RAT BENDOVA - OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
White Goat

#151 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by White Goat »

volio bh da pobijedi nasty michelle,mada njihov glam fol nije bas po mom.recimo sabatka mi je najbiza po onome sto slusam,ali ovi su stvarnno najkvalitetniji.
Aqualung

#152 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Aqualung »

Gospodin Zele Lipovaca, veceras je sjedio tako nervozno i nekako podrhtavajuce kao na iglama. Svi vec znamo o cemu je rijec. I ovoga puta je htio da pokusa da pohvali mlade, fine, izuzetno talentovane momke iz Last Location-a koji su takvi jer im je caca Dzemaludin Latic. Skromni gospodin Zele Lipovaca ih na sasvim jedan neofiran nacin progurava (bendovi poput Black Box-a, Atlantide, ma to je maciji kasalj za jedan Last Location). Last Location! Nevidjen bend! FENOMEN! Takvo nesto se nije desilo u posljednjih 20 godina. Chupo, elegantan momak sa elegantnim sakoom je momak koji dolazi. I onaj "in" Indijanac odzada je takodjer momak koji dolazi. Zele je pod pritiskom ostalih clanova zirija morao malo naruziti decke,jer ovoga puta su ti famozni momci "malo" zaribali. Ali da bi sve to nekako zataskao, na kraju je rekao: "Pa svi su bendovi veceras bili pomalo losiji nego inace". Dupelizac Zele je carina rock n rolla (carina kao kraljina :D ). :bih: Tako je Last Location,ima se, moze se. A narocito mi se svidjelo kad je kljukusar Zele rekao Vinku da postavlja pametna i nepametna pitanja, sto je bilo za cistu desetku. Ponasa se k' o Amazonac, koji nikad emisije vidio nije. Sve u svemu, i politika se pocela uplitati. Obecava mnogo. :roll: :geek:
chengaba

#153 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by chengaba »

Aqualung wrote:Gospodin Zele Lipovaca, veceras je sjedio tako nervozno i nekako podrhtavajuce kao na iglama. Svi vec znamo o cemu je rijec.
Meni vise izgleda da je bolestan covjek jbg :|

Sto se tice Last Locationa, bez obzira ko ih gura/ne gura, oni su fakat dobar bend, a i bilo bi bas ofirno da onako dovde doguraju, a da su levati neki...
Samo sto se mene tice, tamo sviranju isto tako dobri bendovi, i dosada sto sam cuo, jedino mi je Sabatka slabija od Last Locationa...
Nasty Michelle i Scripta opasno deru, dok su i klinci tu negdje, ali su ipak jos klinci...

No mislim da je mozda drugacija koncepcija show-a, tj. da je veci fokus na autorskim stvarima, da bi Last Location pojeli ostale bendovi, jer znam da su tu dobri (bolji pjevac im isto ne bi skodio :D :D )
doktor78

#154 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by doktor78 »

Nisam gledao do kraja, je li istina da je Venus ispao?
Ako je tako, onda mi je ovaj show definitivno ohladio, ne zbog cura, nego zbog toga sto postaje ocigledno ono sto su ljudi vec ovdje pisali, a u sta ja nisam htio povjerovati, da neko (citaj:Zele) gura Last location. Pa, toliko su ih svi clanovi zirija sinoc popljuvali da sam mislio da je sasvim normalno da njih vise ne gledamo. Kad ne lezi vraze...
Vragolan

#155 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

chengaba wrote:
Aqualung wrote:Gospodin Zele Lipovaca, veceras je sjedio tako nervozno i nekako podrhtavajuce kao na iglama. Svi vec znamo o cemu je rijec.
Meni vise izgleda da je bolestan covjek jbg :|

Sto se tice Last Locationa, bez obzira ko ih gura/ne gura, oni su fakat dobar bend, a i bilo bi bas ofirno da onako dovde doguraju, a da su levati neki...
Samo sto se mene tice, tamo sviranju isto tako dobri bendovi, i dosada sto sam cuo, jedino mi je Sabatka slabija od Last Locationa...
Nasty Michelle i Scripta opasno deru, dok su i klinci tu negdje, ali su ipak jos klinci...

No mislim da je mozda drugacija koncepcija show-a, tj. da je veci fokus na autorskim stvarima, da bi Last Location pojeli ostale bendovi, jer znam da su tu dobri (bolji pjevac im isto ne bi skodio :D :D )

cenga razaocarao si me
kakav bolan LL, pa oni mogu samo limunade svirati, limunade tipa deeen i vlatka pokos, da im zele sklada pjesmice,
gdje ces porediti sabatku sa LL to je isto da poredis biciklo i hondu, ili trabanta i passata

oni su osrednji bend koji nema nikakav smek, osim sto pokusavaju da budu rnr sminkeri, to je komercijala i to propada nakon prvog albuma, padaju u zaborav, zele bi od njih da naparvi, sta ja znam, montley crule npr. (nadam se da sam ispravno napisao :D ), idali ljudi dva ili tri albuma i nema ih ni u mudima sto bi se reklo, jer je njihova muzika bila od danas do sutra, nista novo nisu izmislili, nemas ih, nakon prvih taktova pjesme po cemu prepoznati.
gosp. lipovaci je najbitnije pare zaraditi, a ne naparviti "firmu", znaci na trehu napraviti sminkerski rok album zaraditi koju hiljadarku, prvi album ce mozda dobro porci, drugi (ako ga naprave) se nece nikako prodavati. jednostavno taj bend nema nista prepoznatljivo i izvjestaceni su
ako ovo citaju ja im predlazzem da se mane sminke i da pocnu da sviraju kako je njima cejf, neka skontaju neki svoj fol, i da promjene pjevaca, moraju naci nekog za vecim "glasovnim" mogucnostima, a ne nekoga ko moze pjevati tiho, nerazumljivo i bezveze se derati

poruka gosp. lipovaci "nije majka muju karala sto se kockao, nego sto se vadio", tako da bi prof "zele: mogao prestati da se ofira

definitivno sinoc je najlosiji bend bio LL, ali mora se priznati da su bara/bara bili sa venus, one mi odavno paraju usi, jednostavno mislim da one nisu bend da obradjuju cover-e, autorske pjesme su im super i vidi se da su se nasle u sovm folu (ono sto fali LL) i definitivno nisu trebale ispasti jer cure imaju svoj fazon furaju akustiku, aliiii pri obradi tudjih pjesama nisu nesta, ja bi ih pustio jos jedan krug ali bi im rekao da izvode smo svoje pjesme, pa da vidimo

nasty michele, obavezno mjenjati pjevaca ili prilagoditi pjesme galsu trenutnog pjevaca, ako citaju evo prijedlog, probjate odraditi koju pjesmicu od Iron Maiden, kako mu niko ne rece sinoc da one nema jacinu i tezinu glasa za metaliku i krestavost glasa za ganse, trebali su se mjenjati za pjesme sa sabatkom,
znam da oni to rade na svoj nacin, to je ok svirke u kafani, ali ako se takmicis trebas to sto bolje odraditi, za njihovu svirku nemam primjedbi sve za 5, bilo je malo kikseva ali se to brzo i profesionalno izvalcilo

santos brothers, prva pjesma je prava djecija pjesmica, to je bio kiks ali sa van gogom su se definitivno izvukli, njima je halal i da klasiju odsviraju, mozemo mi reci da su mladi, vaki su, naki su, ali djeca fakat znaju da svijraju, nama kiksa, pa dovoljno je pogledati bubnjara nasty michele koji je bio sav u goloj vodi i pogledati malca iz santosa, mali bez pola muke svira, dobro mu zele rece u prosloj emisiji, da puno starije bubnjare jede za dorucak, o gitaristi se nema sta reci

skripta, sta rec, nista, savrsenstvo i prefekcija, samo me strah '"prof" zeleta

eto moje iscrpono misljenje
janje_

#156 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by janje_ »

moro sam gasit neki poslovni pozar, pa odgledah u prvom prolazu samo venus i sabbatku.. poslije gledo reprizu ali me san prenosio tako da nisam gledo last location, nasty michelle i tu prvu pjesmu od santos brothers (probudila me ona druga, kad su udarili po van goghu).

ko ispade? venus?
prva pjesma je bio odlican izbor, ali je nemanja tako falso, da sam odmah reko zeni da ce veceras venus ispast..

ako je vako kako se prica (last location ima wildcard) onda se vise ne usudjujem davati prognoze.. od ovog sto je ostalo last location je definitivno najtanji bend.. ali eto, ako igra visa sila, onda ce zijaniti ili skripta ili sabbatka next week.
elk

#157 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by elk »

sinoc je zele nesto pateticno i rekao,rodbinske veze ne prolaze kod njega folovi,golovi. znaci da cita ovo ili mu neko govori.. the last location je samo solidan bend sa tankim vokalom i sreca je njihova pa venus bio tu, koji je realno slabiji bend. ostali su puno bolji. najbolji zvuk ima uvijek scripta, problem je izgleda sto sviraju funky i sto su malo stariji. :-) i imaju daleko najbolji vokal. djeca su super kao i svaki put,znaju svirati i beskrajno su simpaticni. nasty michelle su nekako sve slabiji. i meni nije jasno zasto svi hvale onog pjevaca, nista posebno. gitarista je odlican.
po meni je sinoc sabbatka najbolja bila. aces high, ko se razumije shvatice, je pravo teska stvar za svirati. i oni su to dosta dobro uradili.poblem je i sto metal furka ne moze do kraja proci. i naravno da je sabbatka za ll kao man. utd za hall city, nema sanse da ispadnu u narednom krugu ako ziri ima imalo obraz. i one sponzoruse ispred su najdebilnije kad se lafo bacaju na njima nepoznate pjesme koje se na bazenima ili nekom drugom sabanskom mjestu ne mogu naravno cuti.ali to je obn.
ah da, pitanje da li se sinovi onog debila-pjesnika druze sa djecom iz mjesovitih brakova pitam se :D
-Romeo-

#158 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by -Romeo- »

elk wrote:sinoc je zele nesto pateticno i rekao,rodbinske veze ne prolaze kod njega folovi,golovi. znaci da cita ovo ili mu neko govori.. the last location je samo solidan bend sa tankim vokalom i sreca je njihova pa venus bio tu, koji je realno slabiji bend. ostali su puno bolji. najbolji zvuk ima uvijek scripta, problem je izgleda sto sviraju funky i sto su malo stariji. :-) i imaju daleko najbolji vokal. djeca su super kao i svaki put,znaju svirati i beskrajno su simpaticni. nasty michelle su nekako sve slabiji. i meni nije jasno zasto svi hvale onog pjevaca, nista posebno. gitarista je odlican.
po meni je sinoc sabbatka najbolja bila. aces high, ko se razumije shvatice, je pravo teska stvar za svirati. i oni su to dosta dobro uradili.poblem je i sto metal furka ne moze do kraja proci. i naravno da je sabbatka za ll kao man. utd za hall city, nema sanse da ispadnu u narednom krugu ako ziri ima imalo obraz. i one sponzoruse ispred su najdebilnije kad se lafo bacaju na njima nepoznate pjesme koje se na bazenima ili nekom drugom sabanskom mjestu ne mogu naravno cuti.ali to je obn.
ah da, pitanje da li se sinovi onog debila-pjesnika druze sa djecom iz mjesovitih brakova pitam se :D
a koji mu je sin u njega, onaj muhamed-gitarista sa stilom (čitaj sakoom)? :?
doktor78

#159 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by doktor78 »

elk wrote: po meni je sinoc sabbatka najbolja bila. aces high, ko se razumije shvatice, je pravo teska stvar za svirati. i oni su to dosta dobro uradili.poblem je i sto metal furka ne moze do kraja proci. i naravno da je sabbatka za ll kao man. utd za hall city, nema sanse da ispadnu u narednom krugu ako ziri ima imalo obraz. i one sponzoruse ispred su najdebilnije kad se lafo bacaju na njima nepoznate pjesme koje se na bazenima ili nekom drugom sabanskom mjestu ne mogu naravno cuti.ali to je obn.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
dinjak

#160 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by dinjak »

Evo prijavila sam se samo da vidm kakve su to price o backgroundu (sinoc mi nije bilo jasno sta prica Zele a kasnije i mali iz LL).
Pa sam evo procitala od pocetka sve ovo. Pa ljudi, mislim ne znam sta da kazem. Ne kontam cemu toliko pljuvanje?? Meni su svi bendovi simpa na svoj nacin, skripta mi je favorit doduse. Super sviraju i pjevac im je extra, ali kolko sam skontala to rade vec duze godina, pa nije ni cudo. Santosi su jaki isto, mali bubnjar pogotovo. Ali i LL su ok momci stvarno. Nisu aman zaman cudo, ali ok su. Meni drago bilo sto je neko iz Sa takav, ok sviraju, cool su, njihova sinocnja pjesma je dobra skroz zar ne? Nekako se ne stidim kao obicno kad neko iz Bosne ode na nekakve big brothere itd. Odoh s teme...
Nego generalno mi je tuzno sto se ovdje u Sa nikad nece promijeniti prica (tj.- srati po drugima). Ovo me podsjeca na one price kad raja pljuje po Fordu, Skodi, a vamo voza traljavog golfa 2.. Mislim, fakat realno, najlakse je zvizdat iz mase, treba stisnuti pa izaci na binu, pa jel tako? Taman mi je laknulo da se išta drugo slusa u gradu (osim Seje Kalaca, Cece i ostalih kuravela), koliko god da su svi ti show-ovi postali otrcani, pa hajd, majku mu, nek ide rock, funky i pop malo. Pozitivnije zar ne?
Btw, izgleda je problem sto ih je Zele hvalio (a Zeleta valjda raja ne voli). Zele fura svoj fazon, covjek je mozda netaktican, i nafuranih izjava ima fakat, ali je makar otvoren. MEni je sad gori ispao Sejo, jer je (boze tak sasvim slucajno, izdao album prosle sedmice?!) i ko zadnji mis nije smogao ni da stisne da kaze "ostaju Venus" da se ne zamjeri raji u Slozi (jer ce pobogu neko iz te iste mase mozda kupit CD od 7 kerma). Je li tako?
Sve u svemu, pozdravljam sve na forumu, i zelim svim bendovima srecu. I dajte molim vas, svi moji sugradjani a i ostali, moze li moto u ovom ebenom gradu ikad biti "Nek komsiji NE crkne krava"?!
Pozdrav
11sumirp

#161 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by 11sumirp »

Ma men je generalno bezze ideja,da nastupaju grupe iz srbije,bolje da domace grupe dobiju sansu,ni bih grupe ne dobiju neki narocit prostor na srbijanskom trzistu :) Pogotovu ove neafirmisane grupe... :)
Neam nista protiv srbijanskih grupa,naprotiv,SB-s su mi uz sabatku i skriptu i uhu najmiliji.... :)Immo mi dovojno talenata i kod kuce,samo im fali medijskog prostorai paznje,mupravo onog sto im ovi iz OBN-a ovim oduzimaju :)
Sta bi s one parole domace je najbolje :D
A i zanimljiv mi je odnos sarajlija prema domacem bandu LL... :)

Da li ih ne gotivite jer su dzemkini sinovi,il ih ne gotivite jer pjevaju tinejdzerske pjesmice za napaljene djevojcice...,
Koje bi od toga.. :D
andolC

#162 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by andolC »

santos brothers, naklon do poda!!!
samo 3 clana, fakticki klinci, a zvuuuce...DAS IST ROCK :-D
koji ce im klinac pobjeda, ja bi volio da se ne iskomercijaliziraju i nek samo i dalje prze dobar rock.
andolC

#163 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by andolC »

santos brothers, naklon do poda!!!
samo 3 clana, fakticki klinci, a zvuuuce...DAS IST ROCK :-D
koji ce im klinac pobjeda, ja bi volio da se ne iskomercijaliziraju i nek samo i dalje prze dobar rock.
dzukelica

#164 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by dzukelica »

11sumirp wrote:Ma men je generalno bezze ideja,da nastupaju grupe iz srbije,bolje da domace grupe dobiju sansu,ni bih grupe ne dobiju neki narocit prostor na srbijanskom trzistu :) Pogotovu ove neafirmisane grupe... :)
Neam nista protiv srbijanskih grupa,naprotiv,SB-s su mi uz sabatku i skriptu i uhu najmiliji.... :)Immo mi dovojno talenata i kod kuce,samo im fali medijskog prostorai paznje,mupravo onog sto im ovi iz OBN-a ovim oduzimaju :)

Da li ih ne gotivite jer su dzemkini sinovi,il ih ne gotivite jer pjevaju tinejdzerske pjesmice za napaljene djevojcice...,
I naravno, vađenje tipa "ali ja nemam ništa protiv srpskih grupa"

Meni bi bilo drago i da su nam hrvati došli i slovenci i jebiga, cjela ex - yu. Čisto kvaliteta radi.

Na žalost, jedini dobar dio šoua je muzika. Ovo je tako neprofesionalno odrađen šou, sa jadnim i pateticnim voditeljstvom, i da nema onog dvojca iz bekstejdza sa jebiga dobrim forama, i daškom tog spontanog u emisiji, bilo bi potpuno negledljivo.

Onaj Vinko mi ide na onu stvar, a Zele mu je sinoć dobro rekao da postavlja glupa pitanja :) (Droga, moraš reć ko bi prošo i sl.)

Zele je čovjek sa integritetom, i vjerujem da kod njega ne bi mogle da prođu rodbinske veze, ali opet, najbolji član žirija je posjetioc iz hrvatske, Gobac. I ne znam radi čega ta priča kao alfa i omega žirija (opet glupi vinko) ali Zele je bio jedan od a po nekima i najbolji gitarista bivše juge, da bi se srozao da pušta svoje učenike je potrebno dosta toga što ne vidim na Lipovači.

A da, i onaj Fedja, brate, čini mi se da mu je neko rekao da skloni onaj glupi i lažni osmjeh sa lica jer ga sinoć nisam vidio da se kezi toliko. Baš je za bacit tv kroz prozor.
11sumirp

#165 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by 11sumirp »

Zele covjek sa integritetom,vamo roker u dusi,a pravi moj ummete i tako to,rokerski nema sta.. :lol: :lol: :lol:
I onda naravno jos ja ispadnem nacio ratio.... :)
OK jeste bolji show sa svima,nema price,cak sta vise isplivava koliko smo u odnosu na regiju zaostali,....
Al koliko nasih bendova trune jer NE MOGU dobit svojih 5 minuta....od raznih cica,mica,pica,i onda dodje jedna nazov rok emisija i oni zovnu sve iz regija,ma gon se ba u big brother.....:D :D :D naravno karikiram...
DaysleepeR

#166 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

11sumirp wrote:Ma men je generalno bezze ideja,da nastupaju grupe iz srbije,bolje da domace grupe dobiju sansu,ni bih grupe ne dobiju neki narocit prostor na srbijanskom trzistu :) Pogotovu ove neafirmisane grupe... :)

LL jednostavno nije toliko dobar bend kolike hvalospijeve dobivaju. Na kraju krajeva uopšte i nisu bend jer je bubnjar tu na honoraru kako bi bolje zvučali tokom ovog natjecanja, čim se ono završi nema jednog od članove koji eto doprinosi kakvoj takvoj čvrstini. Ali opet bottom line je da LL nije uopšte toliko dobar bend koliko ih hvale, kod njih ima jako puno falš tonova i u vokalu i u solažama na gitari, i kod klavijaturiste što se ne dešava nijednom drugom bendu od ovih koji su ostali.

Činjenica da i pored toga dobijaju ničim zaslužene hvalospijeve a uz info o Latić - Lipovača odnosima u prošlosti dovodi do toga da se zbroji 2 i 2 i dobije ovako negativan stav.

Ionako taj bend ima sve što im treba i na finansijskom i na logističkom planu a imaju i veze i poznanstva da im pobjeda u ovom natjecanju ne donosi ništa što nemogu imati.

No hard feelings ali to je tako...
Rnny_X

#167 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Rnny_X »

Samo da pitam ako je neko pratio otpocetka show. Sta je bilo sa Murisom i grupom Pakt5? Jesu li oni namjerno odustali ili sta? Nemoguce da ih je Zele izbacio.

dzukelica

#168 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by dzukelica »

Rnny_X wrote:Samo da pitam ako je neko pratio otpocetka show. Sta je bilo sa Murisom i grupom Pakt5? Jesu li oni namjerno odustali ili sta? Nemoguce da ih je Zele izbacio.

Mislim da se oni ne ubrajaju u neafirmisane bendove.

Suspenzija ?

Al zaslužena.
Vragolan

#169 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

dinjak wrote:Evo prijavila sam se samo da vidm kakve su to price o backgroundu (sinoc mi nije bilo jasno sta prica Zele a kasnije i mali iz LL).
Pa sam evo procitala od pocetka sve ovo. Pa ljudi, mislim ne znam sta da kazem. Ne kontam cemu toliko pljuvanje?? Meni su svi bendovi simpa na svoj nacin, skripta mi je favorit doduse. Super sviraju i pjevac im je extra, ali kolko sam skontala to rade vec duze godina, pa nije ni cudo. Santosi su jaki isto, mali bubnjar pogotovo. Ali i LL su ok momci stvarno. Nisu aman zaman cudo, ali ok su. Meni drago bilo sto je neko iz Sa takav, ok sviraju, cool su, njihova sinocnja pjesma je dobra skroz zar ne? Nekako se ne stidim kao obicno kad neko iz Bosne ode na nekakve big brothere itd. Odoh s teme...
Nego generalno mi je tuzno sto se ovdje u Sa nikad nece promijeniti prica (tj.- srati po drugima). Ovo me podsjeca na one price kad raja pljuje po Fordu, Skodi, a vamo voza traljavog golfa 2.. Mislim, fakat realno, najlakse je zvizdat iz mase, treba stisnuti pa izaci na binu, pa jel tako? Taman mi je laknulo da se išta drugo slusa u gradu (osim Seje Kalaca, Cece i ostalih kuravela), koliko god da su svi ti show-ovi postali otrcani, pa hajd, majku mu, nek ide rock, funky i pop malo. Pozitivnije zar ne?
Btw, izgleda je problem sto ih je Zele hvalio (a Zeleta valjda raja ne voli). Zele fura svoj fazon, covjek je mozda netaktican, i nafuranih izjava ima fakat, ali je makar otvoren. MEni je sad gori ispao Sejo, jer je (boze tak sasvim slucajno, izdao album prosle sedmice?!) i ko zadnji mis nije smogao ni da stisne da kaze "ostaju Venus" da se ne zamjeri raji u Slozi (jer ce pobogu neko iz te iste mase mozda kupit CD od 7 kerma). Je li tako?
Sve u svemu, pozdravljam sve na forumu, i zelim svim bendovima srecu. I dajte molim vas, svi moji sugradjani a i ostali, moze li moto u ovom ebenom gradu ikad biti "Nek komsiji NE crkne krava"?!
Pozdrav
ako si se zbog ovog prijavila, nisi ni trebala,
vidi jednu stvar, necu da trpim gluposti zbog lokal patriotizma, na kraju ja sam konacni potrosac ili konzument tog showa i na kraju i cd-a, pram tvom misljenju ja bi trebao kupovati cd LL a ne metalice jer, LL su sarajevski, bosanski bend, de nemoj vise

no jedno si u pravu ima u sarajevu i u bh mali milion grupa, ali ko im je kriv sto se nisu prijavili pa bi imali svoji 5min slave
evo ja za skrpitu nikad prije nisam cuo, ali sada cu ici na prvu svirku koju organizuju u sa, a ne moraju ni pobjediti, ako im prvi albmu bude valjao definitvno ga kupujem

imam puno pravo da pljujem po nekome ko pjeva hvalospjeve za bend koji je samo OK (kako ti kazes), a i po bendu koji je praaaavo tanak, sada su najlosiji LL i nasty michele, ne moram reci da je nasty michele 100000 puta bolja od LL, cupo je prosjecan gitarista, pjevac je velika 0 (nula), prosjecan bend, kojem treba jos koja godina prakse, zele je u pravu koji kaze da je LL bend koji odlazi, jeste, ali za nekih 10ak godina

@runy
mislim da je musri dosao sa ekstra bendom, i da zato nije ni audiciju prosao, a naravno nije je prosao zato sto je to muris, kontas
dzukelica

#170 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by dzukelica »

Ionako taj bend ima sve što im treba i na finansijskom i na logističkom planu a imaju i veze i poznanstva da im pobjeda u ovom natjecanju ne donosi ništa što nemogu imati.

Pa zar stvarno mislite da ovaj bend može da pobjedi ?

Po čemu, po "stajlingu" ?

Jebte, ono, ako se i u šta uzdam, uzdam se u procjenu kvaliteta Zeleta, Gobca i malo manje Seksona.

Scripta i Santos Brothers.

Inače, ak je ko gledao raniju verziju, šta mislite o "Black Tattoo" ?
Grupi iz Živinica koja je svirala Hush od Gottharda i imala onaj sjeb da im se kablo od basa isključi..
DaysleepeR

#171 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

Rnny_X wrote:Samo da pitam ako je neko pratio otpocetka show. Sta je bilo sa Murisom i grupom Pakt5? Jesu li oni namjerno odustali ili sta? Nemoguce da ih je Zele izbacio.

Pakt 5 su izbačeni kao nelojalna konkurencija jer su u pitanju muzičari koji žmireći sviraju sve što se tamo zadaje...

a iskreno to i nije njihov nivo, posebno jednog Murisa ili Alena Ekmečića, o ostalima da i ne govorim...
dzukelica

#172 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by dzukelica »

ako si se zbog ovog prijavila, nisi ni trebala,
vidi jednu stvar, necu da trpim gluposti zbog lokal patriotizma, na kraju ja sam konacni potrosac ili konzument tog showa i na kraju i cd-a, pram tvom misljenju ja bi trebao kupovati cd LL a ne metalice jer, LL su sarajevski, bosanski bend, de nemoj vise
ave !

naše govno manje smrdi ? :)
dzukelica

#173 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by dzukelica »

A bogme i zadržavam pravo da pljujem po svim bendovima ovog šoua.

Zar je baš bitno s koje strane drine dolaze ?

Mislim, za ove pobornike domaćeg talenta, pa valjda su se ti domaći talenti i prijavili na ovaj šou i dogurali koliko su već mogli.

Mislim da će (a nadam se i da će nastaviti sa ratom bendova i u sljedećoj godini) druga sezona biti mnogo profesionalnija.
Potencijal imaju. Samo da usvoje "mišljenja publike" :)

A da, oću i hrvate molim. i slovenke.
DaysleepeR

#174 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by DaysleepeR »

dzukelica wrote:

Pa zar stvarno mislite da ovaj bend može da pobjedi ?

Po čemu, po "stajlingu" ?

Jebte, ono, ako se i u šta uzdam, uzdam se u procjenu kvaliteta Zeleta, Gobca i malo manje Seksona.

Scripta i Santos Brothers.

Inače, ak je ko gledao raniju verziju, šta mislite o "Black Tattoo" ?
Grupi iz Živinica koja je svirala Hush od Gottharda i imala onaj sjeb da im se kablo od basa isključi..

naravno da će LL da pobjedi, ko sumnja u to je naivan...

najbliže što su došli ispadanju je bilo sinoć samo da bi se opravdalo kako eto čaršijske priče nisu osnovane i da niko nema štele...

ako se šta pozitivno može izvući iz toga je činjenica da iako nisu toliko dobri ipak nisu tezgaroški bend kakvi su mislim svi ostali i Sabbatka, i Nasty Michelle, i Santos Brothers i Scripta žive od tezge iako ta tezga nisu narodnjaci nego rock, ali tezga je tezga...

Eto Santosi sviraju u Slozi jedan od idućih vikenda i na repertoaru su samo obrade što je ok ali se za takav nastup ne smije naplaćivati ulaz od 5 KM. Sviranje obrada je prihvatljivo samo u slučaju da je ulaz slobodan jer je to tezga. Naplaćivanje ulaznica treba da bude samo za bendove koji izvode vlastiti materijal...
Vragolan

#175 Re: RAT BENDOVA - OBN

Post by Vragolan »

DaysleepeR wrote:

Pakt 5 su izbačeni kao nelojalna konkurencija jer su u pitanju muzičari koji žmireći sviraju sve što se tamo zadaje...

a iskreno to i nije njihov nivo, posebno jednog Murisa ili Alena Ekmečića, o ostalima da i ne govorim...

ali vidis oni su ipak dosli na audiciju i prijavili se na show, dosli ljudi po svojih 5min, i to je trebalo da bude povod ostalim bendovima iz bih, a pogotovo iz sarajeva
ne, njima je to ofirno, sve je to namjesteno (pa i neka je ali ti si ti zbog svoje promocije), hem su zele i sejo u ziriju, ko su oni da budu u ziriju itd itd

ali priznajmo jednu stvar, koiko nas je culo za sabatku ili santos brothers, evo ja priznam nikad nisam cuo za njih, ali sada ako bude gdje njihova svirka idem, kupit cu njihov cd, a ne moraju pobjediti u ovom show-u, hocu da kazem da je pomocija pola posla
Post Reply