Lexus u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
A-ZO

#151 Re: Lexus u Sarajevu

Post by A-ZO »

ko me ofo uslika na semaforu kod Bristola :D

Image
anonimni clan

#152 Re: Lexus u Sarajevu

Post by anonimni clan »

Pa hajde jeff reci ti nama kako to vw reciklira svoj otpad ili bilo koji drugi proizvodjac,i gdje ga reciklira:pa da je sve tako sjajno ne bi ova planeta bila zagadjena ni sekunde :bih:[/quote]

Pogledaj video:
http://www.volkswagen.de/vwcms/master_p ... ikate.html
Inace je poznato da je Njemacka vodeca u svijetu kad je reciklaza uopste u pitanju.
anonimni clan

#153 Re: Lexus u Sarajevu

Post by anonimni clan »

Inace 3 auta su pred garazom, imam rodbine, prijatelja, poznanika mehanicara, tj. svi imaju auta i sasvim mi je to dovoljno da mogu da procjenim koje auto je za sta i kakve mane ima kad pogledam druge oko sebe.

OK! Tri auta su kazes pred garazom.........ali Toyote. :-?
Velis imas i rodbine,prijatelja,poznanika..........i svi imaju auto.
Pa svi mi imamo i rodbine i prijatelja i poznanika koji imaju aute..........ili kontas da nemamo?
I ti na osnovu tih cinjenica smatras da si kompetentan sve nas ubjedjivati kako je Toyota A i O kad su auta u pitanju?
Fino ti ljudi nekoliko puta vec ponavljaju da probas nesto drugo provozati.......mozda skontas neke stvari,tj da autosvijet ne pocinje i ne zavrsava s Toyotom.
Pokusaj biti malo fleksibilan,gledaj malo oko sebe,osluskuj.......ne samo kad su auta u pitanju.
Ne znam zasto ali sticem utisak da ti nisi los decko,ali eto imas ono ja pa ja......kojeg ne zelis da se odreknes ni po koju cijenu.
De mi molim te reci koliko imas godina i kako dugo imas vozacku.......vjerujem da ce to vecini ucesnika na forumu poblize pojasniti tvoje stavove.
Ne zelim ovim postom da te niposto uvrijedim ili ne daj boze izazovem u svrhu neke diskusije ..........
Shvati ovo kao dobronamjeran osvrt na tvoje pisanje.......nista vise.
Ostaj mi pozdravljen. ;-)
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#154 Re: Lexus u Sarajevu

Post by corolla02 »

anonimni clan wrote:Inace 3 auta su pred garazom, imam rodbine, prijatelja, poznanika mehanicara, tj. svi imaju auta i sasvim mi je to dovoljno da mogu da procjenim koje auto je za sta i kakve mane ima kad pogledam druge oko sebe.

OK! Tri auta su kazes pred garazom.........ali Toyote. :-?
Velis imas i rodbine,prijatelja,poznanika..........i svi imaju auto.
Pa svi mi imamo i rodbine i prijatelja i poznanika koji imaju aute..........ili kontas da nemamo?
I ti na osnovu tih cinjenica smatras da si kompetentan sve nas ubjedjivati kako je Toyota A i O kad su auta u pitanju?
Fino ti ljudi nekoliko puta vec ponavljaju da probas nesto drugo provozati.......mozda skontas neke stvari,tj da autosvijet ne pocinje i ne zavrsava s Toyotom.
Pokusaj biti malo fleksibilan,gledaj malo oko sebe,osluskuj.......ne samo kad su auta u pitanju.
Ne znam zasto ali sticem utisak da ti nisi los decko,ali eto imas ono ja pa ja......kojeg ne zelis da se odreknes ni po koju cijenu.
De mi molim te reci koliko imas godina i kako dugo imas vozacku.......vjerujem da ce to vecini ucesnika na forumu poblize pojasniti tvoje stavove.
Ne zelim ovim postom da te niposto uvrijedim ili ne daj boze izazovem u svrhu neke diskusije ..........
Shvati ovo kao dobronamjeran osvrt na tvoje pisanje.......nista vise.
Ostaj mi pozdravljen. ;-)
Tema je Lexus prijatelju...
a o godinama i iskustvu za volanom, otvori drugu temuu..
Pozz
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#155 Re: Lexus u Sarajevu

Post by corolla02 »

A-ZO wrote:ko me ofo uslika na semaforu kod Bristola :D

Image
Ovo ce se prodavati kao japanski Porsche killer...
citroen

#156 Re: Lexus u Sarajevu

Post by citroen »

anonimni clan wrote: Pa hajde jeff reci ti nama kako to vw reciklira svoj otpad ili bilo koji drugi proizvodjac,i gdje ga reciklira:pa da je sve tako sjajno ne bi ova planeta bila zagadjena ni sekunde :bih:

Pogledaj video:
http://www.volkswagen.de/vwcms/master_p ... ikate.html
Inace je poznato da je Njemacka vodeca u svijetu kad je reciklaza uopste u pitanju.[/quote]

Toyotin proizvodni sustav

Stalni napori za poboljšanje standarda rada u našim tvornicama značajno su smanjili zagađivanje okoliša. Na primjer:

Toyotine tvornice u Velikoj Britaniji i Francuskoj, postigle su ambiciozan cilj i imaju nultu stopu otpada na deponiju*. Primjenom TPS principa, osoblje pažljivo ispituje kako je došlo do stvaranja otpada u proizvodnji, i stvorena su inventivna, odgovarajuća rješenja za smanjenje, ponovnu upotrebu ili reciklažu svih «otpadnih» materijala. Rezultat toga je smanjenje od 73% otpada na deponiju od 2001. godine.

Od 2001. godine

* Ukupna energija korištena po automobilu je smanjena za 37% u svim europskim tvornicama za proizvodnju.
* Upotreba vode u Europi je smanjena za 34%.
* Otpadna ambalaža je smanjena kroz upotrebu povratne ili reciklirajuće ambalaže.
* Isparavanje organskih tvari po kvadratnom metru obojene površine je smanjeno za 21%.

* Nema otpada na deponiju: manje od 3% od ukupne količine otpadnih tvari na deponiju u 1997. godini

Čišća proizvodnja u Toyoti Prius
Postupak proizvodnje za novi model Prius osmišljen je tako da se smanji količina energije potrebna za izradu automobila, i da se smanji ispuštanje CO2 u proizvodnji za 31% u odnosu na prethodno proizvodno postrojenje za Prius.

Upotrebljavaju se specijalne eko plastike na biljnoj bazi za podne obloge. To dodatno smanjuje ispuštanje CO2 tijekom proizvodnje.

Akumulatori su manji i snažniji što rezultira smanjenje ispuštanja CO2 za 33% tijekom proizvodnje u odnosu na prethodnu generaciju Toyote Prius.

Toyota Prius je 90% reciklirajuća!

http://www.toyota.ba/inside_toyota
corolla02

#157 Re: Lexus u Sarajevu

Post by corolla02 »

evo i od mene jedan video, onako eco friendly, za sve koji iole sumnjaju:
A-ZO

#158 Re: Lexus u Sarajevu

Post by A-ZO »

bio je to tezak put, od "Welcome to Sarajevo" do Lexus in Sarajevo

Image

Image
corolla02

#159 Re: Lexus u Sarajevu

Post by corolla02 »

A-ZO wrote:bio je to tezak put, od "Welcome to Sarajevo" do Lexus in Sarajevo

Image

Image
:thumbup:

prijatelju, ovo stvarno lijepo zvuci!
jefferson

#160 Re: Lexus u Sarajevu

Post by jefferson »

citroen wrote:Nalazis se u zemlji koja ima najbolji univerzitetski sistem na svijetu. Ne bi bilo s goreg da to iskoristis pa kad te upitam za dokaz da onda znas sta znaci citirati, izbaciti referencu itd.
Seha ti je postavio clanak, znaci podupro je svoje misljenje referentnim clankom, a ti jos uvijek za svo ovo vrijeme nisi izbacio niti jeda referentni clanak.
Drugo, ne mozes ti privatizovati temu i reci "ja se ne javljam na tu i tu temu, s toga nemoj ti upadat ovdje."
Trece, ovdje ne fali svako svog konja, ja vozim passata, i ne smatram da je najbolje auto, nego je eto, dobro! Mnogo mana, isto i vrlina, ali meni lezi jer imam evropski ugodjaj u njemu, tj. lezanje, kocnice i okretnost. To je moj ukus, ali ga ne smatram najboljim niti bi ga kupio da nije imao super garanciju. Ako vec govorimo o tomne kako svakog svog konja hvali, mogao bi poceti od sebe!
Opet, i opet te molim da mi objasnis sta se desava sa baterijama kada autu istekne vijek trajanj, posto ne mogu drugacije mozda ti ovo pomogne:
1. Osoba A ulazi u Toyotin salon i kupuje Prisua.
2. Ista osoba vozi Priusa (eto bez ikakvih kvarova) jedno milion milja i onda jednostavno auto postane previse skupo za odrzavanje.
3. Nakon sto je auto toliko ishabano ono odlazi na otpad
4. Tu se rastavlja
Moje pitanje tebi je: sta je s baterijom eto nakon milion milja? Kako Toyota to reciklira?

jefferson

Pa hajde jeff reci ti nama kako to vw reciklira svoj otpad ili bilo koji drugi proizvodjac,i gdje ga reciklira:pa da je sve tako sjajno ne bi ova planeta bila zagadjena ni sekunde :bih:
VW prvo nema hibridni automobil u prodaji!
Drugo, reciklira ga kao sto i Toyota reciklira svog nekog dizelasa u Evropi ili benzinca. Sto se tice reciklaze motora, BiH ti je najbolji primjer. Odkako je Mittal u Zenici proradio vise nemoze snaci otpada starih auta u BiH!
Ali to nema veze sa baterijom!
jefferson

#161 Re: Lexus u Sarajevu

Post by jefferson »

citroen wrote:Nalazis se u zemlji koja ima najbolji univerzitetski sistem na svijetu. Ne bi bilo s goreg da to iskoristis pa kad te upitam za dokaz da onda znas sta znaci citirati, izbaciti referencu itd.
Seha ti je postavio clanak, znaci podupro je svoje misljenje referentnim clankom, a ti jos uvijek za svo ovo vrijeme nisi izbacio niti jeda referentni clanak.
Drugo, ne mozes ti privatizovati temu i reci "ja se ne javljam na tu i tu temu, s toga nemoj ti upadat ovdje."
Trece, ovdje ne fali svako svog konja, ja vozim passata, i ne smatram da je najbolje auto, nego je eto, dobro! Mnogo mana, isto i vrlina, ali meni lezi jer imam evropski ugodjaj u njemu, tj. lezanje, kocnice i okretnost. To je moj ukus, ali ga ne smatram najboljim niti bi ga kupio da nije imao super garanciju. Ako vec govorimo o tomne kako svakog svog konja hvali, mogao bi poceti od sebe!
Opet, i opet te molim da mi objasnis sta se desava sa baterijama kada autu istekne vijek trajanj, posto ne mogu drugacije mozda ti ovo pomogne:
2. Ista osoba vozi Priusa (eto bez ikakvih kvarova) jedno milion milja i onda jednostavno auto postane previse skupo za odrzavanje.
4. Tu se rastavlja
Moje pitanje tebi je: sta je s baterijom eto nakon milion milja? Kako Toyota to reciklira?

jefferson

Pa hajde jeff reci ti nama kako to vw reciklira svoj otpad ili bilo koji drugi proizvodjac,i gdje ga reciklira:pa da je sve tako sjajno ne bi ova planeta bila zagadjena ni sekunde :bih:
VW prvo nema hibridni automobil u prodaji!
Drugo, reciklira ga kao sto i Toyota reciklira svog nekog dizelasa u Evropi ili benzinca. Sto se tice reciklaze motora, BiH ti je najbolji primjer. Odkako je Mittal u Zenici proradio vise nemoze snaci otpada starih auta u BiH!
Ali to nema veze sa baterijom!
jefferson

#162 Re: Lexus u Sarajevu

Post by jefferson »

corolla02 wrote:evo i od mene jedan video, onako eco friendly, za sve koji iole sumnjaju:
Corolla ovo je reklama!!!!
jefferson

#163 Re: Lexus u Sarajevu

Post by jefferson »

corolla02 wrote:
Nalazis se u zemlji koja ima najbolji univerzitetski sistem na svijetu. Ne bi bilo s goreg da to iskoristis pa kad te upitam za dokaz da onda znas sta znaci citirati, izbaciti referencu itd.
4. Tu se rastavlja
Jesam li ti rekao, RECYCLE se radi, odes u Toyotu i oni ti daju neke $$$ nazad, za tu bateriju koju oni opet preradjuju, vjerujem u naznacenim mjestima samo za to, znaci nista se ne baca, a sta dalje biva sa baterijom nemam pojma i koji specificni proces se koristi za to sve, ali ako te bas interesuje onda zovni 1-800-TOYOTA ili FORD!

On the personal note:
Mislim da ipak iza svega ovog tvog stoji ovo TDI (koji valjda znas vise trosi od Priusa), i sad hoces da provuces "tvoju" tezu da je bolji od Hybrida i to slobodno mozes nazvati "svako svog konja brani", a svako ko iole normalan prati tebe i tvoje postove na ovoj ili onoj temi ce to primjetiti. S druge strane vozim Corollu i volim je jer me ne kosta $$$, malo gradsko zivahno auto, radijus okretanja mali, LE je opcija, itd itd, a je li Lexus dobar i skup, naravno!

:D
Vjerujem?????????????????? Obvo je ogromna razlika izmedju onoga sto si prije pisao. Jedno je vjerovati, a drugo je pisati na nacin kao da to predstavlja dokaz.
Drugo, ja sam ti rekoa da vozim TDI, ali u BiH! U USA vozim benzinca, za razliku od tebe imao sam i japansko i evropsko auto.
A sto se tice TDI-ja, da trosi manje, a ti dokazi drugacije, a evo tebi dokaz, jos gore, kao dokaz ti dajem vece auto sa snaznijim dizelasom:

http://www.timesonline.co.uk/tol/drivin ... 552994.ece
corolla02

#164 Re: Lexus u Sarajevu

Post by corolla02 »

jefferson wrote:
corolla02 wrote:
Nalazis se u zemlji koja ima najbolji univerzitetski sistem na svijetu. Ne bi bilo s goreg da to iskoristis pa kad te upitam za dokaz da onda znas sta znaci citirati, izbaciti referencu itd.
4. Tu se rastavlja
Jesam li ti rekao, RECYCLE se radi, odes u Toyotu i oni ti daju neke $$$ nazad, za tu bateriju koju oni opet preradjuju, vjerujem u naznacenim mjestima samo za to, znaci nista se ne baca, a sta dalje biva sa baterijom nemam pojma i koji specificni proces se koristi za to sve, ali ako te bas interesuje onda zovni 1-800-TOYOTA ili FORD!

On the personal note:
Mislim da ipak iza svega ovog tvog stoji ovo TDI (koji valjda znas vise trosi od Priusa), i sad hoces da provuces "tvoju" tezu da je bolji od Hybrida i to slobodno mozes nazvati "svako svog konja brani", a svako ko iole normalan prati tebe i tvoje postove na ovoj ili onoj temi ce to primjetiti. S druge strane vozim Corollu i volim je jer me ne kosta $$$, malo gradsko zivahno auto, radijus okretanja mali, LE je opcija, itd itd, a je li Lexus dobar i skup, naravno!

Vjerujem?????????????????? Obvo je ogromna razlika izmedju onoga sto si prije pisao. Jedno je vjerovati, a drugo je pisati na nacin kao da to predstavlja dokaz.
Drugo, ja sam ti rekoa da vozim TDI, ali u BiH! U USA vozim benzinca, za razliku od tebe imao sam i japansko i evropsko auto.
A sto se tice TDI-ja, da trosi manje, a ti dokazi drugacije, a evo tebi dokaz, jos gore, kao dokaz ti dajem vece auto sa snaznijim dizelasom:

http://www.timesonline.co.uk/tol/drivin ... 552994.ece
Dobar ti video kao dokaz (reklama kako ti volis da kazes), doduse nakon 7 sati si se stigao javiti nazad da potkrijepis sebe svojim dokazom! Video se moze komentarisati i ovako i onako, te da se snimalo u drugacijim uslovima vjerujem Prius (vrzmanja vise po gradu, podji pa stani, itd) bi bio na vrhu a ovako samo 2 litra zaostje za ovim tvojim BMW loVWerom. Inace kao sto sam i rekao ranije, da ipak TDI ili Passat ili Bavaria govori iza tebe. Sto se tice mene, imao sam i ja i evropsko i japansko, pa opet nisam ovdje dosao da se hvalim sa tim i zamaram nekogg.. nego ti drug otvori drugu temu pa cemo svi trcati tamo.
Sto se tice Priusa tj. hybrida tehnologija je poceta davne 1997 i da je Toyota imala bilo kakvih propusta, Prius se danas jarane ne bi vozio niti bi ostali proizvodjaci prihvatili to za najbolje rijesenje momentalno eko/stednja/performance.
Evo citam danas Pfizer kompanija je tuzena za $2.3 billiona dolara radi illegalne prezentacije svojih proizvoda, a Toyota/Hybridna technologija, ja jos nisam cuo a ako ti mislis obratno je istina, nadji nesto na internetu pa postavi ovdje.
Do tada Prius ce da zivi i da bude DNA za sva auta koja su danas i sutra prihvatiti tu technologiju, pa se tebi svidjelo to ili ne.
Pozz.
jefferson

#165 Re: Lexus u Sarajevu

Post by jefferson »

Dobar ti video kao dokaz (reklama kako ti volis da kazes), doduse nakon 7 sati si se stigao javiti nazad da potkrijepis sebe svojim dokazom! Video se moze komentarisati i ovako i onako, te da se snimalo u drugacijim uslovima vjerujem Prius (vrzmanja vise po gradu, podji pa stani, itd) bi bio na vrhu a ovako samo 2 litra zaostje za ovim tvojim BMW loVWerom. Inace kao sto sam i rekao ranije, da ipak TDI ili Passat ili Bavaria govori iza tebe. Sto se tice mene, imao sam i ja i evropsko i japansko, pa opet nisam ovdje dosao da se hvalim sa tim i zamaram nekogg.. nego ti drug otvori drugu temu pa cemo svi trcati tamo.
Sto se tice Priusa tj. hybrida tehnologija je poceta davne 1997 i da je Toyota imala bilo kakvih propusta, Prius se danas jarane ne bi vozio niti bi ostali proizvodjaci prihvatili to za najbolje rijesenje momentalno eko/stednja/performance.
Evo citam danas Pfizer kompanija je tuzena za $2.3 billiona dolara radi illegalne prezentacije svojih proizvoda, a Toyota/Hybridna technologija, ja jos nisam cuo a ako ti mislis obratno je istina, nadji nesto na internetu pa postavi ovdje.
Do tada Prius ce da zivi i da bude DNA za sva auta koja su danas i sutra prihvatiti tu technologiju, pa se tebi svidjelo to ili ne.
Pozz.
Pa ocito za razliku od tebe ja sam svoje racune placam pa se mora raditi!

Engleski Times su jedne od najcjenjenijih novina, i ne proizvode auta. Prius bi manje potrosio u gradu, sto i sami novinari konstatuju,ali kad na auto putu manje potrosi goriva automobil koji moze ici 135 mph na sat, i ima jedno 600kg vise, to je vrhunski rezultat taman da Prisu i nije hibrid!

Trece, sto se tice priusa i DNA, evo ti ciji DNA koristi:
Toyota loses hybrid technology patent appeal
05/12/2008, 1:20 PMBy Drew Johnson
It was announced on Monday that Toyota lost a patent appeal involving the Japanese automaker’s hybrid technology. A federal court ruled last year that Toyota had to pay Paice LLC $4.3 million for using the Virginia-based company’s patented technologies in its gasoline-hybrid vehicles.

The patent dispute was over a microprocessor that handles torque information for both the gasoline and electric motor, according to The Detroit News.

In addition to the $4.3 million reward, Toyota must also pay Paice $25 for every Prius, Highlander Hybrid and Lexus RX400h sold. However, the U.S. Supreme Court refused to block the sale of the aforementioned vehicles.
by Sam Abuelsamid (RSS feed) on Jan 2nd 2009 at 2:22PM

With the debut of the third generation Toyota Prius just over a week away at the Detroit Auto Show, it's time to take a look back. To the vast majority, the name Prius is synonymous with hybrid and many people think Toyota invented the concept. However, nothing could be further from the truth. Ferdinand Porsche built his first hybrids at the turn of the twentieth century and there were even some developed earlier than that.

However, the modern hybrid as implemented by Toyota, Ford, Honda, GM and others has its origins in the 1960s. The basic premise of combining an electric motor/generator with an internal combustion engine and a geared torque blending mechanism was born not in Japan or Germany but in southern California.

Dr. Baruch Berman, Dr. George Gelb, and Dr. Neal Richardson of TRW Inc. Power Systems division devised the first working example of hybrid electric drives we see today. Patent #3566717 was issued in March 1971 and several other patents were ultimately issued on related technology. The first working example was installed in a 1962 Pontiac Tempest in order to satisfy the patent examiners. It wasn't until a quarter century later that electronic control and battery technology advances allowed Toyota and Ford to finally develop systems robust enough to withstand daily use. You can check out the 1971 patent here.
S tobom stvarno svaki oblik argumentovane diskusije je jednostavno nemoguc!
corolla02

#166 Re: Lexus u Sarajevu

Post by corolla02 »

@jeff
ovo gore je mozda i stoji da je istina za Porsche, koji je tad to vec razvio sto je razvio te kako je to izgledalo, nemam pojma, uostalom ti neprikaza nikakvo auto ni taj koncept na autu ukoliko je takvo nesto postojalo odnosno iz tog doba! Takodjer, jedno je raditi koncept, tj. na papiru auta, a drugo je serijski ih proizvoditi!
I ovaj gore tvoji linkovi vezano za Toyotu odnosno kradju su samo isjecci, tj. mogu se staviti u svaki kontext situacije ili price. Ti obezbjedi pravi link od ovog gore pa cu ti vjerovati. Po tvojoj logici sad svi trebamo da idemo nazad do vremena Henry Forda pa diskutujemo ko je napravio akumulator, sijalice, tocak, itd itd, koji se danas opet nalazi na Priusu ili nekom drugom autu!
A sad, da ja trazim linkove koji ce tebe pobiti ili ove gore tvrdnje, sto se sigurno moze, ali to je besmislica i ja to necu raditi!
PS
znas li ti sta znaci "reappeal decision of any kind" :?:
jefferson

#167 Re: Lexus u Sarajevu

Post by jefferson »

corolla02 wrote:@jeff
ovo gore je mozda i stoji da je istina za Porsche, koji je tad to vec razvio sto je razvio te kako je to izgledalo, nemam pojma, uostalom ti neprikaza nikakvo auto ni taj koncept na autu ukoliko je takvo nesto postojalo odnosno iz tog doba! Takodjer, jedno je raditi koncept, tj. na papiru auta, a drugo je serijski ih proizvoditi!
I ovaj gore tvoji linkovi vezano za Toyotu odnosno kradju su samo isjecci, tj. mogu se staviti u svaki kontext situacije ili price. Ti obezbjedi pravi link od ovog gore pa cu ti vjerovati. Po tvojoj logici sad svi trebamo da idemo nazad do vremena Henry Forda pa diskutujemo ko je napravio akumulator, sijalice, tocak, itd itd, koji se danas opet nalazi na Priusu ili nekom drugom autu!
A sad, da ja trazim linkove koji ce tebe pobiti ili ove gore tvrdnje, sto se sigurno moze, ali to je besmislica i ja to necu raditi!
PS
Vec sam rekao da je argumentovana diskusija s tobom nemoguca!
corolla02

#168 Re: Lexus u Sarajevu

Post by corolla02 »

jefferson wrote:
corolla02 wrote:@jeff
PS
Vec sam rekao da je argumentovana diskusija s tobom nemoguca!
Posteno!
Samo zapamti historiju pise pobjednik i svaka medalja ima svoje dvije strane!
Ocigledno ti si TDIovac i to je tvoj izbor!
Pozz
jefferson

#169 Re: Lexus u Sarajevu

Post by jefferson »

Posteno!
Samo zapamti historiju pise pobjednik i svaka medalja ima svoje dvije strane!
Ocigledno ti si TDIovac i to je tvoj izbor!
Pozz
Ti covjece ko da licno imas pare od svake prodate toyote.
get life!
Bullet Tooth Tony

#170 Re: Lexus u Sarajevu

Post by Bullet Tooth Tony »

corolla02 wrote:
A-ZO wrote:ko me ofo uslika na semaforu kod Bristola :D

Image
Ovo ce se prodavati kao japanski Porsche killer...
kakav god bio nikada ali nikada nece dostici neprolaznu ljepotu i unikatnost 911

Image

kao ni savrsenstvo Carrere GT

Image
Bullet Tooth Tony

#171 Re: Lexus u Sarajevu

Post by Bullet Tooth Tony »

to ima dusu

Image
corolla02

#172 Re: Lexus u Sarajevu

Post by corolla02 »

@beg; cini mi se da se tema zove Lexsus :D
a to za Porsche, to shvati kao konkurenciju i dugo dugo vremena neka vozila nisu imala konkurencije, tj. sve bilo uzeto zdravo za gotovo. Buduci da vise nema tajni u industriji, prava utrka za najboljeg izmedju ostalih tek sad pocinje!
Qler

#173 Re: Lexus u Sarajevu

Post by Qler »

fazon je sto lexus moze biti napredniji, brzi, jaci, kvalitetniji od porschea, ali nikad nece biti porsche...
jefferson

#174 Re: Lexus u Sarajevu

Post by jefferson »

Qler wrote:fazon je sto lexus moze biti napredniji, brzi, jaci, kvalitetniji od porschea, ali nikad nece biti porsche...
Ma pusti dijete. Sta on zna sta je boxer kad to nikad u zivotu nije imao prilike na slici vidjet a kamoli provozat.
corolla02

#175 Re: Lexus u Sarajevu

Post by corolla02 »

jefferson wrote:
Qler wrote:fazon je sto lexus moze biti napredniji, brzi, jaci, kvalitetniji od porschea, ali nikad nece biti porsche...
Ma pusti dijete. Sta on zna sta je boxer kad to nikad u zivotu nije imao prilike na slici vidjet a kamoli provozat.
Ok, ja prvo ne bolujem od velicine kao, ocigledno "VI" gospodine, koji ste sve zivo provozali i vidjeli, i usput sve znate pa opet se koristite INTERNET fazonima, koje opet usput nazivate vasim "argumentima"!?? Mene Porsche, najblaze receno i ne interesuje!
I pitanje za vas vase visocanstvo: kad i koliko ste vozili ili pak imali vaseg, evo vidim Boxtera, koga opet ni SPELOVATI ne znate :?:
:x
Post Reply