kako državna administracija UŽIVA

Locked
Luke Perry

#151 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by Luke Perry »

kao pokrovitelji svedske socijaldemokratije imaju mnogo veze.
respo

#152 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by respo »

Luke Perry wrote:kao pokrovitelji svedske socijaldemokratije imaju mnogo veze.
kakve veze oni imaju sa vladanjem socijaldemokrata u svedskoj od 1933-e?
Luke Perry

#153 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by Luke Perry »

respo wrote:
Luke Perry wrote:kao pokrovitelji svedske socijaldemokratije imaju mnogo veze.
kakve veze oni imaju sa vladanjem socijaldemokrata u svedskoj od 1933-e?
Imaju mnogo veze a kad se pravis da znas nesto o svedskom socijalizmu valjda znas i o njima.
respo

#154 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by respo »

znam o njima povrsno
ali ti kazem nisu oni nosioci politike gore koja je socijaldemokratija a po definiciji najbliza socijalistickoj drzavi u citavom svijetu i svrstava se u socijalisticke drzave

da se vratim na temu jer sam se zbog toga i javio pa sam samo upao sa opaskom da je u swe socijalizam

ne znam zasto su ovi zapeli da se smanje plate zdravstvu policiji i prosvjetnicima
bili ste u opstini u drzavnim tim institucijama
jeli se iko zapita koliko njih ima viska gore
imam osjecaj da i vozac ima svoju sekretaricu i svog savjetnika

nek to otpustaju a lako ce biti kasnije kvalifikovati u zdravstvu i skolstvu ko je za to ili nije

u policiji je vec druga prica po kancelarijama toliko neskolovanih da je cudo jedno pola njih treba na ulicu da rade kao saobracajci ako ih se uhvati u podmicivanju otkaz i odgovaraj pred zakonom kao i svi ostali gradjani

zamjena ima ne idu valjda u onu policijsku akademiju bezveze ljudi
baraba-bandit

#155 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by baraba-bandit »

kockica_kockica wrote:

privatnici su bagra izrabljivacka ....
otpustaju ako se razbolis...
ako zatrudnis....
ne prijavljuju na puno radno vrijeme niti na cijeli iznos plate ...
i kad te prijave ocekuju da radis 48 sati od 24 sata dnevno...
i jos misli o sebi kao o dobrocinitelju...
nadalje...
kod privatnika rijetko mozes napredovati, ako trazis unapredjenje jedino mozes dobiti otkaz...
ako trazis bolovanje dobijes ga otkazom...
ako ti treba godisnji imat ces ga ali 7 dana ako je taj dan nadredjeni bio pravo pravo dobre volje i siroke ruke..
kod privatnika nikad neces dobiti regres iako ce uredno u ugovoru stajati da imas pravo na njega...
nemas praznika... ko je vidio za praznike ne raditi ... praznici su ti kad ima najvise posla i kad bi svi oni koji ne rade mogli potrositi koju marku a ti kao prijavljeni radnik nemas pravo na taj dan bit slobodan jer time tvoj gazda gubi....

i na kraju
primanja kod privatnika ako su 500 KM budi sretan jer ima onih koji bi radili i za 300 KM
ako radis u trgovini sve sto ne prodas je do tebe ne do robe i cijene koju imas.... radnik ne zna prodavati... i radnik je uvijek kriv....

da ... ovo je ono sto nam treba ....
DOBRODOŠLI U KAPITALIZAM !!!
svi vi socijalistički spavači !!!
baraba-bandit

#156 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by baraba-bandit »

Alfons Kauders wrote: ..

.. mislim, povoljnijim po mene, a ne glodare iz administracije...
.
he, he....dobar, dobar termin :thumbup:
Alfons Kauders wrote: inace, ako kome smeta sto necu da placam vise poreza, zaboli me... svoje napore da platim sto manje poreza ovoj nakaradnoj karini od drustva smatram krajne moralnim, patriotskim cinom... nesto kao moj mali, licni doprinos da stvari sto prije odu u kurac, i da se samim tim drzava sto prije skrsi i pocne graditi na nekim zdravijim temeljima...
:dance: :thumbup:
baraba-bandit

#157 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by baraba-bandit »

respo wrote:
u svedskoj vlada socijalizam ne kapitalizam
molim !!!??? :?
na čemu si , majke ti !!
volvo, ericson, saab..... su državne firme ???

nevjerovatno da ima ovakvih koji veze nemaju !!
baraba-bandit

#158 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by baraba-bandit »

respo wrote:cuj bliza je kapitalizmu nego socijalizmu
a ljudi vec u socijalizmu
ko je uopste govorio o komunizmu?

nemoj ti više diskutovat

malo se informiši pa se vrati ma temu, da se ne bi provaljivao !!
Super Hik

#159 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by Super Hik »

baraba-bandit wrote:
kockica_kockica wrote:

privatnici su bagra izrabljivacka ....
otpustaju ako se razbolis...
ako zatrudnis....
ne prijavljuju na puno radno vrijeme niti na cijeli iznos plate ...
i kad te prijave ocekuju da radis 48 sati od 24 sata dnevno...
i jos misli o sebi kao o dobrocinitelju...
nadalje...
kod privatnika rijetko mozes napredovati, ako trazis unapredjenje jedino mozes dobiti otkaz...
ako trazis bolovanje dobijes ga otkazom...
ako ti treba godisnji imat ces ga ali 7 dana ako je taj dan nadredjeni bio pravo pravo dobre volje i siroke ruke..
kod privatnika nikad neces dobiti regres iako ce uredno u ugovoru stajati da imas pravo na njega...
nemas praznika... ko je vidio za praznike ne raditi ... praznici su ti kad ima najvise posla i kad bi svi oni koji ne rade mogli potrositi koju marku a ti kao prijavljeni radnik nemas pravo na taj dan bit slobodan jer time tvoj gazda gubi....

i na kraju
primanja kod privatnika ako su 500 KM budi sretan jer ima onih koji bi radili i za 300 KM
ako radis u trgovini sve sto ne prodas je do tebe ne do robe i cijene koju imas.... radnik ne zna prodavati... i radnik je uvijek kriv....

da ... ovo je ono sto nam treba ....
DOBRODOŠLI U KAPITALIZAM !!!
svi vi socijalistički spavači !!!
da si obrazovan ko što nisi, siguran sam da nebi tako govorio.
baraba-bandit

#160 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by baraba-bandit »

respo wrote:
DJ Babo wrote:
respo wrote:cuj bliza je kapitalizmu nego socijalizmu
a ljudi vec u socijalizmu
ko je uopste govorio o komunizmu?
to se kaze "socijalna drzava" (kao i francuska npr), a ne "socijalizam"

"KAKVA ĆE BITI NORDIJSKA SOCIJALNA DRŽAVA U 21. STOLJEĆU"
http://hrcak.srce.hr/file/22585
a u socijalnoj drzavi vladaju socijaldemokrati
koji svedskom vladaju od 1933 sa izuzetkom 1976-82 i 1991-94

koji NE DIRAJU kapitalistički ekonomski sistem !!

i ti švedski/evropski socijaldemokrati su MILIONIMA SVJETLOSNIH GODINA daleko od ovih komunjara ovdje koji bi se vrćali u socijalizma i zagovarali Kubu, sjevernu Koreju...posjetite malo Hugu Čaveza !!! pa pametujte o stanju socijalističke misli danas :lol: u mrskom kapitalističkom okruženju !! :lol:
baraba-bandit

#161 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by baraba-bandit »

Super Hik wrote:

vidim da si ti PRAVO obrazovan , ti bi kao Tito iz opanaka u komunizam :lol:

nema toga brale, da si se obrazovao i bio na časovima marksizma ili čitao Marxa znao bi da se mora odvijati EVOLUCIJA: robovlasništvo-feudalizam-kapitalizam-socijalni kapitalizam
o utopostičkom socijalizmu ili komunizmu mogu sanjati samo takve komunjare-džabojedi kao ti...vama GLODARIMA i jeste komunizam...ništa ne radite a dobro živite !!!
Super Hik

#162 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by Super Hik »

baraba-bandit wrote:
Super Hik wrote:

vidim da si ti PRAVO obrazovan , ti bi kao Tito iz opanaka u komunizam :lol:

nema toga brale, da si se obrazovao i bio na časovim amarksizma ili čitao Marxa znao bi da se mora odvijati EVOLUCIJA: robovlasništvo-feudalizma-kapitalizam-socijalni kapitalizma
o utpostičkom socijalizmu ili komunizmu mogu sanjati samo takve komunjare-džabojedi kao ti...vama GLODARIMA i jeste komunizma...ništa ne radite a dobro živite !!!
čovječe u čemu je tvoj problem, posjeti psihologa, idi na safari, nađi si djevojku, bilduj, kupi si psića, al prestani silovati forum.
respo

#163 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by respo »

@baraba bandit

sam sebe pobijas normalno da je svedski socijalizam daleko od komunizma

ko je spomenuo da je komunizam u svedskoj?

mjesas termine socijalizam i komunizam
to su 2 skroz razlicita sistema 2 razlicite ideologije

vidim pominjes marxa ajd fino ponovo manifesto pa malo bolje to prouci
baraba-bandit

#164 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by baraba-bandit »

respo wrote:@baraba bandit

sam sebe pobijas normalno da je svedski socijalizam daleko od komunizma

ko je spomenuo da je komunizam u svedskoj?

mjesas termine socijalizam i komunizam
to su 2 skroz razlicita sistema 2 razlicite ideologije

vidim pominjes marxa ajd fino ponovo manifesto pa malo bolje to prouci

de ti prouči svoj post još jednom pa mi reci šta si htio da kažeš ???
NIJE NI SOCIJALIZAM u Švedskoj a kamoli komunizam
tamo je KAPITALIZAM-MODERNI sa socijalnom državom !!!!
u Brazilu, Turskoj..i ostalim nižerazvijenim zemljama kao što je i Bosan koje inače u svemu zaostaju je PRVOBITNA AKUMULACIJA KAPITALA, dakle početne faze kapitalizma kroz koji je Švedska prošla prije 100 godina i gdje su generacije pišale krv i znoj da bi imali danas taj standard
ti želiš sa tvojim komunjarama da preskočiš tu fazu i iz feudalizma sa Titom i komunjarama iz opanaka uđete u Švedski MODERNI KAPITALIZAM

kontaš li ti uopšte išta ???
baraba-bandit

#165 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by baraba-bandit »

Super Hik wrote:
čovječe u čemu je tvoj problem, posjeti psihologa, idi na safari, nađi si djevojku, bilduj, kupi si psića, al prestani silovati forum.
vidiš kako ti znaš kako i s čim da liječiš svoje frustracije
to te nasavjetovao psihijatar kad si, očigledno, bio sjeban !!

neka, neka...treba tće ti opet, jer te eto hvata neuroza što te neko proziva kao PARAZITA, DŽABOJEDA jer si se očigledno prepoznao pa ti nešto vokri !!
jebi ga, žao mi te je !! ali će ti buđet biti skresan pa češ biti još više sjeban !!
kockica_kockica

#166 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by kockica_kockica »

baraba-bandit wrote:
Super Hik wrote:
vidiš kako ti znaš kako i s čim da liječiš svoje frustracije
to te nasavjetovao psihijatar kad si, očigledno, bio sjeban !!

neka, neka...treba tće ti opet, jer te eto hvata neuroza što te neko proziva kao PARAZITA, DŽABOJEDA jer si se očigledno prepoznao pa ti nešto vokri !!
jebi ga, žao mi te je !! ali će ti buđet biti skresan pa češ biti još više sjeban !!

a ti se nasladjujes tudjoj nevolji... i tudjem jadu... sramota :-? prozivas ljude po forumu kojekakvim imenima a uopce ne poznajes nikoga, ni gdje radi ni koliko radi ni koliko usta hrani ni koliki su mu krediti.. tebe zanimas samo TI.. pa kao sto ti super hik rece idi covjece lijeci komplekse negdje drugo... sta si zapjenio i smras nas svojom frustracijom o administraciji....
baraba-bandit

#167 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by baraba-bandit »

kockica_kockica wrote:
a ti se nasladjujes tudjoj nevolji... i tudjem jadu... sramota :-? prozivas ljude po forumu kojekakvim imenima a uopce ne poznajes nikoga, ni gdje radi ni koliko radi ni koliko usta hrani ni koliki su mu krediti.. tebe zanimas samo TI.. pa kao sto ti super hik rece idi covjece lijeci komplekse negdje drugo... sta si zapjenio i smras nas svojom frustracijom o administraciji....
nevjerovatno kako ima ograničenih ljudi
kakav jad, zato što će biti plata učiteljice smanjena sa 1300 na 1200 maraka, vas treba biti sramota što se uopšte javljate !!
pa sami sebe prozivate, svi vi koji se nešto bunite, znači da ste JEDAN od tih prozivanih
šta reći za ljude iz firmi iz privrede koji su ostali bez posla, imaju li oni kredite, djecu, gladna usta ???

ako ti je smor, nemoj se javljat na temi, imaš milion drugih, idi na sex, sport.....
don vito

#168 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by don vito »

baraba-bandit, dje ce ti dusa, znas li da su ljudi u kreditima? :-)
Namah se sjetim reklama na radiju "povoljni krediti... budzetskim korisnicima ne trazimo zirante" :-D
Nije da, radeci kod privatnika, ne bih mogao naci zirante, ali kapitalizam je to... cim firma ne posluje kako treba, mogu se nadati smanjenju plate ili, ne daj boze, otkazu. Zato, krediti, ne hvala.
Al, dzabojedi, mislili da ce kapati vjecno... :D
Maloprije sam pricao covjekom koji je ostao bez posla kod privatnika. 8 sati rada dnevno za 450 maraka mjesecno. E, moji dzabojedi, da bog da vas stigle njegove suze sto ne zna od cega ce sutra zivjeti. Drzim vam placeve da istrajete u svojim zahtjevima, a i sam dajem puni doprinos, da svi zajedno proslavimo kolaps budzeta sto prije. Nakon toga drzava, barem ekonomski, pocinje se graditi na zdravim temeljima. pa ce dzabojedi vidjeti sta je kapitalizam.

:bih:
felichi

#169 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by felichi »

najbolje bi bilo da nam neko iz zemalja 'prljavog kapitalizma', usa,
uk, zapadna europa i sl.objasni kako to tamo stima.
mozda ima pokoji forumas koji se uvalio kao 'opstinar' tj.
kako neki tvrde djabojed, pa da nam kaze.
kockica_kockica

#170 Re: kako državna administracija UŽIVA

baraba-bandit wrote:
kockica_kockica wrote:
nevjerovatno kako ima ograničenih ljudi
kakav jad, zato što će biti plata učiteljice smanjena sa 1300 na 1200 maraka, vas treba biti sramota što se uopšte javljate !!
pa sami sebe prozivate, svi vi koji se nešto bunite, znači da ste JEDAN od tih prozivanih
šta reći za ljude iz firmi iz privrede koji su ostali bez posla, imaju li oni kredite, djecu, gladna usta ???

ako ti je smor, nemoj se javljat na temi, imaš milion drugih, idi na sex, sport.....

prvo prestani vrijedjati ljude na forumu :x ograniceno ti ono medju nogama :dance: :lol: :lol:

dalje kako rekoh ne primam platu sa budzeta niti imam ikakvu namjeru za tim.. BACK OFF :x

i na kraju ... poseksaj se, kupi si macku ako vec ne zelis psa, otidji na planinu, uzmi neki metalni predmet i sacekaj da te prodje..... to sta god te uhvatilo...

meni je zao svakog ko izgubi posao ma gdje bio zaposlen za razliku od tebe koji se nasladjujes tudjoj muci i nevolji i prizeljkujes da mu se to desi... srami se :oops:
kockica_kockica

#171 Re: kako državna administracija UŽIVA

don vito wrote:baraba-bandit, dje ce ti dusa, znas li da su ljudi u kreditima? :-)
Namah se sjetim reklama na radiju "povoljni krediti... budzetskim korisnicima ne trazimo zirante" :-D
Nije da, radeci kod privatnika, ne bih mogao naci zirante, ali kapitalizam je to... cim firma ne posluje kako treba, mogu se nadati smanjenju plate ili, ne daj boze, otkazu. Zato, krediti, ne hvala.
Al, dzabojedi, mislili da ce kapati vjecno... :D
Maloprije sam pricao covjekom koji je ostao bez posla kod privatnika. 8 sati rada dnevno za 450 maraka mjesecno. E, moji dzabojedi, da bog da vas stigle njegove suze sto ne zna od cega ce sutra zivjeti. Drzim vam placeve da istrajete u svojim zahtjevima, a i sam dajem puni doprinos, da svi zajedno proslavimo kolaps budzeta sto prije. Nakon toga drzava, barem ekonomski, pocinje se graditi na zdravim temeljima. pa ce dzabojedi vidjeti sta je kapitalizam.

:bih:

ukljuci se i ti u njegove suze.. imas posao on nema... pomozi mu ako ti ga je zao... naravno da neces... ali ces zato palamuditi na forumu i grickati kokice :x
don vito

#172 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by don vito »

kockica_kockica wrote:ukljuci se i ti u njegove suze.. imas posao on nema... pomozi mu ako ti ga je zao...

Vidi dzabojeda, kako vise i ne kriju svoju oholost, sebicnost, licemjerje... Neka, neka, dolazi mecka i pred njihova vrata pa ce se sjetiti kako su se ismijavali tudjoj muci... Kuku lele, smanjuju im plate od 1300 KM za 10 posto, a neko je radio za 450 maraka i nije mogao sacuvati svoje radno mjesto. A zasto nije mogao sacuvati? Zato sto je svako radno mjesto u privredi preskupo kraj hiljada i hiljada dzabojeda koje privreda ne moze hraniti.
Dzabojedi, jel vam zao, rebalans budzeta se primakao... Ne dajte se, branite svoje plate, strajkujte, pa kako ce jadna uciteljica otplacivati kredit za novu Oktaviju, nece valjda koristiti tramvaj i kupon Grasa koji je takodjer dobila o trosku poreskih obveznika? Strasno kako se obezvrjedjuje trud dzabojeda. Trebaju li oni uopste ovoj zemlji? 8-)
vjesticanametli

#173 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by vjesticanametli »

baraba-bandit wrote:
Alfons Kauders wrote: ..

.. mislim, povoljnijim po mene, a ne glodare iz administracije...
.
he, he....dobar, dobar termin :thumbup:
Alfons Kauders wrote: inace, ako kome smeta sto necu da placam vise poreza, zaboli me... svoje napore da platim sto manje poreza ovoj nakaradnoj karini od drustva smatram krajne moralnim, patriotskim cinom... nesto kao moj mali, licni doprinos da stvari sto prije odu u kurac, i da se samim tim drzava sto prije skrsi i pocne graditi na nekim zdravijim temeljima...
:dance: :thumbup:
glodari :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: će da gloĐŽu :mrgreen: nadam se uskoro :thumbup:
kockica_kockica

#174 Re: kako državna administracija UŽIVA

don vito wrote:
kockica_kockica wrote:ukljuci se i ti u njegove suze.. imas posao on nema... pomozi mu ako ti ga je zao...

Vidi dzabojeda, kako vise i ne kriju svoju oholost, sebicnost, licemjerje... Neka, neka, dolazi mecka i pred njihova vrata pa ce se sjetiti kako su se ismijavali tudjoj muci... Kuku lele, smanjuju im plate od 1300 KM za 10 posto, a neko je radio za 450 maraka i nije mogao sacuvati svoje radno mjesto. A zasto nije mogao sacuvati? Zato sto je svako radno mjesto u privredi preskupo kraj hiljada i hiljada dzabojeda koje privreda ne moze hraniti.
Dzabojedi, jel vam zao, rebalans budzeta se primakao... Ne dajte se, branite svoje plate, strajkujte, pa kako ce jadna uciteljica otplacivati kredit za novu Oktaviju, nece valjda koristiti tramvaj i kupon Grasa koji je takodjer dobila o trosku poreskih obveznika? Strasno kako se obezvrjedjuje trud dzabojeda. Trebaju li oni uopste ovoj zemlji? 8-)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

neki ljudi nemaju mjere a bome ni pameti previse :zzzz: sudis o nekome po rijecima suosjecanja za ljude koji izgube posao ili im umanjuju platu... :skoljka:

ja uopce ne radim u instituciji koja je na budzetu... i nemam cak ni namjeru za takvo sto.. moja plata je mnogo manja i ni blizu tih 1200 ili 1300 maraka ( koje dostignem LIKE NEEEVVVEEER)... ali sam ljudsko bice koje suosjeca sa ljudima kojima je njihova plata ono sto ih izdrazava svaki mjesec ma gdje radili...i zao mi je ako neko ostane bez posla sa dugovima i ustima koje treba hraniti ( vidjela... dozivjela na svojoj kozi) ...
baraba-bandit

#175 Re: kako državna administracija UŽIVA

Post by baraba-bandit »

kockica_kockica wrote:

prvo prestani vrijedjati ljude na forumu :x ograniceno ti ono medju nogama :dance: :lol: :lol:

dalje kako rekoh ne primam platu sa budzeta niti imam ikakvu namjeru za tim.. BACK OFF :x

i na kraju ... poseksaj se, kupi si macku ako vec ne zelis psa, otidji na planinu, uzmi neki metalni predmet i sacekaj da te prodje..... to sta god te uhvatilo...

meni je zao svakog ko izgubi posao ma gdje bio zaposlen za razliku od tebe koji se nasladjujes tudjoj muci i nevolji i prizeljkujes da mu se to desi... srami se :oops:
1.koji si kurac da meni kažeš šta ću ja i kako pisati, ako ti se ne sviđa. voz sa ove teme
2.poseksao sam i seksam više nego što si ti puta izdrkao, dakle pusti se tih priča, izgleda da TEBE to frustrira dok non-stop to poentiraš i fala bogu ništa mi nije ograničeno među nogama...možda kod tebe
3.malo se TI presaberi !!!!!! nije muka smanjenje plate sa 1300 na 1200 KM ...srami se ti što uopšte tako razmišljaš i štitiš nehljeboviće
nisi ranije spomenuo da žališ 50000 radnika u privredi koji su ostali bez posla, nego si uzeo plakat što će nekom GLODARU da smanji plati, pazi samo da smanji, a kamoli da ostane bez posla

i ne kenjaj više gluposti
Locked