Ima li sta novo? Ista? Jesi li mu bas sestru vidjela onako slucajno?
By the way gdje on zivi? U kojoj zemlji?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Arni75 wrote:Za dobre i lose dane
Kada sve ko za inat krene, po zlu
Dignem glavu visoko, najvise,
ko da su najljepse
pjesma za mene pjevane
Ne dam se, stisnem zube,
'ko da je sva snaga svijeta
u mojim rukama,
od srca smijem se
kad je najteze
Jer ja se gorih ne bojim,
jos mogu svjetove lomiti
I sve dok postojim,
jos mogu ponovo krenuti
Tu u meni jos ima snage za sve
Dobre i lose dane,
jer dok ima jos imalo nade
Ja cu vjerovati,
da sreca postoji
Bila sam sasvim sama
bez ikoga svog
Na mojoj strani
tek posteno srce i Bog
Jedini prijatelj, u zivotu mom
Sada znam
da je dovoljno bilo i to
Sve sto je i vrijedilo
tu je i ostalo
Drugi su bili tek lazna utjeha
Ovo bi kao trebalo biti duhovito?Super Hik wrote:a levat te je izradio
a ti ne znas zasto je to uradio
da bi lola pribiljezio recke nove
tebi je srušio snove
mozda je pice samo htio
pa razgulio kad je dobio
mozda ti pica i nije bas neka
a mozda ga u dijaspori druga čeka
sanjati dijasporu zahvalno nije
jer ko je čovjek taj se ne krije
mercedes okac iz dijaspore nije lovina neka
bolje i golf 2 (dizel), al da ljubav ne šteka
haj malo prošetaj.jutarnji wrote:Ovo bi kao trebalo biti duhovito?Super Hik wrote:a levat te je izradio
tebi je srušio snove
mozda je pice samo htio
pa razgulio kad je dobio
Sta je? Nestalo inspiracije?Super Hik wrote:haj malo prošetaj.
De ne nagadjaj zeni bezze, nego pogledaj kako joj je Jupiter leg`o.ajde_vise wrote:srest ce te se opet..
i on vec ima vezu tamo negdje za koju nemas blage veze
pitaj sestru njegovu ponovo..
nagadnjam al provjeri
Her Flick wrote:Super HikSuper Hik wrote:Arni75 wrote:Za dobre i lose dane
Kada sve ko za inat krene, po zlu
Dignem glavu visoko, najvise,
ko da su najljepse
pjesma za mene pjevane
Ne dam se, stisnem zube,
'ko da je sva snaga svijeta
u mojim rukama,
od srca smijem se
kad je najteze
Jer ja se gorih ne bojim,
jos mogu svjetove lomiti
I sve dok postojim,
jos mogu ponovo krenuti
Tu u meni jos ima snage za sve
Dobre i lose dane,
jer dok ima jos imalo nade
Ja cu vjerovati,
da sreca postoji
Bila sam sasvim sama
bez ikoga svog
Na mojoj strani
tek posteno srce i Bog
Jedini prijatelj, u zivotu mom
Sada znam
da je dovoljno bilo i to
Sve sto je i vrijedilo
tu je i ostalo
Drugi su bili tek lazna utjeha
a levat te je izradio
tebi je srušio snove
mozda je pice samo htio
pa razgulio kad je dobio
![]()
![]()
![]()
![]()
jedan veeeeeeeliki naklon, do zemlje, sto bi se reklo
pogodio si u sred sredine
Atrus wrote:...
Javit ce se ako mu ne bude islo dobro.
možda ga je satro voz kod Hadžića.Katy wrote:J
Hocu da kazem s ovim, ko zna sta je bilo s tim momkom i koji su razlozi bili tog ne javljanja.
Jako mi je zao sto se sve tako lose zavrsilo.Arni75 wrote:Sad cu vam i ispricati zasto i kako.
Prije nepune 3 godine na netu upoznam ja jednog momka (osoba X), onako usput na nekom bezveznom chatu, i malo po malo razvije se neka komunikacija izmedju nas. Nista posebno, vec eto znate kako to vec biva, nadje se nesto sto oboje volimo, nesto u cemu oboje uzivamo i pise se o tome. Osoba X zivi van BiH, tako da se u pocetku ta komunikacija svodila samo na net.
Dodje osoba X u BiH na godisnji odmor i mi se i licno upoznamo. U pocetku samo poznanici, a nekako vremenom smo postajali sve bliskiji, do prijatelja. Bar smo oboje tako tretirali nas odnos. Da se razumijemo, nismo balavci, oboje smo u 30-im.
Dublja osjecanja smo nastojali drzati na distanci, jer smo oboje izasli iz losih brakova, oboje smo bili povrijedjeni u tim brakovima i eto nekako smo se nasli u tome da s vremena na vrijeme pruzimo razumijevanje jedno drugome, da razgovaramo o nekim stvarima o kojima bas ne pricamo sa svima (los brak, tezina samackog zivota.....).
Izmedju nas je postojala hemija, ali smo razgovarali o tome i oboje zakljucili da je za nas bolje da se drzimo prijateljstva, iz jednostavnog razloga sto je on van BiH i tu je samo na godisnjem odmoru ili praznicima i nema se namjeru vracati ovamo, a ja opet nemam namjeru otici iz BiH.
Prosle godine osoba X opet dodje u BiH na godisnji odmor, i mi opet neko vrijeme provedemo zajedno, dobro se zezajuci i jos vise zblizavajuci. Hemija jos jaca, ali sve drzimo na distanci. Postajemo jako dobri prijatelji.
Ove godine isto,osoba X na godisnji u BiH, ali ovaj puta je hemija bila toliko jaka da to vise nismo bogli kontrolisati, i desilo se to sto se desilo.
I ono sto vam mogu reci bilo je fenomenalno. 15 dana provedenih s njim bilo je nesto fantasticno, nesto sto sam ja mislila da se meni ne moze desiti. Toliko paznje, toliko njeznosti, prosto za ne povjerovati. Ja totalno odlijepila, a po njegovoj reakciji, ni njemu nije bilo svejedno, bar je tako pokazivao, sad vise ne znam.
Dodje i dan kad je osoba X trebala nazad u drzavu svog prebivalista. Ma tuga brate. Ne zna se kome je vise zao, njemu ili meni, ma skoro da se rasplakasmo.
Moli me da ga ne zaboravim, da mu se javljam, da se cuvam......, a ja na sedmom nebu. Srce mi se cijepa sto odlazi neko pored koga sam se osjecala tako pozeljno, zenstveno, zasticeno. Nekako osjetim da se njegovim odlaskom odvaja dio mene, jer sam ga zaista nekako upila u sebe i dusom i tijelom. Obeca mi da ce se potruditi doci cesce, sada kao ima veci razlog da bude tu, i eto, rastanemo se.
Svo vrijeme njegovog putovanja sam primala poruke, gdje je, dokle je dosao, kako napreduje putovanje, pa onda poruka "dobro sam stigao, jako jako mi nedostajes".
I znate sta onda. NISTA. Poslije toga, nikad vise nista.
Ja slala poruke na mob., slala e-mail, odgovora nema.
Zabrinula se, da mu se nije nesto dogodilo, prosto ludim. Odem do njegove sestre koja ima butik tu u gradu, ono kao da nekako pokusam ispipati o cemu se radi. Ona mi kaze da se cuje s bratom redovno,bas su sinoc pisalni na net-u, dobro je, radi ...
A gdje sam ja tu. Ja kao budala kakva ne odvajam se od mob-a, racunar ne gasim, da slucajno ne bih dobila kakav e-mail a da mi promakne, i tako vec vise od mjesec dana.
Sta se desilo, nemam pojma, nije mi svejedno i nemogu da ne mislim o tome, a ne znam ni sta da mislim, proganja me sve to, nije mi jasno sta je htio od mene, nije mi jasno zasto je to ucinio,nije mi jasno zasto se jednostavno vise ne javlja, ma nista mi vise nije jasno.
Da li sam ja bila toliko naivna i nasjela, ili je on bio tako dobar glumac.
Ljudi moji osjecam se tako jadno, tako iskoristeno, prevareno. Nikome ne mogu reci da mi se vise nikada nije javio, prijatelji pitaju jesmo li u kontaktu, kazem da jesmo, oni sretni zbog mene, a ja prosto ludim.
Eto dugo je bilo, ko je imao strpljenja da ovo procita svaka mu cast. A meni je trebalo da to izbacim iz sebe, pa makar i na forumu. A sad vi ako hocete komentarisite, pisite nesto o tome, kritikujte mene, hvalite njega, ili obratno, pisite svoje misljenje ili iskustvo.
Pisite bilo sta, samo pisite.
Bravo Katy! I meni se to trenutno desava...znam da sam u pravu da dosadasnja veza ne ide a znam i da moja objasnjenja druga osoba ne shvata ili ne zeli da shvati (jer pola godine joj to pokusavam objasniti) i jedini nacin je potpuni prekid komunikacije...Katy wrote:Ja sam jednom do sad bila u situaciji da se samo prestanem javljati![]()
Nije bilo vise drugog nacina da se neke stvari rijese na lijep nacin.Nije da nisam pokusavala da ih rijesim.
Pokusavala sam duzi period ali nije islo.Strasno mi je bilo zao zbog toga ali sam morala da izaberem izmedju
toga da se zamjerimo jedno drugom posto bi sigurno doslo do svadje i toga da jednostavno ,,nestanem''
Odlucila sam se da ,,nestanem''...
...Najbolje sto sam mogla uraditi je bilo da se prestanem javljati i ,,nestanem'' Barem mislim tako.
Nadam se da je negdje sretan i da mu ja ne padam na pamet nikada.To je ono sto sam s tim zeljela.
Hocu da kazem s ovim, ko zna sta je bilo s tim momkom i koji su razlozi bili tog ne javljanja.
Sigurno je samo jedno,da za njega postoji sigurno neki dovoljno dobar razlog.
Ako neko ne zeli kontakt ne treba ga ni prisiljavati i pokusavati izvuci to iz njega.
Vrijeme donese svoje uvijek.
Mislim da to kod nje nije slucaj... Veza se nije zavrsila tako sto drugoj osobi nije bilo jasno da prekid treba biti jer se vise ne moze nastaviti "iz nekih razloga" ... nije bilo objasnjavanja i ne prihvatanja odn. neshvatanja od strane druge osobe.Korisnicko ime wrote:Bravo Katy! I meni se to trenutno desava...znam da sam u pravu da dosadasnja veza ne ide a znam i da moja objasnjenja druga osoba ne shvata ili ne zeli da shvati (jer pola godine joj to pokusavam objasniti) i jedini nacin je potpuni prekid komunikacije...Katy wrote:Ja sam jednom do sad bila u situaciji da se samo prestanem javljati![]()
Nije bilo vise drugog nacina da se neke stvari rijese na lijep nacin.Nije da nisam pokusavala da ih rijesim.
Pokusavala sam duzi period ali nije islo.Strasno mi je bilo zao zbog toga ali sam morala da izaberem izmedju
toga da se zamjerimo jedno drugom posto bi sigurno doslo do svadje i toga da jednostavno ,,nestanem''
Odlucila sam se da ,,nestanem''...
...Najbolje sto sam mogla uraditi je bilo da se prestanem javljati i ,,nestanem'' Barem mislim tako.
Nadam se da je negdje sretan i da mu ja ne padam na pamet nikada.To je ono sto sam s tim zeljela.
Sigurno je samo jedno,da za njega postoji sigurno neki dovoljno dobar razlog.
Ako neko ne zeli kontakt ne treba ga ni prisiljavati i pokusavati izvuci to iz njega.
Vrijeme donese svoje uvijek.
Znam da to nije najelegantniji nacin prekida ali u ovom slucaju je jedini...i ja toj osobi zelim sve najbolje u zivotu, ali ne sa mnom...
"Ubode me i ostavi bol na srcu mome." Jako lijepa sevdalinka.daisy007 wrote:Mrsko mi citati sve al dobro je moj Necko rekao, svi ti usamljeni, razvedeni tipovi iz dijaspore po netu imaju oraha u djepovima, iza svakog se krije nesto, i svi rade po istom principu : ubodu pa odu![]()
A ovakvih scenarija sam se naslusala fino i svaki put isti zavrsetakPitam se jesmo li postale samo usputne stanice deckima iz dijaspore i nacin kako da skrate vrijeme dok su 15 dana na odmoru? Respect svima al dijasporca ni mrtva
Ahhhhhh,nemoj bas takodaisy007 wrote:Mrsko mi citati sve al dobro je moj Necko rekao, svi ti usamljeni, razvedeni tipovi iz dijaspore po netu imaju oraha u djepovima, iza svakog se krije nesto, i svi rade po istom principu : ubodu pa odu![]()
A ovakvih scenarija sam se naslusala fino i svaki put isti zavrsetakPitam se jesmo li postale samo usputne stanice deckima iz dijaspore i nacin kako da skrate vrijeme dok su 15 dana na odmoru? Respect svima al dijasporca ni mrtva
Draga Arny75, da ti ispricam pricu sa druge strane.Cisto da vidis kako to izgleda.Zivim u dijaspori,u Svicarskoj.Prije neku godinu upoznam momka koji mi se pravo svidio,abgm i ja njemu.Malo po malo upoznamo se,upoznam se sa njegovima,sa njegovom sestrom,krenu izlasci i zgotivimo se.U vezi smo vec dvije godine.Medzutim u zadnje vrijeme primjetim da je sav nekako drugciji.Jednostavno osjetim, neko culo se ukljucilo,detektor,radar.Izbjegavaju me i on i sestra.Odem do njega(posto njegovi imaju restoran u jednom manjem mjestu),kad tamo njega nema.Otiso frajer do mora.Ja prvo probam da ga pozovem, a on nije dostupan.Saljem mu poruke, kad vidim da mu poruke nisu isporucene.Otiso frajer do mora i iskljucio mobitel.Javlja se sutra, izvinjava,ljubavi moja,duso,izvini,ko fol otiso sa jaranom do Italije.Ja poslije saznam da je otiso do mora,sa jos dvojicom jarana.Meni tu pukne zivac i krenem da ga ispitujem.Kontam otiso nesto barit,a meni slaze spiku.Ma nije,pravda se,kune se,ne bi on,nije on takav,ljubavi moja,znas da samo tebe volim i bla, bla.Samo nesto munta od pocetka.I on i sestra mu.Jos kad smo se upoznali slago me za ime.On jadan konto da sam Hrvatica jer mi je ime medjunarodno, pa se predstavio drugim imenom.Zamjenio prvo slovo, pa umjesto "S" reko "N"Arni75 wrote: Moli me da ga ne zaboravim, da mu se javljam, da se cuvam......, a ja na sedmom nebu.
Da li sam ja bila toliko naivna i nasjela, ili je on bio tako dobar glumac.