Bosna i Hercegovina- Spanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bosanski_kralj

#151 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Bosanski_kralj »

Globus wrote:Mozda se ne prenosi ba ko je imao jedan zuti .. ali ko zaradi drugi zuti protiv Spanije mozda ne igra u barazu u prvoj ? :/
To je nekako najlogičnije i vjerovatno da je tako.
Charuga
Globalni moderator

#152 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Charuga »

karanana wrote:pa jeli da igram dvicu na spance onda?
Ma jok, 3+ ti je najbolja varijanta .. 8-)
Rambo-Amadeus

#153 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Rambo-Amadeus »

Nisam se neko vrijeme javljao na temu fudbal, a nisam doduse ni ranije bio precest. Naime, redovno sam zbog svojih stavova bio kritikovan i ismijavan, pa se nije ni isplatilo. A moji stavovi odnosili su se uglavnom za strah i strepnju kada je u pitanju nastup naseg nacioalnog tima, ili reakcije na igru nakon pojedinih mečeva. Opet ću pokušati, glasom razuma, da malo smisrim situaciju i velika očekivanja od naše reprezentacije.

Jutros, naime, na jednom poznatom forumu nađoh ovaj podatak, koji zapravo apsolutno argumentovano (naravno ne za sve, nekima nista nije dovoljno, ali takvi su sami sebi dovoljan problem) i činjenično podupire ono o čemu govorim. ISTINA jeste da su ovo nase najbolje kvalifikacije i najveci uspjeh nase reprezentacije, ali isto tako, kao sto tamo rekose, red je da malo na terenu pogledamo kako se sve odvijalo u posljednjih nekoliko meceva:

Belgija - BiH 2:4
BiH - Belgija 2:1
BiH - Estonija 7:0
Estonija - BiH 0:2

BiH - Bugarska 1:2
Španjolska - BiH 1:0
Turska - BiH 2:1
BiH - Iran 2:3
BiH - Turska 1:1

Dakle, preskocili smo reprezentaciju koja je bolja od nas (turska, uzela nam je 4 boda u 2 utakmice, mi njima 1) i samo zahvaljujuci njihovom losem nastupu sa ostalim reprezentacijama (iz meni nejasnih razloga, jedna Turska da se muci sa Belgijom i Estonijom... :roll: )sada smo tu gdje jesmo. Dakle, apsolutno ne umanjujuci ovaj uspjeh, zelim samo da naglasim da posmatrajuci ovaj slijed događaja u baražu nemamo nikakvih šansi. Evo samo za primjer - pretpostavite da smo u baražu dobili reprezentaciju Turske (za koju će unaprijed 99% navijaca reci da je slabija reprezentacija od nase!), bili bismo izbaceni!!! Prema tome, ne impliciram nista sa stopostotnom sigurnoscu, ali u srazu sa iole jacim protivnicima iskustvo nam je lose. No lopta je okrugla, treba se nadati, i boriti. U tom slucaju mozda, ali mozda i prođemo baraz, a onda...JAR here we come!

:bih:
sam84

#154 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by sam84 »

Nisam se neko vrijeme javljao na temu fudbal, a nisam doduse ni ranije bio precest. Naime, redovno sam zbog svojih stavova bio kritikovan i ismijavan, pa se nije ni isplatilo. A moji stavovi odnosili su se uglavnom za strah i strepnju kada je u pitanju nastup naseg nacioalnog tima, ili reakcije na igru nakon pojedinih mečeva. Opet ću pokušati, glasom razuma, da malo smisrim situaciju i velika očekivanja od naše reprezentacije.

Jutros, naime, na jednom poznatom forumu nađoh ovaj podatak, koji zapravo apsolutno argumentovano (naravno ne za sve, nekima nista nije dovoljno, ali takvi su sami sebi dovoljan problem) i činjenično podupire ono o čemu govorim. ISTINA jeste da su ovo nase najbolje kvalifikacije i najveci uspjeh nase reprezentacije, ali isto tako, kao sto tamo rekose, red je da malo na terenu pogledamo kako se sve odvijalo u posljednjih nekoliko meceva:

Za Ramba!!!!

Ako tako gledas rambo onda kako smo mi uzeli Belgiji 6 bodova kad je ona uzela 4 boda Turskoj opet koja je kvalitetnija i od Belgije. Ovo je fudbal a ne sahovska partija....ima tu mnogo stvari koje imaju utacaja! jedan od njih je i to da jednostavno nama ne odgovara Turska a recimo belgiji odgovara ili recimo da Turska Belgiji odgovar a da mi ne odgovaramo...Istina je da mi ne mozemo igrati protiv istocno-europskih reprezentacija jer nam jednostavno ne odgovaraju a i sirotinja su kao i mi pa ginu za loptu isto kao i mi...Ipak su to puno vece drzave pa je lakse izabrat bolje igrace nego kod nas...Vidi jednu cinjenicu samo da Turska ima vise registrovanih fudbalera nego mi ljudi.

Nisi se trebao ni sada javljat kad lupas ko' Maxim po diviziji!
udrch

#155 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by udrch »

Nemoj ba KARANANA..razočaraćeš me ako to uradiš..ti si ba zaštitini znak ovog foruma, a ti bi na našoj muci da zaradiš..nema tu hljeba svakako..čak i ako prođeš tako sa 2-com na Špancima, Bog će te kazniti i pašćeš na Ukrajincima, recimo..
Rambo-Amadeus

#156 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Rambo-Amadeus »

E nek si zato ti dao strucan komentar, pa makar... :D

Nije problem sto smo mi uzeli 6 Belgijancima, i jesmo bolji, ali jeste cudno to da im Turska nije uzela, i nemoj misliti da ce to dovijeka biti tako jer "Turskoj ne lezi Belgija". Nije ni Engleskoj lezala Hrvatska u proslim kvalifikacijama pa ih ovi sad izbacise. Prema tome, man' se tog rezonovanja o lezanju i nelezanju, kakva sjerotinja, pa i u istocnoevropskim reprezentacijama igraci igraju u zapadnoevropskim ligama, nema to veze, sve je do mentaliteta... :D
lolo_lolo

#157 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by lolo_lolo »

zavisi u kojoj kladionici ces igrati?
do_tokija

#158 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by do_tokija »

najvise na ovoj utakmici me znaima hoce li onaj manolo el bombo ostati ponovo bez bubnja :D
_tulumba_

#159 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by _tulumba_ »

do_tokija wrote:najvise na ovoj utakmici me znaima hoce li onaj manolo el bombo ostati ponovo bez bubnja :D
Danas ja se vozim gradom s prijateljem, kad bas on tamo kod hotela "Internacional" ide sa bubnjem, izlazi iz busa, cini mi se da ga je dobro uhvatio, nece mu valjda opet ukrasti :D
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#160 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Dado dijasporitus »

Interesantna cinjenica. Spanija nije izgubila kvalifikacioni mec za svjetsko prvenstvo od 1993 godine, tacno vec 42 utakmice. Zadnji put su ih savladali Danci 1993 godine sa 1:0. :D
Senad od Bosne

#161 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Senad od Bosne »

sam84 wrote:Nisam se neko vrijeme javljao na temu fudbal, a nisam doduse ni ranije bio precest. Naime, redovno sam zbog svojih stavova bio kritikovan i ismijavan, pa se nije ni isplatilo. A moji stavovi odnosili su se uglavnom za strah i strepnju kada je u pitanju nastup naseg nacioalnog tima, ili reakcije na igru nakon pojedinih mečeva. Opet ću pokušati, glasom razuma, da malo smisrim situaciju i velika očekivanja od naše reprezentacije.

Za Ramba!!!!

Ako tako gledas rambo onda kako smo mi uzeli Belgiji 6 bodova kad je ona uzela 4 boda Turskoj opet koja je kvalitetnija i od Belgije. Ovo je fudbal a ne sahovska partija....ima tu mnogo stvari koje imaju utacaja! jedan od njih je i to da jednostavno nama ne odgovara Turska a recimo belgiji odgovara ili recimo da Turska Belgiji odgovar a da mi ne odgovaramo...Istina je da mi ne mozemo igrati protiv istocno-europskih reprezentacija jer nam jednostavno ne odgovaraju a i sirotinja su kao i mi pa ginu za loptu isto kao i mi...Ipak su to puno vece drzave pa je lakse izabrat bolje igrace nego kod nas...Vidi jednu cinjenicu samo da Turska ima vise registrovanih fudbalera nego mi ljudi.

Nisi se trebao ni sada javljat kad lupas ko' Maxim po diviziji!
Nemozes tako racunati. Kada smo igrali protiv Turske remi nam je znacio skoro kao pobjeda pa smo tako i postavili igru. Da je baraz u pitanju isli bi da nadoknadimo onih 2:1 za Tursku pa bi i postavka igre bila drugacija.
A iskustvo pokazuje da se plasmani zaradjaju uglavnom na utakmicama sa "malim" timovima odnosno ispada se na kiksevima sa istim u sto su se naj bolje uvjerili Turci, a i mi u prethodnim kvalifikacijama. Sve u svemu, nemoj da si toliki pesimista, istina je da ce svi u barazu biti favoriti protiv nas, ali favoriti uvijek na pobjedjuju, posebno sto imamo reprezentaciju spremnu da iznenadi svakoga plus Ciru Blazevica koji ce vjerujem znati iskoristiti sve mane reprezentacije koju dobijemo kao i nase prednosti.
Da ne bude nejasnoca post je upucen Rambu - izvinjavam se na pogresnom citiranju.
lahor

#162 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by lahor »

Prenos utakmice na satelitu hot bird, kanal tve internacional.....
http://www.rtve.es/television/parrilla/ ... sion.shtml
Globus

#163 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Globus »

Koji je ciro debil jebote kaze ne moze ubacit mravca pandzu damjanovica jer ce ljudi doci da navijaju i zele pobjedu alo ba koja crna pobjeda jebala te spanija ako nadarevic Misimovic i sta ja znam ko jos dobije drugi zuti i ne igra u barazu jebote nevjerovatno daj ba nek izgubimo 10 : 0 ako moze ikako a da se ova utakmica i ne igra
lolo_lolo

#164 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by lolo_lolo »

Globus wrote:Koji je ciro debil jebote kaze ne moze ubacit mravca pandzu damjanovica jer ce ljudi doci da navijaju i zele pobjedu alo ba koja crna pobjeda jebala te spanija ako nadarevic Misimovic i sta ja znam ko jos dobije drugi zuti i ne igra u barazu jebote nevjerovatno daj ba nek izgubimo 10 : 0 ako moze ikako a da se ova utakmica i ne igra
zarez majketi poneki stavi

ma koga god da stavi,mislim da nece biti tolika budala da ulijece bespotrebno
valjda se znaju cuvati,pa profesionalci su
do_tokija

#165 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by do_tokija »

Ne kazu djaba za Spance da su oni svjetski prvaci kvalifikacija....
Globus

#166 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Globus »

lolo_lolo wrote:
Globus wrote:Koji je ciro debil jebote kaze ne moze ubacit mravca pandzu damjanovica jer ce ljudi doci da navijaju i zele pobjedu alo ba koja crna pobjeda jebala te spanija ako nadarevic Misimovic i sta ja znam ko jos dobije drugi zuti i ne igra u barazu jebote nevjerovatno daj ba nek izgubimo 10 : 0 ako moze ikako a da se ova utakmica i ne igra

Ja da sam htio stavljat zareze iso bih na fakultet BHS i knjizevnost :D
scheph

#167 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by scheph »

najbolje je i ne igrati sjutra, bolje okrenuti razanj i rostilje raspaliti na terenu zajedno sa spancima... :)
Globus

#168 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Globus »

scheph wrote:najbolje je i ne igrati sjutra, bolje okrenuti razanj i rostilje raspaliti na terenu zajedno sa spancima... :)
najpametnija do sad :D bar bi se najeli a spanci bi vidjeli sta su cevapi mozda bi neki htjeli da potpisu za bh klubove :D
zalizani

#169 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by zalizani »

Razbiće nas Španjolci. :zjev:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#170 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Dado dijasporitus »

zalizani wrote:Razbiće nas Španjolci. :zjev:

Ali nece Spanci ;-)
lolo_lolo

#171 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by lolo_lolo »

Globus wrote:
lolo_lolo wrote:

Ja da sam htio stavljat zareze iso bih na fakultet BHS i knjizevnost :D
ali ja sam nakon 5 rijeci izgubio volju za citanjem,ispade tri reda jedna recenica
ne pokusavam ja ispravljati tvoj pravopis,nego samo da bude malo citkije kako se moze procitati
emir tz

#172 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by emir tz »

Ma neka nas razbiju,bolje se cuvat za baraz.A bice vremena za megdana u Africi,aBd :razz:
Globus

#173 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Globus »

Ma navikli su ljudi na mene vjeruj :D
Edin H.

#174 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Edin H. »

Trebaju raja prije utakmice navijati:

NECEMO POBJEDU, NECEMO POBJEDU, NECEMO POBJEDU...
HOCEMO MRAVCA, HOCEMU DAMJANOVICA, HOCEMO PANDZU...

pa se mozda uhafiza :-)

Najvise me strah za Spahica, ali voli ga i Miske zadat po nogama kadkada :zoka:
Edin H.

#175 Re: Bosna i Hercegovina- Spanija

Post by Edin H. »

scheph wrote:najbolje je i ne igrati sjutra, bolje okrenuti razanj i rostilje raspaliti na terenu zajedno sa spancima... :)

Munib bi mogao konobarisati, ali bi onda ostali bez picha :shock:
Post Reply