EuroBasket 2009

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
oksigen

#151 Re: EuroBasket 2009

Post by oksigen »

cyprus wrote:A stvarno idu na živce sa prenosima svih utakmica Srbije i Hrvatske :x , te nešto rijeđe Slovenije i Turske. Postoje ovdje ljudi koji ne navijaju ni za jednu od navedenih :roll: . Da stvarno pokušaju najkvalitetniju utakmicu prenosit? Zar bi to narušilo konstitutivnost bilo koga? :roll: Doduše, znam da je tadašnji član predsjedništva B. Paravac na prošlom fudbalskom SP napao BHT što je direktno prenosio Argentina-Holandija (duel za 1. mjesto u grupi) umjesto SCG-Obala Slonovače (duel za treće) :-) :-) :-)
Tebi je zanimljivija Argentina-Holandija, a meni SCG-Obala Slonovace...I sta cemo sad? Eto razloga( jos jednog) za prepucavanja i netrpeljivost .
Ali mora biti neko rjesenje da budemo obojica zadovoljni (ako vec neces da budes tolerantan i prihvatis da bi ipak ja trebao u tom slucaju imati prednost).
Npr. zasto drzavna BHT ,mora imati monopol i zasto ne prepusti emitovanje nekih utakmica i RTRS-u ? Pa da obojica gledamo sta ko hoce.
Bas preksinoc, utakmicom Njemacka -Rusija , duboko se uslo u prvo poluvrjeme utakmica Srbija-Slovenija. Pa reklame , koje su vjerovatno obavezne za emitovanje , jer su placene . I nisam bio u mogucnosti da gledam otvaranje utakmica, i ne bih bas pominjao kakve su mi rjeci iz usta izlazile (92. je mala maca).Jbg, navijacka strast je cudna hemija.

Mislim da se ipak sve moze urediti, ako ima dobre volje .
I kus' ljepse? Svi cemo se bolje osjecati .
Manje razloga za kojekakve gluposti,pa polako...

Na takvim stvarima, BiH moze da gubi , ali i da dobija poene.
The 51st State

#152 Re: EuroBasket 2009

Post by The 51st State »

srbija, hrvatska i slovenija su kosarkaske sile i treba da se prenose.
hidrant

#153 Re: EuroBasket 2009

Post by hidrant »

Po cemu je Hrvatska veca sila od Litvanije ili Turske?
The 51st State

#154 Re: EuroBasket 2009

Post by The 51st State »

hidrant wrote:Po cemu je Hrvatska veca sila od Litvanije ili Turske?
prenosili su mec izmedju turske i litvanije, doduse u snimci :D .
MoHiKaNaC

#155 Re: EuroBasket 2009

Post by MoHiKaNaC »

Ne znam je li ko pratio Turke ali trenutno igraju iznad svih ocekivanja.

Turkoglu ne forsira previse, svojim iskustvom i kvalitetom kao da ulijeva hrabrost ostatku tima. Prvenstveno se fokusira razigravanje a tek onda na svoj ucinak.

Ilyasova, standardno dobar. Iako mi se cini da jos uvijek nije pokazao svoj maksimum i u ovakvoj formi pokazuje puno toga. Nezgodan za cuvati na svakoj poziciji. Odlicno skace, odlicno se krece i naravno sutira sa svake moguce pozicije.

Asik iz utakmice u utakmicu sve bolji i bolji. Iako je protiv Litvanaca bio vise nego skroman kasnije sam saznao da je taj dan igrao pod temperaturom. Protiv Poljaka je pokazao da moze vrhunski da odigra.

Arslan, kao nikad ranije igra sigurno i sto je najbitnije pogadja. Oduvijek je imao problema sa sutom, posebno sa tricama, ali mi se cini da je konacno namjestio ruku. Pogadja i probija veoma dobro.

I naravno Tanjevic koji autoritativno i veoma iskusno vodi citav orkestar.

To je petorka koju bih posebno izdvojio a sto se ostalih tice tu se isticu Tunceri na poziciji play-a i Oguz na centarskoj poziciji. Turska je trenutno najefikasnija momcad i klupa im odradjuje sjajan posao. Ove godine ocekujem da ce daleko dogurati. Mozda je i bolje sto Okura nema, jer nekako po pravilu igra lose za reprezentaciju.
hidrant

#156 Re: EuroBasket 2009

Post by hidrant »

The 51st State wrote:
hidrant wrote:Po cemu je Hrvatska veca sila od Litvanije ili Turske?
prenosili su mec izmedju turske i litvanije, doduse u snimci :D .
U snimku, kao i Slovenia-Spanija, dok je direktno isao mec Hrvatska-Makedonija.

Medutim, ne interesuje mene sta oni prenose jer gledam na drugim kanalima, ali
nije tacno da je Hrvatska sila.
MoHiKaNaC

#157 Re: EuroBasket 2009

Post by MoHiKaNaC »

Da, Turkcan se tu posebno isticao :)

I samo zaboravih napisat da mi je zao sto nema Gonluma, on je pravi ratnik i dobro bi im dosao ispod kosa. Ali eto, ispade da je bio dopingovan na nekoj utakmici u dresu Efesa. Steta...
pOZz

#158 Re: EuroBasket 2009

Post by pOZz »

Lud i ponosan wrote:Opet ti kazem da nisi u pravu... Dnevnik ce se pomjerati sve dok se ne uvede (kao u svim normalnim zemljama) drugi nacionalni kanal koji ce biti zaduzen za sportske dogadjaje, kao recimo HRT2, RTS2, itd.... Do tada, postoji samo jedan kanal i siguran sam da ljudi vise zele da gledaju BH reprezentaciju (ili u ovom slucaju Srbiju i Hrvatsku, jer ipak te dvije repke gleda 2/3 zemlje poprilicno strastveno), nego dnevnik. Uostalom, ja placam pretplatu da gledam sportske sadrzaje, za dnevnik me uvo boli (naravno ovo zadnje je moje misljenje).
Nije problem što se pomjera Dnevnik, jebaji ga, to je njihova politika.

Al' mi ne ide u glavu zašto se prenose neke utakmice Hrvatske i Srbije jer nema potrebe za tim. Kao da hoće da se uvuku u šupak ovim koji navijaju za Srbiju i Hrvatsku?! Pa ovi koji žele da pogledaju ove reprezentacije sigurno će gledati preko BHT-a pored HRT-a i RTS-a. :lol: :lol: :lol:

Za to sam da se prenose najzanimljivije utakmice. A sinoć se prenosi snimak Srbija - VB u 22:30 a 13 puta zanimljivija utakmica Španije i Slovenije se prenosi poslije ponoći. :| I u snimku imaju prednost. Fuj.
oksigen

#159 Re: EuroBasket 2009

Post by oksigen »

kakavdanakneiskustvu wrote:
oksigen wrote:
cyprus wrote:A stvarno idu na živce sa prenosima svih utakmica Srbije i Hrvatske :x , te nešto rijeđe Slovenije i Turske. Postoje ovdje ljudi koji ne navijaju ni za jednu od navedenih :roll: . Da stvarno pokušaju najkvalitetniju utakmicu prenosit? Zar bi to narušilo konstitutivnost bilo koga? :roll: Doduše, znam da je tadašnji član predsjedništva B. Paravac na prošlom fudbalskom SP napao BHT što je direktno prenosio Argentina-Holandija (duel za 1. mjesto u grupi) umjesto SCG-Obala Slonovače (duel za treće) :-) :-) :-)
Tebi je zanimljivija Argentina-Holandija, a meni SCG-Obala Slonovace...I sta cemo sad? Eto razloga( jos jednog) za prepucavanja i netrpeljivost .
Ali mora biti neko rjesenje da budemo obojica zadovoljni (ako vec neces da budes tolerantan i prihvatis da bi ipak ja trebao u tom slucaju imati prednost).
Npr. zasto drzavna BHT ,mora imati monopol i zasto ne prepusti emitovanje nekih utakmica i RTRS-u ? Pa da obojica gledamo sta ko hoce.
Bas preksinoc, utakmicom Njemacka -Rusija , duboko se uslo u prvo poluvrjeme utakmica Srbija-Slovenija. Pa reklame , koje su vjerovatno obavezne za emitovanje , jer su placene . I nisam bio u mogucnosti da gledam otvaranje utakmica, i ne bih bas pominjao kakve su mi rjeci iz usta izlazile (92. je mala maca).Jbg, navijacka strast je cudna hemija.

Mislim da se ipak sve moze urediti, ako ima dobre volje .
I kus' ljepse? Svi cemo se bolje osjecati .
Manje razloga za kojekakve gluposti,pa polako...

Na takvim stvarima, BiH moze da gubi , ali i da dobija poene.

bogati,što bi to ti trebao imati prednost,ko god da si ti.

pitaš lijepo menadžment javnog servisa što su se dogovorili da eurobasket gleamo isključivo na bht,a ne i na ftv i rtrs.
Odosmo sa sa osnovne teme EvroBasket 2009 , ali posto pitas,da ti odgovorim...
Pitas zasto bi ja trebao imati prednost u gore navedenom slucaju ? Napominjem da si svom pitanju si izostavio i vrlo bitnu rjec tolerancija , koju sam takodje gore spomenuo. Al' ajd...

Pa ja sam Srbin, i jedan od stotina hiljada u ovoj (i nasoj) zemlji) itekako zainteresovanih za tu utakmicu ! Srbi-Srbija , ne reci mi da tu ne vidis nekakvu povezanost .Ja cak imam i motiv vise da pratim tekmu, jedan od reprezentativaca mi je rodjak.
E, sad bi Ti kao moj korektni komsija , ''dobri bosnjanin'' kako pocesto cujem , trebalo da imas malo sluha za to .Kao i to sto bih ja trebao primjetiti da si ti imao sluha za to pa se i ja truditi ,da budem isto tako korektan prema tebi, kada mi se ukaze prilika ...E to bi vec bilo nesto.
Neko rece ,ima HRT ima RTS, pa gledaj ! Pa jbt, koliko jos dadzbina da placam, na ovoj sparini ?? Gomila mobilnih,fiksni,internet,struja ,voda,zemljarina, skolarina ,smece , malo, malo...pa neka drumarina, ''porez na razrez'' i sve tako !! Ama vucem voz !
Uzgred ,i TV pretplatu placam .\

Kako god, ''relax'' nam je svima potreban ! Mogli bi poceti od sporta .
pOZz

#160 Re: EuroBasket 2009

Post by pOZz »

oksigen wrote:Odosmo sa sa osnovne teme EvroBasket 2009 , ali posto pitas,da ti odgovorim...
Pitas zasto bi ja trebao imati prednost u gore navedenom slucaju ? Napominjem da si svom pitanju si izostavio i vrlo bitnu rjec tolerancija , koju sam takodje gore spomenuo. Al' ajd...

Pa ja sam Srbin, i jedan od stotina hiljada u ovoj (i nasoj) zemlji) itekako zainteresovanih za tu utakmicu ! Srbi-Srbija , ne reci mi da tu ne vidis nekakvu povezanost .Ja cak imam i motiv vise da pratim tekmu, jedan od reprezentativaca mi je rodjak.
E, sad bi Ti kao moj korektni komsija , ''dobri bosnjanin'' kako pocesto cujem , trebalo da imas malo sluha za to .Kao i to sto bih ja trebao primjetiti da si ti imao sluha za to pa se i ja truditi ,da budem isto tako korektan prema tebi, kada mi se ukaze prilika ...E to bi vec bilo nesto.
Neko rece ,ima HRT ima RTS, pa gledaj ! Pa jbt, koliko jos dadzbina da placam, na ovoj sparini ?? Gomila mobilnih,fiksni,internet,struja ,voda,zemljarina, skolarina ,smece , malo, malo...pa neka drumarina, ''porez na razrez'' i sve tako !! Ama vucem voz !
Uzgred ,i TV pretplatu placam .\

Kako god, ''relax'' nam je svima potreban ! Mogli bi poceti od sporta .
I ja želim da gledam svaku utakmicu Francuske. Pa? Ko mene pita za to?

Drugi dio posta je krivo ukomponiran i shvaćen tako da ga nema potrebe ni komentarisati.

P.S. I ne radi se ovdje o nikakvoj toleranciji već o jebenim najzanimljivijim prenosima utakmica EuroBasketa!
hidrant

#161 Re: EuroBasket 2009

Post by hidrant »

Jesu Hrvati losi. :lol:
Jedva cekam izivljavanje Turiafa i Pietrusa pod kosem.

Viva la France!
hidrant

#162 Re: EuroBasket 2009

Post by hidrant »

U Latvijaca jest.
Protiv Izraelaca jos nisu igrali.
Rusi imaju Mozgova koji je jedan od vecih talenata na petici u Europi.
Protiv Svaba su se zagrijavali, mada je Femerling skusan centar.

Izivljavanje!

Hrvatska, raus!

Viva la France!

Sutra igrajte na Litvaniju.
To ce biti odlicna kvota na objektivno jacu ekipu.
Obratite paznju na Kleizu i Javtokasa uz standardno dobrog Jasaitisa.
Steta sto nisu u punom sastavu.Oni su kao Holandija u fudbalu, ali sutra ce biti neumoljivi.
hidrant

#163 Re: EuroBasket 2009

Post by hidrant »

Iz cega si to zakljucio?
Samo konstatujem da su losi i da ce biti destroyed od Francuza, kao i od Svaba.

Viva la France!
spree

#164 Re: EuroBasket 2009

Post by spree »

kakavdanakneiskustvu wrote:belmin karamehmedović se muči i muči da izgovori alley oop,imamo dostojnog nasljednika seada hadžijahića

p.s. ajmerik žano,boris diav
nemoj ga. mlad je, naucit ce. :lol: :lol: :lol:
oksigen

#165 Re: EuroBasket 2009

Post by oksigen »

hidrant wrote:Iz cega si to zakljucio?
Samo konstatujem da su losi i da ce biti destroyed od Francuza, kao i od Svaba.

Viva la France!
Buraz, ne bih da ti kvarim dozivljaj , ali nema ondje ni ''F'' od Francuza ! Osim onog galskog pjetla na grbu, na majici ! On je jadan jedini Gal . A i on ce izgleda zavrsiti u supi , dok prvenstvo jos malo odmakne.
Slicno im je i sa fudbalskom repkom .Na'vatali ih mrezama po africkim savanama i sad eto ,igraju za njih. Al' zato jedu svaki dan .
Nekako mi to ljigavo.
hidrant

#166 Re: EuroBasket 2009

Post by hidrant »

Skoro svi su ondje afirmisani igraci, tako da nemaju potrebu da se dokazuju
u reprezentativnim utakmicama.
Oni igraju, zato sto se osjecaju kao Francuzi i, najzad, oni to i jesu.
Veci je Parker Francuz, nego Giricek Hrvat, Stojakovic Srbin ili Gordon Englez.
hidrant

#167 Re: EuroBasket 2009

Post by hidrant »

To je izgovor da se manjine, to jest Skoti, Welsani.........., ne bi osjecali uvrijedenim, mada
svi znaju da su to Englezi.
zlaataan

#168 Re: EuroBasket 2009

Post by zlaataan »

Offtopic

@ kakavdanakneiskustvu
Pa stvarno čovječe, ali imaš li ti drugog "posla" nego da pratiš šta piše cikcanga/hidrant/cikular/... koliko god da ih ima? :roll:

Ontopic

Mislim da Francuzi i Turci uzimaju medalje. Hrvatska slaba, koliko su ih hvalili.
MoHiKaNaC

#169 Re: EuroBasket 2009

Post by MoHiKaNaC »

Toooo Turciiii... Samo naprijed!!!

Dobili su super vaznu utakmicu, sad mogu opustenije na Srbe i Slovence...

Juris do medalje :D

Ilyasiva danas ponovo sjajan. Turkoglu sa bolovima u koljenu nije mogao bolje. Erden konacn odigrao jednu spomena vrijednu. Asik, uh bice to veliki igrac. Poigravao se danas sa Gasolom :)
rado_vidjen

#170 Re: EuroBasket 2009

Post by rado_vidjen »

mohikanac, gdje si gledao tekmu? ja je nigdje nsiam mogao naci

TURKIYE! 8)
MoHiKaNaC

#171 Re: EuroBasket 2009

Post by MoHiKaNaC »

Imam tanjir okrenut na Turksat. Njihov NTV prenosi sve utakmice reprezentacije.

p.s.
Ne mogu da vjerujem da ova utakmica nije isla uzivo na BHT. Pa je*o ih fudbal, ko da ce ga falit citavu godinu.
MoHiKaNaC

#172 Re: EuroBasket 2009

Post by MoHiKaNaC »

Meni prva bolja :D
MoHiKaNaC

#173 Re: EuroBasket 2009

Post by MoHiKaNaC »

Ko bi reko da ce Hrvati biti ovako ocajni na EP? Da nisu imali raspolozenog Popovica veceras, bruka i sramota...
burek_in_space

#174 Re: EuroBasket 2009

Post by burek_in_space »

kakavdanakneiskustvu wrote:

jbg,nemaju pravog beka šutera,tomas im se ozlijedio pred prvenstvo,pod košem sve teški igrači,ne mogu igrati sa 4 vanjska igrača,a repeša mi nije jasan nikako,izvadio iz igre u predzadnjoj minuti popovića koji je bio ubjedljivo najbolji igrač hrvatske,niđe veze.
MOzhda jeste zezn'o s tom izmjenom, ali meni je djelovalo da frajer nije mogao vishe hodati a kamoli trchati...a valja ga sachuvati za zadnju tekmu, kad vec nikog drugog ne ide.
rado_vidjen

#175 Re: EuroBasket 2009

Post by rado_vidjen »

Sutra ce Turkiye genocidisat orlice :oops:
Post Reply