Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post Reply
vee-jay

#151 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by vee-jay »

KatarinaKosaca wrote:Naravno, jer sad treba da Zlaya bude referentna taćka Zapateru ili hrvatskom SDP-u-. :lol: :lol: :lol: :lol: Ne, na to nemam odgovora, jer ostale socijaldemokratske partije nemaju ni vječitog predsjednika niti Batmana na mjestu gradonačelnika. Zaista, nemaju.
ne razumijem tvoj cinizam prema meni samo zato sto imam drugacije misljenje... izgleda, nazalost, ne umijes drugacije...

i hvala sto mi ne opet ne odgovori na pitanje... jah, bit ce da ne znas bolje...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#152 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by KatarinaKosaca »

Ni ti meni nisi odgovorio na pitanje. Niti itko od dežurnih voždovih branitelja.
Ponavljam nije SDP BIH tj vječiti vožda referentna tačka socijaldemokratije, tako da tvoje pitanje jednostavno nema smisla. Kao dijelenje sa nulom
vee-jay

#153 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by vee-jay »

KatarinaKosaca wrote:Ni ti meni nisi odgovorio na pitanje. Niti itko od dežurnih voždovih branitelja.
Ponavljam nije SDP BIH tj vječiti vožda referentna tačka socijaldemokratije, tako da tvoje pitanje jednostavno nema smisla. Kao dijelenje sa nulom
ne znam o kojem vjecitom vozdu i o kojim braniteljima je ovdje rijec? ne razumijem tvoj jezik.

vjerujem da socijaldemokratska stranka kao nasljednica KPa ima koliko toliko prepoznatljivu strukturu i organizaciju. nemam namjeru program i statut ove stranke ovdje elaborirati (ko ih trazi moze ih naci na internet stranici http://www.sdp.ba). mozemo pricati o tome koliko su oni uspjeli ovaj program u praksi realizirati ali bi onda morali i pricati o tome gdje i na koji nacin su oni uistinu imali sansu da realiziraju taj program.

ali posto sam ti svojim postovima do sada uvijek sluzio samo za nasmijavanje, nemam namjeru da sa tobom ulazim u ikakav dijalog, bilo na ovoj ili bilo kojoj drugoj temi.
bihpatriot

#154 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by bihpatriot »

KatarinaKosaca wrote:
bihpatriot wrote:Odes na izbori.ba, i provjeris koliko ima SDP ima vijecnika - po opcinama, kantonima, entitetima, drzavi - i dobijes gdje sprovodi ideju socijaldemokratije.

Najvece zlo u BiH jeste naciJonalizam - troglava konstrukcija BosnjakiZam+Rvatstvo+SrBstvo oliceno u poznatim nam strankama - to je uteg koji nas drzi na dnu. Jedina ozbiljnija alternativa tomu jeste socijaldemokracija.

Kao sto rekoh, SDP nije savrsenstvo u svim aspektima, ali kada bi uspjeli razbiti gornju cvrstu konstrukciju, ja bih bio zadovoljan i smatrao da su svoju misiju ispunili. A tek nakon toga bih za ispunjenje socijalnog programa (ukoliko SDP ne bi polucio rezultate) trazio alternativu u drugim socijaldemokratskim strankama.

Dakle, cilj je slomiti konstrukciju, a onda raditi na drugim stvarima. "Step-by-step" sto bi rekal Ameri... :)
ti meni napriča neku neučenu priču bla, bla, a ja te fino pitala šta ima od socijaldemokratske ideje, i opet mi nisi odgovorio. Naravno da nisi, jer je nema. To je tamo nepoznanica y. SDP-ovci samo pričaju kako je prije bilo divno i super (nekima zaista jeste), ali uopće docijaldemokratska ideja nije ni objašn jenja, a kamo li aplicirana.
O ostavkama kao moralnim činovima što je praksa drugih europskih socijaldemokratskih stranaka i ne govorim
Dakle, SDP se samo takao zove.
A ja opet kazem uopce me boli briga sta SDP ima od socijaldemokratske ideje u ovom trenutku - dovoljno mi je da je njihov oficijelni program a-naciJonalizam. U ovom trenutku je bitno da upravu preuzme netko ko nije iz naciJonalistickog miljea - "konstrukcije".

Tek poslije toga, korak drugi, bi trebao biti kritiziranje ili ne SDP-a po nekim drugim osnovama. Razmatranje druge alternativne opcije.

Trenutno vidim SDP kao jedinu opciju koji ima bar male sanse da se suprotstavi naciJonalistickim elitama, nazalost, jer druge stranke is socijaldemokratskog-gradjanskog kruga nemaju bas neke velike sanse.

Step-by-step, idealna politicka opcija ne dolazi od jedanput, vec se stvara, a prvi korak je SDP, u trenutnoj situaciji . Poslije toga, mogu druge SD stranke.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#155 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by KatarinaKosaca »

bihpatriot wrote:A ja opet kazem uopce me boli briga sta SDP ima od socijaldemokratske ideje u ovom trenutku - toga,
Ok. pošteno.
bach

#156 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by bach »

LJudi moji između crvenih i crvenih se ozbiljno zakuhalo, izgleda da nije u pitanju tek regularna bračna svađa., a svekar već izbacije maldine iz kuće. U komentarisanje meča uključio se i zaboravljeni Tajo.

Suljagić: NS je debatna sekcija koja se izdaje za stranku
Naša stranka prigovara SDP-u da prikriva svoja partnerstva s nacionalistima...
29.08.2009. 16:15

Nakon iznenadnog prekida partnerstva SDP-a s Našom strankom (NS) u Gradu Sarajevu zbog, kako je rečeno, izostajanja podrške o temama značajnim za ovu zemlju, poput borbe protiv nacionalizma, korupcije, pljačkaške privatizacije, Predsjedništvo NS-a uputilo je jučer saopćenje u kojem se, između ostalog, navodi da SDP prikriva svoja partnerstva s nacionalistima.

- SDP nastoji, pred svojim domaćim i međunarodnim partnerima, prikriti svoje političko partnerstvo u Unskom-sanskom i Bosanskopodrinjskom kantonu upravo s onima koje optužuje za nacionalizam. Vrijeme je da SDP s riječi pređe na djela i sruši vlast u USK i BPK i pokaže svoju principijelnost - kaže se u saopćenju.

Iz SDP-a jučer nisu odgovorili na saopćenje Naše stranke. Umjesto toga, Emir Suljagić, član Predsjedništva KO SDP-a i savjetnik gradonačelnika Sarajeva, prokomentirao je kako NS-ovo saopćenje pokazuje da "SDP ima puno pravo što je raskinuo partnerske odnose s Našom strankom".

- To je politički neinformirano saopćenje. NS je debatna sekcija koja se izdaje za stranku i ne znaju o čemu govore. Ostavili su nas na cjedilu na svim bitnim poljima poput pljačkaških modela privatizacije elektroenergetskog sektora, uvođenja vjeronauke u obdaništa... Neka odluče ko je njihov politički protivnik - rekao je Suljagić.

Suljagićev dojučerašnji radni kolega Peđa Kojović, inače član Izvršnog odbora NS-a i već bivši savjetnik gradonačelnika Alije Behmena, kaže da se SDP-u već odavno nakupilo.

- Gradonačelnik me otpustio jer ni ja ni moje kolege nismo pristali da budemo SDP-ovi mali poslušnici koji će samo nijemo klimati glavom - kaže Kojović.

Behmen će smijeniti i svog zamjenika

Kojović ističe da članovi NS-a ostaju na pozicijama na kojima i jesu te da ne planiraju nikakve koalicije ili partnerstva. S druge strane, SDP-ov gradonačelnik Alija Behmen planira smijeniti svog zamjenika iz NS-a Slobodana Neškovića.

- Kojović je sam dao otkaz, a ja sam mu rekao da nema potrebe, jer kada budu išli svi, ići će i on. Vijećnici SDP-a svakako će na narednoj sjednici GV-a podnijeti inicijativu za Neškovićevu smjenu, a redovnom procedurom bit će izabran njegov nasljednik - rekao je Behmen za "Avaz".

SDA: Samostalno razmišljaju

Sead Srna, šef Kluba SDA u GV-u Sarajeva, kaže kako je teško reći da li je ovakav stav SDP-a bio očekivan.

- Gledajući šta se dešavalo kada se krojila vlast, NS je dobio previše zvučnih mjesta. Drugo, samostalno razmišljaju, što ne ide naruku SDP-u - smatra Srna.

SBiH: Očekivan ishod

Samir Silajdžić, predsjednik Kantonalnog savjeta SBiH, ističe da je očekivao ovakav ishod.

- To je bila koalicija koja nije mogla opstati - smatra Silajdžić.

BPS: Sklapaju vlastite ugovore

Iz Pres-službe BPS-a - Sefer Halilović ističu da SDP i NS nisu nikakve opozicione stranke, kako se inače deklariraju.

- Došli su na vlast i umjesto da rade za građane, kako su i obećali u predizbornoj kampanji, sklapaju vlastite ugovore i poslovne aranžmane - kažu iz BPS-a.
Last edited by bach on 29/08/2009 22:00, edited 1 time in total.
hadzofield

#157 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by hadzofield »

Problem SDPa je sto nije prerastao u Socijaldemokratsku stranku nego je jos stranka preobucenih komunista...
Isti ti komunisti sjede i u tzv. nacionalnim strankama ... dakle na sceni je zadnja generacija komunisticki skolovanih politicara....

Tek nakon prolaska ove generacije mozemo ocekivati jasniju polarizaciju politicke scene...
tek tada ce SDP postati socijaldemokratska i tek tada ce SDA postati narodna
Svi su isti ... jer svi dolaze iz jedne kuhinje ... neko direktno iz komunisticke a neko posredno ...

Ono sto je dobro kod SDP-a je pojavljivanje kvalitetnih mladih ljudi u vrhu stranke(hadzic, becirovic, lipovaca, zuljevic itd...)
sto je najbolja stvar koju je Z.L. uradio za SDP
Dakle SDP jos nije socijaldemokratska stranke ali se u svom profilisanju krece mnogo brze od drugih stranaka
bach

#158 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by bach »

hadzofield wrote:Problem SDPa je sto nije prerastao u Socijaldemokratsku stranku nego je jos stranka preobucenih komunista...
Isti ti komunisti sjede i u tzv. nacionalnim strankama ... dakle na sceni je zadnja generacija komunisticki skolovanih politicara....

Tek nakon prolaska ove generacije mozemo ocekivati jasniju polarizaciju politicke scene...
Svi su isti ... jer svi dolaze iz jedne kuhinje ... neko direktno iz komunisticke a neko posredno ...

Ono sto je dobro kod SDP-a je pojavljivanje kvalitetnih mladih ljudi u vrhu stranke(hadzic, becirovic, lipovaca, zuljevic itd...)
Dakle SDP jos nije socijaldemokratska stranke ali se u svom profilisanju krece mnogo brze od drugih stranaka
Jesu kvalitetni kadrovi, ali zašto nijedan nije od njih nije imao petlju prijavati se kao protiv kandidat Zlaji na kongresu stranke kojeg bi se i Robert Mugabe postidio?!
hadzofield

#159 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by hadzofield »

bach wrote:
hadzofield wrote:Problem SDPa je sto nije prerastao u Socijaldemokratsku stranku nego je jos stranka preobucenih komunista...

Jesu kvalitetni kadrovi, ali zašto nijedan nije od njih nije imao petlju prijavati se kao protiv kandidat Zlaji na kongresu stranke kojeg bi se i Robert Mugabe postidio?!
Hamdija ti je rekao zasto nije ... ako si imalo pratio
A zasto nije ... pa rekao sam ti razlog...
U SDP-u postoji jaka baza starih komunjara koji jedu mlade kadrove ...
kontas...
Nije fazon pobijediti Zlaju fazon je pobjediti stare komunjare...

P.S. pretjerujes sa poredjenjem zlatka i mugabea
senjor

#160 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by senjor »

Zar ove prefarbane komunisticke ikebane nisu vec uvehle... :D :oops:
hadzofield

#161 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by hadzofield »

senjor wrote:Zar ove prefarbane komunisticke ikebane nisu vec uvehle... :D :oops:

Uh pa one su zivlje nego ikad...
Covic, Tihic, Lagumdzija, Spiric, .....
dallton

#162 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by dallton »

bach wrote:LJudi moji između crvenih i crvenih se ozbiljno zakuhalo, izgleda da nije u pitanju tek regularna bračna svađa., a svekar već izbacije maldine iz kuće. U komentarisanje meča uključio se i zaboravljeni Tajo.

Suljagić: NS je debatna sekcija koja se izdaje za stranku
Naša stranka prigovara SDP-u da prikriva svoja partnerstva s nacionalistima...
29.08.2009. 16:15

Nakon iznenadnog prekida partnerstva SDP-a s Našom strankom (NS) u Gradu Sarajevu zbog, kako je rečeno, izostajanja podrške o temama značajnim za ovu zemlju, poput borbe protiv nacionalizma, korupcije, pljačkaške privatizacije, Predsjedništvo NS-a uputilo je jučer saopćenje u kojem se, između ostalog, navodi da SDP prikriva svoja partnerstva s nacionalistima.

- SDP nastoji, pred svojim domaćim i međunarodnim partnerima, prikriti svoje političko partnerstvo u Unskom-sanskom i Bosanskopodrinjskom kantonu upravo s onima koje optužuje za nacionalizam. Vrijeme je da SDP s riječi pređe na djela i sruši vlast u USK i BPK i pokaže svoju principijelnost - kaže se u saopćenju.

Iz SDP-a jučer nisu odgovorili na saopćenje Naše stranke. Umjesto toga, Emir Suljagić, član Predsjedništva KO SDP-a i savjetnik gradonačelnika Sarajeva, prokomentirao je kako NS-ovo saopćenje pokazuje da "SDP ima puno pravo što je raskinuo partnerske odnose s Našom strankom".

- To je politički neinformirano saopćenje. NS je debatna sekcija koja se izdaje za stranku i ne znaju o čemu govore. Ostavili su nas na cjedilu na svim bitnim poljima poput pljačkaških modela privatizacije elektroenergetskog sektora, uvođenja vjeronauke u obdaništa... Neka odluče ko je njihov politički protivnik - rekao je Suljagić.

Suljagićev dojučerašnji radni kolega Peđa Kojović, inače član Izvršnog odbora NS-a i već bivši savjetnik gradonačelnika Alije Behmena, kaže da se SDP-u već odavno nakupilo.

- Gradonačelnik me otpustio jer ni ja ni moje kolege nismo pristali da budemo SDP-ovi mali poslušnici koji će samo nijemo klimati glavom - kaže Kojović.

Behmen će smijeniti i svog zamjenika

Kojović ističe da članovi NS-a ostaju na pozicijama na kojima i jesu te da ne planiraju nikakve koalicije ili partnerstva. S druge strane, SDP-ov gradonačelnik Alija Behmen planira smijeniti svog zamjenika iz NS-a Slobodana Neškovića.

- Kojović je sam dao otkaz, a ja sam mu rekao da nema potrebe, jer kada budu išli svi, ići će i on. Vijećnici SDP-a svakako će na narednoj sjednici GV-a podnijeti inicijativu za Neškovićevu smjenu, a redovnom procedurom bit će izabran njegov nasljednik - rekao je Behmen za "Avaz".

SDA: Samostalno razmišljaju

Sead Srna, šef Kluba SDA u GV-u Sarajeva, kaže kako je teško reći da li je ovakav stav SDP-a bio očekivan.

- Gledajući šta se dešavalo kada se krojila vlast, NS je dobio previše zvučnih mjesta. Drugo, samostalno razmišljaju, što ne ide naruku SDP-u - smatra Srna.

SBiH: Očekivan ishod

Samir Silajdžić, predsjednik Kantonalnog savjeta SBiH, ističe da je očekivao ovakav ishod.

- To je bila koalicija koja nije mogla opstati - smatra Silajdžić.

BPS: Sklapaju vlastite ugovore

Iz Pres-službe BPS-a - Sefer Halilović ističu da SDP i NS nisu nikakve opozicione stranke, kako se inače deklariraju.

- Došli su na vlast i umjesto da rade za građane, kako su i obećali u predizbornoj kampanji, sklapaju vlastite ugovore i poslovne aranžmane - kažu iz BPS-a.
cim se oni ovako javno prepucavaju tu ima previse privatnih interesa, sumnjam da je i jedna strana tu cista...nisam ni na jednoj strani, u stvari mi je nekako idiotski sto se ovo i desava posto vecina ljudi koje poznajem su na tim politickim stranama, al je i dalje puno veca steta za ns da padne na prvoj stepenici i ovako se jeftino blamira - sta i da su u pravu u ovoj raspravi? nista, veca steta za njih, sdp je prezivio i vece rasprave a oni su tek poceli da funkcioniraju
bach

#163 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by bach »

hadzofield wrote:
bach wrote:

Hamdija ti je rekao zasto nije ... ako si imalo pratio
A zasto nije ... pa rekao sam ti razlog...
U SDP-u postoji jaka baza starih komunjara koji jedu mlade kadrove ...
kontas...
Nije fazon pobijediti Zlaju fazon je pobjediti stare komunjare...

P.S. pretjerujes sa poredjenjem zlatka i mugabea
Princip je isti sve su ostalo nijanse, reći će Đole. Avetinjski kongres, gdje ljudima stoji knedla u grlu. Mahanje zastavama, hvalospjevi jednom i jedinom vječitom predsjedniku, jednom i jedinom kandidatu, za sva vremena.

Mislim da i Lukašenko na kongresu svoje partije ima barem dva kandidata, makar kao ikebane, ali ih ima. Zlatko nema opoziciju u svojoj stranci.
hadzofield

#164 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by hadzofield »

bach wrote:
Princip je isti sve su ostalo nijanse, reći će Đole. Avetinjski kongres, gdje ljudima stoji knedla u grlu. Mahanje zastavama, hvalospjevi jednom i jedinom vječitom predsjedniku, jednom i jedinom kandidatu, za sva vremena.

Mislim da i Lukašenko na kongresu svoje partije ima barem dva kandidata, makar kao ikebane, ali ih ima. Zlatko nema opoziciju u svojoj stranci.

Imao je Zlatko u vise navrata protukandidate pa nije izgubio... niti je popravilo stanje u SDP-u
Stanje ce se popraviti kada ova generacija jednostavno sama od sebe nestane sa politicke scene
Da su kojim slucajem i.komsic,s.tokic.s.avdic pobijedili nebi hamdija i damir bili nacelnici, niti bi zuljevic bio predjesnik kantonalnog odbora u mostaru
Mahalac

#165 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by Mahalac »

Do juce sam mislio da treba birati SDP kao manje zlo na politickoj sceni ali danas definitvno mislim da su oni manje zlo jer su u "manjoj" poziciji! (cast vrlo rijetkim pojedincima)
Tako da vise ne zelim ni da mislim vidim niko vise ne misli. (nosim kako mi ga skroje :roll: )
bach

#166 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by bach »

hadzofield wrote:
bach wrote:

Imao je Zlatko u vise navrata protukandidate pa nije izgubio... niti je popravilo stanje u SDP-u
Stanje ce se popraviti kada ova generacija jednostavno sama od sebe nestane sa politicke scene
Da su kojim slucajem i.komsic,s.tokic.s.avdic pobijedili nebi hamdija i damir bili nacelnici, niti bi zuljevic bio predjesnik kantonalnog odbora u mostaru
Kada ne bude Zlatko na čelu SDP-a, SDP će automatski dobiti par hiljada glasova više, recimo meme, kao bivšeg simpatizera, pa mog oca, bivšeg vijećnika, pa moju mater i sestru, njihovu raju sa posla i raju sa faksa. Kda pridobije njih, SDP će kao multinacionalna stranka moći po broju poslanik i vijećnika predstavljati ozbiljnije sangu naciinalnim tiranosaurusima. Tek tada. Saberi poslanike SDP u Skupštini Kantona Sarajevo i dodaj im 4 poslanika SDU, plus mislim dva poslanik BPS -a i to ti skupštinske većine.

Ali neće, njima lijepo u opoziciji, evo ne treba im ni NS.
hadzofield

#167 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by hadzofield »

bach wrote:
Kada ne bude Zlatko na čelu SDP-a, SDP će automatski dobiti par hiljada glasova više, recimo meme, kao bivšeg simpatizera, pa mog oca, bivšeg vijećnika, pa moju mater i sestru, njihovu raju sa posla i raju sa faksa. Kda pridobije njih, SDP će kao multinacionalna stranka moći po broju poslanik i vijećnika predstavljati ozbiljnije sangu naciinalnim tiranosaurusima. Tek tada. Saberi poslanike SDP u Skupštini Kantona Sarajevo i dodaj im 4 poslanika SDU, plus mislim dva poslanik BPS -a i to ti skupštinske većine.

Ti da iskereno zelis da glasas za SDP ... mogao bi naci bar 2 covjeka postena pa da za njih glasas
a to da cete vi glasati za SDP kad ne bude zlatka je prazna prica....
ne svidja se ni meni zlatko al znam za ljude koji su casni i posteni u za takve glasam...
bach

#168 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by bach »

hadzofield wrote:
bach wrote:

Ti da iskereno zelis da glasas za SDP ... mogao bi naci bar 2 covjeka postena pa da za njih glasas
a to da cete vi glasati za SDP kad ne bude zlatka je prazna prica....
ne svidja se ni meni zlatko al znam za ljude koji su casni i posteni u za takve glasam...
Pa glasali smo, dok nije Zlatko počeo da trenira strogoću, dok se nisu po pojedinim općinskim organizacima SDP-a proganjati vještice i organizirati sudovi partije, zbog krivičnog djela nepoštovanja predsjednika... Stranke...
hadzofield

#169 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by hadzofield »

bach wrote: Pa glasali smo, dok nije Zlatko počeo da trenira strogoću, dok se nisu po pojedinim općinskim organizacima SDP-a proganjati vještice i organizirati sudovi partije, zbog krivičnog djela nepoštovanja predsjednika... Stranke...

najveca trulez SDP-a se upravo nalazi u opcinskim organizacijama
Ja glasam za ljude ... znaci ako SDP predlozi 30 kandidata ja izaberem one za koje sam siguran da su posteni i casni ...
ne dajem glas zlatku nego tim ljudima
new

#170 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by new »

Ali kakvi su to ljudi kada su spremni biti u stranci u kojoj je takav lik na čelu, odnosno u stranci u kojoj nemaš pravo na vlastito mišljenje i lični stav. To su ljudi koji su tu isključivo zbog interesa. Nema tu nigdje borbe za čovjeka. Da je ima ne bi kupovali 99.
vee-jay

#171 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by vee-jay »

upravo tako.... :thumbup: :thumbup:
vee-jay

#172 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by vee-jay »

bach wrote:

dobro, eto jos godinu dana do izbora. ako sdp dobije vlast, zlaja ce biti zadovoljen jedom od glavnih uloga i nece imati vremena da se bavi 1001 pitanjem. ako izgube izbore, ocekujemo da zlaja napusti sdp i samim time dodje do reforme u stranci...
bihpatriot

#173 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by bihpatriot »

hadzofield wrote: najveca trulez SDP-a se upravo nalazi u opcinskim organizacijama
Ja glasam za ljude ... znaci ako SDP predlozi 30 kandidata ja izaberem one za koje sam siguran da su posteni i casni ...
ne dajem glas zlatku nego tim ljudima
SDP treba birati za vise nivoe, entitete i drzavu, jer tu realno mogu donijeti drugaciju klimu.

BTW, malo su mi shega tvrdnje tipa "necu da glasam za SDP zbog Zlatka" - mislim niDje veze, al' hajd.
dallton

#174 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by dallton »

vee-jay wrote:

upravo tako.... :thumbup: :thumbup:
bogami @hadzofield iznosi sve konstruktivnija misljenja i bolja objasnjenja kako je napustio platformu "bosnjacke republike"
:-D
dallton

#175 Re: Pukla tikva između SDP -a i Naše Stranke

Post by dallton »

DickHolbrooke wrote:SDP je stranka prikrivenih bosnjackih nacionalista a medju njima ima cak i vjerskih fanatika. SDP pravi stetu u borbi protiv nacionalizma a prodaju se kao antinacionalisti. SDP je stranka bez ideje i projekta a predsjednik im je covjek nesposoban da uradi ista osim da se drzi na celu stranke.
:-) :-)
Post Reply