Glumac ili naivka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Dori

#151 Re: Glumac ili naivka

Post by Dori »

Svako jutro kad vidim nove postove na ovoj temi sve kontam da se nesto rijesilo i da se javio da nekim ludim, ali dobrim objasnjenjem......i nista..... :(

Ima li sta novo? Ista? Jesi li mu bas sestru vidjela onako slucajno? ;-)

By the way gdje on zivi? U kojoj zemlji?
Super Hik

#152 Re: Glumac ili naivka

Post by Super Hik »

Arni75 wrote:Za dobre i lose dane
Kada sve ko za inat krene, po zlu
Dignem glavu visoko, najvise,
ko da su najljepse
pjesma za mene pjevane

Ne dam se, stisnem zube,
'ko da je sva snaga svijeta
u mojim rukama,
od srca smijem se
kad je najteze

Jer ja se gorih ne bojim,
jos mogu svjetove lomiti
I sve dok postojim,
jos mogu ponovo krenuti

Tu u meni jos ima snage za sve
Dobre i lose dane,
jer dok ima jos imalo nade
Ja cu vjerovati,
da sreca postoji

Bila sam sasvim sama
bez ikoga svog
Na mojoj strani
tek posteno srce i Bog
Jedini prijatelj, u zivotu mom

Sada znam
da je dovoljno bilo i to
Sve sto je i vrijedilo
tu je i ostalo
Drugi su bili tek lazna utjeha

a levat te je izradio
a ti ne znas zasto je to uradio

da bi lola pribiljezio recke nove
tebi je srušio snove

mozda je pice samo htio
pa razgulio kad je dobio

mozda ti pica i nije bas neka
a mozda ga u dijaspori druga čeka

sanjati dijasporu zahvalno nije
jer ko je čovjek taj se ne krije

mercedes okac iz dijaspore nije lovina neka
bolje i golf 2 (dizel), al da ljubav ne šteka

:D :D :D :D :D
duboka_misao

#153 Re: Glumac ili naivka

Post by duboka_misao »

Super Hik `haiku` majstore :D
jutarnji

#154 Re: Glumac ili naivka

Post by jutarnji »

Super Hik wrote:a levat te je izradio

tebi je srušio snove

mozda je pice samo htio
pa razgulio kad je dobio

Ovo bi kao trebalo biti duhovito?
Super Hik

#155 Re: Glumac ili naivka

Post by Super Hik »

jutarnji wrote:
Super Hik wrote:a levat te je izradio

tebi je srušio snove

mozda je pice samo htio
pa razgulio kad je dobio

Ovo bi kao trebalo biti duhovito?
haj malo prošetaj.
ajde_vise

#156 Re: Glumac ili naivka

Post by ajde_vise »

hello :D :D

ov je trebalo na PP :roll:
Last edited by ajde_vise on 04/09/2009 09:08, edited 1 time in total.
Bernard_Prince

#157 Re: Glumac ili naivka

Post by Bernard_Prince »

Ne valja se sprdati nad tuđom tugom.
jutarnji

#158 Re: Glumac ili naivka

Post by jutarnji »

Super Hik wrote:haj malo prošetaj.
Sta je? Nestalo inspiracije?
ajde_vise

#159 Re: Glumac ili naivka

Post by ajde_vise »

srest ce te se opet..
i on vec ima vezu tamo negdje za koju nemas blage veze
pitaj sestru njegovu ponovo..

:D nagadnjam al provjeri
jutarnji

#160 Re: Glumac ili naivka

Post by jutarnji »

ajde_vise wrote:srest ce te se opet..
i on vec ima vezu tamo negdje za koju nemas blage veze
pitaj sestru njegovu ponovo..

nagadnjam al provjeri
De ne nagadjaj zeni bezze, nego pogledaj kako joj je Jupiter leg`o. :D
ajde_vise

#161 Re: Glumac ili naivka

Post by ajde_vise »

:lol:
pa jesam

fino se vidi seka sve zna :D
Arni75

#162 Re: Glumac ili naivka

Post by Arni75 »

Her Flick wrote:
Super Hik wrote:
Arni75 wrote:Za dobre i lose dane
Kada sve ko za inat krene, po zlu
Dignem glavu visoko, najvise,
ko da su najljepse
pjesma za mene pjevane

Ne dam se, stisnem zube,
'ko da je sva snaga svijeta
u mojim rukama,
od srca smijem se
kad je najteze

Jer ja se gorih ne bojim,
jos mogu svjetove lomiti
I sve dok postojim,
jos mogu ponovo krenuti

Tu u meni jos ima snage za sve
Dobre i lose dane,
jer dok ima jos imalo nade
Ja cu vjerovati,
da sreca postoji

Bila sam sasvim sama
bez ikoga svog
Na mojoj strani
tek posteno srce i Bog
Jedini prijatelj, u zivotu mom

Sada znam
da je dovoljno bilo i to
Sve sto je i vrijedilo
tu je i ostalo
Drugi su bili tek lazna utjeha

a levat te je izradio

tebi je srušio snove

mozda je pice samo htio
pa razgulio kad je dobio

:D :D :D :D :D
Super Hik
jedan veeeeeeeliki naklon, do zemlje, sto bi se reklo
pogodio si u sred sredine
:thumbup:

Moguce je i to.
idia

#163 Re: Glumac ili naivka

Post by idia »

.
Last edited by idia on 04/03/2011 18:22, edited 1 time in total.
Loulou

#164 Re: Glumac ili naivka

Post by Loulou »

Atrus wrote:...
Javit ce se ako mu ne bude islo dobro.
:thumbup:
klasika
:D
Katy

#165 Re: Glumac ili naivka

Post by Katy »

Ja sam jednom do sad bila u situaciji da se samo prestanem javljati :roll:
Nije bilo vise drugog nacina da se neke stvari rijese na lijep nacin.Nije da nisam pokusavala da ih rijesim.
Pokusavala sam duzi period ali nije islo. :sad: Strasno mi je bilo zao zbog toga ali sam morala da izaberem izmedju
toga da se zamjerimo jedno drugom posto bi sigurno doslo do svadje i toga da jednostavno ,,nestanem''
Odlucila sam se da ,,nestanem'' :sad:
Zao mi je iz razloga sto sam znala da mu je tesko.Ali bilo bi mu sigurno jos teze da sam agresivno reagovala
jer nije htio shvatiti neke stvari i nisam bila u mogucnosti imati s njim bilo kakvu vezu sem prijateljske.
Ali prijateljska za njega nije dolazila u obzir.Od prevelike doze nadanja da ce nekad biti nesto od nas apsolutno nije
htio prihvatiti bilo sta sto bi govorila i pokusavala da mu objasnim da nije u pravu.To nadanje ga je ubijalo u pojam i bio je nesretan :sad:
Divna je osoba i nisam mogla da ostanem mrtva hladna na njegove osjecaje i poigravam se s njim.Sigurna sam bila da od nas
zbog niza okolnosti ne moze biti nista.Nikad.
Najbolje sto sam mogla uraditi je bilo da se prestanem javljati i ,,nestanem'' Barem mislim tako.
Nadam se da je negdje sretan i da mu ja ne padam na pamet nikada.To je ono sto sam s tim zeljela.

Hocu da kazem s ovim, ko zna sta je bilo s tim momkom i koji su razlozi bili tog ne javljanja.
Sigurno je samo jedno,da za njega postoji sigurno neki dovoljno dobar razlog.
Ako neko ne zeli kontakt ne treba ga ni prisiljavati i pokusavati izvuci to iz njega.
Vrijeme donese svoje uvijek.
Super Hik

#166 Re: Glumac ili naivka

Post by Super Hik »

Katy wrote:J

Hocu da kazem s ovim, ko zna sta je bilo s tim momkom i koji su razlozi bili tog ne javljanja.
možda ga je satro voz kod Hadžića. :D :D :lol: :lol:
Bellica

#167 Re: Glumac ili naivka

Post by Bellica »

Arni75 wrote:Sad cu vam i ispricati zasto i kako.
Prije nepune 3 godine na netu upoznam ja jednog momka (osoba X), onako usput na nekom bezveznom chatu, i malo po malo razvije se neka komunikacija izmedju nas. Nista posebno, vec eto znate kako to vec biva, nadje se nesto sto oboje volimo, nesto u cemu oboje uzivamo i pise se o tome. Osoba X zivi van BiH, tako da se u pocetku ta komunikacija svodila samo na net.
Dodje osoba X u BiH na godisnji odmor i mi se i licno upoznamo. U pocetku samo poznanici, a nekako vremenom smo postajali sve bliskiji, do prijatelja. Bar smo oboje tako tretirali nas odnos. Da se razumijemo, nismo balavci, oboje smo u 30-im.
Dublja osjecanja smo nastojali drzati na distanci, jer smo oboje izasli iz losih brakova, oboje smo bili povrijedjeni u tim brakovima i eto nekako smo se nasli u tome da s vremena na vrijeme pruzimo razumijevanje jedno drugome, da razgovaramo o nekim stvarima o kojima bas ne pricamo sa svima (los brak, tezina samackog zivota.....).
Izmedju nas je postojala hemija, ali smo razgovarali o tome i oboje zakljucili da je za nas bolje da se drzimo prijateljstva, iz jednostavnog razloga sto je on van BiH i tu je samo na godisnjem odmoru ili praznicima i nema se namjeru vracati ovamo, a ja opet nemam namjeru otici iz BiH.
Prosle godine osoba X opet dodje u BiH na godisnji odmor, i mi opet neko vrijeme provedemo zajedno, dobro se zezajuci i jos vise zblizavajuci. Hemija jos jaca, ali sve drzimo na distanci. Postajemo jako dobri prijatelji.
Ove godine isto,osoba X na godisnji u BiH, ali ovaj puta je hemija bila toliko jaka da to vise nismo bogli kontrolisati, i desilo se to sto se desilo.
I ono sto vam mogu reci bilo je fenomenalno. 15 dana provedenih s njim bilo je nesto fantasticno, nesto sto sam ja mislila da se meni ne moze desiti. Toliko paznje, toliko njeznosti, prosto za ne povjerovati. Ja totalno odlijepila, a po njegovoj reakciji, ni njemu nije bilo svejedno, bar je tako pokazivao, sad vise ne znam.
Dodje i dan kad je osoba X trebala nazad u drzavu svog prebivalista. Ma tuga brate. Ne zna se kome je vise zao, njemu ili meni, ma skoro da se rasplakasmo.
Moli me da ga ne zaboravim, da mu se javljam, da se cuvam......, a ja na sedmom nebu. Srce mi se cijepa sto odlazi neko pored koga sam se osjecala tako pozeljno, zenstveno, zasticeno. Nekako osjetim da se njegovim odlaskom odvaja dio mene, jer sam ga zaista nekako upila u sebe i dusom i tijelom. Obeca mi da ce se potruditi doci cesce, sada kao ima veci razlog da bude tu, i eto, rastanemo se.
Svo vrijeme njegovog putovanja sam primala poruke, gdje je, dokle je dosao, kako napreduje putovanje, pa onda poruka "dobro sam stigao, jako jako mi nedostajes".
I znate sta onda. NISTA. Poslije toga, nikad vise nista.
Ja slala poruke na mob., slala e-mail, odgovora nema.
Zabrinula se, da mu se nije nesto dogodilo, prosto ludim. Odem do njegove sestre koja ima butik tu u gradu, ono kao da nekako pokusam ispipati o cemu se radi. Ona mi kaze da se cuje s bratom redovno,bas su sinoc pisalni na net-u, dobro je, radi ...
A gdje sam ja tu. Ja kao budala kakva ne odvajam se od mob-a, racunar ne gasim, da slucajno ne bih dobila kakav e-mail a da mi promakne, i tako vec vise od mjesec dana.
Sta se desilo, nemam pojma, nije mi svejedno i nemogu da ne mislim o tome, a ne znam ni sta da mislim, proganja me sve to, nije mi jasno sta je htio od mene, nije mi jasno zasto je to ucinio,nije mi jasno zasto se jednostavno vise ne javlja, ma nista mi vise nije jasno.
Da li sam ja bila toliko naivna i nasjela, ili je on bio tako dobar glumac.
Ljudi moji osjecam se tako jadno, tako iskoristeno, prevareno. Nikome ne mogu reci da mi se vise nikada nije javio, prijatelji pitaju jesmo li u kontaktu, kazem da jesmo, oni sretni zbog mene, a ja prosto ludim.
Eto dugo je bilo, ko je imao strpljenja da ovo procita svaka mu cast. A meni je trebalo da to izbacim iz sebe, pa makar i na forumu. A sad vi ako hocete komentarisite, pisite nesto o tome, kritikujte mene, hvalite njega, ili obratno, pisite svoje misljenje ili iskustvo.
Pisite bilo sta, samo pisite.
Jako mi je zao sto se sve tako lose zavrsilo.

Ovako, ja mislim da vi od pocetka niste definisali svoj odnos, potiskivali ste ono sto ste osjecali, a puno bolje bi bilo da ste se odmah prepustili tome sto ste osjecali, da ste definisali svoj odnos i odlucili koliko daleko ste spremni ici. Ali sta je bilo, bilo je. Sada je moguce da se on uplasio, vjerovatno ozbiljne veze ili nekog vezivanja, mozda nije spreman biti s nekim u cvrstoj vezi pa ako je ta veza i na daljinu(moja sestra ima vezu na daljinu i stalno je na Internetu na Facebook-u, MSN-u...) sto bi znacilo da bi i on s tobom trebao biti svaku ili svaku drugu, trecu noc na Netu, a on to ocito ne zeli. Drugo, mozda ima lose iskustvo iz prvog braka, pa se plasi vezivanja, jer kako god, koliko god udaljeni bili, kad je u pitanju prava ljubav nadje se nacin da se vidjate cesce, a ko zna, da je to preraslo u nesto vece vjerovatno bi se slozili i o zajednickom mjestu boravka. On je nespreman usao u tu nazovi vezu i desilo se to sto se desilo. Na tvom mjestu bih malo "ohladila", radila bih nesto drugo sto mi ne bi dozvolilo da mislim na njega i njegovo ponasanje. Mogu napisati da bih trazila i nekog drugog ko je blize, ali to mozes odluciti samo ti, samo ti znas sta osjecas prema njemu, samo ti mozes odluciti da li ces potraziti nekog novog i samo ti znas da li je on vrijedan svega toga sto osjecas. U svakom slucaju zelim ti mnogo srece i iskreno se nadam da ce se tvoja situacija rijesiti onako kako je najbolje za tebe.
Korisnicko ime

#168 Re: Glumac ili naivka

Post by Korisnicko ime »

Katy wrote:Ja sam jednom do sad bila u situaciji da se samo prestanem javljati :roll:
Nije bilo vise drugog nacina da se neke stvari rijese na lijep nacin.Nije da nisam pokusavala da ih rijesim.
Pokusavala sam duzi period ali nije islo. :sad: Strasno mi je bilo zao zbog toga ali sam morala da izaberem izmedju
toga da se zamjerimo jedno drugom posto bi sigurno doslo do svadje i toga da jednostavno ,,nestanem''
Odlucila sam se da ,,nestanem'' :sad: ...

...Najbolje sto sam mogla uraditi je bilo da se prestanem javljati i ,,nestanem'' Barem mislim tako.
Nadam se da je negdje sretan i da mu ja ne padam na pamet nikada.To je ono sto sam s tim zeljela.

Ako neko ne zeli kontakt ne treba ga ni prisiljavati i pokusavati izvuci to iz njega.
Bravo Katy! I meni se to trenutno desava...znam da sam u pravu da dosadasnja veza ne ide a znam i da moja objasnjenja druga osoba ne shvata ili ne zeli da shvati (jer pola godine joj to pokusavam objasniti) i jedini nacin je potpuni prekid komunikacije...

Znam da to nije najelegantniji nacin prekida ali u ovom slucaju je jedini...i ja toj osobi zelim sve najbolje u zivotu, ali ne sa mnom...
sposa0408

#169 Re: Glumac ili naivka

Post by sposa0408 »

Korisnicko ime wrote:
Katy wrote:Ja sam jednom do sad bila u situaciji da se samo prestanem javljati :roll:
Odlucila sam se da ,,nestanem'' :sad: ...

...Najbolje sto sam mogla uraditi je bilo da se prestanem javljati i ,,nestanem'' Barem mislim tako.

Bravo Katy! I meni se to trenutno desava...znam da sam u pravu da dosadasnja veza ne ide a znam i da moja objasnjenja druga osoba ne shvata ili ne zeli da shvati (jer pola godine joj to pokusavam objasniti) i jedini nacin je potpuni prekid komunikacije...

Znam da to nije najelegantniji nacin prekida ali u ovom slucaju je jedini...i ja toj osobi zelim sve najbolje u zivotu, ali ne sa mnom...
Mislim da to kod nje nije slucaj... Veza se nije zavrsila tako sto drugoj osobi nije bilo jasno da prekid treba biti jer se vise ne moze nastaviti "iz nekih razloga" ... nije bilo objasnjavanja i ne prihvatanja odn. neshvatanja od strane druge osobe. :sad:
Po meni bi u ovom slucaju sasvim normalno - kulturno- bilo da je nesto rekao pri odlasku, da se vise ne zeli vidjati ili nesto slicno. Nisu balavci. Mislim da je posteno i normalno jasno objasniti svoje namjere, pa makar to izgledalo nemoguce, nego prestati se javljati. Meni zaista ne pada na pamet ni jedan racionalan razlog koji bi to opravdao :?
Ja mislim da ce se javiti i pokusati objasniti zasto.. Tad treba napraviti potez
daisy007

#170 Re: Glumac ili naivka

Post by daisy007 »

Mrsko mi citati sve al dobro je moj Necko rekao, svi ti usamljeni, razvedeni tipovi iz dijaspore po netu imaju oraha u djepovima, iza svakog se krije nesto, i svi rade po istom principu : ubodu pa odu :dance:
A ovakvih scenarija sam se naslusala fino i svaki put isti zavrsetak :) Pitam se jesmo li postale samo usputne stanice deckima iz dijaspore i nacin kako da skrate vrijeme dok su 15 dana na odmoru? Respect svima al dijasporca ni mrtva :run:
pustopoljina

#171 Re: Glumac ili naivka

Post by pustopoljina »

nikad ne reci nikad :lol:
detroit-mercy

#172 Re: Glumac ili naivka

Post by detroit-mercy »

daisy007 wrote:Mrsko mi citati sve al dobro je moj Necko rekao, svi ti usamljeni, razvedeni tipovi iz dijaspore po netu imaju oraha u djepovima, iza svakog se krije nesto, i svi rade po istom principu : ubodu pa odu :dance:
A ovakvih scenarija sam se naslusala fino i svaki put isti zavrsetak :) Pitam se jesmo li postale samo usputne stanice deckima iz dijaspore i nacin kako da skrate vrijeme dok su 15 dana na odmoru? Respect svima al dijasporca ni mrtva :run:
"Ubode me i ostavi bol na srcu mome." Jako lijepa sevdalinka. :dance: :dance:
Katy

#173 Re: Glumac ili naivka

Post by Katy »

daisy007 wrote:Mrsko mi citati sve al dobro je moj Necko rekao, svi ti usamljeni, razvedeni tipovi iz dijaspore po netu imaju oraha u djepovima, iza svakog se krije nesto, i svi rade po istom principu : ubodu pa odu :dance:
Ahhhhhh,nemoj bas tako :)
Cinjenica jeste da vecina dolazi na odmore,da hoce dobar provod,djevojku pored sebe za to vrijeme dok su tu i jos stosta :D
Ali mislim da ne treba strpati sve iz dijaspore u isti kos.
Usputna stanica mozes biti i nekom ko je iz Bosne.Nema tu pravila. :-)
Kad slusas dijasporce(mislim na kretene medju njima) vecina prica onu bljutavu pricu kako djevojke u Bosni
samo hvataju njih zbog papira :roll: Je li to tako,bas tako? Mislim da nije.
Uvijek je bilo djevojaka sa karakterom i koje ne mozes kupiti za par pica i strpati ih u auto kao dekoraciju.Zar ne?

Ima medju dijasporcima i dobrih momaka ali u svakom slucaju treba dobro otvoriti oci.
Ti momci imaju zivot tamo i dok ga bolje ne upoznate i njega i njegov zivot tamo(ne cujete nesto o njemu) ne treba od sebe praviti
budalu i biti neciji otirac.
Ima svasta ,ima i ozenjenih tipova sa familijama tamo,a dodju na odmor i nema sta ne rade.

Ljubav ne bira hoce li biti dijasporac.Mislim na pravu ljubav,a ne medjusobno iskoristavanje.
pustopoljina

#174 Re: Glumac ili naivka

Post by pustopoljina »

ama zatvoriti oci i ispruziti antene :lol:
oci lazu,pogotovo ako je mlad,prav,zdrav :D
sexyvanjica

#175 Re: Glumac ili naivka

Post by sexyvanjica »

Arni75 wrote: Moli me da ga ne zaboravim, da mu se javljam, da se cuvam......, a ja na sedmom nebu.
Da li sam ja bila toliko naivna i nasjela, ili je on bio tako dobar glumac.
Draga Arny75, da ti ispricam pricu sa druge strane.Cisto da vidis kako to izgleda.Zivim u dijaspori,u Svicarskoj.Prije neku godinu upoznam momka koji mi se pravo svidio,abgm i ja njemu.Malo po malo upoznamo se,upoznam se sa njegovima,sa njegovom sestrom,krenu izlasci i zgotivimo se.U vezi smo vec dvije godine.Medzutim u zadnje vrijeme primjetim da je sav nekako drugciji.Jednostavno osjetim, neko culo se ukljucilo,detektor,radar.Izbjegavaju me i on i sestra.Odem do njega(posto njegovi imaju restoran u jednom manjem mjestu),kad tamo njega nema.Otiso frajer do mora.Ja prvo probam da ga pozovem, a on nije dostupan.Saljem mu poruke, kad vidim da mu poruke nisu isporucene.Otiso frajer do mora i iskljucio mobitel.Javlja se sutra, izvinjava,ljubavi moja,duso,izvini,ko fol otiso sa jaranom do Italije.Ja poslije saznam da je otiso do mora,sa jos dvojicom jarana.Meni tu pukne zivac i krenem da ga ispitujem.Kontam otiso nesto barit,a meni slaze spiku.Ma nije,pravda se,kune se,ne bi on,nije on takav,ljubavi moja,znas da samo tebe volim i bla, bla.Samo nesto munta od pocetka.I on i sestra mu.Jos kad smo se upoznali slago me za ime.On jadan konto da sam Hrvatica jer mi je ime medjunarodno, pa se predstavio drugim imenom.Zamjenio prvo slovo, pa umjesto "S" reko "N" :lol: A poslije slozio pricu kako ja nisam dobro cula.Ostavila sam ga, a on me i dalje juri, salje poruke, samo mene voli.Ko fol, sta ce njemu neka iz Bosne.One samo hoce papire, nema tu ljubavi,nasa ljubav je iskrena,sa mnom ima buducnost jer smo isti,kontamo se,volimo se.Pusti ba suplje,ofiran si.Takvi su nasi momci po dijaspori.Neizivljeni.Sve bi htjeli.A Bogami ni cure nisu bolje.Vecina je takva,vjeruj mi.Ja sam se dvaput opekla.Moj ti savjet da ti njega zaboravis.Sta ce ti takav.Danas sutra ce te prevarit cim mu se ukaze prilika.Ja ti draga moja nase u dijapori izbjegavam.To sam sebi zacrtala.:)Sad sam se ja zadala,spakovala kofere i pravac Bosna.Ima dobrih momaka kolko hoces.De ba, nemoj patit.Noga i gotovo, nek se on pusi.Odooooh u zivot.

PS-Princevi na bijelom konju ne postoje.Osvjesti se duso.
Post Reply