Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post Reply
Sezam

#151 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by Sezam »

draganbl wrote:
Sezam wrote:
draganbl wrote: ...
Da bi Srbi (vjerovatno i Hrvati) počeli navijati za BiH prvo je potrebno da se njima u glavi sjasni da je BiH i njihova zemlja, te da pored Srbije (Hrvatske) imaju pravo i na BiH, kao svoju zemlju.
Stavljanje srpskih i hrvatskih oznaka na ovu maskotu neće doprinijeti da Srbi (Hrvati) preko noći "zavole" BiH reprezentaciju, ali će doprijenijeti tome. Svojatanje BiH reprezentacije od strane Bošnjaka (ovaj grb simbolizuje to svojatanje) odbija i ono malo ljudi drugih nacija koji BiH reprezentaciju prihvataju kao svoju. Mene prvog.
Ne sumnjam u tvoje dobre namjere, ali ovaj podebljani argument jednostavno vise ne pije vode. Ne svojataju Bosnjaci BiH repku, vec naproiv BH Srbi i BH Hrvati svojataju Srbijansku i Hrvatsku repku kao svoje, u tome je problem, a ne u tome sto Bosnjaci navijaju za zemlju u kojoj zive/iz koje su potekli...nadam se da imas dovoljno razuma da to vidis...

Na kraju rajeva, niko tebi ili bilo kojem drugom Srbinu koji navija za BiH ne brani da napravis u foto shopu grb BH repke sa (samo) srpskom zastavom na njemu..cak sta vise, ja bih to volo vidjeti i mnogi i ljudi takvo nesto pozdravili...

Cini mi se da sam citao kako su neki BH Hrvati pravili zastavice BH repke sa sahovnicom na njima, sto da ne, vrijedno hvale...
Podebljani argument pije vode samo u kontekstu nastavka rečenice (zato sam malo premjestio kraj bold - taga). Ovakvim grbom, koji jeste lijepo, ali kontraproduktivno djelo, tjerate Srbe od reprezentacije BiH (upravo one koji navijaju za BiH), vjerovatno mnogo više nego što mislite.
Ti ne razumijes sta ti ja govorim...ovaj grb je napravio neki Bosnjak, navijac BiH i naravno da ce staviti ljiljan, tebi niko ne brani da napravis isti takav grb i stavis 4C na njega...to je poenta...

Ovo sto i pricas je isto kao kad bi sad neki Sandzaklija dosao i govorio Srbima kako 4C tjeraju Sandzaklije od srbijanske repke...i

:bih:
draganbl

#152 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by draganbl »

Sezam wrote:
Ti ne razumijes sta ti ja govorim...ovaj grb je napravio neki Bosnjak, navijac BiH i naravno da ce staviti ljiljan, tebi niko ne brani da napravis isti takav grb i stavis 4C na njega...to je poenta...

Ovo sto i pricas je isto kao kad bi sad neki Sandzaklija dosao i govorio Srbima kako 4C tjeraju Sandzaklije od srbijanske repke...i

Ne razlikuju se naša mišljenja puno, mada mislim da ni Sandžaklijama ne prijaju ta četiri S.
Jasno je meni da grb nije pravio niko da namjerno odbije druge nacije. Ali to ne znači da ne odbija. Ja ti samo govorim kako to ja vidim i shvatam.
Da zaključim, taj Bošnjak koji je pravio grb voli svoju zemlju i na to ima puno pravo. Samo način na koji pokazuje da je voli nije dobar, jer "udara" tamo gdje ne treba.
Hrvoje_Hrvatinic

#153 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

Sezam wrote:
Srbi i Hrvati koji navijaju za BiH od prvog dana, a ja ih licno znam nekoliko, navijaju zato sto vole svoju zemlju, a ne zbog nekog dodvoravanja...zajebi tu pricu...
Ja osobno ne poznajem ni jednog Hrvata ( a ni Srbina) iz BiH koji navija za BiH repku. Razlika između njih je možda jedino što velika većina Srba navija protiv BiH, dok većinu Hrvata zaboli uvo za igranje BiH repke i ne zna da ima neka utakmica, pa je stoga i ne mrze.
Mislim da se stvar pogrešno postavlja, pogrrešno je smatrati da će Srbi i Hrvati odjednom zavoljeti BiH reprezantaciju ,već prvi korak treba biti kako ostvariti da je oni ne mrze i ne žele njen poraz - znači i potpuna ravnodušnost je već korak naprijed. Drugi korak je da Srbi i Hrvati steknu određene simpatije prema BiH Izabranoj vrsti, tek kasnije bi mogli govoriti o nekakvom navijanju. Ali treba biti realan, i ako se to ostvari, uvjek že 99% Hrvata i Srba navijati prvenstveno za HR i SR, a navijanje za BiH bi imalo sekundarni značaj.
palermo

#154 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by palermo »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Sezam wrote:
Srbi i Hrvati koji navijaju za BiH od prvog dana, a ja ih licno znam nekoliko, navijaju zato sto vole svoju zemlju, a ne zbog nekog dodvoravanja...zajebi tu pricu...
Ja osobno ne poznajem ni jednog Hrvata ( a ni Srbina) iz BiH koji navija za BiH repku. Razlika između njih je možda jedino što velika većina Srba navija protiv BiH, dok većinu Hrvata zaboli uvo za igranje BiH repke i ne zna da ima neka utakmica, pa je stoga i ne mrze.
Mislim da se stvar pogrešno postavlja, pogrrešno je smatrati da će Srbi i Hrvati odjednom zavoljeti BiH reprezantaciju ,već prvi korak treba biti kako ostvariti da je oni ne mrze i ne žele njen poraz - znači i potpuna ravnodušnost je već korak naprijed. Drugi korak je da Srbi i Hrvati steknu određene simpatije prema BiH Izabranoj vrsti, tek kasnije bi mogli govoriti o nekakvom navijanju. Ali treba biti realan, i ako se to ostvari, uvjek že 99% Hrvata i Srba navijati prvenstveno za HR i SR, a navijanje za BiH bi imalo sekundarni značaj.
Znam ih ja i više od nekoliko, nije to baš toliko čudna stvar koliko nekima od vas izgleda.

Al nevezano za to, sa ovim drugim dijelom posta se slažem, bilo bi sasvim dovoljno ne navijati protiv Bosne i Hercegovine, recimo kad igra protiv Turske, ili Španije. Ono ti nije tačno da Hrvati ne znaju kad igra BIH repka, znaju, provjereno :D
Kupalo

#155 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by Kupalo »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Sezam wrote:

Iskreno svi Hrvati i Srbi koje ja poznajem navijaju za reprezentaciju BiH, čak poznajem čovjeka iz Čapljine koji je odbio igrati za reprezentaciju Hrvatske da bi igrao za reprezentaciju BiH , a Stanić koji je igrao za Hrvatsku, ali je iz Sarajeva, precizno iz Otesa uvijek navija za reprezentaciju BiH i Hrvoje ne širi subjektivne predrasude.
leo karan

#156 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by leo karan »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Sezam wrote:
ti decec pod hitno treba da prosiris krug prijatelja, sebe radi.
torcida

#157 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by torcida »

@karanana - iskreno, tako ti ga dođe mada to nisu(smo) trebali napraviti..barem ne u ovom konkretnom slučaju

@saibaba- za bodrenje mi nisu potrebni rekviziti ali konstatacija ti je na mjestu ..mada će još duuuugo vremena proći dok se sve te stvari postave na svoje mjesto :P

@sezam - naravno da neće po defaultu početi navijati za domaću reprezentaciju ali da bi to bio svojevrstan most koji bi prometovao na ujedinjenju..zasigurno da
druga stvar i to općenito mislim kad pričam o problemima u državi, reprezentaciji i mom stavu ka njoj,, država, njen suverenitet, njene granice i njen naziv kao i sama reprezentacija općenito nisu nikakav problem niti su to ikad bili...problem je u svojatanju države/rep. od strane jednog naroda, ideologije koju ne prihvatam i pokušaju naturanja rješenja koja ne želim(o) prihvatiti (i samim time automatsko selektiranje mene i mog korpusa u negativce jer se ne želimo dobrovoljno asimilirati!)..kako od vladajuće ''elite'' tako i od njenih podanika...eto, to je problem ove države, kako sa njene sjeverne strane tako i sa južne a sve ostale stvari koje trećoj strani nisu prihvatljive su samo domino efekt koji obavezno ide uz ovaj gore navedeni scenarij..
torcida

#158 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by torcida »

palermo wrote:
Al nevezano za to, sa ovim drugim dijelom posta se slažem, bilo bi sasvim dovoljno ne navijati protiv Bosne i Hercegovine, recimo kad igra protiv Turske, ili Španije. Ono ti nije tačno da Hrvati ne znaju kad igra BIH repka, znaju, provjereno :D
hm, neki okorjeli gembleri ili?
:D
palermo

#159 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by palermo »

torcida wrote:
palermo wrote:
hm, neki okorjeli gembleri ili?
:D
Šta su ti gembleri ?........jok, brate živim i sa njima
dallton

#160 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by dallton »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Sezam wrote:
posto ima dovoljno navijaca za bih, ne vidim nikakav problem da oni koji ne zele ne navijaju za bih, ili da ostanu indiferentni ili da navijaju protiv sasvim je svejedno - a ce neko nekoga jos moliti kao da navija za reprezentaciju jer je to "ah boze" korak ka ujedinjenju, to odmah zaboravi
kuma

#161 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by kuma »

Citat Hrvoja:"Ja osobno ne poznajem ni jednog Hrvata ( a ni Srbina) iz BiH koji navija za BiH repku. "

Moj muz je hrvat-katolik koji srcem i dusom navija za BiH i voli ovu zemlju a i pored njega znam jos mnogo osoba Srba-pravoslavaca i Hrvata katolika koji razmisljaju isto. Valjda se ti Hrvoje ne kreces u multietncikom drustvu nego pretpostavljam u drustvu u kojem su ideali Hrvatske kao zemlje matice (ili Srbije kao zemlje matice) osnov za sve - kulturu, sport i obrazovanje.
Da, treba se osvjestiti od naciolanizma i probuditi u patriotizmu. Mislim sjedis u kuci u Bosni i Hercegovini, ovdje zivis, ovdje dises, ovdje si rodjen, odrastas, jedes sarmu, burek, cevape, i ti sjedis tako u BiH a navijas za Hrvatsku a negiras drzavu u kojoj jesi to sto jesi... Pa to je u najblazoj mjeri licemjerno.
Ma na kraju, svakom svacije a nama nasa BiH :bih: :bih:
blackepeace

#162 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by blackepeace »

Lud i ponosan wrote:80% Srba navija za ovu BH repku.
Jesu li to ovi ?

http://www.youtube.com/watch?v=L8RRkkj7XRA
http://www.youtube.com/watch?v=diN7uoQp ... re=related

Dajte ljudi... jel vam stvarno toliko stalo da Srbi i Hrvati navijaju sa vama da morate i umišljati ?
To što par pojedinaca navija za reprezentaciju je izuzetak. Bilo je Srba i Hrvata u ABIH ali bilo je i Bošnjaka u VRS.
To su izuzetci i nebitna stvar kad pričamo u širem kontekstu.
Last edited by blackepeace on 08/09/2009 12:17, edited 1 time in total.
Rambo-Amadeus

#163 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by Rambo-Amadeus »

blackepeace wrote:
Kupalo wrote:Iskreno svi Hrvati i Srbi koje ja poznajem navijaju za reprezentaciju BiH.
Jesu li to ovi ?

Dajte ljudi... jel vam stvarno toliko stalo da Srbi i Hrvati navijaju sa vama da morate i umišljati ?
To što par pojedinaca navija za reprezentaciju je izuzetak. Bilo je Srba i Hrvata u ABIH ali bilo je i Bošnjaka u VRS.
Govoriću u svoje ime: ne da mi nije stalo, nego zadnje sto zelim je da ovi tvoji sa youtube-a navijaju za moju reprezentaciju. Nema vece radosti kad navijas za svoju reprezentaciju, a ne susjednu...ali ti to nikad neces osjetiti, jadnicak :wink:
sinus

#164 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by sinus »

Meni, a vjerujem i mnogim drugim ljudima puca K što će 99% Hrvata i Srba navijati za nekog drugog, a neće za BiH...Nije mi ni sekundarni značaj, a još je dalje od tercijarnog značaja...

Hrvati i Srbi, večina, na žalost, pokažu pravo (fašističko, zločinačko) lice kada se odigra ili treba igrati utakmica BiH vs HR ili BiH vs SR ( svi smo bili svjedoci ovih utakmica). A ovdje ne govorim o tome što dođu da navijaju za drugu reprezentaciju, jer kako rekoh puca mi K ko će za koga da navija, već o izljevima bijesa prema navijačima BiH, i uzvicima raznih fašistoidnih parola koje su se koristile prilikom ubijanja nedužnih civila. A "gledanje" utakmice im se svede na to da rulja pokaže ko su i šta su...
veljaca

#165 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by veljaca »

Rekao sam na jednom drugom pdf-u:

Jadan je onaj koji zivi u zemlji koju ne voli !!!!! To je slicno kao zivjeti sa zenom a na voljeti je ....

Uz to ako mogu otici iz te zemlje ( tipovi ala Vasic, Dodo .... ) onda su jos jadniji ......

bingov buraz

#166 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by bingov buraz »

Ja vec nocima ne spavam od muke sto neki Dragan iz BL ne navija za BiH,cak sam pomisljao na samoubistvo :skoljka:
Rambo-Amadeus

#167 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by Rambo-Amadeus »

Da se jos nadovezem: o tome sam jos davno pisao - sto se mene tice, reprezentacija i ne treba da igra u BL i west Mostaru, hvala Bogu pa ima jos mjesta gdje se voli svoja reprezentacija i gdje ce se navijati srcem za nju. I nikoga apsolutno ne treba moliti, cak stavise, meni ne trebaju nikakve patriote na silu, navijaj sine za koga hoces, samo znas i ti dobro da nije to to...reprezentaciju, kao i svoju drzavu ili imas ili nemas, za sve ostalo tu su samo pusti snovi :wink:
dallton

#168 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by dallton »

veljaca wrote:Rekao sam na jednom drugom pdf-u:

Jadan je onaj koji zivi u zemlji koju ne voli !!!!! To je slicno kao zivjeti sa zenom a na voljeti je ....

Uz to ako mogu otici iz te zemlje ( tipovi ala Vasic, Dodo .... ) onda su jos jadniji ......

eh i ti sad pretjera, sto je jadan onaj koji zivi u zemlji koju ne voli, nije brate ako je taj manjak ljubavi kompenziran mrznjom
Hrvoje_Hrvatinic

#169 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

blackepeace wrote:
Kupalo wrote:Iskreno svi Hrvati i Srbi koje ja poznajem navijaju za reprezentaciju BiH.
Jesu li to ovi ?

Složio bih se sa tobom. Najčudniji su mi postovi gdje žena Bošnjakinja piše da njen muž Hrvat navija za BiH. Ta neće valjda svojoj ženi govoriti da ne navija, da ne dobije oklagiju po glavi. Ili kažu neki, ja imam prijatelja Srbina ili Hrvata koji navija za BiH. Pa da li bi bio tvoj prijatelj da ti kaže da ne navija BiH? Što ti drugo može reći nego da navija? Pogotovu ako živi na području gdje je u izrazitoj manjini. Ne možda zbog nekog straha, već zbog društvene izolacije u koju bi se doveo.
Vukašin

#170 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by Vukašin »

Sezam wrote: Ne sumnjam u tvoje dobre namjere, ali ovaj podebljani argument jednostavno vise ne pije vode.
Pije to vodu.

http://www.dailymotion.com/video/x2aj29 ... a_politics

Premotaj na 4:02...

Reprezentacija BiH je prije svega reprezentacija Bosnjaka, "mjesanaca" i ostalih. Posto ne postoji nekakav bosanski nacionalni identitet medju vecinom Srba i Hrvata logicna stvar je da oni ne navijaju za BiH. Za Bosnjake reprezentacija ima dosta veliku vaznost u odredjivanju identiteta i tako je stvarnost kakva je.

A rado bi vidio kako neko udje sa srpskom trobojkom na Bilino polje. :D :D
nokia6170

#171 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by nokia6170 »

Prestanite se baviti drugima, jebe mi se iskreno ko navija il ko mrzi drzavu u kojoj je rodjen i u kojoj zivi i iz koje mu preci vuku korijene i slicno. To samo govori o samoj toj osobi. Jednostavno bice RS-a je u suprotnosti sa bicem Bosne i Hercegovine i meni je sasvim razumljivo da onaj ko voli RS ujedno mrzi BiH. To je "prirodno" mentalno stanje stvari u nasem slucaju.

Nemoguce je pomiriti bice RS-a sa bicem BiH...jer ovo prvo mrzi i ratovalo je protiv ovog drugog sa najmanjom zeljom da bude samo dio ovog drugog.

Nego da mi maznemo Turke pa da slavimo :bih:
dallton

#172 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by dallton »

Vukašin wrote:
Sezam wrote: Ne sumnjam u tvoje dobre namjere, ali ovaj podebljani argument jednostavno vise ne pije vode.
Pije to vodu.

http://www.dailymotion.com/video/x2aj29 ... a_politics

Premotaj na 4:02...

Reprezentacija BiH je prije svega reprezentacija Bosnjaka, "mjesanaca" i ostalih. Posto ne postoji nekakav bosanski nacionalni identitet medju vecinom Srba i Hrvata logicna stvar je da oni ne navijaju za BiH. Za Bosnjake reprezentacija ima dosta veliku vaznost u odredjivanju identiteta i tako je stvarnost kakva je.

A rado bi vidio kako neko udje sa srpskom trobojkom na Bilino polje. :D :D
moze pokusati da udje , mozda jednom ...

uostalom srbi imaju svoju reprezentaciju srbije i treba da se okrenu svojoj maticnoj zemlji u svakom slucaju.....iskreno hebe mi se
blackepeace

#173 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by blackepeace »

Današnja BiH nije nastala iz ljubavi i zato nije čudno što je ne vole svi.
Oni vole svoju zemlju ali ta zemlja nije BiH već RS.
To kad shvatiš onda će ti biti jasnije zašto ne navijaju za BiH.
Uostalom zašto je to bitno ? Šta te briga za njima ? Navijaj, uživaj, živi svoj život.
Last edited by blackepeace on 08/09/2009 12:34, edited 1 time in total.
dallton

#174 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by dallton »

blackepeace wrote:

BiH nije nastala iz ljubavi i zato nije čudno što je ne vole svi.
Uostalom zašto je to bitno ? Šta te briga za njima ? Navijaj, uživaj, živi svoj život.
kao sto mozes vidjeti iz gornjih postova, to sto ti govoris jasno je svima i ne znam zasto se ponavljas bez potrebe...
koliko ja vidim vecinski odgovor na pitanje "da li ovi ili oni trebaju ili ne da navijaju za reprezentaciju i ako da zasto" jeste
"JEBE NAM SE" (da tako kazem diplomatski)
nokia6170

#175 Re: Vasić 'Turčin':Turci su jači i nema smisla da Dodik navija

Post by nokia6170 »

blackepeace wrote:

BiH nije nastala iz ljubavi i zato nije čudno što je ne vole svi.
RS nije zemlja kao prvo vec obicna nepovezana-prekinuta administrativna jedinica..nije cak ni geografski pojam, a da ne govorim kulturoloski ili ekonomski.

Znam ja da ces ti meni reci da oni nju vole ma sta da je ona..nije problem, ali nema potrebe za stvaranjem mitova i obmana...rs je sve ali nije zemlja, niti ista od ovog mog pobrojanog...i na kraju krajeva...rs je samo dio zemlje-drzave koja se zove bosna i hercegovina.
Post Reply