Pametnom dosta, a budale nek se raspravljaju!nenadd wrote:Nema mira u Bosni dokle god je u glavama Bosanaca vi, mi i oni. Ne dao nama Bog da udjemo u EU s tom sklopkom u glavi. Da u ovoj Bosni postoji samo jedan posto Bosanaca mislim da bi bili dovoljni da pokrenu promjene. Ne moze se Bosnjak zvati Bosancem a ne odricati se svoga u korist Bosne. Ne moze Hrvat reci da voli Bosnu a ne praviti ustupke Bosnjacima. Srbi su u poziji da se trebaju moliti, i ako ste za Bosnu, sudrzavnici zajednicke nam drzeve jedne i jedine Bosne i Hercegovine, onda izvolite praviti ustupke nasoj odmetnutoj braci. Kome do sada nije jasno da smo mi Bosanci jedan narod, i da se samo mi kao jedan narod, mozemo izboriti za zdravu buducnost nase djece, lijepo ga molim da ne izlazi na izbore za dobrobit buducih generacije Bosanaca i Hercegovaca.
Najjednostavnije receno, ko kod da stavlja svoju naciju ispred drzave unistava miran san svoje Bosnjacke, Hrvatske i Srpske djece. Jesu li to nasa djeca zasluzila?
Dosta smo se vadili na crnu historiju i ratove, konačno trebamo sjesti i naučiti lekciju iz svoje prošlosti.
Jer Bosna i Hercegovina neće biti mirna dok se ne počne uvažavati mišljenje svih u ovoj zemlji.