Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Moderator: anex
-
duboka_misao
#151 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ova curica ima svega 2-3 mjeseca i buduceg vlasnika ce zasigurno ocarati svojim krupnim, zelenim okama i klempavim uhama. Nasli smo je na ulici istraumiruanu, smrznutu, zednu i gladnu. Priletila nam je i skicala i tresla se od zime. Uspjeli smo naci dom za noc-dvije ali bukvalno tako. S obzirom da najavljuju padavine sve do nedjelje bilo bi grozno da ova curica opet zavrsi na ulici. Zaista nakon ova dva dana nemamo nikoga ko bi je mogao cuvati te stoga molimo sve koji zele da joj pruze topli dom (privremeno/trajno) i koji zele da svaki dan gledaju ove zahvalne zelene okice da se jave i usrece ovu curicu i svakako ona njih. Kontakt tel: 061/360-285 061/360-285 Sejla, 061/182-347 061/182-347 Anela, 061/597-481 061/597-481 Amela

-
darprirode
#152 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Cuko danas nazalost ide vani, ocito su joj neodgovorni udomitelji presudili. Navinuta je na stan, cim je vani 10 min pocne se trest od zime,ako ima iko ko zeli da joj spasi zivot nek se ajvi na broj iznad,. Hvaladarprirode wrote:Zenkica, stara 2 mjeseca HITNO treba dom, bila je kod jedne djevojke koja je nazalsot ne moze zadrzati. Posto je bila u stanu cijelo vrijeme ,cim je 10 min napolju pocne se trest od zime, ne mozemo je pustiti na ulicu da ugine
:(. Molim Vas pomozite da joj nadjemo dom kakav zasluzuje.Vakcinisana.ociscena od parazita.
Sve inforamcije na 061740737
-
Country
#153 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Rado bih udomio psica malog rasta,sve ponude na private.
Veliki pozdrav;)
Veliki pozdrav;)
-
darprirode
#154 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Za Ljubicu je zaista HITNO,do petka je u privremenom domu. Da li bi joj iko mogao uciniti zivot ljepsim.Vakinisana je,ociscena od parazita,ima knjizicu
Ovo preslatko stvorenje se zove Ljubica
Ime joj savrseno odgovara, jer je umiljata, razigrana, stara je 2.5 mjeseca i jako pametna. Bice sjajan pas cuvar, a vec je navikla i na stan
Necete se pokajati ako je udomite
Kod mene je na privremenom cuvanju, pa ako zelite vise informacija, pozovite ovaj broj: Jelena, 066 31 61 46 

Ovo preslatko stvorenje se zove Ljubica

- minjonja
#155 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
malo da osvjezim oglas novom slikomjaca78 wrote:Sivi, jedan od beskucnika, koji je bio u programu sterilizacije. razigran i drustven, trazi prijatelja za cijeli zivot![]()

i dodam brku

brko je srednjeg rasta otprilike, a sivi je malo veci. obojica su kastrirani, umiljati, razigrani, veseli. nisu imali srecu dosad da ih neko udomi i pruzi im ljubav i njegu koja im je potrebna, ali se nadam ce se neko javiti da udomi jednog od ovih ljepotana. njihovog prijatelja, koji je isto tako bio umiljat i veseo pas, koji nikad nikog napao nije, koji je znao komande, su otrovali. vani je sad -7 C i oni lutaju i cekaju da im neko da malo hrane. oni to nisu zasluzili.
061/378-684
- minjonja
#156 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
http://www.forum.hr/showthread.php?p=24 ... st24890627PriNc_ba wrote:zainteresovan sam da udomim muzjaka mladunce zlatnog retrivera ili labradora pa ako slucajno ima ili ako bude tu sam pa neka se javi onaj ko bude trazio udomitelja
evo ima ovih medica na poklon. preslatki su, ali su u hrvatskoj. ako si bas zainteresovan, kontaktiraj ih i pitaj mogu li ti pomoci oko prevoza, ako ti nemas.
- Bakir1
#157 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
4 bebe traze dom,datum okota 2.4.2010,majka je sa njima,majka mala izrazito umiljata,poslusna,bebe su u visokom dostava za udomitelje je moj problem.
majka:

bebe

061/745-066 Bakir
majka:

bebe

061/745-066 Bakir
-
darprirode
#158 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Ljubica nazalost nije nasla ni privremenog udomitelja,od danas je u pansionu kod Bobana na Alfakovcu,dan je deset maraka i svaka marka je dobrodosla, nakon svega ne dozvolimo da zavrsi na ulicidarprirode wrote:Za Ljubicu je zaista HITNO,do petka je u privremenom domu. Da li bi joj iko mogao uciniti zivot ljepsim.Vakinisana je,ociscena od parazita,ima knjizicu
Ovo preslatko stvorenje se zove LjubicaIme joj savrseno odgovara, jer je umiljata, razigrana, stara je 2.5 mjeseca i jako pametna. Bice sjajan pas cuvar, a vec je navikla i na stan
Necete se pokajati ako je udomite
Kod mene je na privremenom cuvanju, pa ako zelite vise informacija, pozovite ovaj broj: Jelena, 066 31 61 46
Placeno joj je do srijede,poslije toga nemamo vise para. Ako zelite donirati koju marku,mozete odnijeti direktno u pansion ili se javiti na broj 061527702;061740737
- Amazonka27
#159 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Koga pitate? ako pitate administratore odgovor je moze. ali na zalost administratori nece vama pomoci jer ste trajno banirani (tetak1, flo ) a zabranjeno je kloniranje.Lutalica35 wrote:Poštovani
znam da ovo nije mjesto gdje se postavljaju pitanja poput dole navedenog, a da otvorim novu temu admi. ce mi je odmah zakljucati ili nesto slicno a tekst je jako poučan i edukativan naravno ima veze sa psima,
-može li nam neko pomoći željeli bih da objavimo nešto na ovom forumu imamo skeniran dokument samo neznamo kako da ga zalijepimo ovdje, a vezano je za pse, naglasavam da nije nikakvog provocirajućeg sadržaja,
molimo za pomoć
unaprijed hvala
zamolite nekoga drugog da postavi temu.
- minjonja
#160 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
UDOMLJENI!!!
imace priliku da odrastu zajedno
hvala udomiteljima!

Dva mirna,slatka i umiljata kucica na poklon. imaju oko mjesec do mjesec i po. jedan je muzjak i jedna zenka. bice psi srednjeg rasta.
065/152-022
imace priliku da odrastu zajedno

Dva mirna,slatka i umiljata kucica na poklon. imaju oko mjesec do mjesec i po. jedan je muzjak i jedna zenka. bice psi srednjeg rasta.
065/152-022
Last edited by minjonja on 22/02/2010 17:16, edited 1 time in total.
-
ZUKLJOZUKLJIC
#161 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
3.5 mjeseca stara ženka šarplaninca, vakcinisana sa knjižicom, traži lijep i siguran dom. Sve ostale info. na pm ili [email protected]

Ova prekrasna curica je konačno poslje dužeg vremena pronašla svoj dom i udomitelje koji se nalaze u Zagrebu. HITNO molim sve koji su voljni da pomognu financijski ili poznaju nekoga ko bi bio voljan da preveze psa uz plaćene troškove puta. Kontakt Lada 061 191 079
Unaprijed hvala i pozdrav
Nažalost tako obećani dom ovaj prekrasni psić nije našao jer poslje pređenih 450km njeni tzv. udomitelji su je vratili jer njihov razmaženi pas nije tolerisao.Bila je odličan saputnik i odlično je podnjela tako dalek put od Sarajeva do Zagreba i nazad. Ona svoju sreću još uvijek traži i sigurna sam da će je uskoro naći. Za sve one koji istinski žele da ovoj maloj ljepotici pruže drugu šansu neće se pokajati jer ona svoga sretnog vlasnika još uvijek čeka.Sve ostale info. na 061 191 079
Hvala na razumjevanu i pozdrav

Ova prekrasna curica je konačno poslje dužeg vremena pronašla svoj dom i udomitelje koji se nalaze u Zagrebu. HITNO molim sve koji su voljni da pomognu financijski ili poznaju nekoga ko bi bio voljan da preveze psa uz plaćene troškove puta. Kontakt Lada 061 191 079
Unaprijed hvala i pozdrav
Nažalost tako obećani dom ovaj prekrasni psić nije našao jer poslje pređenih 450km njeni tzv. udomitelji su je vratili jer njihov razmaženi pas nije tolerisao.Bila je odličan saputnik i odlično je podnjela tako dalek put od Sarajeva do Zagreba i nazad. Ona svoju sreću još uvijek traži i sigurna sam da će je uskoro naći. Za sve one koji istinski žele da ovoj maloj ljepotici pruže drugu šansu neće se pokajati jer ona svoga sretnog vlasnika još uvijek čeka.Sve ostale info. na 061 191 079
Hvala na razumjevanu i pozdrav

Last edited by ZUKLJOZUKLJIC on 19/02/2010 23:47, edited 1 time in total.
-
duboka_misao
#162 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Poklanjam mjesanku njemackog ovcara, ima 9 mjeseci, sterilizovana i veterinarski obradjena
info na pp

info na pp
-
Arni75
#163 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Poklanjam maltezera - muzijak, star 3,5 - 4 godine. Jako dobar, umiljat i poslusan pas, naucen na zivot u kuci (stanu), naucen da se mazi i pazi.
Zainteresovanima vise informacija na pp
Zainteresovanima vise informacija na pp
- tinchy
#164 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
http://www.facebook.com/?ref=logo#!/pho ... 1259130909
Ovoj maloj curici je HITNO potreban privremeni ili stalni dom! Stara je oko mjesec, mjesec i po. Ima kratke nozice i sva je cupava. Preslatka je. Do sutra ima gdje biti, a onda...
Zainteresirani neka mi se jave na pp.
Ovoj maloj curici je HITNO potreban privremeni ili stalni dom! Stara je oko mjesec, mjesec i po. Ima kratke nozice i sva je cupava. Preslatka je. Do sutra ima gdje biti, a onda...
Zainteresirani neka mi se jave na pp.
-
Arni75
#165 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Last edited by Arni75 on 02/03/2010 08:07, edited 3 times in total.
- bmx
#166 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Nadam se da je ovo pravo mjesto za ovaj post. Na Mojmilu se nalazi cuko (pored trolejbuske stanice) koji je ocito povrijedjen, jer ne moze da se pomjeri. Veterinari iz Kantonalne stanice odbijaju doci i traze da se pas dovede kod njih. OK, nije problem da ga ja odvedem i platim pregled, ali sta poslije sa psom? Ne mogu ga uzeti kod sebe, a niti ostaviti na ulici. Postoji li neko prihvatiliste, pa da se plati da tamo bude barem 10ak dana? Hvala!
-
ZUKLJOZUKLJIC
#167 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Postoji pansioni za pse evo ti nekih brojeva kod koji možeš ostaviti psa dok se ne oporavi:bmx wrote:Nadam se da je ovo pravo mjesto za ovaj post. Na Mojmilu se nalazi cuko (pored trolejbuske stanice) koji je ocito povrijedjen, jer ne moze da se pomjeri. Veterinari iz Kantonalne stanice odbijaju doci i traze da se pas dovede kod njih. OK, nije problem da ga ja odvedem i platim pregled, ali sta poslije sa psom? Ne mogu ga uzeti kod sebe, a niti ostaviti na ulici. Postoji li neko prihvatiliste, pa da se plati da tamo bude barem 10ak dana? Hvala!
Nenad 062 533 493
Boban 061 436 689
Mirhad 063 134 412
Elvir 061 183 578
Sretno i poz
- tinchy
#168 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
HITNO POTREBAN SMJESTAJ ZA CUPU I MALU!!!
Cupo je pas srednje velicine, star oko godinu dana, mjesanac skotskog ovcara. To je pas kojeg je prvo udarilo auto, nije mogao ustati 7 dana.. Nakon tih 7 dana poceo se pomalo kretati da bi se skroz oporavio. Svi su ga pazili i cuvali. Bilo je sve uredu da bi najednom njegovo oko potpuno poplavilo, kao da je slijep. Odvela sam ga veterinaru i rekli su da je povreda oka uzrokovana udarcem (zamislite koliko jak udarac mora biti). Sada mu mazem kremu za oci vec 3-4 dana i skoro je plavilo proslo. Cupo treba dom hitno jer ja nemam novca da ga smjestim u pansion dok mu ne nadjem dom, svaka pomoc oko njegovog smjestaja je dobrodosla!!

Mala je Cupina drugarica. Manja je od Cupe, i starosti je do jedne godine. Nju su iz jednog dijela naselja u drugi otjerali mali romi.. Gadjali su je kamenjem.
Ona je tada naisla na Cupu i odlucila da ostane s njim. Umiljata je i samo bi da se mazi. I njoj treba dom.

Skroviste od Cupe i Male su unistili. Sklonili su sve dekice i posudice i stavili natpis: Zabranjeno hraniti pse lutalice, napali su djevojku!
Znam da ni Cupo ni Mala ne bi nikoga napali, jer kako to da mene Cupo nikad nije ni pokusao ujesti dok sam mu u oko stavljala kremu.
Svaka pomoc oko smjestaja ove dvije maze je potrebna. Molim sve one koji mogu pomoci na bilo koji nacin da se jave preko pp-a ili na e-mail: [email protected]
Cupo je pas srednje velicine, star oko godinu dana, mjesanac skotskog ovcara. To je pas kojeg je prvo udarilo auto, nije mogao ustati 7 dana.. Nakon tih 7 dana poceo se pomalo kretati da bi se skroz oporavio. Svi su ga pazili i cuvali. Bilo je sve uredu da bi najednom njegovo oko potpuno poplavilo, kao da je slijep. Odvela sam ga veterinaru i rekli su da je povreda oka uzrokovana udarcem (zamislite koliko jak udarac mora biti). Sada mu mazem kremu za oci vec 3-4 dana i skoro je plavilo proslo. Cupo treba dom hitno jer ja nemam novca da ga smjestim u pansion dok mu ne nadjem dom, svaka pomoc oko njegovog smjestaja je dobrodosla!!

Mala je Cupina drugarica. Manja je od Cupe, i starosti je do jedne godine. Nju su iz jednog dijela naselja u drugi otjerali mali romi.. Gadjali su je kamenjem.

Skroviste od Cupe i Male su unistili. Sklonili su sve dekice i posudice i stavili natpis: Zabranjeno hraniti pse lutalice, napali su djevojku!
Znam da ni Cupo ni Mala ne bi nikoga napali, jer kako to da mene Cupo nikad nije ni pokusao ujesti dok sam mu u oko stavljala kremu.
Svaka pomoc oko smjestaja ove dvije maze je potrebna. Molim sve one koji mogu pomoci na bilo koji nacin da se jave preko pp-a ili na e-mail: [email protected]
-
csejla
#169 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Flora je preskakala ogradu i probila je trbusnu supljinu i dojku na spicaste djelove ograde. Sutra je operacije. Slucaj je jako tezak i hitan . Operacija ce kostati oko 200KM. Nasli smo joj mjesto oporavka. Molim sve koji mogu pomoci u placanju ove teske operacije da donaciju odnesu u Vetlife ill da se jave na :
Amela - 061 597 481, Aldin 061 819 335 , Sejla - 061/360-285.
Slucaj je tezak i hitan i jedino je mozemo zajedno spasiti. Hvala!!!!

Amela - 061 597 481, Aldin 061 819 335 , Sejla - 061/360-285.
Slucaj je tezak i hitan i jedino je mozemo zajedno spasiti. Hvala!!!!

-
csejla
#170 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
Lunjo je spasen prije par dana, jos se bori za zivot. Krpelji su mu zarazili krv i bori se svim silama. Na terapiji je. Potreban privremeni dom u kojem se moze lijpo oporaviti. Lunjo ima kupiran rep, mix je njemackog lovnog terijera i star ej oko 2 godine. Ima svega 5kg. Predivan je
Ima li neko ko zeli manjeg psa?
Hvala svima!!!
Amela - 061 597 481

Frki je pas kojeg su juce rastrgali drugi psi :(Tibetski terijer. Juce je spasen, lutao je sa ogrlicom i lancem po Vlakovu
U katastrofalnom je stanju i na oporavku je u Vetlife-u. Pun je rana, jutros je trebao na operaciju, medjutim ima visoku temperaturu pa ce ga vet operisati tek nakon sto se to smiri. Moraju mu se usiti sve rane. Dio uha mu fali, otecen je, ima visoku temperaturu... Ima oko 8kg, muzjka je i star je oko 2 godine. Predivan je i pravi mali borac.
Potrebna pomoc za plavcanje operacije i boravka u Vetlife-u i naravno potreban privremeni / stalni udomitelj.
Amela - 061 597 481
Sejla - 061/ 360-285

Hvala svima!!!
Amela - 061 597 481

Frki je pas kojeg su juce rastrgali drugi psi :(Tibetski terijer. Juce je spasen, lutao je sa ogrlicom i lancem po Vlakovu
Potrebna pomoc za plavcanje operacije i boravka u Vetlife-u i naravno potreban privremeni / stalni udomitelj.
Amela - 061 597 481
Sejla - 061/ 360-285

-
A71
#171 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
SPASIMO LILI !
Slijepa djevojka umrla zbog dijabetesa i majka koja ima psihofizičkih problema nije u mogućnosti da se brine o Lili. Izuzetno je siromašna, a porodica neće ni da čuje. Nakon smrti vlasnice ona je samo teret kojeg svi žele da se riješe što je moguće brže(nakon sahrane doći će ljudi u kuću a nije poželjno da je životinja prisutna). Ima 2 godine i 3-4kg. Izuzetno je vesela i razigrana a posebno voli da se mazi. Situacija je više nego hitna, ako je neko ne preuzme završit će na ulici gdje je ovako malenu i bespomoćnu očekuje samo smrt od hladnoće, gladi ili auta. Za ovu malenu ljepoticu svaka pomoć je više nego dobrodošla. Malo para, privremeno par dana u kutu sobe, sve joj to omogućuje još koji dodatni dan života dok se ne nađe neko ko bi joj pružio siguran i topao dom koji zaslužuje. Ne dozvolimo da nakon vlasnice i ona umre. Lili će vam biti zahvalna.
Kontakt:061/597-481
062/94 32 32

UDOMLJENA
Slijepa djevojka umrla zbog dijabetesa i majka koja ima psihofizičkih problema nije u mogućnosti da se brine o Lili. Izuzetno je siromašna, a porodica neće ni da čuje. Nakon smrti vlasnice ona je samo teret kojeg svi žele da se riješe što je moguće brže(nakon sahrane doći će ljudi u kuću a nije poželjno da je životinja prisutna). Ima 2 godine i 3-4kg. Izuzetno je vesela i razigrana a posebno voli da se mazi. Situacija je više nego hitna, ako je neko ne preuzme završit će na ulici gdje je ovako malenu i bespomoćnu očekuje samo smrt od hladnoće, gladi ili auta. Za ovu malenu ljepoticu svaka pomoć je više nego dobrodošla. Malo para, privremeno par dana u kutu sobe, sve joj to omogućuje još koji dodatni dan života dok se ne nađe neko ko bi joj pružio siguran i topao dom koji zaslužuje. Ne dozvolimo da nakon vlasnice i ona umre. Lili će vam biti zahvalna.
Kontakt:061/597-481
062/94 32 32
UDOMLJENA
Last edited by A71 on 09/04/2010 16:23, edited 1 time in total.
-
sunshine1709
#172 Labrador na poklon
Nadam se da ce se naci neko ko ce mi moci pomoci...ionako mi se srce cijepa...naime, moram, iz zdravstvenih razloga, dati svog sestomjesecnog smjedjeg labradora...
Ali, dala bih ga samo pod uvjetom da dodje u zaista dobre ruke, idealno bi bilo da to bude neko sa kucom/stanom sa bastom, ali neko ko ce mu posvetiti maksimalnu paznju, voditi brigu o njemu...i pod uvjetom da se dogovorimo da uvijek mogu doci da ga obidjem, da uzmem da ga prosetam, da ga nekada preko vikenda uzmem kod sebe. ja bih mu kupovala po potrebi hranu, participirala bih i u troskovima veterinara...nadam se da razumijete ovakve uvjete, ja sam se toliko vezala za svog kukija, da me prosto ubija pomisao na to da ga moram dati...

Ali, dala bih ga samo pod uvjetom da dodje u zaista dobre ruke, idealno bi bilo da to bude neko sa kucom/stanom sa bastom, ali neko ko ce mu posvetiti maksimalnu paznju, voditi brigu o njemu...i pod uvjetom da se dogovorimo da uvijek mogu doci da ga obidjem, da uzmem da ga prosetam, da ga nekada preko vikenda uzmem kod sebe. ja bih mu kupovala po potrebi hranu, participirala bih i u troskovima veterinara...nadam se da razumijete ovakve uvjete, ja sam se toliko vezala za svog kukija, da me prosto ubija pomisao na to da ga moram dati...
-
duboka_misao
#173 Re: pomozite stencima da prezive
[/quote]pls zvrk mozes li mi obiljeziti koji su udomljeni ? hvala!
-
zvrk
#174 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
da ne obiljezavam
udomljen je mali smedji koji je na ovoj slici lijevo od ovog malog bijelog u prvom planu
i udomljen je bijeli cupo u pozadini desno
a slikacu sutra aBd i ostalu raju da ih vidite
udomljen je mali smedji koji je na ovoj slici lijevo od ovog malog bijelog u prvom planu
i udomljen je bijeli cupo u pozadini desno
a slikacu sutra aBd i ostalu raju da ih vidite
-
zvrk
#175 Re: Poklanjanje,udomljavanje i pomoć-psi
evo slika preostalih stenaca od jutros
prije i za vrijeme dorucka
a i njihova polusestra stara pola godine se ne bi bunila da je neko udomi

prije i za vrijeme dorucka
a i njihova polusestra stara pola godine se ne bi bunila da je neko udomi