Margice,Margicemargareta wrote:Prenj......DiplomataSaSela wrote:Jos kad bi mi reko jesi li htio da ispadnes duhovit(da ne kazem smijesan) ili si htio ispast pametanPrenj wrote: Ulica Azize Sacirbegovic, to je pravi izbor, pogotovo sada kada se tamo prave Bosmalovi neboderi.
Zamisli samo, najvise zgrade na Balkanu u Alijinoj ulici, jos jedan dokaz da je bio 'najveci demokrata na Balkanu'.
A i proslost ulice sa Azizom ispred, zenom njegovog jarana, je apsolutno 'podobna'. Nema nekih odvratnih komunjara ni blizu.
......................
.........ne........ISPADAJ................
.....'pazi'.......mogao.....bi....se....PROSUTI..........![]()
Titova ili Alijina ulica?
- DiplomataSaSela
#151 Re: s
-
kwamo
Evo linka, a i teksta: Bandiera nazionale dei bosniaci mussulmani, introdotta nel 1990 e durata in teoria non oltre il 1992, sostituita dalla nuova bandiera nazionale. Non risulta però che sia stata abbandonata. Deriva dall'insegna del partito nazionalista mussulmano, differente solo per le strisce verdi discoste dal bordo.
Za Meldinu
Nacionalna zastava Bosanskoh Muslimana uvedene 1990 i trajala teoretski ne dalje od 1992,zamijenjena sa novom nacionalnom zastavom.Medjutim ne rezultira da je napustena.Proizilazi iz znaka nacionalisticke muslimanske partije razlicita samo po zelenim linijama po obodu.
Neka tebe Meldina na forumu.I ovako se uci Bosanski.
Za Meldinu
Nacionalna zastava Bosanskoh Muslimana uvedene 1990 i trajala teoretski ne dalje od 1992,zamijenjena sa novom nacionalnom zastavom.Medjutim ne rezultira da je napustena.Proizilazi iz znaka nacionalisticke muslimanske partije razlicita samo po zelenim linijama po obodu.
-
kwamo
Evo linka, a i teksta: Bandiera nazionale dei bosniaci mussulmani, introdotta nel 1990 e durata in teoria non oltre il 1992, sostituita dalla nuova bandiera nazionale. Non risulta però che sia stata abbandonata. Deriva dall'insegna del partito nazionalista mussulmano, differente solo per le strisce verdi discoste dal bordo.
Za Meldinu
Za Meldinu
- Fair Life
Nisam primijetio da si prikacio link, mada pises o njemu. Pa, da ja to uradim.kwamo wrote:Evo linka, a i teksta: Bandiera nazionale...
Link:____http://digilander.libero.it/breschirob/bosnia.htm
-
Prenj
#155 Re: s
Taman posla ...DiplomataSaSela wrote:Jos kad bi mi reko jesi li htio da ispadnes duhovit(da ne kazem smijesan) ili si htio ispast pametanPrenj wrote:Ulica Azize Sacirbegovic, to je pravi izbor, pogotovo sada kada se tamo prave Bosmalovi neboderi.DiplomataSaSela wrote:Ta se je ulica nekada zvala po kralju karadjordjevicu,pa onda Ante Pavelica,pa marsala Tita.Neznam imal smisla u to drustvo trpat Aliju.Zasluzio je nesto bolje od te ulice
Zamisli samo, najvise zgrade na Balkanu u Alijinoj ulici, jos jedan dokaz da je bio 'najveci demokrata na Balkanu'.
A i proslost ulice sa Azizom ispred, zenom njegovog jarana, je apsolutno 'podobna'. Nema nekih odvratnih komunjara ni blizu.
Prednosti ul. Azize Sacirbegovic u odnosu na Titovu su evidentne:
- puno je duza, sa mnogo vise brojeva nego Titova, znaci puno vise ljudi ce imati u svojim licnim kartama adresu ul. A. Izetbegovica,
- zamisli onda kolicinu adresirane poste iz svih onih zemalja svijeta gdje nasa dijaspora stanuje. I tako ce ime A. Izetbegovica biti jos vise spominjano, nego ako bude Titova, gdje malo ljudi zivi, a i ovi sto zive su papci, prava raja su u ul. A. Sacirbegovic,
- na cosku Titove imas bijedni vakufski, jedno vrijeme i JAT-ov neboder koji nas samo podsjeca na bivsu drzavu , u A. Sacirbegovic je BOSMAL
- pa onda Vjecna vatra podignuta u cast Titovih partizana, gdje to moze biti u Alijinoj ulici????
Taj prijedlog da se Titova da Aliji ... to je samo vjesta podla zamka komunjara, u koju su ovi iz SDA zamalo upali. To objasnjava i rezultate glasanja na http://www.sarajevo.ba ... to je sve onaj komunjara Hamadzic smislio, site pripada gradskoj upravi kojoj je on na celu.
- DiplomataSaSela
#156 Re: s
Ako si primijetio i ja sam protiv da bude AlijinaPrenj wrote:Taman posla ...DiplomataSaSela wrote:Jos kad bi mi reko jesi li htio da ispadnes duhovit(da ne kazem smijesan) ili si htio ispast pametanPrenj wrote: Ulica Azize Sacirbegovic, to je pravi izbor, pogotovo sada kada se tamo prave Bosmalovi neboderi.
Prednosti ul. Azize Sacirbegovic u odnosu na Titovu su evidentne:
- puno je duza, sa mnogo vise brojeva nego Titova, znaci puno vise ljudi ce imati u svojim licnim kartama adresu ul. A. Izetbegovica,
- zamisli onda kolicinu adresirane poste iz svih onih zemalja svijeta gdje nasa dijaspora stanuje. I tako ce ime A. Izetbegovica biti jos vise spominjano, nego ako bude Titova, gdje malo ljudi zivi, a i ovi sto zive su papci, prava raja su u ul. A. Sacirbegovic,
- na cosku Titove imas bijedni vakufski, jedno vrijeme i JAT-ov neboder koji nas samo podsjeca na bivsu drzavu , u A. Sacirbegovic je BOSMAL, NAJVISA STAMBENA ZGRADA NA BALKANU, zgrada koju podizu vitezovi iz Visokog (vidi http://www.jutarnje.ba) , sto samo pokazuje velicinu licnosti cije ima ulica nosi,
- pa onda Vjecna vatra podignuta u cast Titovih partizana, gdje to moze biti u Alijinoj ulici????![]()
Taj prijedlog da se Titova da Aliji ... to je samo vjesta podla zamka komunjara, u koju su ovi iz SDA zamalo upali. To objasnjava i rezultate glasanja na http://www.sarajevo.ba ... to je sve onaj komunjara Hamadzic smislio, site pripada gradskoj upravi kojoj je on na celu.
I nisi mi odgovorio(a i ne moras ako neces).Hoces da budes duhovit ili pametan.
-
privremeni
Dobro se

Skolski primjer kako se moze koristiti svako sredstvo komunikacije za promociju
Skolski primjer kako se moze koristiti svako sredstvo komunikacije za promociju
-
bosniaque
nije se rodio da je svima ugodio, za neke alija za neke tito, tito je nest uradio al mislim da je alija rahmetli puno vishe uradio za bosnjake za bosnjacki identitet od tite jer nema smisla porediti njih dvojicu, jedan vjernik drugi nije nisu imali istu ideologiju, zato za mene alija izetbegovic i te kako zasluzuje tu ulicu!
interesuje me dali u zagrebu ili beogradu imaju isto ulice koje nose titino ime!
interesuje me dali u zagrebu ili beogradu imaju isto ulice koje nose titino ime!
- kekec
Mirovno-demokratske aktivnosti:focak wrote:Mislim da ne treba brzat sa tim stvarima.
ja bi vise volio da se uradi nesto bolje, a kao primjer moze nagrada za
mir i demoktiju, koja bi se dodjeljivala svjetskim liderima. Poznato je i da se sam rahmeli A Izetbegovic borio za mir i demokratiju i u tome je bio poznat u svijetu.

http://public.srce.hr/zatocenici/3.mpg
-
focak
kekec wrote:Mirovno-demokratske aktivnosti:focak wrote:Mislim da ne treba brzat sa tim stvarima.
mir i demoktiju, koja bi se dodjeljivala svjetskim liderima. Poznato je i da se sam rahmeli A Izetbegovic borio za mir i demokratiju i u tome je bio poznat u svijetu.
I sta mi zelis sa tim dokazati? Pogledaj malo bolje sliku ako ne vidis uzmi lupu, rahmetli Alija nije ni gledo u zlocinca. Sve je to pod vlikim svjetskim pritiskom bilo, no fakat kome ja objasnjavam.
Ja iz svog odgovora stojim, ako ti se nesvidja to je tvoj problem.
-
Ja!
Zaista ne razumijem pojedine korisnike ovog foruma. Kako ste se samo okomili na djevojku zbog par gramatickih gresaka, sramota. Treba da budete sretni sto se doticna interesuje za svoju drzavu i narod iako je tako daleko. Umjesto da podrzavamo jedni druge i na fin nacin ukazujemo jedni drugima na eventualene greske, pojedinci se sprdaju i pokusavaju od nekoga napraviti budalu a nisu ni svjesni da na taj nacin samo od sebe samih prave budalu.
Sto se tice promjene naziva ulice mislim da za to nema potrebe, sam rahmetlija to nikada nije htio.
Sto se tice promjene naziva ulice mislim da za to nema potrebe, sam rahmetlija to nikada nije htio.
-
PASA XP
NOVOSTI IZ SARAJEVA:
Saopćenje za štampu
Zamjenik gradonačelnika prim. dr. Savo Vlaški i sekretar Gradske uprave Milorad Kojović primili su danas predstavnike Nevladine organizacije «Svjetska mirovna misija Hirošima», koju čine Hiromu Morishita, (preživio atomski napada na Hirošimu), inače umirovljeni profesor, Chieko Kobatake, član ove organizacije te Anna Shipilova i Miki Tamari, diplomci Univerziteta u Hirošimi i Kobe-u.
Obavijest
U četvrtak 28.10.2004. godine u 11.00 sati, zamjenik gradonačelnika prim. dr. Savo Vlaški primit će članove Nevladine organizacije
Ocigledan dokaz da muslimani moraju imati Vlahe da vladaju sa njima.
Saopćenje za štampu
Zamjenik gradonačelnika prim. dr. Savo Vlaški i sekretar Gradske uprave Milorad Kojović primili su danas predstavnike Nevladine organizacije «Svjetska mirovna misija Hirošima», koju čine Hiromu Morishita, (preživio atomski napada na Hirošimu), inače umirovljeni profesor, Chieko Kobatake, član ove organizacije te Anna Shipilova i Miki Tamari, diplomci Univerziteta u Hirošimi i Kobe-u.
Obavijest
U četvrtak 28.10.2004. godine u 11.00 sati, zamjenik gradonačelnika prim. dr. Savo Vlaški primit će članove Nevladine organizacije
Ocigledan dokaz da muslimani moraju imati Vlahe da vladaju sa njima.
-
Dugme
Kekec i Margareta:
Koliko sam ja bistar moja je licna stvar. Dominantnost vodecih mozes mjeriti mojom zakopcanostu, ali jedno ne mozes promjeniti i nadam se da ces u pokusajima zavrsiti u nekom od lokalnih grobalja. Bosna je bila, Bosna egzistira i Bosna ce biti. Vecinsku populaciju ( naravno u Bosni ) cine Muslimani-Bosnjaci sto znaci da smo vecinski i u upravljanju drzavom Bosnom. Ti i Kekec ( vjerovatno je nadimak nastao kao asocijacija na njegov polozaj ) i mnogi drugi slicni vama, mozete svoje vapaje za Titom, Jugoslavijom i komunizmom slati u eter do beskonacnosti, a da se nista po pitanju Bosne ne promjeni. I jos jedno.
Ovaj forum nema bas nikakav uticaj na polozaj takvih ( komunjara, izdajica i petokolonasa) niti ce kad imati.
P.S. Kekec kad nekome hoces reci da je glup, a koristis frazu, ne moras istu i pojasnjavati.
Es-selamu Alejkum
Koliko sam ja bistar moja je licna stvar. Dominantnost vodecih mozes mjeriti mojom zakopcanostu, ali jedno ne mozes promjeniti i nadam se da ces u pokusajima zavrsiti u nekom od lokalnih grobalja. Bosna je bila, Bosna egzistira i Bosna ce biti. Vecinsku populaciju ( naravno u Bosni ) cine Muslimani-Bosnjaci sto znaci da smo vecinski i u upravljanju drzavom Bosnom. Ti i Kekec ( vjerovatno je nadimak nastao kao asocijacija na njegov polozaj ) i mnogi drugi slicni vama, mozete svoje vapaje za Titom, Jugoslavijom i komunizmom slati u eter do beskonacnosti, a da se nista po pitanju Bosne ne promjeni. I jos jedno.
Ovaj forum nema bas nikakav uticaj na polozaj takvih ( komunjara, izdajica i petokolonasa) niti ce kad imati.
P.S. Kekec kad nekome hoces reci da je glup, a koristis frazu, ne moras istu i pojasnjavati.
Es-selamu Alejkum
- kekec
Upravo u tome je stvar.focak wrote: I sta mi zelis sa tim dokazati? Pogledaj malo bolje sliku ako ne vidis uzmi lupu, rahmetli Alija nije ni gledo u zlocinca. Sve je to pod vlikim svjetskim pritiskom bilo, no fakat kome ja objasnjavam.
Jednog demokratu i mirovnjaka niko ne pritiska i ne prisiljava.
Hoces drugu sliku gdje se gledaju u oci ?
I jos nesto, Alija je bio daleko manje zlo od one druge dvojice. To je moje misljenje. Ali je on bio nesposoban (ili je bio naivan) da se sa njima nosi. Navukli su ga i desilo se to sto se desilo.
A vi ga previse kujete u zvijezde. Razumijem vas, ali prizemljite se.
-
Engram::X
Ali respekt prema covjeku koji je zaduzio grad i zemlju kao i sve narode u njoj treba da ostane makar u imenu centralne ulice...Ja! wrote:
Licno, neka nije Titina pa makar bila i Sirotanoviceva...
- kekec
Drago Dugme, ovaj tvoj post potvrdjuje ono sto ja napisah.Dugme wrote:Kekec i Margareta:
Es-selamu Alejkum
Nigdje ti ne napisah da si glup, cak naprotiv, da si bistar, a ti svojim komentarom hoces da stvarno pokazes da ja nisam u pravu.
Bosna je bila bosanska, Bosna egzistira (vidimo kako) i Bosne ce biti, ali nece biti muslimansko-bosnjacka, kako ti kazes, nego ce biti zemlja svih gradjana koji je prihvataju kao svoju, sa svim njenim razlicitostima (od kojih su mnogi, cisto privatna stvar).
Ti i svi oni koji misle kao ti, samo SAKATE bice i duh Bosne.
Da je po vasem, Bosna bi bila teski invalid. U stvarnosti ona je to vec i danas, zahvaljujuci takvima kao ti, a koji se danas najvise pitaju.
Tvoje etiketiranje:komunista,petokolonas,izdajica je besmisleno.
Tome prilaze oni koji nemaju argumente, kojima bi potvrdili svoje tvrdnje ili pobili tvrdnje drugih.
Znas li koliko "komunista" sjedi u vrhu vladajuce-cih stranke-aka ?
Smijes li nekoga od njih imenovati.
Petokolonas, a ni izdajica nisam, kratko-jasno.
To sto zalimo za TITOM i JUGOSLAVIJOM imamo debelih razloga.
Sto se tice komunizma, upitas li se ti da li je ono stvarno bio komunizam. Ako mislis da jeste, onda si u tom dijelu neobrazovan.
A ono sto sam bio, zovi to i komunista, to sam i ostao. Svoja uvjerenja i poglede na svijet i ljude oko sebe ne mjenjam. Zna se sta je dobro, a sta zlo. Nisam od onih koji se mjenjaju kako vjetar puse( a mnogi od njih su tebi danas idoli), odnosno moja uvjerenja su ista i prije i poslije podne (ako ti je ovako lakse da shvatis).
- Vodenjak
Bilo je pritisaka i na Broza!focak wrote:kekec wrote:Mirovno-demokratske aktivnosti:focak wrote:Mislim da ne treba brzat sa tim stvarima.
I sta mi zelis sa tim dokazati? Pogledaj malo bolje sliku ako ne vidis uzmi lupu, rahmetli Alija nije ni gledo u zlocinca. Sve je to pod vlikim svjetskim pritiskom bilo, no fakat kome ja objasnjavam.
Ali on je one koji su ga pritiskali u suru utjero! A narod slusao i SLOBODU mu dao!
Kod Alije "demokrate" bi obrnuto!
- Vodenjak
Hajd dobro sto si protiv Broza! Mislim da ni njemu ne bi bilo pravo kad vi takvi kao ti bili ZA njega!Engram::X wrote:Ali respekt prema covjeku koji je zaduzio grad i zemlju kao i sve narode u njoj treba da ostane makar u imenu centralne ulice...Ja! wrote:
Licno, neka nije Titina pa makar bila i Sirotanoviceva...
Ali, pobogu, STA imas PROTIV Alije Sirotanovica???
- Vodenjak
Ali, priznaj, kekec, bio je cova "dobar covjek"!kekec wrote:Upravo u tome je stvar.focak wrote: I sta mi zelis sa tim dokazati? Pogledaj malo bolje sliku ako ne vidis uzmi lupu, rahmetli Alija nije ni gledo u zlocinca. Sve je to pod vlikim svjetskim pritiskom bilo, no fakat kome ja objasnjavam.
Jednog demokratu i mirovnjaka niko ne pritiska i ne prisiljava.![]()
Hoces drugu sliku gdje se gledaju u oci ?![]()
I jos nesto, Alija je bio daleko manje zlo od one druge dvojice. To je moje misljenje. Ali je on bio nesposoban (ili je bio naivan) da se sa njima nosi. Navukli su ga i desilo se to sto se desilo.
A vi ga previse kujete u zvijezde. Razumijem vas, ali prizemljite se.
Rahmetli nam merhametlija...
- Vodenjak
Mislim da nije bespredmetno raspravljati o ovoj i slicnim temama Jasho. Trebaju nam da vidimo s kim i kakvima imamo posla i da shvatimo da nam zaista treba jos puno vremena da se ljudi probude iz duboke hipnoze...Jasho wrote:Bespredmetno je uopće o ovom raspravljati. Zna se Titova je jedna i jedina i nedamo je nikome! Ima Tito i uZagrebu ulicu i to jednu od najlješih, a ima i u Beogradu, kao i u drugim gradovima.
-
Dugme
Kekec: komunisticko kopile, petokolonas, izdajica... vidim i ja kako Bosna egzistira i meni to odgovara. Nesto me zulja ovih par hiljada eura viska u dzepu. Imas li kakav prijedlog, gdje da ih utrosim?
Debeli razlozi za zaljenje postaju svakim danom deblji, ali nazalost.
Ispricavam se za komunizam i podnosim molbu za dodatnu nastavu.
Ja idola nemam, niti sam ih ikada imao, a misljenje mjenjam svakog petka bas u podne.
P.S. omogucen ulazak bez viza u zemlje EU-e samo onima koji posjeduju pasose RS-e i HB-e.
Es-selam u Alejkum
Ja idola nemam, niti sam ih ikada imao, a misljenje mjenjam svakog petka bas u podne.
P.S. omogucen ulazak bez viza u zemlje EU-e samo onima koji posjeduju pasose RS-e i HB-e.
Es-selam u Alejkum
- kekec
Dugmic, necu ti reci da si glup, ali si pomalo nesposoban.Dugme wrote:Kekec: komunisticko kopile, petokolonas, izdajica... vidim i ja kako Bosna egzistira i meni to odgovara. Nesto me zulja ovih par hiljada eura viska u dzepu. Imas li kakav prijedlog, gdje da ih utrosim?
P.S. omogucen ulazak bez viza u zemlje EU-e samo onima koji posjeduju pasose RS-e i HB-e. Es-selam u Alejkum
Pametan covjek,ako ima visak para, ulaze, a nesposoban ga drzi u dzepu (cekmedzi,carapi...). Ako vec ne zeli da ulaze u npr.nekretnine, lijepo to ostavi na banku (npr.neku austrijsku) i ako nista ima kamatu.
Ali ti nisi od tih. Cak sada mislim da ih i ne znas potrositi.
Sto se tice nastave komunizma, molba ti se uvazava, ali kada prilozis svjedocanstvo o zavrsenom osmom raz.osnovne skole.
Mozda idola i nemas, a takav kakav si i ne mozes imati. Da bi ga imao trebas znati cijeniti ono sto je stvarno vrijedno, a da li si to u stanju ? Mozda i nemas idola ( a r. Alija ?), ali si izgleda rob ideologije.
p.s.
Viza za EU me stvarno ni najmanje ne interesuje.
"Komunisticko kopile"- fraza koja nema stvarno znacenje, a koja se upotrebljava kada nemas pojma sta ces pametno reci.
Petokolonas i izdajica jesam, priznajem, jer se nisam odazvao zovu nacije iliti nacionalne stranke. Bio sam u Armiji BiH i sa oruzjem se borio protiv bosanskog fasizma, a jezikom (tastaturom) nastavljam borbu i protiv bosanskog/ih nacionalizma i sovinizma.
Sta´s mi sad ?