Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
saibaba wrote:
Krivac je policija, ona je trebala da zaštiti građane i navijače od huligana i jednih i dugih, znači da ih pohapsi i ako treba odvede u stanicu i namariše, a ne ovako da očigledno staje na nečiju stranu..
slažem se...veliki dio krivice pada na njihova leđa (po ne znam koji puta) ali da akteri nisu bili nabrijani, sve je moglo puno bezbolnije proći,,,
ma nema druge nego svim gostujućim navijačima zabraniti prilaz stadionima i riješen problem, sa huliganima i ostalom stokom sitnog zuba (na svima stranama) ne možeš drugačije,, i da se donese zakon o navijačima...isti k. će ga biti kad praktički nemaš adekvatne zaštite na stadionu i oko njega,, restrikcija i samo restrikcija inače nam se dobro ne piše!
Ko zna mozda to i jeste rjesenje osobito u takvim kasabama gdje je, cini se nemoguce imati profesionalnu policiju koja se nece svrstavati niti na jednu stranu i koja ce ostaviti svoja privatna uvjerenja/prijateljstva kuci prije polaska na posao.
Ali koja je onda poenta lige ako zabranis gostujucim navijacima ulaske na stadione?
I onda mi neko kaze dobro bi bilo igrati sa hrvatskom u barazu jer nisu vise onaj tim sto su bili.
Pa mozete li zamisliti koje bi incidente taj mec izazvao?
s obzirom na kvalitet, poštenje i humanost lige i ostalih protagonista u savezu, prvi bih javno potpisao peticiju da se ovo zlo zabrani narednih 20 godina, u nesređenoj državi ni sport ne može biti na zavidnom nivou, čak šta više, kulminacija bilo kakvog nezadovoljstva će se najprije očitovati na tribinama ( i oko njih!) zato, dok se korov ne odstrani iz ovog društva, ni tim drvosječama ne bi dao da siluju loptu ...kući ih poslati i nek žongliraju do besvijesti sunce li im njihovo!
a što se tiče kvalifikacija,,, sad pogotovo ne bih volio taj duel, atmosfera je previše nabrijana,,, previše sranja imamo i bez toga!
Ponavljam od malo prije, 99% vas govori o događaju, a da uopšte niste biti tamo i nemate pojma kako se odvijala situacija! Ne širite mržnju ljudi, ne smijemo stati u red sa svima ovima koji licemjerno koriste smrt mladića za neke svoje interese!
Hitno uvesti , izglasati , donijeti , zakon protiv huliganstva, dovoljno ostar da se sprjece neredi na SPORTSKIM borilistima .
Ako su u Velikoj Britaniji uspjeli da uvedu reda , moze i ovdje.
Banksy wrote: NIJE DOBRO što vjerujete da je ovo spontano, što vas ponovo lože i levate.
Saberite se. Navijačke skupine je uvijek kontrolisala politika, njima se najlakše manipuliše. Kupiš petoricu i imaš hiljade ljudi pod sobom.
Sasvim je nevažno ko je prvi počeo jer ovo što se desilo odgovara svima.
I Tihiću i Haretu i Čoviću i Dodiku.
Ko vam garantuje da nije i dogovoreno.
Pala je krv, danas je Sarajevo blokirano, možda će biti i sutra. A za dva dana su pregovori o ustavu, kažu ''mini Dayton''. Zaoštravanje i homogenizacija odgovara svima.
Razvlače pamet,...Juče ljiljani, ''sulude odluke'' skupštine FBiH,...Ja i zaboravio da prijeti obustava penzija,...
Ništa se slučajno i spontano ne dešava, pa ni ovaj planirani incident...Udri-upucaj HUrde Zla među njima nema hrvatskog življa...
samo malo wrote:Jel nam moze neko s anavijacke scene (vidim ima vas ovdje puno) objasniti sta su navijaci Veleza radili u Listici u isto vrijeme kad Velez igra u Mostaru sa Zrinjskim?
Teza koju si sada proturio je čisti produkt političke hrvatske kuhinje, i otprilike znači, da nije onih mostarskih balija, lijepo bi mi živjeli, de ih se odrecite, pa da onda živimo normalno, svako na svome, kao prave komšije.
I naravno, potpuna je laž da su navijači Veleža bili u Širokom.
Sinoć sam prošao Mostarom negdje oko pola noći, bilo je nekako sablasno mirno i tiho, policija na svakom koraku,kao da je svatko osjetio (na bilokojoj strani) ono što mislim Udrich napisa....Nije dobro.
Žao mi je momka ,familiji iskreno saučešće .
Ukinuti sve navijačke skupine ,ili zabraniti gostovanje .
Kom treba ovakvva liga ovakvi klubovi ovakvi navijači i ovakvi dočeci navijača.
Da zbog mahalaškog susreta u u gradu sa dvije ulice i stadiionu u kuruzima sa dvije amaterske ekipe dječak izgubi glavu nema smisla .
Pozdrav.
x2 , prepisujem rijec za rijec .
ps izgubio sam opkladu sa kolegom , kladio sam da ce dodik biti spomenut na prvih pet stranica (dodik je tek spomenut na sestoj) .
04-10-2009 xp 111
22:32:46 kakav je to hrvat koji željeznom šipkom tuče policajca da bi mu uzeo pištolj,jedino gore od izdajnika,,domaći izdajnik
04-10-2009 sudac
23:16:31 ma ko mu **** mater neka je poginija, **** ga sarajevo, picka idajnicka, triba ih jos takvi poubijat pa nek im balije na sprovodu naricu
04-10-2009 ???
23:27:54 samo mogu rec da su dobro prošli što je jedan pogino tribao je još koji da upamte i nikad se ne vrate
Jos nesto niko ama bas niko od navijaca Veleza nije bio na Sirokom ako se ko pridruzio Sarajlijama, onda se radi o studentima koji studiraju u Mostaru a navijaju za FCS. Po dva nikakvog sukoba nije bilo na Tekiji, gradjani Mostara i navijaci Veleza su prebijenim i utucenim ljudima pokusali pomoci.
Ocito neki imaju nocne more od crvene petokrake, samo zbog vas fasistickih pacenika, da znate da ce opet petokraka na Siroki zajedno sa Titinom slikom ko prije 14 dana ali kad bude igrao jedini pravi klub sa podrucja Hercegovine a to je Velez-Mostar........
Ponavljam od malo prije, 99% vas govori o događaju, a da uopšte niste biti tamo i nemate pojma kako se odvijala situacija! Ne širite mržnju ljudi, ne smijemo stati u red sa svima ovima koji licemjerno koriste smrt mladića za neke svoje interese!
04-10-2009 xp 111
22:32:46 kakav je to hrvat koji željeznom šipkom tuče policajca da bi mu uzeo pištolj,jedino gore od izdajnika,,domaći izdajnik
04-10-2009 sudac
23:16:31 ma ko mu **** mater neka je poginija, **** ga sarajevo, picka idajnicka, triba ih jos takvi poubijat pa nek im balije na sprovodu naricu
04-10-2009 ???
23:27:54 samo mogu rec da su dobro prošli što je jedan pogino tribao je još koji da upamte i nikad se ne vrate
Ja sam sinoc oko 2 citala komentare na toj stranici jer nisam mogla spavati. Pokajah se sto sam uzela da citam.
Tolika jeza i muka me obuzela od tih cudovista...
Imajul oni srce
@respo- bratov jaran je isao jucer, brat ga je sinoc tek u 12 uspio dobiti, rekao mu je da ima snimaka i slika, ako brat bude imao sta prebaceno na mobitelu stavit cu ovdje.
Kazu na rsg-u sada da je 6 navijaca jos uvijek dole u pritvoru, i da ce protesti trajati dok ih ne puste.
fixer wrote:
Lady, nemoj dopustiti da tebe nacionalizam nosa. E, ovo sto sam boldirao je nacionalizam, i to onaj koji granici sa sovinizmom. Podjele na "mi" i "oni" ne mogu stvoriti atmosferu koja ce ovo sve rijesiti trezvezno. Ako ces mi sad citirati "one tamo" u cijim postovima i reakcijama pronalazis razloge za svoj stav - nemoj, nemas potrebe. Daleko si ti od ovih nacionalista na ovom forumu, koji zbog zasljepljenosti vlastitim nacionalizmom ne mogu da objektivno sagledaju situaciju.
Znas jako dobro da sam operisana uvijek bila od takvih stvari, ali ovo me stvarno pogodilo jako.
Jer su pod izgovorom sporta, huliganstva i utakmice ubili momka, i docekali navijace na noz samo zato jer su prema njihovim idejama svi muslimani.
Ne mogu vise da trpim, nema mi gdje pod kozu stati ako mi vjerujes.
Unistavaju drzavu, ubijaju samo zato jer neko ima drugacije ime, i jer su zadojeni raznim oblicima mrznje.
Ovo se ne moze desavati u 21. st, ali se desava i to opet u nasoj drzavi. Pa dokle vise majka mu stara.
Necu da dopustim da zivim u strahu i da ne smijem maknuti dalje od mahale svoje jer me neko moze ubit jer misli da sam "od onih anamo", a tako se upravo osjecam.
Cinjenica je da Hr. mediji nisu objektivni, kao sto nisu bili objektivni kada su napisali da su muslimani ubili Denisa! Sada opet nisu objektivni!
A svijet u globalu jedva docekao da opet upre prst na nas i kaze eno opet onih divljaka i extremista, znamo jako dobro sta svijet, Evropa itd. misli o nama i jedva docekaju ovako nesto.
Bas ce oni provjeravati ko je tu objektivan a ko ne.
Jednostavno treba ukinuti ovu ligu, navijacke skupine i sve sto ima veze sa sportom nazalost, jer to nije za nas. Jer navijacke skupine su kod nas poligon za ispoljavanje nacionalne i vjerske mrznje koje dovode do ovoga. Napad na navijace jucer nema veze sa huliganstvom, napad na navijace Veleza prije 2 sedmice nema veze sa huliganstvom takodjer.
Ti bolesni umovi slijede neke zaostale ideologije, i dok god je takvih ovom drzavom ce proteci jos puno krvi bojim se.
Prvo, jesi li ti bila tamo?
Da se razumijemo, ja veoma dobro poznajem pojedince u Hz, poznajem njihov mentalitet, njihove interese i slicno. S obzirom na to ja ne mogu povjerovati da su oni bili "cvjecke". Jasno je kao dan da je ovo u pitanju sukob huligana, ili sto je Nasa stranka dobro napisala - "sukob kriminalnih grupa s etnopolitickim predznakom". Sigurno da ima razlike izmedju HZ i Skripara, ili kako se vec zovu njihovi navijaci. Nije tajna da u Sirokom simpatiziraju Ustastvo kao ideologiju. Samim time oni nose vecu odgovornost. Ali nije tajna da i kod pojedinaca u Hz postoji velik nacionalizam i sovinizam. Mrznja ne mora imati fasisticki predznak da generise sukobe. Dovoljna je ona sama uz malo odlucnosti.
Nisu Horde zla lice s cistim dosijeom, pa da im mi bezrezervno povjerujemo na svako svjedocanstvo koje iznesu. Sve treba uzimati s dozom sumnjicavosti.
Ne dopustiti da formiramo bilokakvo misljenje prije nego dodje sluzbeno misljenje, ili prije nego se pojave subjekti koji ce iza svog svjedocenja stati imenom i prezimenom. Kako vjerovati anonimnim svjedocima iz Sirokog i Sarajeva. Sama cinjenica da postoji veliko mimoilazenje izmedju prica prvih i drugih je pouzdan znak da nijedna strana nije u pravu, ili drugim rjecnikom - postoji opravdana sumnja da su krivi i jedni i drugi. Zato nema potrebe za takvim razmisljanjima.
Perfektan komentar istina od slova do slova.
sto se tice komentara ok
ali slike i komentari ispod za nepovjerovati
mogu navijati za svoj klub sa kamenom
pa normalno kad je slikano kad je vec sranje doslo do vrhunca
respo wrote:
Perfektan komentar istina od slova do slova
sto se tice komentara ok
ali slike i komentari ispod za nepovjerovati
mogu navijati za svoj klub sa kamenom
pa normalno kad je slikano kad je vec sranje doslo do vrhunca
hm, po toj slici si uvidio da su likovi možda u stanju pripravnosti, brane se od napadača, možda bježe od podivljale mase ili povampirenih specijalaca ili možda leženo hodaju ulicom sa buljkom-cima u ruci? aje pogledaj sliku još koji put, ovaj put bez komentara i predrasuda
Last edited by torcida on 05/10/2009 14:18, edited 1 time in total.
Potpisujem svaku riječ komentara sa linka!!! Respo, ne znam jesi li bio tamo, ja jesam, nisam išao na tekmu, nego, budala majke mi, i ne znajući za nju krenuo s djecom na selo.
Svojim očima sam vidio kako neki lik u bordo dresu, apsolutno ničim izazvan, vadi šipkom nekakvom kocku sa trotoara i baca preko zida igrališta. Zato, stoji komentar ispod slike, vjeruj mi. Jeva sam se izvukao.
Tek kasnije su se lokalni ptspovci i hablećine uključile, do tada je samo policija bila protiv njih. Pokoj vječni mladiću!
privremen wrote:to je iz tvoje perspektive putnika u autobusu. razmisli malo i kako se osjecaju normalni ljudi kad im pred dvoriste istresu 200 pijanih i nadrogiranih divljaka! nema široki stadion pripremljen za gostujuce navijace. obje strane moraju biti u bliskom kontaktu.
ja sam se tamo zatekao sasvim slucajno, nije me briga za nk široki a još manje za fk sarajevo i nogomet uopće. samo sam gledao da pobjegnem. i iskreno mi je bilo zao momaka u crnom bmw-u, bordo golfu II, bijelom kombiju... ali kazem ti, zamisli da ti pred kucu istresu 200 srba s pala, valjda bi se i ti branio.
mali fašista--moj bože--koji idiotizam koji si ti bolesnik--jel to havom iliti vazduhom
Last edited by muha_sa on 05/10/2009 14:33, edited 1 time in total.
giovannir wrote:"Najdraže" su mi sve ove iskompleksirane budale koje ovaj i ovakve događaje koriste za nahranjivanje kompleksa niže vrijednosti i tlapnje o ugroženosti od strane ustaško četničke zavjere. 99% ljudi priča o događaju, a da nije bilo ni prisutno. Na žalost, ima nas koji jesmo, a boli nas neka stvar za NK Široki i za FC Sarajevo. Ovo su vam činjenice, u kratko, sa lica mjesta:
- u Široki je došlo oko 600 "navijača", a najavljeno ih je 100.
- prvi neredi nisu bili u Širokom, nego u Pologu, selo nekih 10ak minuta prije Širokog, kad su se autobusi sa "navijačima" zaustavili kako bi "navijači" pokupili kamenja, pokidali znakova sa puta, i sl. kako bi imali "navijačkih rekvizita".
- pri dolasku na Pecaru (mjesto gdje je stadion) policija pretresa autobuse i dolazi do naguravanja kada nalaze te "navijačke" rekvizite u atuobusu. Prva gomila "navijača" izlazi iz autobusa i baca kamenja po ljudima u kafićima, ulazi u dvorišta i maltretira ljude, kupe kocke sa trotoara i baca po policiji i sl. namaskirani upadali su i u kuće ljudi sa čakijama.
- jedan od "navijača" krade policajcu pištolj i puca u zrak... navodno, jedan metak, ne zna se je li od toga ili od nekog drugog oružja, pogađa ni kriva ni dužna čovjeka koji je bio u svojoj bašti. Činjenica je da je čovjek je pogođen od strane "navijača" Sarajeva
- na to reagiraju "navijači" sa suprotne strane i stanovnici ulice PTSP-a, kako se inače zove ulicu pokraj stadiona. Ljudi uzimaju kalašnjikove i druge "navijačke" rekvizite i pucaju u zrak. Lokalna balavurdija također uzima kocke sa trotoara i baca po policiji i "navijačima" Sarajeva. Policija jedva suzdržava lokalne "navijače" da ne upere kalaše u "navijače" Sarajeva. Jednog sam čuo kako reče "biži od mene, i tebe ću i njih" policajcu koji mu je htio oduzet kalaša. Na to su došli specijalci i krenuli "uvoditi red". Pokojnog je vjerovatno pogodio neko od ove balavurdije.
- pri povratku u Sarajevo "navijači" prave nered na mostarskoj Tekiji (na izlazu iz Mostara prema Sarajevu) vičući "gazi ustaše", ne znajući da su pogriješili "stranu" grada.
Policija je bila apsolutno nespremna. Ne može me niko uvjeriti da nije sve planirano od huligana iz Sarajeva, jer su znali da će većina policije biti u Mostaru, a da lokalnim budalama u Širokom ne treba puno da se zapale. Pozitivno su me iznenadili iz uprave NK Široki jer su sačuvali sve navijače Sarajeva koji su potražili pomoć i htjeli izbjeći sukob. Da ste vidjeli šta se sve događalo, prava je sreća da nije bilo više žrtava.
Puno si mi pametan,pa mozda znas i ovo; Ako je tebi poznato da 'ljudi' iz ulice PTSP imaju u kucama automatsko oruzje, da je tvoja gradzanska obaveza da ih prijavis policiji.U suprotnom trebas biti optuzen za krivicno djelo prikrivanja i saucesnistva,kazna za ovo djelo je do 5 godina zatvora.Posto je tebi poznato da 'ljudi' u toj ulici imaju automatsko oruzje,to u selendri poput Listice mora biti poznato i 'policiji' a kad im je poznato zasto ne izvrse raciju i hapsenja tih kriminalaca iz ulice PTSP-a. Nemoguce je da u selendri poput Listice gdje se svi poznaju policajci ne znaju ko ima automatsko oruzje a posto ne cine nista da tome stanu u kraj,nisu to policajci,to su kriminalci i razbojnici u uniformama,koji bi u svakoj normalnoj drzavi sjedili u zatvoru,kao i 90 % stanovnika zapadne Hercegovine,sto zbog fasizma,sto zbog kriminala.
na temi se masovno pljuje po policiji, kao bilo ih je malo i slično, da li bi itko prije ovih događaja stavio ruku u vatru da je ovo utakmica s većim rizikom od one u mostaru, ne bi 100%, dakle sasvim je normalna procjena policije da u mostaru treba nagažirati značajnije snage, dalje, da li je policija u sarajevu pri polasku navijača izdvojila sve alkoholizirane, da li je pretresla sve prije ulaska u autobuse i oduzela sve predmete podesne za nanošenje ozljeda, da li je prilikom pratnje kolone autobusa (ako je pratnje bilo) onemogućila bilo kakva nekontrolirana stajanja i time kontakt s onima koji bi navijače u autobusima opskrbili navedenim predmetima, policija u sarajevu je dužna u suradnji s klubom i navijačkim skupinama obavijestiti policiju u mjestu domaćinstva o broju navijača koji dolaze i dužna je dati sigurnosnu prosudbu o mogućem ponašanju navijača. kladim se da je sve ovo propušteno napraviti.
16 godina , a naručito poslije rata bavio sam se likovima koji sebe nazivaju navijačima, iz iskustva znam da je u tim grupama najmanje takvih, gađali me betonskim blokovima, ciglama, jednom u splitu kompletnom slavinom iskinutom iz zida (1,5 kg čelika), teglama za cvijeće u rijeci itd.itd., ali vatreno oružje nisu upotrebljavali, zato me ne bi začudilo da se na kraju ispostavi da je u širokom oružje upotrijebio netko od građana koji nemaju veze s navijačima, barem direktne veze, dakle netko koga je ni krivog ni dužnog pogodila cigla, netko kome je razbijena privatna imovina, netko kome je ni krivo ni dužno ozlijeđeno dijete, žena i sl., isto tako to bi mogao biti netko zaslijepljen međunacionalnom mržnjom, ne treba ni tu mogućnost odbaciti.
u oči mi upada jedna stvar, većina navijača sarajeva je nakon povratka izbjegavala novinare, izbjegavala slikanje i sl., tako se ne ponašaju oni koji su bez ikakve krivice. postoji sumnja o načinu na koji je usmrćen vedran puljić, da li je to vatreno ili hladno oružje (kamen i sl.), ako se ispostavi da je kamen (a to nije moguće lažirati, patolozi to vrlo precizno utvrde) hoće li itko od navijača sarajeva, širokog , zrinskog i bilo kojeg drugog kluba, mućnuti malo glavom i priznati sam sebi, da se isto moglo desiti svaki put kad bi zavitlali kamen ili slično sredstvo prema drugoj skupini navijača, svaki put kad bi palicom, bokserom itd. nekog udarili, kladim se da neće, jer sve dok se ne dogodi tregedija, njima je to obična za.ebancija i fora, a kad se dogodi svi krivi osim njih, nema tu samokritičnosti ni koliko je crno ispod nokta.
još jedan aspekt napisa po forumima je nacionalizam, nije da ga nema, ali on nije ono što pokreće navijače, on nije glavno gorivo, glavno gorivo je psiha koju crpe iz grupe i svega što ta grupa nosi, a nosi osjećaj snage, zajedništva, moći i svega onog što normalnom pojedincu nije bitno, jer to ima i sam, ali ova kategorija ljudi je malo prikraćena, i nije to samo u bih, nije li bilo smrti u beogradu, nisu li u italiji u zadnjih par godina 4-5 ljudi izbodeni noževima, nismo li prije kratkog vremena gledali razbijene glave u njemačkoj i engleskoj( a oni kao nemaju više tih problema), dakle isti obrazac.
rješenje, hm, bojim se da naša društva i naše države nemaju snage za riještiti ovakve probleme, problem navijača se ne rješava isključivo zakonom o navijačima, već nultom stopom tolerancije na svaki oblik devijantnog ponašanja, na svaki prekršaj i kazneno djelo, na kažnjavanje pješaka kad cestu prijeđe izvan pješačkog prijelaza, na isključivanje političara iz političkog života jer se slikao s kriminalcem u krajnjem slučaju na zabranu okupljanja koja nisu najavljena i sukladno zakonu osigurana itditd., misli li netko da su naša društva sposobna ovo provesti, ja ne mislim, ne da ne mislim, siguran sam da ne mogu.
policija zapadno-hercegovačkog kantona stalno ističe da su najvijači fk sarajevo počeli nerede.
ja znam da nisu, ali neću trošiti živce i to dokazivati onima koji misle suprotno.
s druge strane ta ista policija, koja nije spriječila nerede, ne smatra da je bitno to što je ubijen vedran i što je još 6 momaka ranjeno iz vatrenog oružja.
ko je pucao, halo??????????????????????????????????
CIJELA PRIČA SARAJLIJA PAST ĆE U VODU NAKON ŠTO OBJAVIMO SNIMKE NA KOJIMA SE JASNO VIDI KAKO PRI DOLASKU NA PECARU NAVIJAČI SARAJEVA IZLAZE IZ AUTOBUSA NOSEĆI METALNE CIJEVI I NIČIM IZAZVANI POČINJU RAZBIJATI SVE ŠTO IM SE NAŠLO NA PUTU, MI SMO NA TO ODGOVORILI ZAR I VI NEBI
Nisam bila, ali vjerujem ipak malo vise svojim prijateljima, i rodjacima koji jesu dole bili i svim navijacima FKSA, nego zivotinjama i MUP-u ZHK-a.
Ne moze biti da svi oni lazu i da su smislili scenario za filma.
Vjerujem im da su im napravili zasjedu i poceli ih gadjati dok su ovi bili jos u autobusima, kamenjem, pepeljarama, i svim ostalim popratnim rekvizitima.
Vjerujem im jer se te zivotinje dole (cast normalnim ljudima) uci od malih nogu da mrze "balije" i da slijede fasisticke i ustaske ideologije.
Navijaci FKSA, ili bilo kojeg drugog kluba nisu cvjecke, ali da su dosli dole da biju nekoga u to ne vjerujem, jer ovo je n-ti put da se isto desava u S.B. i ne moze biti da su ti dole jadni ljudi nevini, a da svi dolaze da njih razbiju i prave belaje.
Pa to je apsurd uopste pomisliti.
Ispada da je najbolje bilo da se momci puste da im ovi spominju majke balijske, da ih gadjaju, pucaju na njih, da ih sve poubijaju. A ovako kada su poceli da se brane i uzvracaju istom mjerom su ispali muslimanski extremisti koji su dosli da pobiju miroljubivi S.B. Problem je izgleda sto su se branili i sto nisu pustili da ovi ubiju Boga u njima.
Ja vjerujem svojim prijateljima koji kazu da im je policija psovala mater balijsku, i da ih je satjerala u cosak pustivsi bolesne umove da ih gadjaju.
Nema razloga da im ne vjerujem.
Jer to nije nikakva novina na tim prostorima, vec nesto sasvim normalno nazalost. Ali jucer je preslo svaki granicu.
Ja najozbiljnije kazem da sport za nas nije, dokle god ce sport biti paravan za ispoljavanje nacionalne i vjerske mrznje sa bilo cije strane.
Ovo se ne smije desavati, narodu na treba strah i trepet opet.
Sto meni treba da se sekiram i brinem i da osjecam tjeskobu 2 dana, zbog zivotinja koji ubijaju. Sto to ikome treba u drzavi u kojoj je rat navodno zavrsio prije 14 god?
Slažem se da Zakon sam po sebi nije dovoljan, ali ipak mora se od nečeg početi, pogotovo što on predviđa i pravljenje baze podataka huligana, na osnovu kojeg bi se takvim licima zauvijek zabranio pristup sportskim manifestacijama..