Ne daj boze da se ispostavilo da je vehabija onaj sto je 7 puta bacao bombu u dvoriste svog rodje.
Hocu reci, takve stvari se desavaju i svakodnevno ih citamo u crnoj hronici.
zasto mi samo spominjes islamske drzave, i i drugi drzava na ovoj planeti.Maxwell2008 wrote:@palestina
A gdje to postoji? U Palestini, Afganistanu, Saudijskoj Arabiji, Iranu, Iraku ili gdje? Gdje to postoji? Hajde navedi mi bar jednu.
sluzbeno policisko obavjestenje:pustopoljina wrote:ja ne znam koliko imas godina,ali mi se cini da imas previse testosterona.
ti kad kazes saburiti,zvuci kao da se sprdas sa nimalo smijesnom rijeci.
da.pametan covjek zna osaburiti i zna svoje rekacije dobro odmjeriti.
kome treba muz u zatvoru zbog trulog paradajza??? heeej-podjes na trznicu po paradajz za sataras-zavrsis sa porcijom satarasa odnesenom u zatvor?!
zamisli sad milion slucajeva kad ti treba potvrda o nekaznjavanju? posao,viza..sta si ti, junacino, uradio? odsjekao covjeku uho zbog njegovog hasima? pa to samo kod josipa pejakovica ima.
je li ti stvarno mislis kako se sad poslala neka poruka?
poruka tipa-ne diraj zenu u mene?
kakav je ovaj svijet-vece su sanse da ce piljar drugi put imati pod tezgom pistolj.
pretpostavljam da ce castan covjek onda morati doci sa zoljom da mu ostavi poruku?
seka wrote:sa svim raspolozivim oruzjem/orudjempalestina wrote:seka wrote:@palestinac, je li se to na mala vrata uvodi serijat.
draga seko nisam vehabija niti sam zagovornik serijata u multietnickom drustvu ali sam za svaku odbranu casti.![]()
de, ohanite, zivota vam.
dobro je pre/prodavcima ista tvrdo (yebo vas patak, ako ste pomislili na nesto drugo, osim voca i povrca) koliko mi kupci pipkamo voce i povrce. sad sto je pretjerao sa svojom izrekom, curka (ovo bih rekla za svaku zenu) je mogla:
1. odvratiti mu istom mjerom, pa makar to bilo i mrs.
2. sutiti i otici na slijedecu tezgu.
3. nasmijati. sto bih ja isto ucinila. jesam nekulturna![]()
ako je znala da joj je muz nasilnik, svjesno je prouzrokovala situaciju u kojoj je sada.
zar se verbalni delikt sada kaznjava fizickim?
RosaSpinosa wrote:Ako uzmemo u obzir koliko se svake sekunde ružnih riječi uputi nekom i ako bi se na svaku uvredu, ma kolike težine bila, odgovaralo nasiljem, onda bi 90% građana bilo ili u zatvoru ili još gore 2m ispod zemlje.
I onako smo slabih živaca i tako malo nedostaje da nekom padne mrak na oči i tada se teško kontrolisati.
Opet kažem, bez obzira ko je u pitanju, na provokacije ovog tipa ne treba odgovarati nasiljem. Zašto zbog nekog hajvana odležati u zatvoru i život sebi na taj način zapečatiti![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To je besmisleno...
A gdje to postoji? U Palestini, Afganistanu, Saudijskoj Arabiji, Iranu, Iraku ili gdje? Gdje to postoji? Hajde navedi mi bar jednu.Maxwell2008 wrote:po mom skromnom ukusu postuju se zene,djeca,stariji ama bas svi ljudi i njihova prava,bez obzira na religiju ,narodnost i boju.palestina wrote:@palestinaMaxwell2008 wrote:u modernom drustvu i civiliziranim zemljama JARANE cast i moral su nepoznanice.U MODERNOM DRUSTVU I CIVILIZIRANIM ZEMLJAMA POSTOJI SAMO LICEMJERSTVO!
A sta postoji u onom koje bi bilo po tvom ukusu ???
[/quote]palestina wrote:Maxwell2008 wrote:u modernom drustvu i civiliziranim zemljama JARANE cast i moral su nepoznanice.U MODERNOM DRUSTVU I CIVILIZIRANIM ZEMLJAMA POSTOJI SAMO LICEMJERSTVO!
seka wrote:je li ti razumijes razliku verbalno i fizicki? nadam se da ce ostati jedinstven slucaj.palestina wrote: 1. spustiti se na isti nivo
2. suti i trpi ,dokle?
3.odobriti i jos ohrabriti ga da i sa drugim zenama tako postupa
nije se ona udala za nasilnika nego za covjeka koji je voli ,postuje i brani/cuva cast svoje zene.
sto bi rekla @mirci![]()
over & out
JThomas wrote:prijatelju, jel ti fakat misliš da je jedna seljačka, prostačka uvreda vrijedna recimo pet ili šest godina tvog života zbog teške tjelesne povrede? nadam se radi tebe da ne misliš...i eto, lafo si zaštitio ženinu čast, a šta će ona, njezina čast i djeca dok si ti pet godina u prdekani?
eto vidite, častan čovjek, koja ga ne bi htjela za mužapalestina wrote:ako ce bar jedan prostak prestat vrijedjat zene ili bilo kog , onda da.JThomas wrote:prijatelju, jel ti fakat misliš da je jedna seljačka, prostačka uvreda vrijedna recimo pet ili šest godina tvog života zbog teške tjelesne povrede? nadam se radi tebe da ne misliš...i eto, lafo si zaštitio ženinu čast, a šta će ona, njezina čast i djeca dok si ti pet godina u prdekani?
drustvo je pokvareno a durat se nemoze i nesmije
pa umjesto toga durati pet-šest godina s lolama u zatvoru?palestina wrote:JThomas wrote:prijatelju, jel ti fakat misliš da je jedna seljačka, prostačka uvreda vrijedna recimo pet ili šest godina tvog života zbog teške tjelesne povrede? nadam se radi tebe da ne misliš...i eto, lafo si zaštitio ženinu čast, a šta će ona, njezina čast i djeca dok si ti pet godina u prdekani?
ako ce bar jedan prostak prestat vrijedjat zene ili bilo kog , onda da.
drustvo je pokvareno a durat se nemoze i nesmije
Iggy Pop će nastupati u Sarajevu ili će jedno uho manje biti odsječeno na drugom QSF-u.JThomas wrote:prijatelju, jel ti fakat misliš da je jedna seljačka, prostačka uvreda vrijedna recimo pet ili šest godina tvog života zbog teške tjelesne povrede? nadam se radi tebe da ne misliš...i eto, lafo si zaštitio ženinu čast, a šta će ona, njezina čast i djeca dok si ti pet godina u prdekani?
Je li uvrijeda/provokacija automaski teza zbog toga sto je zena pokrivena i opravdava li to brutalnu reakciju njenog muza?Sharkoon wrote:Jos pogotovo zena vjernica i pokrivena sto mu je trebalo da to radi
i ja to citam,i gledam i odmahujem glavom.jadno,jadno,jadno.ticoroman wrote:Je li uvrijeda/provokacija automaski teza zbog toga sto je zena pokrivena i opravdava li to brutalnu reakciju njenog muza?Sharkoon wrote:Jos pogotovo zena vjernica i pokrivena sto mu je trebalo da to radi
pustopoljina wrote:kakav je ovaj svijet-vece su sanse da ce piljar drugi put imati pod tezgom pistolj.
pretpostavljam da ce castan covjek onda morati doci sa zoljom da mu ostavi poruku?
Ne vidim ništa šaljivo, duhovito ili "zezanje u duhu ovog ili onog grada" u tipično ovoprostornoj seksističkoj "intervenciji".sodom wrote:...
niko ne kaze da se treba pokunjit, mogla mu je i ona odgovoriti, ali da se nekome sječe uho što mu je zeni nesto rekao u sali...