Carrington-Cutileiro plan

Locked
hadzofield

#151 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

dugacki wrote:De bolan vas dvojica...Nego hadzofield, de nam objasni kako bi prezivjela ta tvoja Bosanska drzava na potezu Sarajevo-Tuzla-Bihac. U cemu joj je buducnost i sansa, ekonomski gledano?Sta bi se desilo sa 2.5 miliona isfrustriranih ljudi stjeranih na par desetina kvadratnih kilometara?Kad vec propagiras podjelu Bosne , de malo obrazlozi svoj stav.
Ne propagiram je nego ce do toga doci .. samo se bosnjaci moraju izboriti da ne dodje do granice izmedju srednje bosne i krajine

U cemu je buducnost danasnje BiH ekonomski gledano?
Sta to danas izvozimo da je toliko bitno?
kako slovenci nisu isfrustrirani u par desetina kvadratnih kilometara...
mogucnosti nisu nista manje nego sto su sada ...
hadzofield

#152 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

essex wrote:
hej, citas li ti postove? STRAH, isto tako i u blentaraciji...jedni druge podupirete i na tome donosite strah koji rezultira u ovim izborima...a pored toga koju drugu opciju osim toraske ljudi danas imaju?
kako to da kataloncima, baskijcima, flamancima ... treba toraska politika ...
a Spanija i belgija u europskoj uniji ...
essex

#153 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by essex »

hadzofield wrote:
essex wrote:
hej, citas li ti postove? STRAH, isto tako i u blentaraciji...jedni druge podupirete i na tome donosite strah koji rezultira u ovim izborima...a pored toga koju drugu opciju osim toraske ljudi danas imaju?
kako to da kataloncima, baskijcima, flamancima ... treba toraska politika ...
a Spanija i belgija u europskoj uniji ...
ha?, mislim HA?
hadzofield

#154 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

essex wrote:
hadzofield wrote:
essex wrote:
ma jah, ti bi ljude nasilu vratio da ih provociraju oni koji su ih i protjerali...barabo jedna, prvo se obezbjedi sigurnost ljudima pa se onda vracaju a ne kao sto ste vi kvislinzi napravili, gurnuli narod krvnicima i normalno je da narod bjezi (kakav paklen plan za opisavanje teritorija, nemozes reci da nisi pokusao a onda skrivis na narod da je sam tako htjeo, a cinjenice su upravo suprotne, da velikonebulatori to nisu htjeli i zbog toga je ovaj scenario i osmisljen...)...i ti se sada pozivas na to kao da oni ne zele da se vrate na svoje...ne, oni samo ne zele da zive sa svojim krvnicima i to je jedini razlog sto nisu tamo, a i tebi vidim dobro dodje ta politika realiteta, smetljaru jedan...

da se odmah nakon rata vratilo po 1000 domacinstava ... u svaki grad puno bi lakse bilo povratnicima
da su se ti povratnici zaposljavali i granicnoj policiji, policiji, vojsci, skolama polozaj bi danas bio mnogo bolji
medjutim vracalo se po par porodica ... i to je problem...

provociraju i nanu fatu pa je ona opet tamo, provociraju i hakiju mehooljica pa je tamo , fadila banjanovica su nekoliko pita gadjali kamenjem pa je opet u kozluku

vecina naroda nece da se vrati i naci ce milion razloga da se tamo ne vrati
prvo, provociranje nije normalan nacin zivota i nigdje u dms-u ne stoji da ce se povratnici zadovoljiti i pristati na provociranje...drugo, nemozes ti sve svrstavati u isti kos, mali broj ljudi je spraman i na provokacije i na mentalne torture samo da pokaze drugoj strani da nece proci...to nije standard, to je izuzetak...i ti bi sada da svi oni koji se vracaju budu izuzetni i pristanu na sve sto im druga strana servira i tako dokazu da vole ovu zemlju? pa ti si tezi slucaj nego sto sam mislio...ljudma se prvo trebala obezbjediti sigurnost, zastupljenost u politici i zakonodavstvu po popisu iz 1991 (nebitno koliko, sve dotle dok se ne anulira genocidom stecena prednost) i na taj nacin osigurati da ljudi nece biti sikanirani...ne budali i ne heftaj...
Ne provodjenje sistemskog povratka je stvar koja ce unistiti BiH i njeno postijanje kao ovakve
Shvatas da za par godina tamo bosnjaka nece biti ni 5 %
Ne mozemo vazda robovati popisu iz 1991
ako cemo vec graditi ravnopravnu drzavu svih naroda onda bi trebalo da je na drzavnom i srednjem nivou vlasti
isto broj zastupnika, direktora agencija, slizbenika itd..
a na nivou opcine po zadnje uradjenom poposu ...

Moze se milion stvari popraviti ali srbe i hrvate ne mozes natjerati da BiH smatraju svojom drzavom i da je vole
oni ce BiH prvom prilikom okrenuti ledja kao sto su uradili i 1992 ....
ne svi srbi i hrvati ali vecina njih
essex

#155 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by essex »

hadzofield wrote:
dugacki wrote:De bolan vas dvojica...Nego hadzofield, de nam objasni kako bi prezivjela ta tvoja Bosanska drzava na potezu Sarajevo-Tuzla-Bihac. U cemu joj je buducnost i sansa, ekonomski gledano?Sta bi se desilo sa 2.5 miliona isfrustriranih ljudi stjeranih na par desetina kvadratnih kilometara?Kad vec propagiras podjelu Bosne , de malo obrazlozi svoj stav.
Ne propagiram je nego ce do toga doci .. samo se bosnjaci moraju izboriti da ne dodje do granice izmedju srednje bosne i krajine

ziku ga, poredi kao napredak sa zvojim bosnjikastonom.. :D . pa slovenija je pametna i nema kvislinga da joj o glavi rade i to je citava prica njihovog napretka...na drugoj strani bas zbog kvislinga i velikonebulatora bosna nije u drustvu slovenije...
hadzofield

#156 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

essex wrote:
hadzofield wrote:

ziku ga, poredi kao napredak sa zvojim bosnjikastonom.. :D . pa slovenija je pametna i nema kvislinga da joj o glavi rade i to je citava prica njihovog napretka...na drugoj strani bas zbog kvislinga i velikonebulatora bosna nije u drustvu slovenije...
kako njima ne smeta slovenistan?
Zasto bi nama smetao bosnjakistan?
essex

#157 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by essex »

hadzofield wrote:
essex wrote:
hadzofield wrote:
da se odmah nakon rata vratilo po 1000 domacinstava ... u svaki grad puno bi lakse bilo povratnicima
da su se ti povratnici zaposljavali i granicnoj policiji, policiji, vojsci, skolama polozaj bi danas bio mnogo bolji
medjutim vracalo se po par porodica ... i to je problem...

provociraju i nanu fatu pa je ona opet tamo, provociraju i hakiju mehooljica pa je tamo , fadila banjanovica su nekoliko pita gadjali kamenjem pa je opet u kozluku

vecina naroda nece da se vrati i naci ce milion razloga da se tamo ne vrati
prvo, provociranje nije normalan nacin zivota i nigdje u dms-u ne stoji da ce se povratnici zadovoljiti i pristati na provociranje...drugo, nemozes ti sve svrstavati u isti kos, mali broj ljudi je spraman i na provokacije i na mentalne torture samo da pokaze drugoj strani da nece proci...to nije standard, to je izuzetak...i ti bi sada da svi oni koji se vracaju budu izuzetni i pristanu na sve sto im druga strana servira i tako dokazu da vole ovu zemlju? pa ti si tezi slucaj nego sto sam mislio...ljudma se prvo trebala obezbjediti sigurnost, zastupljenost u politici i zakonodavstvu po popisu iz 1991 (nebitno koliko, sve dotle dok se ne anulira genocidom stecena prednost) i na taj nacin osigurati da ljudi nece biti sikanirani...ne budali i ne heftaj...
Ne provodjenje sistemskog povratka je stvar koja ce unistiti BiH i njeno postijanje kao ovakve
Shvatas da za par godina tamo bosnjaka nece biti ni 5 %
Ne mozemo vazda robovati popisu iz 1991
ako cemo vec graditi ravnopravnu drzavu svih naroda onda bi trebalo da je na drzavnom i srednjem nivou vlasti
isto broj zastupnika, direktora agencija, slizbenika itd..
a na nivou opcine po zadnje uradjenom poposu ...

Moze se milion stvari popraviti ali srbe i hrvate ne mozes natjerati da BiH smatraju svojom drzavom i da je vole
oni ce BiH prvom prilikom okrenuti ledja kao sto su uradili i 1992 ....
ne svi srbi i hrvati ali vecina njih
halo, ba, kvisling... de ba pocni se vec ispravljat i samokorigovati, ispadas vise glup i po nacionalnim osnovama...nisu srbi, hrvati i bosnjaci ti koji treba tjerati da vole svoju drzavu to su velikosrbi, velehrvati i propalobegovi koji se sakrivaju iza "svoga" naroda i proturaju takve lazi...de prestani cerica ti...ustvari, ove velikonebulatore samo treba protjerati a niposto gubiti vrijeme i ubjedjivati ih da je bosna njihova zamlja i drzava kao takva
essex

#158 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by essex »

hadzofield wrote:
essex wrote:
hadzofield wrote:

kako njima ne smeta slovenistan?
Zasto bi nama smetao bosnjakistan?
zato sto bosnjikistan nema tradicije u bosni a ako bilo kojem slovencu kazes da ima slovenistan o'mah ce te onim zlatorogom preko glave cisto onako radi argumenta i nece vise se ni okrenuti ni rijeci sa tobom progovoriti...eto zasto su oni u evropi a mi nismo...
hadzofield

#159 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

essex wrote:
zato sto bosnjikistan nema tradicije u bosni a ako bilo kojem slovencu kazes da ima slovenistan o'mah ce te onim zlatorogom preko glave cisto onako radi argumenta i nece vise se ni okrenuti ni rijeci sa tobom progovoriti...eto zasto su oni u evropi a mi nismo...
Pa naravno da nema tradiciju...
zato nam se i desava geniocid svakih 50 godina
jer nemamo drzavu koja ce nas zastiti
jer nammo svoju drzavu
uvijek moramo s nekim uz nekog i protiv nekog zarad tudjih interesa ...
dugacki

#160 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by dugacki »

Hadzo, bolje bi bilo kad bi pozvao Lincolna na Bajram pa ga ugostio ko svog najrodjenjeg a nek on onda isto uradi za Bozic.Komsije ste i jos uvijek u jednoj drzavi. Neka tako i ostane.
hadzofield

#161 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

dugacki wrote:Hadzo, bolje bi bilo kad bi pozvao Lincolna na Bajram pa ga ugostio ko svog najrodjenjeg a nek on onda isto uradi za Bozic.Komsije ste i jos uvijek u jednoj drzavi. Neka tako i ostane.
ne furam se na vjerske praznike ... mozemo mi na pice svakako ...kad dodje u kakanj... nije frka
brzo ce se uklopiti u mom drustvu su vecina hrvati :)

p.s. ne zivimo u istoj drzavi on sada zivi u hrvatskoj
essex

#162 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by essex »

hadzofield wrote:
essex wrote:
jer nammo svoju drzavu
a ne, genocid se ponavlja od 1850 kada je bosna zbog kvislinga kao sto si ti dvadesetak godina ranije bila porazena u svom prvom drzavotvornom pokusaju nakon pada kraljevine. samo da znas kojoj grupi ljudi pripadas, smail aga cengic i ali pasa rizvanbegovic..., preko spahe i barabe alije pa sve do tebe danas koji negirajuci drzavu u kojoj zivite i sluzeci drugima kao kvislinzi stvarate te periodicne genocide, a sve iz potrebe da malomozgovi dobiju na velicini...
samo da dodam...prvi je propao, drugi je zaustavljen, treci drzavotvorni pokret mora da upali jer je treci ijer se dosta naucilo na greskama i ulogama kvislinga u sprjecavanj bosanske drzavotvornosti...vidimo se u Slobodnoj R BiH!
Last edited by essex on 13/09/2009 15:38, edited 1 time in total.
kv99

#163 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by kv99 »

hadzofield wrote:
essex wrote:
jer nammo svoju drzavu
Genocid se desava ne zbog nepostojanja Bosnjacke drzave vec nepostojanja pravog vodstva. Sadasnji i tadasnji "lideri " su izdali i narod i drzavu zbog licnih intresa , onih licnih interesa zbog kojih se i ti zalazes za Bosnjakistan , da bi mogao na miru da pljackas, zaglupljujes narod , sve na svom licnom feudalnom posjedu ( uz potporu kriminalaca, politicara i klera). Bosnjakistan je cilj ne samo kvislinga iz Bosnjackog naroda vec i kvizlinga sa istoka i zapada i to bi znacilo smrt i propast ne samo Bosne i Hercegovine vec i Bosnjaka. Elita koja bi se napljackala para bi se mogala izvuci ali narod bi nastradao, kamom i metkom na brzi nacin ili laganim nestankom u rezervatu .
essex

#164 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by essex »

hehehe, utece medjedja...mora da je ispucao vrijeme koje mu je placeno :D . hadzo, daj broj racuna, ja cu ti poslati samo da te drzim i pilam ovdje k'o sirovu bukovinu...polahko ali sigurno... :D
hadzofield

#165 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by hadzofield »

essex wrote:hehehe, utece medjedja...mora da je ispucao vrijeme koje mu je placeno :D . hadzo, daj broj racuna, ja cu ti poslati samo da te drzim i pilam ovdje k'o sirovu bukovinu...polahko ali sigurno... :D
Ja vjerujem da si navikako da pilas sirovu bukovinu ... :)
internet ratnice...
BHCluster

#166 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by BHCluster »

osa wrote:i na ove karte još napiši koliko ubijenih i protjeranih ne bi bilo.
Niko nije nikoga tjerao da ubija ni protjerava. Zapravo to se naredivalo od strane Srpskih i Hrvatskih zapovjednika, zato kao dokaz imamo presude koje usebi nose "zdruzeni zlocinacki poduhvat".
Geronimo81

#167 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Geronimo81 »

hadzofield wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
hadzofield wrote: Fazon je sto ste vi pobjegli prije dolaska vojska tj. dzelata nisi ni vidiio ...
nego kad se HVO povlacio vama rekli da ide 10 000 mudzahedina iz zenice i da ce vas sve poklati
sto nije tacno...
buraz .. tvoji su te izradili
A tko mi je onda pokrao kuću, tko je pokrao sve u Bjelavićima i dr. mjestima?
Zbog čega je Vareš bio pod granatama, zašto je Borovica skroz porušena?
Ima puno takvih pitanja, ali ja sam se vratio jer vjerujem da to nije napravio
moj susjed, možda sam naivan, očito je meni samo jedno: Kakanj je danas pun nekih
izbjeglica od tko zna kuda koji ne žele da se vrate svojim kućama, ali to nikome ne daje pravo
da meni brani da živim onako kako hoću ili da me tjera zato što sam postao baš manjina doslovno.
Borovicu,Bjelavice i druga sela smo pokrali mi gradjani kaknja bosnjaci ...
i zato je jedan bosnjak kakanjac odgovarao i osudjen je u hagu ...

Ali je cinjenica da ste vi pobjegli prije dolaska vojske tj. nije vas vojska tj. armija BiH vas nije istjerala iz kuca
nego kad se HVO povukao i vi ste bjezali gdje je ko stigao ...
Mislim da je bio opravdan poziv a to potvrđuje.Osamdesetgodišnji Jozo Pavić, zvani Kardelj,Marko Parić (1932.), električar izgorio je u svojoj zapaljenoj kući.Stijepo Marković, sin Ilije, rođen 1938. godine,Mato Ivkić, Ilija Ivkić,Ilija Zovkić, rođen 1945,Crkva je sagrađena 1924. Potpuno je uništena, spaljena i minirana zajedno sa svim vrijednostima i liturgijskim ruhom. Župna kuća je u cijelosti uništena, spaljena i minirana. Spaljeni su i uništeni: župni arhiv, biblioteka i sav inventar. Vjeronaučna je dvorana u potpunosti uništena i spaljena. Ovo je samo selo borovica.I kazes da je nasjeo na propagandu HVO i da je trebao ostati :):)
BHCluster

#168 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by BHCluster »

Geronimo81 wrote: Mislim da je bio opravdan poziv a to potvrđuje.Osamdesetgodišnji Jozo Pavić, zvani Kardelj,Marko Parić (1932.), električar izgorio je u svojoj zapaljenoj kući.Stijepo Marković, sin Ilije, rođen 1938. godine,Mato Ivkić, Ilija Ivkić,Ilija Zovkić, rođen 1945,Crkva je sagrađena 1924. Potpuno je uništena, spaljena i minirana zajedno sa svim vrijednostima i liturgijskim ruhom. Župna kuća je u cijelosti uništena, spaljena i minirana. Spaljeni su i uništeni: župni arhiv, biblioteka i sav inventar. Vjeronaučna je dvorana u potpunosti uništena i spaljena. Ovo je samo selo borovica.I kazes da je nasjeo na propagandu HVO i da je trebao ostati :):)
A sta je ovo neko takmicenje ono koliko se moze rijeci ubaciti da bi se nesto uvecalo.
essex

#169 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by essex »

hadzofield wrote:
essex wrote:hehehe, utece medjedja...mora da je ispucao vrijeme koje mu je placeno :D . hadzo, daj broj racuna, ja cu ti poslati samo da te drzim i pilam ovdje k'o sirovu bukovinu...polahko ali sigurno... :D
Ja vjerujem da si navikako da pilas sirovu bukovinu ... :)
internet ratnice...
nisam, ali sam vidio da sporo ide, kao sa tobom ovdje...tako ti je to kada glava sere a guzica razmislja kao u tvome slucaju...
Geronimo81

#170 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Geronimo81 »

BHCluster wrote:
Geronimo81 wrote: Ali je cinjenica da ste vi pobjegli prije dolaska vojske tj. nije vas vojska tj. armija BiH vas nije istjerala iz kuca
nego kad se HVO povukao i vi ste bjezali gdje je ko stigao ...
Mislim da je bio opravdan poziv a to potvrđuje.Osamdesetgodišnji Jozo Pavić, zvani Kardelj,Marko Parić (1932.), električar izgorio je u svojoj zapaljenoj kući.Stijepo Marković, sin Ilije, rođen 1938. godine,Mato Ivkić, Ilija Ivkić,Ilija Zovkić, rođen 1945,Crkva je sagrađena 1924. Potpuno je uništena, spaljena i minirana zajedno sa svim vrijednostima i liturgijskim ruhom. Župna kuća je u cijelosti uništena, spaljena i minirana. Spaljeni su i uništeni: župni arhiv, biblioteka i sav inventar. Vjeronaučna je dvorana u potpunosti uništena i spaljena. Ovo je samo selo borovica.I kazes da je nasjeo na propagandu HVO i da je trebao ostati :):)
A sta je ovo neko takmicenje ono koliko se moze rijeci ubaciti da bi se nesto uvecalo.[/quote]

To sam sve kopirao u vezi crkve.Opise kako su ubijeni civili sam izbacio.Ako je za tebe ovo uvecano i ubojstva civila po kaknju,varesu nesto nije dobro sa tobom.Sad bi ja trebao da budem đubre od covjeka i kazem kako recimo su Ahmici preuvelicani kako je dretelj bio hotel.Ma daj bjeri ja nisam supak od covjeka da tvrdim da je to preuvelicano kad se zna sve sta je bilo .Samo sam dao dokaz da je upravu sto je pobjegao i da nije trebao cekati da dode ABiH do njega jer covjek ima samo jedan zivot i nebi se trebao igrati ruskog ruleta ,moji su se igrali ruskog ruleta zato ih danas nema ;)
Geronimo81

#171 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Geronimo81 »

trijumf wrote:Ma bice da izmisljas.Ta nije valjda ARBIH spaljivala vjerske objekte i ubijala neduzne civile.Daj malo probudi se nemoj nam tako bunovan svasta pricati.
A sto se tice Bosnjakistana i Slovenistana, za situaciju u bosnjackom nacionalnom korpusu najlakse je traziti opravdanja sa strane.Ocigledno se radi o nesposobnoj kliki parazita koji nisu sposobni nista drugo nego nakaciti se na necija ledja da ga vuku.
Da su sposobni i da im je cilj napredak BIH i ulazak u EU, svakako bi se potrudili da od FBIH (gdje imaju 100% vlast, Dodik im ne smeta i preglasaju Hrvate kad kod im se cefne, a to ne moze blokirati vladu FBIH,znaci i 100% su odgovorni za stanje u FBIH) naprave Eldorado, narocito uzimajuci u obzir cinjenicu da je FBIH dobila vise dzabnih para nego Njemacka Marsalovim planom nakon 2.svj.rata. Da su planirali potrositi te pare na razvoj BIH (malo sire nego od carsije do Ilidze) a ne na izgradnju dzamije pored svake bandere ,placanje lobiranja u USA,kupovanja izbora kod boraca i invalida, kao i trpanja u vlastite dzepove, sada bi se i RS utrkivala da se ukljuci u to blagostanje, Dejton bi sam Dodik mjenjao, a vec bi se znao datum ulaska u EU.
Ovako, ostavite se RS, zabavite se sami sa FBIH, a ako nema sposobnih da srede FBIH (Hrvati zajebani pregovaraci, evo i vlada FBIH odustala od promjene koridora Vc), pa kada FBIH dostigne RS, onda i unija 2 entiteta pod imenom BIH moze dalje razmisljati o izmjenama ustava radi opsteg poboljsanja stanja.
Tada ce se vec stvoriti uslovi za realizaciju ovoga plana iz naslova koji je i bio dat Aliji kao uslov za nezavisnost BIH. Sto se prije realizuje, bolje za BIH, nikada se ne zna kada ce velikima dopizditi pa da uklone za realizaciju planova velikih remetilacki faktor .
Da te ispravim nisu sve džamije pravljene od tih para milsim u biti da je mal broj pravljen od tih para.Ako zels džamiju trazis kod arapski bogatasa da je financiraju i oni na to pristaju jer duznost muslimana je da je izgradi tako nekako i te džamije dobiju ime po njemu (nisam bas puno upucen al to sam gledao u emisiji sa Milićem kad je radio reportazu o kuvajtu).Mislim da bogomoljki ima dovoljno i da je pametnije novce traziti da se otvori neka tvornica kako bi narod mogao raditi i imao sa cim da zivi.
dugacki

#172 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by dugacki »

Geronimo81 wrote:
trijumf wrote:Ma bice da izmisljas.Ta nije valjda ARBIH spaljivala vjerske objekte i ubijala neduzne civile.Daj malo probudi se nemoj nam tako bunovan svasta pricati.
A sto se tice Bosnjakistana i Slovenistana, za situaciju u bosnjackom nacionalnom korpusu najlakse je traziti opravdanja sa strane.Ocigledno se radi o nesposobnoj kliki parazita koji nisu sposobni nista drugo nego nakaciti se na necija ledja da ga vuku.
Da su sposobni i da im je cilj napredak BIH i ulazak u EU, svakako bi se potrudili da od FBIH (gdje imaju 100% vlast, Dodik im ne smeta i preglasaju Hrvate kad kod im se cefne, a to ne moze blokirati vladu FBIH,znaci i 100% su odgovorni za stanje u FBIH) naprave Eldorado, narocito uzimajuci u obzir cinjenicu da je FBIH dobila vise dzabnih para nego Njemacka Marsalovim planom nakon 2.svj.rata. Da su planirali potrositi te pare na razvoj BIH (malo sire nego od carsije do Ilidze) a ne na izgradnju dzamije pored svake bandere ,placanje lobiranja u USA,kupovanja izbora kod boraca i invalida, kao i trpanja u vlastite dzepove, sada bi se i RS utrkivala da se ukljuci u to blagostanje, Dejton bi sam Dodik mjenjao, a vec bi se znao datum ulaska u EU.
Ovako, ostavite se RS, zabavite se sami sa FBIH, a ako nema sposobnih da srede FBIH (Hrvati zajebani pregovaraci, evo i vlada FBIH odustala od promjene koridora Vc), pa kada FBIH dostigne RS, onda i unija 2 entiteta pod imenom BIH moze dalje razmisljati o izmjenama ustava radi opsteg poboljsanja stanja.
Tada ce se vec stvoriti uslovi za realizaciju ovoga plana iz naslova koji je i bio dat Aliji kao uslov za nezavisnost BIH. Sto se prije realizuje, bolje za BIH, nikada se ne zna kada ce velikima dopizditi pa da uklone za realizaciju planova velikih remetilacki faktor .
Da te ispravim nisu sve džamije pravljene od tih para milsim u biti da je mal broj pravljen od tih para.Ako zels džamiju trazis kod arapski bogatasa da je financiraju i oni na to pristaju jer duznost muslimana je da je izgradi tako nekako i te džamije dobiju ime po njemu (nisam bas puno upucen al to sam gledao u emisiji sa Milićem kad je radio reportazu o kuvajtu).Mislim da bogomoljki ima dovoljno i da je pametnije novce traziti da se otvori neka tvornica kako bi narod mogao raditi i imao sa cim da zivi.
Momci, dijelom ste u pravu ali kad vec govorite o vjerskim objektima onda potrazite koliko je dzamija sruseno za vrijeme rata.Ovim necu da pravdam pravljenje dzamija tamo gdje za to nema nikakve potrebe. Nego, sta cemo sa onim silnim krizevima po Hercegovini i srednjoj Bosni. Mislim, kad vec spominjete jedno onda bi bio red spomenuti i drugo.
sodom

#173 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by sodom »

oko 1500 muslimanskih vjerskih objekata je poruseno od 92-95 godine na teritoriju bih.
Kakav bolan plan brise, jesi normalan, pa da smo pristali na ovaj plan, danas ne bi imao zemlje uopste, a ovo sto bi ostalo zeleno bi napala i zauzela ili srbija ili hrvatska. Misliti da bi bilo bolje sa tim nekim planovima nego dejton i sadasnja situacija je vise nego naivno.
Geronimo81

#174 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by Geronimo81 »

dugacki wrote:
Geronimo81 wrote:
Momci, dijelom ste u pravu ali kad vec govorite o vjerskim objektima onda potrazite koliko je dzamija sruseno za vrijeme rata.Ovim necu da pravdam pravljenje dzamija tamo gdje za to nema nikakve potrebe. Nego, sta cemo sa onim silnim krizevima po Hercegovini i srednjoj Bosni. Mislim, kad vec spominjete jedno onda bi bio red spomenuti i drugo.
Nemam ja nista protiv Džamija i da ih je 100 puta vise nego prije meni to nesmeta a nebi ni tebi trebali krizevi da smetaju .Samo sam rekao da svih bogomoljki ima dovoljno i da im je pametnije da pare uloze u neku tvornicu kako bi svi vjernici imali od cega da zive (mislim na sve vjerske prestavnike) .
zlajo

#175 Re: Carrington-Cutileiro plan

Post by zlajo »

Geronimo81 wrote:
dugacki wrote: Momci, dijelom ste u pravu ali kad vec govorite o vjerskim objektima onda potrazite koliko je dzamija sruseno za vrijeme rata.Ovim necu da pravdam pravljenje dzamija tamo gdje za to nema nikakve potrebe. Nego, sta cemo sa onim silnim krizevima po Hercegovini i srednjoj Bosni. Mislim, kad vec spominjete jedno onda bi bio red spomenuti i drugo.
Nemam ja nista protiv Džamija i da ih je 100 puta vise nego prije meni to nesmeta a nebi ni tebi trebali krizevi da smetaju .Samo sam rekao da svih bogomoljki ima dovoljno i da im je pametnije da pare uloze u neku tvornicu kako bi svi vjernici imali od cega da zive (mislim na sve vjerske prestavnike) .
Pa sad, ako kazes da te dzamije financiraju bogati Arapi i to iz vjeskih razloga, onda se taj novac ne moze upotrijebiti u nesto drugo. Isto tako sumnjam da bi ti isti bogatasi iz muslimaskih zemlja ulagali u privredu i razvoj BiH, jer oni u tome ne vide ama bas nikakav svoj interes. Onaj tko je radio sa Arapima, zna da je od nijh tesko izvuci novac "samo onako".
Locked