenog krsta, itd.
Ma kakav rezon ba, nagovarate čovjeka da daje možda od hljeba jer tobože na 2 zimske gume je katastrofa, pa pola Sarajeva ljeti vozi na zimskih gumama, pa nikom ništa, a ja što sam uzeo najbolje ljetne gume što sam mogao za svoje auto uzet, i sad ću uzet najbolje zimske iako zimi vozim rijetko i vožnja je do 5 km sve ravne ceste, ja dovodim u opasnost druge učesnike. Ja takođe nigdje nisam spomenuo da ne izlazim iz svoje mahale.holowey wrote:
u pravu si... ali moras racunati da ti nisi jedini na ovom svijetu i da ima u drugih koji, zamisli bruke, izadju autom iz svoje mahale malo i na otvorenu cestu... a ako tebi nije stalo do svoje guzice, razmisli malo koliko svojim rezonom dovodis u opasnost druge ucesnike u saobracaju...
p.s.
i dalje si moj idol, cim se snadjem za sliku, pocecu da nosim bedz sa tvojim likom
pusti levate burazeru,fol nemos sa 2 nove zimske a nazad neke bezze gume vozit,eno fol nemos,lik reko nema para moze normalno vozit sa 2 naprijed nove zimske,pusti levate ti sto te zajebavaju garant zive negdje po brdima buraz pa im trebaju i sve 4 zimske gume i lanci,haj mangupi raja vozi zimi na ljetnim gumama a vi sad se nesto ufatili pametni pravit,opusteno burazeru...ado-šampion wrote:Ma kakav rezon ba, nagovarate čovjeka da daje možda od hljeba jer tobože na 2 zimske gume je katastrofa, pa pola Sarajeva ljeti vozi na zimskih gumama, pa nikom ništa, a ja što sam uzeo najbolje ljetne gume što sam mogao za svoje auto uzet, i sad ću uzet najbolje zimske iako zimi vozim rijetko i vožnja je do 5 km sve ravne ceste, ja dovodim u opasnost druge učesnike. Ja takođe nigdje nisam spomenuo da ne izlazim iz svoje mahale.holowey wrote:
u pravu si... ali moras racunati da ti nisi jedini na ovom svijetu i da ima u drugih koji, zamisli bruke, izadju autom iz svoje mahale malo i na otvorenu cestu... a ako tebi nije stalo do svoje guzice, razmisli malo koliko svojim rezonom dovodis u opasnost druge ucesnike u saobracaju...
p.s.
i dalje si moj idol, cim se snadjem za sliku, pocecu da nosim bedz sa tvojim likom
Jako glupa stvar na ovom forumu je što aktivno učestvuješ u dikusiji na temi 6-7 stranica i onda dođe neko ko pročita zadnji tvoj post, izvuče nešto iz konteksta, i kao nešto mu smiješno.
to mozda ti sto ne znas vozitholowey wrote:opusteno...do prve jaruge
srecom kod nas pjesaci postuju saobracajnu signalizaciju i nikad ne izlijecu na cestu, vozaci isto tako postuju propise i nikad ne oduzimaju prednost, nikad se ne mora naglo kociti, bez ometanja saobracaja se moze voziti 20km/h, itd itd... bas je glup svijet sto kupuje cetiri zimske gume, bosnjo je najpametniji, i dvije su previseasafinho wrote:to mozda ti sto ne znas vozitholowey wrote:opusteno...do prve jarugeil si neki racer pa hoces po snjegu da budes najbrzi
ko normalno vozi sa 2 nove prednje gume kakve god da su
nece imat problema nikad
zato suti kad nemas argumenata
Ja, ja,asafinho wrote:to mozda ti sto ne znas vozitholowey wrote:opusteno...do prve jarugeil si neki racer pa hoces po snjegu da budes najbrzi
nece imat problema nikad
Pa haveru za to si sam kriv, ja sam istu takvu situaciju imao i da sve 4 zimske, ni prednje nisu htjele kočit zapravo, pa šta, led je to ipak, nizbrdica ko niz nos, nemoj mislit da si i nazad imao zimske da ništa ne bi bilo.za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Ja, ja,asafinho wrote:to mozda ti sto ne znas vozitholowey wrote:opusteno...do prve jarugeil si neki racer pa hoces po snjegu da budes najbrzi
nece imat problema nikad
tako sam i ja mislio pa pošao niz Širokaču, laganini, mokra cesta, gluho doba, taman prvi led se uhvatio, soli zglave nigdje, ma milim ni 20 kmh i na semaforu na tranzitu prednje (nove zimske) bi ko i kočile, a zadnje ko Katarina Vit. Da ne spominjem da sam guzicom izašao na tranzit, kroz crveno - sreća, gluho doba pa me niko ne otpuha...
jesi lud frajer burazeru,i ja na svom autu imam sve 4 nove gume i friske,a frajer je reko da nema para za sve 4 nove,ja tvrdim da mu trebaju samo dvije nove,pred kraj prosle zime sam imo 4 gume zimske podobro celave,i kuda sam se sve probijao i provlacio to ti neces nikad u zivotu vidjet...i sad trebaju sve 4 zimske,pozeljno je ali ako se nema para mogu i dvije nove prednje il zadnje ako je zadnji pogonholowey wrote:srecom kod nas pjesaci postuju saobracajnu signalizaciju i nikad ne izlijecu na cestu, vozaci isto tako postuju propise i nikad ne oduzimaju prednost, nikad se ne mora naglo kociti, bez ometanja saobracaja se moze voziti 20km/h, itd itd... bas je glup svijet sto kupuje cetiri zimske gume, bosnjo je najpametniji, i dvije su previseasafinho wrote:to mozda ti sto ne znas vozitholowey wrote:opusteno...do prve jarugeil si neki racer pa hoces po snjegu da budes najbrzi
nece imat problema nikad