Sramni čin Sefera Halilovića

Post Reply
almanesic

#151 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by almanesic »

ovi ublehasi - citaci jeftine stampe i poletarskih tekstova, pojma nemaju. Sefer je najvece ime bh. historije. To je tako. Halo, pa slavimo huseinm kapetana, taj liok, nije bio ni do koljena Seferu i ARBiH i danasnjoj drzavi. hajte molim vas. Sefer je zaista jedna velika, casna i blistava karijera. sda mafija potpomognuta njihovim oligarsima - sve su mu radili so nikom nisu. kazu lagumdzija opozicija. ha ha ha ha. pa ljudi moji, pustili ga da dodje na vlastr, pustili klasicno. Sto Sefera ne puste da uzme vlast? bojeeeeeeee seeeeee. znaju opni da im lagumdzija, sarajevski ficfiric nece nista, kao ni pola druge tzv opoziicije. Sefera progone, SEfera su htjeli mrvog i u zatvoru - znaju koji je kapacitet. ko umije napraviti amiju o sa saborcima odbraniti zemlju, umije i napaviti drzavu. a u Seferovomk modelui drzave, nema mjea za ove sda mafisjae niti za sdpove supljatore opce prakse
M.O.S-

#152 Re: Sefer, jedna politika, od pocetka do danas...

Post by M.O.S- »

kaze Sefer, Aliji prvi put kad je isao da se nadze sa tadasnjim vrhom SDS.a
Gospodine presjednice cim vi pruzite njima ruku i sjednete da razgovarate s njima vi njih priznajete i dajete legitamitet za njihovu borbu.A do tad su bili teroristi ili nelegalna vojna formacija na teritiriji suverene i jedinstvene RBiH.....
Pa malio bi nekog da mi kaze da li je sefer bio protiv BiH ili udbas ili kosovac ili ili ili.....
spokojan

#153 Re: Sefer, jedna politika, od pocetka do danas...

Post by spokojan »

M.O.S- wrote:kaze Sefer, Aliji prvi put kad je isao da se nadze sa tadasnjim vrhom SDS.a
Gospodine presjednice cim vi pruzite njima ruku i sjednete da razgovarate s njima vi njih priznajete i dajete legitamitet za njihovu borbu.A do tad su bili teroristi ili nelegalna vojna formacija na teritiriji suverene i jedinstvene RBiH.....
Pa malio bi nekog da mi kaze da li je sefer bio protiv BiH ili udbas ili kosovac ili ili ili.....
tvojom logikom, alija je bio udbas i protiv bih jer je isao pregovarati??? Zar ne vidis koliko je suplja ta seferova bleferska izjava ...
M.O.S-

#154 Re: Sefer, jedna politika, od pocetka do danas...

Post by M.O.S- »

spokojan wrote:
M.O.S- wrote:kaze Sefer, Aliji prvi put kad je isao da se nadze sa tadasnjim vrhom SDS.a
tvojom logikom, alija je bio udbas i protiv bih jer je isao pregovarati??? Zar ne vidis koliko je suplja ta seferova bleferska izjava ...
Ova izjava ima u transkriptama tadasnje ratne komande i tako da je 100% istinito.
A sad sto je Aljo otisao to mi nije poznato ni ti me zanima s njim(SDA-mafia) sam davni dana raskrstio :dance:
spokojan

#155 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by spokojan »

kako ti zamisljas da se udbaski agent ubaci u alijin tim??? dodje i kaze: hej ljudi, hajde da odemo ratgovarati s radovanom i ratkom, znam ja njih, dobri su to momci, sve cemo se fino dogovoriti ....
kosmos

#156 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by kosmos »

@ almanesic, prihvati sitinu, sefer je kriv za pogrom bosnjaka, komandna odgovornost. pa nisu majke radjale djecu da ih velikospski cetnici nezasticene tamane. ovdje je prica o seferu, njegovoj ratnoj za cinom izrazenoj pohlepi. pa jel mislis da bi iole skolovan vojnik ovo dozivio. gdje mu je cast da se ubije. bio je nedorstao zadatku, nije bio svjestan svog zadatka. necu da govorim o tome da li je bio u sluzbi velikosrpske udbe, tj da je samim tim bio u sluzbi velikosrpske politike. alma, fakat si odlijepila. pomalo mi licis na fashistu, po tebi za sve su srbi krivi, kod tebe nema odgovornosti. jel mislis da seseljevci drukcije razmisljaju. zalosno je to da tako kao ti i tuzilastvo razmislja, pa za posljedicu imamo tadica za neformalnog predsjednika koji tvojim harisom obrise neku stvar.............
Maraschino

#157 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by Maraschino »

Opet vi u zabludi...jedni ga hvale drugi kude a meni ni kiselo ni slatko...
Jacques Klein
Nestala milijarda dolara međunarodne pomoći
Međunarodna zajednica je do sada u BiH potrošila 14 milijardi dolara, što je po glavi stanovnika mnogo više nego što je poslije Drugog svjetskog rata dato Njemačkoj ili Japanu za obnovu zemlje, a rezultati nisu ni blizu, izjavio je Jacques Klein, bivši specijalni izaslank generalnog sekretara UN za BiH.
"Milijarda dolara pomoći je nestala, pa molim da mi oni koji znaju gdje se novci nalaze kažu ili da ih vrate svojoj državi kojoj oni pripadaju, što se vjerovatno neće desiti", rekao je Klein za Glas Amerike.

On je istakao da BiH, ipak, mora funkcionisati, jer će u suprotnom biti diskreditovane EU, NATO, UN, koje su tvrdile da će BiH ostvariti uspjeh.

Ocijenivši da bi bilo dobro da SAD imaju svog specijalnog predstavnika za BiH, Klein je rekao da bi prihvatio takvu ulogu.

On smatra da je vrijeme je da se SAD snažnije uključe u BiH, jer imaju određenu težinu da promijene stvari, te dodao da mu je žao što će ovim stavom naljutiti svoje evropske prijatelje.

"Nadam se da će SAD uvidjeti da je u našem vlastitom interesu da se ponovno aktivnije uključimo, jer smo već investirali ogromne napore u BiH i taj posao treba izvesti do kraja", kaže Klein.

On je rekao da je u BiH poslije rata zakonom trebalo zabraniti nacionalne partije, dodao da je za neku stranku potrebno da ima ekonomsku platformu.

"Iskreno rečeno, u drugim postratnim sredinama mi smo uklanjali cijeli ratni establišmet, taj cijeli segment, jer istorija je mnogo puta potvrdila da ratni lideri nisu dobre vođe u miru", rekao Klein i podsjetio na zabranu nacističke partije poslije Drugog svjetskog rata.
On smatra da je sistem u BiH nesavršen i da ova država mora definisati svoj ustav, te ocjenjuje da je "potpuno besmislen" zakon koji kaže da predsjedavajući BiH mora biti pripadnik jednog od tri konstitutivna naroda.

Istakavši da je zabrinut trenutnom situacijom u BiH, Klein je naglasio da i dalje vjeruje u njenu budućnost kojoj su "potrebne brze i sveobuhvatne reforme uz snažnu američku pomoć".

Prema njegovim riječima, za BiH bilo bi korisno da postane dio NATO-a, jer bi joj to članstvo donijelo dosta sigurnosti.

"BiH u budućnosti vidim u okviru EU, ali mnogo kasnije iz mnogih pravnih, fiskalnih i drugih razloga. Mislim da je NATO kratkoročo rješenje ukoliko se to može uraditi brzo", kaže Klein.
(SRNA)
nezavisni

#158 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by nezavisni »

Dok se patriote svadjaju i optuzuju, neprijatelj cvrstim koracima grabi ka cilju... :sad:
Maraschino

#159 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by Maraschino »

nezavisni wrote:Dok se patriote svadjaju i optuzuju, neprijatelj cvrstim koracima grabi ka cilju... :sad:
i ta stoji...
osa

#160 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by osa »

nezavisni wrote:Dok se patriote svadjaju i optuzuju, neprijatelj cvrstim koracima grabi ka cilju... :sad:
da li su to stvarno patriote, kad se tako ponašaju.
karanana

#161 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by karanana »

rasim delic - medo, dorastao i vrhunski general. pod njegovom komandom odradjeno mnogo, izmedju ostalog izvrseno i uspjesno oslobadjanje i deblokada sarajeva. oslobodjena vogosca, grbavica, ilidza, blazuj....dok su rasimove hrabre vojne snage koracale i oslobadjale predgradja sarajeva, agresor je napravio malu kontraofanzivu i zauzeo strateski nebitna sela srebrenicu i zepu.

zapamtite: deblokada mostara je najveca pobjeda armije BiH u cijelom ratu. znam, nije pobjeda protiv izvornih neprijatelja chetnika ali je uvelikom imala ulogu za daljnji tok rata jer su tudjman i susak tim porazom bili primorani da pregovaraju i da naprave nezeljen ali ipak mir i koaliciju sa ar bih, koja je ponovo otvorila slobodne teritorije i dotok oruzja i hrane. da mostar nije deblokiran, vjerovatno bi u roku od nekoliko mjeseci pao i to bi bio kraj bilo kakve borbe i kapitulacija ar bih kao i podjela BiH gdje bi bosnjakistan dobio dio od zenice do tuzle, pola sarajeva uz evenutualnu vezu tankim, zicom ogradjenim koridorom kroz srpsku vogoscu.
Maraschino

#162 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by Maraschino »

off topic

karanana,

oslobadjanje mostara imalo je svoju tezinu ali nije to bio razlog zbog koga bi hrvati pregovarali. oni su ozbiljno sjeli da pregovaraju kada je dosla srednja bosna u pitanje. nisu ih mogli braniti a nisu ih mogli ni iseliti. bilo je potrebno samo da krene i katastrofa bi bila neizbjezna.
karanana

#163 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by karanana »

Maraschino wrote:off topic

karanana,

oslobadjanje mostara imalo je svoju tezinu ali nije to bio razlog zbog koga bi hrvati pregovarali. oni su ozbiljno sjeli da pregovaraju kada je dosla srednja bosna u pitanje. nisu ih mogli braniti a nisu ih mogli ni iseliti. bilo je potrebno samo da krene i katastrofa bi bila neizbjezna.
pa sve se to desavala nekako u isto vrijeme i uspjesi prema mostaru i uspjesi u srednjoj bosni fojnica, vares, kresevo, tvrdoca u vitezu, g. vakufu, prozoru...sljedeci su bili eventualno kiseljak i busovaca.

auh ni ne vidjeh, desettisuciti post + 2. bravo ja!
rossoner

#164 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by rossoner »

G.Halilovic je glavu zrtvovao za BiH, spasio milion guzica da bi mu sad ti isti guzovi prigovarali sto ih je spasio. Apsurd do apsurda. Kad malo bolje razmislim, sve je apsurd i to malo jaci. Sta ti jadan (odnosi se na one koji blate Sefera) imas reci kao dokaz (ali cvrsti) da on nije bio dobar ili da danas nije dobar.
Ma sve nas treba satarom satrat. Tesko nama sa nama. Generale ziv ti bio!!!
osa

#165 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by osa »

karanana wrote:rasim delic - medo, dorastao i vrhunski general. pod njegovom komandom odradjeno mnogo, izmedju ostalog izvrseno i uspjesno oslobadjanje i deblokada sarajeva. oslobodjena vogosca, grbavica, ilidza, blazuj....dok su rasimove hrabre vojne snage koracale i oslobadjale predgradja sarajeva, agresor je napravio malu kontraofanzivu i zauzeo strateski nebitna sela srebrenicu i zepu.

zapamtite: deblokada mostara je najveca pobjeda armije BiH u cijelom ratu. znam, nije pobjeda protiv izvornih neprijatelja chetnika ali je uvelikom imala ulogu za daljnji tok rata jer su tudjman i susak tim porazom bili primorani da pregovaraju i da naprave nezeljen ali ipak mir i koaliciju sa ar bih, koja je ponovo otvorila slobodne teritorije i dotok oruzja i hrane. da mostar nije deblokiran, vjerovatno bi u roku od nekoliko mjeseci pao i to bi bio kraj bilo kakve borbe i kapitulacija ar bih kao i podjela BiH gdje bi bosnjakistan dobio dio od zenice do tuzle, pola sarajeva uz evenutualnu vezu tankim, zicom ogradjenim koridorom kroz srpsku vogoscu.
ako ti se da čitati, transkript predsjedništva bih od 14.01 1994, pa vidi tko je bio primoran pregovarati.

IZETBEGOVIĆ: Da se razumijemo, svi ovi razgovori koji
su vodjeni - i republike i 33 % itd. ništa to nije utvrdjeno.
Jer mene je upozorio Klas, kad sam rekao o nekim stvarima.,
on je rekao: “Znate g. Izetbegoviću ono pravilo u
politici - dok se nismo dogovorili o svemu, nismo se
dogovorili niočemu”. Prema tome, do sad nismo ni o
čemu dogovorili. Ovo su sve pretpostavke nekog dogovora.
Mi možemo naravno ako nam odgovara vratiti se na
početak. Mi se moramo samo pitati imamo li nekog boljeg
rješenja. Ali čim vidimo da nam je bolje, vratiti sve na
početak. Onda moramo vratiti sve. Samo se moramo pitati
trebamo li to da uradimo, jer ne znam gdje se onda nalazimo.
Nama ova rješenja sa tri republike nametnuto je
prisustvom jedne jake vojske koja neće drugo i koju
medjunarodna zajednica nije spremna da ukloni s tih
terena, a mi procjenjujemo da je ne možemo ukloniti.
Danas sam išao tamo prema Koševskom brdu i kažu
mi ljudi, u onim kućama su četnici. Nema nekih 200
metara. Oni su tu več godinu i po dana. Ili kad idemo
sad prema aerodromu mi prolazimo preko četničkog
punkta. Ne možemo da ga uklonimo. Možemo li mi tu
NATIONAL SECURITY AND THE FUTURE 1-2 (7) 2006
102
vojsku ukloniti? To je problem. Prisustvo te vojske sa
600-700 tenkova, sa 2000 artiljerijskih orudja i otprilike
100-150 hiljada vojnika na terenu koja neće drugo rješenje,
nameće da mi razmišljamo bismo li nešto drugo radili.
Inače, ne bi nikom na um palo da kaže - hajmo mi sad
stvarati republike, nego jednostavno. Mi možemo da vratimo
to sad pred Savjet bezbjednosti ponovo, ali ta vojska
ostaje tu gdje je i dalje puca. I onda opet ... Problem je da
li se ta vojska može pobijediti? Pošto neće niko da nam
pruži pomoć mi treba da procijenimo sami možemo li je ...
pa ako možemo mi nju potisnuti, u redu, preko Drine. Mi
naravno trebamo biti za cjelovitu Bosnu. Ali nemojte nikada
zaboraviti da je prisustvo te vojske zbog čega mi
uopšte razmišljamo o nekom drugom rješenju a ne o
onakvom jednom jedinstvenom i cjelovitom. Jer oni jednostavno
to, politička snaga iza koje stoji ta vojska kaže -
mi drugo nećemo. I onda, naravno, postavlja se pitanje
produženja rata u beskonačnost. Treba procijeniti koliko je
to. Nekad nam se čini da bi mogli da idemo. Osnovno je
pitanje pravilne procjene stvari. Jer, vidite, kad razgovaram
s ljudima oni kažu - pazite, ova zvijer je smrtno ranjena.
Ona sad krvari ali tetura dalje. Tebi se čini – po jednima
ona će preživjeti, po drugima ona će još ići 300
metara i pasti. U medjuvremenu ona zadaje udarce. Po
nekima teturaće još neko vrijeme i pašće. Trebamo stisnuti
zube i sačekati da ta smrtno ranjena zvijer padne.
Neki smatraju da je ona smrtno ranjena. Neki kažu da je
samo okrznuta i nastaviće dalje da živi. Nastaviće dalje da
ruši da ubija itd. Sad, stvar je procjene. Meni se čini i sinoć
me jedan čovjek zove i kaže u Beogradu je štrajk, ne rade
pekari, itd. Nema ljeba dovoljno. Štampali su novčanicu
koja je samo s jedne strane obojena. Dakle, koja govori o
jednoj teškoj krizi. Mi smo onda u stalnoj procjeni možemo
li dalje ili ne možemo. Onda smo stavili na vagu naše
strane i te strane. I neka znate, to je problem. Naravno,
malo ima ljudi u Sarajevu koji bi rekli: hajmo dijeliti
Sarajevo, hajmo razgovarati o podjeli Sarajeva. Ko bi bio
lud da to kaže. Nego se postavlja pitanje kako da uklonimo
ljude koji s brda pucaju. Uprkos našim procjenama
nedjeljivog Sarajeva, 9 opština, naravno. Ko bi bio lud da
sebi zabrani. Išli smo na onaj Igman. Jednostavno,
imaćeš neki grad tamo. Radi se o tome da li možemo i kad
možemo. I kad se prevarimo u toj procjeni možemo krenuti
putem koji ne vodi ničemu. Stalno se u magli gubi kraj,
nikad doći. Zato mislim da je problem tih pravilnih
procjena protivnika i naših mogućnosti, ono osnovno
što mi moramo znati. A to se teško da procijeniti. Mi Tomo Šimić: Dokumenti Predsjedništva BiH 1991.-1994. 103
možda naše možemo da procijenimo s koliko-toliko
tačnosti. Jer, na koncu u našim je rukama. Možemo pogledati
kakve su naše tvornice, naše mogućnosti, moral. Iako
su to sve ipak faktori koji su moralni. Danas javiti da smo
zauzeli jedan gradić, moral raste za 100 stepeni. Neka
padne jedan gradić tamo, moral opadne. Ali to na stranu.
Kako možemo procjenjivati snagu Srbije da alimentira
dugo vremena ovu postojeću ovdje silu na teritoriji BiH i
eventualne mogućnosti njenih dogovora sa hrvatskom
stranom koja nam visi uvijek. Jer, pazite, nama kažu u jednom
drugom dokumentu koji možemo takodje... Ovenov
izvještaj o tim razgovorima možda bi ih bilo korisno
pročitati, on kaže: visi opasnost srpsko-hrvatskog
sporazuma na račun Bosne. On tako to tretira. Ako se
Muslimani i Hrvati ne sporazumiju, sporazumjeće se
Srbi i Hrvati. Sporazumjet će se oni i da naše odbijanje
gura stvari na taj kolosijek da će se oni u jednom momentu
sporazumjeti. Naravno, ta saradnja na terenu, na
mnogim mjestima je već u toku. Na nekim mjestima još
uvijek nije. Ali uzmite pretpostavku da bude potpuna
saradnja, da se ostvari čak gore u Posavini i u tuzlanskom
bazenu neka se ostvari. Neka se ostvari sad praktično u
dolini Neretve - od čega stalno strahujemo. Četnici se
nalaze odmorni na liniji Trebinje-Nevesinje u
Podveležju. Ne ratuju već pola godine. Jedu i debljaju.
Odmorni su sasvim. Naše snage su dole izmorene,
izgladnjele itd. Imaju jedinu šansu što ih ovi ne
napadaju. Ne daj bože da ih napadnu, šta će biti.
Bacili bi ih u Neretvu. …
karanana

#166 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by karanana »

ja, ali ovo je prica o cetnicima, o sarajevu, o istocnoj hercegovini. jebo aliju, on nije znao bili piskio ili kakio. jedan dan bi da dijeli bih, da dadne hrvatskoj zapadnu hercegovinu jer, boze moj, parafraziram "povijesno taj dio zemlje nikada nije ni bio pod velikim uticajem BiH kao drzave ili republike". a drugi dan bi da ratuje da organizuje mudzahedine da hoda sa bradonjama. ali on je bio jedan naivko koga su raznorazni bosnjacki KOS-ovci dobro iskoristavali da obezvrijede casnu borbu armije BiH i da od armije BiH naprave muslimansku vojsku sto im je na zalost i uspjelo.

na zalost taj se rat nepotrebno desio ali kad se vec desio onda se mora reci: da se nisu ostvarili vojni uspjesi protiv hvo-a u hercegovini i srednjoj bosni, siguran sam da tudjman nebi odustao od ideje hrvatske republike herceg bosne koju je fakticki on i ukinuo washingtonskim sporazumom jer u tim godinama sve strane su pregovarale na osnovu vojnih uspjeha na terenu. ako ti ide dobro ne pregovaras, ako ti krene nizbrdo, pozovi na pregovore. zato je moje pitanje koji su bili drugi razlozi da pritisnu tudjmana na pregovore sa alijom osim loseg stanja na bojnom polju? amerikanci? sumnjam da je njihov uticaj bio toliko jak jer smo se svi uvjerili da je na kraju sve zavrseno i podjeljeno manje/vise u zavisnosti cija vojna cizma je gazala po toj zemlji.
osa

#167 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by osa »

karanana wrote:ja, ali ovo je prica o cetnicima, o sarajevu, o istocnoj hercegovini. jebo aliju, on nije znao bili piskio ili kakio. jedan dan bi da dijeli bih, da dadne hrvatskoj zapadnu hercegovinu jer, boze moj, parafraziram "povijesno taj dio zemlje nikada nije ni bio pod velikim uticajem BiH kao drzave ili republike". a drugi dan bi da ratuje da organizuje mudzahedine da hoda sa bradonjama. ali on je bio jedan naivko koga su raznorazni bosnjacki KOS-ovci dobro iskoristavali da obezvrijede casnu borbu armije BiH i da od armije BiH naprave muslimansku vojsku sto im je na zalost i uspjelo.

na zalost taj se rat nepotrebno desio ali kad se vec desio onda se mora reci: da se nisu ostvarili vojni uspjesi protiv hvo-a u hercegovini i srednjoj bosni, siguran sam da tudjman nebi odustao od ideje hrvatske republike herceg bosne koju je fakticki on i ukinuo washingtonskim sporazumom jer u tim godinama sve strane su pregovarale na osnovu vojnih uspjeha na terenu. ako ti ide dobro ne pregovaras, ako ti krene nizbrdo, pozovi na pregovore. zato je moje pitanje koji su bili drugi razlozi da pritisnu tudjmana na pregovore sa alijom osim loseg stanja na bojnom polju? amerikanci? sumnjam da je njihov uticaj bio toliko jak jer smo se svi uvjerili da je na kraju sve zavrseno i podjeljeno manje/vise u zavisnosti cija vojna cizma je gazala po toj zemlji.
pročitaj zadnji dio transkripta i vidjet ćeš tko se i iz kojih razloga žurio sklopiti sporazum sa hrvatima, tako da ne bude više zabune oko toga.
karanana

#168 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by karanana »

procito sam evo i drugi put. nista mi transkript ne govori o hrvatskoj dominaciji i opasnosti od hrvatske pobjede u srednjoj bosni i hercegovini. samo kaze da se boji sporazuma srba i hrvata. naivac nije znao da je taj sporazum manje/vise i postojao pocevsi od kraja 92. pa do kraja rata. mozda ne vidim poentu, pojasni mi.

a odgovori ti meni, sta je tudjmana natjeralo da sjedne sa alijom u splitu pa onda i u washingtonu i da ukine hrvatsku republiku herceg bosnu i osnuje federaciju i ponovo uspostavi dotok hrane i oruzja?
kurty

#169 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by kurty »

91 i 92 godine sam imao 6, 7 godina...92-95 sam jedva cekao da po drugi put zasvira svirena da mogu da uzmem loptu, istrcim iz podruma i sa par drugova koji su ostali u mom gradu igram "lopte"... U istom tom periodu sam jedva cekao da mi se otac vrati sa linije i da mogu da se igram sa onom nekom vojnickom torbicom, jer je pored uniforme to bio jedini vojni predmet...

Od 95 do 2000 sam jedva cekao izborne godine, jer sam sa svojim drugovima za vrijeme predizbornih skupova dobijao po 1KM da po dva sata masem sa nekim zastavama...
U istom tom periodu sam bio totalna neznalica za to ko je koga napao... Znam da smo se u Brezi branili od cetnika...u Varesu su ratovali sa ustasama...Mislio sam da su to bili neki ljudi koji drugacije izgledaju... Bio sam sretan jer sam preziovio sva granatiranja...
Poslije 2000. sam par puta gledao neke emisije o ratu, citao neke ratne dnevnike, i poceo malo da sumnjam ko je bio patriota, a ko ne...
Pa sam par puta pregladao serijale "Generali" na FTV-u, pa se jos vise zabrinuo i zapio eke stvari...

SVaki ubica treba daodgovaa, svaki ubica je UBICA...bilo koje vjeroispovjesti...

Gledam Plavsiscku ce da docekaju u RS-u kao da to su u Jamajci docekali Bolta...Ona je rekla da je kriva, ona je rekla da je kriva za ubistva, protjerivanje i sta sve vec, i nju ce "njeni" docekati kao heroja...
Isto tako se mislim ona Kordic u Kiseljaku ili docekao ili ispratio...

A mi "Bosanci", "Patriote", samo o svojim raspravljamo.. Jel Alija kriv, jel Safer kriv... Ono sto sam upratio, procitao, cuo, vidjeo...Siber, Jovo, Safer... su banili BH, branili nas narod. Oni su nasi heroji...Al jok...

Jel shvatate da dokle god tema budu Safer ili Alija, dokle ce Dodik da pravi Drzavu, dokle ce se Plavsicke oslobadjati, dotle ce se optuznica protiv Karadjica svesti na to da je kriv samo za to sto je rekao onu izjavu u skupstini 91 ili 92...

Ipak najsretniji sam bio kad sam se igrao "lopte", kad sam krao komsine kruske, jabuke, kad sam mislio da u BiH zive Muslimani, Pravoslavci, Katolici, Jevreji... a ne da ovdje zive naki Bosnjaci, Srbi i Hrvati...Cuj biti rodjen na Jezeru, po sarajevskim skolama zavrsiti osnovnu i srednju, i sada sebe smatrati Srbinom, ili Hrvatom...
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#170 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by emillio estevez »

@kurty sto si htjeo reci ili istaci ??? :lol:
senjor

#171 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by senjor »

emillio estevez wrote:@kurty sto si htjeo reci ili istaci ??? :lol:

Momak je odredjene stvari pogodio u epicentar.
kosmos

#172 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by kosmos »

manite se demagogije i baljezgarije o patriotizmu. o planetarnom stradanju bosnjaka neko treba odgovarat. ako nedjad odgovara za 200 000 km, neko treba odgovarat i za 200 000 izginulih bosnjaka. sefer je bio br. 1 u toj vojnoj "odbrani" bosnjaka. ne amnestiram druge, ali oni nisu predmet ove teme. dokle god nismo u stanju da kazemo svojim da nisu sposobni medju nama su fashisti i njih trebamo izopciti u cilju pravne drzave, pa i na ovom forumu.
Dozer

#173 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by Dozer »

@Kosmom
Bez uvrede, ali i ti bi trebao prihvatiti istinu - pod hitno moras skoknuti do odjeljenja C5, nadam se da znas gdje je to.
Sefer niti je niti moze biti kriv za "pogrom" Bosnjaka, kako ti kazes, pogotovo ne za Srebrenicu, kao ni za bilo sta drugo sto se desavalo nakon njegove smjene 1993.
Cak ni prije toga ne moze biti kriv ni za sta, jer nije on bio politicar i nije on bio taj koji je dogovarao podjelu BiH, sto Alija jeste radio, a ti se batrgaj do besvijesti. Ti ili si pravo mladjahan pa pojma nemas sta pricas i vodis se pricama koje ti je neko iz SDA vjesto implantirao pod koru mozga, ili si jedan od onih koji su Seferu radili o glavi pa umjesto njega ubili mu zenu i surjaka, sto opet znaci - SDA linija, ili si jednostavno samo nadobudni podmladak opet te iste SDA.

Sta god od ovoga da jeste, a nesto jeste sigurno, sve sto ti mogu predloziti jeste da uzmes tu toliko voljenu SDA zastavu, jer je ocito da ih branis i rukama i nogama, i obrises - znas vec sta.

Ratovao sigurno nisi, jer da jesi onda bi trebalo da si imao dovoljno godina, a neko ko je imao dovoljno godina vrlo brzo je shvatio koja je igranka bila u pitanju. Sefer je shvatio, i nije je prihvatio. Zavrsio je kako je zavrsio i to je nesto sto svi znamo. A progon traje i dalje, i uopste ne bih bio iznenadjen da iznenada zavrsi kao, recimo, Jozo Leutar...
karanana

#174 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by karanana »

kosmos wrote:manite se demagogije i baljezgarije o patriotizmu. o planetarnom stradanju bosnjaka neko treba odgovarat. ako nedjad odgovara za 200 000 km, neko treba odgovarat i za 200 000 izginulih bosnjaka. sefer je bio br. 1 u toj vojnoj "odbrani" bosnjaka. ne amnestiram druge, ali oni nisu predmet ove teme. dokle god nismo u stanju da kazemo svojim da nisu sposobni medju nama su fashisti i njih trebamo izopciti u cilju pravne drzave, pa i na ovom forumu.
da je i meni bogdo nekad odgovarat kao sto to nedjad danas odgovara. eno ga na hayatu u ramazanskom programu odgovara arduani. hahaha.

sad sam skonto ko si i sta si. ti bi meni se cini sefera i karadzica zajednicki sudio a veze s vezom nemas ni o desavanjima ni o hronologiji svega. hocemo li sefera optuziti i za srebrenicu? ja mislim da bi trebali.
Fair Life

#175 Re: SRAMNI ČIN SEFERA HALILOVIĆA

Post by Fair Life »

spokojan wrote:kako ti zamisljas da se udbaski agent ubaci u alijin tim???
Upitaj Muslimovica...
spokojan wrote:dodje i kaze: hej ljudi, hajde da odemo ratgovarati s radovanom i ratkom, znam ja njih, dobri su to momci, sve cemo se fino dogovoriti ....
"Sa Karadzicem se moze pregovarati" (I.A., Mart 1992, izjava u Predsjednistvu nakon potpisivanja kantonizacije RBiH u Lisabonu);
Post Reply