Odgovoricu ti popularnom americkom pitalicom.JThomas wrote:u americi je barack obama postao predsjednik svenarodnim glasanjem - a crnaca ima po zadnjem popisu 11%. i MI od svih naroda seremo o nekakvom rasizmu u americi. hajde mi reci - kad bi se u nas moglo desiti nešto slično, da većina izabere manjinu za šefa države - ali ne za ceremonijalnu funkciju kao što je naše predsjedništvo, nego zaista za prvog čovjeka države po svim ovlastima?salter071 wrote:E moj prijatelju, to sto si rekao da bi "svugdje drugo u svijetu bilo proglaseno najcrnjim fasizmom"...kamo srece da jest tako. No, bojim se da nije.JThomas wrote:još niko iz nacionalšovinističkog tabora nije rekao - kakvo on rješenje predlaže? kako u stvarnosti IZVESTI da samo hrvati glasaju za hrvatskog predstavnika, bošnjaci za bošnjačkog a srbi za srpskog? a šta bismo s manjinama i "mješancima"? protjerati ih iz zemlje i završiti konačno s njima? ili im samo oduzeti pravo glasa i napraviti geta za njih?![]()
![]()
realno, ono što bi svugdje drugo na svijetu bilo proglašeno najcrnjim fašizmom - ovdje je normala.
Prva Amerika odbija da se njoj sudi na Mejdunarodnom Krivicnom Sudu ( ICC=International Criminal Court). Upravo je Americki Okruzni Sud oslobodio placenicku firmu za pokolj u Iraku. Pogledaj malo proteste republikanaca po Americi ili samo 10tak minuta vijesti na FOX kanalu i vidjeces knjiski primjer promidzbe nacizma. Ali posto je rijec o Americi, tzv. "cuvaru svjetske demokracije", sve je to OK.
Pa, kad si to "prva zemlja demokracije" moze to dopustiti, sto ne bi to ponasanje kopirali i manji narodi, tj. drzave?
Uzmi i manje poznat, ali nista manje ilustrativan primjer, iz Kanade s pocetka ove godine; kada je Vlada trebala pasti, konzervativci su jednostavno zakljucali Paralment - i - problem "rijesen".
1929-te je Hitler bar imao da ne kazem sta, da ga bar otvoreno zapali. Milsim na Parlament, naravno.![]()
I sta sad reci? Da smo MI najgori????
Mi samo kao nezrela djeca kopiramo obicaje velikih djecaka nekakve nazovi demokracije.
Ne, nismo mi najgori, mi samo biramo lose uzore. Moze nas se optuziti jedino za nedostatak dobrog ukusa.
za jedno milion godina, ili ni tad?
Koja je razlika izmedju republikanaca i demokrata?
U brzini pred kojom padaju na koljena pred korporacijama.
Bitno je da li je crn ili bijel? Hajd' ako ti tako mislis...